Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Φίλοι και φίλες, πριν από 20 ακριβώς ημέρες, στις 2 Μαΐου ξεκίνησε η διανομή του 85ου τεύχους του περιοδικού Αυτονομία http://issuu.com/disability_now/docs/a85?mode=embed στους συνδρομητές σε όλη την Ελλάδα. Το διαφορετικό σε αυτό το τεύχος είναι ότι έχει αποσταλεί με εμπορική courier και όχι με τα ΕΛΤΑ που από το Σεπτέμβριο του 2011 έχουν αυξήσει τα ταχυδρομικά τέλη κατά 5 φορές.
Επειδή δεν είναι καιρός για λάθη, θα ήθελα να με ενημερώσετε στο
admin@disabled.gr για το εάν έχετε πάρει το 85ο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία http://issuu.com/disability_now/docs/a85?mode=embed ή εάν υπήρξαν προβλήματα στη διανομή. Θα ήθελα επίσης να ξέρω εάν η παράδοση του περιοδικού έχει γίνει κανονικά στο γραμματοκιβώτιο. Μου αναφέρθηκε πως κάποια περιοδικά τα άφησαν οι διανομείς στις εισόδους των πολυκατοικιών ενώ τους ζήτησα να παραδίδονται όλα τα περιοδικά στα γραμματοκιβώτια. Στο e-mail με τα ενδεχόμενα προβλήματα θέλω να μου γράψετε και ολοκληρωμένη τη διεύθυνση μαζί με τον ταχυδρομικό κωδικό, ώστε να μπορούμε να βρούμε τον τρόπο που έγινε η παράδοση.
Το πολύ νεότερο είναι ότι έχουμε νέο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ
http://www.disabled.gr/lib/?p=45152 χωρίς όμως μεγάλες αλλαγές από τον προηγούμενο. Μαζί με το νέο ΕΚΠΥ έχουμε και νέους όρους χορήγησης των φαρμάκων http://www.disabled.gr/lib/?p=45372 που επίσης χρειάζεται διάβασμα.
Το παλιό πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» άλλαξε και πλέον οι όροι συμμετοχής είναι διαφορετικοί. Διαβάστε σχετικά για το νέο πρόγραμμα κατ’ οίκο βοήθειας στο http://www.disabled.gr/lib/?p=45341
Εκδόθηκε ο νέος πίνακας προσδιορισμού του ποσοστού αναπηρίας και μπορείτε να το διαβάσετε στο
http://www.disabled.gr/lib/?p=45286 με προσοχή όμως γιατί από αυτόν εξαρτάται το ποσοστό αναπηρίας.
Στις 13 Ιουνίου γίνεται συναυλία της Αρλέτας στο Βόλο. Διαβάστε σχετικά στο http://www.disabled.gr/lib/?p=45319
Έχουμε σκεφτεί πόσο θα μας κοστίσει μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή; Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=45302 μπορείτε να διαβάσετε κάποιους επιπόλαιους υπολογισμούς. Σας αναφέρω πως το κόστος θα είναι δραματικά μεγαλύτερο, αλλά επιφυλάσσομαι.
Στο
http://www.disabled.gr/ υπάρχουν πολλά περισσότερα κείμενα που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε. Το ίδιο και στο http://news.disabled.gr/ όπου θα βρείτε όλες τις ειδήσεις από τον ημερήσιο και από το περιοδικό τύπο που αφορούν στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες. Και το http://www.disabled.gr/ και το http://news.disabled.gr/ ενημερώνονται καθημερινά με οτιδήποτε φρέσκο που ενδιαφέρει.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Εκδόσεις Ψυχογιός | Τα βιβλία που περιμένατε!

