Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Xορευτικό πάρτυ των μαθημάτων χορού του Άρδην 15/12

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

Πλούσιο και φέτος το Πρόγραμμα της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης του
ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ που θα παρουσιασθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ με Ελεύθερη είσοδο.
Περίπου 100 «εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες» παρουσιάζουν:
-ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
   Το πρώτο "Ο μαγικός ήχος της σιωπής" της Μαρίας Αργυρίου αναφέρεται στην διαφορετικότητα των ανθρώπων   αλλά και στον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η μουσική στη ζωή μας. (Ζωντανή αφήγηση και μουσική από 10μελή ορχήστρα).
   Το δεύτερο "Οι 12 κοκκινοσκουφίτσες και ο κουρδιστός λύκος" του Χρήστου Μπαλωτή αναφέρεται στης ανησυχίες των παιδιών στην αναζήτηση της περιπέτειας καθώς και στην θετική επίδραση της τεχνολογίας (Αφήγηση και Μπαλέτο).
-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ (Χορωδία)
-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ (Ομάδες Χορού-Μπαλέτο, Χιπ Χοπ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν 1300 περίπου μαθητές των Δημ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Ν. Μουδανιών αλλά και του ευρύτερου Δήμου Ν. Προποντίδας
σε 6 πρωινές παραστάσεις στις 10 και 11 του μήνα.

ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΣ 2012 - 2013

Ένα επίκαιρο θέμα με το οποίο δυστυχώς ΔΕΝ ασχολούνται τα Μ.Μ.Ε (αλλά και οι «υπεύθυνοι» πολλές φορές) είναι αυτό του εκχιονισμού.
Τα πρώτα χιόνια έκαναν για τα καλά την εμφάνιση τους σε ορεινές (και όχι μόνο) περιοχές. 

Έγιναν και οι αντίστοιχες «συσκέψεις» των συντονιστικών οργάνων για την «αντιμετώπιση» των όποιων προβλημάτων προκύψουν από την χιονόπτωση και τον παγετό, και σε γενικές γραμμές, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, από τις «συσκέψεις» προέκυψε ότι η «κρατική μηχανή» είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα….
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η «κρατική μηχανή» στον τομέα του εκχιονισμού, έχει «βλάβη» εδώ και χρόνια. 

Ο στόλος εκχιονιστικών μηχανημάτων (αλατιέρες, φρέζες, κλπ) είναι ελλιπέστατος κάτι που αναγκάζει το «κράτος» να δημοπρατεί οδικά σημεία προκειμένου να τα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό και την εμπειρία γι αυτή τη δουλειά.
Τα όποια κρατικά εκχιονιστικά μηχανήματα συμμετέχουν και αυτά , αλλά όπως είπαμε πιο πάνω, είναι πολύ λίγα σε αριθμό σε σχέση με τον αριθμό των ιδιωτικών εταιριών. 

Το εθνικό οδικό δίκτυο, η Εγνατία Οδός, η Π.Α.Θ.Ε, οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου, κλπ, υποστηρίζονται από εκχιονιστικά μηχανήματα ιδιωτικών εταιριών.
Η διαδικασία αυτής της υποστήριξης είναι απλή θα λέγαμε.
Κάθε χρόνο γίνονται οι δημοπρασίες και αφού ολοκληρωθούν ο εργολάβος – οι που πήραν τα όποια τμήματα δρόμων, μεταφέρουν στους κατά τόπους εκχιονιστικούς σταθμούς μηχανήματα προκειμένου να επέμβουν όταν χρειαστεί.
Εδώ να κάνω μια παρένθεση λέγοντας ότι φέτος παρόλο που ήδη έπεσαν και πέφτουν χιόνια, υπάρχουν μέρη τα οποία ΔΕΝ έχουν ακόμα δημοπρατηθεί.
Είδαμε σε πρόσφατα δημοσιεύματα ότι ΚΑΙ στον εκχιονισμό φέτος (όπως και πέρσι) θα έχουμε περικοπές.
Αλήθεια, τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι το κράτος ΔΕΝ θα πληρώσει επιφυλακές σε χειριστές
Σημαίνει ότι θα κάνουν «οικονομία» στο αλάτι;
Σημαίνει ότι οι έδρες θα έχουν λιγότερα μηχανήματα από τα προβλεπόμενα;
Σημαίνει ότι ΞΑΝΑ θα κλείσουν η Εγνατία και άλλα σημεία;
Και μιλάμε για το Εθνικό Οδικό Δίκτυο.
ΝΑ πάμε όμως και στους χώρους Ευθύνης των Ο.Τ.Α.
Εκεί που ΔΕΝ υπάρχει καθόλου εξοπλισμός για την αντιμετώπιση παγετού, η αν υπάρχει είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ και ακατάλληλος σε πολλές περιπτώσεις.
Καλό θα ήταν να βγει κάποιος αρμόδιος και να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τον εκχιονισμό 2012 – 2013, να ενημερώσει σχετικά με τις «περικοπές» κλπ.
Διαβάσαμε μια είδηση ότι στα Γρεβενά τα εκχιονιστικά δεν έχουν χειριστές λόγο περικοπών.
Τελικά τι συμβαίνει;
Θα έχουμε ΚΑΙ φέτος κλειστούς δρόμους για μέρες;
Καιρός είναι να δοθούν απαντήσεις.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο - Εκδηλώσεις 14-19 Δεκεμβρίου

