Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr

17/11/2009 Δήλωση Του Γιάννη Δριβελέγκα, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου – Νοέμβρης 73 Νοέμβρης 2009. Κάθε Νοέμβρης, μας θυμίζει την εξέγερση της Νεολαίας μας, την εξέγερση όλου του Ελληνικού λαού ενάντια στην δικτατορία, ενάντια στη χούντα. Οι μνήμες του αγώνα του Πολυτεχνείου μένουν αναλλοίωτες, γιατί ήταν αγώνας του ανθρώπου κατά του τυραννικού καθεστώτος, αγώνας για την κατάκτηση της ελευθερίας. Ήταν αγώνας του λαού που θέλει να καθορίζει τη ζωή του. Το Πολυτεχνείο δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι για όλους μας σημείο αναφοράς. Σημείο αναφοράς συλλογικής προσπάθειας αυτοσεβασμού και πεποίθησης, ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κατακτώνται, ότι από τα αδιέξοδα μπορεί να προκύψουν διέξοδοι. Το Πολυτεχνείο ζει. Ζει μέσα στις καρδιές όλων όσων αντιλαμβάνονται ότι, αξίζει να αγωνίζονται για το αγαθό της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Απόψε βρέχει μετεωρίτες

Απόψε βρέχει μετεωρίτες!http://totefteri.blogspot.com/

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Ακούστε ζωντανά την Ματθίλδη Μαγγίρα την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, 23.00 - 01.00!
Η Ματθίλδη Μαγγίρα, η γνωστή παρουσιάστρια του ελληνικού τελικού για την Eurovision τα τελευταία δυο χρόνια (μαζί με την αδερφή της Μπέτυ), και το ένα τρίτο της κριτικής επιτροπής της εκπομπής ταλέντων Ελλάδα έχεις ταλέντο θα βρίσκεται ζωντανά στο στούντιο του Mind Radio! Σας περιμένουμε στο chatroom για όλες σας τις ερωτήσεις. Το Mind Radio σας φέρνει κάθε εβδομάδα προσκλήσεις για θέατρα και αγαπημένες συναυλίες.
Αν χάσατε τις συνέντευξεις των Cyanna και των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη μπορείτε να τις ακούσετε κάνοντας κλικ πάνω στα ονόματα. Και μην ξεχνάτε αυτή την Τετάρτη βράδυ στο TikiAthens, το Mix Grill θα δώσει ρέστα! Ο Leonidas from Caravel και gbal έχουν βάλει σκοπό να μας φτιάξουν το κέφι το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.
More Info Για την εβδομάδα που ακολουθεί κερδίστε προσκλήσεις για: AL DI MEOLA @ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (19/11/09, Αθήνα) ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Δεν υπάρχει άλλος τζαζ (αν και ο όρος μάλλον περιορίζει το εύρος των μουσικών με τις οποίες έχει ασχοληθεί) κιθαρίστας στον κόσμο με περισσότερες διακρίσεις .
Ειναι ενας από τους πιο χαρισματικούς κιθαρίστες των τελευταίων τριάντα ετών!
Χορηγός Επικοινωνίας Mind Radio JENIFEREVER @ An Club (18/11/09, Αθήνα) ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, οι Jeniferever από το Uppsala της Σουηδίας, ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της σουηδικής independent σκηνής και ίσως το μεγαλύτερο post rock σχήμα της Σκανδιναβίας, θα βρίσκεται στην Αθήνα για να μας προσφέρει μια μοναδική post/indie rock εμπειρία.
Χορηγός Επικοινωνίας Mind Radio EASY STAR ALL STARS @ BLOCK 33 (21/11/09, Θεσσαλονίκη) ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Οι Easy Star All Stars λειτουργούν ως ένα ευέλικτο σχήμα με συνεχείς εναλλαγές όχι μόνο από περιοδεία σε περιοδεία αλλά και από συναυλία σε συναυλία!
Όλοι τους προέρχονται από την reggae, ska, dub, και jazz σκηνή της Νέας Υόρκης και δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα και ζωή σε κάθε εμφάνισή τους.
Χορηγός Επικοινωνίας Mind Radio DEATH BY STEREO @ BLOCK 33 (24/11/09, Θεσσαλονίκη) ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Οι DEATH BY STEREO a.k.a. DBS, όπως είναι παγκοσμίως γνωστοί από τους φανατικούς οπαδούς τους, έχουν συγκεντρώσει έναν τεράστιο αριθμό φανατικών υποστηρικτών της μουσικής τους κατά την διάρκεια των σχεδόν ασταμάτητων tourings, περιοδείες που θα ζήλευαν αρκετές μπάντες του είδους τους.
Χορηγός Επικοινωνίας Mind Radio «Της Μουσικής τα Νήματα» ΚΕΡΔΙΣΤΕ
To εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, μετά την περσινή επιτυχία με το έργο «Ο Γαργαληστής», ανεβάζει την νέα κουκλοθεατρική παράστασή της με τίτλο «Της Μουσικής τα Νήματα» από Κυριακή 15 Νοεμβρίου ’09 & κάθε Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.
Χορηγός Επικοινωνίας Mind Radio PIERCED ARROWS @ Gagarin205 (20/11/09, Αθήνα)
Οι Pierced Arrows είναι το νέο πρόσωπο των αγαπημένων μας Dead Moon και είναι εδώ για μια ακόμη φορά σε ένα mini tour που τους φέρνει στην ΑΘήνα για ένα μοναδικό σόου, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο Gagarin205!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα "Παιδί και Οπτικοακουστικά Μέσα Επικοινωνίας".
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