Αγαπητοί αναγνώστες,
Απολαμβάνουμε την άνοιξη με νέα συναρπαστικά βιβλία!
Τις θερμές ευχές μας συνοδεύουν νέοι πολυαναμενόμενοι τίτλοι
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ! Μη χάσετε τα νέα βιβλία των αγαπημένων σας συγγραφέων, αλλά και την ευκαιρία να θυμηθείτε παλαιότερα βιβλία τους. Στην ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ απολαύστε σε νέα μετάφραση το ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ, από τον κορυφαίο συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι, αλλά και το διεθνές best seller Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ. Ο Αμερικανός διανοούμενος Σβεν Νταγκόνες καταγράφει λογοτεχνικά τις σκοτεινές πτυχές της Ιστορίας μας, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις ΑΡΑΧΝΕΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ενώ ο Ισπανός λογοτέχνης Κάρλος Ρουίθ Θαφόν επιστρέφει δυναμικά με τη ΜΑΡΙΝΑ. 
Ανακαλύψτε τη νέα σειρά CRIME με νουάρ εξώφυλλα, δυνατή πλοκή, μυστήριο και φυσικά ένα ή περισσότερα ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Σε πρακτικό σχήμα και με πολύ προσιτές τιμές!
Περισσότερα ΕΔΩ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ημερίδα «To δικαίωμα στο διάβασμα: βιβλιοθήκες και φιλαναγνωσία»

Σάββατο 26 Μαΐου 2012, 13:00-18:00, Φιλολογικό Καφενείο (Περίπτερο13)
Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης με το ΠΕΤ Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη συνδιοργανώνουν Ημερίδα για τη φιλαναγνωσία με θέμα:

«To δικαίωμα στο διάβασμα: βιβλιοθήκες και φιλαναγνωσία»
«Με το διάβασμα δεν τελειώνουμε ποτέ. Το χρειαζόμαστε για μάθηση, ενημέρωση, ψυχαγωγία, συντροφιά. Γίνεται παράλληλα με το σχολείο, εκτός σχολείου, στο δρόμο, στο πανεπιστήμιο, στο γραφείο, στο σπίτι, από βιβλίο, από υπολογιστή. Ο αναγιγνώσκων νους μας το έχει ανάγκη για επιβίωση, έκφραση και απόλαυση.
Ποιος μας εξασφαλίζει το δικαίωμα στο διάβασμα; Ποιος εμψυχώνει το μικρό μαθητή να διαβάζει εκτός σχολείου, ποιος προσφέρει υλικό προς ψυχική τέρψη στον ενήλικα; Για συνεχιζόμενη εκπαίδευση;
Οι βιβλιοθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο στις σημερινές κοινωνίες γιατί ακριβώς προσφέρουν υλικό και μέσα για την υποστήριξη του διαβάσματος. Είναι ένα δικαίωμα του πολίτη που πρέπει να το διεκδικήσει.Είναι υποχρέωση της πολιτείας να το παρέ χει».
Αλεξάνδρα Παπάζογλου
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό:
1.Άντα Κατσίκη – Γκίβαλου,Καθηγήτρια Νεοελληνικής & Παιδικής Λογοτεχνίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
2.Χριστίνα Κυριακοπούλου,Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης.
Ομιλητές:
1.Αλεξάνδρα Παπάζογλου,Διευθύντρια των Βιβλιοθηκών του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού)

2.Άβα Χαλκιαδάκη,Ερευνήτρια – συνεργάτης του Εργαστηρίου Τέχνης & Λόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών
3.Χαρά Μπρίντεζη,MSc Βιβλιοθηκονόμος- Διευθύντρια Βιβλιοθήκης Ιδρύματος Ευγενίδου
4. Φλώρα Μποσματζή,Βιβλιοθηκονόμος στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας
5. Μπάμπης Τσολάκης,Βιβλιοθηκονόμος – Γραμματέας Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Ελλάδος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης
Θα ακολουθήσει Workshop στο τέλος της ημερίδας με το βιβλίο: «Μίλα μη φοβάσαι»

