Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτία Θυελλωδών Ανέμων

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 232 - ΠΕΜΠΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014/1230 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 25-09-14/09 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1015 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1013 ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΙΣ 25/21 UTC. ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ
1008 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1019
ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ, ΤΑΥΡΟΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 31.30, ΔΕΛΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ
34.00
ΜΕΧΡΙ 25/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
Ελληνικό, 25-09-2014 / 1200 C
Α.Α. 30/ 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (25-09-2014) ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
2. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (26-09-2014) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (27-09-2014) Α) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
Β) ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ( 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ) ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΕ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ).
Γ) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

"Bye bye summer" απο το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ (HipHop & Break Dance)

 Ένα ιδιαίτερο πάρτυ από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στη πλατεία Ν. Μουδανιών το Σάββατο 27-9-2014 στις 6 το απόγευμα  με Hip Hop και Break  Dance για να αποχαιρετίσουμε το Καλοκαίρι και να ξεκινήσουμε με κέφι το Φθινόπωρο.
  Στο πάρτυ  θα χορέψουν οι σπεσιαλίστες του Hip Hop και Break Dance: Andie, Bboy Greedy και Mike-P καθώς επίσης και η ομάδα Beast Mode και η ομάδα της ΣΥΝΘΕΣΗΣ. Φυσικά θα χορέψουν και όσοι θέλουν από τους παρευρισκόμενους.
  Επίσης θα περιμένουμε και φίλους που ασχολούνται με Skate, Parcour, Roller, BMX να μας "δείξουν τις ικανότητές τους".
  Ας βρεθούμε λοιπόν το Σάββατο 27-9-2014 στις 6 το απόγευμα στη πλατεία Ν. Μουδανιών για ένα τρελό happening.
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Και μόλις βγούμε και ξαναμπούμε «βγαίνοντας», κάποιος να κλείσει και την πόρτα γιατί κάνει πολύ «ρεύμα»…
Το ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, αυτό είναι πιο παλιό και από τις λάσπες! Η κοροϊδία, το δούλεμα, η βλακώδης ανοχή μας, και ένα σωρό άλλα, είναι σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια τόσο, που μπορούμε να διεκδικήσουμε το ρεκόρ Γκίνες κοροϊδίας.
Τα πολιτικά «αστερία» αυτού του τόπου, παίζουν το παιχνίδι τους σε βάρος μας εν μέσω δημοσκοπήσεων, και συνεντεύξεων τύπου, από τις οποίες προκύπτει (τις συνεντεύξεις) πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι «άλλαξε» στη χώρα, πως βγαίνουμε από το τούνελ, κλπ, κλπ, κλπ.
Λένε αυτοί, τα χάφτουμε εμείς, το χάλι μας γίνεται μεγαλύτερο, και ο χειμώνας έρχεται, ακόμα πιο δύσκολος από τον προηγούμενο. Κατά τα άλλα, «βγαίνουμε» από την κρίση. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, πως από την κρίση ΕΙΧΑΜΕ βγει, (δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά οι «γραβατωμένοι») εδώ και ένα χρόνο(;), δε θυμάμαι πότε έγιναν οι δηλώσεις, αλλά επειδή συνηθίσαμε και μας άρεσε, ξαναμπήκαμε. Με αυτό το μπες βγες, «πλευριτωθήκαμε» σαν χώρα, και άντε τώρα να μας περάσει.
Τα λένε οι πολιτικοί, τα πιστεύουν, και έχουν την απαίτηση να τα πιστέψουμε και εμείς, τρέμουν στην ιδέα και μονό μιας αντίδρασης μας. Ξέρουν, πως έτσι και ξεκινήσει ο κόσμος να αντιδρά, τους πήρε και τους σήκωσε, μόνο που ο κόσμος ΑΚΟΜΑ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, και αυτό τους βολεύει. Είναι σα να λέμε, «βούτυρο στο ψωμί τους».
Διάβασα τις δηλώσεις Βενιζέλου στο προξενείο της νέας Υόρκης και με έπιασαν τα διαόλια μου.
Τι είπε ο τρισμέγιστος;
«Την άποψη ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε τη στήριξή τους στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και είπε ότι οι επενδύσεις είναι αυτές που θα δώσουν δουλειά και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και ότι «η κρίση μας έκανε πολύ πιο ώριμους». «Δυο ενδογενείς πόρους ανάπτυξης έχουμε: τους ανθρώπους μας και τη γη μας. Από εκεί ξεκινούν όλα. (…) Και δεν χρειάζεται να έχω άλλο παράδειγμα εκτός από εσάς για το τι σημαίνει ελληνικό πνευματικό κεφάλαιο», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι ο ελληνισμός της διασποράς φροντίζει ώστε να ανατρέπονται άδικα και ατεκμηρίωτα στερεότυπα σε βάρος της Ελλάδας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε την ανάγκη να μην επαναλαμβάνονται οι εσωτερικές πολιτικές αντιθέσεις στην Ελλάδα, καθώς όπως σημείωσε, ο ελληνισμός πρέπει να είναι αρραγής και ενωμένος.
Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. «Τώρα η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από την κρίση και το Μνημόνιο, να αλλάξει κεφάλαιο, να ξαναγυρίσει στην κατάσταση της ισότιμης, αυτοδύναμης χώρας  - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ.  Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, διότι η επιλογή που κάναμε ήταν μια επιλογή δύσκολη, επώδυνη, με τεράστιο πολιτικό, κοινωνικό και συναισθηματικό κόστος. Διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο της παραμονής στην Ευρωζώνη, γιατί αυτός ήταν ασφαλέστερος για τη χώρα και αυτός που προσέφερε τελικά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες τη δυνατότητα να ελπίζουν ξανά πως πάρα πολύ γρήγορα η Ελλάδα, όχι απλά και μόνο θα βρει την θέση που κατείχε, αλλά και μια πολύ πιο καλή, ανταγωνιστική θέση μέσα στην Ευρώπη», είπε.
Επανέλαβε τέλος ότι «δεν υπήρχε άλλη επιλογή» καθώς «όταν έχεις μπροστά σου το δίλημμα της ασύντακτης χρεοκοπίας της χώρας είσαι υποχρεωμένος να διαλέξεις τα δύσκολα αυτά μέτρα».
ΠΗΓΗ eklogika.gr
Ρε αδέλφια, πείτε μου κάτι.
ΠΟΤΕ η Ελλάδα ήταν ισότιμη και αυτοδύναμη χώρα  - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ; Μια ζωή ήμασταν ο «φτωχός και καταχρεωμένος συγγενής» της. Συνέχεια με το χέρι απλωμένο για ζητιανιά.
Ζήτησε τη στήριξη των ομογενών για να ανακάμψει η οικονομία μας, ομολογώντας έμμεσα πως ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ, και ότι η «ασύντακτη χρεοκοπία», δεν είναι απλά ένα δίλημμα, αλλά η σκληρή για τη χώρα πραγματικότητα. Απλά, κοροϊδεύουν μαζί με εμάς και τους εαυτούς τους. Τα έχουν κάνει μαντάρα, ΔΕΝ μπορούν ούτε οι ίδιοι να συμμαζέψουν το μπάχαλο που δημιούργησαν, και εκτός αυτού, προσπαθούν να εκτελέσουν ΠΙΣΤΑ τις εντολές που δίνουν τα αφεντικά τους.
Οπότε αδέλφια της ομογένειας, ρίξτε ΕΣΕΙΣ καμιά δραχμή στη χώρα, γιατί οι ευρωπαίοι μόνο θα παίρνουν μέχρι να ξωφλησουμε αυτά που τους χρωστάμε, συν τους τόκους, συν……..
Αδέλφια, σηκωθείτε από τους καναπέδες πριν να είναι ΠΟΛΥ αργά. Ήδη δηλαδή είναι «αργά» αλλά το προλαβαίνουμε το κακό που έρχεται, έστω και την τελευταία στιγμή.

