Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Επιμένει ότι είπαμε όχι στους Αμερικανούς για το πλοίο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Επιμένει ότι είπαμε όχι στους Αμερικανούς για το πλοίο Των ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ - ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥΗ κυβέρνηση επέμεινε και χθες, διά στόματος πρωθυπουργού, ότι δεν δόθηκε άδεια στο αμερικανικό πλοίο που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Αστακού στις αρχές Ιανουαρίου, για να μεταφορτώσει αμερικανικά πυρομαχικά με προορισμό λιμάνι του Ισραήλ. «Το πλοίο έφτασε στα ανοιχτά του Αστακού, όμως δεν δώσαμε άδεια και αναχώρησε», διαβεβαίωσε τη Βουλή ο Κ. Καραμανλής
Κι αυτό παρά το ότι οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι η απόφαση να μη μεταβεί το πλοίο στον τελικό προορισμό του ήταν δική τους και ελήφθη για λόγους ασφαλείας, αφού το λιμάνι Ασντόντ βρίσκεται πολύ κοντά στη Γάζα.
«Το πλοίο έφτασε στα ανοιχτά του Αστακού στις αρχές του μήνα.
Δεν υπήρξε ωστόσο άδεια από το υπουργείο Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφόρτωση δεν έγινε.
Με λίγα λόγια, ναι υπήρξε αίτημα, ναι έφτασε το πλοίο στα ανοιχτά του Αστακού, δεν έγινε όμως καμία μεταφόρτωση και το πλοίο αναχώρησε» δήλωσε ο Κ. Καραμανλής.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ....

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…ΜΗΝΥΜΑΤΑ!
Τι άλλη ξεφτίλα από αυτήν;
Οι Τουρκία μέχρι και φρεγάτα έστειλε μέχρι την Τζιά.
Τα αεροπλάνα της φτάνουν πάνω από την Άνδρο κι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να στέλνουμε άλλοτε μηνύματα φιλίας, συνεργασίας και βελτίωσης των σχέσεών μας με την Τουρκία και άλλοτε μηνύματα…αυστηρά!!! Ναι, τώρα χέστηκε ο Τούρκος, ο οποίος έχει πάρει χαμπάρι τι …μεμέτια είμαστε κι εφαρμόζει το Οθωμανικό δίκαιο στην Ελλάδα. Αν όμως η Ελλάδα έχει ανίκανους ηγέτες, ο Ελληνικός λαός και ειδικά οι Έλληνες αεροπόροι τι φταίνε να γίνονται περίγελοι των διαθέσεων των Τούρκων;
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα εδώ.

Αλλάζουν τον προϋπολογισμό που ψήφισαν

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
Αλλάζουν τον προϋπολογισμό που ψήφισαν
Αναθεωρείται προς τα πάνω η πρόβλεψη για το έλλειμμα, διορθώνεται προς τα κάτω η πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. ΧΙΩΤΗΣ Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 Στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε μόλις πριν από 25 ημέρες οδηγείται αναγκαστικά η κυβέρνηση, μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ελληνική οικονομία αλλά και τη χαλάρωση της προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης που ακολουθούσε μέχρι πρότινος η κυβέρνηση για να εξοικονομήσει κονδύλια για προεκλογικές παροχές.
Η αλλαγή πλεύσης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα αποτυπωθεί στο νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης το οποίο θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του μήνα και αφού ο κ. Ι.Παπαθανασίου πληροφορηθεί τη Δευτέρα από τον αρμόδιο επίτροπο κ. Χοακίν Αλμούνια την περίοδο χάριτος την οποία θα επιτρέψει η ΕΕ στις χώρες-μέλη της για να αντιμετωπίσουν τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Έφοδοι σε 4 μέτωπα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΈφοδοι σε 4 μέτωπα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ
Απουσία... φορολογικής συνείδησης χαρακτηρίζει την εισπρακτική προσπάθεια που θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών για να τονώσει τα φορολογικά έσοδα.
Την ώρα που τρέχει η ενημερωτική καμπάνια του υπουργείου για την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης, παρατείνονται και γίνονται ακόμη πιο ελαστικές ρυθμίσεις που ουσιαστικά επιβραβεύουν όσους δεν τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία.
