Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ

Παντελής Σταματελόπουλος Μαρία Ηλιοπούλου  
Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ  
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1821  
Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών 
ISBN: 978-960-04-4105-5 
σελ. 232 
Οκτώβριος 2010  
Ο Πάνος είναι ένας χαρισματικός νέος που η τύχη τον φέρνει αλυσοδεμένο στα Γιάννενα του Αλή πασά. Η Ροδιώ είναι η πιο ταλαντούχα χορεύτρια στην Αυλή του φοβερού βεζίρη της Ηπείρου. Οι δύο νέοι θα δεθούν μεταξύ τους για πάντα με ένα χρυσό μυστικό. Και η επανάσταση του 1821 αρχίζει… Όμως, σε έναν αγώνα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ευημερία για όλους: Τι είναι πολύτιμο και τι ασήμαντο; Τι είναι ηρωικό και τι ανάξιο λόγου; Στη μέση της σύγκρουσης δύο κόσμων, ο Πάνος και η Ροδιώ παίρνουν θέση μάχης ενώ ο κρυμμένος θησαυρός του Αλή πασά τους περιμένει…  
Ο Παντελής Σταματελόπουλος (1962) κατάγεται από τη Μεσσηνία και ζει στην Αθήνα. 
Είναι δημοσιογράφος (ΕΣΗΕΑ), και εργάζεται στην T-Press. Άλλο έργο μαζί με τη Μαρία Ηλιοπούλου: Ένα κουκούτσι στο στρατό του Μεγαλέξανδρου, Κέδρος 2001. Bραβείο νεανικού μυθιστορήματος 2002, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.  
Η Μαρία Ηλιοπούλου (1974) κατάγεται από τη Μεσσηνία και ζει στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος. Άλλο έργο μαζί με τον Παντελή Σταματελόπουλο: Ένα κουκούτσι στο στρατό του Μεγαλέξανδρου, Κέδρος 2001. Bραβείο νεανικού μυθιστορήματος 2002, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Νέος τίτλος: Ωμοφαγία της Άννας Κορακάκη

ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ  
Ωμοφαγία & χρυσή διατροφή  
(Μελέτη, ISBN: 978-960-04-4092-8, σελ. 168, Οκτώβριος 2010)   ΟΔΗΓΟΣ ΕΛΑΦΡΙΑΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ    
Ως θεραπεύτρια, ειδική στην αποτοξίνωση και υπεύθυνη σε διάφορα κέντρα εσωτερικού καθαρισμού, η Άννα Κορακάκη, Aπόνι, χρησιμοποιεί τη δύναμη μιας από τις σπουδαιότερες φυσικές υπερτροφές της Γης – του νόνι. Το νόνι περιέχει εκπληκτικούς θεραπευτικούς πολυσακχαρίτες, που φαίνεται ότι μας βοηθούν να παράγουμε περισσότερα βλαστοκύτταρα (τα οποία συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του οργανισμού) και περισσότερα επιθήλια κύτταρα (τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία και τη θεραπεία του πεπτικού συστήματος και του δέρματος).  
Η Άννα μάς διδάσκει ότι το νόνι επιταχύνει την παραδοσιακή αποτοξίνωση με βότανα και μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Ύστερα από έναν καθαρισμό με νόνι θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα θεραπευτικά μέσα στον κόσμο! Ντέιβιντ «Αβοκάντο» Γουλφ, συγγραφέας των βιβλίων Το πετυχημένο σύστημα της δίαιτας των ηλιοτροφών, Οι τροφές της ομορφιάς, Εκπληκτική χάρη και Γυμνή σοκολάτα, ιδρυτής των www.sunfood.com,  www.thebestdayever.com  και του μη κερδοσκοπικού www.ftpf.org 
Η χορτοφαγία διαφυλάσσει τη ζωή, την υγεία, την ειρήνη και την ισορροπία του οικοσυστήματος, εξασφαλίζει μια πιο δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων, βοηθάει να χορτάσουν όσοι πεινάνε, ενθαρρύνει τη μη βία στο ζωικό και στο ανθρώπινο βασίλειο σε όλο τον πλανήτη και αποτελεί μια πρώτης τάξεως βοήθεια για την αναγέννηση του σώματος, των συναισθημάτων, του μυαλού και του πνεύματος. Γκάμπριελ Κούζενς, MD, γιατρός, συγγραφέας Γεννημένη χορτοφάγος, η Άννα Kορακάκη ξεκίνησε την πορεία της στα δεκαοκτώ της ταξιδεύοντας σε τροπικά και βαθιά θεραπευτικά μέρη της Γης. Έχει κάνει κυριολεκτικά το γύρο του κόσμου οριζόντια του πλανήτη. Όντας για αρκετά χρόνια της ζωής της ωμοφάγος, έκανε πολλές νηστειοθεραπείες, βιοκαθαρμούς και χυμοθεραπείες, που την οδήγησαν να ανοίξει δύο κλινικές για βαθύ καθαρισμό του παχέως εντέρου (βιοκαθαρμό) στις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα και της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα να έχει βοηθήσει πάνω από χίλιους τριακόσιους ανθρώπους στον εξαγνισμό του σώματος και στην απόκτηση ευεξίας. Διδάχτηκε και εργάστηκε δίπλα σε μεγάλους γιατρούς και επιστήμονες της εποχής μας, μαθήτευσε σε σχολές ωμοφαγίας, κλασικού και θεραπευτικού διαλογισμού, σαμανισμού (παραδοσιακή ινδιάνικη ιατρική), γιόγκα, βοτανολογίας, μουσικοκινητικής, όπως και σε εναλλακτικές μορφές θεραπείας ανά τον κόσμο (μάστερ ρέικι, τάι μασάζ, ιερή γεωμετρία). 
Πρόσφατα εγκατεστημένη στην Ελλάδα, διοργανώνει σεμινάρια και συνεδρίες ρέικι, ωμοφαγίας, υπερτροφών, βιοκαθαρμών, τάι μασάζ, γιόγκα, ιερής γεωμετρίας. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ από τις εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ από τις εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  
Οι κρυφοί συγγραφείς έχουν τώρα τη δυνατότητα να εκτεθούν και να δοκιμάσουν το συγγραφικό τους ταλέντο κατά τη διάρκεια τρίμηνων σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. 
Στα σεμινάρια αυτά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν:  
Πεζογραφία από τον Κώστα Μουρσελά, Ποίηση από τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, Ιστορία και Θεωρία της Λογοτεχνίας από τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου και, Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία - Μετάφραση από την Τιτίκα Δημητρούλια.  
Διάρκεια Σεμιναρίων: 3 μήνες  
Ημερομηνία Έναρξης Σεμιναρίων: Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010  
Πληροφορίες – Εγγραφές:  
Νατάσα Πανδή, Δανάη Φραγκούλη 
Εκδόσεις Αλεξάνδρεια  
Σόλωνος 133  106 77 Αθήνα  
Τηλ.: 210-3806305 εσωτ. 109  
Δευτέρα έως Παρασκευή από 5 – 25 Οκτωβρίου 2010  
Ώρες 12.00 μμ – 17.00μμ

SoundPark LIVE

Σάββατο 9/10: SOUNDPARK LIVE  
Rock κομμάτια διασκευασμένα όπως δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Αυτή είναι η πρόκληση που βάζουν οι Soundpark στο τραπέζι τους.  
Aπό την reggae στο trip-hop και από την jazz-soul μέχρι την electronica και το jungle beat.   
Κωστής Κοπανάρης (κρουστά) 
Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα) 
Μάνος Αναγνωστόπουλος (μπάσο) 
Νατάσσα Τσίρου (φωνή) 
Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πλήκτρα). 
Στις 22.00

The Swing Sessions

The Swing Sessions 
Οι AthensSwingCats, η πιο δραστήρια Swing ομάδα της Αθήνας, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα διοργανώνουν τα δικά τους, μοναδικά, πάρτι στο Floral. Τα τραπέζια φεύγουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια πίστα ξέφρενου χορού. 
● Τετάρτη 13/10 &Τετάρτη 27/10

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ  
* ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΠ

ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ - Παιδική Σκηνή Θέατρο Σοφούλη

