Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ | ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΡΑΧΑΝΑ

Δαρβινική Δευτέρα 

Ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα:
Εξέλιξη ή επανάσταση στη μορφή της εκπαίδευσης;

Συζήτηση με τον Στέφανο Τραχανά 

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 μμ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ηράκλειο Κρήτης 
Το πρώτο διαδικτυακό μάθημα, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και με 160.000 μαθητές από όλο τον κόσμο, «εκτοξεύτηκε» στις ΗΠΑ μόλις πριν οκτώ χρόνια και προκάλεσε μια επανάσταση στην εκπαίδευση με επιπτώσεις που ακόμα και σήμερα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε.
Πρόκειται για μια ριζοσπαστική και αναπόφευκτη ανατροπή της άμεσης σχέσης μαθητή-δασκάλου, δηλαδή του εκπαιδευτικού μοντέλου που έχει παραμείνει πρακτικά αναλλοίωτο για 2.500 χρόνια; Κι αν όντως έτσι είναι, σε τι χρονικό ορίζοντα και σε τι βαθμό θα είναι δίπλα μας οι αλλαγές που έρχονται; Και πως θα πρέπει να αντιδράσουμε ως εκπαιδευτική κοινότητα και ως χώρα; Θα παραμείνουμε απλοί θεατές ή θα συμμετάσχουμε ενεργά συνεισφέροντας το δικό μας μερίδιο σε ένα παιχνίδι με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες;
Το θέμα αυτό θα αναπτύξει ο Στέφανος Τραχανάς. Μετά από μια πολυετή, μοναδικής επιτυχίας, υπηρεσία στη Διεύθυνση των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ), ο κ. Τραχανάς εγκαινίασε και διευθύνει το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis των ΠΕΚ-ΙΤΕ.
Αντλώντας από αυτήν την εμπειρία αλλά και τα διεθνή δεδομένα θα θέσει τα παραπάνω διλήμματα εγείροντας ίσως στην πορεία περισσότερα και βαθύτερα ερωτήματα.
Την εισήγηση θα ακολουθήσει εκτεταμένη συζήτηση.
Είσοδος ελεύθερη
Οι Δαρβινικές Δευτέρες διοργανώνονται και συντονίζονται από μία ομάδα 6 επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΛΚΕΘΕ. Πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολυμέσων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://darwinianmondaysgr.weebly.com/

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ '70



Εγκαινιάζουμε σήμερα την έκδοση μιας νέας σειράς μονογραφιών για ποιητές της Γενιάς του ’70, η οποία θα περιλαμβάνει μια μελέτη για το έργο του εκάστοτε ανθολογούμενου, από έναν έγκριτο κριτικό και ποιητή, ανθολόγηση των ποιημάτων του, καθώς και μια συνέντευξή του.
Προσεγγίσεις στην ποίηση της γενιάς του '70
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Ήθος όχι μόνο ποιητικό αλλά και ανθρώπινο. Σήμερα αυτή η γενιά συνεχίζει να μας δίνει ...
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου
Μπεκατώρος, Στέφανος
«Κάθε ποίημα είναι ένα ψέμα που ξεπηδάει από την ανάγκη να μιλήσεις αληθινά», ...

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ: 2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr

52 αδιάκοπες ώρες λειτουργίας του REDNET HD32R!

Το DANTE Audio interface της Focusrite, RedNET HD32R, λειτούργησε αδιάκοπα για 52 συνεχόμενες ώρες στον φιλανθρωπικό μαραθώνιο guitar jamming του Steve Vai στο Musicians Institute!
Η εταιρεία MW Audio Visual Inc. σχεδίασε και υλοποίησε την, τελευταίας τεχνολογίας, αίθουσα εκδηλώσεων του Hollywood’s Musicians Institute.  Στα εγκαίνια ξεχώρισε η φιλανθρωπική εκδήλωση «Big Mama Jama Jamathon», στο οποίο παγκόσμιας κλάσης κιθαρίστες συνόδευσαν τον Steve Vai σε ένα live jamming που διήρκησε 52 ώρες και ηχογραφήθηκε μέσω δυο Focusrite RedNET HD32R.