Πρόκειται για τις παρατάσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων και για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της επταετίας 2000-2006.
Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει αλλαγές στη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου προκειμένου, όπως σημειώνεται από στελέχη του, να ενεργοποιηθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Νέα «απογραφή» ζητούν οι Βρυξέλλες

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΔραματικές προβλέψεις και νέα απογραφή ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ Μήνυμα στις Βρυξέλλες, τις διεθνείς αγορές και τους διεθνείς οργανισμούς ότι θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια συγκράτησης του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, και ότι θα ληφθούν περιορισμένα μέτρα δαπανών με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης θα επιχειρήσει να στείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στο τέλος του μηνός, στο πλαίσιο του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα συντάξει.
Ενός προγράμματος προσαρμοσμένου στις νέες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν τη Δευτέρα, για πολύ χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και έκρηξη ελλείμματος, σε σύγκριση με το υπεραισιόδοξο σενάριο του προϋπολογισμού του κ. Γ. Αλογοσκούφη που μόλις ψηφίστηκε.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ Multiple Sclerosis Talks
Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ, ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.
Βασικά, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ανάλογα με τα συμπτώματα που παρουσιάζει, χωρίζεται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, σε ότι αφορά την εξέλιξή της:
Α) η μορφή των υφέσεων – εξάρσεων
Β) η δευτερεύουσα χρόνια προϊούσα μορφή
Γ) η αρχικά χρόνια προϊούσα μορφή
Δ) η προϊούσα μορφή με ώσεις.
Σαν ώση χαρακτηρίζεται μία απότομη χειροτέρευση της κλινικής εικόνας των συμπτωμάτων από διάφορες αιτίες, π.χ. ή από έναν πυρετό, ή από μία λοίμωξη, ή από μία πολύ μεγάλη στεναχώρια.
Για να χαρακτηριστεί αυτή η χειροτέρευση σαν ώση, χρειάζεται να περάσουν παραπάνω από 24 ώρες διάρκειας και να βρίσκεται μεταξύ δύο τέτοιων επεισοδίων.
Η διάρκειά της μπορεί να είναι από μερικές μέρες έως και δύο μήνες.
Στη διεθνή βιβλιογραφία, από εκεί και πέρα, με τη μέθοδο κατάταξης που αναφέραμε και που είναι παγκοσμίως αποδεκτή, γίνεται η κατανομή όλων των θεραπειών σχετικά με την ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Βέβαια, αυτό είναι ουσιαστικό και βοηθάει πάρα πολύ τους κλινικούς γιατρούς και να συνεννοούνται μεταξύ τους και να μπορούμε να προχωρούμε σε διάφορους πειραματισμούς και νέες θεραπείες.
Εδώ θα ήταν καλό να αναφέρουμε απλώς και μόνο το γεγονός ότι αυτή η ταξινόμηση θα πρέπει ίσως να επανεξεταστεί και να τεθεί σε άλλη βάση, διότι λαμβανομένου υπόψη μιας επιτυχούς θεραπείας, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης, είναι δυνατόν να έχουμε βρει διαφορετικά φαινόμενα, συμπτώματα κατά την πορεία της νόσου.
Οπότε, η εν λόγω κατάταξη είναι άνευ σημασίας.
Αν π.χ. έχουμε μία χρόνια προϊούσα μορφή με ώσεις και καταφέρουμε με δύο – τρία χρόνια θεραπείας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να μην πάθει ο ασθενής κανένα σύμπτωμα και να αισθάνεται καλά, σαφώς αυτή η κατηγορία φεύγει και «τρέχει» με την καινούρια εμφάνιση, αν ξαναρχίσουμε να επανα-κατατάξουμε σε μία κατηγορία τη νέα μορφή της νόσου.
Κάτι τέτοιο κλινικά δυσκολεύει την παρατήρηση και δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και στη θεραπεία της νόσου και στη συνεννόηση μεταξύ των γιατρών.
Ίσως είναι καιρός πλέον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αν όχι παγκόσμιο, να υπάρχουν οργανωμένες νευρολογικές εταιρείες και άνθρωποι καλά πληρωμένοι για αυτές τις δουλειές, οι λεγόμενοι επιδημιολόγοι γιατροί, να εξετάσουν την κατάσταση της κατανομής, ανάλογα με το πόσο χρειάζεται η μία ή η άλλη μορφή να έχει το χαρακτήρα που της αποδίδουν.
Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τα μέγιστα τη θεραπεία, διότι μία επιτυχημένη αγωγή άμεσα καταργεί όλες αυτές τις υποκατηγορίες και ανοίγει μία άλλη προοπτική στον τομέα αυτό.
Ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε από το ποιες μορφές είναι οι άσχημες και τι γίνεται με αυτές που δεν είναι οι άσχημες, ύστερα από ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό σχήμα.

Ζώντας σε δανεισμένο χρόνο σε κλεμμένη γη

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics
Αν κάποιος έρθει σε επαφή με Ισραηλινούς μπορεί να μπερδευτεί.
Ακόμη και τώρα που η ισραηλινή αεροπορία δολοφονεί εκατοντάδες πολίτες, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, οι Ισραηλινοί καταφέρνουν να πείθουν τον εαυτό τους ότι είναι αυτοί τα πραγματικά θύματα σ' αυτή τη βίαιη ιστορία.
Οσοι γνωρίζουν από τα μέσα τους Ισραηλινούς αντιλαμβάνονται ότι είναι εντελώς απληροφόρητοι για τις ρίζες της σύγκρουσης που κυριαρχεί στη ζωή τους.
Πολύ συχνά καταφέρνουν να επινοούν κάποια εξωφρενικά επιχειρήματα, που μπορεί να φαίνονται λογικά μέσα στην ισραηλινή κοινωνία αλλά είναι εντελώς παράλογα έξω απ' αυτήν.
Ενα τέτοιο επιχείρημα είναι το εξής:
«Αυτοί οι Παλαιστίνιοι, γιατί επιμένουν να ζουν στη γη μας, γιατί δεν μπορούν να εγκατασταθούν στην Αίγυπτο, στη Συρία, στο Λίβανο ή σε κάποια άλλη αραβική χώρα;».
Ενα άλλο εβραϊκό μαργαριτάρι σοφίας είναι το εξής:
«Τι πρόβλημα έχουν αυτοί οι Παλαιστίνιοι;
Τους δώσαμε νερό, ηλεκτρισμό, μόρφωση και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να μας ρίξουν στη θάλασσα».
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ Την βασιλόπιτα της νέας χρονιάς έκοψε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009 στην αίθουσα του εντευκτηρίου της Λέσχης.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και ευχήθηκε o καινούργιος χρόνος να είναι ειρηνικός για όλον τον κόσμο, δημιουργικός και εποικοδομητικός.
Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας για την στήριξη στο έργο του Συλλόγου και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Νομάρχη κ. Καραπαναγιωτίδη για την έγκριση ειδικού προγράμματος για την ψηφιοποίηση των ιστορικών βιβλίων, που αποτελεί ένα όνειρο ζωής όπως και ο ίδιος τόνισε στο χαιρετισμό του.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές του Νομού μας κ.κ. Φωτιάδης Ηλίας, Τσαβδαρίδης Λάζαρος , Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης Κων/νος, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός Αναστάσιος ο οποίος επέδωσε προσωπική επιταγή των 3.000 ευρώ για την μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο του εντευκτηρίου και η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.
Ο Μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε την πίτα και οι τυχεροί στην βασιλόπιτα ήταν το μέλος του Συλλόγου κ. Ασιατίδης Βασίλειος και ο χορευτής Δημητρούσης Κων/νος που κέρδισαν από ένα βιβλίο με τίτλο «Αρχιτεκτονική και Πολιτισμός του Πόντου» του Δρ. Κανονίδη Παύλου.