Ποντιακή Σκηνή ΚΘΒΕ: 100 ΛΟΓΙΩΝ ΖΑΝΤΙΑΣ - Τελευταίος μήνας παραστάσεων

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανίδρυσε την «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται η παράσταση «100 λογιών ζαντίας», βασισμένη στο έργο «Αυτά που είδε ο Μπάτλερ», του Τζο Όρτον. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Τάσος Παλαντζίδης.
Η παράσταση «100 λογιών ζαντίας» θα παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών έως την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012.
Η Ποντιακή Σκηνή του ΚΘΒΕ καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1979, με το έργο του Γεωργίου Κ. Φωτιάδη, «Τα σκοτάδια ή ο Λαζάραγας». Έκτοτε, έχουν παρουσιαστεί, στο πλαίσιο αυτής, τα εξής έργα: «Η προξενεία» (1980), «Πουγαλεμένα ψήα» (2000), «Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα» (2002) & «Της Τρίχας το Γεφύρ'» (2005).
Δείτε το τρίλεπτο της παράστασης εδώ
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΚΘΒΕ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΘΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ακυρώνονται οι προγραμματισμένες για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 παραστάσεις του ΚΘΒΕ, λόγω στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Εθνικό Θέατρο και στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Στο πλαίσιο των στάσεων εργασίας, αναβάλλεται και  η προγραμματισμένη, για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, πρεμιέρα της παράστασης "Το Μεγάλο μας Τσίρκο"
Οι παραστάσεις του Σαββάτου 15/12/12 και της Κυριακής 16/12/12 θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

3 μέρες σύγχρονης μουσικής στο ΑΒΓΟ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Θ., ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ Κ. (επιμ.)
Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΪΜΑΡΗΣ
Η πολιτισμική ιστορία της Κβαντικής Θεωρίας

Το βιβλίο περιλαμβάνει τέσσερα άρθρα που εξετάζουν την περίπλοκη σχέση ανάμεσα στην κβαντική φυσική και στο κοινωνικο-πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο αυτή διαμορφώθηκε. Στο πρώτο άρθρο, του αμερικανού ιστορικού των επιστημών Πολ Φόρμαν, υποστηρίζεται ότι η διαμόρφωση της κβαντικής φυσικής ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη γερμανόφωνη Ευρώπη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας κβαντομηχανικής, ο μη αιτιακός χαρακτήρας της, δεν ήταν, σύμφωνα με τον Φόρμαν, προϊόν των εσωτερικών εξελίξεων στη φυσική, αλλά αποτέλεσμα της οικειοποίησης από πολλούς φυσικούς της ιδεολογίας του ανορθολογισμού που κατείχε ηγεμονική παρουσία στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Το δεύτερο και το τρίτο άρθρο, των ιστορικών της φυσικής Τζων Χέντρι και Νόρτον Γουάιζ, αντίστοιχα, εκφράζουν με αντιπροσωπευτικό τρόπο την πρόσληψη της «θέσης Φόρμαν» από την κοινότητα των ιστορικών των επιστημών. Ο τόμος κλείνει με μια πρόσφατη εργασία του ίδιου του Φόρμαν, όπου απαντά στην κριτική που ασκήθηκε στο έργο του από το 1971, όταν πρωτοδημοσιεύθηκε. Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τη συζήτηση για τη «θέση Φόρμαν» -μια ρηξικέλευθη προσέγγιση που έχει συζητηθεί πολύ ανάμεσα σε φυσικούς, μαθηματικούς, και ιστορικούς και φιλοσόφους των επιστημών- διερευνώντας τόσο τις ιστοριογραφικές προκείμενες της κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας των επιστημών όσο και την ιστορία της σύγχρονης φυσικής.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ISBN 978-960-524-335-7 | 17 X 24 εκ. | 278 σελ. |