3 ιστορίες για τη βία στο σχολείο
Ελένη Δικαίου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Τζέμη Τασάκου
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση, Χρήστος Ζωίδης, Διατσέντα Παρίση, Βάσω Ψαράκη
Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, 2010, 70 σελ.
Το Workshop θα γίνει από την κ. Αλεξάνδρα Παπάζογλου, διευθύντρια των Βιβλιοθηκών του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού)
Την Εκδήλωση θα συντονίσουν:
1.Δημήτρης Πολίτης, Βιβλιοθηκονόμος στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών – Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης
2. Χρήστος Ντεκουμές, Βιβλιοθηκονόμος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ – Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος (ΠΕΤ) Βορείου Ελλάδος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης

Προσκλήσεις

22 Μαϊου 2012
Tο Public και oι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Διβάνη Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Στο ρόλο της γάτας η Λένα Διβάνη.
Στο ρόλο του σκύλου ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης. 

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία της.
Kαραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210-32.46.210

23 Μαϊου 2012
Διάλεξη του Α.Ι. Μεταξά στο Megaron Plus με θέμα: «Η ζωγραφική αμφισβήτηση της εξουσίας - Οι τέχνες ως παρατηρητήρια της πολιτικής» την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Αθήνα
τηλ. 210 7282000
Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος

23 Μαϊου 2012

Οι Eκδόσεις Καστανιώτη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μάρδα Η γοητεία μιας συντριβής την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος – συγγραφέας
Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Μωυσής Σιδηρόπουλος, καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
Μάρα Τοπαρλάκη, δημοσιογράφος
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αμφιθέατρο Α΄, Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών
Πανεπιστημιούπολη 
24 Μαϊου 2012
H Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και το 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη σας προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Έτγκαρ Κέρετ στην παρουσίαση του βιβλίου του Το κορίτσι στο ψυγείο την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους.
Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει ο Ανταίος Χρυσοστομίδης, διευθυντής της σειράς της ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη.
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Αθανάσιου Τσάκωνα από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπότιτλος:(στην αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και το Βυζάντιο. Πολύτιμα διδάγματα για τη σημερινή κρίση)
Συγγραφέας: Αθανάσιος Τσάκωνας
Είδος: Δοκίμιο
Σελίδες: 200
Σχήμα: 14 Χ 21
Κατηγορία: Οικονομία
ISBN978-960-99929-6-1
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η αρχική μορφή της ευρωπαϊκής οικονομίας που ξεκινάει από την ελληνική πολιτεία της αρχαιότητας, διέρχεται από την αυτοκρατορική Ρώμη και καταλήγει στον βυζαντινό μεσαιωνικό ελληνισμό, αποτέλεσε πάντοτε ένα σοβαρό θέμα προς διερεύνηση. Μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι από τους συγγραφείς, τους ιστορικούς και κυρίως από τους βυζαντινολόγους οι οποίοι με τις πραγματείες τους, αν και προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξη της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής
των ιστορικών και καθοριστικών αυτών περιόδων.
Σε αυτό το βιβλίο θίγονται πλήθος πτυχές της οικονομικής και δημοσιονομικής δραστηριότητας κατά τους αρχαίους και ύστερους χρόνους, από το πώς συλλέγονταν οι φόροι, πώς λειτουργούσε η άμεση δημοκρατία σε σχέση με τα δημοσιονομικά του κράτους όσο αφορά στην αρχαία Αθήνα, ποια ήταν η φορολογική πολιτική της αρχαίας Σπάρτης ή της Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έως το ποιες ήταν οι αντιλήψεις των πολιτών, κατά τις διάφορες αυτές ιστορικές περιόδους, για τη φορολογία, ποιες ήταν οι πηγές εσόδων του κράτους ή με ποιους νόμους πλαισίωνε η πολιτεία τη δημοσιονομική και φορολογική της πολιτική.
Πρόκειται για μια αναδρομή στο απώτερο παρελθόν η οποία δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει σε χρήσιμες αναγωγές και συσχετίσεις, καθώς και να μας προσφέρει πολύτιμα διδάγματα, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
http://www.iviskospublications.gr/ 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ, Ηροδότου 31, 151 22 Μαρούσι,
τηλ : 210 8021333, fax: 211 0135560, e-mail: info@iviskospublications.gr