21 Νοεμβρίου 2009H FNAC και οι EKΔOΣEIΣ KAΣTANIΩTH σας προσκαλούν να συναντήσετε τη συγγραφέα ZYPANNA ZATEΛH το Σάββατο 21 Nοεμβρίου 2009 στις 12.00 το μεσημέρι στο κατάστημα στο Mοναστηράκι.
H συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει το νέο της βιβλίο TO ΠAΘOΣ XIΛIAΔEΣ ΦOPEΣ. FNAC MONAΣTHPAKI Mητροπόλεως 80 & Aιόλου, Aθήνα, Tηλ. 210-37.31.100 23 Νοεμβρίου 2009 To 104 KENTPO ΛOΓOY KAI TEXNHΣ των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλεί σε μια διαδραστική παρουσίαση του νέου βιβλίου της MAPIAΣ ΣTAMATAKH ΣTA ΠPΩTA THΣ ΨHΛOTAKOYNA τη Δευτέρα 23 Nοεμβρίου 2009 στις 7.00 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους. Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος-θεατρολόγος KATEPINA MΠPENTANOY. Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί ΔHMHTPHΣ BEPΓAΔOΣ, PANIA NIKOΛOYΛH, MATINA NTOYΣKOY, η χορεύτρια IPIΣ ΦOYΣTEPH και η φλαουτίστα BAΣIΛIKH MΠOYPΛETIΔH. Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185 23 Νοεμβρίου 2009 Οι Eκδόσεις Καστανιώτη, Α. Α. Λιβάνη, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Κέδρος, Μίνωας, Ελληνικά Γράμματα και οι φίλοι της Νένης Ευθυμιάδη σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στη Νένη Ευθυμιάδη, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 20:00 στον πολυχώρο Αθηναΐδα.Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά. Για το έργο και την προσωπικότητα της πεζογράφου θα μιλήσουν οι: ΖΩΗ ΣΑΜΑΡΑ, Ομότιμη Καθηγήτρια του Α.Π.Θ., κριτικός λογοτεχνίας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ, ζωγράφος, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, νεοελληνιστής, κριτικός λογοτεχνίας. Αθηναΐδα, αίθουσα SILK Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 210-34.80.000 24 Νοεμβρίου 2009 To 104 KENTPO ΛOΓOY KAI TEXNHΣ των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της KATEPINAΣ ZAPOKΩΣTA TOY EPΩTA KAI THΣ TYXHΣ την Tρίτη 24 Nοεμβρίου 2009 στις 7.00 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους. Aποσπάσματα του βιβλίου θα αποδώσει θεατρικά η ηθοποιός ΓEΩPΓIA TΣAΓKAPAKH. Στο ακορντεόν η XPIΣTINA ΣOYΛBATZH. Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185 27 Νοεμβρίου 2009H FNAC και οι EKΔOΣEIΣ KAΣTANIΩTH σας προσκαλούν να συναντήσετε τους συγγραφείς ΣTEΦANO ΔANΔOΛO και AΛEΞH ΣTAMATH στην παρουσίαση των νέων βιβλίων τους O TEΛEYTAIOΣ KYKNOΣ και ΣKOTΩΣE O,TI AΓAΠAΣ την Παρασκευή 27 Nοεμβρίου 2009 και ώρα 7.00 μ.μ. στο κατάστημα στο Mαρούσι. Aποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η ηθοποιός ΔANAH ΠAΠOYTΣH.
Oι συγγραφείς θα συνομιλήσουν με τους αναγνώστες και θα υπογράψουν τα βιβλία τους. FNAC AMAPOYΣIOY The Mall Athens Aνδρέα Παπανδρέου 35 (Θέση Ψαλίδι), Mαρούσι, Tηλ. 210-63.05.555 Τελευταίες παραστάσεις για την ομάδα Χρυσοθήρες και το «Ένα άδειο πιάτο στο μπιστρό Το μεγάλο βόδι» Έως τις 25 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη σκηνή του 104+1, η ομάδα Χρυσοθήρες με το έργο του Μάικλ Χόλινγκερ «Ένα άδειο πιάτο στο μπιστρό Το μεγάλο βόδι». Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ από το Arden Theatre Company, ενώ είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ιλαροτραγωδία που κινείται μεταξύ ρεαλισμού, θεάτρου του παραλόγου και κωμικής όπερας. Ο Μάικλ Χόλινγκερ ερευνά τρία βασικά θέματα: τον ανεκπλήρωτο πόθο, την ταύτιση μ’ έναν ήρωα-πρότυπο, και την αιώνια προσπάθεια του ανθρώπου να ελέγξει το περιβάλλον του και να επιβληθεί σ’ αυτό.
