Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:2157 Ώρα: 09:15 Αθήνα: 07/01/2010
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:30 χθες, σε διπλοκατοικία, στην οδό Ειρήνης Αθηναίας 21, στη Καβάλα, στο Νομό Καβάλας.
Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία, ενώ ο Κ. Φ ιδιοκτήτης της οικίας, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.,
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Λεηλατούνται οι απροστάτευτες εκκλησίες στην Ήπειρο… Γαλλικό δικαστήριο επιβάλλει πρόστιμο σε Τουρκάλα σχετικά με τη γενοκτονία Το μέλλον του Κιρκούκ και οι επιδιώξεις της Άγκυρας Αμερικανική στρατηγική έναντι των Κούρδων Τουλάχιστον έξι νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Νταγκεστάν Οι μωμόγεροι, για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Λιβερά Τραπεζούντος Ένα «κλικ» σκληρότερα με την Τουρκία "Kάθε χρόνο έρχεται πιο κοντά η επιδίωξη για ένωση όλων των Αλβανών σε ένα κράτος". Τουρκικός τσαμπουκάς την ώρα που Παπανδρέου - Δρούτσας ήταν στο Αιγαίο Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας στον αγιασμό των υδάτων στο Αγαθονήσι Ανοιχτή πρόκληση της «Χουριέτ» για τη Θράκη-Δηλώσεις στελέχους του ΠΑΣΟΚ και του "Μουφτή" Ο "άγνωστος ευεργέτης" Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια* Ποιο «σχέδιο»; Η ιθαγένεια έπεται Ο δήμαρχος Σμύρνης ζητεί την επιστροφή ελληνικών αγαλμάτων! Οι εξαγωγές της Τουρκίας ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια Η επιστροφή της τρομοκρατίας Ελληνοτουρκικές οικονομικές σχέσεις: μια αποτίμηση Δεν ταξιδεύουν στη Βρετανία Ισραηλινοί αξιωματικοί Ο τουρκικός Στρατός και ο "πόλεμος σε όλα τα μέτωπα" Σόου Νταβούτογλου για την υπερδύναμη Τουρκία Για πόλεμο στον κυβερνοχώρο προετοιμάζεται το Ισραήλ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Διδασκαλία της Μουσικής στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Ελλάδας (1830-2007): Τεκμήρια Ιστορίας (Η)
Σταύρου Γιάννης
Επιμελητής: Μπουζάκης Σήφης (Ιωσήφ)
Εκδόσεις: Gutenberg
Περίληψη
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο βιβλίο Ιστορικής Μουσικής Παιδαγωγικής που αναφέρεται στην ελληνική εκπαίδευση.
Ο συγγραφέας επιχειρεί να παρουσιάσει και να ερμηνεύσει τη διδασκαλία της Μουσικής στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.
Για το σκοπό αυτό παραθέτει και σχολιάζει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στη διδασκαλία της Μουσικής και στην αντίστοιχη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα, Νόμοι, ΠΔ, οδηγίες, εγκύκλιοι κλπ.).
Παρουσιάζει επίσης αρχειακό υλικό, δημοσιεύματα της εποχής σε παιδαγωγικά περιοδικά, απόψεις παιδαγωγών και μουσικών, βιβλία, βοηθήματα, τραγούδια, εκθέσεις επιθεωρητών εκπαίδευσης κ.ά.
Προσεγγίζει την εξέλιξη της διδασκαλίας της μουσικής διαχρονικά, σε συνδυασμό με τις γενικότερες εκπαιδευτικές και κοινωνικές αλλαγές, τις επιρροές, τις αδυναμίες και επισημαίνει ότι η πορεία που ακολούθησε το μάθημα της Μουσικής στην ελληνική εκπαίδευση ήταν παράλληλη με τους στόχους και τους γενικότερους προσανατολισμούς της εκπαίδευσης και, επομένως, της κοινωνίας.
Περιεχόμενα
Πρόλογος Εισαγωγή Πίνακας Συντομογραφιών Το νομοθετικό πλαίσιο για τη διδασκαλία της Μουσικής Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της Μουσικής Βιβλία για το μάθημα της Μουσικής στο σχολείο Μέθοδοι και μέσα διδασκαλίας της μουσικής Κοινωνικο-πολιτισμικό πλαίσιο και διδασκαλία της μουσικής στην πράξη Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα Βιβλιογραφία Συγκεντρωτικός Πίνακας Τεκμηρίων Τεκμήρια.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ τ.Α'- τ.Β'
ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΗΣ Γ.Κ.
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ , τ.Α'416, τ.Β'
547 σελίδες
ISBN 978-960-8399-72-3
Επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Σχήμα: 16 Χ 23.5
Α' Έκδοση: 2009
Σημείωση: Οι δύο τόμοι πωλούνται μαζί.
Σε δύο τόμους, συνολικής έκτασης 1.000 σελίδων, υπό τον τίτλο «Αγαπητέ μου Γιώργο», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος η αναμενόμενη από χρόνια αλληλογραφία του Γιώργου Σεφέρη με τον Γιώργο Κ. Κατσίμπαλη, τον «κολοσσό του Μαρουσιού» κατά τον Henry Miller. Οι δύο συνονόματοι αλληλογράφοι αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα ισόβιας φιλίας και εκατέρωθεν αφοσίωσης και έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση, την προβολή και την διεθνή αναγνώριση της νεότερης λογοτεχνίας μας.
Από τα χρόνια των σπουδών τους στο Παρίσι κατά τη δεκαετία του 1920 μοιράζονται την κοινή αγάπη τους για τις δύο μείζονες προσωπικότητες της εποχής εκείνης, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωστή Παλαμά, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν και ονειρεύονται τη ριζική ανανέωση του λογοτεχνικού σκηνικού στην Ελλάδα.
Η αλληλογραφία τους καλύπτει το χρονικό διάστημα 1924-1970 και συνιστά ένα εκτενές χρονικό των κοινωνικών και πνευματικών συνθηκών της χώρας μας κατά την περίοδο αυτή, παρέχοντας πληθώρα στοιχείων και πληροφοριών τόσο για για την ιδιωτική ζωή όσο και για τη δημόσια παρουσία των δύο ανδρών, αλλά και πολλών άλλων συγγραφέων.
Η παρούσα αλληλογραφία είναι η εκτενέστερη από όλες τις σεφερικές αλληλογραφίες που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα και συμπληρώνει με άγνωστα έως τώρα στοιχεία την ποιητική και δημιουργική πορεία του Σεφέρη, καλύπτοντας «εκ των ένδον» κενά η προσκομίζοντας νέες εκδοχές για λιγότερο γνωστά γεγοντότα και περιστατικά.
Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος του Κατσίμπαλη στη διαμόρφωση της λογοτεχνικής γενιάς του 1930, η εξίσου καθοριστική συμβολή του στη μετάφραση της νεοελληνικής λογοτεχνίας σε αγγλική γλώσσα, καθώς και οι πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε ο ίδιος με την έκδοση και διεύθυνση σημαντικών λογοτεχνικών περιοδικών, όπως το προπολεμικό
Τα Νέα Γράμματα και η μεταπολεμική Αγγλοελληνική Επιθεώρηση.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ταξίδι Μυσταγωγικό στην Αθωνική Πολιτεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ),
Χρονολογία έκδοσης: 12 2009
ISBN: 9789603518082
Σχήμα: 22x22
Σελίδες: 284
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Κωδικός Προϊόντος: 2177
Περιγραφή
Kείμενα και φωτογραφίες που μας μεταφέρουν νοερά στο Περιβόλι της Παναγίας.
Μια ευλαβική περιήγηση στο Άγιον Όρος συντροφιά με το φως των κεριών και των καντηλιών, την ευωδία των αγίων λειψάνων, την εκκωφαντική σιωπή, τη μάχη ενάντια στα πάθη, την πάλη με τους λογισμούς, την προσευχή, τη μετάνοια...

