Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΠΟΨΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απόψε στις 11.00 το βράδυ ο Τοσουνίδης  Θόδωρος, Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τους ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'', σε αντιπαράθεση με τους Δ.Πανοζάχο της ΝΔ, Γ.Μαγκριώτη του ΠΑΣΟΚ και Τρεμόπουλο των Οικολόγων, στην εκπομπή της Γεωργίας Σαδανά ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 στο κανάλι EUROPE 1 της Θεσσαλονίκης

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!

Φέτος η Γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο χώρο με τον οποίο το Βιβλίο έχει συνδεθεί περισσότερο, το Πεδίον του Αρεως. Η 35η Γιορτή Βιβλίου (4 - 20 Μαΐου 2012), η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Τ., θα συνδιοργανωθεί από το σύλλογό μας και την Περιφέρεια Αττικής (στην οποία υπάγεται το Πεδίον του Αρεως), με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Κατά τη διάρκεια της Γιορτής Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.).
Σκοπός μας είναι να αναβαθμίσουμε από κάθε άποψη τη Γιορτή Βιβλίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Γι’ αυτό το λόγο, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε στην 34η Γιορτή Βιβλίου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική γιατί, ακόμη και μετά τη λήξη της έκθεσης, συνέχισαν να φέρνουν βιβλία στα γραφεία του συλλόγου μας, αποδεικνύοντας ότι το κοινό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιβλιοφιλίας. Συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία, στα μέσα Ιουνίου, στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.
Φέτος, στην 35η Γιορτή Βιβλίου, θα συγκεντρώσουμε βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης και θα ενισχύσουμε τις βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.
Συγχαρητήρια στην Ντανιέλα Σταματιάδη για τον έπαινο που πήρε απ τα βραβεία ΕΥΓΕ 2011 για την εικονογράφηση του βιβλίου Τραγουδώ για τη φύση και το περιβάλλον! 


Τραγουδώ για την φύση και το περιβάλλον
Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Τραγούδι: : Κωνσταντία Πουτκάρη, Νίκος Ζης, Δημήτρης Λογαράς, Αλκαίος Παπαναγής, Ελένη Ζαχοπούλου, Μαριλένα Καββαδά, Αλεξάνδρα Μπαμπαλή, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.
Έτος: 24 Μαίου 2011
Σχήμα:13Χ26
Σελίδες:36
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-69-8  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΤΟ EURO CHANNEL

Σήμερα στις 3 το μεσημερι  ο Τοσουνίδης  Θόδωρος, Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τους ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'', ειναι καλεσμένος στην εκπομπή του Κώστα Πορτοκάλογλου ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 στο κανάλι EURO CHANNEL της Θεσσαλονίκης

H πρεμιέρα της ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥΣ από το ΚΘΒΕ στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Kέντρου Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος'

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού δόθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου η επίσημη πρεμιέρα του έργου «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στo «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου.
Η sold out παράσταση την οποία παρακολούθησαν πάνω από 25.000 θεατές στο ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη, ανέβηκε και στην Αθήνα σε μία φιλόδοξη παραγωγή σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, με την Φωτεινή Μπαξεβάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Κώστα Σαντά, στον ρόλο του Παναγιωτάκη, τον Βασίλη Ευταξόπουλο στο ρόλο του Κατακουζηνού και έναν 22 μελή θίασο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις μας, τα βιβλία:
1) Στη σειρά Αισθητικά Θέματα - Μουσική:

Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ
Μια ζωή στη Μουσική
2) Στη σειρά Κοινωνικές και Ιστορικές Μελέτες για την Ελλάδα και την Τουρκία:
Νικηφόρος Διαμαντούρος – Θάλεια Δραγώνα - Τσαλάρ Κεϋντέρ (επιμέλεια)