Το Μουσικό Ινστιτούτο άνοιξε πρόσφατα το Live House στην καρδιά του Χόλυγουντ. Ένα έργο που χρειάστηκε 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί και καταλαμβάνει χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων περίπου, σχεδιασμένος από τον Michael Warren και την ομάδα του στην MW Audio Visual Inc., την κορυφαία εταιρεία σχεδιασμού και εγκατάστασης οπτικοακουστικών συστημάτων. Ο Warren συνεργάστηκε στενά με την Ιαπωνική εταιρία ESP Guaken και τον Jonathan Newkirk με σκοπό να βοηθήσει το Musicians Institute να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και ευέλικτο χώρο πολλαπλών χρήσεων που θα χρησιμοποιηθεί για τα event των σπουδαστών, αλλά και τρίτων καλλιτεχνών. Μετά που του ανατέθηκε η κατασκευή, ο Warren συνεργάστηκε με το αρχιτεκτονικό γραφείο Twichell Studio για την δημιουργία του χώρου και στην συνέχεια για την εγκατάσταση του εξοπλισμού, ο οποίος περιλάμβανε αρκετά προϊόντα της σειράς RedNET της Focusrite.
Για τα εγκαίνια, ο βραβευμένος με βραβείο GRAMMY, Steve Vai, προσκάλεσε πολλούς κορυφαίους κιθαρίστες στη σκηνή για ένα 52 ωρών guitar jamming. Tο γεγονός το οποίο είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα ηχογραφήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος μέσω του δικτύου Dante και πιο συγκεκριμένα μέσω δυο Focusrite RedNet HD32R, τα οποία συνεργάστηκαν άψογα και απροβλημάτιστα με τα Avid Pro Tools|HD.
Δυο Focusrite RedNet HD32R συνδέθηκαν με Cat-6 καλώδιο με τις κονσόλες FOH και Monitor της Yamaha και τα stagebox που ήταν στην σκηνή, επιτρέποντας 64 κανάλια να δρομολογηθούν στις κονσόλες ήχου αλλά και στο σύστημα ηχογράφησης της Avid ProTools μέσω των δυο RedNET, ενώ παράλληλα μια κάρτα RedNet PCIeR, η οποία είχε συνδεθεί μέσω ενός Thunderbolt σασί στον υπολογιστή Apple, μετέφερε τα 64 κανάλια ήχου. Όλη η ηχογράφηση έγινε στα 96kHz και διήρκησε τον χρόνο ρεκόρ των 52 ωρών.
Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 5:45 το απόγευμα. Κατά την διάρκεια του jam παραβρέθηκαν κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Steve Vai, Dave Navarro, ο Moby, ο Dweezil Zappa, ο Al Di Meola, ο Steve Morse, ο Lee Ritenour, ο Andy Vargas, ο Souleros και πολλοί άλλοι. Όλη η εκδήλωση εκτός από την ηχογράφηση μεταδόθηκε μέσω live streaming στο Facebook αλλά και σε άλλες πλατφόρμες και ιστότοπους όπως, www.jamathon.orgwww.vai.com αλλά και μέσω καλωδιακής τηλεόρασης.
Ο Jonathan Newkirk δήλωσε ότι η εντολή που έδωσε στον Michael Warren ήταν να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα σύγχρονο και τεχνικά άρτιο χώρο για τις ανάγκες του σήμερα αλλά και για τις μελλοντικές ανάγκες, γιατί από την σχολή αυτή θα βγουν οι επόμενοι επαγγελματίες στον ήχο και την εικόνα.