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 
του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΟΦΟΥΛΗ   
Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Που να σκάσεις Κριστομπίτα, δε θα πάρεις τη Ροζίτα» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου. Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή από τους «Φασουλήδες του Κατσιπάρα» του Φεντερίκο Γκαρθία ΛόρκαΟ Κουνούπης περιτριγυρίζει ελεύθερος εδώ κι εκεί. Όλα τα βλέπει, όλα τα κοροϊδεύει, όλα τα διορθώνει. Και τώρα μας αφηγείται την ιστορία της μικρής και όμορφης Ροζίτας: Η Ροζίτα αγαπάει τον τρελούτσικο και ονειροπόλο Κοκολίκο. Ο πατέρας της όμως θέλει να την παντρέψει με τον πλούσιο, γέρο και άγριο Δον Κριστομπίτα. Και πάνω στην ώρα, εμφανίζεται ο Κουρίτο, που αγαπούσε τη Ροζίτα από μικρό παιδί αλλά έλειπε ναύτης στα καράβια. Έχει γυρίσει αποφασισμένος να παντρευτεί την Ροζίτα. 
Τι θα γίνει τελικά; Ποιος θα πάρει την μικρή, γλυκιά  Δόνια Ροζίτα; Τι ρόλο θα παίξουν σ’ αυτή τη μπερδεμένη ιστορία ο ταβερνιάρης Συννεφοτρομάρας, ο παπουτσής Λιγοψύχης και ο κουρέας Φίγκαρο; Και η νεράιδα, η Ώρα Μία, που μπαινοβγαίνει στο ρολόι θα βοηθήσει καθόλου; Θα κερδίσει η αληθινή αγάπη ή το συμφέρον; 
… θα το δούμε. 
Ο μεγάλος Ισπανός ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σίγουρα έχει σκεφθεί ένα δίκαιο, ευτυχισμένο και πολύ … αστείο τέλος! 
ΠΡΕΜΙΕΡΑ:  Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010  
Παραστάσεις θα δίνονται  κάθε Κυριακή στις 11.30πμ και καθημερινές για σχολεία. 
Συντελεστεσ τησ παράστασησ του Θεάτρου Σοφούλη 
Κείμενο – Σκηνοθεσία  Γιάννης Καλατζόπουλος 
Μουσική  Δημήτρης Λέκκας 
Σκηνικά – Κοστούμια  Βαλεντίνο Βλάσης Βαλάσης 
Χορογραφίες Κατερίνα Κερβανίδου 
Κινησιολογία  Έφη Δρόσου  
Παίζουν: 
Κώστας Γακίδης, Σίσσυ Ιγνατίδου, Ηλιάς Μπερμπέρης, Αγγελική Γκαλμπένη,Γιάννης Τσότσος ,Πρόδρομμος Κιρκινεζιάδης.  
Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας (Art Minds
Επικοινωνία: Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni .artminds@gmail.com (Art Minds)

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ STO CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010  
Ο Μίλτος Πασχαλίδης ανεβαίνει στη σκηνή του CLUB TOY ΜΥΛΟΥ το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010. 
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός μετράει ήδη 16 χρόνια συνεχούς δισκογραφικής πορείας. Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά που συνδυάστηκε δισκογραφικά με την κυκλοφορία του «Ξένιου, η Κρήτη εντός μου», επιστρέφει στη σκηνή κρατώντας τα γνωρίσματα των παραδοσιακών γραμμών, παρουσιάζοντας τα με... πιο ηλεκτρική διάθεση, όπως αυτή που έχουμε συναντήσει σε κομμάτια του ιδίου όπως: «Αφήγηση», «Βυθισμένες άγκυρες», «κακές συνήθειες» κ.π.α. δε θα απουσιάσουν όμως και οι διασκευές γνωστών αγαπημένων καλλιτεχνών  
Έχοντας πάντα εξαιρετικούς μουσικούς ως σταθερούς συνοδοιπόρους, με την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και την προσωπική του ερμηνεία γίνεται ένα με το κοινό στο οποίο προκαλεί αυθεντική συγκίνηση και προβληματισμό για ότι συμβαίνει γύρω μας.. 
Πληροφορίες  
‘’Club’’ Μύλος 
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Φιξ  
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21:00 
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081 
Τιμή εισιτηρίου: 15€

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα του Ευγένιου Τριβιζά  
Θέλετε να ταξιδέψετε ως την Ισπεπονία με μουσικόφιλους ταύρους, ξακουστούς ταυρομάχους, και πανέμορφες δουλτσινέες ; 
Το Σάββατο  9 Οκτωβρίου 2010 στις 12.00 το μεσημέρι, σας περιμένουμε στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο Εμπορικό Κέντρο The Mall Athens (επίπεδο 0) για να ταξιδέψουμε με αποσπάσματα  της παράστασης  που βασίζεται  στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά  Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα  από την Θεατρική Ομάδα Μίμηση  Πράξης. 
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.  
θα κληρωθούν 2 προσκλήσεις για την παράσταση στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ. 