Ελλάδα και Τουρκία

Εκσυγχρονιστικές γεωγραφίες και χωρικές αντιλήψεις του έθνους
Σας θυμίζουμε ότι στην ίδια σειρά κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία:
Θάλεια Δραγώνα – Φαρούκ Μπιρτέκ (επιμέλεια) : Ελλάδα και Τουρκία, Πολίτης και Έθνος
Άννα Φραγκουδάκη – Τσαλάρ Κεϋντέρ (επιμέλεια): Ελλάδα και Τουρκία. Πορείες εκσυγχρονισμού
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο των εκδόσεών μας στις σελίδες http://www.alexandria-publ.gr/new/book.php?id=618 και http://www.alexandria-publ.gr/new/book.php?id=619

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΠΑΡΝΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΠΑΡΝΣ,
έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους βρετανούς συγγραφείς, με αφορμή την έκδοση του βραβευμένου με Man Booker 2011 νέου του βιβλίου ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ τη Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012, στις 8 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Για τον Τζούλιαν Μπαρνς και το έργο του θα μιλήσουν

η Αμάντα Μιχαλοπούλου, συγγραφέας, ο Θωμάς Σκάσσης, συγγραφέας-μεταφραστής, και η Κατερίνα Σχινά, μεταφράστρια-κριτικός λογοτεχνίας.
«Το βιβλίο έχει όλα τα φόντα για να γίνει έργο αναφοράς στην αγγλική λογοτεχνία. Έξοχο ύφος, λεπτοδουλεμένη πλοκή, απόλυτη εξισορρόπηση μελαγχολίας και χιούμορ. Ένα βιβλίο που σε κάθε του ανάγνωση αποκαλύπτει νέα νοήματα».
Από το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής του βραβείου Booker

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απόψε στις 11.00 το βράδυ ο Τοσουνίδης  Θόδωρος, Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τους ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'', σε αντιπαράθεση σε αντιπαράθεση με τους Δ.Πανοζάχο της ΝΔ, Γ.Μαγκριώτη του ΠΑΣΟΚ και Τρεμόπουλο των Οικολόγων, στην εκπομπή της Γεωργίας Σαδανά ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 στο κανάλι EUROPE 1 της Θεσσαλονίκης

Πρόγνωση καιρού

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Σύμφωνα με  πρόγνωση (3/5/2012)  του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:
· Σήμερα μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη Μακεδονία και στα ορεινά της Θράκης
· Το Σάββατο από τις προμεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Η αστάθεια και η εκδήλωση των φαινομένων θα διατηρηθεί μέχρι το βράδυ.
· Την Κυριακή καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις.· Η θερμοκρασία σχεδόν στα σημερινά επίπεδα (με διαφορά μείον ένα βαθμό Κελσίου).

Κοντινές αποδράσεις από 60€

Τήνος: 79€ για 3ήμερη διαμονή για δύο άτομα σε δίκλινο δωμάτιο στο Aeolos Bay hotel, με πρωινό μπουφέ, μεταφορά από και προς το λιμάνι (κατόπιν επικοινωνίας), late check out (κατόπιν διαθεσιμότητας). Απερίγραπτες ομορφιές που μόνο με τα μάτια μπορεί κανείς να απολαύσει!
Αγκίστρι: 60€ για 3ήμερο για 2 άτομα στο ξενοδοχείο Τοξότης

Αγκίστρι: 60€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο στο ξενοδοχείο Τοξότης, με welcome drink, transfer από και προς το λιμάνι και late check out. Ζήστε ένα μοναδικό 3ήμερο σε ένα από τα πιο γραφικά νησιά του Αργοσαρωνικού!
Εύβοια, Αιδηψός: 85€ για 3ήμερο για 2 άτομα στα διαμερίσματα Ανεμόλια

Εύβοια, Αιδηψός: 85€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε διαμέρισμα με πρωινό. Νιώστε την απόλυτη ευεξία στο σώμα σας και την ψυχή σας στα καταγαλάνα νερά της μεγαλύτερης λουτρόπολης!

