Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

26-29/03/2009 Διαβαλκανικές πυροσβεστικές συναντήσεις και Ελληνο-βουλγαρική άσκηση ετοιμότητας στη Θεσσαλονίκη

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2205 Ώρα:12:00 Αθήνα: 26/03/2010 26-29/03/2009 Διαβαλκανικές πυροσβεστικές συναντήσεις και Ελληνο-βουλγαρική άσκηση ετοιμότητας στη Θεσσαλονίκη Το χρονικό διάστημα από 26 έως 29 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί, στη Θεσσαλονίκη, σειρά Διαβαλκανικών πυροσβεστικών συναντήσεων, καθώς και Ελληνο-βουλγαρική άσκηση ετοιμότητας, τη διοργάνωση των οποίων έχει αναλάβει το Πυροσβεστικό Σώμα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: - 26 Μαρτίου: Συνάντηση της Ελληνικής και Βουλγαρικής ομάδας εργασίας, που επεξεργάζονται τα διασυνοριακά Ευρωπαϊκά Προγράμματα INTERREG, καθώς και συνάντηση εργασίας για το Ελληνοβουλγαρικό πρωτόκολλο πυροσβεστικής συνεργασίας. - 27 Μαρτίου: Γενική Συνέλευση της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Εφαρμοσμένων Πυροσβεστικών Αθλημάτων (BFSF), με τη συμμετοχή στελεχών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Βαλκανικών χωρών (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, Σκόπια και Ελλάδα). - 28 Μαρτίου: Διενέργεια κοινής Ελληνο-βουλγαρικής άσκησης ετοιμότητας, στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Δ.Ε.Σ.Φ.Α. και συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Διαμερίσματος Δρυμού του Δήμου Μυγδονίας, Νομού Θεσσαλονίκης. - 29 Μαρτίου: Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των συναντήσεων και της άσκησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων: Επιπυραγός Σπ. Βαρσάμης τηλ. 6936103230 Πυραγός Αρ. Κατιρτζίδης τηλ. 6936022069 Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 26 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ρατσιστικά συνθήματα από ομάδα ενστόλων του Λιμενικού Σώματος «Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο. Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους.
Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας. Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας.
Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους.
Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα.»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 26 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τα πρόσφατα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Καβάλας-Άρη «Τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Καβάλας και Άρη δεν τιμούν την οργανωμένη Πολιτεία ούτε βεβαίως τον οργανωμένο Αθλητισμό.
Και επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο ότι η βία στους αθλητικούς χώρους δεν πρόκειται να θεραπευτεί με κροκοδείλια δάκρυα, ρητορικές καταδίκες και αφορισμούς. Απαιτούνται γενναία μέτρα που θα σπάσουν το απόστημα της υποκρισίας και της ανευθυνότητας από τους λογής-λογής πάτρονες του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Θέλω να απευθύνω ένα αυστηρό μήνυμα προς όλους όσοι υποθάλπουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη βία στα γήπεδα: Από εδώ και μπρος, βασική στρατηγική επιδίωξη της Πολιτείας θα είναι η σύνδεση της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων με τη συμπεριφορά των οπαδών τους καθώς και η αυστηροποίηση των πειθαρχικών διοικητικών ποινών τόσο των ομάδων όσο και των οπαδών. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει εδώ και ένα μήνα την καταλληλότητα των γηπέδων που διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, με στόχο να εντοπιστούν όσοι χώροι λειτουργούν παρανόμως χωρίς να πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφάλειας. Το επόμενο βήμα, εφόσον δεν συμμορφωθούν οι διοικήσεις τους, θα είναι το σφράγισμά τους. Αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών με κύριο στόχο να απαλλάξουμε την Αστυνομία από ένα πάρεργο που στερεί πολύτιμο προσωπικό από μάχιμες υπηρεσίες, αποδυναμώνει τα Αστυνομικά Τμήματα και κοστίζει υπέρογκα ποσά που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.
Γνωρίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι πανάκεια, έχει προσωρινό χαρακτήρα και όπως αποδεικνύεται, είναι ευάλωτη εξαιτίας της απροθυμίας των Π.Α.Ε. να συνεργαστούν με τις Αρχές. Και αυτή η απόφαση θα τροποποιηθεί, ώστε να υποχρεωθούν οι Π.Α.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους στη βάση αυστηρών διοικητικών μέτρων. Απέναντι στη μάστιγα του χουλιγκανισμού, η λύση πρέπει να είναι θεσμική, με όχημα την διαφάνεια και την αυστηρή απόδοση ευθυνών. Αποτελεί δε προσωπική εισήγησή μου προς την Κυβέρνηση ο υποβιβασμός, ο αποκλεισμός από το ελληνικό πρωτάθλημα ή η απαγόρευση συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσων ομάδων υποθάλπουν τον χουλιγκανισμό και επιτρέπουν τα γήπεδά τους να μετατρέπονται σε θέατρα εχθροπραξιών. Απέναντι σε μια Πολιτεία που προσπαθεί να αποκλιμακώσει τη βία, οι Π.Α.Ε. οφείλουν να συνεργαστούν και να εφαρμόσουν τους κανόνες και τους νόμους. Είναι ζήτημα χρόνου να γίνουμε μάρτυρες τραγικών περιστατικών που θα κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές και περισσότερο πόνο.
Σε αυτήν την περίπτωση η ηθική αυτουργία όσων σήμερα νίπτουν τας χείρας τους ή βολεύονται να καταδικάζουν την Αστυνομία ως μόνη υπεύθυνη για το χάος που οι ίδιοι υποδαυλίζουν, θα είναι δεδομένη.»

