Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ


Νοέμβρης 2014 στην Ελλάδα του μνημονίου, της τρόικας, και ΟΛΩΝ των ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ που θησαυρίζουν στις πλάτες ενός εξαθλιωμένου (με λίγες εξαιρέσεις) λαού, ενός λαού που του στέρησαν κάθε δικαίωμα για το μέλλον, αλλά και του κουρέλιασαν την αξιοπρέπεια του ΟΛΟΙ εκείνοι , αφεντικά και δούλοι της Ευρώπης.
Ποιοι είναι τα αφεντικά, και ποιοι οι δούλοι, αφήνω φίλοι μου σε εσάς να τους ονομάσετε. Τους ξέρετε, τους ξέρουμε όλοι.
Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα όμως, θα σκάσει και από ένα νέο σκάνδαλο, μόνο που τα υποτιθέμενα Μ.Μ.Ε δεν αναφέρουν τίποτα, υπακούοντας στα αφεντικά τους. Αντίθετα, προσφέρουν σε ΟΛΟΥΣ εμάς, θεάματα «μπανιστηριού» και αποβλάκωσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα αφεντικά τους των κυβερνήσεων να παίζουν τα παιχνίδια τους σε βάρος μας.
Ένα από αυτά τα παιχνίδια που συνοδεύεται από ατέλειωτα πειράματα, είναι και αυτό με την υγεία μας, το οποίο παίζουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ που ασχολούνται με το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να λέγεται όχι υπουργείο υγείας, αλλά υπουργείο εξόντωσης ασθενών.
Οι «κύριοι» που παίζουν παιχνίδια με την υγεία μας, τόσο οι τωρινοί, όσο και οι πριν από αυτούς, στο βωμό του ΚΕΡΔΟΥΣ δε διστάζουν να δίνουν στον κόσμο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ και ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ.
Μη βιαστούν τα κομματόσκυλα να γαυγίσουν, γιατί υπάρχει συνέχεια.
Πάμε να δούμε  περιληπτικά, την ιστορία που λέγεται ΓΕΝΟΣΗΜΑ φάρμακα, (που έμμεσα μας υποχρεώνουν λόγο κόστους και μικρής κάλυψης του ταμείου στα πρωτότυπα να παίρνουμε) .
Όταν λοιπόν υπουργός της προηγούμενης (τι προηγούμενη τι αυτή το ίδιο είναι) κυβέρνησης έβαλε στο παιχνίδι και τα γενοσημα φάρμακα, από τη συζήτηση ακόμα, θυμάστε τι είχε συμβεί;
ΤΙ είχε ανακοινώσει ο Ε.Ο.Φ; Πως ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.
Ψάξτε λίγο στα παλιά άρθρα και θα βρείτε ΟΛΕΣ τις ανακοινώσεις. Όσο και να τρέξουν, δε θα μπορέσουν να τις μαζέψουν. Πολλές θα τους ξεφύγουν, δυστυχώς γι αυτούς.
Παρόλα αυτά, τα γενόσιμα μπήκαν στη ζωή μας, στην καθημερινότητα των ασθενών, χωρίς ουσιαστικά να ξέρουν εκείνοι αν για παράδειγμα οι ενέσεις τους είναι σκέτο νεράκι, η τα χάπια τους σκόνη ασπιρίνης, η ακόμα χειρότερα, τα «φθηνή» φάρμακα, που αντικατέστησαν εκείνα που έπαιρναν παλιά, ήταν δηλητήρια που αργότερα  θα τους εξόντωναν, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.
Έγραψα παλιότερα τους προβληματισμούς μου, και οι «υπέρμαχοι» της τότε, αλλά και αυτής κυβέρνησης έπεσαν να με φάνε.
Εγώ δεν ήμουν γιατρός (άσχετα αν μετέφερα τότε αποσπάσματα από δηλώσεις γιατρών) και εκείνοι, τα κομματόσκυλα, ήξεραν καλύτερα.
Ρε λεβέντες και λεβέντισσες, για διαβάστε και αυτό. Το ξέρατε;
«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Ποτίζουν τους Έλληνες με γενόσημα της TEVA για να θησαυρίζουν –μέσω Βερμούδων- ο Σόρος και τα υπόλοιπα τοκογλυφικά κοράκια
Υπήρχαν φωνές που από την στιγμή που η Ελλάδα μπήκε ή μάλλον σκόπιμα οδηγήθηκε στον «κυκεώνα» του Μνημονίου, προειδοποιούσαν ότι όπου παρεμβαίνει το ΔΝΤ, συνοδεύεται από εταιρείες – βρυκόλακες και vulture funds που επιτίθενται και κάνουν πλιάτσικο στην τοπική οικονομία.
Υπήρχαν φωνές που υποστήριζαν ότι οι κυβερνώντες εκτελώντας εντολές παρέδωσαν την Ελλάδα σιδηροδέσμια στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων.
Ακόμα και σήμερα κάποιοι επιμένουν πως όλα αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας, γραφικά σενάρια κάποιων ευφάνταστων και υπερβολικά καχύποπτων ανθρώπων.
Δυστυχώς όμως καθημερινά τα κομμάτια του παζλ ενώνονται μεταξύ τους, αποδεικνύοντας πώς όλα αυτά όχι μόνο δεν είναι αποκυήματα φαντασίας, αλλά ένα μέρος μόνο των σκοτεινών σχεδίων της απάνθρωπης ελίτ που κυβερνά τον πλανήτη.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης Luxleaks, με τις μυστικές συμφωνίες, οι οποίες συνομολογήθηκαν ανάμεσα στο 2002 και το 2010 μεταξύ των αρχών του Λουξεμβούργου και 340 πολυεθνικών εταιρειών, επιτρέποντάς τους να αποφεύγουν τη φορολόγηση της πλειοψηφίας των κερδών τους και στερώντας πολύτιμα έσοδα από τις αιμορραγούσες οικονομικά κυβερνήσεις του πλανήτη, αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών.
Το γεγονός ότι το όνομα της TEVA, της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας που κατασκευάζει φάρμακα  στο Πακιστάν, την Ινδία και σε άλλες τριτοκοσμικές χώρες, όπου οι κανόνες ασφαλείας είναι ανύπαρκτοι και το εργατικό δυναμικό παντελώς άσχετο και ανειδίκευτο, φιγουράρει μεταξύ των εταιρειών που είχαν συνάψει ειδικές συμφωνίες φοροασυλίας με το Λουξεμβούργο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση.
Ήταν αναμενόμενο ότι η σιωνιστική βιομηχανία και τα μεγάλα «κεφάλια» που κρύβονται από πίσω δεν θα είχαν ευαισθησίες όσον αφορά την τήρηση των νόμων.
Η TEVA, λοιπόν, μέσω της εταιρείας Cephalon, έκλεισε ένα βρώμικο deal με τις αρχές του Μεγάλου Δουκάτου, το οποίο της επέτρεπε να ξεπλένει τα κέρδη που αφαίμαζε από τις τοπικές οικονομίες, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής, μέσω του Λουξεμβούργου και των Βερμούδων.
Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική εταιρεία Cephalon, η οποία ανήκει στον όμιλο της TEVA εμφανίζεται σε έγγραφο της ελεγκτικής εταιρείας PriceWaterhouseCooopers, να απολαμβάνει ειδική ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για την οικονομική της δραστηριότητα μεταξύ των ετών 2002-2007.
Πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που προέκυψαν από ρευστοποιήσεις και δανεισμό, και τα οποία «πηγαινοέρχονται» μεταξύ Λουξεμβούργου, Γαλλίας και Βερμούδων, με αποτέλεσμα οι μέτοχοι της εταιρείας να πληρώνουν σχεδόν μηδενικούς φόρους για τα τεράστια κέρδη τους.
Η συμφωνία για την οποία μεσολάβησε η PriceWaterhouseCooopers επιτεύχθηκε το 2008, τρία χρόνια πριν η Cephalon απορροφηθεί από την TEVA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TEVA, η συγκεκριμένη εξαγορά θα απέφερε εισοδήματα ύψους 20 δισ. ευρώ με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα του Ιουνίου του 2011.
Το γεγονός ότι η Cephalon είχε εξασφαλίσει ειδική φορολογική μεταχείριση στο Λουξεμβούργο προφανώς αποτέλεσε …ελκυστικό παράγοντα για την εξαγορά από την TEVA, η οποία φυσικά και δεν επιδίωξε να αλλάξει τη φοροασυλία της δικής της πλέον Cephalon.
Τα επιβαρυντικά στοιχεία για την TEVA είναι προφανή. Εξίσου προφανή είναι όμως και τα στοιχεία για όσους της επέτρεψαν εισβάλλει στην Ελλάδα και να πλημμυρίσει τη χώρα με φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας.
Τα επικίνδυνα γενόσημα της TEVA, παρά τις αποδεδειγμένες τραγικές συνέπειες για την υγεία των ασθενών, παρά τις απαγορεύσεις των υγειονομικών αρχών σε χώρες, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, επιβλήθηκαν από τη ληστοσυμμορία του Μνημονίου με το «έτσι θέλω», ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των διεθνών δανειστών και κερδοσκόπων.
Πλέον, με την αποκάλυψη της υπόθεσης αποδομείται και το κυριότερο επιχείρημα όσων άνοιξαν την Κερκόπορτα για την επέλαση των συγκεκριμένων φαρμάκων ότι δήθεν «σώζουν» την ψυχορραγούσα ελληνική οικονομία.
Γίνεται σαφές ότι όχι μόνο δεν νοιάζονταν για την υγεία των Ελλήνων πολιτών ή τη διάσωση της οικονομίας, αλλά αντιθέτως προωθώντας προϊόντα που κατασκευάζονται στο Πακιστάν, φορολογούνται στο Λουξεμβούργο και ξεπλένονται στις Βερμούδες, έβαζαν ακόμα βαθύτερα το μαχαίρι στο κατακρεουργημένο από τους δήθεν σωτήρες σώμα της Ελλάδας…
Το τελευταίο τρίμηνο του 2014, η TEVA, η οποία τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε δει τις μετοχές να πιάνουν πάτο, πριμοδοτούμενη και από τις περικοπές στα συστήματα υγείας των χωρών –και της Ελλάδας μεταξύ αυτών-, κατέγραψε εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα.
Τυχαία και αυτά ή μήπως όντως αποδεικνύουν την μεθοδευμένη επίθεση σε βάρος της δημόσιας υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού που ξεκίνησε επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, καθ” υπόδειξη του «γκουρού» των οικονομικών «δολοφονιών» Τζορτζ Σόρος;
Άραγε πόσα ακόμα στοιχεία χρειάζονται για να επέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας;;;»
ΠΗΓΗ:HELLASFORCE.COM
Λοιπόν αδέλφια, πείτε μου τώρα εσείς, πόσες ακόμα τέτοιες εταιρίες είναι που πλημμύρησαν με φάρμακα τους τη χώρα μας, ΠΟΣΟΙ και ποιοι είναι οι μεγαλομέτοχοι, και οι μέτοχοι τους, ανάμεσα τους και πολιτικοί, γιατί ακούγονται αρκετά ονόματα, και απαντήστε στο ερώτημα, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, έστω και του έμμεσου που εγκυμονούν τα άγνωστα γενοσημα σκευάσματα, άσχετα με το αν αναφέρουν ότι περιέχουν την ιδία δραστική ουσία, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ (ουσιαστικά λόγο τιμών) την ελπίδα ΖΩΗΣ των ασθενών, που αναγκάζονται να φύγουν από τα φάρμακα τους τα πρωτότυπα.
Θα πούμε κι άλλα, όχι όμως τώρα.
Θα βγει μεγάλη βρωμιά στην επιφάνεια όπως φαίνεται, και περιμένω όχι μόνο τον οικονομικό εισαγγελέα, αλλά και έναν άλλο οποιονδήποτε εισαγγελέα να ξεσκονίσει ΟΛΑ όσα αποφάσισαν εκείνοι που παίζουν με τις ζωές μας, και να τους καθίσει στο σκαμνί.