Μαρίνα Δακανάλη και Βαγγέλης Καζαντζής Live

Κάθε Σάββατο από 9/10 ως 30/10 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
...Ο Βαγγέλης Καζαντζής και η Μαρίνα Δακανάλη επιστρέφουν στη μουσική σκηνή Πυρήνας από τις 9 0κτωβρίου και για 4 Σάββατα (ως τις 30/10).
Θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον δίσκο του Βαγγέλη Καζαντζή «Της γης το μυστικό» σε στίχους Γιώργου Γκώνια και από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Μαρίνας Δακανάλη που είναι στα σκαριά αυτή τη περίοδο σε μουσική του Νίκου Παραουλάκη και στίχους Γιώργου Γκώνια, επίσης θα ακούσουμε αγαπημένα τραγούδια των Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Χαρούλη, Χαίνηδες κ.α.  
Παίζουν :  
Κυριάκος Ταπάκης: λαούτο, ούτι/ Επίκουρος Τριανταφυλλίδης: Βιολί/ Πάνος Ηλιόπουλος: νέι, σαξόφωνο, γκάιντα/ Διονύσης Μακρής: κοντραμπάσο/ Κώστας Μανουσάκης: τύμπανα, σκηνικά 
Επιμέλεια : Γιώργος Γκώνιας   
Είσοδος 8 €, ώρα έναρξης 22:30  
Μιχαλακοπούλου και Διοχάρους 11 (πίσω από το Χίλτον), τηλ 2107237150 

OI ACTIVE MEMBER ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

OI ACTIVE MEMBER  ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 
Οι Active Member, γιορτάζουν το νέο τους δίσκο “Απ' της Φτιάξης μας τα Λάθια” με ένα δυνατό διήμερο Live στην Θεσσονίκη, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην Αποθήκη του Μύλου” 
...Ο B.D. Foxmoor - Μιχάλης Μυτακίδης, ιδρυτής των Active Member και της low bap μουσικής φαίνεται ότι έχει δικαιωθεί Επινόησε τοlow bap και έγραψε μουσική και στίχους με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή. Έχοντας πάντα ως βάση το Πέραμα, μοιράζεται όλα αυτά τα χρόνια με το πολυπληθές πιστό κοινό του, ανησυχίες και όνειρα, προσδοκίες και διαχρονικές αξίες, άλλοτε με την αυθεντικότητα ενός ποιητή και άλλοτε με την κραυγή ενός τρελού. 
Στο πλευρό του είναι πάντα η Sadahzinia – Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, η μοναδική γυναικεία παρουσία με αυτόνομη δισκογραφία σε αυτό το είδος μουσικής, δίνοντάς ένα τόνο εκρηκτικό και ονειρικό. 
Η ίδια μάλιστα ετοιμάζει νέο προσωπικό άλμπουμ που θα είναι έτοιμο τέλος Άνοιξης. 
Στο live των Active Member στην Αποθήκη του Μύλου το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, μαζί τους θα είναι στη σκηνή ο Κώστας Αναστασιάδης στα τύμπανα  
Θα ακουστούν ολοκαίνουρια τραγούδια καθώς και ένα μιξαρισμένο πρόγραμμα από όλη την δισκογραφία του γκρουπ... 
Να είστε εκεί! 
Πληροφορίες  
‘’Αποθήκη’’ Μύλος 
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Φιξ 
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21:00 
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081 
Τιμή εισιτηρίου: 15€, Προπώληση: 12€ 
e-tickets http://activemember2010oct.eventbrite.com/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

* Παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου [Flickr]  
* Παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου [Flickr]  
* Παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  
* Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λήμνου [Flickr]  
* Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λήμνου [Flickr]