Βασίλης Τσούγκαρης

ALINCO DR-138-H mobile VHF - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ALINCO DR-138-H mobile VHF


Γερή κατασκευή, ισχύ εξόδου 60W, Στρατιωτικες προδιαγραφες Military Standards 810G
Specifications

Frequency range TX (transmitter)
  • 144.000 - 145.9975 MHz factory
  • modifiable (ca. 136-174 MHz)
  • Frequency range RX (receiver)
  • 144.000 - 145.9975 MHz factory
  • modifiable (ca. 136-174 MHz)
  • Transmission power
  • 10W / 25W / 60W switchable
  • Operating mode
  • FM
  • Channel spacing
  • 2.5 / 5 / 6.25 / 8.33 / 10 / 12.5 / 15/20/25/30/50 kHz
  • Memory channels
  • 200
  • Features & Functions
    • Display and keypad with backlight
    • Schmallband / broadband operation selectable (Wide / Narrow)
    • various scanning modes (including CTCCS & DCS Scan)
    • numerous selective process integrated (2-Tone / 5-Tone / CTCSS / DCS / DTMF / ANI / 1750 Hz tone ...)
    • programmable repeater offset
    • Voice compander
    • alphanumeric labeling of storage locations
    • Keyboard lock programmable
    • Stun / Kill / Revive function
    • Monitor function
    • pure receiver operation (TX Off Setup)
    • Time-out timer
    • APO function
    Microphone connector
  • 8-pin
  • Antenna connector
  • PL-259 connector
  • Power supply
  • 13.8 VDC + / -15%
  • Dimensions in mm (WxHxD)
  • 145 x 47 x 190
  • Weight
  • 1,2 kg
  • ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

    ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    Πώς να μάθεις τους γονείς σου ν’ αγαπούν τα παιδικά βιβλία του Αλέν Σερ
    Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί
    Για παιδιά από 4 ετών μαζί με τους γονείς τους
    Για να ξαναθυμηθεί κανείς πόσο συναρπαστικός είναι ο κόσμος των παιδικών βιβλίων, χρειάζεται να επιστρέψει στη δική του παιδική ηλικία, στα βιβλία που τον άγγιξαν βαθιά, στις φωνές που του διάβαζαν όταν ο ίδιος δεν μπορούσε ακόμη να το κάνει, στους μεγάλους που δεν καταλάβαιναν πάντα τι μπορεί κάθε φορά να ξεπηδά μέσα από τις σελίδες.
    Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων η εκπαιδευτικός Μαρέττα Σιδηροπούλου προτείνει και δείχνει στους γονείς τρόπους για να σχεδιάσουν τα δικά τους αναγνωστικά συμβάντα από κοινού με τα παιδιά τους. Ακολουθήστε τον ρυθμό των παιδιών σας και τις ανάγκες τους από πολύ μικρή ηλικία, απολαύστε μαζί τους την ανάγνωση και επικοινωνήστε μέσω αυτής. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει: θα χτίσετε μια σχέση που αποτελεί ουσιαστικό εφόδιο ζωής.
    Η Μαρέττα Σιδηροπούλου είναι εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στη δημιουργική γραφή και διδακτορική διατριβή στην ανάγνωση και τις χρήσεις των βιβλίων.
    Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός παιδικού βιβλίου από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 6 ευρώ.
    Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο του προγράμματος και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων της Άλκης Ζέη και της Σοφίας Ζαραμπούκα
    Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι
    Για παιδιά από 7 ετών
    Η Αλίκη επισκέπτεται το Βρετανικό Μουσείο μαζί με τον θείο της. Εκεί όμως την περιμένει μια έκπληξη, ένας γάτος, εγγονός του γάτου Τσέσαϊρ της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, που της αποκαλύπτει ένα φοβερό μυστικό: ένα μαγικό υγρό που μεταμορφώνει τις φωτογραφίες σε μάρμαρα! Η Αλίκη έχει μια ιδέα….
    Σε αυτό το εργαστήρι που εμψυχώνει η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη τα παιδιά θα βοηθήσουν την Αλίκη να βάλει τις φωτογραφίες που τράβηξε στο Βρετανικό Μουσείο στη θέση που ανήκαν στον Παρθενώνα, και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του μαγικού υγρού, θα μεταμορφώσουν τις εικόνες σε αγάλματα. Τέλος, θα δραματοποιήσουν τις παραστάσεις από τα Αετώματα, τις Μετόπες και τη Ζωοφόρο και θα ζωντανέψουν σκηνές από τον Αγώνα της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, τη Γιγαντομαχία, την Αμαζονομαχία, την Κενταυρομαχία και την Πομπή των Παναθηναίων.
    Μέσα από το παιχνίδι, τα παζλ, την παντομίμα και την δραματοποίηση, το εργαστήρι αποκαλύπτει στα παιδιά τον πλούσιο κόσμο που είναι σκαλισμένος στα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα ευαισθητοποιεί σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.
    Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η συγγραφέας του βιβλίου Άλκη Ζέη, η οποία θα απαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών.
    Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

    CINEMA THERAPY
    ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
    Από τον Σεπτέμβριο 2014 έως τον Ιανουάριο 2015, μία Δευτέρα τον μήνα, 7 με 9 το βράδυ.
    Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
    Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
    Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
    • Το στρες και η χαρά των αλλαγών Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014
    Μετακόμιση, καινούργια δουλειά ή καινούργια σχέση, ο ερχομός ενός παιδιού στην οικογένεια... Ακόμα και θετικές αλλαγές όπως αυτές, μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση και να επιφέρουν μεγάλο στρες. Ελάτε να δούμε πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε πιο αποτελεσματικά στις αλλαγές και να τις χαρούμε στο μέγιστο βαθμό, πάντοτε από μια σκοπιά κινηματογραφική!
    • Επιλέγοντας σύντροφο: Κριτήρια και προσδοκίες Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, 8-10 μ.μ.
    • Δεύτερες ευκαιρίες: Πότε αξίζει να ξαναπροσπαθήσεις; Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014
    • Η σχέση με τον εαυτό μας: Η πιο μακροχρόνια σχέση… Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015
    Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
    Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

    ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
    Παιχνίδια φαντασίας και λόγου με τα βιβλία του Τζάνι Ροντάρι, Θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική γραφή στην τάξη
    Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ.
    Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με αφορμή το βιβλίο Γραμματική της φαντασίας του Τζάνι Ροντάρι
    Με όχημα τη φαντασία και τη δημιουργία, ο Τζάνι Ροντάρι στο διάσημο βιβλίο του Γραμματική της φαντασίας μάς μιλάει για την τέχνη να επινοείς ιστορίες και την απελευθερωτική αξία των λέξεων.
    Πώς θα υπερβούμε τη σχολική καθημερινότητα; Πώς θα δώσουμε στα παιδιά το έναυσμα για ελεύθερους στοχασμούς, έξω από τους σχολικούς περιορισμούς; Πώς θα τα πείσουμε ότι ακόμα και μια «χαζή ιδέα» έχει την αξία της; Τι σχέση έχουν τα μαθηματικά με τα παραμύθια; Πώς μπορούμε να παίξουμε με ένα βιβλίο;
    Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να στοχαστούν πάνω σε ιδέες και δημιουργικά / ευφάνταστα παιχνίδια συμμετοχικής-συλλογικής γραφής, και σε τρόπους υπέρβασης της στείρας σχολικής καθημερινότητας, κατανοώντας ότι εχθρός της σκέψης είναι η πλήξη και ότι «δημιουργικός νους είναι εκείνος που κάνει πάντα ερωτήσεις, που ανακαλύπτει προβλήματα εκεί όπου οι άλλοι βρίσκουν ικανοποιητικές απαντήσεις, που νιώθει άνετα σε ρευστές καταστάσεις όπου οι άλλοι μυρίζονται μόνο κινδύνους, που είναι ικανός για αυτόνομες και ανεξάρτητες κρίσεις, που αρνείται το κωδικοποιημένο».
    Εισηγητές:
    Αγγελική Γιαννικοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η “Γραμματική της Φαντασίας” στο σύγχρονο εικονογραφημένο βιβλίο»
    Βασιλική Μιχαηλίδου, Νηπιαγωγός, Med: «Εφαρμογές της Φανταστικής στην τάξη»
    Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγός: «Πώς αρχίζουν οι ιστορίες»
    Συντονίζει και παρεμβαίνει η Καλλιόπη Κύρδη, εκπαιδευτικός-Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών
    Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός βιβλίου του Τζάνι Ροντάρι από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Δείτε ΕΔΩ τα βιβλία του Τζάνι Ροντάρι που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
    Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
    Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΝΤΑΡΙ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
    Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη.
    Ημερομηνίες: Σάββατο 4 και 18 Οκτωβρίου, 8 και 22 Νοεμβρίου, 6 και 20 Δεκεμβρίου 2014
    Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
    Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00
    Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εργαστήρι αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Με αφορμή ιστορίες τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να διασκεδάζουν γράφοντας. Το πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να εμπλακούν στη συνολική διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, αλλά και στη διόρθωση του κειμένου προκειμένου να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας θα αναπτύξουν τη δική τους φωνή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα.
    Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
    • θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
    • θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
    • θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
    • θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
    Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.
    Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
    Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