Βασίλης Τσούγκαρης

Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης Engel RT5260 H.D. - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης Engel RT5260 H.D.
Τιμή: €30.00

ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ HD (HIGH DEFINITION) ENGEL RT5250 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ (DIGEA)
Επίγειος ψηφιακός δέκτης DVB-T MPEG4 HD (1080i), PVReady μέσω θύρας USB 2.0.
Δυνατότητα εγγραφής προγραμμάτων για προσωπική χρήση με USB.
Λειτουργία Timeshift: παύση παρακολούθησης προγράμματος και συνέχιση αναπαραγωγής του προγράμματος από το σημείο παύσης σε οποιαδήποτε μετέπειτα στιγμή.
USB 2.0 σύνδεση διπλής κατ
ευθύνσεως.

Αναπαραγωγή αρχείων μουσικής MP3, φωτογραφιών JPEG και βίντεο Dvix.
Υψηλής ευαισθησίας tuner και demodulator.
Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG) και Teletext VBI.
Πολύγλωσσο μενού και υπότιτλοι.
Αυτόματη και χειροκίνητη ανίχνευση όλων των καναλιών.
Υποδοχές: RF in, RF loop, Scart, HDMI 
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Οι βουλευτές δεν φηφίζουν το ασφαλιστικό

Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις
μόνο στα epikaira.gr:
Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

Οι βουλευτές δεν φηφίζουν το ασφαλιστικό
Κυβερνητική εμπλοκή με την Τρόικα
Δρομολογείται λύση μέσω προεδρικής εκλογής;
- Ποιοί και πώς χάλασαν τη "συμμαχία" με τους Ρώσους
- Ξεκάθαρη θέση στον Νταβούτογλου: ΑΟΖ με Καστελόριζο
ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΜΕΝΕΛΑΟ ΓΚΙΒΑΛΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΑΣΤΙΚ,ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΡΙΒΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ...
Περισσότερα θέματα και αποκαλύψεις
στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.