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝΩΝ Συγγραφέας: JULIA GREGSON Σελίδες: 640 ISBN: 978-960-364-392-0 Έκδοση: 8η
Περιγραφή «Νεαρή γυναίκα, είκοσι οκτώ ετών, με υπευθυνότητα, αγάπη για τα παιδιά και γνώσεις για την Ινδία, επιθυμεί θέση συνοδού στο ταξίδι του διάπλου από το Τίλμπερι στη Βομβάη, με αντίτιμο τα μισά ναύλα».
Δημοσίευση αγγελίας στο περιοδικό The Lady.
Κόστος: τρία σελίνια και έξι πένες.Φθινόπωρο του 1928. Στη δίνη των καιρών, την εποχή που ο Γκάντι αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του λαού του, τρεις νεαρές γυναίκες ταξιδεύουν με προορισμό την Ινδία, κάνοντας όνειρα για μια νέα ζωή.
Μια αγγελία σε εφημερίδα, ένας επικείμενος γάμος και μια δυνατή φιλία είναι οι αφορμές για την απόφασή τους να αφήσουν την Αγγλία πίσω τους.
Η καθεμία μάχεται για την ευτυχία και την επιβίωσή της σε έναν άγνωστο και τόσο διαφορετικό κόσμο.
Ένα βιβλίο εποχής που υμνεί τη δύναμη της ψυχής, τη φιλία, τον έρωτα και μας μεταφέρει στην καρδιά των μουσώνων.
Το βιβλίο βραβεύτηκε στην Αγγλία από το Romantic Novelists Association ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2008.
«Μια κομψά γραμμένη ιστορία γεμάτη με χαρακτήρες που αγαπάς… παραστατική και πειστική»
The Lady