Ποιες χώρες έχουν το πιο γρήγορο Ίντερνετ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Παρασκευή 4 Mαίου, 22.00
Live Living Space Live
Σάββατο 05 Μαΐου, 22.00

Live Yoel Soto y La Cucaracha Live
Κυριακή 6 Μαΐου , 20.00

Live Τα Eκλογικά Aποτελέσματα στο Floral
To Floral με ανοιχτές τις τηλεοράσεις του υποδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.
Πίνουμε, σχολιάζουμε, επιδοκιμάζουμε, αποδοκιμάζουμε και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
Πέμπτη 10 Μαΐου , 22.00

Live Αγγελική Τουμπανάκη & the Jazz Bastards Live

Πειραγμένα standards και όχι μόνο, με crossover ήχους, πολυρυθμίες, αυτοσχεδιασμούς και jazzy, groovy bastard διάθεση, από μία δυνατή Band…Gang!
Αγγελική Τουμπανάκη (τραγούδι), Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ), Γιάννης Παπαναστασίου (άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Πουπούλης (κιθάρα), Παρασκευάς Κίτσος (κοντραμπάσο), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα).
Είσοδος: 5€
Παρασκευή 11 Mαίου, 20.00

Dj set Ο Μανώλης Οικονόμου στα πλατό του Floral

Σάββατο 12 Μαΐου, 22.00

Live Empty Frame Acoustic Live
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ:
210 3800070 / fax: 210 3800071
e-mail: info@floralcafe.gr

Τα ξημερώματα - Βίκυ Μοσχολιού

Το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα εμφυλίου

Το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα εμφυλίου
Από τη μια η ομάδα εξουσίας που δομήθηκε γύρω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και από την άλλη οι κορυφαίοι του Κινήματος, που αποκλείστηκαν ουσιαστικά από τον προεκλογικό αγώνα, και θεωρείται δύσκολο να δεχθούν αδιαμαρτύρητα μια ενδεχόμενη βαριά ήττα. [...]< /a>

Αυτοκτόνησε λόγω ερωτικής απογοήτευσης;Ο προπονητής της Φιορεντίνα έδειρε παίκτη κατά τη διάρκεια ματς και... απολύθηκε! (VIDEO)

Όλα τα βλέμματα στη Βαρκελώνη και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ
Αυτοκτόνησε λόγω ερωτικής απογοήτευσης;

Ερντογάν: Δήλωσε ότι η χώρα του δεν αναγνωρίζει πλέον τον διεθνή οίκο αξιολόγησης

Βόμβα Ραγκούση: Μέσω ΑΣΕΠ οι απολύσεις στο Δημόσιο βάσει σχεδίου

Πέθανε η βρετανίδα ηθοποιός Πατρίτσια Μεντίνα

K1 Evelio AEDC, Όπως λέμε All Electric Drift Car

Ο προπονητής της Φιορεντίνα έδειρε παίκτη κατά τη διάρκεια ματς και... απολύθηκε! (VIDEO)

Η Ελένη Φιλίνη πρωταγωνίστρια σε τουρκικό σίριαλ!

Σχολή οδηγών που μαθαίνει οδήγηση και ταυτόχρονη αποστολή SMS; (Video)

Ο Βενιζέλος θα γίνει... Σαμαράς;

Ο Βενιζέλος θα γίνει… Σαμαράς;
Προσέξτε όμως μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα «αντιγράψει» σε γενικές γραμμές τη «φόρμουλα» που χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς για να συμμετάσχει στη κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» του Λουκά Παπαδήμου. [...]
Οι Βρυξέλλες… έμαθαν το αποτέλεσμα των εκλογών

Στο δημοσίευμα των «Financial Times», οι εκλογές της 6ης Μαϊου προσεγγίζονται ως «περίεργες», λόγω της αποσυσπείρωσης που εμφανίζει κυρίως το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να κρατά εκ των πραγμάτων χαμηλά συνολικά τα ποσοστά του δικομματισμού. [...]
Το νήμα με το 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς αξιοποίησε στο έπακρο την ανθρώπινη προσέγγιση της κοινωνίας στην οποία απευθύνεται. Και επένδυσε στην ευθεία σύγκριση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δεν διακρίνεται από αντίστοιχο πολιτικό πλεονέκτημα. [...]
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλες “ατάκες”

Στη χθεσινή διακαναλική, ένας Ευάγγελος Βενιζέλος σχεδόν αγνώριστος, διολίσθησε στην ατάκα πετυχημένης τηλεοπτικής διαφήμισης, για να απαντήσει πειστικά στον Αλέξη Τσίπρα. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Γιατί ήρθε στην Ελλάδα ο Big Mac;;;
Ξαφνικό πρόβλημα με τον Κομοτηναίο άλτη Κώστα Μπανιώτη

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο Σκάκι Γεράσιμο Βαλλιάνο

Η εξέλιξη της εκμετάλλευσης χρυσού στις Σάπες απαιτεί τη χρήση κυανίου

Πως φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ τους έχει βαρέσει η αγαμία στο κεφάλι!!!