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ 23 με 31 Μαίου στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

Αγκίστρι / Πεύκι Ευβοίας / Μονεμβασιά

Αγκίστρι: 79€ για 3ήμερο για 2 άτομα
Αγκίστρι: 79€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο στο ξενοδοχείο Τοξότης, με welcome drink, transfer από και προς το λιμάνι και late check out. Ζήστε ένα μοναδικό 3ήμερο σε έναν μικρό επίγειο παράδεισο του Αργοσαρωνικού, πνιγμένο στο πράσινο, με τα πεύκα να "αγγίζουν" τα καταγάλανα νερά του.
Πευκί Ευβοίας : 65€ το 3ήμερο για 2 άτομα

Πευκί Ευβοίας : 65€ το 3ήμερο για 2 άτομα. Μια εκπληκτική τιμή για ένα ταξιδάκι στο ομορφότερο κομμάτι της Εύβοιας και σε ένα τουριστικό θέρετρο που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη!!!
Μονεμβασιά, στο ξενοδοχείο Annema 89€ για 4ήμερο για 2 άτομα

Μονεμβασιά, στο ξενοδοχείο Annema 89€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, ένα μπουκάλι κρασί για καλωσόρισμα στο δωμάτιο,late check out,10% έκπτωση στο εστιατόρο του ξενοδοχείου. Ένα μοναδικό 4ήμερο που θα σας μείνει αξέχαστο!
Καστανιά Κορινθίας, στον ξενώνα Καστανιά 54€ για 3ήμερο για 2 άτομα

Καστανιά Κορινθίας, στον ξενώνα Καστανιά 54€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με welcome drink,late check out kai 10% έκπτωση στο εστιατόριο του ξενώνα. Ζήστε ένα υπέροχο τριήμερο σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κορινθίας.

Θήκη – ανοιχτήρι για το iPhone

Θήκη – ανοιχτήρι για το iPhone
Τι καινούριο φέρνει στην ανάγνωση το ηλεκτρονικό βιβλίο;

H ΗP εξετάζει το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων

Εναντίον της Ινδίας στρέφονται οι Anonymous

Ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια το Facebook

Το Πακιστάν έβαλε φίμωτρο στο Twitter

Απίθανη η παραγωγή Kindle Fire 8.9 ιντσών

H Samsung κυριαρχεί στην αγορά των Androids

Ο Mark Zuckerberg παντρεύτηκε την αγαπημένη του Priscilla Chan!

Η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο Facebook θα γίνει η Ινδία

Μάνα μου Ελλάς - Νίκος Δημητράτος

Μας παραχωρείτε την οικονομική διακυβέρνηση, σας δίνουμε το ευρωομόλογο - Δυσεύρετα 163 φάρμακα για διαβητικούς καρδιοπαθείς και καρκινοπαθείς

Ναι στην ευρωζώνη και από τους "επαναστάτες μαρξιστές" της ΚΟΕ
Καταδικάσθηκε ο Κουρής

Βενιζέλος: "Περιμένω τον νικητή"

Παράταση στη μετενέργεια μέχρι τις εκλογές

Μας παραχωρείτε την οικονομική διακυβέρνηση, σας δίνουμε το ευρωομόλογο

Ο Βενιζέλος, κατόπιν εορτής, ζητά αναθεώρηση των όρων του μνημονίου

Στις 13.167 ευρώ οι καθαρές μέσες αποδοχές στην Ελλάδα

Πρωταγωνιστής σε σεξουαλικά όργια ο Ντομινίκ Στρο Καν;

Μεγάλες οι απώλειες για τους δανειολήπτες στην περίπτωση που επιστρέψει η δραχμή

Δυσεύρετα 163 φάρμακα για διαβητικούς καρδιοπαθείς και καρκινοπαθείς

Μιχαλολιάκος: "Όποιος βλέπει τον Τσίπρα ως Στάλιν είναι βλάξ"

Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου, η ποίηση στο προσκήνιο

Δυο χρόνια και 15 μέρες μετά..