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Μείωση μισθών 7% ζητούν οι Βρυξέλλες Τα αγαπημένα μας στέκια Πόλεμος Google- Αpple στα έξυπνα τηλέφωνα Θρίαμβος ΑΕΚ, αέρας τίτλου για ΠΑΟ Με προπονεί ο σκύλος μου Οι δήμοι που σκέφτονται πράσινα Πώς έγινα... Αμερικανός Αδελφοί Κοέν και Χιου Γκραντ στις οθόνες Χειμωνιάτικες απειλές για την καρδιά μου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης σας προσκαλεί στον ετήσιο Αποκριάτικο χορό του, που θα γίνει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 & ώρα 21.30 στο Κέντρο Διασκεδάσης "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (5ο χιλ. Ξάνθης - Ιάσμου). Μαζί μας θα είναι:- Γιάννης Κουρτίδης & Στάθης Παρχαρίδης (Τραγούδι)- Γιάννης Σανίδης (Λύρα)- Γιάννης Τσανασίδης (Λύρα - Αγγείο - Γαβάλ)- Γιώργος Χαραλαμπίδης - Θανάσης Ελευθεριάδης (Νταούλι)- Μίλτος Χατζόπουλος (Πλήκτρα) Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης Πάροδος Θερμοπυλών 8 Τ.Κ. 67100 ΞάνθηΤηλ. 2541072817 Fax 2541028200 pontos@xan.gr ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Τριανταφυλλιάς σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2010 στο κέντρο "Rose Garden" στο Ωραιόκαστρο Πληροφορίες και αγορά προσκλήσεων στο 6944838680. Τιμή πρόσκλησης 20 Ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστη κατανάλωση ποτού. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 3 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 56430 Τηλ. & Fax 2310600626 Kιν. 6944838680 http://triantafillia-serres.blogspot.com

Coffee Plays

Coffee Plays

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Οι εκλογές για το μέλλον του Ιράκ Ολες οι ελπίδες στον Ουίλιαμ για τη μοναρχία O διπλός πράκτορας ενεργούσε για λογαριασμό της Αλ Κάιντα "Η Ευρώπη της Άμυνας" Τι πήγε στραβά με τις μυστικές υπηρεσίες; Το Ισλάμ ριζώνει στη Μασσαλία Η Υεμένη βυθίζεται στο χάος