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Οι Αγίες των Ρομανώφ Τόνις ΧατζηΔημητρίου
Εκδότης: Ν. & Σ. Μπατσιούλας
ISBN13: 978-960-89374-5-1
Σελίδες: 528
Ημ/νία Έκδοσης: Οκτώβριος/2008
Εξώφυλλο: Μαλακό
Μέγεθος: 14x21
Έκδοση: 2
Είναι η συγκινητική ιστορία δύο αδελφών, της Ελισάβετ, μεγάλης δούκισσας της Ρωσίας και της Αλεξάνδρας, τσαρίνας και αυτοκράτειρας πασών των Ρωσιών. Πρωταγωνίστησαν στην τελευταία πράξη του δράματος της δυναστείας των Ρομανώφ, ζώντας στιγμές δόξας, ταπείνωσης και εξευτελισμών. Ο βίος τους υπήρξε παράλληλος, η θεοσέβειά τους απαράμιλλη, η πίστη τους ακλόνητη και το τέλος τους τραγικό.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
Διαστάσεις: 14x21 εκ.
Ημ/νία Εκδοσης: 23-03-2010
ISBN: 978-960-335-187-0
Κάπως έτσι σου λέω,τέλειωσε αυτή η νύχτα.
Κάποιος έφυγε πριν,κάποιος μετά.Πού να θυμάμαι;Μέχρι που τα θυμήθηκα όλα,καθώς 'ενα άσχημο όνειρο με ξύπνησε.
Ένα όνειρο παράξενο που μου ξανασυναρμολόγησε τη μνήμη.
Γιατί ήμουν ατάραχος και προχωρούσα μέχρι που έναν πολύ μυστήριο άνθρωπο είδα στο βάθος του δρόμου.
Δεν το αναγνώρισα γιατί ήταν μακριά.
Ένας σκοτεινός άνθρωπος,που βρισκότανε σε παραλήρημα ,ενώ χανόνταν στη βουή του κόσμου που φώναζε Προσοχή Τρελός.....