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

14 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Beka Books σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Για τ' όνειρο πως να μιλήσω την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 9.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο Beka Books
Εθνικής Αντίστασης 13 & Δαβάκη Πίνδου, Ραφήνα
Τηλ. 22940-24.002

15 Δεκεμβρίου 2012
Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών - Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και τις Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 9 π.μ. στην επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η ψυχαναλυτική παρατήρηση βρέφους και οι εφαρμογές της σε πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Παρατηρώντας το βρέφος - Η μέθοδος ψυχαναλυτικής παρατήρησης βρέφους. Διάρκεια ημερίδας 9πμ-3μμ
Εντευκτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών (κτήριο Κωστής Παλαμάς)
Ακαδημίας 48 & Σίνα
Αθήνα

15 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και η Παπαχαραλάμπειος Δήμοσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό Αυτό το σπίτι είσαι εσύ το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στο αναγνωστήριο της Παπαχαραλάμπειου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Γιώτα Κοργιαλά-Κωσταντακοπούλου, ιατρός-παιδοψυχίατρος.
Διαλόγους από το βιβλίο θα αποδώσουν θεατρικά η Ελένη Ζαρκαδούλα και ο Αντώνης Μουχτούρης, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος Σοφία Μάνιου.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη
Α.Κοζώνη 7, Ναύπακτος
Τηλ. 26340-27.388

15 Δεκεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία σάς προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Δημήτρη Μάρδα με αφορμή την κυκλοφορία του πολιτικού του μυθιστορήματος Η γοητεία μιας συντριβής το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 12 μ.μ. Στη συντροφιά του θα παρίστανται: ο συγγραφέας-πολιτειολόγος Κώστας Ζουράρις και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Γρηγοριάδης, Βασίλης Κοντογουλίδης, Χρήστος Μάτης, Παντελής Σαββίδης, Χριστίνα Ταχιάου, Μάρα Τοπαρλάκη.
Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορεία
Λ. Νίκης 3, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 226190
 

18 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το PUBLIC σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Public
Πυρσινέλλα 4 & Γ. Μελανίδη, Ιωάννινα
Τηλ. 26510-70.087

18 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το PUBLIC σάς προσκαλούν να γνωρίσετε τη συγγραφέα Καταρίνα Χάγκενα που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη με το βιβλίο της Γεύση από κουκούτσι μήλου την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου
Public
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
Τηλ. 210-32.46.210
18 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Αιγηίς σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Για τ' όνειρο πως να μιλήσω την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 6.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σοφία Μαντουβάλου, συγγραφέας
Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, συγγραφέας
Βιβλιοπωλείο Αιγηίς
Βασ. Γεωργίου Α΄ 11, Πειραιάς
Τηλ. 210-41.00.286

19 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το Public σάς προσκαλούν να γνωρίσετε τη συγγραφέα Καταρίνα Χάγκενα που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη με το βιβλίο της Γεύση από κουκούτσι μήλου την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Δημήτρης Καραθάνος, αρχισυντάκτης του περιοδικού Soul, δημοσιογράφος της Athens Voice.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Goethe-Institut Θεσσαλονίκης.
Public
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-227.288

19 Δεκεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Free Thinking Zone σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου Λαμπερή μέρα την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Με την Αμάντα Μιχαλοπούλου θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός.
Free Thinking Zone
Σκουφά 64 και Γριβαίων
Τηλ. 210-36.17.461

19 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Το Θέμα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φιλομήλας Λαπατά Η χήρα του Πειραιά την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο Το Θέμα
Φιλολάου 62 & Εκφαντίδου, Παγκράτι
Τηλ. 210-75.69.400
19 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Discover σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό Αυτό το σπίτι είσαι εσύ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιώτα Ξυλιά, φιλόλογος
Ελένη Ροδοπούλου, φιλόλογος
Discover
Πατρέως 30, Πάτρα
Τηλ. 2610-624.916

20 Δεκεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κακούρου Η ρωγμή την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ.
στο 104 στο Γκάζι.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Λένα Διβάνη, συγγραφέας, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής Σχολής
του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μανόλης Γιακουμάκης, καθηγητής, αντιπρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
και ο συγγραφέας.
Αποσπάσματα θα αποδώσει η θεατρική ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
Τηλ. 210-34.55.020

