Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ρεαλισμός και Αυταπάτες στο Κυπριακό

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Στην ιστορική πραγματικότητα που διαμορφώνει τις εξελίξεις διαχρονικά -και όχι εκείνην που οι αυταπάτες των πολιτικών δημιουργούν- σημασία έχουν τα συμφέροντα και οι ύψιστοι στρατηγικοί στόχοι μαζί με τη δύναμη των εμπλεκομένων.
Στην ΕΠΟΧΗ μας και στην ΠΕΡΙΟΧΗ μας, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που διαθέτει τη μεγαλύτερη με διαφορά τη δυνατότητα για άσκηση πιέσεων επί της Τουρκίας.
Με δεδομένο ότι ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ και άλλων είναι να σπρώξουν την Τουρκία εντός της Ε.Ε., το κυπριακό αποκτά σημασία ενόσω άλυτο μπορεί να εμποδίζει αυτό τον ύψιστο στόχο.
Φυσικά και η Τουρκία επιζητεί ένταξη με τους δικούς της όρους. Για εμάς που το κυπριακό επείγει να λυθεί σωστά, η στρατηγική μας έπρεπε να αξιοποιεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ με διαφορά ουσιαστικό μοχλό πίεσης που διαθέτουμε και είναι η δυνατότητα να εμποδίζουμε (άμεσα ή έμμεσα) την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Αντί τούτου, προσαρμοζόμαστε σταδιακά στις τουρκικές απαιτήσεις.
Το εξωφρενικό είναι πως ντύνουμε την προσαρμογή μας με αυταπάτες ότι έτσι είμαστε πιο κοντά στη λύση.

Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι : Επιβεβαιώθηκε το έγκλημα 35 χρόνια μετά - ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ Foreign Press ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι : Επιβεβαιώθηκε το έγκλημα 35 χρόνια μετά Τριανταπέντε χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA τα λείψανα πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων.
Πρόκειται για τους Κορέλη Αντωνάκη του Μιχαήλ, Νικολάου Πανίκο του Χρυσοστόμου, Σκορδή Χριστόφορο του Γεωργίου, Παπαγιάννη Ιωάννης του Χαραλάμπους και Χατζηκυριάκο Ιωάννης του Χαραλάμπους, οι οποίοι υπηρετούσαν στο 398 Τάγμα Πεζικού. Την στιγμή της αιχμαλωσίας των 5 Ελληνοκυπρίων στρατιωτών κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Τούρκου δημοσιογράφου Ερκίν Κονούσκεβερ, ο οποίος κατάφερε να διασώσει το φωτογραφικό υλικό παρά την σύλληψη του από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής. H συγκλονιστική φωτογραφία-ντοκουμέντο που δείχνει γονατιστούς τους Ελληνοκύπριους στρατιώτες με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, περικυκλωμένους από Τούρκους στρατιώτες, δημοσιεύθηκε τελικά στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» και έγινε σύμβολο των επιτροπών αγνοούμενων της τουρκικής εισβολής. Ο βοηθός του εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων Ξενοφών Καλλής, δήλωσε ότι για την ταυτοποίηση των λειψάνων ενημερώθηκαν οι οικογένειες των πέντε στρατιωτών.
Ο κ. Καλλής ανέφερε ότι στον ίδιο ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα λείψανα ακόμη 14 προσώπων, που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ Επίσης Φάκελος του FOREIGN PRESS για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

