Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λοιπόν Συνέλληνες, ωραίο το παιχνίδι που έχει στηθεί στη χώρα μας ε;
Μη μου πείτε πως δεν σας αρέσει. Και το παιχνίδι αυτό, στήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, εξυπηρετώντας το «μεγάλο σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας», και κατ’ επέκταση και των Ελλήνων στους Ευρωπαίους Νταβατζήδες.
Το προσφυγικό, κατά την άποψη μου δεν είναι το κύριο πρόβλημα, αλλά το κερασάκι στην «τούρτα της βρωμιάς» του τότε, και του σήμερα.
Και επειδή πολλοί Έλληνες έχουν επιλεκτική μνήμη, να θυμίσω το άνοιγμα συνόρων από Ελληνική Κυβέρνηση, ΤΟΤΕ, όχι πάρα πολύ πίσω, που μπήκαν διάφοροι στη χώρα και…. «αξιοποιήθηκαν» ψηφοθηρικά από τις εκαστοτε κυβερνήσεις… Μη τα ξεχνάμε αυτά, και κυρίως, μη βγει κανένα κομματόσκυλο και πει πως δεν είναι έτσι, γιατί θα του ξεριζώσω τα δόντια….
ΤΟΤΕ, και ΤΩΡΑ.
Τώρα λοιπόν, κατάφερε η κυβέρνηση που ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, να γεμίσει με πρόσφυγες, μετανάστες, και λαθρομετανάστες τη χώρα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ των προηγούμενων κυβερνήσεων (ας τις πούμε…).
Διαβάστε Συνέλληνες ένα φρέσκο άρθρο….
«Σπάει ρεκόρ ο αριθμός των εγκλωβισμένων - Χάος στην Ειδομένη
Παρά τη μείωση που καταγράφεται λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται. Βάσει των τελευταίων στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν στους 46.207. Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε το πρωί της Παρασκευής, στα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται 7.271 πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στη Λέσβο.
Στην Ειδομένη ο αριθμός τους φτάνει τους 10.500. Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην Αττική ξεπερνά τις 13.500, στην κεντρική Ελλάδα φιλοξενούνται 1.530 σε δομές και στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά 23.814. Το τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν 576 πρόσφυγες σε 10 περιστατικά σε Λέσβο, Σάμο και Μεγίστη.
Προσπάθεια αποσυμφόρησης στο λιμάνι του Πειραιά
Την Πέμπτη μόνο 349 πρόσφυγες μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά προς το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Στο λιμάνι του Πειραιά σε όλους τους σταθμούς φιλοξενίας υπάρχει δύναμη του Λιμενικού σε 24ωρη βάση για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων μετά τις δύο συμπλοκές που έγιναν την Πέμπτη, εκ των οποίων στη μία υπήρξαν και τρεις τραυματίες. Τη λήψη άμεσων μέτρων αποσυμπίεσης του λιμανιού του Πειραιά ζητεί ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. 
Η περιφέρεια Πειραιά ζητά να αποσυμφορηθεί το λιμάνι με τη μεταφορά προσφύγων σε δομές φιλοξενίας αλλά παράλληλα και με ελεγχόμενη ροή από τα νησιά. Επίσης ζητεί να διοχετεύονται πρόσφυγες και σε άλλα λιμάνια της χώρας και να υπάρξει σωστή πληροφόρηση των προσφύγων.
«Η κατάσταση έχει ζορίσει παρά πολύ και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, καθώς οι συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνάει τις δυνατότητές μας, ενώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι παραμονής και φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών, άρα δεν μπορούν και να εξασφαλιστούν και όλες οι αναγκαίες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.
Χάος στην Ειδομένη
Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει δύσκολη, με περίπου 10.500 άτομα να διαμένουν σε σκηνές μέσα στη λάσπη και το κρύο, με την θερμοκρασία σήμερα το πρωί να μην ξεπερνά τους τέσσερις βαθμούς κελσίου.  
Επίσκεψη στην περιοχή πραγματοποιεί χθες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτήρισε την Ειδομένη «σύγχρονο Νταχάου». «Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων... Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Πάντως, όπως έγινε γνωστό, ο καταυλισμός της Ειδομένης απέκτησε οκτώ νέους λυόμενους οικίσκους. Τα λυόμενα μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό με οχήματα του στρατού και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, θα χρησιμοποιηθούν ως εξής: δύο ως info points για την ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, καθώς και την παροχή άλλων πληροφοριών, ένας για τους μεταφραστές και τους διερμηνείς και ένας για τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα φιλοξενούν τους εργαζόμενους σ' αυτές τις δομές.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Το άρθρο φέρει ημερομηνία 19/3/2016, και εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια δυο «επισημάνσεις», γιατί μπορεί να μας έχουν για ηλίθιους, αλλά μόνο κάτι τέτοιο δεν είμαστε.
Κύριε Υπουργέ, με όλο το σεβασμό αλλά και όλη μου την ΟΡΓΗ, λέω, λέμε σε εσάς και σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, πως ΕΚΤΟΣ από το «Σύγχρονο Νταχάου» της Ειδομένης, έχουμε και το άλλο, εκείνο που ΟΛΕΣ οι «κυβερνήσεις» των τελευταίων σαράντα ετών των στήσατε για τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Αλλά ξέχασα, η «ευαισθησία» σας περιορίζεται στην Ειδομένη. ΕΣΕΙΣ, και ΟΛΟΙ οι προκάτοχοι σας, πιστέψατε στην «Ευρώπη των ανοικτών Συνόρων» τόσο πολύ, που καταντήσατε τη χώρα ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ (νομίζετε) ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.
ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΤΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (εκτός από αυτά που σας φρουρούν) ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.
ΦΕΡΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Τέλος, για να μην αναφέρω (για την ώρα και άλλα, και είναι πάρα πολλά) φέρατε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ το οποίο βέβαια δεν σας ανησυχεί γιατί τις συνέπειες ΟΛΩΝ όσων κάνατε, τις πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ, και θα τις πληρώνουμε για μια ζωή.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ - ΝΕΟ CD - NEΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΕΣΑΙ

Γιάννης Ζουγανέλης
ΝΕΟ CD
“Aκατάλληλα κι ερωτικά”

Κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και όλα τα ψηφιακά καταστήματα δίσκων από την ΜΙΝΟS – ΕΜΙ.
Πρώτο δείγμα αυτής της ιδιαίτερης δουλειάς, ένα ευαίσθητο ντουέτο του Γιάννη και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, ένας τρυφερός διάλογος ανάμεσα σε πατέρα και κόρη.  
Να Φυλάγεσαι
Ελεωνόρα Ζουγανέλη / Γιάννης Ζουγανέλης
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ


ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής 20 - 26 Μαρτίου 2016
Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το 1968 και κάθε χρόνο, κατά τη Β΄ εβδομάδα των Νηστειών, η Αποστολική Διακονία διοργανώνει την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής.
Η «Εβδομάδα» αρχίζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, κατά την οποία γιορτάζεται ο θρίαμβος της αληθινής πίστης, και έχει σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα του έργου της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής, να παρουσιάσει την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών και να συγκεντρώσει τα αναγκαία μέσα για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής.
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας οι πιστοί σε όλους τους ναούς της χώρας καλούνται να συνεισφέρουν για την ορθόδοξη ιεραποστολή. Το προϊόν της δισκοφορίας αυτής αποτελεί βασικό έσοδο για την οικονομική κάλυψη των πολλών αναγκών της ιεραποστολικής προσπάθειας της Εκκλησίας μας, η οποία με συνέπεια και απόλυτη αφοσίωση στον προτρεπτικό λόγο του Χριστού «Πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη...» φροντίζει να ακουστεί το μήνυμα του Ευαγγελίου στις εσχατιές του κόσμου.
Εμείς «φυτεύομεν και ποτίζομεν. Ο Θεός αυξάνει».
Δείτε πληροφορίες για την Εξωτερική Ιεραποστολή.
Δείτε το αφιέρωμα στην Εξωτερική Ιεραποστολή.

ΣΥΝΟΔΙΚΑ
H συμβολή της Αποστολικής Διακονίας στην ενημέρωση περί της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας
Ο οργανισμός της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ψηφιοποίησε και ανήρτησε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το σύνολο των σχεδίων κειμένων και των τελικών, συμφωνηθέντων κειμένων (ελληνικά και γαλλικά), και τη σχετική σειρά ΣΥΝΟΔΙΚΑ της Γραμματείας δια την Προπαρασκευή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που εδρεύει στο Σαμπεζύ της Γενεύης, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι για το ιστορικό αυτό γεγονός της Ορθοδοξίας να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα κείμενα της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου.
Δείτε τα κείμενα στην ιστοσελίδα μας.