    Η Κωνσταντίνα, οι αράχνες κι εγώ
    Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 8-12 ετών με την ηθοποιό, σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγό Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.
    Ημερομηνίες: Παρασκευή 10, 17, 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2014
    Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
    Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 18:30 έως τις 20:30 μ.μ. (γίνεται μικρό διάλειμμα)
    Κάθε άνθρωπος είναι και μία ιστορία. Μια ιστορία με χαρές και λύπες, με επιτυχίες και αναποδιές, με ξαφνικές αλλαγές, ευχάριστες και δυσάρεστες. Αυτές οι δυσάρεστες αλλαγές είναι που ταλαιπωρούν το νεαρό κορίτσι μας στο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της.
    Ελάτε λοιπόν να «τρυπώσουμε» μαζί στην ιστορία της Κωνσταντίνας, να μπερδευτούμε για λίγο με τις αράχνες της, να μπούμε στη θέση της, να παίξουμε ρόλους, να αυτοσχεδιάσουμε. Και μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι να καταλάβουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, να αναρωτηθούμε για τις αποφάσεις και τις επιλογές της.
    Μέσω της θεατρικής τέχνης, με αυτοσχεδιασμό, παιχνίδι ρόλων, λόγο και κίνηση, το εργαστήρι επιδιώκει να παροτρύνει τα παιδιά σ’ ένα ταξίδι κατανόησης του κόσμου και του εαυτού τους.
    Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι δεν είναι απαραίτητο να έχουν διαβάσει το βιβλίο.
    Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο της Άλκης Ζέη.
    Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
    Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
    Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
    • στο τηλ.: 211 3003580
    • στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.

    ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    1. «Επισκέπτες με σκοπό»: Σχεδιάζοντας μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο
    Ένα σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και όλους όσοι αγαπούν την εκπαίδευση στα μουσεία (διάρκεια: 18 ώρες / 6 συναντήσεις)
    Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ.
    Έναρξη: Δευτέρα 6 Οκτωβρίου
    • Υπεύθυνες – Διδασκαλία: Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας-κριτικός παιδικής λογοτεχνίας, Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς
    • Μέρες και ώρες μαθημάτων: Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, 13 Οκτωβρίου, 20 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου 2014, 18:00-21:00 στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, 11:00-14:00.
    • Κόστος: 160 € - Για φοιτητές και ανέργους: 145 €
    • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το βιβλίο Περπατώντας στις εποχές του Βυζαντίου της Μαρίζας Ντεκάστρο είτε το βιβλίο Όλα για τη φανέλα της Ελένης Σβορώνου.
    Αντικείμενο: Θεωρία και πράξη της Μουσειακής Αγωγής. Συζητάμε, μαθαίνουμε και ασκούμαστε στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους.
    2. Κατάτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις)
    Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ.
    Έναρξη: Παρασκευή 10 Οκτωβρίου
    • Επιστημονική υπεύθυνη - Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
    • Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
    • Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή, 16:00-18:30
    • Κόστος: 500 € - Για φοιτητές και ανέργους: 450 €
    • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…
    Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.
    3. Επιμέλεια – Διόρθωση Επιστημονικών και Δημοσιογραφικών Κειμένων: Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις)
    Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ.
    Έναρξη: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου
    • Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία – Συντονισμός: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
    • Αντικείμενο: Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στην επιμέλεια-διόρθωση επιστημονικών και δημοσιογραφικών κειμένων συζητώντας με γνωστούς επιστήμονες και δημοσιογράφους για τους τρόπους με τους οποίους τα ζητήματα επιμέλειας-διόρθωσης αντιμετωπίστηκαν στα κείμενά τους.
    • Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή 16:00-18:30
    • Κόστος: 160 € - Για φοιτητές και ανέργους καθώς και για όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ή κάποιο άλλο συναφές σεμινάριο: 145 €
    • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… είτε κάποιο βιβλίο από τους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο.
    Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.

    ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
    Τρυφερή είναι η νύχτα του Φ. Σ. Φιτζέραλντ
    «Υπάρχουν πολλά βιβλία για τον έρωτα και τη γενιά του μεσοπολέμου, τους “αθώους” Αμερικανούς που διασκεδάζουν σε μία Ευρώπη που παρακμάζει και γεννά πολέμους, αλλά παραμένει τυλιγμένη σε ένα πέπλο αίγλης και ρομαντισμού. Αλλά κανένα δεν φτάνει σε σύλληψη, μαεστρία και ανατροπές το Τρυφερή είναι η νύχτα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, αυτού του υπέροχου χρυσού αγοριού της αμερικανικής λογοτεχνίας.
    Στην καρδιά του μυθιστορήματος βρίσκεται μια μεγάλη ιστορία αγάπης, ο μοιραίος έρωτας της Νικόλ και του ΝτικΝτάιβερ, της πλούσιας, αλλά εύθραυστης κληρονόμου και του φιλόδοξου γιατρού που θέλει, αλλά δεν μπορεί τελικά να είναι ο τέλειος σύντροφος και οικογενειάρχης. Με φόντο το Παρίσι, τις Άλπεις και τη Ριβιέρα στις αρχές του μεσοπολέμου, το λαμπερό αυτό ζευγάρι στροβιλίζεται στον ρυθμό των εκθαμβωτικών πάρτι της εποχής. Ωστόσο, οι σκιές από το παρελθόν τους παραμονεύουν, έτοιμες να τους καταπιούν.
    Ταξικές διαφορές, φοβερά οικογενειακά μυστικά και αδυναμίες

    Εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

    Συνεχίζονται οι εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Τελλογλείου
    Ελάτε να ζωγραφίσουμε, να παίξουμε, διασκεδάσουμε!
    Ο νέος κύκλος εργαστηρίων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, είναι εμπνευσμένα από τις εκθέσεις «Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες, ’60-’70» και «Τιμή στον Teriade», που θα φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα τους επόμενους μήνες. Απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, από την προσχολική έως την εφηβεία.
    Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 και συνεχίζονται έως και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014.
    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Δύο Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά - Ουράνιο Τόξο
    Ηλικίες 4 – 6 //
    Σάββατο 10:00-12:00 /  Κυριακή 11:00 – 13:00
    Το Εργαστήριο Δημιουργικής έκφρασης «Ουράνιο Τόξο» αποσκοπεί στην εισαγωγή και εξοικείωση των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της τέχνης. Με εμπειρία και γνώση των ιδιαίτερων αναγκών τους στην τρυφερή αυτή ηλικία, εξειδικευμένοι παιδαγωγοί και νηπιαγωγοί αξιοποιούν μεθόδους προσέγγισης και διδασκαλίας οικείες για τα παιδιά, όπως το παραμύθι και η δραματοποίηση. Στοχεύουν στη γνωριμία των λιλιπούτιων μαθητών με τη ζωγραφική και τις κατασκευές, έχοντας ως αφετηρία τις δύο εκθέσεις, που φιλοξενεί το Τελλόγλειο «Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες, ’60-’70» και «Τιμή στον Teriade».
    Μέσα από την παρατήρηση των έργων τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη σημασία του χρώματος της γραμμής, αλλά και τη χρήση διαφορετικών υλικών, όπως νερομπογιές, ακουαρέλες, αλλά και τεχνικών, όπως το κολάζ ή η μικτή τεχνική.
    Αφομοιώνουν δημιουργικά τις γνώσεις αυτές και τις αξιοποιούν στα δικά τους έργα. Παράλληλα κοινωνικοποιούνται, καθώς μαθαίνουν να λειτουργούν ως μέλη μιας ευρύτερης ομάδας ακολουθώντας τους κανόνες που επιτάσσει το εικαστικό παιχνίδι.
    Διάρκεια εργαστηρίου: 4-5 Οκτωβρίου  2014 έως 24-25 Ιανουαρίου 2015
    Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.
    Εργαστήριo Δημιουργικής Έκφρασης– Ζωγραφικής
    Ηλικίες 7 – 10 // Κυριακή 10:00 – 12:00
    Με αφετηρία τις δύο εκθέσεις «Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες, ’60-’70» και ««Τιμή στον Teriade»», που θα φιλοξενηθούν την περίοδο φθινόπωρο-χειμώνας 2014-2015, το Τελλόγλειο Ίδρυμα τεχνών ΑΠΘ οργανώνει νέο κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, ο οποίος επικεντρώνεται κυρίως στη ζωγραφική.  
    Μέσα από τις εκθέσεις αυτές τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το έργο μεγάλων δημιουργών, όπως οι Ματίς, Μπράκ, Μπονάρ, Ρουό, Μαγιόλ, που αποτέλεσαν τον κύκλο του Τεριάντ στο Παρίσι, καθώς και Ελλήνων δημιουργών, όπως οι Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ), Γιάννης Τσαρούχης, Ορέστης Κανέλλης κ.ά. Παράλληλα θα γνωρίσουν το έργο των ομότεχνών τους στην Κύπρο (Τηλέμαχος Κάνθος, Κώστας Αβερκίου, Γιώργος Σκοτεινός, Κώστας Ιωακείμ, κ.ά.).  Μέσα σε αυτό το πνεύμα θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, αφομοιώνοντας δημιουργικά τα μαθήματα των μεγάλων δασκάλων.
    Διάρκεια εργαστηρίου: 5 Οκτωβρίου  2014  έως 25 Ιανουαρίου 2015
    Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.
    Εργαστήριo Δημιουργικής Έκφρασης– Ζωγραφική-Χαρακτική-Ιστορία της τέχνης
    Ηλικίες 10 – 12 // Κυριακή 12:30 – 14:30
    Το εργαστήριο Ζωγραφικής-Χαρακτικής-Ιστορίας της Τέχνης, έχει ως στόχο να καταρτίσει θεωρητικά και πρακτικά τα παιδιά πάνω σε εικαστικά ζητήματα. Ξεκινώντας από τις δύο εκθέσεις «Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες, ’60-’70» και ««Τιμή στον Teriade»», που θα φιλοξενηθούν στο Τελλόγλειο την προσεχή περίοδο, αποσκοπεί να αναδείξει τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε ξένους, Έλληνες και Κύπριους δημιουργούς, που έδρασαν καλλιτεχνικά στον 20ο αιώνα κι αποτέλεσαν τον κύκλο είτε του τεχνοκριτικού Τώνη Σπητέρη είτε του εκδότη Στρατή Ελευθεριάδη (Τεριάντ). Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται Έλληνες δημιουργοί, όπως οι Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ), Γιάννης Τσαρούχης, Δανιήλ (Παναγόπουλος), Διαμαντής Διαμαντόπουλος, αλλά και ξένοι όπως οι Ματίς, Μπράκ, Μπονάρ, Ρουό, Μαγιόλ κ.ά.
    Διάρκεια εργαστηρίου: 5 Οκτωβρίου  2014  έως 25 Ιανουαρίου 2015
    Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.
    Πληροφορίες:
    Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00π.μ. έως τις 16.00μ.μ.
    Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
    Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη 
    www.teloglion.gr 
    ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.
    Αγίου Δημητρίου 159Α
    546 36 Θεσσαλονίκη
    τηλ: 2310 991610
    fax: 2310 991610
    teloglion@teloglion.gr, teloglion@auth.gr
    www.teloglion.gr