Ο συγγραφέας, απεικονίζοντας και μεγεθύνοντας το μικρόκοσμο του μπιστρό, ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στην «ανθρώπινη φύση». Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου Παίζουν: Ευγενία Αποστόλου, Αντώνης Γκρίτσης, Χριστίνα Παπαδάκη, Πέτρος Σταθακόπουλος, Χριστόδουλος Στυλιανού, Χάρης Φλέουρας Σκηνή 104 +1, Κυριακή 19:30, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 21:30 Διάρκεια παράστασης: 90΄χωρίς διάλειμμα Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος €20, φοιτητικό €15 * κάθε Τρίτη γενική είσοδος €10 Αποσπάσματα κριτικών: ... Το στόμα τους ροδάνι, η μετάφραση άψογη, ο ρυθμός ταχύς και, το καλύτερο, νιώθει κανείς ότι οι... Χρυσοθήρες θέλουν να βρίσκονται εκεί: στη σκηνή και, βεβαίως, στο Μπιστρό «Το μεγάλο βόδι».Νατάσσα Χασιώτη, FΑQ, 5 Νοεμβρίου 2009 Άφθονη αίσθηση χιούμορ, γενναίες δόσεις αυτοσαρκασμού, μετρημένη αύρα θλίψης, μαι καλή μερίδα τριμμένης τρέλας ανακατεμένη με ευαισθησία κι ερωτήματα [...} Το «Ένα άδειο πιάτο στο μπιστρό Το μεγάλο βόδι» του Μάικλ Χόλινγκερ είναι έργο δυνατό. Πηγαίνετε να το δείτε.Δημήτρης Αντωνόπουλος, Αθηνόραμα, 22 Οκτωβρίου 2009 ... Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου σκηνοθέτησε μινιμαλιστικά, εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις του μικρού αλλά ζεστού σκηνικού χώρου του 104. Πολύ ταιριαστά, στην κίνηση έδωσε μια χροιά «σωματικής» κωμωδίας, με φαρσικά στοιχεία screwball και καρτουνίστικη ελαφράδα, η οποία αποτελεί και το συνεκτικό ιστό της παράστασης.Θανάσης Κούτσης, Exodos, 29 Οκτωβρίου 2009 Λίγα λόγια για το έργο: Μια ζεστή νύχτα του Ιουλίου του 1961, στο μπιστρό Το μεγάλο βόδι στο Παρίσι, λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία του Χέμινγουεϊ, ο μετρ Κλωντ, ο σεφ Γκαστόν, η σερβιτόρα Μιμή και ο μαθητευόμενος σερβιτόρος Αντουάν, περιμένουν από στιγμή σε στιγμή την άφιξη του monsieur Βίκτωρ. Ο Βίκτωρ, ένας εκπατρισμένος Αμερικανός μεγιστάνας, θαυμαστής του Χέμινγουεϊ, είναι ιδιοκτήτης του καφέ καθώς και αποκλειστικός του πελάτης. Όμως, όταν επιστρέφει από τη Μαδρίτη, όπου είχε πάει για να δει τις ταυρομαχίες και να τιμήσει το ίνδαλμά του, είναι ατημέλητος, κακοδιάθετος και σε βαθιά κατάθλιψη για τον ανεκπλήρωτο έρωτά του για τη mademoiselle Μπερζέρ. Ένα μόνο πράγμα επιθυμεί: να πεθάνει της πείνας στο τραπέζι του. Το προσωπικό πανικοβάλλεται, αφού η ζωή τους εξαρτάται από τις γαστριμαργικές διαθέσεις του «monsieur». Προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη, αλλά εκείνος παραμένει ανένδοτος. Μέσα στην απόγνωσή τους του ζητούν μια τελευταία χάρη: να τους επιτρέψει να του ετοιμάσουν ένα τελευταίο δείπνο, με την υπόσχεση ότι τα φαγητά θα παραμείνουν στην κουζίνα. Θα του περιγράψουν τα πιάτα ένα ένα μπροστά σε μια σειρά από άδειες πιατέλες, χωρίς ποτέ να του τα σερβίρουν. Ο Βίκτωρ συμφωνεί κι ένα δείπνο επιθέτων, επιρρημάτων και τραγελαφικών καταστάσεων ξεκινάει… και το συγγραφέα: Ο Michael Hollinger γεννήθηκε το 1962 στο Λάνκαστερ της Πενσυλβανίας από γονείς ηθοποιούς. Είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Θεάτρου στο Villanova University και μόνιμος θεατρικός συγγραφέας στους New Dramatists. Έχει Bachelor of Music στη βιόλα από το Oberlin Conservatory (1984) και Master of Arts στο θέατρο από το Villanova University (1989). Έχει γράψει τρεις μικρού μήκους ταινίες για το PBS και έχει συγγράψει τη μεγάλου μήκους ταινία Philadelphia Diary. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία: Roger L. Stevens Award, Barrymore Award για Outstanding New Play, F. Otto Haas Award για Emerging Theatre Artist, Mid-Atlantic Emmy Award. Έργα του: An Empty Plate in the Café du Grand Boeuf ( 1994), Incorruptible (1996), Tiny Island (1997), Hot Air (1997), Clean Getaway (1998), Eureka! A techno-mystery (1999), Red Herring (2000), Naked Lunch (2003), Trepidation Nation (co-writer) (2003), Tooth and Claw (2004), Opus (2006). Αποσπάσματα ξένων κριτικών: «... οπερετική τρέλα».The New York Times «... μια απόλαυση από το μενού του Off – Broadway...»New York Daily News «... χωρίς να θυσιάσει την τρέλα των καταστάσεων, τις καρυκεύει με μπόλικη θλίψη για τις χαμένες ελπίδες και την απραξία και φτιάχνει ένα μενού πλήρες για σκέψη και γέλιο».
Curtain Up «... μια ιλαροτραγωδία του θεάτρου του παραλόγου... που αποτίει φόρο τιμής στον Χέμινγουεϊ και τον Μπέκετ σ’ ένα ... ξεκαρδιστικό υπαρξιακό παιχνίδι».The Boston Globe Εκδόσεις Καστανιώτη
Γραφεία: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 131, 106 77 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208 (εσωτ. 187), Fax: 210 3801331