"Οχι" της Άγκυρας σε "αδελφοποίηση" Τουρκικού και Ελληνικού δήμου

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/"Οχι" της Άγκυρας σε "αδελφοποίηση" Τουρκικού και Ελληνικού δήμου
"Φρένο" στα σχέδια για στην αδελφοποίηση του δήμου Kadıköy της Κωνσταντινούπολης με τον Δήμο Αγ. Ιωάννη Ρέντη βάζει η τουρκική κυβέρνηση.
Όπως γράφει η Χουριέτ, οι δύο δήμοι ξεκίνησαν την σχέση τους το 2003 με προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών.
Τον περασμένο Φεβρουάριο το Δημοτικό Συμβούλιο του Kadıköy ενέκρινε την πρόταση αδελφοποίησης, μια απόφαση που, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα, χρήζει έγκρισης από το υπουργείο Εξωτερικών.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ πρόβαλε αντιρρήσεις και παρέπεμψε το ζήτημα στο υπουργείο Εσωτερικών ως αρμόδιο για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε στην Χουριέτ ότι ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο αντέδρασε ήταν ότι στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη υπάρχει άγαλμα για την γενοκτονία των Αρμενίων.
Το υπουργείο Εσωτερικών, εν τω μεταξύ, εγείρει και ένα άλλο ζήτημα:
Το Kadıköy δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Αγ. Ιωάννη, υποστηρίζει.
Και αυτό γιατί, ο τουρκικός δήμος έχει 700 χιλιάδες πληθυσμό, ενώ ο ελληνικός μόλις 15 χιλιάδες.
Την 1η Ιουλίου το υπουργείο έστειλε επιστολή στον δήμο Kadıköy ζητώντας να ακυρώσει την αδελφοποίηση.
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

[Τα κουβαδάκια μου και σε ΑΛΛΗ παραλία]-Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 12 )

Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 12 )(http://ibisclub.blogspot.com/2009/07/12.html)Τα κουβαδάκια μου και σε ΑΛΛΗ παραλία Λίγο πριν το ibis blog μεταναστεύσει για τις καλοκαιρινές του διακοπές δεν θα μπορούσε να μην εξωτερικεύσει όλα όσα του προξένησαν το ενδιαφέρον.
Το κίνημα την πένσας, φορολογία, αυθαίρετα, καλοκαιρινές χωματερές, τουρισμός, τεχνολογία, αφρικανική free-press και γρίπη των .....χείρων, αποτελούν τις βασικότερες αναφορές της στήλης.
Καλή ανάγνωση…(http://ibisclub.blogspot.com/2009/07/12.html) Με εκτίμηση
Η διαχειριστική ομάδα τουIbis blog (http://ibisclub.blogspot.com/)
"keep Blogging Keep Sharing Your Thoughts"

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO

Iraklio web radio Live Blog NewsΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ http://irakliowebradio2.blogspot.com/

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ

Σφαίρες στο Αιγάλεω
ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΑΡΙΣ
ISBN 960-8264-16-2 σελίδες 144
Απλές, καθημερινές ιστορίες, όπου οι ήρωες άλλοτε πρωταγωνιστούν σε κωμικοτραγικά παθήματα, άλλοτε διεκδικούν με πάθος την αλήθεια τους μέσα στην ανελέητη σχετικότητα των πολλαπλών προπτικών, και άλλοτε μονολογούν σιωπηλοί, καθώς αναλώνονται σε συνήθη, αλλά όχι ασήμαντα συμβάντα.
Ιστορίες που εν πολλοίς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως κέρματα εντυπώσεων ενός σαρκάζοντος και αυτοσαρκαζόμενου Παρατηρητή.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΑ

Ο Έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα Συγγραφέας: ΦΛΑΣΕΛΙΕΡ Ρ., Καθ. Κλασσικής Φιλολογίας στο Παν/μιο της Λυών Εκδότης: Παπαδήμας Κατηγορία: ΙΣΤΟΡΙΑ (ΑΡΧΑΙΑ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ) Μετάφραση: Αντρέας Καραντώνης, συγραφέας ISBN: 960-206-084-1 Σελίδες: 340 Τιμή: 30,04 € Πληροφορίες: ΣΤ’ έκδοση βελτιωμένη. Περίληψη: Στο βιβλίο του αυτό ο συγγραφέας ερευνά το ευγενές συναίσθημα του έρωτα στην αρχαία Ελληνική κοινωνία.
Αρχίζοντας από την «εναρκτήρια φωνή» της Παγκόσμιας Ποίησης, τον Όμηρο, εξετάζει τον έρωτα όπως εμφανίζεται στην αρχαία Ελληνική Μυθολογία, στην Επική και στη Λυρική ποίηση, στο αρχαίο θέατρο, στην πεζογραφία και στα έργα των Πλατωνικών, των Στωικών και των Κυνικών Φιλοσόφων, τη Γλυπτική και τη Ζωγραφική.
Εξετάζει ακόμη τον έρωτα όπως εκδηλώνεται στην καθημερινή ζωή και τον βιώνουν οι άνθρωποι της αρχαίας Ελληνικής κοινωνίας.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Γιάννης Ρίτσος: Ένα σχεδίασμα αυτοβιογραφίας
ISBN: 978-960-19-0352-1 ΓΛΩΣΣΑ: 2009 ΣΕΛΙΔΕΣ: 238 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 16.0x22.0
Η μοναδική στην ελληνική βιβλιογραφία βιογραφία του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένη από τη δημοσιογράφο Αγγελική Κώττη, με τίτλο «Γιάννης Ρίτσος.
Ένα σχεδίασμα βιογραφίας», που είχε κυκλοφορήσει το 1996 από τα «Ελληνικά Γράμματα», επανεκδίδεται σε αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη μορφή, και με νέο εξώφυλλο. Ένα μεγάλο μέρος του υλικού του βιβλίου συγκεντρώθηκε όταν ο Γιάννης Ρίτσος ήταν εν ζωή και οφείλεται σε δικές του αφηγήσεις.
Άλλο μέρος στηρίζεται σε γραπτές πηγές ή σε αφηγήσεις του ποιητή προς τρίτους.
Τέλος, το υπόλοιπο υλικό προέρχεται από αφηγήσεις που έκαναν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Ρίτσου προς τη συγγραφέα καθώς και από έρευνα αρχειακού υλικού. Η έκδοση παρακολουθεί όλη τη ζωή του.
Ξεκινά από τη γέννησή του (Πρωτομαγιά του 1909) και τα πρώτα παιδικά του χρόνια στη Μονεμβασιά, που είναι ξένοιαστα και όμορφα, σύντομα όμως σημαδεύονται ανεξίτηλα από την οικονομική κατάρρευση της αρχοντικής του οικογένειας όπως και από τους θανάτους της μητέρας του και του μεγάλου αδελφού του από φυματίωση.
Σε ηλικία μόλις 18 ετών προσβάλλεται και ο ίδιος από την τρομερή για την εποχή ασθένεια και νοσηλεύεται ως άπορος σε διάφορα σανατόρια.
Ο πατέρας και η μικρή αδελφή του εγκλείονται στο Δαφνί με ψυχικές διαταραχές.
Μέσα σε αυτό το κλίμα του ζόφου, δημιουργεί ακατάπαυστα και αντιπαλεύει τον θάνατο, ενώ δηλώνει με τις πράξεις του ενεργός πολίτης. Κατά τη γερμανική κατοχή, μετέχει στην Εθνική Αντίσταση, πράγμα που του στοιχίζει κατόπιν εξορίες στο Κοντοπούλι της Λήμνου, στη Μακρόνησο και στον Αη Στράτη.
Δεύτερη σειρά εξοριών έρχεται με την απριλιανή χούντα (Γυάρος, Παρθένι Λέρου και κατ' οίκον περιορισμός στη Σάμο, στο σπίτι της συζύγου του). Η ζωή του, με τις ανόδους και τις καμπές λόγω των διώξεων, με τα ταξίδια, τις οικογενειακές χαρές και τις βραβεύσεις του, με τις διαψεύσεις, τις πίκρες, τις αμφιβολίες, αλλά και με τις βεβαιότητές του, εξετάζεται αναλυτικά στο βιβλίο.
Παρατίθενται γεγονότα, δηλώσεις, αποσπάσματα συνεντεύξεων, ερμηνείες στίχων του, όπως και δηλώσεις άλλων για τον ίδιο και το έργο του από τα πρώτα του βήματα μέχρι το θάνατό του (11/11/1990). Η έκδοση συνοδεύεται από αναλυτικό Χρονολόγιο.

