Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ "ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ" ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 11 - 14 / 6 / 2009.

Το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας, ATHENS FINE ARTS FESTIVAL, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας από την Πέμπτη 11 Ιουνίου του 2009, τις Δεύτερες "Αντιπαραθέσεις". Συγκεκριμένα, στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, (πλατεία Κολωνακίου 2, τέταρτος όροφος, τηλ. 210 3606231) την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009 και ώρα 8.30μμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μεγάλης ομαδικής έκθεσης, με τίτλο "Αντιπαραθέσεις στη σύγχρονη Ελληνική τέχνη" σε επιμέλεια του γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού. Πρόκειται για μία μεγάλη ομαδική έκθεση, κυρίως ζωγραφικής, η οποία διοργανώθηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών, ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό της πόλης. Οι δεύτερες εικαστικές "Αντιπαραθέσεις" αλλάζουν ύφος και πραγματοποιούνται σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο, εστιάζοντας κυρίως στους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Την βραδιά των εγκαινίων η ηθοποιός Βαρβάρα Κυρίτση θα απαγγείλει ποιήματα από την ποιητική συλλογή "Εικόνες ζωής" της Χλόης Ν. Αμαράντου ενώ η υψίφωνος Δώρα Ρούσση θα ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση της Εύας Σολδάτου, από την ποιητική συλλογή ¨Νυκτερινές μπαλάντες". Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Φαίη Αλτηπαρμάκη, Χλόη Ν. Αμαράντου, Αιμιλία Αργυρίου, Αγγελική Βαϊανού, Ελευθερία Βέργου, Αθανασία Γιαξίδου, Γκαμπριέλ Βαλεντίν Γκράμα, Ζωή Γκαϊδατζή, Τζούλια Γκερρέρο, Δήμητρα Γκουτζιώτου, Βίκυ Δελλαπόρτα, Γιάννης Δενδρινός, Εύα Διβάρη, Ειρήνη Ευθυμάκη, Βασιλική Κάππα, Νίκος Λαμπρινός, Μάρκος Παπουτσάκης, Σύλβια Πετσούρα, Μιχαήλ Ρωμανός, Εύα Σολδάτου, Ειρήνη Σπυριδάκη, Μιχάλης & Γιάννης Σχίζας, Νικόλαος Ταμουτσέλης, Σάντρα Φουρλή, Μαριλένα Χρόνη. Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 14 Ιουνίου 2009, ώρες 6-11μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ (THE APARTMENT ) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 12/6/2009 - 14/6/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.45 & 22.45
ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ (THE APARTMENT ) - ΗΠΑ 1960
(Ασπρόμ.) Διάρκεια: 125'
Σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ
Ο Μπαντ Μττάξτερ, υπάλληλος σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, καλοπιάνει τους ανωτέρους του δανείζοντας τους το διαμέρισμα του για τις "διακριτικές" ερωτικές στιγμές τους.
Τα πράγματα όμως θα περιπλακούν όταν θα συναντήσει τη Φραν, την ερωμένη του μεγάλου αφεντικού, την οποία ερωτεύεται.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ - Ο ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Όταν μεγαλώνουν τα παιδιά αγαπημένων σου φίλων - που τα γνωρίζεις καλά απο μικρά και αγαπάς -και δημιουργούν το πρώτο τους βιβλίο, είναι πολύ συγκινητικό και θέλεις να το μοιραστείς.....
Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα ωραίο βιβλίο. Ο Σταύρος Τσιάκαλος, αρχιτέκτονας, έγραψε και εικονογράφησε ένα βιβλίο για παιδιά.
Ο Δαμιανός είναι ένας δράκος διαφορετικούς απ' όλους τους άλλους δράκους.
Βλέπετε, είναι υποχόνδριος. Μια μέρα αποφασίζει ότι είναι βαριά άρρωστος.
Και αφού στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η υγεία του πρέπει να συμβουλευτεί γιατρό, ξεκινάει την αναζήτηση εκείνου του γιατρού, που θα συμφωνήσει με τη διάγνωσή του. Θα τον βρει όμως;
Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Ποιός γνώριζε πρώτος για το Γουότεργκεϊτ;

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Του Richard Perez Pena
The New York Times
Είχαν τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία στα χέρια τους, αλλά την άφησαν να ξεφύγει.
To σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ προκάλεσε την παραίτηση του Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον και μετέβαλε σε σύγχρονους ήρωες τους δύο δημοσιογράφους της Washighton Post που την αποκάλυψαν.
Όμως, 37 ολόκληρα χρόνια, δύο παλαιοί δημοσιογράφοι της εφημερίδας New York Times υποστηρίζουν ότι διέθεταν και αυτοί τα στοιχεία και μάλιστα πολύ πριν από τους συναδέλφους τους στην Washighton Post… αλλά δεν άδραξαν την ευκαιρία.