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ

Για να μην ξαναμπούν οχτροί, αγωνίζεστε, διεκδικείτε, φυλάξτε όλα εκείνα που με το αίμα τους πότισαν τα παιδιά του πολυτεχνείου καλύτερα κι από τα μάτια σας!

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 4 - 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ
4 – 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης σε συνεργασία με τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου συνδιοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών με θέμα: «Δημοτικές Βιβλιοθήκες: Σκεφτόμαστε Εθνικά, Δρούμε Τοπικά» στις 4 - 5 Δεκεμβρίου 2009, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αμαρουσίου. Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών με τις θεματικές ενότητες:
H Δημοτική Βιβλιοθήκη – Γενικά Θέματα, οι συνεργασίες των δημοτικών βιβλιοθηκών, οι δημοτικές βιβλιοθήκες και η Δια Βίου Μάθηση, οι δράσεις και υπηρεσίες των δημοτικών βιβλιοθηκών στην τοπική κοινωνία, θα συνεισφέρει στην ανάδειξη του σημαντικού τους ρόλου. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, είναι για τις τοπικές κοινωνίες, οι αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση της γνώσης και των πληροφοριών. Διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στη Δια Βίου Μάθηση, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία και στην ένταξη των πολιτών στην κοινωνία της πληροφορίας.
Με το έργο τους αξιοποιούν τη γνώση και την πληροφορία στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή των πολιτών, στην εξάλειψη των ανισοτήτων στο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό σύστημα, στη σύνδεση των τοπικών κοινωνιών με τα εθνικά και διεθνή κέντρα πληροφόρησης. Τον 21ο αιώνα μπορούν και οι Δημοτικές βιβλιοθήκες στη χώρα μας να αναπτύξουν τον κοινωνικό τους ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν. Για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου
Η Πρόεδρος
Γλυκερία Μοστρού-Αντωνέλλου, Πρόεδρος Βορέειου Βιβλιοθήκης Δήμου Αμαρουσίου Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & της ΤΕΔΚΝΑ.

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135, ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 ΦΑΞ : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ιωσήφ Σ. Μαυριγιαννάκη Διοργάνωση : Δήμος Χανίων. Δήμος Κρυονερίδας, ΔΗΠΕΧ Τόπος : Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ώρα : 18.00 και 19.00 Είσοδος : ελεύθερη
Ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Κρυονερίδας και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Χανίων, διοργανώνουν μνήμης και τιμής με την ευκαιρία συμπλήρωσης 110 χρόνων από τη γέννηση και 20 χρόνων από το θάνατο του Ιατρού και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Χανίων Ιωσήφ Στεφάνου Μαυριγιαννάκη, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009, ώρα 18.00 επί της ομωνύμου οδού (1η κάθετος Α. Δικωνύμου από την λεωφόρο Κ. Καραμανλή) και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Για τον Ιωσήφ Μαυριγιαννάκη θα μιλήσει ο κ. Μανώλης Βαλσαμάκης τα. Προέδρου του Συλλόγου Βαφιανών Αττικής "Η Κρυονερίδα"

Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ: Ενημέρωση Μελών

Μέγαρα: 16/11/2009
Α.Π.: 246
Με πρωτοβουλία και παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου Θεσσαλονίκης συναδέλφου Γιώργου Καστανίδη παραβρεθήκαμε την Παρασκευή 13/11/2009 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους όπου γινόταν διαβούλευση για το νομοσχέδιο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ παρουσία του Γ.Γ. του ΠΑΣΟΚ κ. Ξενίδη καθώς και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και των καλεσμένων Γεν. Γραμματέων περιφερειών του ΠΑΣΟΚ από όλη την επικράτεια.
Καθ΄ όλη την διάρκεια της παρουσίας μας εκεί τέθηκε το θέμα μας από αρκετούς Γραμματείς Περιφερειών του ΠΑΣΟΚ (Θεσσαλονίκης, Αμαλιάδος, Ιονίων Νήσων κ.λ.π.) προς τον κ. Ραγκούση για την επίλυση της εργασιακής μας ομηρείας και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Παπανδρέου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Γ.Γ. Περιφερειών του ΠΑΣΟΚ για την θετική στάση που τήρησαν για τον κλάδο μας.
Καλούμε όλα τα Σωματεία το συντομότερο δυνατό και πριν την πορεία μας στις 3/12/2009, να απευθυνθούν προς τους Βουλευτές, Γεν. Γραμματείς Περιφερειών καθώς και Νομαρχιακές ΠΑΣΟΚ, Δημάρχους και Νομάρχες ζητώντας τους να αποστείλουν επιστολές προς τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη υπενθυμίζοντάς τους τις εξαγγελίες, ειδικά του κ. Πρωθυπουργού, και να ζητήσουν να επιλυθεί το πρόβλημά μας.
Τα αντίγραφα των επιστολών αυτών να αποσταλούν στα Σωματεία και την ΠΟΣΠΥΔ.
Σας αποστέλλεται και κείμενο-πλαίσιο επιστολών για να το προωθήσουν τα Σωματεία.
Συνάδελφοι, είναι μεγίστης σημασίας οι επιστολές αυτές, να ξεκαθαριστεί ποιοι είναι μαζί μας εμπράκτως μετά τις εκλογές.
Τις επόμενες ημέρες η ΠΟΣΠΥΔ θα έχει συναντήσεις και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Εν όψει του συλλαλητηρίου στις 3/12/2009 θα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ (όχι χιτώνιο και τζιν), πλήρη εξάρτηση και σλιπι μπαγκ (για κάθε περίπτωση).
Έχουμε κάνει 32 συλλαλητήρια, έχουμε φάει με το κουτάλι βουνά, φωτιές και δρόμους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει μαζί μας.
Συνιστάται ψυχραιμία και αγωνιστική ετοιμότητα καθώς τις επόμενες ημέρες περιμένουμε εξελίξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Thessaloniki International Film Festival

Μη χάσετε σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Τη συζήτηση με θέμα «Η "Τέχνη" και η κινηματογραφική παράδοση στη Θεσσαλονίκη», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τέχνη» και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Μαρκετάκη, 13.00)*** Την τιμητική εκδήλωση για την ίδρυση και την εξέλιξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από την Πρώτη Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου έως σήμερα με τίτλο «Από το 1 στο 50: το 50ό ΦΚΘ συναντά την Πρώτη Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου». Θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης στην Πρώτη Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου ταινίας Το ποτάμι, του Νίκου Κούνδουρου (Ολύμπιον, 20.00). Τιμητική εκδήλωση για τον Διονύση ΦωτόπουλοΤον διεθνούς φήμης έλληνα καλλιτέχνη Διονύση Φωτόπουλο τίμησε με τον Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο της προσφοράς του, το 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση συνέπεσε με τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Διονύσης Φωτόπουλος: Κινηματογράφος», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φετινής επετειακής διοργάνωσης του Φεστιβάλ και η οποία περιλαμβάνει γιγαντοφωτογραφίες και βίντεο από ταινίες που φέρουν την καλλιτεχνική σφραγίδα του Διονύση Φωτόπουλου.
Η έκθεση αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ με το Μουσείο Μπενάκη - με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και του Ιδρύματος Ιωάννου Σ. Λάτση - και φιλοξενείται στους εξωτερικούς χώρους της Αποθήκης Α του Λιμανιού μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ***
Απονομή Χρυσού Αλέξανδρου στη Τζέιν ΜπίρκινΜε τον Χρυσό Αλέξανδρο τιμήθηκε η διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα Τζέιν Μπίρκιν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον στο πλαίσιο του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Street Cinema: Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόληςΤρίτη 17 Νοεμβρίου Σπήλαιο Πλάτωνα (Νίκος Lavazzo) Λιμάνι, 12:00-21:00 Project Οδύσσειες (Α4Μ) Λιμάνι - Πύλη 7, 21:00 Meat-ing place - the party (Art Minds) Ζεύξιδος, 21:00 Lindy Hop Greece SWINGIN'CINEMA Στοά Μοδιάνο, 00:00 Beforelight x-ray Εγκατάσταση σε τοίχο στο λιμάνι και στο κτίριο Βηλαρά με καθολικών Singing stars (Feel free to throw up) Ολύμπιον, στοά Δημοσθένους, Αγίου Μηνά 1, 2ος όροφος Lindy Hop Greece SWINGIN'CINEMA Βαλαωρίτου 12, 1ος όροφος, 24:00-02:00