Χάθηκε στα Νέα Μουδανιά

Χάθηκε στα Νέα Μουδανιά Κοντά στο Oceanian Club
Καναδέζικο ημίαιμο με χάσκι Θηλυκό και την λένε Ατζελίνα. Έχει άσπρο μπεζ τρίχωμα και καταγάλανα μάτια. Φοράει μια αλυσίδα στον λαιμό.
Την είδαν να κατηφορίζει προς Την παραλία Διονυσίου.
Όποιος την έχει δει ή ξέρει που είναι Ας επικοινωνήσει στο 6978 183255 Ευχαριστώ για την βοήθεια Christiana BergPet Detective Himaira Animal Welfare Association [t]: 6939063535 - 6956032259

Η μαύρη τρύπα του επιταχυντή CΕRΝ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Το πιο πολύπλοκο και ακριβότερο επιστημονικό όργανο στην ιστορία ταλαιπωρείται από χιλιάδες λανθασμένες ηλεκτρικές ενώσεις και μαγνήτες που δεν λειτουργούν σωστά Η μαύρη τρύπα του επιταχυντή CΕRΝ Οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι θα ξανατεθεί σε λειτουργία μέσα Νοεμβρίου TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Του DΕΝΝΙS ΟVΕRΒΥΕ , Επιμέλεια: , Στέφανος Κρίκκης skrik@dolnet.gr , Εύη Ελευθεριάδου elefthe@dolnet.gr
Το περασμένο καλοκαίρι, προειδοποιούσαν οι συνωμοσιολόγοι, θα ήταν το τελευταίο της ανθρωπότητας.
Η λειτουργία του επιταχυντή αδρονίων στα έγκατα των γαλλοελβετικών Άλπεων θα δημιουργούσε μια τεράστια μαύρη τρύπα, η οποία θα ρουφούσε τον πλανήτη.
Oι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ανυπομονούσαν να τεθεί σε λειτουργία ο επιταχυντής, γιατί επιτέλους θα είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν κοντά στη δημιουργία του κόσμου.
Τα πράγματα βέβαια εξελίχθηκαν διαφορετικά.
Αντί για μαύρη τρύπα, μια λανθασμένη ένωση έκαψε δύο μαγνήτες και έτσι το ακριβότερο πείραμα Φυσικής στην ιστορία έγινε ατμός και σπίθες.

Το μεγάλο κόλπο με δάνεια, κάρτες

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤΟ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1%, ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗ Δανείζονται φθηνότερα αλλά δανείζουν ακριβότερα οι τράπεζες ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ
Ακριβότερα πουλάνε σήμερα τα δάνεια οι τράπεζες, χρεώνοντας τους πελάτες τους με επιτόκια υψηλότερα και από αυτά που ίσχυαν πριν από την κρίση, παρά το γεγονός ότι οι ίδιες δανείζονται φθηνότερα το χρήμα με επιτόκιο που έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, κάτω και από το 1%.
Ενώ τους τελευταίους μήνες το διατραπεζικό επιτόκιο έχει καταγράψει κατακόρυφη μείωση φτάνοντας σε ιστορικά χαμηλά, κάτω από το 1%λόγω των μειώσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και των άλλων μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας-, οι ελληνικές τράπεζες «ξέχασαν» να μειώσουν τα αντίστοιχα σταθερά επιτόκια σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα αύξησαν ακόμη περισσότερο!

