Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Συναυλία με το Μιχάλη Τζουγανάκη

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Συναυλία με το Μιχάλη Τζουγανάκη
Κυριακή, 27 Ιούλιος 2014

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 20.30
Διοργάνωση : Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου
Είσοδος : 10 €

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 20.30
Συναυλία με το Μιχάλη Τζουγανάκη
Η   Ιερά   Μητρόπολη   Κυδωνίας   και Α π ο κ ο ρ ώ ν ο υ   κ α ι   ο   Μ ι χ ά λ η ς Τζουγανάκης σας υποδέχονται στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου για μια διαφορετική συναυλία αγάπης με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Κεντρικού Συσσιτίου της, το οποίο καθημερινώς ανακουφίζει περισσότερους από 750 συνανθρώπους μας παρέχοντάς τους το ημερήσιο γεύμα τους.
Από τη μία ισχυρή κληρονομιά που "κουβαλά" στους ώμους του, αυτή της κρητικής καταγωγής του, αλλά και η δεινότητά του να εκφράζεται επί σκηνής, όχι μόνο μέσα από τη γνώση αλλά κυρίως μέσα από την αγάπη του για την Κρήτη είναι στοιχεία που κάνουν τους Χανιώτες και όχι μόνο να μην χάνουν εμφάνισή του.
Στο πρόγραμμα μεταξύ άλλων θ’ ακουστούν τραγούδια από την δισκογραφία του αλλά και ανέκδοτα κομμάτια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα, μεταξύ των οποίων το
«Βαθύ  ποτάμι»,  το  οποίο  ακούγεται  στους  τίτλους  αρχής  και  τέλους  της  σειράς
''ΜΠΡΟΥΣΚΟ'' που προβάλεται στον ΑΝΤ1. Τέλος, προετοιμαστείτε γιατί θα υπάρξει μια μουσική συνάντηση που θα συζητηθεί…!
Διοργάνωση : Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου
Είσοδος : 10 €

ΛΗΓΕΙ ΑΥΡΙΟ: Κερδίστε ένα πολυτελές 3ήμερο στην Άνδρο


Κερδίστε δωρεάν διαμονή στο πιο design hotel της Άνδρου, το Paradise Art Hotel.

Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
Ελληνικό, 23-7-2014 /0930C
Α.Α. 23 / 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ (ΤΕΤΑΡΤΗ 23-7-2014), ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ



ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ
ΕΚΕΙ που είχαμε…. πλεόνασμα…
ΕΚΕΙ που είχαμε βγει στις αγορές (τις λαϊκές)…..
ΕΚΕΙ που είχαμε μπει σε…. «τροχιά ανάπτυξης»….
ΕΚΕΙ που θα ερχόταν «φοροελαφρυνσεις»….
ΕΚΕΙ που ΟΛΟΙ μας έδιναν συγχαρητήρια για τα επιτεύγματα μας….
ΕΚΕΙ που είχαμε ΣΧΕΔΟΝ βγει από την κρίση….
ΕΚΕΙ που ΟΛΟΙ και πρώτη η «κυβέρνηση» είχαν αναγνωρίσει τις θυσίες μας…..
ΕΚΕΙ ΚΑΙ … ΠΑΡΑΠΕΡΑ που λέγανε πολλές μ……ς για εσωτερική κατανάλωση και για να περάσει η ώρα, ήρθαν οι απ’ έξω, και μας τα έκαναν μαντάρα!
Έσκασε η πρώτη σφαλιάρα χορταστική χορταστική από τους τροικανούς με τίτλο «αφήστε τα περί ελαφρύνσεων γιατί δεν σας παίρνει», και της μιας σφαλιάρας, ΜΥΡΙΕΣ έπονται που θα έλεγαν και οι μορφωμένοι, οι ειδικοί. Και σαν να μην έφτανε η «φαγούρα» με τους νέους υπουργούς, σα να μην έφτανε που παρόλα τα «εκκαθαριστικά» και όλα όσα υπολόγιζαν να εισπράξουν (και είχαν ετοιμάσει και σεντούκια οι δικοί μας) δεν θα πάρουν ούτε το 1/10, ήρθε μια πιο δυνατή, πιο χορταστική σφαλιάρα να αποτελειώσει τις όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες, τα όποια σχέδια, τις όποιες ελπίδες (παρόλο που λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία στη χώρα μας της έχουμε κάνει τα τρίχρονα).
Απολαυστε «ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΤΕΙΝΑ».
«Στην πρώτη θέση παγκοσμίως τοποθετεί την Ελλάδα στον πίνακα επικινδυνότητας για χρεοκοπία η BlackRock, η εταιρεία που πραγματοποίησε πριν λίγους μήνες τα stress tests στις ελληνικές... τράπεζες.
Σύμφωνα με τον δείκτη κινδύνου, ο οποίος συντίθεται με βάση τα δημοσιονομικά στοιχεία της κάθε χώρας, η Ελλάδα τοποθετείται στην πρώτη θέση, υψηλότερα ακόμη και από την Αργεντινή, η οποία έως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρώσει συγκεκριμένα ομόλογα.
Σύμφωνα με την BlackRock, η πολιτική αστάθεια και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σημαίνει ότι μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις, σύμφωνα με τον δείκτη.
Στην τριμηνιαία ανάλυση της για τον δημοσιονομικό κίνδυνο, η BlackRock αναφέρει ότι οι αναπτυγμένες αγορές ευνοήθηκαν από τις αγορές, περισσότερο από ότι οι αναδυόμενες.
Έτσι, η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις, στην 31η, ανάμεσα στις 50 χώρες, η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις, στην 24η, και η Αργεντινή, έπεσε μια θέση, στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο δείκτης αποτελείται από ένα μείγμα των ποσοτικών μέτρων, όπως χρέος προς ΑΕΠ και φορολογικά έσοδα, ενώ παράλληλα με την ποιοτική αξιολόγηση, όπως η αντίληψη της αποτελεσματικότητας και της σταθερότητας των κυβερνήσεων.
Αντιθέτως, το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις, στην 27η, η Βρετανία ανέβηκε τρεις και η Ολλανδία ανέβηκε δύο, στην 11η θέση.»
Τι έγινε ρε παιδια;
Βουίζουν και τα δικά σας αυτιά από τις σφαλιάρες; Λογικό είναι. Για κοίτα πως αλλάζουν τα πράματα, πως έρχονται τα πάνω κάτω από τη μια στιγμή στην άλλη, δηλαδή, όχι ακριβώς και από τη μια στιγμή…. Δεν νομίζω να υπάρχουν τόσο αφελείς που να πίστεψαν όλα όσα ακουγόταν τόσο από τους κυβερνητικούς όσο και από τους Ευρωπαίους ότι πάμε πολύ καλά, και άλλες σαχλαμάρες (για να μην το πω αλλιώς). Αλλά γιατί να μην το πιστέψω;
Αφού στις εκλογές, είχαμε μια από τα ίδια, τους ίδιους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ αφήσαμε στο τιμόνι της χώρας, έτσι, για να σιγουρέψουμε πως στην επόμενη «στροφή» θα μας πετάξουν στο γκρεμό.
Και μας πέταξαν.
Δεν το πήρατε χαμπάρι;
ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ όχι απλά έχουμε πτωχεύσει, μας πήρε ο οξαποδώ. Μένει τώρα να γίνει και επίσημο, να σταματήσουμε να «ψυχορραγούμε», να…. «τινάξουμε τα πέταλα» όπως λέει και ο λαός. ΕΜΕΙΣ που λέμε όλα αυτά τα γνωμικά, να που ήρθε η ώρα να τα ζήσουμε LIVE.
Ας προσέχαμε, γιατί ΕΜΕΙΣ φταίμε πρώτοι..