Συνέδριο για ΜΜΕ και φεστιβάλ για αναπηρία

Το τέταρτο συνέδριο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την αναπηρία ετοιμάζεται για τις 22 και 23 Ιουνίου, ενώ το φεστιβάλ ΕΜΟΤΙΟΝ PICTURES γίνεται από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να διαβάσετε στην διεύθυνση http://www.ameamedia.gr/conference ενώ για το φεστιβάλ στη διεύθυνση http://www.ameamedia.gr/festival
Το πιο σημαντικό είναι πως το συνέδριο θα μεταδίδεται από το διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο.
Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το παρακολουθήσετε από την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας ενημέρωσης και επικοινωνίας από τη διεύθυνση http://www.minpress.gr/ και η αναμετάδοση θα γίνει από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου το πρωί.
Το κτίριο της γενικής γραμματείας ενημέρωσης και επικοινωνίας είναι προσπελάσιμο και το ίδιο προσπελάσιμο είναι και το μουσείο Μπενάκη που γίνεται το φεστιβάλ.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και του φεστιβάλ η γραμμή 1130 θα εκτελεί δρομολόγια πόρτα πόρτα με προσπελάσιμα λεωφορεία.
Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να έχετε από την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας ενημέρωσης και επικοινωνίας από τη διεύθυνση http://www.minpress.gr/
Οι νέες ειδήσεις που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρίες αναδημοσιεύονται καθημερινά στο http://news.disabled.gr/ και ειδικά τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Σε ό,τι αφορά στα φρέσκα κείμενα που πρόκειται να δημοσιευθούν στο αμέσως επόμενο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που πρόκειται να κυκλοφορήσει τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου μπορεί να τα βρείτε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/ που επίσης ενημερώνεται καθημερινά.
Εάν θέλετε να παίρνετε το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ δωρεάν μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που μπορείτε να γίνετε συνδρομητές από τη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Κυκλοφόρησε ο νέος Μπιμπί

Ο Μπιμπί προετοιμάζεται για το Δημοτικό
Εικονογράφος: Φερένα Σκόρδη
Έτος:10 Ιουνίου 2009
Σχήμα:21Χ29 Σελίδες:80
Εξώφυλλο:μαλακό ISBN:978-960-6864-15-5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνο με το typografeio στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Από σήμερα και πάλι το typografeio μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου σε όλους τους χώρους δουλειάς. Σημαντική παρακαταθήκη ο παλικαρίσιος ταξικός αγώνας Να σταματήσει η εξαπάτηση και η κοροϊδία!!!Αναζητούμε την Εργοστασιακή Σύμβαση Εργασίας της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ του κκε!!! Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; ΜΑΘΕ ΣΤΟ www.typografeio.blogspot.com -- www.typografeio.blogspot.com Διαδικτυακό βήμα ιδιοκτητών τυπογραφείων, βιβλιοδετείων,προεκτύπωσης.

Δεξιά στροφή και χαράτσι 3 δισ.

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚλίνατε επί δεξιότερα η γραμμή Καραμανλή Ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τη συνταγή Σαρκοζί ώστε σταδιακά να καταλάβει τον ιδεολογικό χώρο του Καρατζαφέρη ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Λ. Πολίτης
Κλίνατε επί δεξιά.
Είναι το νέο δόγμα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ήττα του κόμματος στις ευρωεκλογές και την εντυπωσιακή άνοδο του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη.
Μια άνοδος που προκαλεί μεγάλο άγχος στη Ρηγίλλης καθώς το διαμέρισμα του ΛΑΟΣ στην κεντροδεξιά πολυκατοικία είναι πλέον ευρύχωρο και σε καλή θέση.
Αυτός είναι και ο λόγος που δύο 24ωρα μετά τις εκλογές, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να σταματήσει τη συζήτηση των στελεχών για συνεργασία με το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη. «Μπορούμε να ανανεώσουμε, μπορούμε να ξαναζωντανέψουμε, μπορούμε και πάλι να τονώσουμε την πλατιά συμμαχία με τους πολίτες και την κοινωνία.

Το όραμα της βαλκανικής συνεργασίας

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Του ΔΗΜΗΤΡΗ Α. ΓΑΡΟΥΦΑ
*Στα Βαλκάνια με την επικράτηση των Τούρκων και τη δημιουργία του οθωμανικού κράτους, που έφτανε μέχρι τον Δούναβη, είχαμε πανσπερμία εθνοτήτων, που ζούσαν διάσπαρτες σε χώρους που δεν διαχωρίζονταν γεωγραφικά και υπήρχε κινητικότητα και διασπορά τους στη βαλκανική ενδοχώρα.
Αυτή την πραγματικότητα έλαβε υπ’ όψιν ο Ρήγας Φεραίος και γι’ αυτό οραματιζόταν τη συνεργασία όλων των λαών των Βαλκανίων, την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και τη δημιουργία ενός πολυεθνικού βαλκανικού κράτους με ελληνικό χαρακτήρα, στο οποίο θα συνυπήρχαν όλες οι εθνότητες με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - παρουσιαστής
Θέμα της εβδομάδας: Τηλεόραση
Ουσιαστικό αρσενικού γένους
Ο παρουσιαστής δεν υπήρχε στα αρχαία ελληνικά.
Από το ρήμα «παρουσιάζω», που σήμαινε ό,τι και σήμερα, σχηματίστηκε το ουσιαστικό παρουσιαστής σε νεότερους χρόνους (1840, όπως αναφέρεται στο Λεξικό Μπαμπινιώτη) για να μεταφράσει τη γαλλική λέξη présentateur.
Ο παρουσιαστής είναι κάποιος που παρουσιάζει ένα θέαμα ή μια τηλεοπτική εκπομπή (οπότε λέγεται και «τηλεπαρουσιαστής»).
Ο παρουσιαστής θεάματος (επιθεώρησης, νέων ταλέντων τραγουδιού κτλ.) λεγόταν και «κονφερανσιέ», λέξη που χρησιμοποιείται σπάνια σήμερα.
Είναι γαλλικής καταγωγής (conférencier) και στα γαλλικά σημαίνει «αυτός που δίνει διαλέξεις» (conférences), «που μιλάει σε κοινό».
Ορισμένες φορές απαντάται και η λέξη «τηλε-κονφερανσιέ» αντί για «τηλεπαρουσιαστής».