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ο ναός του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου
Αρχιμ . Διονυσίου Λυκογιάννη
Το μετόχι του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης,στην πόλη της Ζακύνθου, από τον 18ο αιώνα, με την φιλοξενία του ιερού Σκηνώματος του Πολιούχου της πόλης και προστάτη της νήσου, κατέστη συν τω χρόνω προσκυνηματικό κέντρο. Στο παρόν έργο παρουσιάζονται τα ιστορικά κυρίως στοιχεία των τριών εκ θεμελίων ανοικοδομήσεων του ναού του Αγίου Διονυσίου από τον 18ο αιώνα έως τις ημέρες μας, επί τη βάσει των αρχειακών υλικών της μονής Στροφάδων, του ναού Αγίου Διονυσίου, καθώς και άλλων μικρότερων αρχείων.
Σχ. 14Χ21, Σελ. 264, Τιμ. 8 €

Ιστορία ενός μικρού αγγέλου
Αθηνάς Ντάσιου - Γιάννου
Ένας μικρός άγγελος κάνει το πρώτο του ταξίδι προς τη γη. Εκεί συναντά ανθρώπους - μικρούς και μεγάλους. Σπέρνει αγαθές σκέψεις, αποτρέπει ατυχήματα, γαληνεύει τους θυμούς και γλυκαίνει τον πόνο των ανθρώπων (ρωσική έκδοση).
Σχ. 22Χ28, Σελ. 28, Τιμ. 5 €

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Δείτε τις βιβλιοπροσφορές και βιβλιοπροτάσεις της Αποστολικής Διακονίας για την περίοδο της Σαρακοστής.

ORTHODOX MISSION
Outreach Mission Week, 20 - 26 March 2016
Since 1968, following a decision of the Holy Synod of the Church of Greece, Apostoliki Diakonia has held the annual Outreach Mission Week during the 2nd week of Great Lent.
The "Week" begins on the Sunday of Orthodoxy, when the triumph of the faith is celebrated, to emphasize the necessity for the work of the Orthodox Outreach Mission, present the offer given by the Church of Greece with regard to evangelizing the nations and also gather the means indispensible in order to continue this effort.
On the Sunday of Orthodoxy, the faithful in all the country's churches are called upon to contribute to the Orthodox mission. The collection plate's product constitutes the basic revenue covering many of the needs of the missionary endeavor of our Church. Adhering and utterly devoted to Christ's prompting words "Go, therefore, and make disciples of all nations.", our Church ensures that the message of the Gospel is heralded to the ends of the world.
We "may plant and water. It is the Lord who increases."
See information about Outreach Mission in our website
See the tribute to Outreach Mission

SYNODICAL
The contribution of Apostoliki Diakonia for information provision on the convocation of the Holy and Great Synod of the Orthodox Church
The organization of Apostoliki Diakonia of the Church of Greece digitalized and posted for the first time on the Internet all the drafts and final texts (Greek and French) and the relevant "SYNODIC TEXTS" of the Secretariat for the Preparation of the Holy and Great Synod in Chambesy, Geneva, so that everybody interested in this historic event of the Orthodox Church can have direct access to all texts of the agenda of the Synod.
See the texts in our website

NEW PUBLICATIONS
Saint Dionysios Church at Zakynthos town
Archimandrite Dionysios Lykogiannis
Saint Dionysios, The Archibishop of Aegina, dependency at Zakynthos town, dating back to the 18th century and hosting the holy relics of the Patron Saint of the town and protector of the island, Archbishop of Aegina, has become overtime a pilgrimage center. The book presents mainly the historical data about the three reconstructions carried out since the 18th century based on the archives of the monastery of Strofades, the church of and other smaller archives.
Dimensions: 14Χ21, Pages: 264, Price: € 8

A little Angel's trip to earth
Athena Dasiou - Giannou
trans. by Dr Maria - Zoe Petropoulou
A little angel makes his first trip to Earth. He meets there people - young and old. He makes good thoughts, avoids accidents, calms the angers and sweetens the pain of the people (russian language).
Dimensions: 22Χ28, Pages: 28, Price: € 5

OFFERS
See books offers and proposals of Apostoliki Diakonia for the period of Lent.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ | ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ 
Nέο Τραγούδι & Video Clip  

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος , ένας απ´ τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες,
της Ελληνικής μουσικης σκηνής εγκαινιάζει την συνεργασία του
με την Panik Records.
Το νέο τραγούδι του Γιώργου Παπαδόπουλου "ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ"
σε μουσική & στίχους του ίδιου είναι
σίγουρα επιτυχία απ´ το πρώτο άκουσμα!!
Μια ακόμη πρόταση απ'τον ταλαντούχο δημιουργό που συνεχίζει να μαςεκπλήσσει ευχάριστα,
μετά τις πρόσφατες επιτυχίες του "Σπάστα" & "Να να να".
Το "Δεν το αντέχω" είναι το πρώτο single,
απ´ την νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Παπαδοπουλου
που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο απ´ την Panik Records!

