Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ

Πρόσκληση
Μήπως είσαι και εσύ καλικάντζαρος και δεν το ξέρεις;
Ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς μάς αποδεικνύει ότι λίγο πολύ όλοι κρύβουμε έναν καλικάντζαρο μέσα μας.
Και... αν δεν το πιστεύετε, ελάτε να σας το πει ο ίδιος μέσα από παιχνίδι και καλικαντζαριές στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι!
Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009, στις 6:30 το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45, τηλ.:210.25.82.466)

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΩΡΟΥ

Δον Κιχώτης με CD Μια πολυτελής έκδοση από της εκδόσεις Διάπλαση Συγγραφέας:Μιγκέλ Ντε Θερβάντες
Διασκευή : Πασχάλης Τσαρούχας
Μουσική : Νίκος Παπαδογιώργος
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος:7 Δεκεμβρίου 2009
Σχήμα:21Χ29 Σελίδες:96 Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-28-5 ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ν ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ CD Ο Πασχάλης Τσαρούχας με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία των καταστημάτων HONDOS CENTER και θα υπογράφει τα βιβλία του τις παρακάτω μέρες: Σάββατο 19/12/2009 κατάστημα Πειραιά ( Τσαμαδού 17-19) 11:00 με 1:00 το πρωί - Κυριακή 20/12/2009 κατάστημα Γλυφάδα 11:00 με 1:00 το πρωί- Τετάρτη 23/12/2009 κατάστημα Ομόνοια 11:00 με 1:00 το πρωί NEA Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την παγκόσμια ημέρα Νεανικού Διαβήτη, στις 14-11-2009, σε συνεργασία με την ΠΕΑΝΔ στον Ιανό της Αθήνας, η Μάρω Θεοδωράκη διασκεύασε το βιβλίο της Σαν Ζάχαρη άχνη σε θεατρικό.
Σ' αυτή την παράσταση ακούστηκαν 3 τραγούδια από τους ηθοποιούς Νάταλι Αμάν, Σωτήρη Καρκαλέμη και Χριστίνα Κουτσοφιού.
Τα τραγούδια αυτά δεν έχουν ηχογραφηθεί μπορείτε όμως να τα ακούσετε πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους 1ο τραγούδι 2ο τραγουδι 3ο τραγούδι Και επειδή αυτά μόνο η Μάρω μπορεί και τα κάνει σας υπενθυμίζουμε τις 2 τελευταίες εκδηλώσεις της για το 2009 Δείτε το Δείτε το ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4 106 79 Αθήνα Τηλ: 210 38 08 445

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, συλλογή ποιημάτων της Νάντιας Βαλαβάνη, αναφέρεται σε μια ποιητική πρόσληψη του 1989 ως ημερομηνίας-τομή στη ζωή ενός και ταυτόχρονα χιλιάδων ανθρώπων. Αλλά και της ελληνικής - και όχι μόνο - αριστεράς. 20 χρόνια από το ελληνικό και διεθνές 1989 και μισή χιλιετία από τις ρίζες της δημιουργίας του σύγχρονου κόσμου, τα ασυνήθιστα ποιήματα της συλλογής Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, ιδωμένα με σύγχρονο μάτι και με τη γνώση όσων ακολούθησαν, εμφανίζονται ν' αναφέρονται με εξαιρετική ευθύτητα στα υπαρξιακά, πολιτιστικά και πολιτικά διλήμματα και στον πυρήνα των αναζητήσεων των ανθρώπων της ελληνικής αριστεράς σήμερα. Με άξονα το ποίημα, γραμμένο το Σεπτέμβριο του 1989, που χαρίζει τον τίτλο του σε ολόκληρη την έκδοση, χωρίζεται σε δύο μέρη: «Πριν», μια επιλογή ποιημάτων από την αίσθηση τέλους εποχής των τελευταίων χρόνων της δεκαετίας του '80 και την ποιητική συλλογή Τέλος εποχής.
«Μετά», μια επιλογή ποιημάτων από την ποιητική συλλογή Στην πόλη της μακριάς προσμονής και ορισμένα ανέκδοτα, που απηχούν την ατμόσφαιρα των «μολυβένιων χρόνων» της δεκαετίας του '90. Σ΄ αυτό το μέρος συμπεριλαμβάνεται και «Ο διάλογος ανάμεσα στον Francois Villon και τον Charles d' Orlean», μια ελεύθερη ποιητική σύνθεση βασισμένη στο σύνολο του ποιητικού έργου των δύο, που επί αιώνες κυριάρχησαν ως αντίπαλοι πόλοι και κατευθύνσεις στη γαλλική ποίηση: Με τον Βιγιόν οι «κάτω» βρίσκουν τη φωνή τους στο μεταίχμιο Μεσαίωνα και Αναγέννησης. Ενώ ο Κάρολος της Ορλεάνης, που έγινε ποιητής στη διάρκεια της 25χρονης φυλάκισης του στον Πύργο του Λονδίνου, εκφράζει το άγχος των «πάνω» σε έναν κόσμο που άλλαζε δραματικά. Στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ (εξώφυλλο και εσωτερικές σελίδες) συμπεριλαμβάνονται και τα πρώτα τρία από τη σειρά κολάζ με τίτλο 1989 Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV & V, που η Νάντια Βαλαβάνη δημιούργησε το Σεπτέμβριο του 2009 ειδικά για την παρούσα έκδοση.