    Αποκτήστε ενυπόγραφο αντίτυπο του βιβλίου ΑΜΝΗΣΙΑ του Στιβ Γουάτσον!



    Απάτη made in Germany Πως καταστρέφεται το εξαγωγικό εμπόριο

    Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις
    μόνο στα epikaira.gr:
    Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

    ΑΠΑΤΗ made in Germany
    MERCEDES & BMW ρήμαξαν το ελληνικό Δημόσιο
    Φοροκλοπή πάνω από 4 δις ευρώ
    Μετά τη Siemens, τη Hochtief, τη Mann, τα υποβρύχια,
    και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες στη μαύρη λίστα της λεηλασίας της χώρας
    - Πως καταστρέφεται το εξαγωγικό εμπόριο
    Μεγάλη έρευνα που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες αγρότες
    - Χαμένες γενιές, νέες κουλτούρες
    Τα αδιέξοδα των παιδιών της κρίσης
    ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΜΕΝΕΛΑΟ ΓΚΙΒΑΛΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΑΣΤΙΚ,ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΑΥΡΟ ΛΥΓΕΡΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΜΕΡ, ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ
    Περισσότερα θέματα και αποκαλύψεις
    στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.

    Και...

    Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
    εμπιστευτείτε τα
    www.epikaira.gr

    Thessaloniki International Film Festival

    FestivalNews #468
    Η εναλλακτική κωμωδία του Ντον Μακ Κέλαρ Ο αξέχαστος μήνας προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον ενώ συνεχίζονται οι προβολές της εξαιρετικής ταινίας Boyhood του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η ταινία Στο σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα, μια ανατομία της ελληνικής κρίσης και του γκρεμισμένου ελληνικού ονείρου. Το Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με το πρόγραμμα Τα πρόσωπα του Χρόνου και της Μνήμης στο έργο του Αλέν Ρενέ. Μέχρι την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ ταινιών. 
     
      Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (25/9/2014 - 1/10/2014)
    BOYHOOD
    Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
    ΗΠΑ, 2014
      Ο ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ
    Ντον Μακ Κέλαρ
    Καναδάς, 2013
     
    ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

    Αθανάσιος Καρανικόλας
    Ελλάδα / Γερμανία, 2014
     
     
     
    Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
    Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ένα πρόγραμμα δράσεων με τίτλο Τα πρόσωπα του Χρόνου και της Μνήμης στο έργο του Αλέν Ρενέ.
     
    16ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
    Ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ που πραγματοποιείται στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.
     
    CineΚάρταf 
    Ενημερωθείτε για τις παροχές και τα προνόμια της CineΚάρταf για την κινηματογραφική σεζόν 2014-2015, και αποκτήστε την από τα γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ή online στο www.filmfestival.gr/cinekartaf σε προνομιακή τιμή!
     