Δυο χρόνια και 15 μέρες μετά…
Εστίασαν στην ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία του τόπου, επισημαίνοντας ότι παραμερίζουν τις διαφορές τους παρελθόντος. [...]
Σε Εθνική Συνδιάσκεψη η Νέα Δημοκρατία

Η Συνδιάσκεψη έρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή, για να πιστοποιήσει την πανστρατιά στελεχών και κοινωνικής βάσης της Κεντροδεξιάς, και να παρουσιάσει την εικόνα της ενότητας, απαραίτητη για την κρίσιμη μάχη των εκλογών της 17ης Ιουνίου. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Με 4 γκολ πανηγύρισε ο Πανθρακικός την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα
Τι άγχος είναι αυτό! Πανστρατιά της δεξιάς…

Αυτή δεν είναι παράταξη…

Δύσκολο το φετινό καλοκαίρι για τον τουρισμό στη Θάσο

7ο Festival Animation στην Ξάνθη

Οι πλημμυροπαθείς του Έβρου θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Παιχνίδια με την ... δραχμή από τις ξένες πολυεθνικές - Geuro, το euro στην ελληνική του εκδοχή

Στον Άρειο Πάγο η διακήρυξη για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ
Πέταξε τα παιδιά του από το παράθυρο και μετά αυτοκτόνησε

Αρνείται την αποστολή στρατευμάτων στην Κύπρο το Ισραήλ

Geuro, το euro στην ελληνική του εκδοχή

Επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ η Ντόρα

Ο Τόμσεν φεύγει, ο Φλάναγκαν έρχεται, οι περικοπές μένουν

Νέα ζωή για θύμα των Ταλιμπάν

Τριτοκοσμικές εικόνες στους δρόμους της Αθήνας από το Sky News

Παιχνίδια με την ... δραχμή από τις ξένες πολυεθνικές

Λάβρος ο Κύρτσος κατά της Νέας Δημοκρατίας

Με Αρβελέρ και τον ελληνικό πολιτισμό, ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις

Η λιτότητα δεν μείωσε το χρέος

Δέκα μύθοι για το ευρώ, το Μνημόνιο και την Ελλάδα

«Είστε αμαθείς και εξοργιστικοί», λέει στα Σκόπια καθηγητής της Οξφόρδης
Κρίση στις σχέσεις Βενιζέλου – Λοβέρδου
Η επιστροφή στη δραχμή θα βάλει φωτιά στα στεγαστικά δάνεια
Ολοι οι άνθρωποι του Αλέξη
Τσίπρας, ο ροκ σταρ της πολιτικής στην Ελλάδα
Δέκα μύθοι για το ευρώ, το Μνημόνιο και την Ελλάδα
Οι «7 Σαμουράι» του Βενιζέλου
Έκλεισε η συμφωνία Σαμαρά-Ντόρας για κοινή κάθοδο στις εκλογές  
Χέρι-χέρι Μάνος και Τζήμερος με στόχο τη Βουλή
Καταρρέουν -λόγω εκλογών- τα έσοδα, οργιάζει η φοροδιαφυγή
Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει τώρα από το ευρώ και γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος σύμμαχος της τρόικας
Αποφάσεις για το Αφγανιστάν
«Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική»

Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει τώρα από το ευρώ και γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος σύμμαχος της τρόικας

Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει τώρα από το ευρώ και γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος σύμμαχος της τρόικας
Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις... δραχμές
Η «κατρακύλα» συνεχίζεται…