15 χρόνια Χαμόγελο

15 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΡΓΟ ΜΑΣ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
ΝΟΕΜΒΡΙΟ & ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού»- Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια δράσης, έχοντας πάντα ως πρωταρχικό στόχο την παροχή φροντίδας και προστασίας της υγείας και ασφάλειας χιλιάδων παιδιών σε όλη την Ελλάδα.Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνει μια σειρά ενεργειών σε όλη τη χώρα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, για τις οποίες θα ακολουθήσει εκτενής και συμπληρωματική ενημέρωση το προσεχές διάστημα: Δευτέρα 9 Noεμβρίου 2009, Ημέρα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 15 χρόνια από το Ημερολόγιο του Ανδρέα: «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο Ημερολόγιο του αυτό το παιδικό όραμα.
Το όνειρο του Ανδρέα, πήρε τη μορφή του πρώτου Σπιτιού για τα παιδιά, που ξεκίνησε λίγους μήνες μετά, φτάνοντας σήμερα να έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία και να αποδεικνύει σε όλους μας το μεγαλείο που μπορεί να επιτευχθεί όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό-ακριβώς όπως είχε προβλέψει ένα 10χρονό παιδί πολύ πριν το διαπιστώσουμε εμείς οι «μεγάλοι».... Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση: Σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο «Ζάππειο Μέγαρο» με συντονιστή το δημοσιογράφο κ. Σταύρο Θεοδωράκη, θα ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την παιδική κακοποίηση από την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και το Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής με έργα παιδιών που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης αλλά και έργα παιδιών με θέμα την παιδική κακοποίηση, ενώ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ανακοινώσει τις νέες δράσεις του για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Παράλληλα, ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER με συνεχή αφιερώματα στο ημερήσιο πρόγραμμά του θα παρουσιάσει το φαινόμενο, τις διαστάσεις που αυτό έχει λάβει στην χώρα μας και τις δράσεις που το Χαμόγελο έχει αναλάβει για την καταπολέμησή του. Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Με αφορμή την Ημέρα και θέλοντας να δώσουμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα θα βρισκόμαστε στην Τρίπολη. Όπου η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αρκαδίας (ΤΕΔΚΑ) θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Κατά την διάρκεια θα ανακοινωθούν οι νέες δράσεις του Οργανισμού στο Νομό Αρκαδίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα θα γίνει η παράδοση ενός αυτοκινήτου άμεσης επέμβασης - δωρεά προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Την ίδια ημέρα, στην Αθήνα θα διεξαχθούν στο Μουσείο «Βορρέ» τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής «Αποτυπώματα» με τη συμμετοχή κάποιων εκ των παιδιών μας (ώρα 19.00μμ). Η έκθεση θα διαρκέσει από 20 έως 29 Νοεμβρίου 2009 (ώρες λειτουργίας 10.00πμ. - 14.00μμ. και 18.00μμ. - 20.00μμ.) και είναι ανοιχτή σε όλο το κοινό. Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009, Εγκαίνια Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας στην Χαλκίδα στο Δήμο Ληλαντίων (περιοχή Μύτικα): Σε συνέχεια της επιτυχημένης δράσης του Οργανισμού στον Πύργο Ηλείας και με την αμέριστη αγάπη και στήριξη των Χαλκιδαίων συμπολιτών, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινιάζει το Σάββατο (ώρα 16.00μμ.) ένα ακόμη Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας.
Σκοπός της εξαιρετικά επιτυχημένης αυτής δράσης είναι η προστασία και φροντίδα παιδιών, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, λόγω οικονομικών ή κοινωνικών προβλημάτων. Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2009: Πραγματοποίηση σειράς ομιλιών σε όλη την Ελλάδα από εξειδικευμένους ψυχολόγους του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την Ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για θέματα που τους απασχολούν: Βία - Υγεία - Κακοποίηση - Ασφαλής χρήση της Τεχνολογίας. Δεκέμβριος 2009: Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων bazaars σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με είδη του Οργανισμού χαρίζοντας ένα ευχάριστο εορταστικό κλίμα αλλά και ενημερώνοντας το κοινό για τις δράσεις του πανελλαδικά. Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009, Παρουσίαση Ντοκιμαντέρ «15 χρόνια: Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα «Village at The Mall». Σκηνοθέτης Έλενα Ζερβοπούλου. Πρωταγωνιστές: Τα παιδιά μας, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του Χαμόγελου. Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά: Σε Συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί στο «Ζάππειο Μέγαρο» σε συνεργασία με τον χορηγό της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ» (νερό «ΖΑΓΟΡΙ»), θα ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Γραμμής και θα πραγματοποιηθούν σειρά άλλων ενεργειών για τις οποίες άμεσα θα ενημερωθείτε εκτενώς. Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 (ώρα 22.00μμ), Η εκπομπή της ΝΕΤ και του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» θα φιλοξενήσει τα παιδιά μας και τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες σε ένα εορταστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. 19/12/2009 έως 31/12/2009: Ο τηλεοπτικός σταθμός «ALTER» αγκαλιάζει και φέτος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και προβάλλει το 15ετές έργο, τους τρόπους συμμετοχής και ενίσχυσής του. 22/12/2009, Ανδρέας.... 15 χρόνια που έφυγε από κοντά μας, 15 χρόνια που το όραμά του συνεχίζει να μας εμπνέει. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθημερινά προσφέρει ζεστασιά και θαλπωρή σε χιλιάδες παιδιά, κατακτώντας, σε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους.
Τα προβλήματα των παιδιών είναι πάρα πολλά, όλοι εμείς οφείλουμε με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην παρακαταθήκη που μας άφησε ο μικρός μας ιδρυτής να συνεχίζουμε τον αγώνα.... «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Στουρνάρη 16 - 10683 Αθήνα Τηλ. 2103306140 - 2103306170 - Fax. 2103843038 E-mail. info@hamogelo.gr www.hamogelo.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics 8ο Φύλλο Εφημερίδας Ποντιακή Γνώμη Τουρκικές παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου Βρήκαν τρεις «Γκρίζους Λύκους» ανάμεσα σε λαθρομετανάστες Σαν να μην πέρασε μια μέρα Συζήτηση για τον Κεμαλισμό, το Ισλάμ και τη Δημοκρατία στην Τουρκία Η ανθεκτικότητα του Αιγαίου «Στοπ» στον Τούρκο διοικητή.Η Αθήνα επιδιώκει να ακυρώσει αποφάσεις - κόλαφο του ΝΑΤΟ Σύνοδος Κορυφής Μυστικών Υπηρεσιών ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου-Ιορδανίας Ένα βήμα πριν τη «μαύρη λίστα» οι ισραηλινές IAI και IMI στη Τουρκία! Γιατί Ελλάδα και Κύπρος χρειάζονται το Κυπριακό κράτος Άντε και ένα Νόμπελ στον Ερντογάν «Τσουνάμι» από λαθρομετανάστες στο Αιγαίο "Άν πληρώνεις φιστίκια, αγοράζεις…μαϊμούδες" Σε ισραηλινή φυλακή εξαφανισμένος εδώ και δύο χρόνια Ιρανός στρατηγός Δαπανούμε ως χώρα τα διπλά απ’ ό,τι εισπράττουμε Η περίπτωση της διαμάχης Σλοβενίας - Κροατίας και οι επικίνδυνοι παραλληλισμοί Θα... καθαιρέσουν τον πρόεδρο; Νέα περίπτωση Ρεπούση στο υπουργείο Παιδείας Μήνυση για εκβιασμό από Βενιζέλο σε Τριανταφυλλόπουλο; Επίθεση στο ελικόπτερο του Γερμανού υπ. Άμυνας Κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Τουρκίας-Αιγύπτου Γιώργος Κυρήκου , ο άγνωστος Ηρωας που κάηκε το 1993 στη φωτιά της Ικαρίας Με εορτασμούς γιορτάστηκε η παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΗ ΑΙΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας είναι συνηθισμένη η πιο τακτική εμφάνιση της σιδηροπενικής αναιμίας λόγω πεπτικών και ουροποιητικών διαταραχών.
Έτσι τακτικά εμφανίζονται στους ασθενείς αυτούς δερματικές διαταραχές, αλλοιώσεις των νυχιών, δυσφαγία, γωνιακή χειλίτις, στοματίτιδα και ατροφική γλωσσίτις.
Τα συμπτώματα αυτά πρέπει να εντοπίζονται άμεσα ακόμα και από τους ίδιους τους ασθενείς και να γίνεται προσπάθεια λήψης τροφών πλούσιων σε σίδηρο (φακές, συκώτι, κ.λ.π) έλεγχος για μικροαιμορραγίες και χορήγηση σκευασμάτων σιδήρου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η δύναμη της Ποντιακής διαλέκτου και ο ΑστερίξΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "Ο ΧΕΝΙΤΕΑΣ" Νέο πρόγραμμα στο ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΑΛΛΑΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜποϊκοτάρουντο εμβόλιο οι γιατροί Ρελάνς Ντόρας με Σπηλιωτόπουλο Πήραν φωτιά τα καζάνια Αερομαχία για τις άγονες γραμμές Το χωριό της μηδενικής ανεργίας Πυρήνες: απειλές σε πανεπιστημιακούς Ριζάι: ο κοριός έπιασε τη Σούλα Μιλάει το λουλούδι της ερήμου Λάπτοπ πιο λεπτά από ποτέ