    εκδήλωση-συζήτηση "Τέχνη και Ψυχανάλυση" - 30/09 στο Σπίτι της Κύπρου

    Δελτίο Τύπου ΟΔΙΚ - Πιστοποιημένο Σεμινάριο BLS-AED στις 27 Σεπτέμβρη

    Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης Εκπαιδεύσεων της ομάδος διοργανώνει μια σειρά από πιστοποιημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ( E.R.C.). 
    Το πρώτο από τα πιστοποιημένα σεμινάρια θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2014  το οποίο θα χωριστεί σε 2 γκρουπ λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει μέχρι στιγμής. Έτσι λοιπόν το πρώτο γκρουπ
    (Πρωινό) θα εκπαιδευθεί κατά τις ώρες 09.00 με 14.00 το μεσημέρι, ενώ το δεύτερο γκρουπ (Απογευματινό) θα ξεκινήσει στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 20.00 το βράδυ.
    Ο χώρος που θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια είναι το Γυάλινο κτίριο συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ( πρώην Νομαρχία ) 
    Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τις ενότητες της Βασικής Υποστήριξης Ζωής ( B.L.S.) αλλά και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή  ( A.E.D. ) όπου οι συμμετέχοντες θα έχουνε Θεωρητική εκπαίδευση σε όλα τα στάδια αλλά και πολύωρη πρακτική εξάσκηση με ρεαλιστικά σενάρια πάνω σε προπλάσματα.
    Η εκπαίδευση σε αυτές τις ενότητες αποτελεί ίσως το σημαντικότερο θέμα στο οποίο πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε αυτές τις τεχνικές τόσο για τη βοήθεια στο συνάνθρωπο μας αλλά ιδιαίτερα στο άμεσο οικογενειακό μας περιβάλλον, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά καρδιακών προσβολών, ανακοπής & εμφραγμάτων κατά πλειοψηφία λαμβάνει χώρα μέσα στο οικογενειακό μας περιβάλλον...
    Ποιος λοιπόν δε θα ήθελε να αποκτήσει αυτές τις απλές αλλά εξίσου σημαντικές & σοβαρές γνώσεις και τεχνικές ώστε να είναι έτοιμος να παρέχει τη βοήθεια την ώρα που χρειάζεται...
    Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης αλλά και εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ.
    Θα χαρούμε λοιπόν να συμμετέχετε και εσείς σε αυτό το κύκλο εκπαιδεύσεων και να αποκομίσετε ουσιαστικές και απαραίτητες γνώσεις που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες στη ζωή σας.
    Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του σεμιναρίου και την αξιολόγηση τους από τους εκπαιδευτές θα λάβουν Πιστοποίηση παροχής BLS & AED από το E.R.C. η οποία τους θωρακίζει σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι αναγνωρισμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε έγκαιρα για την εγγραφή σας στα σεμινάρια καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απαντήσετε στο παρόν Email ή να επικοινωνήσετε με το κ. Φουρνιτζή Γεώργιο στο τηλέφωνο 6947 324 021
    Επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων  στο http://www.odik.gr/
    Με εκτίμηση
    Γραφείο Τύπου ΟΔΙΚ

    10 ταξίδια στην Ευρώπη σε μέρη που δεν έχετε ξανακούσει.


    Eναλλακτικές ιδέες για όσους έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια.

    Νέες μειωμένες τιμές σε όλα τα UPS τώρα στην Alfanet!


    Πήγαινα Το Δρόμο Δρόμο - Pigaina To Dromo Dromo

    ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

    ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 / 0400 UTC

    - ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
    - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
    ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
    ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

    ΜΕΡΟΣ 1
    ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΜΙΑ
    ΜΕΡΟΣ 2
    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 24-09-14/21 UTC
    ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1009 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1019
    ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
    ΜΕΡΟΣ 3
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
    ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5.
    ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
    ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
    ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΜΠΟΥΤ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5.ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
    ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΜΕΛΙΤΑ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5.
    ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΓΚΑΜΠΕΣ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
    ΣΙΔΡΑ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
    ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
    ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
    ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
    ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5.
    ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
    ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
    ΗΡΕΜΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
    ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 3 Η 4.
    ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5.
    ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.15 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ
    ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 26.15 ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
    ΤΑΥΡΟΣ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5
    Η 6 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
    ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
    ΔΕΛΤΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
    ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5.
    ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΑΡΠΑΘΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ
    ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΣΤΑ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ
    ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ
    ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ
    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΡΑΚΙΚΟ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
    ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ

    ΜΑΡΜΑΡΑ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4.
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
    ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

    Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
    ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-09-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

    ΜΕΡΟΣ 1
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 25-09-2014

    ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
    ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
    ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΑΤΤΙΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΜΕΡΟΣ 2
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-09-2014
    ΚΑΙΡΟΣ: ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ,ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ
    ΒΟΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6, ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ
    ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.

    Nάουσα Σουίτα+Τζάκι|4Μέρες 2Ατομα με 90€|-59%


    Αρχοντικό Αγκωνάρι - 3-5 Πηγάδια της Νάουσας

    Νάουσα με 90€ από 220€ (-59%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε Σουίτα με Πρωινό

    (Έκπτωση 59%)

    90€ από 220€ ( Έκπτωση 59%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα σε Σουίτα με Τζάκι και Παραδοσιακό Πρωινό, στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας στο Αρχοντικό Αγκωνάρι! Παρέχονται ξύλα για το Τζάκι, Late check out στις 17:00 και μια δραστηριότητα 2 ωρών από ποταμίσιο ψάρεμα καραβίδας ή ποδηλασία! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!
    €90 από €220 Κέρδος €130 Έκπτωση 59%
    Αρχοντικό Αγκωνάρι - 3-5 Πηγάδια της Νάουσας
    Νάουσα


    Περισσότερες Προσφορές

    Κάντια Αργολίδας με 223€ από 447€ (-50%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή

    (Έκπτωση 50%)

    €223 από €447 -50%
    5* Kandia's Castle Hotel Resort & Thalasso - Κάντια Αργολίδας
    Κάντια Αργολίδας
    223€ από 447€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο 5 αστέρων Κandia's Castle Hotel Resort & Thalasso 20 λεπτά από το Ναύπλιο, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ & Βραδινό) σε Deluxe Double Room με Θέα Θάλασσα στην Κάντια! Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, της Εξωτερικής Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Προσφέρονται Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην Παραλία και στην Πισίνα! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

    Καμένα Βούρλα με 179€ από 358€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

    (Έκπτωση 50%)

    €179 από €358 -50%
    5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
    Καμένα Βούρλα
    179€ από 358€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 6 ετών, στο 5 αστέρων Galini Wellness Spa & Resort του Ομίλου Mitsis με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στα Καμένα Βούρλα! Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας και Παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 3 ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

    ALL INCLUSIVE στην Ερατεινή με 155€ από 310€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο

    (Έκπτωση 50%)