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, τα οποία έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην ατμόσφαιρα και εντυπωσίασαν κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκτός των προαναφερθέντων παρευρέθηκαν οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.Καπετανόπουλος Αναστάσιος( τον οποίο η Εύξεινος Λέσχη οφείλει τα μέγιστα για την έγκριση του προγράμματος της ψηφιοποίησης) και κ. Τόλκας Άγγελος, ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκαρνέτας Ιωάννης, οι αντιδήμαρχοι Νάουσας Καρυδά Μαρία και Μαλάκης Ιωάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωσηφίδου Ίλια, Φουντούλης Γεώργιος, Πάτσος Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Ξανθόπουλος Χρήστος, ο Πρόεδρος της ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας κ. Σαρβανίδης Λεωνίδας, η Ολυμπιονίκης κ. Πατουλίδου Βούλα, o Δημοσιογράφος της ΕΤ3 Μπλιάτκας Κων/νος, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Ορφανός Γεώργιος οι καθηγητές του Α.Π.Θ. Παρύσατις Παπαδοπούλου- Συμεωνίδου, Αμανατίδης Ευστάθιος και Σαραγιώτης Αντώνιος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και εκπολιτιστικών φορέων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής μας.
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
Χατζηγρηγοριάδη 30
Τ.Κ. 59200
Νάουσα
Τηλ. 2332029650, 2332022577 Ο ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» ΚατερίνηςΜεγαλειώδη και άνευ προηγουμένου επιτυχία σημείωσε ο μεγάλος ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», το περασμένο Σάββατο στο οικ. κέντρο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ».
Κοσμοσυρροή, ατέλειωτο κέφι, χορός και τραγούδι μέχρι πρωίας, συνέθεσαν μια ανεπανάληπτη βραδιά, που πλαισιώθηκε θαυμάσια από τέσσερα χορευτικά τμήματα, με εξήντα και πλέον χορευτές και χορεύτριες, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου.
Ξεχωριστή στιγμή απετέλεσε η βράβευση του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης για το Α βραβείο που απέσπασε σε διεθνές φεστιβάλ χορού και έκφρασης και για την αφοσίωσή του, πέρα από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα, στις παραδόσεις και την ιστορία μας.
Τιμήθηκαν επίσης οι μαθητές του τμήματος εκμάθησης λύρας Τσενεκίδης Χρήστος και Μωυσίδης Γιάννης καθώς και οι χορεύτριες Οικονόμου Ελισάβετ και Οικονόμου Σταυρούλα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού μας κ.κ. Καρπούζας και Αμοιρίδης, εκπρόσωποι των βουλευτών Κωνσταντόπουλου και Κουκοδήμου, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Κατερίνης και δεκάδων πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων του τόπου μας.
Το διοικητικό συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» ευχαριστεί θερμά το σύνολο των Μ.Μ.Ε. για την υποστήριξή τους καθώς και το πλήθος των μελών και των φίλων για τη συγκινητική τους παρουσία.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί το μεγάλο χορηγό κ. Σατσίδη Γιώτη, επιχειρηματία, για την ουσιαστική του συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Συγχαίρει τους χοροδιδασκάλους Αθηνά Αετοπούλου, Δημήτρη Δημόπουλο και Κυριάκο Ορφανίδη, το δάσκαλο εκμάθησης λύρας Βαγγέλη Αναστασιάδη, το χοράρχη Γιάννη Τοπαλίδη και τους μουσικούς Δημήτρη Αμπερίδη, Κώστα Κασιμίδη και Γιώργο Φωτιάδη για το ουσιαστικό και ποιοτικό έργο που παράγουν στα τμήματα του συλλόγου.
Τέλος, εύχεται σε όλους χρόνια πολλά, ειρηνική και δημιουργική χρονιά! Βραβεύσεις και ευχές στην κοπή πίτας του συλλόγου Ποντίων γυναικώνΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Γυναικών Θρυλορίου όπως κάθε χρόνο έκοψε κι φέτος την βασιλόπιτα μέσα σένα κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης των μελών και των φίλων του συλλόγου.
Η δραστήρια πρόεδρος Αγαθή Αμαξοπούλου ευχήθηκε για τον καινούργιο χρόνο και εκ μέρους του Δ.Σ. ειρήνη σε όλο τον κόσμο, υγεία, ευτυχία, περισσότερο πολιτισμό και αγάπη.
Η προετοιμασία της γιορτής ήταν άψογη μέχρι την τελευταία λεπτομέρειά της.