Ο Σαμαράς με ατζέντα ανατροπής

Ο Σαμαράς με ατζέντα ανατροπής
Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως εκείνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα προηγηθεί, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θα αποτελέσουν την κεντρική παράμετρο του αφηγήματος για την κατάσταση στην Ελλάδα. [...]
Στάση ευθύνης από τον Στέλιο Σταυρίδη

Παράδειγμα προς μίμηση η στάση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με τη «Δράση», Στέλιου Σταυρίδη, ο οποίος με δήλωσή του ενώ τονίζει ότι θα «στηρίξει ενεργά τη Νέα Δημοκρατία», εν τούτοις δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Geopolitics-GR
Syria Drives A Wedge Between Turkey And Iran – Analysis
Washington Promotes Kurdish Uprising: US “Kurdish” Threat Aimed at Turkey, Not Syria

Η ελπίδα, ο θυμός και η αμείλικτη πραγματικότητα

ΗΠΑ και Ιράν στέλνουν όπλα στη Συρία

Επιτυχής η πρόσδεση του Σογιούζ στον ISS

Ισραήλ: Φόβοι για συνεργασία Ιράν - Χεζμπολάχ

Senior Erdogan envoy ‘visits Israel, meets PM’

Νικόλαος Καπετανίδης - Ο ήρωας δημοσιογράφος του Πόντου από: Palmografos.com - Νικόλαος Καπετανίδης - Ο ήρωας δημοσιογράφος του Πόντου

FBI: Καμία σοβαρή τρομοκρατική απειλή υφίσταται κατά της διάσκεψης του ΝΑΤΟ

Η Αλ Κάιντα καλεί σε ανατροπή του καθεστώτος στη Σ. Αραβία

Μπαν Κι-μουν: Η Αλ Κάιντα πίσω από την διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό

Επίσημη διαμαρτυρία Ιράκ για τις ενέργειες Τούρκων προξένων

Υποψίες του ΟΗΕ για αποστολή όπλων από τη Β. Κορέα σε Συρία και Μιανμάρ

Ο Βενιζέλος αλλάζει στρατηγική

Ο Βενιζέλος αλλάζει στρατηγική
Τα επιχειρήματα των δυο πλευρών μάλιστα, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα: Οι «προεδρικοί» υποστήριζαν ότι... έψαχναν και δεν έβρισκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα κορυφαία στελέχη. [...]
Χαριστική βολή στην κρίση, από τον τουρισμό

Ο κλάδος του τουρισμού φαίνεται να έχει ήδη εισέλθει σε βαθιά κρίση, αντίστοιχη της κρίσης που αντιμετωπίζει συνολικά η χώρα, κυρίως λόγω της εγγενούς αδυναμίας της Ελλάδας να προβληθεί ως ασφαλής προορισμός. [...]
Από Number One…

Σήμερα, η Ελλάδα μετράει μονάχα αρνητικές πρωτιές: Στο εξωτερικό χρέος, στο έλλειμμα, στην ανεργία, στο βάθος της ύφεσης, στην αγωνία για το αν θα παραμείνει στην ευρωζώνη, ή θα λειτουργήσει ως η απαρχή του ντόμινο της συνολικής κατάρρευσης του κοινού νομίσματος της ηπείρου μας. [...]
Πως αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες και ξεπερνώντας τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, να ενώσει και να συνθέσει ένα νέο ιδεολογικό όραμα και μια «νέα ιδέα» για το Έθνος. [...]
Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι παραπάνω

Η αφηγηματική διαπίστωση του προβλήματος, ακόμη και η (ρητορική) δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας και συνολικά της ευρωζώνης, δεν αρκεί. Το Camp David έπρεπε να εκπέμψει λευκό καπνό. Με την εξαγγελία ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης. [...]