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ COMMANDOS Οι θρυλικοί καταδρομείς του Β' ΠΠ Simon Dunstan Κωδικός : 200-008 ISBN : 978-960-6740-85-5 Αριθμός σελίδων : 132 12 έγχρωμες εικόνες, 82 ασπρόμαυρες εικόνες, 9 χάρτες, 4 πίνακες Οι Commando σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 1940 ενώ η πρώτη τους καταδρομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα νησιά Λοφότεν, στις 4 Μαρτίου 1941.
Αργότερα, η επίθεση στο Βάαγκσε κατέδειξε την αποτελεσματικότητά τους με την καταστροφή μιας γερμανικής φρουράς, τη σύλληψη 102 αιχμαλώτων, την ανατίναξη μιας παράκτιας πυροβολαρχίας και την καταστροφή φορτηγών πλοίων πολλών χιλιάδων τόννων, με κόστος τον θάνατο 20 ανδρών.
Οι αμφίβιες καταδρομές υπέδειξαν την ανάγκη για καλύτερη συλλογή πληροφοριών και έλεγχο των ακτών, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία και μιας μονάδας Commando του Βασιλικού Ναυτικού.
Οι θρυλικοί Βρετανοί καταδρομείς έλαβαν μέρος σε όλες τις κύριες αμφίβιες επιχειρήσεις, στη Διέππη, την «Torch» και την «Husky», στο Μόντε Κρίστο και την Παντελερία, στο Σαλέρνο και στο Αντσιο, την Ελβα, το Αρακάν, την «Overlord», το Βαλχέρεν και τη διάβαση του Ρήνου, ενώ έδρεψαν δάφνες στον πόλεμο της Ερήμου και στη Μέση Ανατολή.
Το 8ο βιβλίο της σειράς ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ περιλαμβάνει:
- Μοναδικά ιστορικά στοιχεία για πρώτη φορά συγκεντρωμένα σε έναν τόμο
- Περιγραφή και αναλυτικούς χάρτες των επιχειρήσεων
- Πλήθος φωτογραφιών εποχής
- Οργανογράμματα και πίνακες σύνθεσης μονάδων
- Παρουσίαση στολών και λοιπού εξοπλισμού
- Βιογραφίες διοικητών
- Διευθύνσεις μουσείων, διαδικτυακών τόπων και αναλυτική βιβλιογραφία για περαιτέρω μελέτη
Οι Εκδόσεις ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ σε συνεργασία με τον αγγλικό οίκο COMPENDIUM Publishing και με την υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέα Simon Dunstan προσφέρουν στον Ελληνα αναγνώστη ένα ιστορικό βιβλίο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το Αβέβαιο Μέλλον του Αθηναϊκού Τύπου
Συγγραφέας : Δημήτριος Κ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία : Ειδικές Εκδόσεις
ISBN : 960-7140-29-Χ
Κυκλοφορία : 04/1992
Σελίδες :164
Σχήμα :14 x 21
Χρώμα : Α/Μ
Έκδοση :Πρώτη
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ των αθηναϊκών εφημερίδων πέφτουν κατακόρυφα;
ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ Σ'' ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΤΩΣΗ τα Νέα, αντιθέτως, έχουν συνεχή άνοδο και η Καθημερινή κατάφερε να βελτιώσει τη δική της θέση;
ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ;
Υπάρχουν άλλες αιτίες;
ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που έχει διαμορφωθεί για την επιβίωση των μικρότερων εφημερίδων;
ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ προσπάθησαν οι εφημερίδες να διευρύνουν το κοινό τους;
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ "ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ" του αθηναϊκού τύπου και τι μαρτυρούν για τις εφημερίδες και τους αναγνώστες;
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, και προς ποια κατεύθυνση, ο αθηναϊκός τύπος;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες;
ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ θα έχει στην κυκλοφορία τους η εκ νέου αύξηση της τιμής των εφημερίδων; Αυτά τα ζητήματα τίθενται και συζητούνται στο ανά χείρας βιβλίο.
Σχεδιαγράμματα, πίνακες και εικόνες κάνουν την έκθεση της κατάστασης εναργέστερη και την επιχειρηματολογία σαφέστερη.
ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ είναι προϊόν της ερευνητικής δουλειάς του Δ.Κ. Ψυχογιού στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και της μακρόχρονης θητείας του στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
Janson W. H.,Janson F. Anthony
Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Eκδόσεις ΕΛΛΗΝ Kωδικός Καταλόγου 3-Α-77 Ημ. Έκδοσης 2009 ISBN 978-960-697-033-7 Γλώσσα Μεταφρασμένο στα Ελληνικά Ελληνική Έκδοση 1η Σελίδες180 Διαστάσεις 21 x 29 Χρώμα Έγχρωμο Εξώφυλλο Μαλακό
Ο Εικονογραφημένος αυτός τόμος αποτελεί την ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού από την Αιγυπτιακή μέχρι την Βυζαντινή εποχή.
Το βιβλίο έχει συνταχθεί από ιστορικούς αλλά και ειδικούς επιστήμονες της Ιστορίας της Τέχνης που ζούσαν και εργάζονταν στα σπουδαιότερα κέντρα πολιτισμού του κόσμου.
Η σημερινή αυτή έκδοση αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης της ύλης του βιβλίου από το 1962 μέχρι σήμερα.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Η Αιγυπτιακή Τέχνη
Η Αρχαία Ελληνική Τέχνη
Η Ρωμαϊκή Τέχνη
Παλαιοχριστιανική και Βυζαντινή Τέχνη

