Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

divider

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ         ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ       ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα , στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28 στην παρουσίαση των βιβλίων με τίτλο: Είναι Χριστούγεννα Λαλού και Χριστούγεννα στο Δάσος.

Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Σγουρή Β. Γεωργιάδη, σας προσκαλούν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα , στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28    στην παρουσίαση των βιβλίων με τίτλο: Είναι Χριστούγεννα Λαλού και Χριστούγεννα στο Δάσος.
Κι αν περιμένετε κι εσείς, όπως ο Λαλού το μικρό ρακούν, τον Άγιο Βασίλη, μες το χιόνι με αγωνία, μάθετε πως φέτος, ίσως καθυστερήσει λίγο, αφού  διάλεξε να κάνει “Χριστούγενννα στο Δάσος”. Μέχρι λοιπόν να έρθει ο Άγιος Βασίλης, να σας βρει, ακολουθήστε την παρέα των καλικάντζαρων, τρυπώστε μαζί τους κάτω από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λαλού, διασκεδάστε με τις γιορτινές τους περιπέτειες και φωνάξτε: “Είναι Χριστούγεννα Λαλού”

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΘ.ΔΙΑΚΟΥ 5 ΤΗΛ 2410537791

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 11και 30 το πρωί, στο θεατρικό-εικαστικό εργαστήρι ''Πράματα και Θάματα'' Αθ.Διάκου 15Ακαι Ανθίμου Γαζή, στην παρουσίαση του βιβλίου ''Ο σάκος του Αι Βασίλη''.

Οι έκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Θεοδώρα Τσιβούλη,σας προσκαλούν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 11και 30 το πρωί, στο θεατρικό-εικαστικό εργαστήρι ''Πράματα και Θάματα'' Αθ.Διάκου 15Ακαι Ανθίμου Γαζή, στην παρουσίαση του βιβλίου ''Ο σάκος του Αι Βασίλη''.  Ενας βοηθός του Αι Βασίλη τρύπωσε στο εργαστήρι και ψάχνει να βρει καινούργιους! Θα είσαι εσύ ένας από αυτούς? Θα φορέσεις άραγε το σκουφί του βοηθού του Αι Βασίλη?
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΟ, ΑΘΑΝ. ΔΙΑΚΟΥ 5 ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ 2410537791

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι χριστούγεννιάτικη γιορτή με την Σγουρή Γεωργιάδη

Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Σγουρή Β. Γεωργιάδη, σας προσκαλούν το Σάββατο  13  Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ,στο CAFÉ  στην παρουσίαση των βιβλίων με τίτλο: Είναι Χριστούγεννα Λαλού και Χριστούγεννα στο Δάσος.
Κι αν περιμένετε κι εσείς, όπως ο Λαλού το μικρό ρακούν, τον Άγιο Βασίλη, μες το χιόνι με αγωνία, μάθετε πως φέτος, ίσως καθυστερήσει λίγο, αφού  διάλεξε να κάνει “Χριστούγενννα στο Δάσος”. Μέχρι λοιπόν να έρθει ο Άγιος Βασίλης, να σας βρει, ακολουθήστε την παρέα των καλικάντζαρων, τρυπώστε μαζί τους κάτω από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λαλού, διασκεδάστε με τις γιορτινές τους περιπέτειες και φωνάξτε: “Είναι Χριστούγεννα Λαλού”

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγιάς “Χρυσαλλίδα” στις 11.30 π.μ. η έλενα Σταμούλη, οι κούκλες και ο άνεμος

Σας αρέσουν τα βιβλία;
Θέλετε να ταξιδέψετε με οδηγό τον άνεμο;
Οι εκδόσεις Διάπλαση, η συγγραφέας Έλενα Σταμούλη και οι μικροί χορευτές της Σχολής Χορού  “Έκφραση”   σας παρουσιάζουν τη γλυκιά ιστορία “Οι κούκλες και ο άνεμος”  ,σε μια ξεχωριστή παρουσίαση τη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγιάς “Χρυσαλλίδα” στις 11.30 π.μ.
Αφήγηση: Λένα Χαιδούτη
Χορογραφίες: Δήμητρα Ζαχρούλη, Δέσποινα Μπουνίτση
”Μόνο όταν χαρίσεις κάτι με αγάπη δεν το χάνεις ποτέ…”
Είσοδος ελεύθερη


 Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΠΕΡΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 4