Official Video Clip:


"ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ"
Μουσική &  Στίχοι: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  Directed by Yiannis Papadakos 

Panik Records 2016
 Official Facebook: https://www.facebook.com/georgepapadopoulospage/
 Official Instagram: http://instagram.com/giorgospapadopoulosofficial

Τάνια Καρρά - Γι' αυτό Σταμάτησε Με | Νέος Καλλιτέχνης - Νέο Τραγούδι

ΤΑΝΙΑ ΚΑΡΡΑ 
Γι' Αυτό Σταμάτησε Με 
  Νέο τραγούδι & Lyric Video 
Download Wav
Download MP3


H ICON MUSIC & H PANIK PLATINUM
παρουσιάζουν την Τάνια Καρρά.
"Γι' Αυτό Σταμάτησέ Με" τιτλοφορείται το τραγούδι με το οποίο
μας συστήνεται η νεαρή ερμηνεύτρια Τάνια Καρρά.
Μια δυναμική ερωτική μπαλάντα που συνδυάζει αρμονικά
το μοντέρνο και το λαικό ηχόχρωμα.
Το τραγούδι είναι σε στίχους STAN και μουσική των Πάνος Βλασακούδης (REVO) ,
Ιωσήφ Κοτσυφάκης ( JOE MINOR) , Μάνος Δεδεβέσης (SNAPYOURFINGAZ)
και STAN.
Κυκλοφορεί από την ICON MUSIC & PANIK PLATINUM.
Official Lyric Video:


ΤΑΝΙΑ ΚΑΡΡΑ - ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΕ 
Στίχοι: Stan
Μουσική: Πάνος Βλασακούδης (REVO), Ιωσήφ Κοτσυφάκης (JOE MINOR),
Μάνος Δεδεβέσης (SNAPYOURFINGAZ), Stan
Icon Music & Panik Platinum 2016
Official Artist Page
https://www.facebook.com/tania.karra.9/

2016 PANIK PLATINUM
Facebook: https://www.facebook.com/PanikPlatinum/
https://www.facebook.com/IconMusicRecords/
YouTube https://www.youtube.com/user/PlatinumRecordsTube
https://www.youtube.com/user/iCONmusicOnly
Contact: l.papadopoulou@panikrecords.grinfo@panikplatinum.gr

Στέλιος Ρόκκος - Θάλασσα | Nέο τραγούδι - Νέα Επιτυχία


ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

Θάλασσα 
  Νέο τραγούδι 


Το νέο τραγούδι του Στέλιου Ρόκκου "Θάλασσα",
έρχεται από την Panik Platinum!
Ένα τραγούδι που ταξιδεύει και μαγεύει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ακροατήδημιουργώντας εικόνες νοσταλγίας!
Θάλασσα, το νέο τραγούδι του μοναδικού Στέλιου Ρόκκου,
σε μουσική και στίχους του ταλαντούχου ερμηνευτή! 
Κυκλοφορεί από την PANIK PLATINUM.
Official Lyric Video: 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ - ΘΑΛΑΣΣΑ

Μουσική & Στίχοι: Στέλιος Ρόκκος 
Panik Platinum 2016
Official Artist Page
https://www.facebook.com/Steliosrokkos
2016 PANIK PLATINUM
Facebook: https://www.facebook.com/panikrecords
YouTube https://www.youtube.com/user/PanikRecordsTube
Contact: rodiadisonia@gmail.cominfo@panikrecords.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ 3η ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Μόλις κυκλοφόρησε η 3η ενημερωμένη έκδοση του best sellerΚαταστροφές και Θρίαμβοι: Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας του Στάθη Ν. Καλύβα, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale.
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν σε μία συνάντηση με τον συγγραφέα την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 19:30 στο βιβλιοπωλείοBOOKTALKS, Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου, Παλαιό Φάληρο.
Με αφορμή την 3η ενημερωμένη έκδοση του βιβλίου, ο Στάθης Καλύβας θα συνομιλήσει με τον Αριστείδη Χατζή, Αν. Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Επώνυμα, αυθεντικά αρώματα με έκπτωση έως 65%!!