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ

Coraline: Το σπίτι στην ομίχλη
Neil Gaiman
Αθήνα, 2006 Σελίδες: 181 σελ. ISBN 960-8324-80-7 ISBN-13 978-960-8324-80-0 Τιμή €15,45
Το νέο σπίτι της οικογένειας της μικρής Κόραλαϊν έχει είκοσι ένα παράθυρα και δεκατέσσερις πόρτες.
Οι δεκατρείς από αυτές ανοίγουν και κλείνουν.
Η δέκατη τέταρτη είναι κλειδωμένη, γιατί οδηγεί σε έναν άλλον κόσμο, έναν κόσμο σχεδόν ολόιδιο με αυτόν της Κόραλαϊν, μα τόσο διαφορετικό.
Η Κόραλαϊν θα διαβεί το κατώφλι αυτής της πόρτας, για να εξερευνήσει τον νέο κόσμο, και θα εντυπωσιαστεί από τα θέλγητρά του.
Εκεί, όμως, θα γνωρίσει τους άλλους της γονείς και θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνουν για να την κρατήσουν για πάντα εκεί και να την αλλάξουν...
Σε έναν κόσμο με ζωντανά παιχνίδια, ποντίκια κατασκόπους, κλεμμένες ψυχές και αιώνια ομίχλη, η μικρή Κόραλαϊν θα πρέπει να παλέψει με όλη της τη δύναμη για να σώσει τους πραγματικούς της γονείς και την ψυχή της. ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ NEIL GAIMAN ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Της ΤΑΙΝΙΑΣ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ»
BrainFood(Εκδόσεις ΟΞΥ, Εμπειρία Εκδοτική, Floral]
Θεμιστοκλέους 80
10681 Εξάρχεια, Αθήνα
τηλ. 210.5226609, 210.5227702fax. 210.5227768

ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Οι Συμπέθεροι από τα Τίρανα, η μεγαλύτερη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του χειμώνα έρχεται στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών απόψε στισ 21:30Τι κάνετε όταν η κόρη σας σάς λέει ότι ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι Αλβανός;
Είμαστε ρατσιστές;
Είμαστε άπληστοι;
Ή είμαστε απλώς ανόητοι;
Η Πένη και ο Λυκούργος (Βίκυ Σταυροπούλου και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας.
Έχουν μια μοναχοκόρη τη Λίζα (Δήμητρα Στογιάννη), η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο.
Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν λυμένα.
Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρο τους είναι, τι άλλο;
Να δουν την κορούλα τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό.
Σχεδόν δίπλα απ΄ το σπίτι τους, έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα (Τζόυς Ευείδη), αδερφή της Πένης και ο άντρας της Βασίλης (Δημήτρης Μαυρόπουλος), οι οποίοι ζουν σε ένα αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον.
Λίγο πριν το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Αλφρεντ (Δημήτρης Τσέλιος).
Το γεγονός ότι η κορούλα έχει φίλο, είναι ένα σοκ για μια τέτοια οικογένεια, αλλά ευχάριστο σοκ.
Ο Αλφρεντ είναι πανέμορφος και πολύ ευγενικός.
Οι δυο αδερφές αλλά και οι δυο μπατζανάκηδες ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν το γαμπρό απ΄ το Λονδίνο, αλλά πέφτουν απ΄ τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Αλφρεντ δεν είναι Αγγλος.
Είναι Αλβανός.
Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα με την άφιξη των γονιών του Αλφρεντ.
Της Κλαμπέτας (Νατάσσα Κοτσοβού) και του Μπουκουράν (Κώστας Καζάκας).
Όταν καταφθάνουν και οι συμπέθεροι από τα Τίρανα ξεκινάει μια δίνη κωμικών εξελίξεων.
Πέφτουν οι μάσκες και οι τέσσερις Έλληνες συμπέθεροι δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, ξιπασιάς, ανοησίας, πονηριάς και διαπλοκής.
Μιας διαπλοκής που περιλαμβάνει όλο τον κοινωνικό περίγυρο της επαρχιακής πόλης, που εκπροσωπείται στο έργο από ένα νεαρό και φιλόδοξο βουλευτή της περιοχής, που είναι και υφυπουργός πολιτισμού.
Τον Νικήτα Λαλαμπίρδα (Χρήστος Τριπόδης). Συγγραφέας: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθέτης: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Ηθοποιοί: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Δημήτρης Τσέλιος, Νατάσσα Κοτσοβού, Κώστας Καζάκας, Χρήστος Τριπόδης