H Θεσσαλονίκη ένας από τους top προρισμούς του National Geographic

Στους Top Προορισμούς η Θεσσαλονίκη 
Το National Geographic συγκαταλέγει τη Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, που πρέπει να επισκεφθεί κανείς κατά τη διάρκεια του 2013.
Ναύπλιο, Εορταστικό Πακέτο: 135€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό
Ναύπλιο, Εορταστικό Πακέτο: 135€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, welcome drink και παραδοσιακά γλυκά και κρασί στο δωμάτιο σας! Κάντε της βόλτες σας στο γραφικό Ναύπλιο, επισκεφτείτε το Παλαμήδι και περάστε αξέχαστα.
Καλάβρυτα: 134€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα σε υπέροχα δωμάτια
Καλάβρυτα: 134€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα σε υπέροχα δωμάτια . Σε έναν υπέροχο προορισμό , μοναδικό φυσικό τοπίο, χιονοδρομικό κέντρο σε απόσταση αναπνοής,ταβερνάκια με παραδοσιακές νοστιμιές και πανέμορφα δωμάτια με όλες τις ανέσεις, σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Μπάνσκο:410€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena
Μπάνσκο:410€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena. Πολυτέλεια και άνεση σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο , σε ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης! Ισχύει για διαμονή 21 - 26/12/2012.
Ελάτη Τρικάλων: 79€ ένα 3ήμερο για δύο άτομα με πρωινό
Ελάτη Τρικάλων: 79€ ένα 3ήμερο για δύο άτομα με πρωινό.Απολαύστε ένα υπέροχο ταξιδάκι σε απίστευτη τιμή , σε όμορφα και άνετα δωμάτια , ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση της γύρω περιοχής!
Βόρεια Εύβοια, Κανατάδικα Εορταστικό Πακέτο: 130€ για 3ήμερο με πρωινό
Βόρεια Εύβοια, Κανατάδικα Εορταστικό Πακέτο: 130€ για 3ήμερο με παραδοσιακό πρωινό, περίπατο, μουσική βραδιά τις ημερές των ρεβεγιόν και late check out. Περάστε τα Χριστούγεννα σε έναν από τους γραφικότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας.
Καρπενήσι - Μυρίκη: 442€ ένα 3ήμερο για 7 άτομα σε ξύλινο chalet με πρωινό
Καρπενήσι - Μυρίκη: 442€ ένα 3ήμερο για 7 άτομα σε ξύλινο chalet με πρωινό.Εντελώς διαφορετική διαμονή , για όσους αναζητούν περισσότερα από ένα απλό δωμάτιο, πανέμορφα, πολυτελή ,ανεξάρτητα σπιτάκια σε ένα καταπράσινο περιβάλλον! Μια μοναδική προσφορά για μοναδικές στιγμές!

LISA HANNIGAN - WHAT'LL I DO

LISA HANNIGAN
“WHAT'LL I DO”
Η Lisa Hannigan κατάγεται από την Ιρλανδία. Ξεκίνησε την μουσική της καριέρα το 2000 με τη συμμετοχή της στο συγκρότημα του Damien Rice. Μετά από 6 χρόνια συνεργασίας, οι προσωπικές διαφωνίες μεταξύ των δυο οδήγησαν στο να ακολουθησει ο καθένας τον δικό του δρόμο.
Με τις μετοχές της να έχουν εκτοξευθεί μετά το Sea Sew(Βραβεύτηκε απο τα Hot Press Readers Awards το 2009 σαν “Irish Album of The Year”, ενω ήταν υποψήφιο στην ίδια κατηγορία στα Meteor Music Awards , Choice Music Prize και Mercury Prize) και τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν (Damien Rice) να έχει κοπεί, ήρθε η ώρα μέσα από το τελευταίο της album “Passenger” να κατακτήσει τον κόσμο.
Το πρώτο single μέσα από το “Passenger” είναι το “What’ll I do”
Εδώ μπορείτε να δείτε το video clip: http://www.youtube.com/watch?v=TvwJMa5b1Qg