Βασίλης Τσούγκαρης

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ΗΤΑΝ κάποτε η καλύτερη εποχή. Μικροί και μεγάλοι ξεχυνόταν στις παραλίες και απολάμβαναν τα μπάνια τους μα πάνω απ’ όλα, τις ομορφιές της Ελλάδας, ομορφιές που ανεκαθεν τις ζήλευαν όλοι.
Δεν χρειαζόταν να πάει κάποιος μακριά αφού οι περισσότεροι είχαν τις παραλίες «δίπλα» στην πόρτα τους.
Όμορφα χρόνια, που έφυγαν και ΔΕΝ θα ξαναγυρίσουν ποτέ.
Όχι πως δεν υπάρχουν πλέον οι ομορφιές που προανέφερα…. Οι ομορφιές υπάρχουν, αλλά…..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, η και όσες είναι ακόμα, πολύ σύντομα θα περάσουν σε ξένα χέρια, γιατί το ξεπούλημα της Ελλάδας δεν έχει τελειωμό, και μαζί με αυτό της χώρας, είναι και το άλλο, των ανθρώπων οι οποίοι , το μεγαλύτερο ποσοστό τους κατάντησαν ΔΟΥΛΟΙ στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης. Αυτοί, τα παιδια τους, τα παιδια των παιδιών τους κλπ.
Η σκληρή πραγματικότητα, χωρίς τα φτιασίδια που πάνε να της φορέσουν εκείνοι που ξεπουλήθηκαν ΠΡΩΤΟΙ και τώρα, σαν «υπάλληλοι» επιχειρούν (και το πετυχαινουν) να ξεπουλήσουν όλη τη χώρα.
Μιλώ για τους εθνικούς προδότες, τους ατιμώρητους φονιάδες που οδήγησαν στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπατριώτες μας, εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών τους. Μιλώ για την ΝΕΑ κατοχική κυβέρνηση και τους δοσίλογους και μαυραγορίτες του 2014, τους σύγχρονους, αλλά και τους σύγχρονους «χαφιέδες», χωρίς την κουκούλα που φορούσαν οι παλιοί, γιατί ΔΕΝ την χρειάζονται, γιατί όλος αυτός ο συρφετός ΔΕΝ φοβάται μη τον αναγνωρίσουν, δρα ανενόχλητος, χωρίς καμία απολύτως αντίσταση από τον κόσμο, και τα «αποσπάσματα» καθημερινά, δίνουν όλο και περισσότερα θύματα.
Στην Ελλάδα του 2014, γεμίσαμε από νέες «Καισαριανές» και από ένα σωρό άλλους τόπους «εκτέλεσης». Βέβαια, οι νεοέλληνες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, και δεν αντιδρούν σε όλα αυτά, αφήνοντας ανενόχλητους τους κατακτητές τους και όλους τους υπόλοιπους που προανέφερα.
ΚΑΠΟΙΟΙ, άρχισαν να ξυπνούν, αν και αργά, και ξυπνούν ξέρετε γιατί;
Γιατί είδαν ΤΩΡΑ το κακό στο κατώφλι τους, ΤΩΡΑ ένοιωσαν την απειλή βλέποντας ΟΛΑ εκείνα για τα οποία κόπιασαν μια ολόκληρη ζωή να τα χάνουν. ΤΩΡΑ τραντάχτηκαν, που πήγαν να «σηκώσουν» από τη τράπεζα κάποια χρήματα και είδαν τους όποιους λογαριασμούς άδειους….
«ΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (λένε ακόμα οι κόλακες και τα διάφορα κομματόσκυλα προσπαθώντας να μαζέψουν τα αμάζευτα.) ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ….
Έτσι, προς υπενθύμιση αδέλφια, διαβάστε το παρακάτω, είναι «φρέσκο»…
«ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ: 4.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών τη μέρα
Σαν θηλιά πνίγουν οι οφειλές τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν, αλλά και να ενταχθούν σε ρυθμίσεις.
Στην εφορία χρωστούν 2,6 εκατ. φορολογούμενοι ενώ οι οφειλές αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς κάθε μήνα.
Οι εφορίες κάνουν επιδρομή στους τραπεζικούς λογαριασμούς με αποτέλεσμα να εκδίδονται 4.000 κατασχετήρια τη μέρα. Καλά ακούσατε!
Πάνω από 6 δισ. ευρώ δεν πληρώθηκαν ο πρώτο εξάμηνο του έτους με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να φτάνουν συνολικά τα 67 δισ. ευρώ.
Με το σχέδιό τους το μόνο που έχουν καταφέρει είναι κάθε μήνα να προτίθενται οφειλές ενός δισ., αφού οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν με τα ψίχουλα που λαμβάνουν κι έτσι κινδυνεύουν με κατασχέσεις και με δήμευση της περιουσίας τους.
Να σημειώσουμε ότι η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ισχύει μέχρι το τέλος του 2014 και κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που δηλώνουν αντικειμενική αδυναμία να καταβάλουν φόρους εισοδήματος, τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε ακριβές δόσεις και βεβαίως τα τέλη κυκλοφορίας στο τέλος του χρόνου.»
Το άρθρο, μιλά για «σχέδιο», και φυσικά δε χρειάζεται κάτι τέτοιο, αφού όλα είναι ολοφάνερα.
Κάθε μήνα, μπαίνουμε όλο και περισσότερο «μέσα», το … χρέος μας μεγαλώνει, και για να το ξεπληρώσουμε, θα δώσουμε σπίτια, χωράφια, αυτοκίνητα, ότι έχουμε και δεν έχουμε εμείς και τα παιδια μας, που τα φέραμε σε μια κοινωνία απατεώνων, και το μόνο που θα τους αφήσουμε είναι χρέη και το απόλυτο μηδέν.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ «Το φύσημα του Θεού»

ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ «Το φύσημα του Θεού»
Άννα Ι. Στεργίου

Ένα βιβλίο – αφιέρωμα στην προσωπικότητα, το μουσικό προφίλ και το έργο του διάσημου Ηπειρώτη μουσικού κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη με τον τίτλο «ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: Το φύσημα του Θεού». Μία μοναδική μελέτη, έρευνα και παρουσίαση της μεγάλης φυσιογνωμίας του αγαπημένου και διαπρεπή λαϊκού οργανοπαίκτη, που υπογράφει η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Ι. Στεργίου.
Το μουσικό έργο, την σταδιοδρομία του αλλά και την επιβλητική προσωπικότητα και παρουσία του Τάσου Χαλκιά στα Ελληνικά μουσικά και όχι μόνο δρώμενα, επιχειρεί να αποτυπώσει η συγγραφέας, αξιοποιώντας κατάλληλα όλες τις διαθέσιμες πηγές που υπάρχουν για τον καλλιτέχνη, μουσικό, παράλληλα όμως και με την βοήθεια του επίσης καταξιωμένου γιου του Λάκη Χαλκιά, λαϊκού και παραδοσιακού ερμηνευτή.
Αξίζει κανείς να σταθεί σε μερικά από τα λόγια του μεγάλου, αείμνηστου Τάσου Χαλκιά όπου έλεγε: «. . . Όταν παίζω κλαρίνο, παίζω με την καρδιά μου κι ονειρεύομαι και είναι στιγμές που επηρεάζομαι από την ατμόσφαιρα και από τον κόσμο που με ακούει και τότε τα δάχτυλά μου επάνω στο όργανο κινούνται μόνα τους και εντολές δίνει η ψυχή μου κι εγώ.
Βρίσκομαι σε έναν κόσμο που δεν μπορώ να εξηγήσω, είναι μαγική στιγμή.
Ε, τότε συγκινούμαι κι εγώ και κλαίω μέσα μου. . . . Το πάλκο είναι ιερό όπως το δικαστήριο. Όταν παίζεις ένα όργανο ή όταν τραγουδάς, επικοινωνείς με τα πιο ευαίσθητα και τα πιο δυνατά αισθήματα εκείνων που σε προσέχουν. Κι όσο πιο πολύ σε προσέχουν και καταλαβαίνουν τι παίζεις, τόσο κι εσύ δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Ένα πραγματικα πολύ αποκαλυπτικό βιβλίο τόσο για την φυσιογνωμία του αξεπέραστου αυτού παραδοσιακού μουσικού, όσο και για την ίδια την παραδοσιακή Ελληνική μουσική και τους γνήσιους κορυφαίους εκφραστές της όπως υπήρξε ο Τάσος Χαλκιάς.
Για περισσότερες πληροφορίες
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ
e-mail: info@siderisbooks.gr
Επίσημο site Εκδόσεων Μιχ. Σιδέρη: www.siderisbooks.gr

RADIO ELEKTRON ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ HF ΒΡΑΧΕΩΝ

Κεραία βραχέων G5RV HF μικρού μήκους Δίπολο (10-40μ)/ Eξαιρετικής κατασκευής dipole antenna Τιμή Τιμοκαταλόγου: €65.00
Τιμή: €55.00 Κερδίζετε : €10.00 (15%)

Η μισού μεγέθους G5RV κεραία είναι μια HF ερασιτεχνική κεραία μετάδοσης για τις μπάντες 10 μεχρι 40 μετρα.Το συνολικό μήκος είναι 15,45 μέτρα και θα πρέπει να τροφοδοτείται με καλής ποιότητας 50 ohm ομοαξονικό καλώδιο.(Συνιστώμενο μήκος τροφοδοσίας 13 ή 27 μέτρα).Η κεραία αποτελείται από πλαστικοποιημένο ατσαλόσυρμα για κάθε σκέλος ,10 μέτρα ανοιχτή γραμμή και balun από 450Οhm σε 50 Οhm.Για καλύτερο συντονισμό θα πρέπει να υπάρχει antenna tuner.

Κεραία Βραχέων HF G5RV μεγάλου μήκους δίπολο (10-80M) /Eξαιρετικής κατασκευής dipole antenna Τιμή Τιμοκαταλόγου: €70.00
Τιμή: €60.00 Κερδίζετε : €10.00 (14%)

Η μεγάλου μήκους κεραία τύπου G5RV είναι μία γνωστή και δημοφιλής ερασιτεχνική κεραία βραχέων HF και καλύπτει τις μπάντες των 80 μέτρων μέχρι και των 10 μέτρων.Το συνολικό μήκος του διπόλου είναι 31 μέτρα και θα πρέπει να τροφοδοτείται με καλής ποιότητας 50 ohm ομοαξονικο καλώδιο (Συνιστώμενο μήκος τροφοδοσίας 13 ή 27μέτρα). Η κεραία αποτελείται από πλαστικοποιημένο ατσαλόσυρμα για κάθε σκέλος ,10 μέτρα ανοιχτή γραμμή και balun από 450Οhm σε 50 Οhm.Για καλύτερο συντονισμό θα πρέπει να υπάρχει antenna tuner. 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ «Το Μαγικό Κλειδί»

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ «Το Μαγικό Κλειδί»
Τετάρτη, 23 Ιούλιος 2014
Πέμπτη, 24 Ιούλιος 2014
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.00
Διοργάνωση : Γιώργος Φρατζεσκάκης & ΣΙΑ ΕΕ
Είσοδος : 10 €