Ελέγχους σε κρατικές εταιρείες ζητά ο Μεντβέντεφ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Τη διεξαγωγή εισαγγελικών ερευνών σχετικά με τη χρήση κρατικών κεφαλαίων από τις γιγάντιες κρατικές επιχειρήσεις της Ρωσίας ζήτησε ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο.
«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή (στους εισαγγελείς) να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και να πουν αν υπάρχουν λόγοι για να ασχοληθούν περαιτέρω... με δομές όπως οι κρατικές εταιρείες», αναφέρεται σε σύντομο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 426 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Ό,τι πήρε πήρε… Ώρα να δώσει Μια σοφή λαϊκή ρήση φέρνει στο νου η απέλπιδα προσπάθεια του Καραμανλή να βρει διέξοδο στα πολιτικά του αδιέξοδα…
Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Και επειδή στην πολιτική το φιλότιμο είναι είδος δυσεύρετο, είναι βέβαιο ότι ο κ. Καραμανλής προβάρει ρόλο «παρακλητικού» στη Θεσσαλονίκη όχι γιατί μετάνιωσε για την κατάντια της οικονομίας και κατ’ επέκταση της χώρας…
Αλλά γιατί δεν έχει άλλα επιχειρήματα…
Δεν έχει λαγούς στο καπέλο του… Δεν έχει άλλο τρόπο να διαχειριστεί την οργή του ελληνικού λαού για την πολιτική του. Οι παροχές και τα προεκλογικά δωράκια δεν πείθουν. Αντιθέτως εξοργίζουν. Όσο υπόσχεται τόσο αθετεί. Πέντε χρόνια «επικοινωνιακής λαίλαπας» με ολέθρια λάθη στην οικονομία οδηγούν τη χώρα σε απίστευτες περιπέτειες… Ο κ. Καραμανλής δεν ψάχνει να βρει τρόπο για να κερδίσει τις εκλογές. Αυτές έχουν κριθεί και το γνωρίζει.
Τη συντριβή φοβάται. Κινδυνεύει και το γνωρίζει να γραφτεί στην ιστορία ως ο «μοιραίος πρωθυπουργός» στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ελλάδος. Σελ.2 Αυτοκριτικός στη ΔΕΘ ο Καραμανλής Σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης βρίσκεται η κυβέρνηση.
Και αυτό το παραδέχονται ακόμη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που ζητούν από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να αναλάβει «εδώ και τώρα πρωτοβουλίες».
Οι περισσότεροι από τους βουλευτές έχουν αρχίσει να προτρέπουν δημόσια τον πρωθυπουργό, υποδεικνύοντάς του τι πρέπει να κάνει.
Μπροστά σ’ αυτό το σκηνικό κυριάρχησε η εκλογολογία, γεγονός που απορύθμισε πλήρως την κυβερνητική μηχανή.
Όσοι συνομιλούν με τον πρωθυπουργό έχουν καταλήξει στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα.
Ότι δηλαδή βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση.
«Δεν ξέρει τι θα κάνει».
Μάλιστα αποκομίζουν την εντύπωση ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα πάει ή όχι σε εκλογές το φθινόπωρο. Περί τα τέλη της προηγούμενης βδομάδας η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του αιφνιδιασμού. Το Σαββατοκύριακο μεσολάβησαν πολλά και διάφορα. Για παράδειγμα, λέγεται ότι το Σάββατο είχε συνάντηση στη Ραφήνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Θα πάμε ως πρόβατα επί σφαγήν», φέρεται να λέει ο υπουργός Εσωτερικών στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του. Σελ.11 Κάλπες με φόντο τη… μαυρίλα στην οικονομία Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες από το Μαξίμου καταβάλλουν προσπάθειες αναχαίτισης των εκλογικών σεναρίων, υπουργοί, όπως οι Γιάννης Παπαθανασίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης αλλά και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο.
Ο υπουργός Οικονομίας, που γνωρίζει όσο λίγοι τα χάλια της Οικονομίας, αλλά κυρίως τι περιμένει τον κόσμο μετά τον Οκτώβριο, εμφανίζεται υπέρμαχος των εκλογών.
Την ίδια ώρα τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης άρχισαν να διακινούν την πληροφορία ότι δήθεν έχουν ήδη λάβει το ΟΚ. από την Ε.Ε. για την παράταση των δύο ετών σχετικά με το έλλειμμα. Στην περίπτωση που θα πετύχουν την παράταση, πιστεύουν ότι θα αποφύγουν το δεύτερο πακέτο των μέτρων.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι δεν τρώνε κουτόχορτο. Στον προϋπολογισμό θα περιμένουν να δουν καταγεγραμμένο το από πού θα βρει η κυβέρνηση πόρους για να υλοποιήσει το στόχο του 3% στο έλλειμμα. Σελ. 12 και Σελ. 13 Πρωινό γαϊτανάκι με πλούσιο παρασκήνιο Καζάνι που βράζει είναι το πιο «χρηματοβόρο» κομμάτι της ελληνικής τηλεόρασης, αυτό των λεγόμενων «πρωινάδικων».
Η κούρσα του ανταγωνισμού των προηγούμενων χρόνων, με αποκορύφωμα την αστρονομική προσφορά που είχε κάνει πριν από τέσσερα χρόνια ο Κοντομηνάς για να πάρει την Ελένη Μενεγάκη στον Alpha από τον ΑΝΤ1, έφερε τη μεγαλύτερη στρέβλωση στον πρώτο νόμο της τηλεόρασης: δεν μπορείς να πληρώνεις για μεγάλο διάστημα ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που στοιχίζει περισσότερο από τα διαφημιστικά έσοδα που φέρνει.
Ιδιαίτερα σε μια χρονιά στριμωγμένη οικονομικά όπως η φετινή, η ελληνική… ανωμαλία δεν θα ήταν δυνατόν να συνεχιστεί…
Έτσι, το Μega προχωρά στον πειραματισμό με νέα (και φτηνά) πρόσωπα, ο ΑΝΤ1 αφήνει τη λουσάτη Βίκυ Καγιά για να πάει στην προσγειωμένη Ευγενία Μανωλίδου, ενώ Star και Alter ξεχειλώνουν τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές της Μελέτη και του Αυτιά αντίστοιχα, για να «σπάσουν» τον τσαμπουκά των «μεγάλων».
Τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη σεζόν στη ζώνη 10.00-13.00 και εδώ είμαστε εμείς για να σας ενημερώσουμε εγκαίρως με παρασκήνιο και εκτιμήσεις… Σελ. 44 και Σελ. 45 στο πέταλο To πιο σημαντικό ραντεβού του Καραμανλή την εβδομάδα που πέρασε ήταν το πρωί της Τρίτης... Στη Ραφήνα.
Με τον Γιώργο Σουφλιά.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, άλλωστε, είναι αυτός που δίνει πλέον τον τόνο στις έντονες διεργασίες που αναπτύσσονται στην κυβέρνηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάστηκε να διακόψει αιφνίδια τις διακοπές του (ήταν στη Σίφνο) και να επιστρέψει στην Αθήνα. Σελ. 64