ΙΟΥΔΙΘ του Howard Barker

ΙΟΥΔΙΘ του Howard Barker Για εννέα (9) μόνο παραστάσεις από Τρίτη 15/12 έως 23/12/2009 στην κεντρική γκαλερί Skouze3 της Εύας Μαραθάκη (πλ. Αγ. Ειρήνης, Μετρό Μοναστηράκι). Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου χορού και άλλων τεχνών DameΒlanche, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από το 1998, παρουσιάζει την παράσταση Ιουδίθ- αποχωρισμός από το σώμα του Howard Barker σε μετάφραση Έλσης Σακελλαρίδου και σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη. Αποτελεί μια work in progress παρουσίαση του έργου που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική γκαλερί Skouze3 της Εύας Μαραθάκη (πλ. Αγ. Ειρήνης, Μετρό Μοναστηράκι, 2ος όροφος). Το έργο καθιστά επίκαιρο το ιδεολόγημα της «πίστης»/ πράξης που αποσυντίθεται.
Οι ηθοποιοί (ρόλοι) εναλλάσσονται συνεχώς έτσι ώστε το ζητούμενο να μην είναι η ταύτιση, δίνοντας έμφαση σε μια άλλη θεατρικότητα που είναι μέρος της έρευνας μας.
Τη διάλυση του χώρου και του χρόνου θα διεγείρει η συνθήκη εικαστικής εγκατάστασης σε μια διάθεση μετάβασης από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια.
Τίθεται πάντα το ερώτημα και την ίδια στιγμή αμφισβητείται το ιδεολόγημα ενός έθνους, ενός κατακερματισμένου λαού σε μια κοινωνία παγκοσμιοποίησης όπου αμφισβητούνται τα πάντα.
Συντελεστές: Τίτλος έργου: Ιουδίθ- Αποχωρισμός απ’ το σώμα Συγγραφέας: Howard Barker Μετάφραση: Έλση Σακελλαρίδου Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη Δραματουργική Επεξεργασία: Χρύσα Καψούλη, Αλέξανδρος Μιστριώτης Εγκατάσταση: Αντώνης Βολανάκης, Αλέξανδρος Μιστριώτης Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης Ερμηνευτές:
Υπηρέτρια: Michele Valley Ολοφέρνης: Απόστολος Φράγκος Ιουδίθ: Χρύσα Καψούλη Θεατρολόγος – Βοηθός Σκηνοθέτη: Μελίνα Μαρκάκη Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας Εκτέλεση Παραγωγής: Αριστοτέλης Σομπότης Παραγωγή: DameBlanche Χώρος: Skouze3 (πλ. Αγ. Ειρήνης, Μετρό Μοναστηράκι, 2ος όροφος) INFO:ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009-12-02 ώρα 21:00 Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009-12-02 ώρα 18:00 Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009-12-02 ώρα 21:00 Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009-12-02 ώρα 21:00 Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009-12-02 ώρα 21:00 Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009-12-02 ώρα 21:00 Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009-12-02 ώρα 21:00 Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009-12-02 ώρα 21:00 Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009-12-02 ώρα 18:00 Κεντρική γκαλερί Skouze3 Εύας Μαραθάκη (πλ. Αγ. Ειρήνης, Μετρό Μοναστηράκι). Λόγω του ιδιαίτερου χώρου της γκαλερί και του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση των θέσεων στο 6977 426273. Διάρκεια της παράστασης: 75 λεπτά Η DameBlanche επιχορηγήθηκε από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ για το έτος 2008- 2009. Λίγα λόγια για την Ιουδίθ Πρόκειται για τη γνωστή βιβλική ιστορία της Ιουδίθ και του Ολοφέρνη που αναφέρεται στα Απόκρυφα και που έχει αποτελέσει αγαπημένο θέμα αναπαράστασης στην ιστορία της δυτικής ζωγραφικής. Ο ίδιος ο συγγραφέας αποκαλύπτει ότι εμπνεύσθηκε για να γράψει το έργο του από τον σχετικό πίνακα της Ιταλίδας αναγεννησιακής ζωγράφου Αρτεμισίας Τζεντιλένσκι, στη ζωή της οποίας στήριξε και ένα προηγούμενο θεατρικό του έργο τις Σκηνές από μιαν εκτέλεση (έργο που σκηνοθέτησε για την ελληνική σκηνή ο Κων/νος Αρβανιτάκης).
Η αντίφαση που απεικονίζεται στον πίνακα της Τζεντιλένσκι ανάμεσα στην απαράμιλλη ομορφιά της Ιουδίθ και στην αγριότητα της σκηνής της δολοφονίας του Ολοφέρνη οδήγησαν τον Μπάρκερ να συνθέσει ένα έργο όπου το προσωπικό ερωτικό στοιχείο και ο πόθος της ηδονής συμπλέκονται με την επιτακτική πολιτική πράξη της εξουδετέρωσης του άσπονδου εχθρού. Στο έργο του Μπάρκερ ο Ολοφέρνης μετατρέπεται σε φιλόσοφο του θανάτου και η Ιουδίθ προτάσσει την προσωπική ερωτική της επιθυμία στην πολιτική της αποστολή, δημιουργώντας μια κατάσταση λυρισμού, πάθους, έντασης και προσμονής. Η αβεβαιότητα και η ένταση της προσμονής ανάμεσα στο ερωτικό ζευγάρι ενισχύονται και περιπλέκονται ακόμη περισσότερο με την εισαγωγή από τον Μπάρκερ ενός τρίτου προσώπου, μιας υπηρέτριας που συνοδεύει την Ιουδίθ στη φονική της αποστολή. Η υπηρέτρια παίζει με απόλυτη μαεστρία τον υποκριτικό ρόλο μιας ζενικής δούλας, ενώ πότε ύπουλα πότε στα ίσια ωθεί την Ιουδίθ στην πράξη της εκτέλεσης. Πρόκειται για ένα τρίγωνο εξουσίας που παίζει το ανελέητο παιχνίδι του επί σκηνής μέχρι που η καταλυτική μορφή της υπηρέτριας/ υποβολέα οδηγεί την Ιουδίθ, χαμένη στην ερωτική της σαγήνη, στην εκτέλεση της μοιραίας πράξης. Στη συνέχεια η Εβραία ηρωίδα εξακολουθεί να ανθίσταται στη μεταμόρφωση της σε πολιτικό σύμβολο της πατρίδας της και προσπαθεί να συνευρεθεί ερωτικά με το αποκεφαλισμένο, κατατροπωμένο σώμα του εχθρού. Με την αποτυχία της συμβολικής αυτής πράξης η Ιουδίθ αντιλαμβάνεται τις πολιτικές συνέπειες της φονικής πράξης της και θρηνεί στην έξοδο της την αλλοτρίωση του σώματος της και της προσωπικής της επιθυμίας από την πολιτική βούληση του κράτους του Ισραήλ.