Φέτος, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της, θα παρουσιάσει στους μικρούς της φίλους
«το μαγικό κλειδί», έργο εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα: Η καρδιά της βασιλοπούλας. Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη και ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων. Η παράσταση που μαγεύει με τα παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, είναι γεμάτη χρώματα, χορούς, υπέροχη μουσική και τραγούδια. «Το Μαγικό Κλειδί», έχει σκοπό να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, μια παράσταση φτιαγμένη με πολύ αγάπη και σεβασμό.
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη | Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί : Ελένη Ζιώγα, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Μάγεψε το Σεμινάριο «Τέχνη και τεχνική της μεταγλώττισης»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μάγεψε το Σεμινάριο «Τέχνη και τεχνική της μεταγλώττισης»!
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Σεμινάριο «Τέχνη και Τεχνική της Μεταγλώττισης» έπειτα από τρεις μήνες μαθημάτων και δημιουργικής δουλειάς.  Από τον Μάιο του 2014 έως και τον Ιούλιο, οι κορυφαίοι εισηγητές και οι ταλαντούχοι συμμετέχοντες ανακάλυψαν ένα προς ένα όλα τα μυστικά της Μεταγλώττισης, θεωρητικά και πρακτικά.
Μέσα σε 120 διδακτικές ώρες (40 ώρες θεωρία / 80 ώρες εργαστήριο) και άξονα τέσσερις βασικές ενότητες, «Θεωρία και πρακτική της μεταγλώττισης», «Ορθοφωνία», «Adaptation κειμένου και μεταγλώττιση τραγουδιού», «Υποκριτική προσέγγιση και Ερμηνεία ρόλων», οι καλύτεροι επαγγελματίες του χώρου μοιράστηκαν την εμπειρία και τη γνώση τους με μεγάλη επιτυχία.
Οι διδάσκοντες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους είναι οι: Ηλίας Ζερβός (Ηθοποιός και Σκηνοθέτης, ειδικός στην μεταγλώττιση), Βασίλης Καΐλας (Ηθοποιός και Σκηνοθέτης, ειδικός στην μεταγλώττιση), Μαρία Μουρκούση (μεταφράστρια και λυρική τραγουδίστρια, ειδική στην προσαρμογή κειμένων και τραγουδιών για μεταγλώττιση), Κατερίνα Αλεξοπούλου (Ηθοποιός, με ειδίκευση στο Θέατρο στην Εκπαίδευση), Φίλια Δενδρινού (Ηθοποιός, Θεατρολόγος, MA Drama and Theatre), Μιχάλης Λυκούδης (Σκηνοθέτης, MA Media and Education, με ειδίκευση στην Τηλεόραση & συντονιστής του σεμιναρίου), Βασίλης Μήλιος (ηθοποιός).
Οι ταλαντούχοι συμμετέχοντες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ηχολήπτες, δημοσιογράφοι, καθηγητές ξένων γλωσσών κ.α. , δούλεψαν σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις πάνω σε ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια και γνωστές σειρές, ζωντανεύοντας  τους αγαπημένους τους ήρωες. Πειραματίστηκαν στην Υποκριτική Τέχνη, έκαναν ορθοφωνία και εργάσθηκαν στην προσαρμογή κειμένων προς ηχογράφηση. Σε όλους χορηγήθηκε «Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης», ενώ όσοι ολοκλήρωσαν το σεμινάριο θα πιστοποιηθούν ως Επαγγελματίες Μεταγλωττιστές από τον διεθνούς εμβέλειας φορέα πιστοποίησης ICT Europe.
Το κλίμα ήταν ζεστό και όλοι ενθουσιασμένοι με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Το Σεμινάριο «Τέχνη και Τεχνική της Μεταγλώττισης» έδωσε όλα τα εφόδια στους νέους Επαγγελματίες της Μεταγλώττισης. Η δυναμική των μαθημάτων και το κύρος των καθηγητών, άνοιξαν σε όλους ορίζοντες και νέες ευκαιρίες για το Επάγγελμά τους.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους στα επόμενα καλλιτεχνικά τους βήματα. Ήδη το επόμενο Σεμινάριο «Τέχνη και Τεχνική της Μεταγλώττισης» προετοιμάζεται για να υποδεχθεί με τη νέα σεζόν τις νέες φωνές που θέλουν να γνωρίσουν την συναρπαστική Τέχνη της Μεταγλώττισης!
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 D.O.M.I. Μαυροκορδάτου 1-3, 10678 Αθήνα | Υποκατάστημα: Σόλωνος 108, 10681, Αθήνα
E info@domiedu.gr  || www.domiedu.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΑΞΥΔΙΑ (ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Καλοκαιρινές προσφορές στο eshop με έκπτωση σε όλα τα tshirt


ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ «Το Μαγικό Κλειδί»
Τετάρτη, 23 Ιούλιος 2014
Πέμπτη, 24 Ιούλιος 2014
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.00
Διοργάνωση : Γιώργος Φρατζεσκάκης & ΣΙΑ ΕΕ
Είσοδος : 10 €

Φέτος, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της, θα παρουσιάσει στους μικρούς της φίλους
«το μαγικό κλειδί», έργο εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα: Η καρδιά της βασιλοπούλας. Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη και ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων. Η παράσταση που μαγεύει με τα παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, είναι γεμάτη χρώματα, χορούς, υπέροχη μουσική και τραγούδια. «Το Μαγικό Κλειδί», έχει σκοπό να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, μια παράσταση φτιαγμένη με πολύ αγάπη και σεβασμό.
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη | Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί : Ελένη Ζιώγα, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ... STOP GREEK GOVERNMENT GERMAN AND AUSTRIAN (TROIKA) FROM SUBSIDIZING PAEDOPHILES IN GREECE

Αγαπητοί Συμπολίτες,
ΕΠΕΙΓΟΝ….!!!!!
Όταν διάβασα το νέο νομοσχέδιο σοκαρίστηκα, αμέσως σκέφτηκα να δημιουργήσω μια σελίδα στο INTERNET για να σας ενημερώσω ώστε να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στέλνοντας μήνυμα σε αυτούς που ψηφίζουν για εμάς ότι, είμαστε ΕΔΩ και αγωνιζόμαστε να μεγαλώσουμε τα παιδιά Μας, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον….. Σας καλώ να ψηφίσετε και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αφελείς ούτε αδιάφοροι και μας ενδιαφέρει να συμμετέχουμε στο μέλλον αυτού του τόπου. Προπάντων να εξασφαλίσουμε την απόλυτη ασφάλεια στα παιδία Μας. Δεν συμφωνείτε…;
Σας στέλνω την ηλεκτρονική διεύθυνση :     https://secure.avaaz.org/en/petition/STOP_GREEK_GOVERNMENT_STATE_FROM_SUBSIDIZING_PAEDOPHILES/?Day2Share
Όπου συγκεντρώνονται υπογραφές για να πιέσουμε τους πολιτικούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να μην  ψηφίζουν νόμους όπου οι ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ, θα επιδοτούνται σαν (ανάπηροι) αφού   μετά την δημοσίευση
της νέας νομοθεσίας ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ (ΑΝΑΠΗΡΟΙ)…!!!  :               http://newpost.gr/var/files/blog/newpost/newpost.gr-fek.pdf  
(Στο φύλλο της Κυβέρνησης αριθ.2611—8 Νοεμβρίου 2011στην σελίδα 38170 αναφέρονται οι “αναπηρίες” ) ( PEDERASTS Percentage of DisabilityP.o.D.” on page 38170 of the Gazette ).
Στην Ελλάδα ψηφίζουν νόμους για να επιδοτήσουν του ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ που βιάζουν μωρά ή βάζουν ζώα να βιάσουν μωρά, ενώ στις Η.Π.Α. αντιθέτως ψηφίζουν νόμους για να καταδικαστούν οι ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ακόμα και εάν το έγκλημά τους έχει παραγραφεί …!!!           
http://www.sporeas.gr/paiderastia%20stin%20Arxieoiskopi%20Amerikis.htm 