Τον εκσυγχρονισμό των ξενώνων στην Δαδιά του Έβρου αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

1ο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης

Προληπτικούς Καρδιολογικούς ελέγχους σε μικρά παιδιά στην Ροδόπη

Ελένη Τσιαούση: «Δεν υπήρξα ποτέ ανέντιμη απέναντι στους πολίτες»

Στην Αθήνα οι δικηγόροι του Έβρου και της Ροδόπης που έχουν πρόβλημα με τον ΣΔΟΕ

Ποιοι κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα | Εκλογικές άδειες | Ρεκόρ ανεργίας | Τα 77 νέα μέτρα Παπαδήμου | Θέσεις κομμάτων

Ποιοι εκλογείς θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών
Οι γυναίκες ψηφοφόροι, οι ηλικίες 36-53 χρόνων, η Β΄ Περιφέρεια Αθηνών και οι νέοι εκλογείς, θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, αναλύοντας τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για τα χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος. Δείτε αριθμό εκλογέων, νέους ψηφοφόρους, αριθμό ετεροδημοτών και όλα τα εκλογικά τμήματα και πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες. Τα στοιχεία αυτά λαμβάνουν υπόψη τους κόμματα και υποψήφιοι, απευθυνόμενοι στις πολυπληθέστερες ομάδες ψηφοφόρων, των συνολικά 9.824.223 εκλογέων, στην τελική ευθεία προς την κάλπη. Δείτε όλα τα κόμματα, τις θέσεις τους, όλα τα ψηφοδέλτια, ενημερωθείτε για τους υποψήφιους που διεκδικούν την ψήφο σας, μέχρι την ώρα που κλείνουν οι κάλπες...
περισσότερα

Τηλεφωνική μετάδοση από 5.000 εκλογικά τμήματα - Εκλογική άδεια μέχρι 3 ημέρες
Την τηλεφωνική μετάδοση των αποτελεσμάτων, από 5.000 τυχαία εκλογικά τμήματα υλοποιεί για τρίτη χρονιά το Υπ. Εσωτερικών. Πώς θα γίνει. Επίσης, εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι οι εργαζόμενοι που είναι ετεροδημότες, δικαιούνται να λάβουν μέχρι και τρεις μέρες εκλογική άδεια προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. Τι προβλέπεται για τις αποδοχές και τις προϋποθέσεις...
περισσότερα

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας στην ΕΕ κατά τον τελευταίο χρόνο
Στο υψηλότερο ποσοστό του από το 1999 όταν και εισήχθη το ενιαίο νόμισμα, έφτασε η ανεργία στην ευρωζώνη το Μάρτιο, όταν και διαμορφώθηκε στο 10,9%, έναντι του 10,8% που ήταν ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εurostat. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς μέσα σε ένα χρόνο, η ανεργία στην ευρωζώνη ανέβηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα. Για τη χώρα μας τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν...
περισσότερα

Παπαδήμος: Κρίνεται το μέλλον της χώρας - 77 μέτρα και 18 δισ. στις τράπεζες
Το μέλλον της χώρας κρίνεται στις εκλογές της Κυριακής, όπως ανέφερε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο πλαίσιο της εισήγησής του στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε επίσης τη λίστα που συνέταξε το οικονομικό επιτελείο του πρωθυπουργού με 77 νέα, επώδυνα στην πλειοψηφία τους μέτρα από την επομένη των εκλογών, ενώ έδωσε το «πράσινο φως» για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας, ύψους 18 δισ...
περισσότερα