Autonomia EXPO η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία 21, 22 και 23 Μαΐου 2010

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ετοιμάζεται η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ η μεγαλύτερη έκθεση για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση που γίνεται στην Ελλάδα και πρόκειται να γίνει στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Στην Autonomia EXPO 2010 θα συγκεντρωθούν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες. Μολονότι βρισκόμαστε 7 μήνες πριν από το άνοιγμα της πόρτας της Autonomia EXPO στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ήδη έχει γεμίσει το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου το μισό.
Αυτό που χρειάζεται να πούμε είναι πως η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία: Είναι μια έκθεση αυτής καθεαυτής της αναπηρίας ως εμπειρίας και ως διαφοράς συνθηκών και όρων ζωής.
Η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και όλες οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης φαίνονται πάνω από το http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται συνεχώς.
Στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=630 μπορείτε να βρείτε τη λίστα των εκθετών (που μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους) καθώς επίσης την κάτοψη σε ψηφιακή μορφή.Φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις της Autonomia EXPO μπορείτε να δείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/?p=169 για να διαπιστώσετε πως η Autonomia EXPO έχει αποτελέσει ένα εργαλείο έκφρασης και επικοινωνίας ενός νέου μοντέλου αξιοβίωτης και απελευθερωτικής αναπηρίας.
Η Autonomia EXPO διοργανώνεται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 (που είναι το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και σε ύλη περιοδικό στην ελληνική γλώσσα) και από το http://www.disabled.gr/ (που είναι το δημοφιλέστερο site αναπηρίας στον κόσμο).
Για το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και για τα υποστηρικτικά του προγράμματα μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2480 αφού πριν σας πούμε πως όλες οι υπηρεσίες του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ παρέχονται δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Autonomia EXPO με κάθε διαθέσιμο τρόπο.
Πληροφορίες για τους διαθέσιμους τρόπους επικοινωνίας με την Autonomia EXPO και με το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=8

Κάτω από το πληκτρολόγιο υπάρχει θάλασσα...