Και...

Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
εμπιστευτείτε τα
www.epikaira.gr


Νοέμβριος-Δεκέμβριος: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θεατρικές παραστάσει για παιδιά

Oι προτάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης για αυτό το δίμηνο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά
Από τις Μούσες στους υπολογιστές
Κυριακή16 & 30 Νοεμβρίου, 14 Δεκεμβρίου, 12:00 - 13:30

Μουσικές συναντήσεις με σκοπό να προσφέρουν σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη βασική εξέλιξη της ιστορίας της μουσικής από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.
Το εξειδικευμένο προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή της μουσικής με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, παιχνίδια, χορούς και κατασκευές.
16 Νοεμβρίου. Πρίγκιπες, παλάτια και υπηρέτες
30 Νοεμβρίου. Όνειρα, δάση, πουλιά και θάλασσες
14 Δεκεμβρίου. Σιωπή, θόρυβοι και υπολογιστές
Κόστος συμμετοχής: 12€ ανά συνάντηση.
Περισσότερες πληροφορίες
Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά
Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή
Κυριακή 16,23 & 30 Νοεμβρίου, 7,14,21 & 28 Δεκεμβρίου, 11:30

Μετά την περσινή επιτυχία και την θερμή ανταπόκριση του κόσμου, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η ευρηματική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος για παιδιά 4-9 ετών.
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό) 10€
http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=974
Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά 2107234567
και στο 2107282554 την ημέρα της παράστασης
Περισσότερες πληροφορίες
Απαγορεύεται η μουσική
Κυριακή 21 & 28 Δεκεμβρίου, 15:00

Η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος απευθύνεται σε παιδιά 4-9 χρονών.
Υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα και από τα ίδια τα παιδιά, εναλλάσονται με διαδραστικά θεατρικά δρώμενα σε ένα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέροντας ένα θέαμα ποιότητας, μοναδικά ευρηματικό.
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό) 10€
Προπώληση από 2 Δεκεμβρίου.
www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά 2107234567
και στο 2107282554 την ημέρα της παράστασης
Περισσότερες πληροφορίες
Διάλεξη
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος
Ο Gustav Mahler του Μάνου Χατζιδάκι
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, 19:00

Μουσικό μέρος: Τραγούδια του Gustav Mahler, της Alma Mahler και του Μάνου Χατζιδάκι. Ερμηνεύουν: Δάφνη Πανουργιά, σοπράνο & Βίκυ Στυλιανού , πιάνο.
Αίθουσα διδασκαλίας.Είσοδος ελεύθερη
Μουσική και Ποίηση
Συνομιλία των δύο τεχνών σε χρόνο ενεστώτα
11 Δεκεμβρίου 2014, 20:00
Νίκος Καρύδης - Λένα Καλλέργη

Σειρά επτά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τον μουσικό και τον ποιητικό λόγο που διερευνά μορφές συνεργασίας μεταξύ συνθέτη και συγγραφέα, στο πλαίσιο μιας γόνιμης αλληλεπίδρασης με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο τεχνών. Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 7€ (μειωμένο-φοιτητικό)
Περισσότερες πληροφορίες
Μέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με τους encardia
Σάββατο 20 & 27 Δεκεμβρίου, 20:00
Κυριακή 21 & 28 Δεκεμβρίου, 12:00

Τέσσερις μοναδικές συναντήσεις με τους encardia για μικρούς και μεγάλους, στο πνεύμα των ημερών! Παραδοσιακές μελωδίες και χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας, κάλαντα και όχι μόνο! Κάθε συνάντηση και μία ξεχωριστή έκπληξη.
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό) 10€
Προπώληση από 1 Δεκεμβρίου.
www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά 2107234567
και στο 2107282554 την ημέρα της παράστασης
Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
Για τέταρτη συνεχόμεη χρονιά η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων σπουδαστών Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τα ωδεία αλλά και οι νέοι μουσικοί που ενδιαφέρονται να κλείσουν ημερομηνία για τη συναυλία τους, μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (Ειρήνη Κρίκη, τηλ.210-7282570, irinikriki@megaron.gr). Σημειώνεται πως οι συναυλίες πραγματοποιούνται με συμβολική χρέωση .
Πρόγραμμα συναυλιών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2014
07/11 Τάξη πιάνου Κατερίνας Παπαδάκου
14/11 Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
21/11 Σύγχρονο Ωδείο
28/11 Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες
05/12 Παναρμόνιο Ωδείο
12/12 Εθνικό Ωδείο Αθηνών
19/12 Ωδείο "εν οργάνοις"
Αίθουσα Διδασκαλίας, 15:00
Περισσότερες πληροφορίες
Συναυλίες νέων καλλιτεχνών

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, 18:00
Μαθητική συναυλία των τάξεων πιάνου της Ρούλας Κανελλοπούλου & της Αριστέας Τσιχλή Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, 18:00
Χριστουγεννιάτικη συναυλία της τάξης πιάνου της καθηγήτριας Νιόβης Μασάλη Κωνσταντινίδη
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, 19:30
Συναυλία τελειόφοιτων σπουδαστών του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Αργυρού
Είσοδος 5€
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, 19:00
"'Αγγελμα Χριστουγέννων"
Σύνθεση: Γιώργος Παζαϊτης - Κείμενα, στίχοι: Βασίλης Σταυρακέλης. Ερμηνεύουν σπουδαστές της σχολής σύγχρονου τραγουδιού του Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας (τάξη του Περικλή Μπισκίνη). Συνοδεύει η ορχήστρα του Ωδείου.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Παρουσιάσεις βιβλίων στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, 12:30
Σεραφείμ Φυντανίδης. 31 Αξέχαστα χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της Ελευθεροτυπίας και του Κυριακάτικου Ε. (Εκδ. Πατάκης)
Είσοδος ελεύθερη
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου. 19:30
Μιμή Ντενίση. Σμύρνη μου αγαπημένη. (Εκδ. Πατάκης)
Είσοδος ελεύθερη
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου. 19:30
Νίκος Γούλιας. Στα χρόνια της ομίχλης 3 - Σμύρνα(Εκδ. Ψυχογιός)
Είσοδος ελεύθερη
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου. 20:00
Θανάσης Σεφερλής. Καρκίνος δάσκαλος και φίλος(Εκδ. Ψυχογιός)
Είσοδος ελεύθερη
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου. 19:00
Μαρίνα Πετράκη. 1940 - Ο άγνωστος πόλεμος: Η ελληνική πολεμική προσπάθεια στα μετόπισθεν
(Εκδ. Πατάκης)
Είσοδος ελεύθερη