Ευ. Βενιζέλος: Επίθεση σε όσους οδηγούν «στην πτώχευση, τη δραχμή, τη φτώχεια»

Επίθεση εναντίον όσων «παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού» εξαπέλυσε στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Νωρίτερα, στον ΟΛΠ, είχε δεσμευθεί για επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι «βρέξει - χιονίσει υπάρχει δεδομένη κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ» διότι για να υπάρξει κυβέρνηση δεν αρκούν 151 βουλευτές, αλλά...
περισσότερα

Πρόταση Κουβέλη για κυβέρνηση από «όλες τις προοδευτικές δυνάμεις»
Πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης απηύθυνε «σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, χωρίς καμία εξαίρεση» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια διακαναλικής του συνέντευξης. Ο κ. Κουβέλης, έθεσε ως όρους την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, αλλά και τη φερεγγυότητα, ενώ για τη συνεργασία με τα άλλα κόμματα είπε...
περισσότερα

Και νέα δήλωση στήριξης προς τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά
Με νέα δήλωση στήριξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επανήλθε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με δημοσιογράφους, στους οποίους τόνισε πως...
περισσότερα

Τσίπρας: «Πολιτικοί απατεώνες οι Βενιζέλος, Σαμαράς, συνεχίζουν να λένε ψέματα»
Και νέα σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «πολιτικούς απατεώνες» τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά, καθώς, όπως υποστήριξε, συνεχίζουν να μας λένε ψέματα. «Θέλουν ψήφο για να συνεχίσουν την καταστροφή κι εμείς θέλουμε ψήφο για να σταματήσουμε την καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απάντησε για την ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι...
περισσότερα

Οικολόγοι Πράσινοι: Δεν μας αρέσουν οι μπλόφες, επιμένουμε σε ουσιαστικό διάλογο
«Οι πολιτικές μπλόφες άλλοτε πιάνουν, άλλοτε δεν πιάνουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν παράγουν υγιή πολιτική και γρήγορα ξεφουσκώνουν», δήλωσε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, αναφερόμενη στα περί μετεκλογικών συνεργασιών. Τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι...
περισσότερα

Μπακογιάννη: Να μην αυτοπυρποληθεί ο λαός ακολουθώντας ακραίες πολιτικές
H πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κάλεσε τον ελληνικό λαό «να μην αυτοπυρποληθεί πιστεύοντας ακραίες φωνές και ακολουθώντας ακραίες πολιτικές». Μίλησε μεν για συνεργασία, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θ. Ζορμπάς, με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Σαμαρά για την καταπολέμηση της ανεργίας, τόνισε πως «πριν από δύο χρόνια, στο 'Ζάππειο Ι', υποσχέθηκε ότι θα μειώσει την ανεργία στο μισό σε 36 μήνες, τώρα...
περισσότερα

Η κεντρική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 67 δημοσιογράφοι με κείμενο στήριξης
Την έξοδο της χώρας τώρα από το ευρώ και την ΕΕ γιατί «με τους δυνάστες σου δε διαπραγματεύεσαι» ζήτησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα , ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης. Απάντησε για το μείζον θέμα της ενότητας της Αριστεράς και μίλησε για τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών. Στο μεταξύ 67 δημοσιογράφοι εκφράζουν τη στήριξή τους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ...
περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας: Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται από τις μειώσεις συντάξεων
Την εξαίρεση από τη μείωση των συντάξεων για όσους συνταξιούχους είχαν το δικαίωμα να λάβουν σύνταξη αναπηρίας πριν από την εφαρμογή του νόμου, αλλά συνέχισαν να εργάζονται και συνταξιοδοτήθηκαν λόγω γήρατος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με επείγουσα εγκύκλιό του. Οι προϋποθέσεις...
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές ). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Τώρα θυμήθηκε ότι μας έκανε «πειραματόζωα»! - Οδοντίατρος νάρκωσε τον πρώην σύντροφό της και ξερίζωσε όλα τα δόντια του

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΨΥΧΡΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΙΕΡΟΔΟΥΛΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ: "ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ AIDS ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ"!!!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ανατριχίλα και σοκ προκαλεί η ομολογία αυτής της κοπέλας!