Επίσης ο χώρος θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των μαθημάτων κατά την διάρκεια την ημέρας αλλά και να είναι ένας κορυφαίος χώρος για ζωντανές εμφανίσεις παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών την νύχτα.  Ο χώρος, ο οποίος έχει χωρητικότητα 300 ατόμων πρέπει να είναι σύγχρονος και να διαθέτει όλες τις υποδομές για live, recording, αλλά και broadcasting εφαρμογές.
Για να το πετύχει αυτό ο Michael αξιοποίησε την τεχνολογία DANTE, μέσω Cat-6 δικτύου στο οποίο οι συσκευές της σειράς RedNET της Focusrite αξιοποιήθηκαν τέλεια. Τις συσκευές της σειράς RedNET τις γνώριζε από προηγούμενα project που τις είχε χρησιμοποιήσει, στα οποία αποδείχθηκαν κορυφαίες στον τομέα της σύνδεσης, της ευελιξίας, του clocking, αλλά και κυρίως του κορυφαίου ήχου που διαθέτουν. Μάλιστα μια από τις εφαρμογές είχε σαν απαίτηση την σύνδεση 2 studio με 13 edit rooms. Όπως δήλωσε: «Το RedNet είναι ένας ισχυρός συνεργάτης και αυτό είναι που χρειάζεται σε μια σημαντική εγκατάσταση».
Παρόλο που το σύστημα δεν δοκιμάστε παρά μόνο στην γενική πρόβα την προηγουμένη της εκδήλωσης, όλα λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα, με την ευκολία και με την αξιοπιστία που προσφέρει το πρωτόκολλο DANTE, αλλά και η Focusrite.
Η εκδήλωση κράτησε 52 ώρες, στην διαρκεί της οποίας «δεν χάθηκε ούτε νότα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο τεχνικός ήχου του Steve Vai και προτεινόμενος για Grammy, Greg Wurth. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο σύστημα RedNET της Focusrite. Κατά την διάρκεια της πολύωρης ηχογράφησης, το σύστημα υπολογιστή, τα ProTools και το RedNET ανταποκρίθηκαν άψογα παρόλο που τα Pro Tools δεν έχουν σχεδιαστεί για κάτι τέτοιο.
Το μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε ήταν η σταθερότητα του συστήματος στην πολύωρη ηχογράφηση στα 96Khz.Παρόλο που μέχρι τότε ο Wurth, ενώ γνώριζε το σύστημα RedNET δεν το είχε χρησιμοποιήσει ποτέ, όλα δούλεψαν άψογα και μια πολύ σημαντική ηχογράφηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με κορυφαία ποιότητα ήχου χάρη στο σύστημα RedNET της Focusrite.
Όσο εξαντλητικός και να ήταν ο μαραθώνιος, ήταν και μια ευχάριστη εμπειρία, θυμάται ο Wurth, κάνοντας νέο ρεκόρ ηχογράφησης κιθάρας ζωντανά αλλά και το σημαντικό, συγκεντρώνοντας χρήματα για μια μεγάλη φιλανθρωπία. Επίσης, γνώρισε ένα νέο κορυφαίο εργαλείο δουλειάς.
Όπως ο ίδιος κατέληξε: «Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ετοιμάζω ένα νέο setup, το RedNET θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας εξοπλισμού. Αποδείχθηκε πραγματικά κορυφαίο κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες εργασίας».
Μάθε περισσότερα για το REDNET HD32R εδώ.
Μάθε περισσότερα για τα προϊόντα της Focusrite εδώ.
Website
Email
Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.
Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