    €155 από €310 -50%
    Delphi Beach Hotel - Ερατεινή Φωκίδας
    Ερατεινή Φωκίδας
    ALL INCLUSIVE στο Delphi Beach επάνω στο κύμα ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στην Ερατεινή Φωκίδας μια ανάσα από το Γαλαξείδι, με 155€ από 310€ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πλούσιο Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Ποτά, Καφέ φίλτρου, Τσάι, Κέικ, Μπισκότα, μίνι Σάντουιτς, Παγωτό, Αναψυκτικά, Βαρελίσια Μπύρα και Κρασί! Καθημερινή παιδική απασχόληση σε Mini Club με πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Πισίνας με θαλασσινό νερό και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε για 3 γεμάτες ημέρες δίπλα στο κύμα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

    Καρπενήσι με 179€ από 496€ (-64%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

    (Έκπτωση 64%)

    €179 από €496 -64%
    5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
    Καρπενήσι
    179€ από 496€ ( Έκπτωση 64%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ένα Relax Massage, ένα Back Side Massage και μία Θεραπεία Προσώπου! Προσφέρεται μια χρήση καθημερινά της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam και της Sauna και ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου, του Παιδότοπου, της αίθουσας Μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του parking! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων και φουσκωτό ξηράς! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να χαρείτε το μαγικό τοπίο του Καρπενησίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

    Χαλκιδική με 299€ από 600€ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Πλήρη Διατροφή σε Deluxe Sea View δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

    (Έκπτωση 50%)

    €299 από €600 -50%
    5* Porto Carras Meliton - Χαλκιδική
    Χαλκιδική
    299€ από 600€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 11 ετών στο 5 αστέρων Porto Carras Grand Resort Meliton στη Χαλκιδική, με Πλήρη Διατροφή (Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Deluxe Sea View or Marina View δωμάτιο! Προσφέρονται 2 Μπουκάλια Κρασί του Κτήματος Πόρτο Καρράς στο δωμάτιο κατά την άφιξη, 2 Physio Massage διάρκειας 30 λεπτών στο Κέντρο Θαλασσοθεραπείας & Spa καθώς και Ελεύθερη Χρήση της Εσωτερικής Πισίνας! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

    Αρχαία Ολυμπία με 165€ από 330€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε Superior δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

    (Έκπτωση 50%)

    €165 από €330 -50%
    5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
    Αρχαία Ολυμπία
    165€ από 330€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 5 αστέρων Arty Grand Hotel στην Αρχαία Ολυμπία, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Superior δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Ηamam και του Jacuzzi! Προσφέρεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας για να χαρείτε κάθε ομορφιά στον ιστορικό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

    Λίμνη Πλαστήρα με 156€ από 312€ (-50%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο

    (Έκπτωση 50%)

    €156 από €312 -50%
    4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα
    Λίμνη Πλαστήρα
    156€ από 312€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών, στο 4 αστέρων Naiades Hotel στη Λίμνη Πλαστήρα, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Μεσημεριανό) σε δίκλινο δωμάτιο! Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις, Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον όμορφο προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

    Καλαμάτα με 279€ από 780€ (-64%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε Double Guestroom, σε 4* Ξενοδοχείο

    (Έκπτωση 64%)

    €279 από €780 -64%
    4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα
    Καλαμάτα
    279€ από 780€ ( Έκπτωση 64%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Grecotel Filoxenia Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ), σε Double Guestroom στην Καλαμάτα! Ελεύθερη χρήση της Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

    Πόρτο Χέλι με 198€ από 400€ (-51%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

    (Έκπτωση 51%)

    €198 από €400 -51%
    4* AKS HINITSA BAY - Πόρτο Χέλι
    Πόρτο Χέλι
    198€ από 400€ ( Έκπτωση 51%) στο 4 αστέρων Ξενοδοχείο AKS HINITSA BAY KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 2 ετών, με Ημιδιατροφή (Πλούσιο Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Πόρτο Χέλι! Προσφέρεται Απεριόριστη Κατανάλωση σε Κρασί, Μπύρες, Αναψυκτικά και Εμφιαλωμένο Νερό κατά την διάρκεια του Δείπνου! Ελεύθερη Είσοδος στο Μini Club για τους μικρούς μας φίλους καθώς και Ελεύθερη Είσοδος με ένα παγωτό και ένα χυμό για 2 Παιδιά έως 12 ετών στο Θαλάσσιο Πάρκο στο AKS Porto Heli για όλες τις ημέρες! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την γιορτή της Αρμάτας!!!

    Καστοριά με 99€ από 198€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

    (Έκπτωση 50%)

    €99 από €198 -50%
    Andromeda Boutique Hotel - Καστοριά
    Καστοριά
    99€ από 198€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών στην Καστοριά, στο Ανδρομέδα Boutique Hotel, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί και Φρούτα για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες χαλάρωσης στην όμορφη αρχοντική πόλη! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

    Αράχωβα με 109€ από 218€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Bio-Breakfast

    (Έκπτωση 50%)

    €109 από €218 -50%
    Skamnos Boutique Hotel - Αράχωβα
    Αράχωβα
    109€ από 218€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα στην Αράχωβα, σε δίκλινο δωμάτιο με Bio-Breakfast, στο Skamnos Boutique Hotel! Προσφέρεται Welcome Drink και για κάθε ημέρα διαμονής απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Ελεύθερη χρήση της Sauna και του Hamam για μία ημέρα! Παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες με θέα το δάσος του Παρνασσού στην Αράχωβα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

    Κάλαμος Αττικής 45€ από 90€ (-50%) για 2 Ημέρες KAI για τα 2 Ατομα με Πρωινό σε δικλινο δωμάτιο,
    ...