* ακούστε το spot πατώντας εδώ*
το Tango Bar που μόλις κυκλοφόρησε με άδεια των Creative Commons θα το βρείτε στη διεύθυνση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Φίλοι του ΠΡΟΒΟΛΕΑ που κέρδισαν διπλές προσκλήσεις ΒΑΣΙΚΑ ΜΕ ΛΕΝ ΘΑΝΑΣΗ 3- Πεχλιβάνη Κατερίνα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου ώρα 21:004- Τσούτσιας Ευθύμιος Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου ώρα 21:005- Νικολέτα Καστάνου Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ώρα 21:00ΥΜΠΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ 4- Παύλος Κωνσταντινίδης Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου ώρα 21:005- Κλεάνθης Οικονόμου Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ώρα 21:00 "ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΝΙΕΣ"
Διαβάστε περισσότερα... ΠΙΣΤΙΣ ΑΓΑΠΗ ΕΛΠΙΔΑ ένας μικρός χορός του θανάτου σε πέντε εικόνεςΈντεν Φον Χόρβατ από τις «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης Τελευταίες παραστάσεις του έργου Διαβάστε περισσότερα... «ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΡΑΜΑ» Του Νίκου Σκαλκώτα Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας και ΧορωδίαςΣτο Χώρο Τεχνών Δ.ΒέροιαςΚοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας Διαβάστε περισσότερα... ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑΚΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ LE CIRQUEΤο Σάββατο 12 Δεκεμβίου στη μουσική σκηνή Le Cirque απέναντι από το Λευκό Πύργο στην πλατεία Ντο Ρε, ο Κώστας Μπραβάκης θα παρουσιάσει τραγούδια από τη δισκογραφία του και από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣΜέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Βέροια και στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε περισσότερα... YOUR VOICE @ ΜAD TV Everybody Hurts Χριστούγεννα: γιορτή αγάπης ή μέρες κατάθλιψης; Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ & ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ ΖΩΝΤΑΝΑ!Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης ενώνουν τις δυνάμεις τους και συναντιούνται ζωντανά στο Mind Radio! Το βράδυ της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου στις 23.00 - 01.00 συνδεθείτε στο Mind Radio και μιλήστε ζωντανά! Διαβάστε περισσότερα... ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΜΜΣΤ11 & 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 Διαβάστε περισσότερα...
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ JAZZ Διαβάστε περισσότερα... ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥΘέμα: «Το γυμνό στη Χριστιανική Τέχνη», Ομιλία του Νίκου Παπαγεωργίου από τα Εικαστικά Εργαστήρια Διαβάστε περισσότερα... Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ SPRING PEOPLE ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ με τη συγγραφέα και ενναλακτική θεραπεύτρια Φιλίτσα Κόρμπα, www.baraka.gr Διαβάστε περισσότερα... Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ SPRING PEOPLE & ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΡΕΣΒασιλεία Βαξεβάνη, Αντωνία Βέλλιου, Ιφιγένεια Κακιδώνη,σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφήγησης παραμυθιώνΤη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, Διαβάστε περισσότερα... ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΔιαβάστε περισσότερα... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ LOLEK- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα... «ΑΠΟΨΕ ΠΑΜΕ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ» Ανοιχτός μέχρι τις 12 το βράδυ θα παραμείνει ο εκθεσιακός χώρος του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009. Διαβάστε περισσότερα... NIKOΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον ΙΑΝΟ ,ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Διαβάστε περισσότερα... BAZAAR BIBΛIΩN Διαβάστε περισσότερα... BEST OF MOMIX ΜΟΜΙΧ mania!!ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Στο Μέγαρο Μουσικής:
Από την Τρίτη 8 έως και την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 9μ.μ. Διαβάστε περισσότερα... DANCCE 2009/10 Πρόγραμμα σύγχρονου επαγγελματικού Δεκ.09-Ιαν.10 Διαβάστε περισσότερα... ΑΝΤΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ one-man stand-up comedy showτου Δημήτρη Δημόπουλουστο: Bar ΝΙΧΟΝ screening room (Αγησιλάου 61β, Κεραμεικός) Από 10/12 και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 9:30μμ Διαβάστε περισσότερα...
M.K.T. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ IANOS ARTSHOP ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «ΒRΡΑΒΕΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝ 1993-2007»
Βραδιά Όπερας με τον Δημήτρη Καβράκο και την Κάτια Πάσχου15 Δεκεμβρίου 2009Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη Διαβάστε περισσότερα... TO ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ "ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ" Στις 12 Δεκεμβρίου 4 τμήματα Μπαλέτου από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ θα παραβρεθούν στην "ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ" στην Δράμα όπου προσκλήθηκαν για να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται εκεί κάθε χρόνο. Διαβάστε περισσότερα... A TIME TO MOURN 10 – 13, 17 – 20, 26 – 29 Δεκεμβρίου 2009 Ώρα 21:30
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, Artistic Residency CentreΕρεχθείου 22, Ακρόπολη (μετρό Ακρόπολη)εισιτήριο 15€, 10€(απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση 210 9248328) Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου EKEBI - Το «Ιμαρέτ» κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το «Ιμαρέτ» κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών 2009
Οι κάλπες έκλεισαν, το κοινό αποφάσισε.Η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κα Κατρίν Βελισσάρη παραδίδει στον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο το Βραβείο Αναγνωστών 2009.
Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση (βλ. παρακάτω) Το «Βραβείο Αναγνωστών 2009» απονέμεται στο μυθιστόρημα «Ιμαρέτ - Στη σκιά του ρολογιού» του Γιάννη Καλπούζου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα· ένα μυθιστόρημα με φόντο την Ιστορία, που εκτυλίσσεται στην τουρκοκρατούμενη Άρτα του 1854 και επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, στον απόηχο των όποιων πολεμικών γεγονότων, στους κώδικες συνύπαρξης των λαών, γιατί υπήρξε συνύπαρξη ανάμεσα στις φυλές που ζούσαν τότε στην Άρτα, Έλληνες, Τούρκοι κι Εβραίοι. Η ψηφοφορία ανέδειξε το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα του αναγνωστικού κοινού, που επέλεξε με sms ένα από τα δεκαπέντε της «βραχείας λίστας» που κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 230 που λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Σημειώνουμε ότι με την ψήφο τους οι αναγνώστες συμμετείχαν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα ενώ το υπόλοιπο 50% βγήκε από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης. Το «Ιμαρέτ» του Γιάννη Καλπούζου είναι ο πέμπτος νικητής του Βραβείου Αναγνωστών που θέσπισε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) το 2005. Ιμαρέτ του Γιάννη Καλπούζου εκδόσεις ΜεταίχμιοΤα αγαπημένα μυθιστορήματα των προηγούμενων ετών ήταν: το 2005 «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου, το 2006 «Αμίλητα βαθιά νερά», της Ρέας Γαλανάκη, το 2007 «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου και το 2008 «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά. Το ΕΚΕΒΙ θα βραβεύσει τον νικητή στο πάρτι που θα οργανώσουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 20:00 (στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα ). Το βραβείο που θα παραλάβει ο νικητής έχει φιλοτεχνηθεί από τον εικαστικό δημιουργό Διαμαντή Αϊδίνη. ΟΡΓΑΝΩΣΗ:ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ)