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΓΟΥΡΟΥ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το πως η ΝΔ "σηκώνει" το θέμα με το σύστημα "μελέτη-κατασκευη" που αφορά τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΠΑΣΟΚ, μέσω ερώτησης Ζώη, Καλογιάννη στον υπουργό Εσωτερικών.   
Διαβάστε επίσης:  
1)Δημοτικοί Υπάλληλοι: Ξεκινούν την αποχή από τις εκλογές   
2) Οσμή σκανδάλου στο Δήμο Αθηναίων   
3) Θεσ/νίκη: Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα Πασχαλίδη  
4) ΥΠΕΣ: 4 εκ. ευρώ οικονομική ενίσχυση προς ΟΤΑ  
5) Συνάντηση Ραγκούση- Δασκαλόπουλου με θέμα τον «Καλλικράτη»  
6) Α. Σαμαράς: «Μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ ο Π. Τατούλης»http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8390   
7) Ο Θ. Στάϊκος αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας με το ΠΑΣΟΚ  
8) Οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Πλακιωτάκη στην Κρήτη   
9) Δ. Θεσσαλονίκης: Στηρίζει τον «αγώνα» των συμβασιούχων  
10) Α. Παπαρήγα: Αναγκαία η μείωση των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ & ΝΔ  
11) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.  
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720  
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ 
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Geopolitics-GR

* Ν. Κορέα: Σε «ανησυχητικό» επίπεδο η πυρηνική απειλή από τη Β. Κορέα  
* ΗΠΑ: Προϋπόθεση η ονομασία της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ  
* Δημοψήφισμα για τις πολιτικές Αχμαντινετζάντ ζητά η αντιπολίτευση στο Ιράν

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην SPnews

 «Η Κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό» 
Ο Βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου μίλησε στο SPNEWS για την κατάσταση στην οικονομία, την περαίωση, τον Καραμανλή, τις επιλογές της ΝΔ για τον δήμο και την περιφέρεια. 
Συνέντευξη στον Δημήτρη Συρμάτση 
Salonica Press News 
Αξιόπιστη Ενημέρωση 
Δωδεκανήσου 8, 54626 Θεσσαλονίκη 
E-mail:info@spnews.gr

Greek Alert

* Οδήγησαν την Ελλάδα στην αγχόνη του ΔΝΤ από προσωπικό συμφέρον και όχι κατ’ ανάγκη. Αξίζουν παραδειγματική τιμωρία.  
* Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους  
* Ελευθερία και γλώσσα  
* Τύχη βουνό...  
* Πόσο βλάκες μπορεί να είστε;  
* ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ

Στο Καρφί Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΥΧΟΣ 487   
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010  
Το σημείωμα του "Κ" «Κίτρινη» ανάπτυξη  
Ο Σαμαράς φεύγει, ο Καραμανλής έρχεται ως μεσσίας  
Σε αναμμένα κάρβουνα…  
Γαλάζια ψέματα και βιντεοταινίες  
ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ» ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΗ ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ   
στο Πέταλο ΤΑ… ΒΡΗΚΑΝ    
στο Πέταλο ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

Δημόσιο - Κλειδί η 25ετία για τη σύνταξη

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ   
Δημόσιο: σωσίβιο η 25ετία 
Οσοι τη συμπληρώνουν μέχρι 31/12/2010 δεν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα χρόνια για συνταξιοδότηση  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης  
Κλειδί, για ηπιότερη εφαρμογή του Ασφαλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν τα... ψιλά γράμματα του νέου νόμου Παπακωνσταντίνου (3865/2010). Κι αυτό γιατί διαπιστώνεται ότι το σχετικό άρθρο 6 του νέου νόμου δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ασφαλισμένους από 1.1.1983 έως 31.12.1992 να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετα (έως 15) έτη ασφάλισης ή να έχουν μείωση της σύνταξής τους. 
Η ηγεσία της ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής)- όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρός της κ. Θανάσης Τσακανίκας (ερμηνεύοντας τον νέο νόμο)- θεωρεί ότι άνδρες και γυναίκες που μέχρι τις 31.12.2010 έχουν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 35 έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας τα 58 χρόνια ή με 37 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας (ΧΟΗ). Μάλιστα στην 25ετία υπολογίζεται (όπως είναι διατυπωμένη η διάταξη) και η προϋπηρεσία σε άλλα Ταμεία, εκτός Δημοσίου.  
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