Συνεχίζουμε το εφιαλτικό μας «αφιέρωμα» στην υποτιθέμενη «πάταξη της διαφθοράς» για την οποία το «αρμόδιο» υπουργείο έκανε δηλώσεις – προτάσεις πριν λίγες μέρες, αφήνοντας στην άκρη ένα σωρό καταγγελίες τόσο πολιτών, όσο και Δημοσίων λειτουργών.
Όπως έγραψα σε προηγούμενα άρθρα, ΟΛΑ αυτά που δημοσιεύω, αποσπάσματα καταγγελιών και αναφορών, τα ξέρουν ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι, έχουν γίνει μάλιστα και  ερωτήσεις στη βουλή, αλλά (τι παράξενο) μένουν αναπάντητες, όπως κάποιες τηλεφωνικές κλήσεις από ανεπιθύμητους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως αποδεικνύεται ΚΑΚΩΣ οι πολίτες περιμένουν δικαίωση από τις κυβερνήσεις τους.
Υπάρχουν μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, και να κάνουν πλάτες σε λίγους.
Επαναλαμβάνω, αυτή είναι η άποψη μου, αλλά και άποψη πάρα πολλών συνελλήνων.
Στα πλαίσια λοιπόν του εφιαλτικού αυτού αφιερώματος, πάμε να δούμε μια ερώτηση στη βουλή προς τον υπουργό υγείας, έτσι για ΜΙΑ περίπτωση διαφθοράς.
Απολαύστε ομορφιές. Μη τα ξανάλεμε….
«ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης – Κ.Ο. «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές»
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Yγείας
Θέμα: «Καταγγελίες από Πρ………..  του ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης ότι δέχθηκε διώξεις, γιατί προέβη σε αποκαλύψεις για το φαγοπότι στον Οργανισμό.»
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες περιήλθαν εις γνώση μου ……….. όσο και από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για προσωπικές διώξεις και πιέσεις …………………………………….. Παροχών της πρώην Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, ήδη ΠΕΔΥ, επειδή κατήγγειλε τις παρανομίες και τις παραλείψεις της ανωτέρω Διεύθυνσης.
Ειδικότερα, όπως ήδη έχω αναφέρει και σε προηγούμενη ερώτησή μου,  ……………. στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και εκτέλεσης των καθηκόντων ……., διαπίστωσε ότι συμβαίνουν πολλές ατασθαλίες, οι οποίες ζημιώνουν τον Οργανισμό. Ενδεικτικά και μόνο, θα αναφερθώ στην υπερχρέωση ποσών κατά τη διάρκεια νοσηλείας σε Παθολογικές όσο και σε Νευρολογικές και Ψυχιατρικές Κλινικές, όπου οι ασφαλισμένοι ασθενείς στον ΕΟΠΥΥ υποχρεώνονταν να πληρώνουν εκτός από τη συμμετοχή τους, επιπλέον ποσά ύψους 300 έως 700 ευρώ. Επιπλέον, ορισμένες από τις κλινικές της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης (οδός Σαπφούς αρ. 3), ενώ έχουν άδεια λειτουργίας Παθολογικών ή Νευρολογικών Κλινικών, εν τούτοις λειτουργούν ως Κλινικές Χρονίων Παθήσεων. Αποτέλεσμα αυτής της παράνομης λειτουργίας ορισμένων κλινικών, είναι να επιβαρύνεται το ΠΕΔΥ με δυσανάλογα μεγάλα ποσά που αντιστοιχούν σε νοσήλεια χρονίων παθήσεων και όχι σε νοσήλεια Παθολογικών ή Νευρολογικών παθήσεων. Τέλος, η χρέωση υπέρογκων ποσών ακόμη και μετά τη λήξη νοσηλείας των ασθενών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες , η προσπάθειά  να αποκαλύψει την αλήθεια και να διαφυλάξει τα συμφέροντα του ΠΕΔΥ, με επίσημες καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές στους δικαστικούς λειτουργούς και τις ελεγκτικές αρχές, πυροδότησαν τις στοχευμένες ενέργειες φίμωσής και συγκάλυψης της πραγματικής ρεμούλας που γίνεται σε βάρος της τσέπης των Ελλήνων. Εξαιτίας της προσπάθειάς …. για εξυγίανση της Υπηρεσίας, δέχθηκε ανηλεή πόλεμο τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι …… τέθηκε σε αργία (ποινή που … επιβλήθηκε ως αντίποινα για τις καταγγελίες και τις αναφορές ….  κατά των Προϊσταμένων και Προέδρων του ΠΕΔΥ για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος). Τ.. διεκόπη μάλιστα και η μισθοδοσία. Απόρροια των ανωτέρω είναι να υποστεί η υγεία τ.. σοβαρή βλάβη και να νοσηλευτεί με εγκεφαλικό και καρδιακό επεισόδιο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύτηκε αρκετές ημέρες. Ακόμη η υγεία τ.. δεν έχει αποκατασταθεί και βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Έχει προβεί ο ίδιος σε έλεγχο των καταγγελλομένων; Εάν ναι, ποιο είναι το πόρισμα στο οποίο κατέληξε; Εάν όχι για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην διαλεύκανση της υπόθεσης και των τόσο σοβαρών καταγγελιών που, σε περίπτωση που αληθεύουν, κοστίζουν στο κράτος εκατομμύρια ευρώ;
2) Μετά από την αδιαφορία που έχουν επιδείξει οι αρμόδιοι γεννάται το εύλογο ερώτημα, εάν αυτή είναι η ανταμοιβή για όσους θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, να επιτελέσουν το έργο τους με συνέπεια και εντιμότητα. Να υποστούν επαγγελματική απαξίωση; Να υποστούν σοβαρή βλάβη της υγείας τους, πιθανότατα μη αναστρέψιμη; Αυτό είναι το μήνυμα που θέλατε να περάσετε όταν κάνετε λόγο για ξεκαθάρισμα του δημοσίου και όσων τόσα χρόνια το λυμαίνονταν;
3) Συνειδητοποιείτε ότι εάν δε χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή άμεσα, αποθαρρύνονται όσοι θέλουν πράγματι να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα και τις λοβιτούρες των επιτήδειων; Γι’ αυτό πρέπει να μας πείτε σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε πάραυτα, ώστε να δοθεί μια απάντηση στα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος των διοικούντων και προϊσταμένων της συγκεκριμένης Διεύθυνσης του ΠΕΔΥ, παράλληλα και ανεξάρτητα από το πόρισμα της Δικαιοσύνης.
Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2014
Η ερωτώσα Βουλευτής
Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα
Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές»
Έγινε λοιπόν αδέλφια ΚΑΙ η ερώτηση στη «ΒΟ(Υ)ΛΗ, αλλά απάντηση; ;;;;;;
Επαναλαμβάνω πως όλα αυτά που διαβάζετε, είναι ουσιαστικά μια σταγόνα στον ωκεανό της ρεμούλας που γίνεται  στην υγεία.
Κατά τα άλλα, οι «κύριοι» για να «διαφυλάξουν» και καλά τον ΕΟΠΥΥ και την υγεία γενικότερα, ΚΟΒΟΥΝ ποσοστά από αναπήρους, κουτσουρεύουν συντάξεις και επιδόματα ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ τους «ασφαλισμένους», και με τις ευλογίες τους, θησαυρίζουν κάποιοι.
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.
ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ;
Η συνέχεια, στο επόμενο.