Τι debate θα γινόταν στην Ελλάδα

Το Μνημόνιο και η… μεταρρύθμιση της ανεργίας
Σύμφωνα με εκείνους τους «υμνωδούς» δηλαδή, υπάρχουν ακόμη περιθώρια. Και για άλλα λουκέτα… Και για άλλους ανέργους. Για περίσσευμα εθνικής μιζέριας, κατάθλιψης και μελαγχολίας. [...]
Τι debate θα γινόταν στην Ελλάδα…

Κάντε τώρα την εικονική αντιπαραβολή με το ελληνικό debate, των 6-7-… 11 πολιτικών αρχηγών. Εκεί όπου οι προτάσεις θα υποκλίνονταν στις φωνές ακρότητας. Ευτυχώς, λοιπόν. [...]
Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ

Με την Τούμπα ικανοποιητικά γεμάτη η ομάδα του Μπόλονι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, πίεσε την ΑΕΚ και δημιούργησε φάσεις για γκολ. [...]
Επίδειξη δύναμης από το ΚΚΕ

Μια παράμετρος εξαιρετικά χρήσιμη, σε μια περίοδο κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις και οι εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών καταγράφουν ένα μάλλον αβέβαιο πολιτικό σκηνικό. [...]
Οι οδηγίες Σαμαρά στον Μιχαλολιάκο

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έπαιξε «άμυνα» κατά των πολιτικών του Μνημονίου, που προώθησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Geopolitics-GR
Το Κοσσυφοπέδιο βασίζεται στην ισχυρή υποστήριξη της Τουρκίας
Η Ελλάδα με τα μάτια του Φόρεϊν Όφις: Από το «τότε» στο «τώρα»

THE COMMUNICATION POLICIES OF THE ARMED FORCES AND THE INTELLIGENCE AGENCY OF THE REPUBLIC OF CYPRUS IN THE 21st CENTURY

Αφγανιστάν: Πολύνεκρες εκρήξεις στην Καμπούλ

Συμφωνία συνεργασίας για ΗΠΑ και Αφγανιστάν

Το Χαρτούμ κατηγορεί το Ν. Σουδάν για «επέκταση επιθετικότητας»

Ο Γιώργος βρήκε συνήγορο... τον Ολάντ

Ο Γιώργος βρήκε συνήγορο… τον Ολάντ
Στο έκανε «ό, τι μπορούσε», συμφωνούμε όλοι. Μόνο που για εμάς έχει διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εννοεί ο Φρανσουά Ολάντ. [...]
Ήρθε η ώρα να βγάλουμε την Ελλάδα μπροστά

Ο φόβος, ο θυμός και η απογοήτευση σε συνδυασμό με την ανασφάλεια, είναι συναισθήματα που διακατέχουν τη κοινωνία και εμποδίζουν τους πολίτες να σκεφθούν με τη νηφαλιότητα που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Χαρίλαος Φλωράκης: «Μακάρι να 'χα πάει νωρίτερα στο Άγιο Όρος και 'γω θα 'μουν καλύτερα και ο τόπος»!
Ο ηγούμενος Εφραίμ και ο αθλητής του NFL

Αντιστεκόμενοι στη διάλυση της Ελλάδας και την εκδίωξη των Ελλήνων από την Ιστορία Έκκληση προς κάθε ευαίσθητο Έλληνα και άνθρωπο

Τα αρνητικά σημεία της επικράτησης του ΕΑΜ στην Ελληνική ύπαιθρο κατά την διάρκεια της Κατοχής σύμφωνα με τον Ιστορικό Mark Mazower

Η πρώτη προσπάθεια για οργάνωση ενιαίου αντάρτικου το 1942

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Συνελήφθη Αστυνομικός γιατί απέτρεψε απόδραση λαθρομετανάστη!

Ο Αντίχριστος έρχεται. Πως, και µε τι θα τον αντιµετωπίσωµε;

Ο Ερντογάν καταγγέλλει τον οίκο αξιολόγησης S&P

Το πρώτο ισλαμικό περιοδικό μόδας!