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ - ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Autonomia EXPO η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση το Μάιο 2010

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνεται η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τους ανεξάρτητους τρόπους ζωής στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Για λόγους προσπελασιμότητας το σύνολο της διοργάνωσης είναι «ψηφιακά» υποβοηθούμενο από το http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται καθημερινά.
Και φέτος στην Autonomia EXPO θα παρουσιαστούν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα γεμίσει το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.
Εκθέτες από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται για να ενημερώσουν για όλα αυτά που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρίες ώστε να μπορέσουν να συγκροτήσουν έναν ρεαλιστικό και αξιόπιστο προσπελάσιμο τρόπο ζωής, ενώ χιλιάδες άνθρωποι με κάθε είδους αναπηρία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια θα επισκεφτούν το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Η Autonomia EXPO είναι μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην πατρίδα μας και αφορά την κοινότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων με αναπηρίες.
Είναι μια ευκαιρία για κάθε άνθρωπο που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας ή έχει κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία είτε επειδή εργάζεται στο χώρο των ΑμεΑ ως επαγγελματίας ή ως επιστήμονας ή ως επιχειρηματίας είτε επειδή θέλει να ανακαλύψει με τα ίδια του τα μάτια και μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική που υπάρχει στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες αρκεί να γνωρίσει την αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής στις πραγματικές της διαστάσεις και στο πραγματικό της μέγεθος. Εκτός από την Autonomia EXPO των περιπτέρων, των βοηθημάτων, των προσαρμοσμένων τεχνολογιών και των προσπελάσιμων υπηρεσιών υπάρχει και η Autonomia EXPO των διαδρόμων όπου χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρές και με λιγότερο σοβαρές αναπηρίες είναι εκφραστές του δικού τους προσωπικού προσπελάσιμου τρόπου ζωής.
Στο http://www.autonomiaexpo.org/?p=169 υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια πως η Autonomia EXPO είναι μια έκθεση αυτής καθεαυτής της αναπηρίας ως εμπειρίας και ως διαφοράς συνθηκών και όρων ζωής.
Η Autonomia EXPO είναι μια μοναδική ευκαιρία που γίνεται μια φορά κάθε χρόνο για να γνωρίσετε όλες εκείνες τις υπηρεσίες και τα βοηθήματα που μπορούν να βοηθήσουν τον κάθε άνθρωπο που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας για να μπορέσει να συγκροτήσει ή να διατηρήσει έναν προσπελάσιμο τρόπο ζωής.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσετε να γνωρίσετε όλες εκείνες τις απαραίτητες τεχνολογίες και τα μέσα αλλά και να δοκιμάσετε σε πραγματική κλίμακα όλα τα βοηθήματα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, την ανεξαρτησία και την αποκατάσταση των ΑμεΑ.Ακόμη είναι μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσετε και να επικοινωνήσετε με χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρίες που ο καθένας από αυτούς έχει υιοθετήσει ένα διαφορετικό αλλά προσπελάσιμο τρόπο ζωής και έχει στηρίξει αυτόν τον τρόπο ζωής σε πολύ συγκεκριμένες τεχνολογίες και νοοτροπίες που φαίνονται με μια πρώτη ματιά.
Είναι αυτονόητο πως η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/ όπου υπάρχουν πληροφορίες για όλους τους εκθέτες και εκθέματα, υπάρχει η κάτοψη της έκθεσης σε ψηφιακή μορφή, καθώς επίσης και φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να διαπιστώσετε πως η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες. Η Autonomia EXPO υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη «διαφημιστική» καμπάνια που γίνεται στην Ελλάδα για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες με εκατοντάδες χιλιάδες αφίσες, e-mail, επιστολές, τηλεφωνικές προσκλήσεις, τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή, SMS αλλά και με κάθε άλλο προσπελάσιμο μέσο.
Το σύνολο της «διαφημιστικής» καμπάνιας γίνεται σε προσπελάσιμα μέρη και σε προσπελάσιμες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.
Η Autonomia EXPO διοργανώνεται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που είναι το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και σε ύλη περιοδικό για ΑμεΑ στην ελληνική γλώσσα και από το http://www.disabled.gr/ που είναι η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αναπηρίας στον κόσμο.
Όλες οι υπηρεσίες του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ παρέχονται δωρεάν.
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και Autonomia EXPO