Καλές Γιορτές από τον Αρκτούρο

Εκδήλωση απο το "Χαμόγελο του Παιδιού" & τη "ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» & ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ» Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η εταιρεία Χήτος ΑΒΕΕ – το νερό ΖΑΓΟΡΙ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 12.00, στο Ζάππειο Μέγαρο (Αίθουσα 5).

Η Γερμανία πουλά τα εμβόλια για τη νέα γρίπη που έμειναν στα αζήτητα

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων ΠολιτικάΣυσσωρεύονται οι κλειστές κούτες με τα εμβόλια για τη νέα γρίπη στη Γερμανία ΄
Απρόθυμοι (και) οι Γερμανοί Εμβόλιο; «Nein, danke» απάντησαν οι Γερμανοί στις επίμονες προσπάθειες των γερμανικών αρχών να εμβολιαστούν για τη νέα γρίπη.
Η Γερμανία σκοπεύει τώρα να πουλήσει σε άλλες χώρες τις δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης Η1Ν1 που παραμένουν αχρησιμοποίητες λόγω του μικρού αριθμού των ανθρώπων που έχουν προσέλθει για να εμβολιαστούν μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φίλιπ Ρέσλερ, από την ημέρα που ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός στη Γερμανία, μόνο το 15% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 5% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί.
Για το λόγο αυτό οι αρχές των κρατιδίων ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες για να τους πουλήσει τα πλεονάζοντα εμβόλια. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΣτενή πολιορκία για μέτρα φωτιά ΑΣΕΠ: οι ερωτήσεις που έκαψαν τους υποψηφίους Ζούμε την πιο ζεστή δεκαετία Τα ταξί του Σαββατοκύριακου Κλίνατε επί δεξιά στη Ρηγίλλης Όχι πια δακρυγόνα, μόνο... προσαγωγές Πράσινος εμφύλιος για τον Νιόπλια 46 αστέρια για το 2010 Μην το πετάξετε, κάντε το δώρο