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Vino Santo
Ελένη Πριοβόλου
ISBN: 978-960-03-5367-9
O Aφεντάκης Πρωτόγερος είναι ο αδιαμφισβήτητος κρασοβασιλιάς, ο υμνητής της ρετσίνας. Aδηφάγος της ηδονής, ανοίγει το κονάκι του σε συμπόσια και άκρατες, μέχρι τελικής πτώσεως, κρασοκατανύξεις. Για να σβήνει την ακόρεστη ηδονική του δίψα, μετατρέπει το αρχοντικό του σ’ ένα ιδιότυπο χαρέμι, όπου τριγυρίζουν ψυχοκόρες τις οποίες φέρνει τάχατε να βοηθούν στις δουλειές τη γυναίκα του. Tην παντοδυναμία του Aφεντάκη και της ρετσίνας γκρεμίζει ο γιος του Aντρέας. Aρώματα, γέλια, τραγούδια γάμων και πανηγυριών, ο λάγνος ήχος των φιλημάτων πίσω από τα φυλλώματα, ο συριγμός του μούστου στα βαρέλια ζυμώνονται μέσα του και δημιουργεί τον προσωπικό του οίνο με την ονομασία «Aμπελουργός». Kι όταν μπαίνει στη ζωή του η Kασταλία, η γυναίκα-σελήνη, η γυναίκα-οπτασία, δημιουργεί το δεύτερο κρασί με τ’ όνομά της. Aκολουθεί ο «Ίμερος», το κρασί του έρωτα και του πάθους, και τελευταίο το «Ποίημα», το πιο συγκλονιστικό, όπου εμπεριέχεται το όλον της ζωής, έως κι αυτός ο θάνατος και το πέρα απ’ αυτόν.
Από τη συγγραφέα του μυθιστορήματοςΌπως ήθελα να ζήσω (Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ 2010).

Η ζήλια είναι μαχαιριά
Ιερώνυμος Λύκαρης
ISBN: 978-960-03-5822-3
Η ζήλια είναι μαχαιριά: Μια μαύρη κωμωδία, όπου κινητήρια δύναμη και καταλύτης των ανθρώπινων πράξεων είναι το θανάσιμο αμάρτημα της ζηλοφθονίας.
Πρωταγωνιστούν: Η Κέλλυ, νοσηρός νους μιας δολοφονικής πλεκτάνης, εφήμερη μούσα και ερωμένη του λαϊκού συνθέτη, μπαρμπουτζή και ζαράκια Καν-Καν ή Εξάρα, ιδιοκτήτη του κέντρου Κανόνι· ο υστερόβουλος συνένοχός της Βραζιλιάνος ή Χρυσή Μασέλα, μούλος τσιγγάνας χαρτορίχτρας και ταξίαρχου της χωροφυλακής, νταλικέρης, μπράβος και «ιμπρεσάριος» νταβατζής σε πανηγύρια· και το αντικείμενο της ζήλιας και του φθόνου της, η Μαρκησία, ευεργετηθείσα ομότεχνός της, που κατάφερε τον Καν-Καν να την παντρευτεί.
Συμμετέχουν: Η Γιαγιά, πρώην χορευτής μπαλέτου, υπεύθυνος γκαρνταρόμπας, σπιούνος του Καν-Καν· ο αρχισερβιτόρος Πάπιας, πειρατής ταξιτζής και εκβιαστής μοιχών· και η Σάσα Κάψα, κονσοματρίς και δεύτερη φωνή.
Αθέλητα εμπλέκονται: Ο Ουρανός, μεγαλοϊδιοκτήτης, πωλητής οικοπέδων με δόσεις, σύζυγος της Κέλλυς· ο διαβόητος Καρούμπαλος, αδίστακτος κακοποιός ολκής, δεύτερος σύζυγος της Μαρκησίας· και ο αθεράπευτος μπερμπάντης και μεγάλη λαϊκή φωνή Άρης Πελέκης.

Σαν ψίθυρος στην έρημο
Μαριάννα Τσαντίλη
ISBN: 978-960-03-5811-7
Η Μαργαρίτα ερωτεύεται στην Αμερική έναν Άραβα φοιτητή, συγκρατημένο και πολύ όμορφο, ο οποίος όμως της κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο, τον άγριο και βίαιο χαρακτήρα του. Τον ακολουθεί στη Μέση Ανατολή, τον παντρεύεται και αποκτά μαζί του μία κόρη – ένα παιδί που μεγαλώνει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς πολιτισμούς. Σταδιακά, το άγρυπνο μάτι και ο έλεγχος της πουριτανικής κοινωνίας συνθλίβουν τη Μαργαρίτα, που νιώθει να ασφυκτιά. Κάθε απόπειρά της να εναντιωθεί ακολουθείται από απειλές, ίντριγκες, ακόμα και ξυλοδαρμούς. Μόνη της παρηγοριά η δουλειά της στην Ελληνική Πρεσβεία. Κάποια στιγμή, όταν η κόρη της εξαφανίζεται μυστηριωδώς, εκείνη βρίσκει τη δύναμη να αντιδράσει και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, ρισκάροντας ακόμα και τη ζωή της. Θα απομείνει πλέον ολομόναχη ν’ αναζητά, στις φλεγόμενες περιοχές του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και του Ιράκ, το χαμένο της παιδί, την αξιοπρέπειά της και την ελευθερία της. Θα βγει αλώβητη ή η μοίρα θα παίξει κι αυτή το δικό της απρόσμενο παιχνίδι;

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ

Η τέχνη και ο τρόπος να προσεγγίσεις τον προϊστάμενο της υπηρεσίας σου για να του ζητήσεις αύξηση
Ζωρζ Περέκ
Μετάφραση: Τούλα Τόλια
ISBN: 978-960-03-5807-0

Το βιβλίο αυτό του Ζωρζ Περέκ, που χαρακτηρίστηκε ως ένα κόσμημα, είναι μια «διήγηση» που ορίζεται από το καυστικό στυλ του συγγραφέα και βασίζεται στις πολλαπλές δυνητικές εξελίξεις μιας ιδέας ή μιας ενέργειας. Το κείμενο δομείται με συνεχόμενους συνδυασμούς και αποτελεί στην ουσία ένα παράδοξο, μια πράξη τόσο καλλιτεχνική όσο και πολιτική. Με το βιβλίο του αυτό ο Περέκ υπογράφει ένα από τα αριστουργήματα της OULIPO, ένα κείμενο δηλαδή που, γραμμένο εξ ανάγκης, μιλάει γι’ αυτή την ανάγκη.Ένα βιβλίο που, ταυτόχρονα, διηγείται με τρόπο αγωνιώδη, κωμικό, και καφκικά ειρωνικό τον κόσμο της εργασίας.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ήθελα να πετάξω
Κάρλο Λουκαρέλι
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
ISBN: 978-960-03-5788-2

Εγώ δεν θέλω να βρω λύση.
Εγώ θέλω εκδίκηση.
Σε μια Μπολόνια που δεν είναι πια η ίδια, ένας δολοφόνος επιβάλλει τη δική του δικαιοσύνη απέναντι στην αδικία που αντικρίζει γύρω του. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να τον πολεμήσει. Η Γκράτσια Νέγκρο. Όμως ούτε κι εκείνη είναι πια η ίδια. Και δεν θέλει πλέον ούτε καν να ακούει τη λέξη «σίριαλ κίλερ».
Το μυθιστόρημα της οργής του σήμερα. Της απόλυτης, αθεράπευτης οργής. Το μυθιστόρημα των συναισθημάτων, της μοναξιάς, της αβεβαιότητας του σήμερα.