Δικαστικές αποφάσεις – ανάσα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

www.marketbeast.gr
Δικαστικές αποφάσεις – ανάσα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Το τσεκούρι σε 13ο -14ο μισθό πάει… μετά τις εκλογές
Νέα κυβέρνηση με… μπόνους 7 φόρους!
«Κουρεύουν» 12% τις συντάξεις
BBC: Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη;
«Εργαζόμαστε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Άλλα μέτρα στο όνομα της κερδοφορίας
Aυξάνεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού
Η Αποκάλυψη πλησιάζει

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Ο κλοιός σφίγγει γύρω από το Ιράν: Ψυχολογικός ή Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;
Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας NSA επιτρέπεται να κατασκοπεύσει τη Google, όχι και μόνο

Ούτε μία λέξη για τα «καρφιά» της Μέρκελ

Εκδηλώσεις μνήμης Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού. Η εκδήλωση του λαού και η "εκδήλωση" του δημάρχου και των άλλων...

Listen to the cry of Athens

Ούτε μία λέξη για τα «καρφιά» της Μέρκελ

Το Ισραήλ είναι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους του Μπασάρ Άσαντ

Δύο κόσμοι, μία ριψοκίνδυνη πολιτική

Το χρονικό των δέκα ημερών-Μια ανθρώπινη στιγμή του Μικρασιατικού πολέμου

H αντιστροφή της περίπτωσης δημοψηφίσματος

Μολυβιάτης και Φράγκος μίλησαν σε εκδήλωση στο Σικάγο

Διχάζει η επιστροφή στη ΝΔ!

Κρήτη:ένα νεκροταφείο για τις επίλεκτες δυνάμεις του Χίτλερ-ένα νησί που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι

Israel seeks to deploy 20,000 commandos in Greek Cyprus

Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων

Φύλακες Άγγελοι - Με ισραηλινά φτερά και ξεκάθαρο μήνυμα

Τα κλειδιά της εξουσίας

Ενα έγγραφο που έβαλε «φωτιά» στον κ. Καμμένο Το «Σενάριο Β», η δημοσιοποίηση και οι καταγγελίες περί πλαστογραφίας

Τα πραγματικά διλήμματα

Ν. Πόποσκι: "Όμηρος" της Ελλάδας η πΓΔΜ

Σταθερότητα στην εξωτερική πολιτική

Στήριξη Τουρκίας στην ΠΓΔΜ με τον Νταβούτογλου να δηλώνει «Μακεδόνας»

Ο Ερντογάν και οι «πασάδες» του >Ένας μύθος του Αισώπου έβαλε σε μπελάδες δημοσιογράφο στην Τουρκία

Μ. Ανατολή: Σκάβοντας λάκκουςγια άλλους

Αντίθετος ο Φρ.Ολάντ στην τοποθέτηση του Β. Σόιμπλε ως επικεφαλής του Eurogroup

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μετά τις εκλογές; - Απ' τον Τσολάκογλου στον Παπακωνσταντίνου

ΓΑΠ: "Πρώτα εκλογές, μετά δημοψήφισμα"
Νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας στον ορίζοντα

Περικοπές σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές από αύριο

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μετά τις εκλογές;

Δραματική πτώση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο

Στη νεοελληνική γλώσσα διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ- ΤΕΙ

Ο Μάνος είπε όχι στη ΝΔ, αλλά ναι στην "Δημιουργία Ξανά"

Ωμός εκβιασμός από τον "ευρωπαϊστή" Κάμερον

Νταβούτογλου: "Αισθάνομαι Μακεδόνας"

Απ' τον Τσολάκογλου στον Παπακωνσταντίνου

4,5 δισεκατομμύρια χρόνια της σελήνης σε τρία λεπτά (video)

Τηγανητό παγωτό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
-Η Ελλάδα μπροστά σε δύο διλήμματα – το εξής… ένα! περισσότερα…
-Γιορτάζουν την Άλωση (της Ελλάδας) με συνέδρια και κόκκινα χαλιά περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
«Οι Τούρκοι έκαιαν, έσφαζαν και μας κυνηγούσαν…»

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