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΑΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Richard Dawkins
διαστάσεις: 14Χ21 εκ. σελίδες: 464 ISBN: 978-960-6640-40-7
Ο πιο γνωστός βιολόγος της εποχής μας σε ένα αποκαλυπτικό έργο. Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από το πάθος του Ρίτσαρντ Ντόκινς για όλα τα θέματα που τον απασχολούν, για όλα τα θέματα που μας αφορούν και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας. Με πειστικότητα και σφρίγος, τα κείμενα εκφράζουν το θεμελιώδες αξίωμα του συγγραφέα: «αναζήτησε την αλήθεια»!
«Είμαι πολύ εχθρικός απέναντι σε κάθε οργανωμένη θρησκεία διότι είναι εξαιρετικά δεσποτική.
Έχει δύναμη, ασκεί επιρροή, απαλλάσσεται από τη φορολογία και επιβάλλεται συστηματικά στους νέους.
Και δεν συμφωνώ με το επιχείρημα ότι είναι αβλαβής.
Eίναι πολύ επικίνδυνη - ιδιαίτερα για τους αδαείς και για τα παιδιά».
«Ο Ντόκινς αναπτύσσει τις θέσεις του για την εξέλιξη, την ηθική, την πολιτική, την οικολογία, τα δήθεν γονίδια των ομοφυλόφιλων, και εξαπολύει κεραυνούς κατά του Θεού, του μυστικισμού και της ψευδοεπιστήμης.
Το θάρρος του μας εκπλήσσει, η σοφία του μας διδάσκει, η γλώσσα του μας γοητεύει. Mας αφήνει άφωνους με την ευθύτητα των επιχειρημάτων του και με τη μοναδική έμπνευσή του». Sunday TimesΈνα βιβλίο που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα καυστικό πνεύμα του Ρίτσαρντ Ντόκινς.
Στις σελίδες του πνέει ο δυνατός άνεμος του ορθολογισμού. Στο βιβλίο αποδεικνύεται περίτρανα η ανωτερότητα της επιστήμης απέναντι σε όλες τις απόπειρες ανορθολογικού προσηλυτισμού. Οι άνθρωποι είναι πιστοί στη θρησκεία για έναν μόνο λόγο: ανατράφηκαν με αυτόν τον τρόπο και δεν έμαθανποτέ κάτι καλύτερο. Όταν τους προσφέρεται η ευκαιρία να μάθουν, και ύστερα να εκφράσουν την προτίμησή τους, τότε οι επιστήμονες είναι εκείνοι που δικαιώνονται, ενώ οι τσαρλατάνοι παρακμάζουν.«Ως επιστήμονας είμαι ένας παθιασμένος δαρβινιστής, ο οποίος πιστεύει ότι η φυσική επιλογή είναι σίγουρα η μόνη γνωστή δύναμη που καθοδηγεί την εξέλιξη. Αλλά την ίδια στιγμή, είμαι και ένας παθιασμένος αντι-δαρβινιστής όταν πρόκειται για την πολιτική και για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις ανθρώπινες υποθέσεις».