Συζητώντας για το αστυνομικό μυθιστόρημα
Π. Ντ. Τζέιμς
Μετάφραση: Τούλα Τόλια
ISBN: 978-960-03-5806-3

Τι καλύτερο να ζητήσει κάποιος λάτρης του είδους από μια προσέγγιση στο αστυνομικό μυθιστόρημα που την επιχειρεί κάποιος που το γνωρίζει από τα μέσα. Η Π. Ντ. Τζέιμς δεν διστάζει να εκφράσει τις απόψεις της:«Είναι πασιφανές ότι εκδότες και αναγνώστες εξακολουθούν να αναζητούν μυθιστορήματα μυστηρίου τα οποία να προσφέρουν την αναμενόμενη ικανοποίηση μιας πλοκής που πείθει, αλλά τα οποία να μπορούν δικαίως να τα απολαμβάνουν ως σοβαρά μυθιστορήματα». Και ακόμα:«Η ποικιλία και η ποιότητα των αστυνομικών μυθιστορημάτων που παράγονται σήμερα, τόσο από καθιερωμένους συγγραφείς όσο και από νεοεισερχόμενους, θα βεβαιώσουν ότι το μέλλον του είδους βρίσκεται σε καλά χέρια».Πρόκειται για συμπεράσματα στα οποία καταλήγει μια σπεσιαλίστα του είδους, αφού πρώτα περιπλανιέται στην ενδοχώρα της αστυνομικής λογοτεχνίας. Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς που αυτό το βιβλίο χαρακτηρίστηκε από την κριτική ως «Ένα αριστούργημα πάνω στα βρετανικά μυστήρια...» με την επισήμανση: «Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς έναν καλύτερο οδηγό»..

ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Η ευθύνη του Μαΐου
Βαγγέλης Χρόνης / Vaggelis Chronis
ISBN: 978-960-03-5808-7

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΑΜΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΛΙΤΣΑ ΜΙΛΟΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ-ΜΠΑΡΜΠΑ
Διφυής Όψις
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2014.
Ανοιχτή για το κοινό: Καθημερινά 9:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00
Χαμένα στη μυθολογική ομίχλη περιφέρονται φιλοπόλεμα όντα με αχαλίνωτα ένστικτα, προσωποποιώντας πολλές φορές φυσικά φαινόμενα. Αρχικά έφιπποι άνδρες που από μακριά δεν ξεχώριζαν παρά μόνο το πάνω μέρος τους και το κάτω ενός αλόγου έδωσαν το έναυσμα στη φαντασία να δημιουργήσει το πρότυπο του αλογανθρώπου.
Από την άλλη έφιπποι άγιοι, στρατηλάτες, πολεμιστές, υπέρμαχοι της πίστης τους και των φτωχών, καταξιωμένες κοινωνικά προσωπικότητες, κατέχουν εξέχουσα θέση στο χριστιανικό πάνθεον.
«Διφυής Όψις», λοιπόν, που μπορεί να επικεντρωθεί στους άξονες άνθρωπος-άλογο, ανθρώπινο-θείο, υλικό-πνευματικό.
Στην παρούσα έκθεση, μέσα από τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους οι δημιουργοί πετυχαίνουν να αναδείξουν μια μοναδική θεματική σύζευξη. «Συνομιλούν» μεταξύ τους έχοντας ως αφετηρία διαφορετικά ερεθίσματα και ερευνώντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο έκφρασης. Κυριαρχούν η ένταση στα χρώματα, οι δυναμικές φόρμες, η προσωπική γραφή.
Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός οργανικού εικαστικού συνόλου που καθορίζεται τόσο από τις ιδιαιτερότητες της κάθε δουλειάς όσο και από το κοινό πεδίο έκφρασής τους.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΣΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ

Σας αρέσει το διάβασμα; Θεωρείτε ότι η λογοτεχνία είναι ακριβή στις μέρες μας; Αγοράζετε βιβλία για να στολίσετε τη βιβλιοθήκη του σαλονιού σας ή για να τα ρουφήξετε όπου κι αν είστε; Διαβάζετε στο ταξίδι, στο αεροπλάνο, στο τρένο, στο λεωφορείο, στο μετρό; Τι γνώμη έχετε για τα βιβλία τσέπης (pocket);
Θεωρείτε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα λογοτεχνικά είδη που λειτουργούν καλά ως βιβλία τσέπης, και άλλα που δεν θα έπρεπε να εκδίδονται σε αυτή τη μορφή; Είναι τα βιβλία τσέπης προορισμένα μόνο για καλοκαιρινές αναγνώσεις ή για αναγνώσεις... παντός καιρού;
Ή μήπως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι καν το είδος του βιβλίου ή το αν είναι βολική ή όχι η έκδοση, αλλά η τιμή;
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κάνουν το ελληνικό pocket πραγματικότητα και σας προσκαλούν σε συζήτηση για τα βιβλία τσέπης στην Ελλάδα με τους συγγραφείς Βασίλη Γκουρογιάννη, Πέτρο Τατσόπουλο και Χίλντα Παπαδημητρίου.
Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Νόρα Ράλλη.
Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα πάρουν δώρο ένα βιβλίο pocket.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Τέσσερις Μικρές Καληνύχτες
Θεατρική παράσταση βασισμένη στη σειρά βιβλίων «Μικρές Καληνύχτες» από την ομάδα Πιτς Φιτίλι
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Τι δουλειά μπορεί να κάνει μια μάγισσα που το μόνο της ταλέντο είναι η περιέργεια; Τι γυρεύουν τρεις μικροί φίλοι στο ρουθούνι ενός γίγαντα; Θα βρεθεί κανείς να εκτιμήσει το τραγούδι ενός φάλτσου νάνου; Ποιον θα διαλέξουν τελικά οι λύκοι για βασιλιά;
Η μουσικοθεατρική ομάδα Πιτς Φιτίλι παρουσιάζει τις Τέσσερις Μικρές Καληνύχτες, μια παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης, με ζωντανή, πρωτότυπη μουσική, τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια. Μια Μάγισσα, ένας Λύκος, ένας Γίγαντας και ένας Νάνος μάς παίρνουν απ’ το χέρι και μας ταξιδεύουν σε έναν μαγικό κόσμο, όπου οι «καληνύχτες» ξυπνάνε, οι αδυναμίες γίνονται δύναμη και η διαφορετικότητα πολύτιμο συστατικό για δυνατές και πολύχρωμες φιλίες!
Η παράσταση βασίζεται στα παραμύθια:
Η τρίτη μάγισσα της Μαρίας Αγγελίδου Οι τρεις φίλοι του γίγαντα της Καλλιόπης Κύρδη Ο βασιλιάς λύκος της Ιωάννας Μπαμπέτα Ο φάλτσος νάνος της Ράνιας Μπουμπουρή
από τη σειρά «Μικρές Καληνύχτες» των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Η ομάδα Πίτς Φιτίλι αποτελείται από τη Μαρία Τερζάκη (ηθοποιό, εμψυχώτρια), τη Σταυρούλα Παυλίκου (μουσικό, μουσικοθεραπεύτρια) και τον Δημήτρη Κουφογιώργο (μουσικό, συνθέτη).
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η περιπέτεια της φιλοσοφίας
Φιλοσοφική βραδιά με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του Will Durant και την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στις 8:30 μ.μ.
Επειδή η φιλοσοφία μάς αφορά όλους και η θέση της δεν είναι μόνο στα βιβλία ούτε στα πανεπιστήμια, αλλά στην καθημερινότητά μας, σας περιμένουμε σε μια βραδιά μύησης
στον κόσμο των σημαντικότερων φιλοσόφων.
Από τον Πλάτωνα έως τον Σανταγιάνα και από τον Φράνσις Μπέικον έως τον Μπέρτραντ Ράσελ, θα γνωρίσουμε τη ζωή και σκέψη των μεγάλων φιλοσόφων.
Ελάτε να κινητοποιήσουμε τη σκέψη μας, και να δούμε πώς η φιλοσοφία μάς βοηθά να ξεπεράσουμε σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα αλλά και πώς μας εμπνέει να ζήσουμε μια ζωή ευρύτερης προοπτικής και αντίληψης.
Παρουσιάζει και συντονίζει ο Νίκος Δήμου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το μωρό που του κλέψανε το μπιμπερό και Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης
Δραματοποιημένη αφήγηση των Παραμυθιών Ντορεμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά με την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη
Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Δύο μασκοφόροι κλέψανε το μπιμπερό από το μικρούλι το μωρό και αυτό ξεκινάει μια ριψοκίνδυνη αποστολή μέσα από κακόφημα λιμάνια με αδίστακτους κακοποιούς, μπαρ με πληρωμένους δολοφόνους και καταγώγια για να βρει το άντρο των κακοποιών και να πάρει πίσω το μπιμπερό του.
Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά και παρασύρει τα παιδιά σε μια αστυνομική περιπέτεια που θα μας κάνει να δούμε τα μωρά και τα μπιμπερό με άλλο μάτι.
Μόλις εξιχνιάσουμε το μυστήριο του κλεμμένου μπιμπερό, θα επιβραβευτούμε παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μνήμης βασισμένο στο παραμύθι ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης,
Όλοι μαζί θα διαπιστώσουμε πως δεν πειράζει αν καμιά φορά το λεωφορείο αργήσει. Σκεφτείτε πως είναι ευκαιρία να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε ένα σωρό απίθανους τύπους: μουσικούς, στρατηγούς, ψαράδες, κατασκόπους και ό,τι άλλο χωράει η φαντασία του αγαπημένου μας παραμυθά!
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Επιμέλεια – Διόρθωση επιστημονικών και δημοσιογραφικών κειμένων, Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις)
Έναρξη: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου
• Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία – Συντονισμός: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στην επιμέλεια-διόρθωση επιστημονικών και δημοσιογραφικών κειμένων συζητώντας με γνωστούς επιστήμονες και δημοσιογράφους για τους τρόπους με τους οποίους τα ζητήματα επιμέλειας-διόρθωσης αντιμετωπίστηκαν στα κείμενά τους.
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή 16:00-18:30
• Κόστος: 160 € - Για φοιτητές και ανέργους καθώς και για όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ή κάποιο άλλο συναφές σεμινάριο: 145 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… είτε κάποιο βιβλίο από τους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
Αναλυτικά: Το σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσίαση δημοσιογραφικών και επιστημονικών κειμένων της σύγχρονης ελληνικής και συζήτηση με τους συντάκτες/συγγραφείς τους, ώστε να αναδειχθούν οι διάφορες οπτικές γωνίες αντιμετώπισης των γλωσσικών θεμάτων (από την πλευρά του συντάκτη/συγγραφέα, του εκδοτικού οργανισμού, του επιμελητή/διορθωτή).
Οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται επιλεγμένα δημοσιογραφικά κείμενα και συζητούν ζητήματα ταυτότητας του εντύπου όπου έχουν δημοσιευτεί, ζητήματα τυπογραφικού σχεδιασμού και διαμόρφωσης σελίδων, καθώς και ζητήματα ορθογραφίας, στίξης, λεξιλογίου και σύνταξης. Σε ό,τι αφορά τα επιστημονικά κείμενα, η συζήτηση εστιάζεται στην ιδιαιτερότητα του ύφους, στη διασφάλιση της επιστημονικής εγκυρότητας, καθώς και σε θέματα στίξης, λεξιλογίου, σύνταξης και παρουσίασης της βιβλιογραφίας.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν της Λάιονελ Σράιβερ
Η Ίβα ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να γίνει μητέρα. Σίγουρα δεν ήθελε να γίνει η μητέρα ενός ψυχρού αγοριού που δολοφόνησε εφτά συμμαθητές του, έναν υπάλληλο της σχολικής καντίνας και μια δημοφιλή καθηγήτριά του λίγες μέρες πριν κλείσει τα δεκάξι. Δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, παρακολουθούμε την Ίβα να αναλύει με ειλικρίνεια τον γάμο, την καριέρα της, την οικογένειά της, τη σχέση της με τα παιδιά της, το φονικό ξέσπασμα του Κέβιν σε μια σειρά από αφοπλιστικά εξομολογητικές επιστολές που απευθύνονται στον χαμένο σύζυγό της, τον Φράνκλιν.
Το βιβλίο της Σράιβερ έχει προκαλέσει, και δικαίως κατά τη γνώμη μου, πολλές συζητήσεις. Πολλοί έγραψαν ότι είναι ακραίο. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου. Εάν παρακολουθήσει κανείς τη Σράιβερ (στα άρθρα που γράφει κατά καιρούς στον ξένο Τύπο και στις συνεντεύξεις της) θα καταλάβει πόσο κοφτή, αιχμηρή, κατηγορηματική είναι, πόσο κατασταλαγμένες απόψεις έχει. Τολμά να μιλήσει για δύσκολα θέματα και φτάνει το μαχαίρι στο κόκαλο. Το βιβλίο έχει επηρεάσει πολλούς σύγχρονους συγγραφείς ως προς το έργο τους, από την Έμα Ντόναχιου έως την Τζίλιαν Φλιν και τη Λίζα Μπαλαντάιν, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Πρόκειται για ένα βαθιά φιλοσοφικό και ψυχαναλυτικό μυθιστόρημα. Κάθε παράγραφός του είναι αφορμή για μεγάλη φιλοσοφική συζήτηση. Το μυθιστόρημα είναι πολυδιάστατο καθώς δεν θίγει μόνο τη γονεϊκή ευθύνη σε ό,τι αφορά τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και το σημαντικό θέμα της μητρότητας, αλλά και την αρμονία-ισορροπία στον γάμο ενός ζευγαριού με τον ερχομό ενός παιδιού, το δίλημμα μάνα ή εργαζόμενη και πολλά ακόμα που δεν τα ανακαλύπτεις μόνο με την πρώτη ανάγνωση. Για μένα είναι ένα βιβλίο στο οποίο θα ανατρέχω ξανά και ξανά.
Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Η ταινία δεν είναι καθόλου κακή, είναι όμως αρκετά κατώτερη του βιβλίου. Η Λιν Ράμσεϊ, όπως είχε ήδη αποδείξει με το «Morvern Callar», είναι μια εμπνευσμένη σκηνοθέτης που ξέρει να φτιάχνει ατμόσφαιρα και να δημιουργεί έντονες εικόνες. Το καστ είναι επίσης εξαιρετικά πετυχημένο. Από την οσκαρική Τίλντα Σουίντον μέχρι τον Τζον Σ. Ράιλι που ενσαρκώνει τον εγκληματικά άβουλο πατέρα με πειστικότητα και ακρίβεια και τον Έζρα Μίλερ του «Afterschool» που με την όψη και το βλέμμα του μας πείθει για το τι εμπεριέχει το Κακό. Η μόνη αδυναμία της ταινίας είναι το άνευρο και μονοδιάστατο σενάριο που είχε να ανταγωνιστεί το συγκλονιστικό αριστούργημα της Σράιβερ.
Ντόρα Τσακνάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί ακόμα ένα βιβλίο της Λάιονελ Σράιβερ με τίτλο Αρκετά ως εδώ.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στείλτε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NEWSLETTER), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για τρία αντίτυπα του βιβλίου Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν. Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου 2014 και οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο επόμενο newsletter. Θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ έως τις 29 Νοεμβρίου 2014.
Οι τρεις τυχεροί του προηγούμενου διαγωνισμού που κερδίζουν το βιβλίο Κινέζικοι ψίθυροι του Arne Dahl είναι:
1. Θεοδώρα Διαμαντοπούλου
2. Άρτεμις Ελευθερίου
3. Μανώλης Σακαβέλης
Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους έως τις 29 Νοεμβρίου 2014.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ | ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ


ΜΑΞ ΤΣΑΡΛΣΓΟΥΟΡΘ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Τυπολογία των σχέσεών τους από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μετάφραση: Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος
Επιμέλεια: Γιάννης Α. Δημητρακόπουλος

Στο βιβλίο αυτό, ο Μαξ Τσάρλσγουορθ παρουσιάζει την ιστορία της φιλοσοφίας της θρησκείας ως ένα σπουδαίο πνευματικό επίτευγμα του δυτικού πολιτισμού. Η ιστορία που αφηγείται ξεκινά από την ελληνική αρχαιότητα, με την αυτονόμηση της σφαίρας του ορθού λόγου και τη γέννηση της φιλοσοφίας, και φτάνει μέχρι τα πιο πρόσφατα ρεύματα του 20ού αιώνα.
Ο συγγραφέας επιχειρεί να οργανώσει την ύλη του σε πέντε βασικούς τύπους - σε πέντε θεμελιώδεις φιλοσοφικές προσεγγίσεις της θρησκευτικής σφαίρας. Στο πλαίσιο της πρώτης προσέγγισης, στην οποία κυριαρχεί η πλατωνική παράδοση, ο φιλοσοφικός λόγος εκτοπίζει την παραδοσιακή θρησκεία και η φιλοσοφία αξιώνει τελικά να γίνει η ίδια θρησκεία. Στο πλαίσιο της δεύτερης προσέγγισης, στην οποία δεσπόζει η μορφή του Θωμά Ακυινάτη, ο ρόλος της φιλοσοφίας είναι υπερασπιστικός, απολογητικός: η φιλοσοφία αναλαμβάνει να προασπίσει μέσω του λόγου την πίστη απέναντι στους αμφισβητίες της. Στο πλαίσιο της τρίτης προσέγγισης, με προεξάρχοντα εκπρόσωπο τον Ιμμάνουελ Καντ, ο θεωρητικός λόγος κρίνεται ανίκανος να μιλήσει με εγκυρότητα πάνω στα θέματα της θρησκείας, για τα οποία αρμόδια αναγορεύεται η πίστη και ο λόγος που αφορά την πράξη. Στις δύο τελευταίες ενότητες, ο συγγραφέας επικεντρώνεται σε δύο σύγχρονες φιλοσοφικές προσεγγίσεις του θρησκευτικού πεδίου: τη «γλωσσανάλυση», με κύριο εκφραστή τον Βίττγκενσταϊν, όπου η έμφαση δίνεται κυρίως στη μελέτη της θρησκευτικής γλώσσας, και στον «μεταμοντερνισμό», όπου μέσω της διαδικασίας της αποδόμησης, η φιλοσοφία αναλαμβάνει να αποκαθάρει τον εαυτό της από τις σιωπηρές μεταφυσικές προκαταλήψεις της.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ | ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ISBN-13: 978-960-524-436-1 | 14 x 21 εκ. | 364 σελ. | Λιανική τιμή: 20,00

Ζαγοροχώρια: Τα 5 πιο όμορφα χωριά.


Οι πιο γοητευτικοί, πέτρινοι οικισμοί του Ζαγορίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014/0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 12-11-14/21 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1003 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΙ
1022 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 H 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5
Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Τα πιο ισχυρά Workstations, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-11-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 13-11-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΝΟΤΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-11-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΘΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ.