HELLENICSPACE

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ:Ένας πολιτικός γαλατάς που πουλάει μετοχές μπροστά από την ΔΩΔΩΝΗ

epirusgate.blogspot.com

Τα έξοδα, γιά 5 ημέρες ταξίδι στην Ουάσιγκτον 28 Ελλήνων ''δημοσιογράφων''

Ο πρωθυπουργός Εξωτερικού GAP, εγκαθιστά πρoσωρινά τους υπουργούς του στα...''πάτρια εδάφη'' ;
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-Travel: ''Λεφτά υπάρχουν'' γιά τους..δικούς μας!
Τα έξοδα, γιά 5 ημέρες ταξίδι στην Ουάσιγκτον 28 Ελλήνων ''δημοσιογράφων'', με αφορμή την σύνοδο του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) πλήρωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, σε καιρούς πολύ δύσκολους, γιά την...τράπεζα και την πατρίδα μας! Παραθέτει και μεγάλη δεξίωση προς τιμήν τους, σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, με την παρουσία του υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν μάθαμε αν, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, πάνε και σε κανένα πολυκατάστημα γιά...ψώνια, όπως έκανε πρόσφατα ο ΥΠΕΞ Δημ. Δρούτσας, στη Νέα Υόρκη.
.......
Σε Νέα Υόρκη και Σικάγο ο υπουργός Πολιτισμού Mr. Paul Geroulanos, γιά να...προβάλει τον ελληνικό...τουρισμό! Mαζί και...''δημοσιογράφοι'' με τα έξοδα πληρωμένα από το (Ωνάσσειο) ''Αristos Travel''. 
...... 
www.kalami.us
www.kalami.net
..............................................................
Και ν' ακούτε:
www.24-7Radio.us
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά....

PIAZZA del POPOLO

* Γιατί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ...   
* Τον κρύβουν;  
* Τι είναι αυτά που λέει ο Κεφαλογιάννης;…  
* Τέσσερις πρώην γαλάζιους υπουργούς κατονόμασε ο Πρινιωτάκης, ως υπεύθυνους για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου  
* Ειδικό Δικαστήριο για Κοντό, Δούκα και Μπασιάκο!  
* Το πρώτο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων δημάρχων Κομοτηνής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2010  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, με τον Ειδικό Εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για Βασανιστήρια και κάθε άλλη βάναυση, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία, κ. Manfred Nowak.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10.45 το πρωί.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2010  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας απάντησε σήμερα Πέμπτη 7-10-2010 στην με αριθμό 66/4-10-2010 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αθανασίου Πλεύρη προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την ασφάλεια και την υγιεινή σε διαμερίσματα των Αθηνών που διαμένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών κ.λπ..
Ο κ. Υφυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Πλεύρη απάντησε τα εξής:
«Θέλω κατ’ αρχήν, να σας διαβεβαιώσω ότι έχω και προσωπικά πλήρη επίγνωση της κατάστασης, την οποία περιγράψατε και έχετε θέσει με την ερώτησή σας, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι έχει πλήρη επίγνωση η Κυβέρνηση.
Νομίζω ότι μπορούμε κατ’ αρχήν να μοιραστούμε κάποιες κοινές διαπιστώσεις, που αφορούν την αναγνώριση της ύπαρξης ενός πολύ σοβαρού προβλήματος, όχι απλά έντονου αλλά με συνεχώς αυξανόμενη ένταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων αναβολών και συμβιβασμών στην ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου εφαρμοσμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τις γειτονιές του Κέντρου της Αθήνας.
Θα έλεγα ότι το πρόβλημα αυτό είναι πολυπαραμετρικό, πολυπαραγοντικό, πολυδιάστατο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι κοινωνικές δε και οικονομικές, αλλά και πολιτιστικές του παρενέργειες απαιτούν ένα συνδυασμό συνεργειών και δράσεων και θα ήταν λάθος να εστιάσει κανείς στη διαχείριση του προβλήματος και όχι στη λύση του.
Και θέλω να προσθέσω στον προβληματισμό μας ακόμη μία διάσταση για την επίλυση του προβλήματος: αυτήν της απάντησης στα αίτια που το παράγουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διαχείριση της καθημερινότητας της ζωής του Αθηναίου κατοίκου δεν πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Τα αίτια αυτά εστιάζονται στην αθρόα, ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών, σε βαθμό που η χώρα δεν μπορεί πια να τους αφομοιώσει και οι οποίοι αργά ή γρήγορα –δυστυχώς σχετικά γρήγορα- έχουν συγκεκριμένο προορισμό και συγκεκριμένη κατάληξη.
Υπενθυμίζω εκ μέρους της κυβέρνησης, μια σειρά πολιτικών αναβάθμισης της αστικής αστυνόμευσης, που σχετίζονται είτε με το θεσμό του Αστυνομικού της γειτονιάς, είτε με ένα νέο σύστημα περιπολιών, είτε με τη δημιουργία της Ομάδας ΔΙΑΣ, είτε με το ότι αυτή η Κυβέρνηση έβγαλε πέντε χιλιάδες αστυνομικούς σε θέσεις εμφανούς αστυνόμευσης. Συμφωνούμε πως η προσπάθεια αυτή φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι ενώ έχει κάποια πρώτα θετικά αποτελέσματα, δεν αρκεί.
Υπήρξαν τον τρέχοντα χρόνο που διανύουμε στοχευμένες επιχειρήσεις σε ενενήντα πέντε κτήρια σε διαμερίσματα των Αθηνών, όπου χίλιοι τριακόσιοι είκοσι έξι αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε προσωρινή κράτηση ή κρατούνται ακόμη για μια σειρά παραβάσεις, που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή.
Επίσης, στο σημείο αυτό θέλω να σας ενημερώσω ότι κυρώσεις για παραβάσεις που σχετίζονται με τον τρόπο εκμίσθωσης από πλευράς των ιδιοκτητών των ακινήτων, υπάρχουν και προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 87 του Νόμου περί Αλλοδαπών και οδηγούν σε ποινές που είναι υποχρεωμένος να επιβάλει ο Γενικός Γραμματέας της οικείας περιφέρειας, οι οποίες κυμαίνονται από 1.500 ευρώ έως 3.000 ευρώ πρόστιμο.
Η αυστηροποίηση των συγκεκριμένων ποινών και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου είναι κάτι το οποίο προφανώς σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να εξεταστεί.
Επίσης, θέλω να καταθέσω τη δική μας διαφωνία στην αποσύνδεση του συγκεκριμένου προβλήματος από τις ευρύτερες πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να γίνουν για το θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Εάν αυτό συνέβαινε αποσπασματικά, απλά θα είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη μια περιοχή και θα μεταφερόταν το πρόβλημα πιθανότατα σε μια άλλη και θα ανακυκλωνόμασταν σε παρόμοιες ερωτήσεις με το ίδιο περιεχόμενο.
Η νέα διαχείριση, η νέα αποτελεσματική παρέμβαση είναι μία προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Υπουργείου και χαίρομαι που σε ένα βαθμό την αναγνωρίζετε. Παρακολουθήστε όμως σας παρακαλώ, το ευρύτερο σχέδιο που αυτή η Κυβέρνηση προσπαθεί σε όλα τα επίπεδα να αναπτύξει, καταθέτοντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης μεταναστευτικών ροών, ένα συγκεκριμένο action plan δράσεων και πρωτοβουλιών, ζητώντας την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαφύλαξη των συνόρων της, στην ενεργοποίηση, την επικαιροποίηση και την εφαρμογή μνημονίων και πρωτοκόλλων επανεισδοχής, που είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και βέβαια στην απόκτηση νέων σύγχρονων υποδομών, κατάλληλων να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους για να φύγουν από εκεί που είτε τους εκμεταλλεύονται, είτε κάποιοι, μη έχοντας άλλη δυνατότητα, στοιβάζονται καθημερινά.