✨ VANGELIS - NOCTURNE ✨ // ΝΕΟ ALBUM

Ο VANGELIS, ο συνθέτης των Chariots of Fire και Blade Runner, ο καλλιτέχνης με πάνω από 110 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως
επιστρέφει με το νέο piano album
ΝΥΧΤΩΔΙΑ
cid:image001.jpg@01D460A3.E82AC5C0

Solo πιάνο εκδόσεις αγαπημένων hit & ολοκαίνουργιες συνθέσεις με αυτοσχεδιαστική δεξιοτεχνία.
Το Nocturne είναι το νέο album του Vangelis μετά από δύο χρόνια και περιλαμβάνει συνθέσεις εμπνευσμένες από τη νύχτα και το πολυετές πάθος του για το διάστημα.
Μέσα στα νέα ηχογραφήματα συμπεριλαμβάνονται όμορφα κομμάτια όπως το ‘Nocturnal Promenade’, που ανοίγει το album και αποτελεί το πρώτο του single, όπως επίσης και τα ‘Through the Night Mist’, ‘Sweet Nostalgia’ και ‘Lonesome’.
TRACKLIST
*= νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια

  1. Nocturnal Promenade *
    2. To the unknown Man  from Spiral
    3. Movement Nine, Mythodea from Mythodea
    4. Moonlight reflections *
    5. Through the Night Mist *
    6. Early Years *7. Love Theme, Bladerunner from Blade Runner
    8. Sweet Nostalgia *9. Intermezzo *10. To a Friend *11. La Petite Fille de la Mer from Apocalpse des Animaux
    12. Longing *13. Chariots of Fire from Chariots of fire
    14. Unfulfilled Desire *15. Lonesome *16. 1492: Conquest of Paradise from 1492 Conquest of Paradise
    17. Pour Melia *

Plug-in Collective από την Focusrite!


Προς τους κατόχους προϊόντων Focusrite!
Η έγκαιρη ενημέρωσή σας σχετικά με τις ανακοινώσεις των plug-ins πάνω σε προϊόντα της εταιρείας Focusrite, είναι ζωτικής σημασίας, εάν θέλετε να κατέχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να βρίσκεστε στην κορυφή της μουσικής παραγωγής σας!
Τα Plug-In Collective της Focusrite μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε!
Μπορείτε πλέον να λαμβάνετε δωρεάν εκδόσεις από τα πιο καινοτόμα software, αλλά και να επωφελείστε από τις εκπτώσεις που προσφέρονται αποκλειστικά στους κατόχους προϊόντων της Focusrite!
Στην σελίδα https://focusrite.com/plugin-collective μπορείτε να κάνετε register το προϊόν Focusrite που διαθέτετε, έτσι ώστε να λαμβάνετε μία προσφορά στο account που θα δημιουργήσετε μες στην Focusrite, κάθε 2 μήνες.
Δείτε όλη τη σειρά Scarlett της Focusrite εδώ.
Δείτε όλη τη σειρά Clarett της Focusrite εδώ.
Δείτε όλα τα προϊόντα της Focusrite εδώ.
Website
Email
Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.
Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – «ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ» | ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & MUSIC VIDEO

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - «ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ» 
ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & MUSIC VIDEO
Δισκογραφική επιστροφή με ένα δυναμικό ερμηνευτικό single!


«Έχεις Δυο Λεπτά» μας λέει ο Σταύρος Κωνσταντίνου στο νέο του single που κυκλοφορεί, μαζί με music video, από την Panik Platinum.
Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του ρυθμικού «Σάββατο Βράδυ», ο ταλαντούχος τραγουδιστής παρουσιάζει ένα «φρέσκο» λαϊκό τραγούδι, που «παντρεύει» την ερμηνευτική μπαλάντα με το δυναμικό ζεϊμπέκικο, σε ένα μουσικό ερωτικό «τελεσίγραφο».
Ξεδιπλώνοντας για ακόμα μία φορά το πολύπλευρο ταλέντο του, ο Σταύρος Κωνσταντίνου υπογράφει τη μουσική και τη σκηνοθεσία του music video του «Έχεις Δυο Λεπτά», ενώ οι στίχοι είναι του Χρήστου Ανδρέου
Κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα: http://smarturl.it/ExeisDioLepta
Δείτε το music video:

CREDITS
Μουσική: Σταύρος Κωνσταντίνου
Στίχοι: Χρήστος Ανδρέου
Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Σταύρος Κωνσταντίνου 
2019 PANIK PLATINUM

FOR SALE - Atego 1218 manual gears

FOR SALE - just in
FOR SALE - Atego 1218 manual gears
FOR SALE - Atego 1218 manual gears
FOR SALE - Atego 1218 manual gears
FOR SALE - Atego 1218 manual gears
FOR SALE - just in
Manual Gears
 