Στο e-aromata.com θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε επώνυμα αρώματα και καλλυντικά στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Για όλο τον Μάρτιο 2000 προιόντα σε πραγματικά απίστευτες τιμές.
Κάντε δώρο σε σας ή στο αγαπημένο σας πρόσωπο το άρωμα που θέλετε στην τιμή που το θέλετε!!






Όλα τα προιόντα αποστέλλονται σε 24-72 ώρες
Όλα τα προιόντα είναι γνήσια και διατίθενται στις αυθεντικές συσκευασίες τους
Δωρεάν Πολυτελής Συσκευασία Δώρου αν το ζητήσετε
Ελάχιστα μεταφορικά 2,90. Δωρεάν αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα
Και πάντα με την εγγύηση της αξιοπιστίας της Κωσταρέλος Α.Ε.
Κωσταρέλος Α.Ε.
ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 30
ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ 2752025992

Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

«Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας»
του Οδυσσέα Ελύτη
Μουσική: Γιώργος Κουρουπός
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
 ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτημε οδηγό τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού
στο πλαίσιο της έκθεσης
“Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική”
που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο  από τις 18 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016
Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, με μελοποιημένα ποιήματα-τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού.
Κυρίαρχα θέματα, άξονες του έργου του, όπως φύση, γλώσσα, αισθήσεις, λυρικός και υπερβατικός στοχασμός, συνομιλούν με τη μουσική δίνοντας άλλοτε φόρμες τραγουδιού και άλλοτε μουσικής συνοδείας, ενώ ένα εναλλασσόμενο περιβάλλον εικαστικών έργων του ποιητή, φωτογραφιών του και βίντεο συμπληρώνουν αυτό το αφιέρωμα στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη.
Τραγουδούν: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Δάφνη Πανουργιά
Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Αχιλλέας Κυριακίδης
Πιάνο: Θανάσης Αποστολόπουλος
Βιολί: Στέλλα Τσάνη
Βιόλα: Ηλίας Σδούκος
Βιολοντσέλο: Λευκή Κολοβού

INFOΒασιλικό θέατρο
Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήριο θεάματος: 12€, Μειωμένο: 8€
Προπώληση εισιτηρίων: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., τηλ. 2310 247 111
Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
Τετάρτη 17:00-21:00 και Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τo Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, o σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός και η υπεύθυνη έρευνας και παραγωγής Φρόσω Τσούκα από την ταινία LUDLOW, Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πλιάγκος και ο σεναριογράφος Θωμάς Σίδερης από την ταινία Σκιά στην ψυχή.
Έκθεση Εικόνες του άλλου μας εαυτού
Μια μοναδική κοινωνική καταγραφή για την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από εικόνες του αστικού τοπίου της Αθήνας έτσι όπως τις ανακάλυψαν και τις αποτύπωσαν με το φωτογραφικό φακό τους οι διανομείς του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αναδεικνύεται στην έκθεση Εικόνες του άλλου μας εαυτού. Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, του περιοδικού δρόμου «σχεδία», του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, όπου και θα φιλοξενηθεί από τις 12 έως τις 26 Μαρτίου 2016.
Βιντεοεγκατάσταση Occupy, Resist, Produce
Η οικονομική κρίση οδήγησε σε μαζικές απολύσεις, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους με ελάχιστες ελπίδες να βρουν μια δουλειά. Η κατάσταση αυτή επανάφερε στο προσκήνιο, στην Ευρώπη, τη διαχείριση απ’ τους ίδιους τους εργάτες. Η τρικάναλη βιντεο-εγκατάστασηOccupy, Resist, Produce, που αποτελείται από τρία φιλμ συνολικής διάρκειας 97’, γυρισμένα σε εργοστάσια υπό κατάληψη στο Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Θεσσαλονίκη, εστιάζει σε εκείνες τις σπάνιες και καλά οργανωμένες περιπτώσεις, όπου ο σκοπός του αγώνα είναι να φέρει την παραγωγή υπό τον έλεγχο των εργατών.
Έκθεση «Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories»
Η έκθεση Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories, η οποία περιλαμβάνει 44 ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις, θα παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) και αποτελεί διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, καλεί σε συγκέντρωση βρεφικών και άλλων ειδών για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών σε Ειδομένη και Διαβατά.

Παρίσι: Οδηγός γαστρονομίας για αρχάριους

Παρίσι: Οδηγός γαστρονομίας για αρχάριους.