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ.Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.
Η πρόγνωση σε ότι αφορά την σκλήρυνση κατά πλάκας δεν έχει καμία ουσιαστική σχέση με την μορφή που έχει η σκλήρυνση κατά πλάκας, ή με την ένταση των συμπτωμάτων ή με την εξέλιξη της όπως κανείς μπορεί να την θεωρεί από την πείρα του.
Αν και η πείρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο διότι συνήθως οι πορεία των περιστατικών έχει ομοιότητες που επαναλαμβάνονται.
Βέβαια η πρόγνωση εξακολουθεί να είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο τόσο για τον ίδιο τον ασθενή ώστε να βάλει σε τάξη τα επαγγελματικά, οικογενειακά και κοινωνικά του προβλήματα αλλά και για τον θεράπων γιατρό έτσι προκειμένου να προγραμματίσει την θεραπεία του, το μείγμα φαρμάκων, την διάρκεια της θεραπείας, καθώς επίσης και την προσωπική αντιμετώπιση που πρέπει να έχει στον ασθενή.
Κάποτε το θέμα της πρόγνωσης ήταν πιο άσχημο για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας γιατί τότε δεν υπήρχαν ούτε τα διαγνωστικά μέσα ούτε τα φάρμακα έτσι που η διάγνωση γινόταν σε προχωρημένο σημείο χωρίς να έχει την δυνατότητα των σημερινών περιθάλψεων άρα και οι επιπλοκές όπως π.χ. μετά από τυχαίες λοιμώξεις ήταν εντονότερες.
Μπορεί κανείς άνετα να ισχυριστεί ότι τα τελευταία χρόνια η πρόγνωση είναι γενικά καλύτερη σε σημείο που πολλές φορές να υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και για την πορεία της ασθένειας.
Βέβαια εξαρτάται η πρόγνωση και από περιβαλλοντολογικούς, εξωτερικούς, κοινωνικούς παράγοντες, συχνότητα επισκέψεων, ιατρικά ιδρύματα, φροντίδα, παρακολούθηση της πορείας, εξετάσεις, συνομιλίες με τον ασθενή, συμμετοχή στην θεραπεία του και τήρηση των ιατρικών οδηγιών.
Γενικά όμως όλα αυτά σήμερα λίγο πολύ γίνονται με αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ασθένειας και σαφώς μια πολύ πιο αισιόδοξη πρόγνωση.