Αυτή κατά την άποψή μας είναι η δραστική λύση, η οποία βέβαια δεν μπορεί να είναι αυτόματης εφαρμογής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει η όσο γίνεται καλύτερη καθημερινή παρουσία και παρέμβαση για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, την οποία περιγράφετε. Και προφανώς θα προσθέσω και τη δική μας έκκληση για την καλύτερη δυνατή συνέργεια και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, όπως παραδείγματος χάρη της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας, που μια σειρά αρμοδιότητες που σχετίζονται με το παραεμπόριο αλλά και άλλες ασκούνται πλημμελέστατα.
Επομένως, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, να σκύψει με ενδιαφέρον και ειλικρίνεια πάνω στο θέμα για να υπάρξει μια ευρύτερη δυνατή συναίνεση του πολιτικού κόσμου, συνεργασία εκεί όπου επιβάλλεται, συμμετοχή των κατοίκων, που χαίρομαι που γίνεται ολοένα και πιο ενεργή με προτάσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν θετικά, για να μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα θέμα που σας διαβεβαιώνω ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και για την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.»  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2010 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Παρέμβαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο  
Στο περιθώριο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που συνήλθε σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής συναντήθηκε με την Αμερικανίδα Υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, κα Jane Holl Lute, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων που προκύπτουν από την αυξανόμενη ένταση της παράνομης μετανάστευσης. Οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη, προκειμένου από κοινού να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών τους.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Υπουργός στην παρέμβασή του επισήμανε την ανάγκη συντονισμένων ενεργειών των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση της αύξησης των μεταναστευτικών ροών που δέχεται η Ελλάδα. «Το φαινόμενο δεν είναι τοπικό, είναι καθαρά ευρωπαϊκό. Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, αλλά χρειάζεται την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών. Μόνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν στα σύνορα του Έβρου 1.400 άτομα που επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί με τον πληθυσμό 2-3 ελληνικών χωριών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Χρειάζεται βοήθεια. Βοήθεια σε μέσα, τεχνογνωσία, εμπειρία αλλά και ουσιαστική οικονομική ενίσχυση. Ιδιαίτερα τώρα που επιχειρούμε να αλλάξουμε το σύστημα παροχής ασύλου και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες υποδοχής μεταναστών, να εφαρμόσουμε αυστηρότερα μέτρα φύλαξης των χερσαίων συνόρων μας και να συγκροτήσουμε μια σύγχρονη ακτοφυλακή για τη φύλαξη της παράκτιας Ελλάδας και των θαλασσίων συνόρων. Αναμένουμε επίσης σημαντική βοήθεια από την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη»
Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα: 
επιδιώκει την προώθηση δεσμευτικών νομοθετικών λύσεων και τη θεσμική κατοχύρωση της αρχής της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου, μέσω μιας «ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης»,  
επιμένει στην αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου II , ο οποίος, στη σημερινή του μορφή, επιβαρύνει υπέρμετρα και δυσανάλογα τα κράτη-μέλη της πρώτης γραμμής, που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης και, αποδεδειγμένα, δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις εισόδου παράνομων μεταναστών.
Καταλήγοντας, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει ολοκληρωμένο Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, αν δεν έχουν, όλα τα κράτη-μέλη, τις αντίστοιχες υποχρεώσεις, οικονομικού ή διοικητικού χαρακτήρα, ως προς τις υποθέσεις που πρέπει να διαχειριστούν. Η ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου θα πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα προώθησης της αρχής της δίκαιης κατανομής ευθυνών, αρχής κατοχυρωμένης στη Συνθήκη της Ε.Ε.  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2010  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Σήμερα Τετάρτη (06-10-2010), ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Φωτόπουλο και με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, εκτός από τη συζήτηση των επιμέρους θεμάτων που αφορούν τους αστυνομικούς υπαλλήλους, ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε και για την αυριανή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την θεσμική, εργασιακή και οικονομική κατάσταση των εργαζομένων αστυνομικών, όπως αυτή διαμορφώνεται με το νέο μισθολόγιο, καθώς και σχετικά με τα ζητήματα των νυχτερινών- πενθημέρων και της εγκληματικότητας.  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2010  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας είχε σήμερα Τετάρτη 6-10-2010 συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελληνικής Αγροφυλακής.
Ο κ. Όθωνας είχε μία πρώτη επαφή με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Βούλγαρη και την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Αγροφυλάκων