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη
Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση για παιδιά
Τα Χριστούγεννα ο πιο αστείος πόλεμος του κόσμου ζωντανεύει μπροστά στα παιδιά σε μια γιορτινή παράσταση!
Με αφορμή το βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου
ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ
(εικόνες: Ντανιέλα Σταματιάδη)
ο εμψυχωτής Χρήστος Χριστόπουλος σχεδίασε ένα θεατρικό διαδραστικό παιχνίδι γεμάτο γέλιο και ανατροπές!
Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα,
Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια του στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου…
Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα!
Ο φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος,
ένας κηπουρός ονείρων κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια
με δυο μεζούρες γέλιο και δυο φλιτζάνια γλύκα!
Μικροί και μεγάλοι ελάτε να ζωντανέψουμε το παραμύθι και να γελάσουμε με την καρδιά μας.
• Αγία Παρασκευή, 14/12/2012, στις 6 και στις 7:30 μ.μ., στο Playgroup Hellas (Κύπρου 37Β)
• Μοσχάτο, 15/12/2012, στις 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «ΠΝΟΗ» (Θερμοπυλών 52)
• Κουκάκι, 16 και 23/12/2012, στις 11 το πρωί, στον χώρο δημιουργικών δράσεων Μικρές Ιστορίες (Δημητρακοπούλου 70). Μετά το τέλος της παράστασης, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής γεμάτο… σοκολάτα! Είσοδος: 7 ευρώ για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους ενήλικες. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ στο τηλ. 210 9227730.
• Πλατεία Συντάγματος, 24/12/2012, στις 12 το μεσημέρι
• Κως, 30/12/2012, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου). Ακολουθεί εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουμε με τη βοήθεια της σεφ Μαρίας Κουτσουμπάρη κουραμπιέδες και γλειφιτζούρια με σοκολάτα.

Σε 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ - in.gr

Σε 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Σε ισχύ από την Πέμπτη το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

«Κάνω πίσω» με τον Μόντι υποψήφιο όλης της κεντροδεξιάς, λέει τώρα ο Μπερλουσκόνι
Καταδικάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας πυραυλική δοκιμή-πρόκληση της Β.Κορέας
Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα ο εκατομμυριούχος ιδρυτής της McAfee

Σε λειτουργία από 1η Μαρτίου του 2014 η εποπτεία στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ
Θετική η εισήγηση του Βερολίνου για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα
Μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν το 55% των φόρων το 2011

Ένας «μίνι Νείλος» ανακαλύφθηκε στον μακρινό Τιτάνα
Μύκητες ζουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια κάτω από τον πυθμένα των ωκεανών
Τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου «σύριγγες του μέλλοντος»

Χριστουγεννιάτικο bazaar βιβλίου από τον Βήμα 99,5 στην Τεχνόπολη
Πέθανε ο βιρτουόζος του σιτάρ, Ραβί Σανκάρ
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ σε ρόλο... Κερτ Κομπέιν σε συναυλία των Nirvana

Ετοιμος παρουσιάστηκε ο πρίγκιπας Φεϊζάλ με τις αμφιβολίες να παραμένουν
«Τριάρα» από την Καλλιθέα και τρεις ισοπαλίες
Συνάντηση Σαββίδη - Σαμαρά, «πάγωσε» του Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Ακούστε το νέο τραγούδι "Μονάχα Εγώ"
Η Νένα Μεντή ως Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου επιστρέφει...
Ταινίες για το τέλος του κόσμου
Ένα μαγικό ταξίδι στη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι!
2ο Athens Open Air Film Festival: επιστρέφει γιορτινό στις πλατείες και τους δρόμους!
Toyota Aygo MMT 2013: Βελτίωση στον... αυτόματο
Aποκάλυψη για τη Skoda Octavia 2013
Μercedes-Benz E-Class 2013: Το νέο "πρόσωπο" της πολυτέλειας
Καούρ εκάματε!
Η... παραμυθένια Θεσπρωτία!
Νότια Εύβοια, τόπος σπάνιας ομορφιάς
Tips να διαλέξετε τα τέλεια εσώρουχα από την Dita Von Teese
Σταρ vs Ψύχους: πώς ντύνονται ζεστά χωρίς να θυσιάζουν το στιλ τους
10 συν ένας κανόνες της μόδας που δεν ισχύουν πια
Αν είχατε καρκίνο θα θέλατε να το ξέρετε;
Κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου για τις καπνίστριες
Η ζάχαρη κάνει λιγότερο επώδυνο τον παιδικό εμβολιασμό
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
www.imommy.gr: Το site για τη μέλλουσα και τη νέα μαμά, το παιδί και το νέο μπαμπά!
Ο μπαμπάς... Μπραντ Πιτ
Ρίγες... παντού, στα παιδικά ρούχα και αξεσουάρ
Τι πρέπει να προσέξετε πριν δώσετε το smartphone ή το tablet στο παιδί σας
Δοκιμαστικό για το... Τέλος του Κόσμου, το Facebook Down την Τρίτη;
Πρωτότυπα και διασκεδαστικά γκάτζετ, σούπερ δώρα για geek
Bavaria Vision 46: Ριζική ανανέωση
San Lorenzo SL 104: Το σκάφος του πρώτου πλάνου