Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

🚲 Ετοιμαστείτε για τον "Ταχυδρόμο των βιβλίων" που θα κατακτήσει τις καρδιές μας

 







ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ. ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ // NEIL SHUBIN


NEIL SHUBINΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αποκωδικοποιώντας 4 δισεκατομμύρια χρόνια ζωήςΜετάφραση: Έμυ Καραμέτα
Επιστημονική επιμέλεια: Σπύρος Σφενδουράκης

Η πρόοδος της επιστήμης συμβάλλει στο να απαντηθούν βασικά ερωτήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη: Είναι η παρουσία μας σε τούτο τον πλανήτη αποτέλεσμα τύχης; Ή μήπως η πορεία που μας έφερε εδώ ήταν αναπόφευκτη; Πώς προέκυψαν οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία της ζωής; Και, σε επίπεδο DNA, ποιος συνδυασμός γονιδίων διαφοροποιεί έναν βάτραχο από μια πέστροφα, έναν χιμπατζή ή τον άνθρωπο; Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αν ξέρεις πώς να ψάξεις, η επιστημονική έρευνα μετατρέπεται σ’ ένα παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού για απολιθώματα ψαριών με χέρια, φιδιών με πόδια και πιθήκων με όρθια βάδιση ― αρχαίων πλασμάτων που όλα αποκαλύπτουν σημαντικές στιγμές στην πορεία της ζωής στη Γη.
Επιπλέον, νέα πειράματα ρίχνουν φως σε μια ιστορία δισεκατομμυρίων ετών, που την έχουν σημαδέψει πλήθος συνεργασίες, ανταγωνισμοί, τροποποιήσεις, «κλοπές» και «πόλεμοι». Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και μέσα στο DNA. Με τους ιούς να το μολύνουν συνεχώς και τα διάφορα τμήματά του να «πολεμούν» μεταξύ τους, το γονιδίωμα κάθε ζωικού κυττάρου διαρκώς αναδιατάσσεται. Ο δυναμισμός αυτός δημιουργεί νέα όργανα και νέους ιστούς, δηλαδή βιολογικές καινοτομίες που μεταμόρφωσαν τον κόσμο. Αν νομίζετε ότι τα φτερά έγιναν για να βοηθήσουν τα ζώα να πετούν ή οι πνεύμονες και τα πόδια για να μπορούν να βαδίζουν στη στεριά, κάνετε μεγάλο λάθος.
Η ιστορία της ζωής είναι ένα μακρύ, παράξενο και θαυμαστό ταξίδι δοκιμής και σφάλματος, τύχης και αναπόφευκτου, παρακάμψεων, επαναστάσεων και εφευρέσεων. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αφηγείται την πορεία αυτή, αλλά και το πώς καταφέραμε να τη γνωρίσουμε.
ISBN 978-960-524-981-6, σχήμα 14 x 21 εκ., 360 σελ., τιμή: 18 ευρώ

WOODY ALLEN: Ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν και της Νέας Υόρκης!

 


Μπορείς ακόμα να ανακαλύψεις… 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΜΠΡΑΪΑΝ
BRIAN JOHNSON

Μια αυτοβιογραφία γραμμένη με ένταση και ηλεκτρισμό, συγκίνηση και χιούμορ. Μια απολαυστική αφήγηση από τον «άνθρωπο με την τραγιάσκα». Ο Brian Johnson θυμάται τη ζωή του και την ξεδιπλώνει σε αυτό το βιβλίο σε μικρά επεισόδια, σε ιστορίες που μπλέκουν η μία με την άλλη, ακριβώς όπως θα συνέβαινε αν ήταν σε μία παμπ με τους φίλους του και, ανάμεσα σε μεγάλα ποτήρια μπίρας και πολλά γέλια, τους εξιστορούσε πώς έφτασε από τo περιφερειακό γκλαμ ροκ συγκρότημα, τους Geordie, να γίνει ο βασικός τραγουδιστής των AC/DC.
18,80€ | 16,92€
Κερδίζεις 16 πόντους
GEORGE MICHAEL: Η ΖΩΗ ΤΟΥ
JAMES GAVIN
Η οριστική βιογραφία του George Michael μάς προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα της βασανισμένης ζωής αυτού του θρυλικού τραγουδιστή, τραγουδοποιού και σούπερ σταρ της ποπ. Ο George Michael ήταν ένας εξαιρετικά προικισμένος, ανοιχτόκαρδος τραγουδιστής της σόουλ, του οποίου η δουλειά συμπύκνωνε αρκετό πόνο αλλά και ερωτισμό. Ήταν ένας τραγουδοποιός με αληθινό ταλέντο και καλλιτεχνική υπόσταση, και η μουσική του κατέκτησε τον κόσμο, ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του ’80.
 
26,60€ | 23,94€
Κερδίζεις 23 πόντους
PRINCE - ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ
NEAL KARLEN
 
«Άλλο ένα βιβλίο για τον Prince;» ρώτησε ο φίλος ενός φίλου, όταν απάντησα στην ερώτησή του πάνω σε τι δούλευα. Prince, η παγκοσμίως αναγνωρισμένη μεγαλοφυΐα, η προσωποποίηση του hip, το διεθνές πολιτισμικό είδωλο, ο εκκεντρικός σούπερ σταρ, ο εξαιρετικός performer με τα τραγούδια που ξεσήκωναν τα πλήθη… «Ναι», είπα, «άλλο ένα βιβλίο… γι’ αυτόν».
9,90€ | 8,91€
Κερδίζεις 8 πόντους
ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΗ ΜΙΣ ΚΑΛΛΑΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος λόγω της γιαγιάς του Κατίνας Παξινού και του παππού του Αλέξη Μινωτή, είχε την τύχη να γνωρίσει πολλούς θρυλικούς καλλιτέχνες, ξένους και Έλληνες. Ωστόσο, η Κάλλας, για κάποιον περίεργο λόγο, του ενέπνευσε κάτι παραπάνω από θαυμασμό. Είχαν μόνο πέντε σύντομες συναντήσεις∙ σίγουρα ασήμαντες για εκείνη αλλά καθοριστικές για τον μικρό Αλέξανδρο.
 
14,40€ | 12,96€
Κερδίζεις 12 πόντους
MICK JAGGER
ΦΙΛΙΠ ΝΟΡΜΑΝ
 
Αυτό το αποκαλυπτικό χρονικό αποτελεί και το πιο ταιριαστό αφιέρωμα σε μιαν απαράμιλλη ιδιοφυΐα, σε έναν Καζανόβα, Αντίχριστο και θεό, ο οποίος, αρμενίζοντας σε μια θάλασσα από γούνινα χαλιά, πραγματοποίησε με χαρακτηριστική άνεση τα όνειρα χιλιάδων ροκάδων, γνήσιων ή μη, και κέρδισε τη μακροζωία, μια συναυλία ή μια γιορτή που δεν έχει τέλος.
17,70€ | 15,93€
Κερδίζεις 15 πόντους




Οδηγίες για τη τήρηση μέτρων προστασίας στα σχολεία της Θεσσαλίας



Οδηγίες για τη τήρηση μέτρων προστασίας στα σχολεία της Θεσσαλίας
Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας προστέθηκαν υποδείξεις για τη τήρηση υγειονομικών μέτρων προστασίας στα σχολεία της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως τις προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Σε αυτή περιλαμβάνονται οδηγίες για την πόση ή όχι του νερού, τη τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών κ.ά.