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ ISBN: 978-960-412-901-0
Εικονογράφος: Σβετλίν Βασίλεβ
Μετάφραση: Διασκευή Μαρία Αγγελίδου
Σχήμα: 21x29
Βιβλιοδεσία: Hard Cover
Αρ. σελίδων: 72
Ηλικία: 7+
Ημερομηνία Έκδοσης: 30/10/2009
Περιγραφή: Η ιστορία ενός παιδιού που δεν θέλει να μεγαλώσει και δε μεγαλώνει!
Που συνέχεια παίζει με πειρατές, Ινδιάνους, άγρια θηρία, και συνέχεια νικάει.
Που κολυμπάει ανάμεσα στ' άστρα και κάνει βουτιές από τη μια περιπέτεια στην επόμενη χωρίς διάλειμμα. Ο Πίτερ Παν είναι ένα παραμύθι που το ξέρουμε όλοι. Αλλά το ξέρουμε στ' αλήθεια;

Η Καλαμαριά συμμετέχει στην ώρα της Γης 2010

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχοντας με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα στο συμβολικό κάλεσμα της «Ώρας της Γης 2010» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώνει και πάλι τις δυνάμεις του μαζί με άλλους φορείς, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 20.30 και στέλνοντας και πάλι ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλαμαριάς θα κατεβάσει τους διακόπτες στα τέσσερα δημοτικά κτίρια που βρίσκονται επί των οδών (Κομνηνών 58, Μεταμορφώσεως 9, Καραμαούνα 1-πλατεία Σκρά, και Εθνικής Αντιστάσεως 128) και στο κτίριο του Πολιτιστικού Οργανισμού (Κομνηνών 58-πεζόδρομος) για μία ώρα.
Παράλληλα παροτρύνει τους δημότες να συμμετέχουν και αυτοί ενεργά στην «ώρα της Γης». Σκοπός της φετινής παγκόσμιας «σκοτεινής κραυγής» είναι να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες των κρατών, έτσι ώστε να καταλήξουν σε νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο για το κλίμα που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό.
Όσοι επιθυμούν να δώσουν τη δική τους ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.wwf.gr/earthhour/dimoskalamarias

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΛΚΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το «έβδομο» ανακοινωθέν
Πέτσας, Γιάννης ISBN: 978-960-426-552-7
Άλλοι συντελεστές : Γιάννης Πέτσας (επιμέλεια εξωφύλλου), Μάνος Χατζηκωνσταντής (φωτογραφία εξωφύλλου) Θέμα : Ελληνική λογοτεχνία, Μυθιστόρημα, Τρομοκρατία, 17 Νοέμβρη, Ερυθρές Ταξιαρχίες, Πολιτική, 20ος αιώνας Αριθμός Σελίδων :368 Εξώφυλλο : Μαλακό Έτος Έκδοσης : 2009 (Οκτώβριος)
«Το “έβδομο” ανακοινωθέν» είναι ένα φανταστικό δοκίμιο και παράλληλα μια φανταστική αυτοβιογραφία – ένα μυθιστόρημα.
Ακροβατεί μεταξύ ιστορικών γεγονότων και μυθοπλασίας.
Τρομοκράτες, παρακρατικοί, στρατηγοί, φύλακες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και δικαστές ζουν, παρελαύνουν στις σελίδες του βιβλίου. Χτυπούν, βρίζουν και καθοδηγούν. Κλείνουν το μάτι και με τη μυθική τους διάσταση εισβάλλουν στο μυαλό και τη φαντασία του αναγνώστη.
Το «έβδομο» ανακοινωθέν εξεδόθη στο όνομα των Ερυθρών Ταξιαρχιών.
Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες το διέψευσαν. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ο συγγραφέας του συγκεκριμένου κειμένου, κάποιος ονόματι Πικιαρέλι, παραχαράκτης στο επάγγελμα, το έγραψε κατά παραγγελία «αγνώστου» τινός.
Ο ίδιος δολοφονήθηκε το ’84.Παραμένει μυστήριο ποιος και γιατί παράγγειλε το ψεύτικο ανακοινωθέν. Λέχθηκε ότι ο θάνατος του Μόρο ήταν το αποτέλεσμα μυστικής συμφωνίας ανάμεσα στη CIA και την KGB, που δεν επιθυμούσαν την αλλαγή τού μεταπολεμικού συμφώνου τής Γιάλτας την οποία υποστήριζε ο χριστιανοδημοκράτης ηγέτης.
Ως σήμερα τίποτα δεν έχει αποδειχθεί και η φήμη εξακολουθεί να πλανάται.
Η εκδοχή ωστόσο μοιάζει αληθοφανής.
Το βιβλίο «Το “έβδομο” ανακοινωθέν» του εικαστικού Γιάννη Πέτσα είναι μια «παραχάραξη» και μια ευχάριστη έκπληξη

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Υπουργείο του τρόμου;
Από την «Άνοιξη της Πράγας» στη «Βελούδινη Επανάσταση» Λόρεντς Αλόιζ Μετάφραση: Σταυρακάκης Μανώλης Σελ.: 368
Σχήμα: 13,5 x 21
ISBN: 978-960-6760-64-8
Σαράντα χρόνια μετά την «Άνοιξη της Πράγας» και σχεδόν είκοσι από τη «Βελούδινη Επανάσταση», ο τελευταίος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τσεχοσλοβακίας, ο στρατηγός Αλόιζ Λόρεντς, «απολογείται» για την αυτοκρατορία των 100.000 πρακτόρων που διοικούσε ο ίδιος, με στόχο την υπεράσπιση της οικοδόμησης του σοσιαλισμού.Μια μοναδική μαρτυρία από τα ενδότερα του συστήματος για:
Ι. Τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών, χθες, σήμερα και αύριο, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, τους στόχους και τα μέσα. Η διείσδυση σε κάθε κοινωνικό και ιδιωτικό χώρο, τα απόρρητα σχέδια για την παρακολούθηση του Αλεξάντερ Ντούπτσεκ, του Βάτσλαβ Χάβελ και όλων των «εχθρών» του σοσιαλισμού, η λογοκρισία, η περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΙΙ. Την αρχή και το τέλος της «Άνοιξης της Πράγας» και τη χαμένη ευκαιρία που αντιπροσώπευε.
Γιατί ο Γκορμπατσόφ, ή ίσως πολύ περισσότερο ο Αντρόποφ, ήρθε αργά, όταν η μεταρρύθμιση ήταν πια αδύνατη.
Όχι, ο στρατηγός Λόρεντς δεν ήταν ο σκηνοθέτης της ανατροπής του καθεστώτος, όπως πολλοί υποψιάστηκαν, γνωρίζοντας τη δύναμη που διέθετε το 1989. Απεναντίας, μετά την πτώση, οδηγήθηκε στη φυλακή και καταδικάστηκε για κατάχρηση εξουσίας και απόπειρα καταστροφής απόρρητων αρχείων.
Εξηγήσεις για την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» όπως τις καταγράφει ο άνθρωπος που γνώριζε όχι απλώς την απογοήτευση των μαζών, αλλά και το γεγονός ότι η πιο ισχυρή «αντιπολίτευση» βρισκόταν ανάμεσα στις γραμμές της εξουσίας.
Το βιβλίο αποκάλυψη που συναντάει τις Ζωές των Άλλων μέσα από μια αναπάντεχη διαδρομή.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics «Κουστούμι» Μέρκελ το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα Ευ. Βενιζέλος: Δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις Συμφωνία Μέρκελ - Σαρκοζί για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας Τουρκική στήριξη στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ Οι αφανείς ήρωες του Εικοσιένα 33 δις ευρώ για την Ελλάδα Ειρήσθω Με τι μούτρα ραγιάδες; «Η τύχη μάς έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους…» Οι σκοτεινές στιγμές του Αγώνα του ΄21 με τις εμφύλιες συγκρούσεις που συνεχίστηκαν και μετά την απελευθέρωση Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελες Η ομογένεια της Μελβούρνης τιμά την 25η Μαρτίου «Έτοιμη για πόλεμο με το Ισραήλ» δηλώνει η Συρία Γενο-γεροκτονία Μήνυμα για την εθνική επέτειο 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Χρόνια Πολλά Ελλάδα.Χρόνια Πολλά Ελληνες όπου κι αν βρίσκεστε Η κυβέρνηση τα "μασάει" τελικά και στα κλειστά επαγγέλματα Πενταετές ενεργειακό σχέδιο ανακοίνωσε η Τουρκία Επιστροφή πρέσβειρας της Τουρκίας στη Σουηδία Οι αναδυόμενες χώρες ανατρέπουν την αγορά πυρηνικής ενέργειας Το ιστορικό υπόβαθρο της 25ης Μαρτίου Ενα άχρηστο όπλο Παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα και άλλων χωρών οι Τούρκοι και ιδού πως αντιμετωπίζονται στόκοι επί σκοπόν ... Δεν έχουν το Θεό τους οι Τούρκοι Δεκαεφτά νησιά μας διέπλευσαν οι Τούρκοι!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Στα μαχαίρια Τραπεζουνταίοι, Κερασουνταίοι και Σαμψουνταίοι...Περί της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το κοινοβούλιο της Σουηδίας ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τριάντα χρόνων αγώνες των Ελλήνων της Σουηδίας στέφθηκαν με επιτυχία, με την αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού από τη Σουηδική Βουλή

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκδήλωση για την ΕΟΚΑ στην Καρδίτσα Ο «σινικός πόλεμος» της Google Εξαφανίστηκε νησί στον κόλπο της Βεγγάλης Δεν τα βρήκαν Νετανιάχου και Ομπάμα Το Ιράκ κινδυνεύει από τη θρησκευτική διένεξη Συνεργασία με ΗΠΑ διεκδικεί το Πακιστάν Eιδική σχέση και όχι πλήρης ένταξη Τουρκίας Η Βρετανία «χτυπά» την κρίση από το Διάστημα Σε νευρική κρίση η Ευρώπη

Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Σώθηκε το τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο King's

Απέδωσαν οι πιέσεις
Σώθηκε το τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο King's. Λονδίνο, του Θανάση Γκαβού Ανήμερα της εθνικής εορτής το King's College του Λονδίνου ανακοίνωσε την απόφασή του να αναβαθμίσει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών που λειτουργεί στο πανεπιστήμιο εδώ και 20 χρόνια, ενσωματώνοντας σε αυτό το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Η απόφαση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του σχεδίου κατάργησης του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των σχολών του πανεπιστημίου, λόγω της οικονομικής στενότητας. Μόνο στο διαδίκτυο συγκεντρώθηκαν 9127 υπογραφές κατά του σχεδίου.
Η απόφαση σημαίνει το ελληνιστικό τμήμα τυπικά όντως κλείνει, στην ουσία όμως το διδακτικό πρόγραμμά του, οι φοιτητές του και το ακαδημαϊκό του προσωπικό μεταφέρονται σχεδόν ως έχουν στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών. Η ιστορική ελληνιστική έδρα Κοραή (για τη Νεοελληνική και Βυζαντινή Ιστορία, Γλώσσα και Λογοτεχνία) που ιδρύθηκε στο King's College το 1919 θα υπάγεται στο εξής στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου, με το νέο ακαδημαïκό έτος.

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/ Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση, ενώ ο Πρωθυπουργός τονίζει με έμφαση ότι η σημερινή ημέρα "συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης ενός λαού να διεκδικεί το βασικότερο διακαίωμά του, την ίδια του την υπόσταση". "Η αλληλεγγύη η βασική αρχή της ΕΕ" Κορυφαία εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου.
Στην αλληλεγγύη που επέδειξαν οι φιλέλληνες για την επανάσταση του 1821 αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υπενθυμίζοντας ότι "η αρχή της αλληλεγγύης είναι η βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό πρέπει να το θυμούνται οι εταίροι μας". Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι με ενότητα και αλληλεγγύη για τη Δημοκρατία μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος σημείωσε ότι με αγώνα και ευθύνη μπορούμε να πετύχουμε την ευημερία στη σύγχρονη Ελλάδα. Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μέρες περισυλλογής προσθέτοντας ότι όλοι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο. Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Νωρίτερα, τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρόέδρου της Βουλής, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου. Μόνο πεζοπόρα τμήματα Αυτή τη χρονιά, στην παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν μόνο πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα. Η απόφαση αυτή, που έχει ληφθεί προ καιρού, αφορά όλες τις παρελάσεις και ελήφθη για λόγους οικονομίας, προστασίας του περιβάλλοντος και αποφυγής μετακινήσεων μηχανοκίνητων μονάδων από τα σύνορα, κάτι το οποίο θα επηρέαζε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν υπερπτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Τα οικονομικά οφέλη της απόφασης αυτής αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ. Κ. Παπούλιας: "Αναγκαία μία ιστορική μετάβαση" ''Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο, είναι όμως, αναγκαίο" αναφέρει στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου αναφέρει: "Το 1821 οι Ελληνες ξεσηκώθηκαν για να κερδίσουν την ελευθερία τους, την ανεξαρτησία της Ελλάδας, το δικαίωμά της να ορίζει την τύχη της η ίδια. 189 χρόνια μετά την αφετηρία του μεγάλου Αγώνα, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα και πάλι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όπως βρέθηκε πολλές φορές στην Ιστορία της. Τότε το ζητούμενο ήταν η απελευθέρωσή μας από το ζυγό, τον κατακτητή. Σήμερα, είναι η απελευθέρωσή μας από όσα μας οδήγησαν στο μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που ζούμε, στη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης Ιστορίας μας". Και συνεχίζει: "Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καλούμαστε να δουλέψουμε μαζί, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο από τη σημερινή κρίση και την αναγέννηση της πατρίδας μας.
Για μια Ελλάδα, όπου κυριαρχεί το δίκαιο, η αλληλεγγύη, οι ίσες ευκαιρίες, η προοπτική.
Είμαι βέβαιος ότι, για ακόμη μια φορά, θα σταθούμε αντάξιοι απέναντι στην Ιστορία μας". ''Το πατριωτικό λαϊκό καθήκον για το λαό είναι να μη δεχτεί να θυσιαστούν οι τελευταίες κατακτήσεις του'' τονίζει στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο το ΚΚΕ. Το παρελθόν μας δίδαξε να αποφύγουμε τις ακρότητες και τις διχαστικές αντιπαραθέσεις που τόσο πολύ μας έχουν στοιχίσει, σημειώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Οι στιγμές που ζούμε σήμερα απαιτούν για άλλη μια φορά από όλους ενεργοποίηση, αυτοοργάνωση και ανάληψη της ευθύνης, υπογραμμίζει στο μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα χτυπήσουν Νίκο και θα χτυπήσουν άσχημα!»

11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ «Θα χτυπήσουν Νίκο και θα χτυπήσουν άσχημα!» Βελιγράδι, του Νίκου Πέλπα- Η έναρξη των νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας με βρήκε στην Πρίστινα, σε κάποια σοκάκια κοντά στη λαϊκή αγορά, όπου αναζητούσα...πανικό. Πανικό δεν συνάντησα ποτέ, η πόλη έσφυζε από ζωή λες και βγήκαν στους δρόμους ακόμη και εκείνοι που σπάνια κατέβαιναν στο κέντρο. Η μοναδική εικόνα που πρόδιδε κάποια αναστάτωση ήταν οι μεγάλες ουρές έξω από φούρνους, όπου, όποιος έμπαινε… έβγαινε με μια αγκαλιά ψωμιά. Στις 19:40 όταν ήχησαν οι σειρήνες όλοι εξαφανίστηκαν.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι μαγαζάτορες έκλεισαν τα μαγαζιά τους, οι καφετέριες άδειασαν, οι μάνες πανικόβλητες τράβηξαν τα παιδιά μέσα στο σπίτι. Η πόλη ερήμωσε! Έπιασε σούρουπο, ο εφιάλτης άρχιζε… Μερικές ώρες νωρίτερα στην καφετερία, έξω από το ξενοδοχείο Grand, δεν έπεφτε καρφίτσα. Δημοσιογράφοι, ασφαλίτες, μαυραγορίτες και κλεφτρόνια περίμεναν το μοιραίο για να αναλάβουν δράση. «Λιάζουμε τα αρχ....α μας για να προκαλέσουμε το ΝΑΤΟ» μου λέει ο «Τσαούς» - γνωστός Σέρβος μαυραγορίτης – που διαισθάνεται ότι φτάνουν, για αυτόν, οι «καλύτερες μέρες». Αλβανός, δεν τολμούσε να πατήσει το πόδι του στο Grand, από το 1998 όταν μετά την ενοχοποίηση των Σέρβων για τη σφαγή στο Ράτσακ, κρίθηκαν από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ανεπιθύμητοι. Έτσι λοιπόν, οι αλβανοί οπερατέρ που δούλευαν για ξένους καθόντουσαν στην καφετερία ενός ομοεθνούς τους που βρισκόταν απέναντι από το ξενοδοχείο.
Εκεί συνάντησα και τον Σουλειμάν Κλοκότσι εικονολήπτη του Associated press να μιλάει στο κινητό με την Σερβίδα παραγωγό του που καθόταν τριάντα μέτρα απέναντί, στην καφετερία του Grand. «Θα χτυπήσουν Νίκο και θα χτυπήσουν άσχημα!» μου λέει ο Σουλειμάν «οι Σέρβοι δεν το πιστεύουν… εσύ αν δεν έχεις λόγο να μείνεις, φύγε» με συμβούλεψε. Τέτοιο γεγονός δεν χάνεται, του απαντάω και χαιρετηθήκαμε.
Από τότε δεν ξαναείδα τον Σουλειμάν, μέχρι την είσοδο των νατοϊκών δυνάμεων τον Ιούνιο.
Όταν συναντηθήκαμε, έμαθα ότι δυόμισι μήνες κρυβόταν με την γυναίκα του, τα δυο τους μικρά παιδιά και καμιά δεκαριά συγγενής στο υπόγειο του σπιτιού του. Στο στρατόπεδο «Στρατάρχης Τίτο» έξω από την Πρίστινα επικρατεί συνωστισμός. Χιλιάδες επίστρατοι ξαπλωμένοι στο πλατό μπροστά από τον στρατώνα.
Κάποιοι παίζουν χαρτιά, κάποιοι σκάκι, άλλοι αναμετρούν τη δύναμή τους παλεύοντας η «βάζοντας χέρι».
Από τα τέσσερα εξωτερικά μαγειρεία που τοποθετήθηκαν, για τις ανάγκες, στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου αναδύεται πυκνός ατμός που ταξιδεύει τη μυρωδιά της φασολάδας χιλιόμετρα μακριά.
Έξω από το στρατόπεδο στα γύρω χωράφια επίσης βρισκόταν εκατοντάδες επίστρατοι.
Αυτούς πλησιάσαμε με τον κάμεραμαν μου τον Μάτκε, αλλά ούτε λόγος να γίνεται για δηλώσεις. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ THE INSIDER

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ULTRA PRINT ALMA

Στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, και ανάμεσά τους του Χρήστου Ματζώρου, γραμματέα της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και προέδρου της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας «ULTRA PRINT». Η εργοδοσία, προχώρησε στο κλείσιμο του τμήματος offset που λειτουργούσε, με αποτέλεσμα την απόλυση όλων των εργαζομένων στο τμήμα.
Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια κι άλλων τριών απολύσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην εταιρεία. ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ www.typografeio.blogspot.com Κίνημα ΤυπογράφωνΔύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης-- www.typografeio.blogspot.com
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης. typografeio

Στα χέρια της Αστυνομίας ο εκβιαστής του πρώην δημάρχου Πάργας!

Στα χέρια της Αστυνομίας ο εκβιαστής του πρώην δημάρχου Πάργας!