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Δηλώσεις Δ. Δρούτσα για Τουρκία και ΠΓΔΜ Η Τεχεράνη απέρριψε την ιδέα της τουρκικής διαμεσολάβησης Κι άλλα βέτο στο δρόμο της Τουρκίας προς ΕΕ από την Κύπρο Eλλειψη προόδου της Τουρκίας στις σχέσεις με την Κύπρο διαπίστωσε η ΕΕ Αποζημίωση 1,4 δισ. δολαρίων των ΗΠΑ στους Ινδιάνους Λύση στο Κυπριακό έως το Μάρτιο θέλει ο Ερντογάν Παραβιάσεις από έξι τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι Fitch: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒΒ+ EE:Αναβάλλονται για το 2010 οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ Άσφαιρα άρματα μάχης 1,7 δισ. μόνο για παρέλαση... Η Γερμανία πουλά τα εμβόλια για τη νέα γρίπη που έμειναν στα αζήτητα Πυρηνική «Επιλογή Σαμψών» Αιφνιδιάζει το Ισραήλ και παραδέχεται πως έχει πυρηνικά όπλα Στο παρά 5΄ οι Ισραηλινοί ανέβαλαν την άσκηση Συλλυπητήρια μηνύματα από την Τουρκική ηγεσία Αν δεν παινέψουμε και το σπίτι μας.... Ο κ. Νιώτης για το «Ρεσάλτο» Αποστρατικοποίηση = Αναμονή αφανισμού του κυπριακού Ελληνισμού. Ιδρυση έδρας σε ισχυρό «θινκ τανκ» των ΗΠΑ Υπονόμευση του βέτο Καραμανλή Greece’s Papandreou May Have to Ditch Fiscal Pledges Τα εξωπραγματικά επιχειρήματα της Αγκυρας και το χρέος της ΕΕ Διαφωνίες για Ιράν - Αφγανιστάν Ιράκ: «Δώρα» αξίας 30 εκ. δολαρίων αφήνει πίσω ο αμερικανικός στρατός Ο Ομπάμα εγείρει θέμα Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Επίσκεψη Βενιζέλου στην Κύπρο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΝΑ

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά με ένα εξαιρετικό τραγούδι!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Η ατυχής χρήση του πολιτισμικού μας αποθέματος ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "Ο ΧΕΝΙΤΕΑΣ" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεύθυνση Πληροφόρησης Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009 Αριθμός Δελτίου: 239480639 Έκδοση 1 ΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ (081209) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2009 Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και του αρμοδίου Υπουργού αντιστοίχως, ορίζονται οι ακόλουθοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Μπούφης Θεόδωρος, Ταξίαρχος (εα) Γενική Γραμματεία Εμπορικής Ναυτιλίας Χριστόπουλος Αθανάσιος, οικονομολόγος, στέλεχος τραπεζικού τομέα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης Σκανδάμης Μαρίνος, Δικηγόρος, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΠΟΥΦΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ταξίαρχος (εα). Γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας το 1957.
Το 1975 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων από όπου αποφοίτησε το 1979 ως ανθυποσμηναγός.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του φοίτησε επιτυχώς σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Σχολή Πολέμου, Συνθήκη CFE, κ.ά.).
Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές και διοικητικές θέσεις (ΓΕΑ, ΑΤΑ κ.ά). Υπήρξε στρατιωτικός εκπαιδευτής της Σχολής Ικάρων με συγγραφικό έργο.
Επίσης συμμετείχε σε πολλά Συνέδρια, Επιθεωρήσεις και αποστολές στο εξωτερικό με αντικείμενα τις συνθήκες CFE, OPEN SKIES, MTCR και θέματα ΟΑΣΕ. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου σε θέματα Αεράμυνας (2003 - 2004).
Είναι μέλος του ΙΣΤΑΜΕ.
Το 2004 αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Οικονομολόγος, γεννημένος στην Αθήνα το 1962, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Έχει διατελέσει στέλεχος επί 27 έτη στον ιδιωτικό τραπεζικό χώρο.
Στην Τράπεζα Εργασίας και την Τράπεζα Κύπρου, στη θέση του Διευθυντή, στην EFG Eurobank, στην θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή, στην Εμπορική Τράπεζα, στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή και την Millennium Bank, στη θέση του επικεφαλής της Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Factoring. Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Emporiki Leasing, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ασφάλισης πιστώσεων HEULER- HERMES-Emporiki. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΑΝΔΑΜΗ ΜΑΡΙΝΟΥ Δικηγόρος, γεννημένος το 1965.
Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με έμφαση στο αντικείμενο της Εγκληματολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, στην κατεύθυνση Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, του τμήματος Νομικής, του Δ.Π.Θ. Έχει επίσης δημοσιογραφικές σπουδές, ενώ ως δικηγόρος έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α.
Είναι μέλος διεθνών και εθνικών επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εγκληματολογία.
Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR