Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

S.O.S. !!! Η ΜΙΚΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ...

S.O.S. !!! Η ΜΙΚΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ... ΜΕ ΛΕΝΕ ΙΩΑΝΝΑ ΞΕΝΙΤΙΔΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 15 ΜΗΝΩΝ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΙΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2009 ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΩ. ΟΜΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ .....ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ . ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. 1. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ 2. ΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΒΡΑΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00 ΣΤΟ "ARENA" LIVE MUSIC HALL ΣΤΟ 2ο ΧΙΛ. ΚΙΛΚΙΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 10 EURO . ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ EUROPE ONE ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ. ΒΟΗΘΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ TO "Πρόσκληση νέων μελών" ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ TO GROUP Η ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΣ... ΑΡ. ΛΟΓ. ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΩΣ5273-046752-435 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ !!! Η ΒΡΑΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΒΡΑΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/4/10 ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΕΝΑ 2ο ΧΛΜ ΚΙΛΚΙΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ EUROPE1 ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ.ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΣΤΗΧΙΖΕΙ 10eurο ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ 10euro ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ''ΑΡΕΝΑ'' ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ.ΣΤΗ ΛΥΡΑ ΟΙΠΑΥΛΑΚΗΣ ΔΡΑΜΙΝΟΣ , ΦΑΝΗΣ ΚΟΥΡΚΛΙΔΗΣ , ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΝΗΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΣΚΑΛΙΔΗΣ , ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ , ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ , ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ , ΜΠΑΜΠΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ , ΦΟΡΗΣ ΑΠΑΤΣΙΔΗΣΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΙΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ , ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ , ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ , ΛΑΖΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΟΙΜΠΑΜΠΗΣ ΚΕΜΑΝΑΤΖΙΔΗΣ , ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ , ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΚΟΒΙΔΗΣΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ-Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-1.ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΝΘΕΣΗ (25ης Μαρτιου 5,ευκαρπια,εναντι ''εναστρος'',τηλ 2310 670750)2.ALPHA CAR (Mποτσαρη με Φιλελληνων 24,Ελ.Κορδελιο,τηλ 2310 770163)3.ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΛΑΧΕΙΩΝ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΣΑΜΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ (Μ.Αλεξανδρου 10,Αμπελοκηποι,τηλ 2310 731661)4.LE CENTRAL cafe bar (Παυλου Μελα 38 με Παλαιων Πατρων,Κεντρο,τηλ 2310 234553)5.BARCELONA sport cafe(Θεμ.Σοφουλη 92,καλαμαρια,τηλ 2310 419978)-Ν.ΚΙΛΚΙΣ-1.ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΝΘΕΣΗ (εναντι ΔΕΗ,τηλ 23410 70333)2.FORD ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ (αρχη 21ης Ιουνιου,τηλ 23410 22099)-Ν.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΝΘΕΣΗ (Μακεδονιας 4,Περισταση,τηλ 23510 64255) ΑΡΕΝΑ τηλ κρατησεων 6997 194 493 Βασιλειαδης Γιώργος Ακρίτες Επταλόφου http://akrites.madblog.gr/ akriteseptalofou@yahoo.gr http://www.facebook.com/akrites

Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΒΕΙΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!!

Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΒΕΙΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4 106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445 email

Autonomia EXPO η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία στις 28, 29 και 30 Μαΐου στο εκθεσιακό Περιστερίου

Στις 28, 29 και 30 Μαΐου ανοίγει την πόρτα της η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.
Σε ένα απολύτως προσπελάσιμο χώρο θα βρείτε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες νέων και λιγότερων νέων τεχνολογιών που προορίζονται για την αποκατάσταση, την εκπαίδευση και την ανεξαρτησία των ανθρώπων που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας.
Σε περισσότερα από 4000 τ.μ. και σε δεκάδες περίπτερα θα μπορέσετε να βρείτε και να δοκιμάσετε όλα τα διαθέσιμα βοηθήματα και τις υπηρεσίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, ώστε ύστερα να έχετε όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και ενημέρωση που απαιτείται για τη συγκρότηση και τη διατήρηση ενός ανεξάρτητου και προσπελάσιμου τρόπου ζωής.
Στην Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ θα βρείτε όλες εκείνες τις πληροφορίες, τις τεχνολογίες και τις πρακτικές που μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε χώρος προσπελάσιμος σε όλες τις γνωστές αναπηρίες. Θα βρείτε όλες τις εκδοχές της τεχνολογίας που έχουν υποταχθεί για να εξυπηρετήσουν (σχεδόν) κάθε ανθρώπινη ανάγκη και προσδοκία.
Περισσότερες πληροφορίες για τα εκθέματα μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.autonomiaexpo.org/?p=143 ενώ στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=630 υπάρχει πλήρης κατάλογος των εκθετών και η κάτοψη της Autonomia EXPO σε .PDF μορφή.
Η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή και την ανεξάρτητη διαβίωση.
Είναι μια έκθεση αυτής καθεαυτής της αναπηρίας ως εμπειρίας και ως διαφοράς συνθηκών και όρων ζωής.Κάθε χρόνο επισκέπτονται την Autonomia EXPO χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες αλλά και επαγγελματίες στους χώρους της αποκατάστασης και της ειδικής εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια και πλημμυρίσει από κόσμο στους διαδρόμους.
Είναι μία μοναδική ευκαιρία για να συναντήσετε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία, να δείτε και να συζητήσετε όλα αυτά που έχουν σχέση όχι μόνο με τις τεχνολογίες αλλά και με τους ανεξάρτητους τρόπους ζωής που καθένας διαφορετικός επισκέπτης συγκροτεί χρησιμοποιώντας με διαφορετικό τρόπο τις ίδιες τεχνολογίες και τα ίδια προϊόντα.
Στο http://www.autonomiaexpo.org/?p=169 μπορείτε να δείτε εκατοντάδες φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να διαπιστώσετε πως η Autonomia EXPO εκφράζει μια άλλη διαφορετική, αναπτυξιακή και παραγωγική αναπηρία.
Η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες. Πληροφορίες για την προσπελασιμότητα και την προσβασιμότητα μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=585 στο οποίο σταδιακά θα προστίθενται όλες οι λεπτομέρειες για τις εναλλακτικές δυνατότητες πρόσβασης στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με διαφορετικούς τρόπους και από διαφορετικές αναπηρίες.
Το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου διαθέτει προσπελάσιμο και προστατευόμενο χώρο στάθμευσης.
Η είσοδος στην Autonomia EXPO είναι ελεύθερη και δωρεάν.
Η Autonomia EXPO διοργανώνεται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που είναι το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και σε ύλη ελληνικό περιοδικό για την αναπηρία και από το http://www.disabled.gr/ που είναι το δημοφιλέστερο σάιτ αναπηρίας στον κόσμο.
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι μη κερδοσκοπική υποστηρικτική εταιρία και όλες του οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
Autonomia EXPO και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Πρόσκληση Βιβλιοπαρουσίασης "Λεωνίδας Κύρκος Εκ Βαθέων"

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών «Μίλα μου γι αγάπη»
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 20.30, το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών θα παρουσίασει το έγο "Μίλα μου γι' αγάπη" «Μίλα μου για αγάπη», το νέο θεατρικό έργο του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών.
Η αγάπη είναι ένα θέμα που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί κοινότυπο, η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών όμως έχει αντίθετη άποψη. Αντιμετωπίζει το θέμα όπως του αξίζει, η αγάπη είναι πάντα επίκαιρη και το σπουδαιότερο, το άτομο, η κοινωνία, η ανθρωπότητα την έχουν απόλυτη ανάγκη. Επειδή όμως κουράζει άλλη μια έκθεση ιδεών, ας μιλήσει η τέχνη. Η τέχνη που μιλά για την αγάπη. Η τέχνη βρίσκει στο σύμπαν την αγάπη να στροβιλίζεται ανάμεσα σε πλανήτες και γαλαξίες, να ενώνει τα σωματίδια του φυσικού κόσμου και να εξηγεί του λόγους της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Τη συναντά στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, μέσα στο λόγο του Πλάτωνα και επικοινωνεί μαζί της σε έναν ύμνο που θα αποτελέσει τον πυρήνα της αναζήτησής της. Μείζον δέ τούτων η Αγάπη καταλήγει ο απόστολος Παύλος και τα λόγια του ψιθυρίζουν οι μαθήτριες χορεύοντας. Γύρω από αυτά τα λόγια κινείται η πορεία προς την αλήθεια, προς την αποκάλυψη και την ανακάλυψη της αγάπης. Γιατί αγάπη είναι να ψάχνεις, να ακούς, να ονειρεύεσαι. Η αγάπη παίρνει άλλη μορφή όταν εκφράζεται από τους άντρες, άλλη όταν αναφέρεται στη μητέρα, άλλη όταν γίνεται ερωτική, άλλη όταν η ματιά του καθενός από εμάς τη συναντά. Όλα ξεκίνησαν από αγάπη για το θέατρο, για τη συντροφιά μας, για το σχολείο. Η Τρίτη έγινε η αγαπημένη μας ημέρα, ο λόγος για να χαμογελάμε αντί να νιώθουμε πως μια κοπιαστική εβδομάδα ξεκινά. Αγάπη είναι 50 μαθητές να συναντιούνται χωρίς να τους αναγκάζει κανείς, χωρίς το φόβο της απουσίας ή του βαθμού. Αγάπη είναι να απαντάς έμπρακτα στις προκλήσεις του facebook, στα κοινωνικά προβλήματα και τη βία που γεννούν, αγάπη είναι να παίρνεις από το σχολείο σου δύναμη και να χαράζεις το δρόμο σου προς το καλό. Αγάπη είναι να δίνεις στο δάσκαλο την έμπνευση για να συνεχίσει. Αγάπη είναι όλα όσα λένε τα μάτια μας κάθε φορά που συναντιούνται μετά από όλα όσα ζήσαμε.
11ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο θερινής νύχτας»Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, το Σάββατο 24 Απριλίου 2010, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 20.00, το 11o Γενικό Λύκειο Περιστερίου θα παρουσιάσει το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Όνειρο Θερινής Νύχτας". 11o ΓΕ.Λ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ Όνειρο θερινής νύχτας Μετάφραση: Κωστή Κολώτα Δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Πιακουλάκη Μουσική: Αιμίλιος Πολίτης ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΜΠΕΡΟΝ: Φλεριανός Λευτέρης ΤΙΤΑΝΙΑ: Μαγγίνα Ηλέκτρα ΠΟΥΚ: Γούτου Ανδριαννή ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ: Τσαφαράς Παναγιώτης ΕΡΜΙΑ: Μυλωνά Ελευθερία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Αναστασόπουλος Παύλος ΕΛΕΝΗ: Μαραβέλια Ελευθερία ΞΩΤΙΚΑ Δημητρακοπούλου Ιωάννα Κυροδήμου Αγγελική Μαγγίνα Ηρώ Μεταξά Βάσω Πασσαλίδου Άρτεμις Σκουρόγλου Ιωάννα Φούκη Μαρία ΜΑΣΤΟΡΟΙ Πίτερ Κουίνς ή Σανίδας, μαραγκός: Γατιρδάκης Σταμάτης Νικ Μπόττομ ή Πάτος, ο υφαντής: Βουρλούμης Κων/νος Φράνσις Φλουτ ή Φυσήχτρας, επδιορθωτής φυσερών: Τσαφαράς Παναγιώτης Τομ Σνουτ, ο Γανωτής: Δημητρέλλος Σταύρος (Μπουρνάς Γιάννος) Σνουγκ ή Μέγγενης, ο εφαρμοστής: Βασίλαρος Στέλιος Ρόμπιν Στράβελλινγκ ή Φιγουρίνης, ο ράφτης: Ζευκιλής Δημήτρης Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ έγραψε έργα κωμικά όσο και τραγικά, ιστορικά όσο και μυθολογικά. Το «Όνειρο θερινής νύχτας» είναι ένα έργο κωμικό που αντλεί στοιχεία από την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Μυθολογία. Το έργο βασίζεται σε μια σειρά φαντασιώσεων μεταξύ των θνητών και των ξωτικών, με ένα διάχυτο ερωτισμό που ξεπερνά κάθε διαχωρισμό μεταξύ αθάνατων και θνητών, και ανθρώπων και ζώων. Μια σημαντική επίσης καινοτομία που υπάρχει στο έργο είναι η εμφάνιση του είδους «θέατρο μέσα στο θέατρο» που παρουσιάζεται από την ομάδα των μαστόρων. Όλη η ιστορία εκτυλίσσεται την πιο μικρή νύχτα του χρόνου την 22η Ιουνίου. Μια νύχτα με μαγικές ιδιότητες…
Εκδήλωση ονοματοθεσίας της οδού «Μάριου Βολακάκη»
Ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων διοργανώνουν εκδήλωση για την ονοματοθεσία της οδού «Μάριου Βολακάκη», το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 ώρα 11.00 στην ομώνυμη οδό (παράλληλος οδού Περιβολίων και πλησίον οδού Σαριδαντώνη) και ώρα 11.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν : ο Δήμαρχος του Δήμου Έγκωμης κ. Νίκος Παυλίδης και ο κ. Γιώργος Βασιλάκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΜΝΗΝΟΣ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ ΚΟΛΩΝΙΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ Ο «Φον Δημητράκης» στην ποντιακή διάλεκτο

ΑΜΕΣΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Aγαπητοί φίλοι του *ελεύθερου λογισμικού*.
Το* ελληνικό φόρουμ Ubuntu* ξεκίνησε συλλογή υπογραφών που ζητούν από την κυβέρνηση την ΑΜΕΣΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε τη δύναμή μας.
Επειδή είμαι σίγουρος πως θα συμφωνείτε,παρακαλώ επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες
Emmanuel Ninos
BA English & Greek,
Dip RSA TEFLMA Ed.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ιδιωτική υπηρεσία κατασκοπείας στο Αφγανιστάν Περικοπή αμυντικών δαπανών από Βρετανία Επιχείρηση της Mossad η σύλληψη του Οτσαλάν; Απρίλιος 1967 - Απρίλιος 2007: Τι πέτυχε η Χούντα;

Με Αφορμή το ντέρμπυ ΠΑΟ-ΑΡΗ!

Με Αφορμή το ντέρμπυ ΠΑΟ-ΑΡΗ! Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Κάθε ντέρμπυ χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες ψυχοκοινωνικές διαστάσεις που νομίζω ότι νομιμοποιούν την σημερινή μου παρέμβαση. Καθότι μπορεί να μην έπαιξα μπάλα σε κάποια ομάδα έστω ερασιτεχνικής κατηγορίας (καθότι ανέκαθεν είχα δύο...δεξιά πόδια) αλλά χρημάτισα ψυχολόγος αρκετών ΠΑΕ και επί σειρά δεκαετιών παρακολουθώ, αξιολογώ και σχολιάζω με ικανή δόση καλοπροαίρετου χιούμορ τα δρώμενα στο πάλαι ποτέ χωμάτινο και τώρα “πράσινο” παλκοσένικο (ένεκα του ...χορτοτάπητα και όχι των ποδοσφαιρικών ή πολιτικών μου πεποιθήσεων). Τις συναφείς εμπειρίες μου κατέγραψα στο βιβλίο μου «Ένας Ψυχολόγος στο γήπεδο»… Το πρώτο “ντέρμπυ” που καταγράφηκε στην νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας ΔΕΝ σχετίζεται με την ομώνυμη βρετανική πόλη, ούτε με τα ημίψηλα καπέλα άγγλων gentlemen ούτε με ποδόσφαιρο ή μπάσκετ! Καταγράφηκε το 1780 στον περίφημο ιππόδρομο του Epsom Downs του Λονδίνου και αφορούσε την κούρσα ανάμεσα σε καθαρόαιμα άλογα ηλικίας τριών ετών για μεγάλο χρηματικό έπαθλο. Έκτοτε, και το ομώνυμο ντέρμπυ του Kentucky των ΗΠΑ αλλά και κάθε άλλος αγώνας που περιέχει το οικονομικό κίνητρο και τις σχετικές ψυχοκοινωνικές μεταβλητές αποτελεί....”ντέρμπυ”. Για το λόγο αυτό τις συγκεκριμένες σκέψεις μου πάνω στο επικείμενο ντέρμπυ ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΑΡΗ τις καταθέτω «προληπτικά» καθώς σε ντέρμπυ του παρελθόντος και τι δεν έχουν δει τα μάτια μας… Απίστευτες φάσεις από παικταράδες που αγχωμένοι μεταλλάχθηκαν σε παιδάκια συνοικιακού επιπέδου. Παράγοντες που με τη βοήθεια των εφημερίδων που ελέγχουν άναψαν τα πνεύματα και…όποιον πάρει ο χάρος…Διαιτητές που άκομψα πυροδότησαν το μένος της κερκίδας ξεχνώντας ότι κάθε ντέρμπυ απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση…Μανιασμένους χούλιγκαν και δήθεν φιλάθλους να ξεσπούν με λύσσα εντός και εκτός του γηπέδου επιβεβαιώνοντας την κακόπιστη κριτική εκείνων που μισούν το σπορ… Στο επικείμενο ντέρμπυ ΠΑΟ - ΑΡΗ ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ πρέπει να αποτελεί αδιαμφισβήτητη εγγύηση! Χρειάζεται και ΣΥΝΕΣΗ από όλες τις πλευρές. Οι καιροί ΔΕΝ είναι ήρεμοι και ο καθένας χωρίς να είναι κοινωνιολόγος ή ψυχολόγος αισθάνεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα άγχους, αδικίας και θυμού που επιδεινώνονται καθώς οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες έχουν γιγαντωθεί πολύ απειλητικά, τα Κόμματα συνεχίζουν ατάραχα τον ύπνο της αυτοδύναμης ΑΣΥΛΙΑΣ των Βουλευτών και Υπουργών τους ενώ οι «αδικημένοι» στο ποδόσφαιρο έχουν παράπονα από τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας, από την…αιωνόβια «παράγκα». Ας σοβαρευτούν όχι μόνο οι διοικήσεις των δύο ιστορικών ΠΑΕ αλλά και οι υπόλοιποι που κρατούν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους. Δομολειτουργικά και ψυχοδυναμικά οφείλω να επισημάνω δύο αλήθειες που πρέπει να προσέξουμε: Πρώτον, να μην επιτραπεί να παίξουν μερικοί πάλι με τον ανθρώπινο πόνο, την ανθρώπινη αγάπη για την ομάδα μας και άλλα πολύτιμα ανθρώπινα συναισθήματα για να...θησαυρίσουν πληγώνοντας ταυτόχρονα και τον ποδοσφαιρόφιλο λαό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και Δεύτερον, Στην Ελλάδα που ζει τον εφιάλτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς οι καιροί ΔΕΝ είναι ήρεμοι και ο οποιοσδήποτε γνωρίζει και οσφραίνεται ότι υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ΑΔΙΚΙΑΣ στον λαό και μάλιστα σε περιρρέουσα ατμόσφαιρα ΑΓΧΟΥΣ, ΣΤΡΕΣ και διογκούμενης ανεργίας και φτώχειας που επιδεινώνονται από τις κοινωνικές αδικίες και τα παράπονα ΟΛΩΝ με ΟΛΟΥΣ... Σε τέτοιες ψυχοκοινωνικές καταστάσεις είναι σαν να έχουμε ανοιχτό το μπιτόνι με τη βενζίνη και καθώς το κρατάμε στα χέρια μας λέμε ας ανάψουμε το τσιγάρο μας καθότι είμαστε ....αθεράπευτοι καπνιστές! ΜΠΟΥΜ!.... Ας σοβαρευτούμε ΟΛΟΙ ξεκινώντας από αυτούς που στα χέρια τους κρατούνε την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη συνέχεια να συμπράξουμε οι υπόλοιποι, παίκτες, παράγοντες, τεχνικοί, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι και οπαδοί πάντοτε με τη βοήθεια της Αστυνομίας... Η καμπάνα ήδη χτύπησε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις προειδοποιητικά.. Ας μην επιτρέψουμε την πολυτέλεια να χτυπήσουν ξανά οι καμπάνες το ερχόμενο Σάββατο και ΜΗΝ ρωτήσετε φίλοι αναγνώστες ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ; Θα χτυπήσει ΣΙΓΟΥΡΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για σένα, για μένα, για τα παιδιά μας....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΕΖΑ:ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΜΠΕΖΑΣ ΑΝΤΙ ΣΥΓΝΩΜΗΣ – ΑΓΩΓΗ!Η αλήθεια των blogs και η "αλήθεια" των παραδοσιακών ΜΜΕΗ κρίση συγχωνεύει τα νοσοκομεία σε Γιάννενα,Πάτρα και Ηράκλειο!!! epirusgate.blogspot.com

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΧΙ ΧΡΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την επισήμανση στενού συνεργάτη του προέδρου της Ν.Δ στην αυτοδιοικηση gr σχετικά με την έλλειψη αναφοράς στο δήμαρχο αλλά και τα "παιχνίδια" Κακλαμάνη για το χρίσμα. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6420 Διαβάστε επίσης: 1) Επίθεση Ψωμιάδη: αντιδράσεις και από «γαλάζια» στελέχη http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6424 2) Ν. Αχαΐας: αυτοψία στο «τοξικό» έγκλημα στον Πείρο http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6422 3) ΥΠΕΣ: Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6421 4) Δ. Κορυδαλλού: ημερίδα για την κομποστοποίηση http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6418 5) NAM: Συμμετοχή στην 1η Πολυέκθεση «Γεύσεις & Ζωή» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6425 ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR Ο ΥΠΕΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ, ΤΟΥΣ Ν. ΚΑΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6417
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1) ΕΝΑΕ: ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 ΜΑΙΟΥ, ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6415 2) ΣΤ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: ΑΜΕΣΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6416 3)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΔΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6414 4) ΝΑΜ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6413 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