Συγκλονιστικό βίντεο 17χρονων παιδιών ενόψει των εκλογών

ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Το βράδυ των εκλογών ο ελληνικός λαός θα κρατάει το ΣΑΡΩΘΡΟΝ!!!

Διαβάστε την Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού μέσω scribd

ΣΟΚ απο την διαρροή του πρωθυπουργικού γραφείου με τα μέτρα του Ιουνίου!

Ξεμπροστιάστηκε μόνος του ο Καμμένος!!! Τι θα μας πουν τώρα οι υποστηρικτές του;; Οτι μοντάραμε το βίντεο;;;

“Μιτάτο Μασαούτη” Εύγε σύντεκνοι που δείχνετε την υπεροχή της Ελλάδας στην ποιότητα και στην παράδοση!

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΜΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΗΣ "ΞΑΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ"

Εγώ δεν ζητώ συγγνώμη για τις αποφάσεις του 2009, λέει ο Γιάννης Ραγκούσης

Τι φορολογικά μέτρα μας περιμένουν τον Ιούνιο

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Ποιανού το λάκκο σκάβει η Άγκυρα; (3)
Economist: «Η αχίλλειος πτέρνα της Κίνας είναι ο πληθυσμός της»

Euobserver: Πώς θα σταματήσει η Γερμανία να είναι το γεράκι της Ευρώπης

Aπό το Μαξίμου διέρρευσε ο κατάλογος με τα επώδυνα μέτρα του Ιουνίου

Νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας Σκόπια: Μετονομάζουν τους δρόμους με αρχαία ελληνικά ονόματα!

Καμία μήνυση από Ιγκλέσιας εναντίον του ψευδοκράτους Ο Α. Τσιμπίδης έχασε την αγωγή της ICTA στις ΗΠΑ

Στο δρόμο που χάραξε η Κριστίνα Μία ακόμα εθνικοποίηση στη Ν.Αμερική προκαλεί «πονοκέφαλο» στην Ισπανία

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την «εαρινή επίθεσή» τους κατά του ΝΑΤΟ

Αίγυπτος: Στρατιωτικές ενισχύσεις για τις συγκρούσεις στο ΥΠΑΜ Διαδηλωτές ζητούν την αποπομπή της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Η Κρήτη δίνει ζωή, είναι η καρδιά της Πατρίδος

Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ

Η κρισιμότερη ψήφος

Να σεβαστούν τη Δημοκρατία ή να μην τους σεβαστεί η Δημοκρατία!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ERDOĞAN-ÖZEL

Συγκρούσεις Ελλήνων και Τούρκων

Rachman: Καμία εναλλακτική στη λιτότητα

Στην περιοχή η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ Υπερσύγχρονα αμερικανικά κατασκοπευτικά στο Fir Λευκωσίας

Σταματά και η Delta Airlines Χωρίς απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδα-ΗΠΑ από το φθινόπωρο

ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

EUROGENDFOR: ο ιδιωτικός στρατός της ΕΕ έτοιμος να αναχωρήσει για την Ελλάδα

Οι νέες τουρκικές «προκλήσεις» και η «εποχή των άκρων»

Θεόδωρος Καρυώτης: «Ο Βενιζέλος είναι ο πιο ικανός και ευφυής Έλληνας πολιτικός»

ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΡΚΚ Τον Σεπτέμβρη το Κουρδιστάν

Το ΣτΕ διαγράφει τα πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
«Πρώτα θα με ψηφίσετε και μετά θα σας σώσω»! περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
Επίκαιρο όσο τίποτα άλλο...
Αλλαγή σκυτάλης στην διοίκηση του Ποντιακού Συλλόγου Άρδασσας

Κρητική Αδελφότητα Νομού Σερρών "Το Αρκάδι"

«Παρακάθ’ Ζώρας Μελισσανίδης» στην Ένωση Ποντίων Νικαίας-Κορυδαλλού

Η χοροεσπερίδα των «Κομνηνών» ανήκε στην ποντιακή νεολαία