Έκτακτα Δελτία σε ισχύ

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
Ελληνικό, 12-11-2014/1300 B
Α.Α. 35/2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (12-11-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-11-2014) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14-11-2014) ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (13-11-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ) ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14-11-2014) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Μαρία Φαραντουρη - Ποιός την ζωή μου

5* Domotel Xenia Volou|Ημιδιατροφή+Spa|-50%


5* Domotel Xenia Volou - Βόλος

Βόλος με 239€ από 478€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή

(Έκπτωση 50%)

239€ από 478€ (Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα στο 5 αστέρων Domotel Xenia Volou, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό), σε δίκλινο δωμάτιο στον Βόλο! Για ένα παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται καλωσόρισμα στο δωμάτιο κατά την άφιξη και ένα Massage πλάτης ή ποδιών διάρκειας 10 λεπτών! Ελεύθερη πρόσβαση στο βραβευμένο Elxis Spa το οποίο περιλαμβάνει χρήση της Υδροτονικής Πισίνας, Sauna, Hamam, Event Shower, Jacuzzi και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας για να απολαύσετε 3 ημέρες χαλάρωσης, ξεκούρασης και πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! H προσφορά ισχύει ΚΑΙ για τα Φώτα!
€239 από €478 Κέρδος €239 Έκπτωση 50%
5* Domotel Xenia Volou - Βόλος
Βόλος


Περισσότερες Προσφορές

Ζαγοροχώρια με 98€ από 196€ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα με Πρωινό σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€98 από €196 -50%
Αρκτούρος Hotel - Ζαγοροχώρια
Ζαγοροχώρια
98€ από 196€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα στα Ζαγοροχώρια, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ, στο Αρκτούρος Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 15:00 για να απολαύσετε 3 ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Χριστούγεννα στην Κατερίνη Πιερίας με 299€ από 598€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€299 από €598 -50%
5* Mediterranean Village Hotel & Spa - Κατερίνη Πιερίας
Κατερίνη Πιερίας
Χριστούγεννα στο 5* Mediterranean Village Hotel & Spa, στην Κατερίνη Πιερίας! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 14 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Bραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, με 299€ από 598€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Welcome Drink στο lobby του ξενοδοχείου και παραδοσιακά γλυκά! Παραμονή Χριστουγέννων παρέχεται Εορταστικό Gala με πλούσιο Μπουφέ και Ζωντανή Μουσική! Ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας Spa Venus με απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας με Υδρομασάζ, του Hamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Κάθε βράδυ Ζωντανή Μουσική στο Bar του Ξενοδοχείου και για τους μικρούς μας φίλους παιδότοπος με φύλαξη και καθημερινή Προβολή Ταινιών! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για τα Φώτα!

Καρπενήσι με 239€ από 480€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+1Παιδί με Ημιδιατροφή+Spa σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€239 από €480 -50%
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
Καρπενήσι
239€ από 480€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Προσφέρεται ένα Χαλαρωτικό Massage διάρκειας 20 λεπτών, μια Ενυδάτωση Προσώπου, μία Συνεδρία Solarium και ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων, Παιδότοπος, αίθουσα Μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ και επιτραπέζια παιχνίδια! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να χαρείτε το μαγικό τοπίο του Καρπενησίου για 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Ρίο με 159€ από 320€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή+Κρασί σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€159 από €320 -50%
4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο
Ρίο
159€ από 320€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 4 αστέρων Porto Rio Hotel & Casino μέλος των STAR HOTELS, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) ΚΑΙ Κρασί σε όλα τα γεύματα, σε δίκλινο δωμάτιο στο Ρίο! Παρέχεται Early check in κατόπιν διαθεσιμότητας και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 ημέρες πολυτέλειας ! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Μουζάκι με 199€ από 400€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή+Spa σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€199 από €400 -50%
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα
Μουζάκι Καρδίτσας
199€ από 400€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 6 ετών, στο 4 αστέρων Mouzaki Palace Hotel & Spa με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Bραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Μουζάκι Καρδίτσας! Προσφέρονται 2 Relax Massage σε στρώμα Αέρος και Νερού, μια Περιποίηση Προσώπου, ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Υδρομασάζ, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Λίμνη Πλαστήρα με 89€ από 178€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€89 από €178 -50%
Ξενώνας Το Πέτρινο - Λίμνη Πλαστήρα
Λίμνη Πλαστήρα
89€ από 178€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα στη Λίμνη Πλαστήρα, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Σπιτικό Παραδοσιακό Πρωινό, στο Ξενώνα Το Πέτρινο! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται σπιτικό λικέρ σε διάφορες γεύσεις ή τοπικό Κρασί για καλωσόρισμα και τα απογευματινά ροφήματα Δωρεάν! Παρέχονται Ξύλα για το Τζάκι καθώς και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύσετε 4 ημέρες ηρεμίας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Γαλαξείδι με 69€ από 140€ (-51%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 51%)

€69 από €140 -51%
Galaxa Mansion - Γαλαξείδι
Γαλαξείδι
69€ από 140€ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα στο Γαλαξείδι, σε δίκλινο δωμάτιο με Βιολογικό Πρωινό, στο Galaxa Mansion! Για ένα Παιδί έως 2 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Δευτέρα έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες στο μαγευτικό Γαλαξείδι! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Πορταριά με 197€ από 395€ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα με Πλήρη Διατροφή σε Standard δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€197 από €395 -50%
4* Portaria Hotel & Spa - Πορταριά Πηλίου
Πορταριά
197€ από 395€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα στο 4 αστέρων Portaria Hotel & Spa, με Πλήρη Διατροφή (Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό), στην Πορταριά Πηλίου σε δίκλινο δωμάτιο! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται μία χρήση της Εσωτερικής Υδροτονικής Πισίνας με Αντίστροφη Κολύμβηση, Μασάζ Ποδιών, Αντίστροφο Βάδισμα, Υδρομασάζ, Νεροκουρτίνες για τον αυχένα, Κανόνια για την πλάτη, Jacuzzi, Hamam, Sauna, Event Shower και Γυμναστήριο καθώς και Late check out! Απολαύστε 3 ημέρες χαλάρωσης στη μαγευτική Πορταριά! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Ναύπλιο με 114€ από 285€ (-60%) για 3 Hμέρες KAI για τα 2 Άτομα σε Superior Suite με Πρωινό

(Έκπτωση 60%)

€114 από €285 -60%
Alexandros Boutique Hotel - Ναύπλιο
Ναύπλιο
114€ από 285€ ( Έκπτωση 60%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα, μια ανάσα από το Ναύπλιο στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Ν.Κίου, σε Superior Suite με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ στο Alexandros Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα και ελεύθερη πρόσβαση στο Blue Health Club για να απολαύσετε υπέροχες στιγμές στη Sauna και να κάνετε απεριόριστη χρήση του γυμναστηρίου! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Αριδαία με 89€ από 180€ (-51%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό

(Έκπτωση 51%)

€89 από €180 -51%
Lidra Hotel - Αριδαία
Αριδαία
89€ από 180€ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό στην Αριδαία μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στο Lidra Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Νάουσα με 119€ από 240€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+2Παιδιά σε Πέτρινη Κατοικία με Τζάκι ή Σοφίτα με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€119 από €240 -50%
Remos Villas - 3-5 Πηγάδια της Νάουσας
Νάουσα
119€ από 240€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, σε Δίχωρη Πέτρινη Κατοικία με Τζάκι ή Σοφίτα και Πρωινό, στο Remos Villas! Παρέχονται Ξύλα για το Τζάκι, Mountain Bikes, εξάσκηση στην Τοξοβολία και μία βόλτα με ATV Γουρούνα καθώς και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Απολαύστε 4 ημέρες μέσα στη φύση με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά σας και για εσάς! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Όλυμπος με 94€ από 190€ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε Σοφίτα με Πρωινό