Item nummer:22013390
Merk:Mercedes Benz
Type:Atego 1218
Registratie jaar:2011
Kilometerstand:325000
€ 15750
RUGEE AUTOMOTIVE BV
RG WAALWIJK
Havenweg 15
5145 NJ Waalwijk
The Netherlands
+31(0)416 67 19 00
RG HAZELDONK
Hazeldonk 6268
4836 LG Breda
The Netherlands
+31(0)76 59 69 700

Eros Ramazzotti feat. Luis Fonsi // Per Le Strade Una Canzone // Νέο Single & Official Video

EROS RAMAZZOTTI feat. LUIS FONSI

PER LE STRADE UNA CANZONE
Νέο Single
 
Δείτε το official video: https://www.youtube.com/watch?v=mYc9jSdhwMw
Το official video για το ολοκαίνουργιο single του Eros Ramazzotti “Per Le Strade Una Canzone” μόλις κυκλοφόρησε.
Στο κομμάτι, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο VITA CE N’È, συμμετέχει ο Πουερτορικανός hit-maker Luis Fonsi. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος στην Ιταλία, φτάνοντας το #1 σε Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία αλλά και top10 στο Βέλγιο, Ισπανία και Γερμανία.
«Ο Luis είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος καλλιτέχνης και ένας πραγματικός φίλος. Περάσαμε τέλεια στο Miami κατά τη διάρκεια του γυρίσματος του βίντεο κλιπ και πιστεύω ότι ο κόσμος θα αντιληφθεί αυτή τη θετική διάθεση βλέποντας το βίντεο. Η μουσική είναι ένας πραγματικός φίλος και πρέπει να το γιορτάσουμε» - Eros Ramazzotti
Βρείτε εδώ το albumhttps://ErosRamazzotti.lnk.to/VitaCeNeGREECEPR
Κυκλοφορεί από τη Universal Music

CAT D6R2 NEW/UNUSED 2018

CAT D6R2 
Caterpillar D6R2 (New / Unused)
Year: 2018
Description: Rops, Blade-SU/tilt, diff-steering, drawbar (not on the pictures), cab and engine protection.
Weight: 19500 kg
Dimensions: 5,47m x 3,26m x 3,35m
U/C: 560mm – 100% bon
Engine: C9 ACERT (Tier 2)
Price ex yard: € 175.000,-
Option; Ripper + € 10.000,-
Please let me know if you are interested in this CAT D6R2
With kind regards / mit freundlichen Grüßen / meilleures salutations 
Tijmen Pellis
Whatsapp: +31 6 15 07 43 30 / Telegram: +31 6 15 07 43 30 / Viber: +31 6 15 07 43 30
WeChat: wxid_qp2q7okph0t12 / Imo: +31 6 15 07 43 30 / Skype: tijmen-pellis / KiK: Tijmenpellis

MERCEDES Actros 4140 manual 8x4 steel !!!

Beautiful Mercedes 4140 tipper just arrived in our office !
*Actros 4140 manual 8x4 
*270.980km ORIGINAL !!
*Euro 3
*Full spring suspension
*Manual
Very good condition, ready to work for you !
SPECIAL PRICE > €25000
With kind regards / mit freundlichen Grüßen / meilleures salutations 
Tijmen Pellis
Whatsapp: +31 6 15 07 43 30 / Telegram: +31 6 15 07 43 30 / Viber: +31 6 15 07 43 30
WeChat: wxid_qp2q7okph0t12 / Imo: +31 6 15 07 43 30 / Skype: tijmen-pellis / KiK: Tijmenpellis
Met vriendelijke groet / with kind regards / mit freundlichen Grüßen / meilleures salutations 

Τα 11 καλύτερα μουσεία κρασιού στον κόσμο.

Τα 11 καλύτερα μουσεία κρασιού στον κόσμο.

Σημειώστε...

Κοτόπουλο με λαχανικά και μπαλσάμικο.
Κρέπες με μανιτάρια και μπεσαμέλ.
Ρόφημα με χαρουπάλευρο.