Με την κοπή της βασιλόπιτας συγχρόνως γιορτάστηκε και η μέρα των γραμμάτων που ήταν αφιερωμένη στην βράβευση δύο κοριτσιών του συλλόγου που πέρασαν στο πανεπιστήμιο. Ήταν η Μαριλένα Βασιλειάδου, που εισήχθη στο τμήμα φιλολογίας Κομοτηνής και η Μαρία Λουλέ, που εισήχθη Πολυτεχνείο Πάτρας και στο τμήμα περιβάλλοντος.
Τα βραβεία επέδωσαν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης που τίμησαν την κοπή της πίτας Γιώργος Ναβροζίδης, Νίκος Τσαλικίδης και Γιάννης Τσαβδαρτζής που ευχήθηκαν και στα μέλη του συλλόγου για τη νέα χρονιά που διανύουμε.
Κατά την κοπή της πίττας που είχε δύο χρυσά φλουριά τυχερές αναδείχθηκαν η Αρετή Πανοπούλου (η πρώτη γυναίκα επιστήμονας του χωριού, που είναι δασκάλα) και η Ελένη Τσούλφα.
Οι νέες φοιτήτριες τιμήθηκαν με αναμνηστικό βραβείο σε πάπυρο και πλακέτα.
Η επιτυχία ήταν και αυτή την φορά προδιαγεγραμμένη, αφού στο κάλεσμα συμμετείχε και ανταποκρίθηκε όλο το χωριό που γλέντησε και χόρεψε μέχρι το πρωί.
Όπως αναφέρθηκε και φέτος ο σύλλογος με τις γυναίκες πρόθυμες θα πρωτοστατήσει στις εκδηλώσεις παράδοσης πολιτισμού που με πολύ όρεξη διοργανώνει.
Εφημερίδα "Χρόνος": 16-01-2009

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου , Σάββατο 17 Ιανουαρίου - Κυριαμή 18 Ιανουαρίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 397 ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Η κυβέρνηση της διάλυσης Η απαγωγή του εφοπλιστή κ. Παναγόπουλου με μεθόδους που παραπέμπουν στην… Κολομβία προκάλεσε τρόμο στον επιχειρηματικό κόσμο και βαθιά ανησυχία στους απλούς πολίτες.
Η αίσθηση του μέσου ανθρώπου ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα κλονίστηκε εκ θεμελίων.
Η κυβέρνηση, πάντως, αναθάρρησε προσωρινά.
Κάποια στελέχη της διατύπωσαν κυνικά την ελπίδα ότι η ατζέντα της επικαιρότητας παύει να είναι επικεντρωμένη στην πολιτική, και ανέπνευσαν.
Αλλά σύντομα διαπίστωσαν ότι χάθηκαν τα «κέρδη» από τον ανασχηματισμό και, το χειρότερο, επιβεβαιώθηκε η αίσθηση διάλυσης που επικρατεί σε ολόκληρη την κρατική μηχανή.
Για μια κυβέρνηση που σκέπτεται αποκλειστικά την πολιτική επικοινωνία και σχεδόν καθόλου την σκέτη πολιτική, το πλήγμα ήταν βαρύ.
Και για έναν υπουργό που αποφασίζει να δείξει το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς επί διαδηλωτών και δικηγόρων, η νεκρανάσταση της τρομοκρατίας και η αναβάθμιση του οργανωμένου εγκλήματος αποτελούν ηχηρά χαστούκια. Σελ.2
Με το γενικό κλίμα ανασφάλειας που δημιουργεί η «αναβάθμιση» του κοινού εγκλήματος συμφωνούν άλλωστε πρώην και νυν στελέχη της Αστυνομίας σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και εκτιμήσεις.
Από την πρώτη στιγμή της αρπαγής του εφοπλιστή άρχισε ένα σκληρό παζάρι της οικογένειας με τους απαγωγείς, που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του απαχθέντος.
Ο ίδιος ζήτησε από τους οικείους του να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των κακοποιών. Φαίνεται όμως ότι η σύζυγός του, που εκτιμούσε βαθύτατα τη διαπραγματευτική δεινότητα του Περικλή Παναγόπουλου, θέλησε να τον μιμηθεί και σκλήρυνε τη στάση της όταν άρχισε τις συζητήσεις. Σελ. 10 έως Σελ. 12 ΜΕΓΑ… ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΕΥΡΩΠΗ Καραμανλής θέλει εκλογές πριν πέσει πείνα… Εκφράζοντας την πικρία του για την «καρατόμησή» του, ο τέως υπουργός Οικονομίας είχε δηλώσει ότι «άλλοι ξοδεύουν κι άλλοι πληρώνουν».