Βασίλης Τσούγκαρης

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode - από το RADIO ELEKTRON

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Ο πομποδέκτης DX-SR8E ως Allmode πομποδέκτης παρέχει όλες τις ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες βραχέων κυμάτων από 160 έως 10m σε SSB, CW, AM, FM. Ισχύς έως 100W στα SSB / CW / FM και μέχρι 40W σε λειτουργία AM. Για τη λειτουργία QRP, η ισχύς εκπομπής μπορεί να είναι 1 W (SSB, CW, FM) και 0,4 W (AM) . Ο δέκτης έχει έυρος συχνοτήτων από 135 kHz έως 30 MHz (επίσης Allmode).

Αποσπώμενο Panel

Η αποσπώμενη πρόσοψη με μεγάλη οθόνη LCD και μπροστινά ηχεία (2W NF) παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επιλογή ένός σημείου τοποθέτησης για το DX SR8E. Το μήκους 5 m καλώδιο διαχωρισμού του πάνελ απο το σώμα EDS-17 είναι διαθέσιμο ως προαιρετική επιλογή.
Τηλεχειριστήριο μέσω Internet

Ο πομποδέκτης έχει την δυνατότητα να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου με Remoterig RRC 1258MkII (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.remoterig.com)
Άμεση είσοδο συχνότητας μέσω του πληκτρολογίου

Για μια γρηγορότερη άμεση είσοδο συχνότητας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο στο μπροστινό μέρος.
Έμφαση στη λειτουργία CW

Για τους λάτρεις CW, αυτός ο πομποδέκτης είναι εξ ορισμού ένα μηχανημα CW, ρυθμιζόμενο CW pitch, full QSK, επιλεγόμενο  (USB ή LSB), Semi ή Auto Break-In, Automatic Gain Control και RF Gain.
Άψογη διαμόρφωση

Ο στάνταρ εξοπλισμός παρέχει δυναμικό μικρόφωνο και ενσωματωμένο επεξεργαστή φωνής για να σας εξασφαλίσει μια ισχυρή και δυνατή διαμόρφωση
Πολλαπλές λειτουργίες σάρωσης

Διάφορες λειτουργίες σάρωσης, όπως Priority, Search, Busy, Timed, Memory και προγραμματιζόμενη αναζήτηση.
Αλλες λειτουργίες

  • RF Attenuator and receiving amplifier (adjustable in 4 steps)
  • triple switchable transmission power (Super-Low setting for QRP operation)
  • Dual VFO
  • 600 memory channels (organized in three memory banks)
  • alphanumeric LCD display
  • Connection possibility for an external automatic antenna tuner
  • Connection for a linear power amplifier
  • Control buttons for AF level, squelch, RIT and IF shift
  • switchable keypad lock and dial-knob lock
  • TX / RX LED display
  • APO function
  • CTCSS encoder for repeater mode
  • Jacks for microphone, headphones & additional speaker on the front
  • integrated quiet fan
  • High SWR Protection
    Specifications

    GENERAL
    Modes
  • J3E (USB / LSB) / A3E (AM) / A1A (CW) / F3E (FM)
  • Number of Memory Channels
  • 600
  • Frequency Stability
  • + / - 1ppm
  • Antenna connection
  • Unbalanced SO-239 (PL-socket), 50 Ohm
  • Operating voltage
  • 13.8 V DC + / -15% (11.7 to 15.8 V DC), negative ground
  • Current consumption
  • Reception: 1.0 A (max.) / 0.7 A (squelched)
  • Send: 20 A (max)
  • Operating Temperature Range
  • -10 C to + 60 C
  • Dimensions W x H x D
  • 240 mm x 94 mm x 255 mm (without protruding parts)
  • Weight
  • about 1 kg

  • SENDER
    Frequency ranges
  • 160m (1.80000 - 1.99999MHz)
  • 80m (3.40000 - 3.99999MHz)
  • 40m (6.90000 - 7.49999MHz)
  • 30m (9.90000 - 10.49999MHz)
  • 20m (13.90000 - 14.49999MHz)
  • 17m (17.90000 - 18.49999MHz)
  • 15m (20.90000 - 21.49999MHz)
  • 12m (24.40000 - 25.09999MHz)
  • 10m (28.00000 - 29.99999MHz)
  • Output
  • SSB / CW / FM power: 100W (Hi) / 10W (Low) / 1W (S-Low)
  • AM: 40W (Hi) / Approx 4W (Low) / 0,4 W (S-Low)
  • Modulation method
  • SSB: Balanced modulation
  • AM: Low Power Modulation
  • FM: Reactance modulation
  • Spurious emissions
  • below -50 dB (-45 dB in the 30m band)
  • Carrier suppression
  • More than 40dB
  • Sideband suppression
  • 50 dB (1 kHz)
  • Maximum FM Hub
  • + / - 2.5 kHz
  • Microphone impedance
  • 300 Ohm

  • RECEIVER
    Frequency range
  • 135 kHz - 29.99999MHz throughout
  • Receiver system
  • Double-Supperhet
  • Intermediate frequencies
  • 1st IF 71.75 MHz
  • 2.ZF 455 kHz
  • Sensitivity (typical)
  • SSB: (0.15 to 1.8MHz) 0 dBu (1UV)
  • CW: (1.8 to 30MHz)-12dBu (0.25uV)
  • AM: (0.15 to 1.8MHz) +20 dBu (10 uV)
  • AM: (1.8 to 30MHz) +6 dBu (2UV)
  • FM: (28 to 30MHz) 6dBu (0.5uV)
  • Selectivity
  • SSB, CW, AM (narrow): 2.4KHz/-6dB 4.5KHz/-60dB
  • AM, FM: 6KHz/-6dB 18KHz/-60dB
  • -6dB: 6kHz or more
  • -60dB: 16KHz or less (NFM)
  • Spurious & Image Rejection
  • more than 70 dB
  • Audio output power
  • 2.0 W (8 ohms, 10% THD)
  • RIT Adjustment
  • + / -1.2 KHz
  • ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

    Πολλά νέα βιβλία μας σας περιμένουν στα βιβλιοπωλεία!
    Σημαντικές
    μελέτες, σπουδαία μυθιστορήματα, νέες ποιητικές συλλογές
    και πολλά
    παιδικά και εφηβικά βιβλία.
    Αναζητήστε τα!

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Γνωρίστε τους συγγραφείς μας!
    ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - Μελέτες & Δοκίμια
    ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ - ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
    Ιάσων Πιπίνης
    ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
    Από την περουβιανή επανάσταση του Βελάσκο στην μπολιβαριανή επανάσταση του Τσάβες
    Το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου και ανταποκριτή στη Λατινική Αμερική εξετάζει τους σημαντικότερους σταθμούς της αριστερής στροφής που επιχειρείται σε σχεδόν ολόκληρη την λατινοαμερικανική υποήπειρο: από την «Περουβιανή Επανάσταση» του Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο ως την «Μπολιβαριανή Επανάσταση» του Ούγο Τσάβες και των συνεχιστών της πολιτικής του.
    Περισσότερα
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
    Γιώργος Αναστασιάδης
    ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…
    Προσεγγίσεις στην πόλη της ιστοριογραφίας
    και της λογοτεχνίας (1912-1974)
     

    Μνήμες, εικόνες και αναγνώσεις της ασπρόμαυρης πόλης (από το 1912 ως το 1974) προκαλούν ερεθίσματα και συνειρμούς για πρόσωπα και τόπους που σφράγισαν την ιστορική της φυσιογνωμία. Ο Γιώργος Αναστασιάδης, αντλώντας υλικό και ιδέες από βιβλία ιστορικά και λογοτεχνικά, από βιώματα και από παλιές και σύγχρονες εφημερίδες, ιχνηλατεί, διασώζει και παρουσιάζει όψεις από το πολυσήμαντο υπόβαθρο της γενέθλιας πόλης του.  
    ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - Πεζογραφία
    ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
    Νίκος Μπακόλας 
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
    Ιστορία των μέσων και νέων χρόνων
    (Επανέκδοση)

    Γραμμένη με νεωτερικό τρόπο, δοσμένη σε τρία αφηγηματικά επίπεδα που το καθένα αποτελεί και μια ξεχωριστή διάσταση, Η μεγάλη πλατεία συνταιριάζει αριστοτεχνικά το μυθοπλαστικό, το βιωματικό και το ιστορικό στοιχείο. ένα εμβληματικό έργο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας, που το 1988 τιμήθηκε με το Α' Κρατικό Μυθιστορήματος
    Περισσότερα
    ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΣΟΥΡΛΑΓΚΑ - ΚΡΥΦΤΟ
    Ελεονώρα Σουρλάγκα 
    ΚΡΥΦΤΟ

     
    Ο Πανσέληνος και η Μυρσίνη, σε εναλλασσόμενες αφηγήσεις πρώτου προσώπου, εκθέτουν τον έρωτά τους και μαζί με αυτόν περιγράφουν τις οικογένειές τους, τα σπίτια και τα σχολεία τους, τις μουσικές που τους σημάδεψαν και τους ανθρώπους που θαύμασαν. Την παιδική τους ηλικία, την εφηβεία και την αργή και δαιδαλώδη πορεία προς τη μέση ηλικία.
    Δοκιμάζουν και ψάχνουν ασταμάτητα ο ένας τον άλλο προσπαθώντας να συντονίσουν το βήμα τους. Χάνονται και ξαναβρίσκονται. Απογοητεύονται και ενθουσιάζονται.
    Γιατί κάθε αγάπη μεγαλώνει με τον δικό της μοναδικό και απρόβλεπτο ρυθμό.
    Περισσότερα
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ - Η ΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ
    Κατερίνα Μαυρομμάτη 
    Η ΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ
    ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τη μάχη της Κρήτης

     
    Όταν, τον Μάιο του 1941, έπεσαν οι πρώτοι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές λίγο έξω από τα Χανιά, κοντά στη γέφυρα του ποταμού Κερίτη, οι χωρικοί όρμησαν καταπάνω τους χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες.
    Τα αντίποινα ήταν άνευ προηγουμένου. Οι εκτελέσεις, η πέινα, η προσφυγιά σημάδεψαν άγρια τις ψυχές όσων επέζησαν, και επανέρχονται στις διηγήσεις του ακόμα και ύστερα από πολλά χρόνια.
    Πέντε μικρά αγόρια θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν μέσα στην ερήμωση που άφησε η γερμανική εισβολή. Ο πόλεμος δοκιμάζει την ίδια την ύπαρξή τους.
    Ένα μυθιστόρημα που περιγράφει συγκλονιστικά τη φρίκη του πολέμου και τον αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση. 
    Περισσότερα
    ΝΙΝΑ ΡΑΠΗ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΥΓΚΑΣ
    Νίνα Ράπη 
    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΥΓΚΑΣ

     
    Στο Λονδίνο, στην Αθήνα, σε μια συνοριακή πόλη, τα πρόσωπά μας αναζητούν κάτι που μοιάζει με ελευθερία - άπιαστη αλλά πάντα επιθυμητή.
    Ένας νεαρός συγγραφέας κυνηγάει το ανέφικτο στο Λονδίνο, χάνει τη μνήμη του και γίνεται το φαινόμενο Άνθρωπος-Πιάνο, πριν ο μύθος διαλυθεί ξανά. Ένας εικοσάχρονος στα σύνορα πάλλεται από σεξουαλική ορμή και ηθικά διλήμματα. Δυο φίλοι δοκιμάζονται μια νύχτα στο Λουκούμι. Ένας έρωτας εκτός χρόνου και τόπου. Ένας απρόσμενος επισκέπτης κάνει το παρελθόν αναπόφευκτο και τη δράση αναγκαία. Ένας φαντασιομανής καταρρέει όταν η φαντασία του γίνεται πραγματικότητα. Εκπλήρωση, ματαίωση και πάλι απ’ την αρχή.
    Τύχη και έρωτας, παρελθόν και παρόν, κραυγές και σιωπή.
    Περισσότερα
    ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - Ποίηση
    ΑΘΗΝΑ-ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΙΧΟΥ - ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
    Αθηνά-Στυλιανή Μίχου 
    ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

    «Η νέα ποιητική συλλογή της Αθηνάς-Στυλιανής Μίχου έχει πολλές συνιστώσες τις οποίες ενορχηστρώνει σε ένα λειτουργικό σύνολο. Από τη μια διακρίνεται μια ελεγεία της απώλειας, της απουσίας του πατέρα ή ό,τι αυτός συμβολίζει. Αυτή η συνιστώσα συναντιέται με τη συνιστώσα του έρωτα, κι εκείνη, με τη σειρά της, με την υπαρξιακή αγωνία και τις σχετικές αναζητήσεις. Οι τρεις αυτές συνιστώσες αναδεικνύουν πρωτογενή ποιητική λειτουργία, είτε ως στάση απέναντι στα πράγματα είτε ως κατασκευή λόγου, και ως εκ τούτου νοημάτων με τολμηρές στην πρωτοτυπία τους εκφράσεις και εικόνες.» - Αγαθοκλής Αζέλης
    Περισσότερα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ - ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΟΧΗ
    Παναγιώτης Λογγινίδης 
    ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΟΧΗ

    Η πρώτη ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Λογγινίδη.

    ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
    Ώρες τώρα κάθομαι
    και περιμένω στο τέλος του χρόνου
    Κι όλο αναβάλλω τη συνάντηση για χθες

    Περισσότερα
    ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - Για παιδιά και νέους
    ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ - ΑΚΟΥ ΤΟ ΡΥΘΜΟ
    Μαρία Ρουσάκη 
    ΑΚΟΥ ΤΟ ΡΥΘΜΟ
    Η Χριστιάννα λατρεύει το χορό, μα έχει χάσει το ρυθμό της: το βηματισμό της προς τον έρωτα, τη φιλία, την ίδια τη ζωή. Νόμιζε ότι τα είχε όλα υπό έλεγχο, πίστευε πως μπορούσε να τα καταφέρει ολομόναχη. Άλλωστε ο χορός τής έδινε την ψευδαίσθηση της σταθερότητας. Μέχρι που «παραπάτησε» και έχασε την ισορροπία της.

    Ένα δυνατό μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις μοιραίες αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μας.
    Περισσότερα
     
    ΠΑΝΟΣ ΤΣΕΡΟΛΑΣ -Ο ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
    Πάνος Τσερόλας Ο ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
    (και ένα τερατάκι)
    Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση
    ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

    Καλωσήρθατε στην προϊστορική εποχή, σε έναν κόσμο συναρπαστικό, γεμάτο σαρκοφάγους μαχαιρόδοντες, άγριους ρινόκερους, ύπουλους και μοχθηρούς λύκους, και πολλούς ακόμη κινδύνους και παγίδες.
    Θα μας ξεναγήσει μια πεισματάρα παλαιοντολόγος, μια ντετέκτιβ απολιθωμάτων, η Ιώαννα. Μαζί της θα ταξιδέψουμε στο χρόνο και θα συναντήσουμε ένα προϊστορικό αγόρι που σίγουρα ξέρει πολλά μυστικά: τον Γκρουντ.
    Περισσότερα
     
    ΑΝΝΑ ΤΣΕΡΑΖΟΛΙ - ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ
    Άννα Τσεραζόλι ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ
    Πώς έγινα καλός στα μαθηματικά διασκεδάζοντας!

    Εικονογράφηση: Ιλάρια Φατσόλι
    Τώρα είμαι αρκετά μεγάλος και σχετικά καλός, αλλά όταν ήμουν μικρός δεν καταλάβαινα καθόλου τα μαθηματικά. Μόλις η δασκάλα έλεγε «Κάνουμε μαθηματικά», μου ερχόταν αναγούλα, όπως στη γιαγιά μου όταν βλέπει σκηνές βίας στην τηλεόραση.
    Πώς έγινα καλός στα μαθηματικά;
    1 Μου αρέσει πολύ η καινούρια δασκάλα.
    2 Τα μαθηματικά είναι χρήσιμα, κάτι που το λένε όλοι.
    3 Τα κατάλαβα.
    Για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, αλλά και για τους γονείς και τους δασκάλους τους.
    Περισσότερα
     
    ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    Στέφανο Μπορντιλιόνι 1. ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΜΟΥΘ
    2. ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
    Σειρά: Ιστορίες πριν
    από την Ιστορία
    Εικονογράφηση: Φαμπιάνο Φιορίν
    Σε έναν πρωτόγονο ακόμα κόσμο, ο άνθρωπος αντιμετώπιζε τους κινδύνους και τα άγρια ζώα με μοναδικό όπλο το θάρρος του.
    Μια νέα εικονογραφημένη σειρά που ζωντανεύει την Προϊστορία.

    Περισσότερα

     
    ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
    ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
    29. Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
    ΤΟΥ ΒΡΟΜΕΡΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ
    30. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΪ

    Σειρά: ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

    Οι ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ έγιναν 30!
    Δύο νέες περιπέτειες περιμένουν τους μικρούς αναγνώστες
    στα βιβλιοπωλεία.
    Μη τις χάσετε!
    Περισσότερα
    ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
    ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
    ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
    Δύο βιβλία-οδηγοί για τους μικρούς αναγνώστες
    με επιτραπέζιο παιχνίδι:
    Ο Τζερόνιμο Στίλτον δίνει συμβουλές
    για να μάθουμε να σεβόμαστε τη φύση,
    το πιο πολύτιμο αγαθό μας,
    και αποκαλύπτει τα μυστικά για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, ώστε να έχουμε καλή φυσική κατάσταση και να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας.

    Περισσότερα
    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
    Η νικήτρια του μηνιαίου διαγωνισμού μας είναι η κα ΖΩΗ ΚΑΡΑΣΟΥΛΤΑΝΗ. Κέρδισε τα ακόλουθα πέντε βιβλία:
    Όξινη Βροχή, της Μαρίας Πάουελ
    Πίστωση χρόνου, της Ζέτας Κουντούρη
    Και όμως δεν τελείωσε το '73, του Δημήτρη Φιωτάκη
    Το τυφλό σημείο, της Λήδας Διζέλου
    Για πάντα στη θάλασσα, της Αναστασίας Λιβανού