Πορεία μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΠορεία μνήμης Ισαάκ - Σολωμού
Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν!
Συμπληρώνονται φέτος 13 χρόνια από την θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στην μαρτυρική γη της Αμμοχώστου.
Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού που συστάθηκε πρόσφατα και απαρτίζεται από ανθρώπους που ανήκουν στον χώρο της μοτοσικλέτας, σκοπεύει να προσδώσει μαζικότητα στην φετινή πορεία των μοτοσικλετιστών για την προβολή της θυσίας των δύο ηρώων.
Στην προσπάθεια μας αυτή, θεωρούμε πολύτιμη τη συμμετοχή του κάθε μοτοσικλετιστή, την συνεισφορά των οργανωμένων συνόλων αλλά και του απλού Έλληνα Κύπριου.
Πιστεύουμε πως η διατήρηση της συλλογικής μνήμης αποτελεί σημαντικό όπλο στον κρίσιμο αγώνα που διεξάγει σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός για την εθνική του επιβίωση στις πατρογονικές εστίες. Αύγουστος 1996 - Αύγουστος 2009.
Δικαίωμα στην μνήμη - Δικαίωμα στην Ελευθερία. Χώροι συγκέντρωσης: Λευκωσία, Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ. Λεμεσός, Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ. Λάρνακα, κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ. Αμμόχωστος, κυκλικός κόμβος Αγ.Νάπας 8:30 π.μ.