Για το διάδοχό του, όμως, στην πλατεία Συντάγματος ισχύει το «άλλοι καταστρέφουν κι άλλοι πληρώνουν».
Ο νέος υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, το διαπίστωσε την Τετάρτη όταν η Standard & Poors, προχώρησε χωρίς δισταγμό στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.
Είναι η πρώτη χώρα-μέλος της ευρωζώνης που παθαίνει τέτοιο χουνέρι.
Η επόμενη ευκαιρία του κ. Παπαθανασίου να διαπιστώσει το τραγικό προφίλ της ελληνικής οικονομίας θα του δοθεί τη Δευτέρα στην πρώτη… επικίνδυνη αποστολή του εκτός έδρας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας.
Εκεί όπου κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της νέας δημοσιονομικής επιτήρησης, που θα επιβραβεύσει τον οικονομικό… άθλο της κυβέρνησης Καραμανλή. Σελ. 14 και Σελ. 15
«Θέλουμε 55 εκατομμύρια.
Ξέρουμε ότι υπάρχουν λεφτά.
Μην καθυστερήσετε.
Εμείς προσέχουμε το σύζυγό σας.
Αλλά η καθυστέρηση εσάς θα βαρύνει.
Περιμένουμε και θα επανέλθουμε». Το «μην καθυστερείτε» ειπώθηκε 2-3 φορές.
Ο Παναγόπουλος, παρόλο που ήταν δεινός διαπραγματευτής, όπως γράψαμε, υπέκυψε αμέσως και είπε ότι θα τα βρουν τα λεφτά.
Έγινε αμέσως οικογενειακό συμβούλιο.
Ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές που βρίσκονταν συνεχώς στο σπίτι του Παναγόπουλου, αλλά και στη Γενική Ασφάλεια. Σελ. 70 στο πέταλο Τα γκάλοπ του Φεβρουαρίου περιμένει ο Καραμανλής για να δει πότε πρέπει να στηθούν οι κάλπες – αν θα είναι το Μάρτη, τον Απρίλη ή αργότερα.
Έχει καταλήξει με τις κουβέντες που έχει κάνει με τον Σιούφα και τον Λούλη ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι ο «μαύρος» μήνας.
Μέχρι τότε τα πράγματα θα είναι ανεκτά.
Δεν θα έχει πέσει ακόμα η μεγάλη πείνα.
Διαβάστε περισσότερα στο οικονομικό ρεπορτάζ.
Προς το παρόν ακολουθεί τη συνταγή του Σιούφα και του Λούλη –τους οποίους βλέπει καθημερινά.
Συσκέψεις και κόντρα συσκέψεις και αποτέλεσμα κανένα.
Δηλαδή, αυτό που λέει ο λαός: «Φωτιά και πολύ λάδι, αλλά από τηγανίτα τίποτα». Σελ. 71 στο πέταλο Είχε αιματώσει ο εγκέφαλος του Μητσοτάκη.
Το αίμα τού είχε ανέβει στο κεφάλι.
Άνοιξε την τηλεόραση το περασμένο Σάββατο στις 8 η ώρα το πρωί, στο Μega, και παρακολουθούσε τον Αναγνωστάκη και τον Χασαπόπουλο.
Είδε στο πάνελ τον Κακαουνάκη και περίμενε.
Ειδικά όταν άκουσε τον Κακαουνάκη να λέει ότι είναι άπληστος, συνέχεια τρώει, μαζεύει και ότι είναι ντροπή να βγάζει στο σφυρί το σπίτι του Λαλιώτη, του ανέβηκε η πίεση.
Όταν, μάλιστα, ο Κακαουνάκης είπε ότι είναι τόσο αναίσθητος που μπορεί όχι μόνο να πάρει το σπίτι και τις καστανιές αλλά να μένει και στο σπίτι, έγινε έξω φερνών.
Ακόμη, έβλεπε και άκουγε τι λέγανε οι κάτοικοι των Δολιανών και ειδικά η μαγείρισσα, που του τα ’ριχνε χοντρά. Σελ. 72