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΡΑΝΙΟ


«Ένα βήμα πριν το θρανίο»: Δημιουργικό πρόγραμμα προετοιμασίας για την ομαλή μετάβαση στη σχολική ζωή
Για παιδιά που θα ξεκινήσουν την Α΄ Δημοτικού τον Σεπτέμβριο 2014
Επιστημονική υπεύθυνη: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, συμβουλευτική-εκπαιδευτική ψυχολόγος
Φανταστείτε ότι μπαίνετε για πρώτη φορά σε ένα τεράστιο κτίριο με πάρα πολλά άγνωστα παιδάκια, ότι ξαφνικά θα έχετε διάβασμα για το σπίτι τα απογεύματα και θα βομβαρδίζεστε με πάμπολλες γνώσεις. Μάλιστα, ένας καινούριος «μεγάλος» θα αξιολογεί πόσο καλά τα πάτε!
Ακόμα και για το παιδί που έχει πάει σε παιδικό σταθμό, η εμπειρία της έναρξης του σχολείου αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή του. Από το ασφαλές περιβάλλον της οικογένειας, το παιδάκι εισέρχεται σε ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον με πολλές απαιτήσεις, στις οποίες χρειάζεται να ανταποκριθεί. Είναι λοιπόν εξαιρετικά βοηθητικό το «πρωτάκι» μας να είναι εφοδιασμένο με βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα το βοηθήσουν σε αυτήν τη μετάβαση της ζωής του.
Το πρόγραμμα «Ένα βήμα πριν το θρανίο» αναγνωρίζει τις πολλαπλές ανάγκες που έχουν τα παιδιά που θα πάνε στην πρώτη τάξη του δημοτικού. Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, δίνει την ευκαιρία στα «πρωτάκια» να συμμετάσχουν σε ένα μικρό προπαρασκευαστικό παιχνίδι που θα τα βοηθήσει να περάσουν ομαλά από την ξεγνοιασιά του τελευταίου τους προσχολικού καλοκαιριού στη σχολική ζωή.
«Ένα βήμα πριν το θρανίο» και τα παιδιά θα μπορέσουν να λάβουν βασικές πληροφορίες και να εξασκηθούν στο πώς να κάνουν φίλους, ποιες συμπεριφορές είναι κοινωνικά αποδεκτές και ποιες όχι, πώς να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, πώς να αγαπήσουν το βιβλίο, πώς να τρέφονται υγιεινά και πώς να δέχονται τη διαφορετικότητα στη ζωή.
Ταυτόχρονα οι γονείς, στην πρώτη συνάντηση του προγράμματος, θα ενημερωθούν από την ψυχολόγο Καλλιόπη Εμμανουηλίδου για θέματα όπως το άγχος και η σχολική φοβία, η μαθησιακή ετοιμότητα, η διαχείριση του χρόνου και ο ρόλος των γονιών στην προετοιμασία των παιδιών τους για το σχολείο.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο το βιβλίο 1001 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (εκδ. Μεταίχμιο).
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου-Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, 6-7 το απόγευμα
«Με μια σβήστρα για βοηθό κι ένα μολύβι για αρχηγό!»: Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης με την Άλκηστη Χρονάκη
Η δημιουργική γραφή απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και ενεργοποιεί τη φαντασία του παιδιού. Με ιστορίες που είτε τις δημιουργούν είτε τις διαβάζουν στο εργαστήριο δημιουργικής γραφής, τα παιδιά διασκεδάζουν, εκφράζουν με λόγια τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν τις δεξιότητές τους. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα δουλέψουμε με επιλεγμένο υλικό με θέμα τη σχολική πραγματικότητα, έτσι ώστε μέσα από το παιχνίδι οι μικροί μας μαθητές να ενταχθούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον.
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Παιδικοί φίλοι, φίλοι παντοτινοί»: Εργαστήριο με θέμα τη φιλία, με την Ειρήνη Ζέρη
Ταξιδεύουμε στον κόσμο της φιλίας, γνωρίζουμε την ομορφιά της, ανακαλύπτουμε την αξία
της. Μαθαίνουμε να προσεγγίζουμε και να αποκτούμε νέους φίλους, να επικοινωνούμε με αγάπη και κατανόηση, να «χτίζουμε» δυνατές φιλίες, που αποτελούν τα θεμέλια για ένα ευτυχισμένο μέλλον.
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Ας φιλοσοφήσουμε»: Εργαστήριο με αφορμή το βιβλίο ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ από τη σειρά Ο ΜΙΚΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ (εκδ. Μεταίχμιο) με την Ειρήνη Ζέρη
Παρέα με τον Πίκολο, τον μικρό μας φιλόσοφο, παίζουμε και μαθαίνουμε να μεγαλώνουμε, με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αναγνωρίζουμε και εκφράζουμε συναισθήματα, ανακαλύπτουμε κανόνες συνύπαρξης, κατανοούμε κώδικες που είναι αναγκαίοι για την αρμονική μας συμβίωση μέσα στο σχολικό πλαίσιο και ευρύτερα, στο πλαίσιο της κοινωνίας.
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε»: Εργαστήριο με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο συμπεριφοράς (εκδ. Μεταίχμιο) με την Ειρήνη Ζέρη
Μέσα από παιχνίδια δημιουργικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε αρνητικά συναισθήματα, να τα αξιοποιούμε δημιουργικά, με θετικές σκέψεις και συμπεριφορές. Με βιωματικές δραστηριότητες, δημιουργούμε συνθήκες αλληλοκατανόησης, αυτοελέγχου, αλληλοσεβασμού, με στόχο την ισορροπημένη και χαρούμενη καθημερινή ζωή, μέσα στο νέο σχολικό περιβάλλον.
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά»: Εργαστήριο για τη σωστή διατροφή με την Ειρήνη Ζέρη
Γινόμαστε πρωταγωνιστές της υγιεινής διατροφής, ανακαλύπτουμε τα πολύτιμα μυστικά της και μαθαίνουμε να επιλέγουμε υγιεινές τροφές για το κολατσιό μας στο σχολείο αλλά και στο σπίτι. Όλα αυτά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, παιχνίδια με τη «Διατροφική Πυραμίδα», κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά δρώμενα. Στόχος μας να αποκτήσουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητά τους.
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Το βιβλίο είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι!»: Ένα χαρούμενο βιβλιοεργαστήρι με την Ειρήνη Ζέρη
Οι μικροί μας καλλιτέχνες ομορφαίνουν τον κόσμο του βιβλίου με τις δικές τους δημιουργίες! Συνθέτουν χρώματα, υλικά και φαντασία και φιλοτεχνούν τα καλλιτεχνήματά τους με μεράκι και συνεργασία. Αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους, απολαμβάνουν στιγμές έμπνευσης και δημιουργίας και οδηγούνται σε κατασκευές χρήσιμες και ιδανικές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς!
Και για τους γονείς: Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης των παιδιών (Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014), η ψυχολόγος Καλλιόπη Εμμανουηλίδου θα ενημερώσει τους γονείς σχετικά με τη συμβολή τους στην καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο: Πώς να μεταδώσουμε ενθουσιασμό για τη σχολική εμπειρία; Βιώνουν τα παιδιά άγχος; Τι είναι η σχολική φοβία και πώς την αναγνωρίζουμε; Πώς καθιερώνουμε ρουτίνες και πώς διαχειριζόμαστε τον οικογενειακό χρόνο; Τι να προσέξουμε στον ύπνο και τη διατροφή των παιδιών; Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο για το σχολείο; Πώς βοηθάμε τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους; Η ομιλία θα γίνει παράλληλα με συζήτηση και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα των γονιών.
Διάρκεια: 2 ώρες
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι εκπαιδευτική-συμβουλευτική ψυχολόγος με ιδιαίτερη εξειδίκευση και ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν τη διατροφή, τη νοημοσύνη, την αγωγή των παιδιών και τη βοήθεια που μπορεί να δώσει η επιστήμη της ψυχολογίας με πρακτικούς τρόπους σε προβλήματα της καθημερινότητας. Έχει κάνει μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής και είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ψυχολογία της διατροφής: Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο, Γυρίζω σελίδα… στη διατροφή, Γυρίζω σελίδα… στο άγχος, Γυρίζω σελίδα… στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει.
Η Ειρήνη Ζέρη σπούδασε ψυχολογία στο New York College της Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Θέατρο των Αλλαγών και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας «Το Άθυρμα». Εργάζεται από το 2003 ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και συντονίστρια προγραμμάτων συναισθηματικής και κοινωνικής αγωγής σε παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Εδώ και πέντε χρόνια εργάζεται ως παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και ομάδες με συναισθηματικές δυσκολίες και διαταραχές συμπεριφοράς. Επίσης οργανώνει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.
Η Άλκηστη Χρονάκη, μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Λογοτεχνία σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο θεματικό πεδίο «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, με θέμα Η Συμβολή της Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων στη Διαμόρφωση της Υποκειμενικότητας των Εφήβων. Στο πλαίσιο της διατριβής και για τις ανάγκες της έρευνας, οργάνωσε και λειτούργησε λέσχες ανάγνωσης παιδιών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε φροντιστήρια, κέντρα ελευθέρων σπουδών και ΙΕΚ ως καθηγήτρια Αγγλικών, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα που υλοποιούσε και ως μεταφράστρια. Παράλληλα, από το 1998 μέχρι το 2003 αρθρογραφούσε στο λογοτεχνικό περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Από το 2006 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών.
Τρόπος συμμετοχής
Ανάμεσα στα εργαστήρια θα γίνεται σύντομο διάλειμμα, κατά το οποίο θα προσφέρονται στα παιδιά μπισκότα και δροσεροί χυμοί. Καλό είναι να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό.
Απαραίτητη η προεγγραφή.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά.
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 70 ευρώ
Το κόστος αφορά τη συμμετοχή ενός παιδιού για όλη την εβδομάδα και την ενημερωτική συνάντηση των γονέων στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν ο ένας ή και οι δύο γονείς.
Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα γίνει σε δύο δόσεις: 1. κατά την εγγραφή (το αργότερο πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος) 2. τη δεύτερη ημέρα του προγράμματος (2/9/2014).
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή που ισχύει για τα αδέρφια. Για να ισχύει η προσφορά ο Πολυχώρος θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής, λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο. «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο (ΟΝΟΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΗ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων:
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, με την ένδειξη ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΡΑΝΙΟ και σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook και στο instagram
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας | ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Ξένη Πεζογραφία
Vilmos Kondor
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Βουδαπέστη, Οκτώβριος του 1936.
Ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός Γκιούλα Γκέμπες πεθαίνει πριν προλάβει να εκπληρώσει τη φιλοδοξία του να εγκαθιδρύσει ένα φασιστικό καθεστώς. Η ζωή συνεχίζεται στην πολύβουη παλιά πόλη. Ο αστυνομικός ρεπόρτερ Ζίγκμοντ Γκόρντον παίρνει μια πληροφορία που τον οδηγεί αργά τη νύχτα στην πιο κακόφημη γειτονιά της πρωτεύουσας. Εκεί ανακαλύπτει το πτώμα μιας ωραίας, κομψοντυμένης κοπέλας, που είχε ένα εβραϊκό προσευχητάριο στη τσάντα της. Περισσότερα
«Ένα ατμοσφαιρικό ντεμπούτο... Κλασικό νουάρ». KIRKUS REVIEWS
Ελληνική Πεζογραφία

Λία Μεγάλου-Σεφεριάδη
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ
Επανακυκλοφόρησε ανανεωμένο το κλασικό μυθιστόρημα της Λίας Μεγάλου-Σεφεριάδη Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ, σε 23η έκδοση.
Το βιβλίο βυθίζει τον αναγνώστη σ’ έναν κόσμο γεμάτο θάλασσα, χρώματα, φως, δροσερό αεράκι, αποδίδοντας αξία στα εκ πρώτης όψεως ασήμαντα πράγματα, στα απλά και καθημερινά – στα κατά Ευριπίδην εδώ της ζωής. Καίτοι γραμμένο πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια, το μυθιστόρημα της Λ.Μ.-Σ. μοιάζει εντυπωσιακά επίκαιρο κι αποτελεί αληθινό αντίδοτο στη σημερινή εποχή του άγχους, της αβεβαιότητας, της σύγχυσης και της αθάνατης πολιτικής κενολογίας. Περισσότερα
Σ’ αυτό το βιβλίο ακουμπά η Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Πόπη Διακαινισάκη
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ
Τέλη του 19ου και πρώτο μισό του 20ού αιώνα.
Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κάιρο, Φλωρεντία, Νέα Υόρκη.
Αμπέλια, μάνα γη και θάλασσα, πλούτος και φτώχεια, γαιοκτήμονες και δουλευτάδες, εθνικότητες, φυλές και μετανάστες, το αμερικανικό όνειρο και η ελληνική πραγματικότητα, πόλεμος, προσφυγιά και ειρήνη, ευημερία και απόγνωση, η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής και της τέχνης, οι ανατροπές της ζωής κι ένας έρωτας που γεννιέται σαν σπίθα εκεί κοντά στα ερείπια της Κνωσού και συνεχίζει να σιγοκαίει με φόντο ταραγμένα χρόνια. Περισσότερα
Ένα μυθιστόρημα, ένα μωσαϊκό από την ταραγμένη εκείνη εποχή, από τη ζωή και την τέχνη, μέσα από μια απλή ανθρώπινη ιστορία.
Δοκίμια - Μελέτες

Devin Brown
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤO ΧΟΜΠΙΤ
Ένας οδηγός για τα αναπάντεχα ταξίδια της ζωής
Μετάφραση: Κώστας Καλτσάς
Γενιές αναγνωστών αγάπησαν και εξακολουθούν να αγαπούν το Χόμπιτ. Ο Ντέβιν Μπράουν εξερευνά τις ιδέες και τα μοτίβα που συγκροτούν τη διαχρονικη ιστορία του Τόλκιν, παρουσιάζοντας μια σειρά από μαθήματα ζωής για την αφοσίωση, την ανιδιοτέλεια και την επιμονή - μαθήματα πολύτιμα σαν χρυσό δαχτυλίδι.
Όταν σου χτυπήσει την πόρτα η περιπέτεια, άνοιξέ της. (Ακόμα κι αν σε κάνει να καθυστερήσεις για το δείπνο σου).
Να είσαι εκεί για τους φίλους σου. (Κάποιος είναι εκεί για σένα).
Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ό,τι χρυσό δεν λάμπει πάντα. (Μάλιστα oι αληθινoί θησαυρoί της ζωής εκ πρώτης όψεως δεν μoιάζoυν εντυπωσιακoί).
Βρες τη μαγεία παντού γύρω σου. (Ακόμα κι αν δεν είσαι μάγος). Περισσότερα
Ποίηση

Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΟ ΡΙΤΣΕΡΚΑ

 Καθώς απομακρυνόταν απ’ τη βραχώδη ακτή της χώρας των Λωτοφάγων, ο Οδυσσέας έκλαψε, γιατί για πρώτη φορά κατάλαβε πως ήταν θηλαστικό, όπως κι οι θαλάσσιοι ελέφαντες στις Piedras Blancas. Καθισμένος στο δoιάκι του πλοιαρίου, το έμπειρο μάτι του έτρεξε σε όλα τα ράφια της wall-to-wall βιβλιοθήκης, ώσπου βρήκε τον πρώτο τόμο της Οδύσσειας απ’ τις εκδόσεις Loeb. Ήξερε πλέον τι θα συμβεί, αλλά δεν είπε σε κανέναν τίποτα, τους καθησύχασε όλους. Ήταν ηγέτης εξάλλου πλέον. Περισσότερα
Βιβλία για όσους είναι ...ή αισθάνονται παιδιά!

Τζερόνιμο Στίλτον
ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
Μετάφραση: Βίκη Λιανού
Είστε έτοιμοι για ένα συναρπαστικό ταξίδι παρέα με τον Τζερόνιμο Στίλτον και το μυθικό Οδυσσέα; Θα περιπλανηθείτε σε αγριεμένες θάλασσες, θα ανακαλύψετε άγνωστες χώρες, θα συναντήσετε μυστηριώδη πλάσματα και θα αντιμετωπίσετε κινδύνους και παγίδες που κόβουν την ανάσα!
Μια συναρπαστική και γοητευτική ιστορία, γεμάτη ανατροπές και αξέχαστες περιπέτειες! Περισσότερα

Τζερόνιμο Στίλτον
σειρά: Ξεκαρδιστικές ιστορίες
Μετάφραση: Βίκη Λιανού
27. Ο Τζερόνιμο κάτι μαγειρεύει
28. Ο πειρατής του διαδικτύου
O Tζερόνιμο Στίλτον, πολυγραφότατος και το καλοκαίρι, επιστρέφει με δύο νέες ξεκαρδιστικές ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες: ένας διαγωνισμός μαγειρικής στην Ποντικόνησο τον μπλέκει σε απίστευτες περιπέτειες μαζί με τον ξάδελφό του τον Τράπολα, ενώ ο κόσμος του διαδικτύου κάνει δύσκολη την καθημερινότητα του και μόνο η Δόκτωρ Σλας Ντοτ Κομ θα καταφέρει να τον βοηθήσει. Περισσότερα
Τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και έχουν πουλήσει 85 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως! Είναι τα βιβλία που απολαμβάνουν τα παιδιά γιατί έχουν χιούμορ, δράση, και πολλές ανατροπές και που εμπιστεύονται γονείς και εκπαιδευτικοί γιατί μεταδίδουν διαχρονικές ηθικές αξίες.
Δείτε εδώ το διαφημιστικό video του Τζερόνιμο Στίλτον

Έρικα Αθανασίου
Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΒΡΥΣΗ
Σε ένα γύρισμα του μονοπατιού, ένα λιοντάρι με πλούσια πέτρινη χαίτη και ανοιχτό στόμα άφηνε το νερό να τρέχει. Το μουρμούρισμα του νερού καθώς κυλούσε φάνηκε στη Βίκη και στον Άγγελο σαν να τους προειδοποιούσε για κάτι. Την επόμενη μέρα, καθώς πλησίαζαν στη βρύση, κάτι έλειπε. Έλειπε ένας ήχος. Ο ήχος νερού που τρέχει. Όταν έφτασαν, είδαν ότι το στόμα του λιονταριού ήταν στεγνό και έδινε την εντύπωση του διψασμένου.
Ποιος είχε πάρει το νερό από το στόμα του λιονταριού; Γίνεται να κλέψεις το νερό; Και μάλιστα από ένα λιοντάρι;
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

- Ποια απόλαυση σας αποσπά το χρόνο από τη συγγραφή;
«Οι μοναδικές απολαύσεις που μπορούν πολύ εύκολα να με παρασύρουν μακριά από τη συγγραφή είναι οι ώρες που περνάω με την όμορφη οικογένειά μου, καθώς και ώρες που αφιερώνω στο αγαπημένο μου άθλημα, την ταϋλανδέζικη πυγμαχία. Και φυσικά το διάβασμα που διεκδικεί σημαντικό κομμάτι του χρόνου μου».
Γνωρίστε την Ιφιγένεια-Ειρήνη Τέκου,
συγγραφέα του βιβλίου Μνήμες χαμένες στην άμμο
μέσα από το Ερωτηματολόγιο του Κέδρου
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Philip Kerr
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ
«Το βιβλίο των 507 σελίδων με κεφάλαια με μορφή ημερολογίου αποτελεί μια απολαυστική αστυνομική ιστορία μέσα στην πραγματική Ιστορία». Κώστας Μαρδάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ, 04/07/14
«Συναρπαστικό… Καλοστημένο». Financial Times
«Σαγηνευτικό… Ο Κερ κάνει τα πάντα να μοιάζουν εύκολα, από τη μείξη της Ιστορίας με μια πανέξυπνη και περίπλοκη ιστορία μυστηρίου έως τις δυνατές περιγραφές της βαναυσότητας». Publishers Weekly
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αγαπημένα βιβλία
σε μοναδικές τιμές!
Αναζητήστε τα εδώ:
Πεζογραφία-Ποίηση Μελέτες-Δοκίμια-Λευκώματα Βιβλία για παιδιά
και σε όλα τα βιβλιοπωλεία!
ΝΕΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις μας και ενδιαφέρουσες προτάσεις ΕΔΩ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Ο νικητής του μηνιαίου διαγωνισμού μας είναι η κα ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΣΟΦΟΥ.
Κέρδισε τα ακόλουθα πέντε βιβλία:

Το δείπνο της Λίλας Κονομάρα
Μιράντα της Μαρίας Πετρίτση Υπέροχοι απόκληροι του Λέοναρντ Κοέν Αόρατος άνθρωπος του Ράλφ Έλισον Σέρλοκ Χόλμς, η ανεπίσημη βιογραφία του Nick Rennison

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ιπποκράτους 118, Αθήνα
Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2014
8 χρόνια υπεύθυνα στο πλευρό σας!
Γιατί η γνώση δεν χάνει ποτέ την αξία της.
Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ανοίγει τις πόρτες του σε όσους ενδιαφέρονται για αυτομόρφωση και διά βίου μάθηση. Έπειτα από οκτώ χρόνια πετυχημένης λειτουργίας, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ συνεχίζει δυναμικά συμπεριλαμβάνοντας στις δραστηριότητές του ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων.
Σεβόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής, διατηρούμε τα ίδια μειωμένα δίδακτρα στους νέους κύκλους των σεμιναρίων της προηγούμενης σεζόν, καθώς επίσης χαμηλά δίδακτρα στα νέα σεμινάρια, και σας διευκολύνουμε στον τρόπο πληρωμής.
Έχοντας στο δυναμικό μας μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων με μεγάλη επαγγελματική πείρα, την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και πάνω απ’ όλα την εγγύηση του ονόματος των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*. Δείτε την ειδική ένδειξη κάτω από κάθε σεμινάριο καθώς και περισσότερες πληροφορίες στο τέλος αυτής της ενημέρωσης.
Εδώ και οκτώ χρόνια που ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ διοργανώνει σεμινάρια ενηλίκων, περισσότεροι από 920 σπουδαστές μέχρι στιγμής μας εμπιστεύτηκαν και είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον γνωστικά εφόδια σε τομείς που τους ενδιαφέρουν.
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πλέον πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.
Όλα τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118), έναν χώρο που δίνει καθημερινά ραντεβού με την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Στο διάλειμμα προσφέρεται στους συμμετέχοντες καφές ή τσάι. Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ με την εγγραφή προσφέρονται δωρεάν βιβλία που σχετίζονται με το αντικείμενο του σεμιναρίου.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
• Έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
• Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.
Τα σεμινάρια-εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2014 είναι:
1. Εργαστήριο δημοσιογραφίας και επικοινωνίας για θέματα πολιτιστικού και κοινωνικού ρεπορτάζ (διάρκεια: 27 διδακτικές ώρες / 9 συναντήσεις) με τη Μικέλα Χαρτουλάρη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 15/10/2014, στις 6 μ.μ.
2. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Ιστορική πεζογραφία / Ιστορικό μυθιστόρημα (διάρκεια: 24 διδακτικές ώρες / 8 συναντήσεις) με την Τατιάνα Αβέρωφ
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 7/10/2014, στις 6 μ.μ.
3. Εντατικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής: Πεζογραφία (για αρχαρίους) (διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
4. Εντατικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής: Πεζογραφία (για προχωρημένους) (διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
5. Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 10 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
6. «Επισκέπτες με σκοπό»: Σχεδιάζοντας μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο (διάρκεια: 18 ώρες / 6 συναντήσεις) με τη Μαρίζα Ντεκάστρο και την Ελένη Σβορώνου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 1/10/2014, στις 6 μ.μ.
7. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 2/10/2014, στις 6 μ.μ.
8. Επιμέλεια – Διόρθωση Επιστημονικών και Δημοσιογραφικών Κειμένων: Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 2/10/2014, στις 6 μ.μ.
9. Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 22,5 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων) με τους Δημήτρη Σούλτα, Αντώνη Λεκόπουλο, Χρίστο Χαραλαμπόπουλο
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 8/10/2014, στις 6 μ.μ.
Δείτε το συνημμένο αρχείο ή πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές
τηλ.: 211 3003580, e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με το έργο του Μπόστ "Μαρία Πενταγιώτισσα»

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100


ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με το έργο του Μπόστ "Μαρία Πενταγιώτισσα»
Παρασκευή, 25 Ιούλιος 2014

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα :  
Διοργάνωση : ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΜΠΕΣΗ
Είσοδος :
Φωτογραφία :

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 παράσταση στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00, με το έργο του Μπόστ "Μαρία Πενταγιώτισσα» ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ κατόπιν ανακοίνωσης του διοργανωτή.