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιερομόναχος Ευθύμιος,
ΣΧΗΜΑ:21Χ21,
Κωδικός 960-328-225-1
ISBN 960-328-225-1
Ένα σπουδαίο κείμενο της ελληνικής ιστοριογραφίας που καλύπτει γεγονότα οκτώ αιώνων από τον 10ο εως τον 18ο αι. μ.Χ.
Την ανανεωμένη, κριτική έκδοση, έχει επιμεληθεί από τον Ηλία Αναγνωστάκη και πλαισιώνεται από υπέροχες εικόνες του Σπύρου Καρδαμάκη

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

O TOIXOΔIAΠEPAΣTHΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:MAPΣEΛ AIME ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:Nτίνος Bατικιώτης ΑΡ.ΣΕΛΙΔΩΝ:160 ΣΧΗΜΑ:14X21 ISBN:960-521-041-Χ O τόμος αυτός περιλαμβάνει τα πιο χαρακτηριστικά διηγήματα του Mαρσέλ Aιμέ.
Οι ήρωες του Aιμέ είναι καθημερινοί άνθρωποι που ένα εξαιρετικό κοσμοϊστορικό γεγονός έρχεται να διαταράξει την προδιαγραμμένη πορεία τους.
H ζωή τους τότε μεταβάλλεται και οι ίδιοι βρίσκουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν το κομμάτι του εαυτού τους που μέχρι εκείνη τη στιγμή έμενε ερμητικά κλεισμένο μέσα στην ψυχή τους...

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το ηλιακό σύστημα
Συγγραφέας: B. Lang Σελίδες: 136 Χρώμα: Έγχρωμο ISBN 978-960-461-284-0
Οι πλανήτες και η δημιουργία τους
Η αρμονική συνύπαρξη κάθε άστρου με τους πλανήτες του δεν είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων – κάθε ήλιος με τους πλανήτες του δημιουργείται συνολικά και συστηματικά μετά τη συμπύκνωση της διαστρικής σκόνης, με πρώτο αποτέλεσμα ένα νέο άστρο που περιβάλλεται από ένα φλοιό αερίων και σκόνης.
Σε ορισμένες περιοχές, τα σωματίδια της σκόνης αρχίζουν να συγκεντρώνονται, να σχηματίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δομές και τελικά, με τη βοήθεια της βαρύτητας, να δημιουργούν τους πλανήτες –μετά από έναν ανελέητο πόλεμο επιδράσεων όπου επιβιώνει πάντα ο μεγαλύτερος.
Σε αυτό το περιεκτικό και πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο, ο Μπερντ Λανγκ παρουσιάζει την ιστορία της φυσικής δημιουργίας των πλανητών και προσφέρει στον αναγνώστη την εικόνα των συναρπαστικών πορτρέτων τους μαζί με τα χαρακτηριστικά στοιχεία τους που έχουν μεγάλη σημασία για τη σημερινή αστρονομία.Διαβάζοντας το βιβλίο κατανοούμε πώς και γιατί δημιουργούνται οι πλανήτες μετά από μια σειρά φάσεων ανάπτυξης.
Ανακαλύπτουμε ότι οι μεγάλοι αέριοι πλανήτες, οι «γίγαντες» Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας, έχουν φτάσει σε ανώτερο εξελικτικό στάδιο απ' ό,τι οι «γήινοι» πλανήτες Ερμής, Αφροδίτη, Γη και Άρης. Από την οπτική της αστροφυσικής, ο Πλούτωνας και η Έρις (το αντικείμενο που ανακαλύφθηκε πέρα από αυτόν), ενώ πήραν το δρόμο της πλανητικής δημιουργίας δεν έφτασαν ποτέ στο τέλος του.
Γι’ αυτόν το λόγο κατατάσσονται πλέον στους «νάνους πλανήτες».
Ενταγμένοι στην εξωτερική (και μεγαλύτερη) ζώνη αστεροειδών του πλανητικού μας συστήματος, αυτοί οι δύο ημιτελείς πλανήτες ακολουθούν τις ιδιόμορφες τροχιές τους στα όρια του ηλιακού μας συστήματος.