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - ΕΜΠ
Θέμα της εβδομάδας: Πολυτεχνείο Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) είναι το πιο παλιό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας στον τομέα της τεχνολογίας και έχει συνεισφέρει σημαντικά στην επιστημονική, τεχνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας από την ίδρυσή του το 1836 με την ονομασία «Βασιλικό Σχολείο των Τεχνών».
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1843, έγινε η πρώτη μεταρρύθμιση: το Σχολείο των Τεχνών διαιρέθηκε σε 3 τμήματα: α. το Σχολείο των Kυριακών και εορτών, β. το Σχολείο καθημερινό και γ. το Σχολείο ανώτερο, για καθημερινή διδασκαλία των «Ωραίων Τεχνών».
Τότε ονομάστηκε «Σχολή των Βιομηχανικών και Ωραίων Τεχνών».
Δεύτερη αναδιοργάνωση έγινε κατά την τριετία 1862-1864. Η Σχολή γίνεται «Πολυτεχνείο», με εισαγωγή περισσότερων τεχνικών μαθημάτων.
Το 1873 εγκαταστάθηκε σε συγκρότημα κτιρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα κτίρια της οδού Πατησίων, και ονομάστηκε «Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο», προς τιμή των μεγάλων ευεργετών Γ. Aβέρωφ, N. Στουρνάρη, E. Tοσίτσα, των οποίων η γενέτειρα ήταν το Μέτσοβο, μια μικρή ιστορική πόλη στη βορειοδυτική Ελλάδα.Τρίτη αναδιοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 1887, όταν στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ιδρύθηκαν 3 ανώτατες σχολές τετραετούς φοίτησης για δομικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς.
H τελευταία ριζική μεταρρύθμιση στην οργάνωση και διοίκηση του Ιδρύματος έγινε το 1917 με ειδικό νόμο που έδωσε στο Πολυτεχνείο τη σημερινή του μορφή.
Στο ΕΜΠ ανήκουν εννέα σχολές: Χημικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (Σ.Ε.Μ.Φ.Ε.), Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Σ.Η.Μ.Μ.Μ.Υ.), Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών και Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών.
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής στα σεμινάρια Νοεμβρίου
Λεξικό - Ημερολόγιο 2010 με δείκτη ευτυχίας.

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Αποκλεισμένο το Ι.Κ.Α. Νεαπόλεως της Θεσσαλονίκης από κάδους απορριμμάτων που έχουν παρκάρει στον χώρο στάθμευσης και στάσης των ασθενοφόρων του Ι.Κ.Α. ενώ στις φωτογραφίες που βρίσκονται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23582 θα δείτε και τα σκουπίδια να πολιορκούν το Ι.Κ.Α. αλλά και τον ασφαλισμένο έτοιμο να πετάξει από το ασθενοφόρο στο Ι.Κ.Α. για να εξεταστεί.
Για τέτοιες μεταφορές δεν χρειαζόμαστε τραυματιοφορείς...
Την ΕΜΑΚ χρειαζόμαστε...
Αγαπητοί μου φίλοι, όσοι χρησιμοποιείτε e-mail από το yahoo και τα άλλα σχετικά web mail συστήματα θα χρειαστεί να σταματήσετε να το κάνετε γιατί δεν λειτουργούν και τόσο καλά. Ειδικά το Yahoo πολύ συχνά πέφτει και χάνετε μηνύματα.
Αντί Το Yahoo προτιμήστε το gmail που είναι ασύγκριτα πιο αξιόπιστο και πολύ πιο προσπελάσιμο.
Δεν είναι διαφημιστικό τρυκ.
Απλά τα περισσότερα web mail δουλεύουν οποτε το θυμηθούν και βέβαια καθυστερούν και αυτό το newsletter.
Και στην Ελλάδα φαίνεται να έχει αρχίσει να εφαρμόζεται η κοινωνική θητεία για τους φυλακισμένους.
Διαβάστε σχετικά στο http://news.disabled.gr/?p=26087 και ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα εφαρμοστεί και η εθελοντική εναλλακτική κοινωνική θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης.Η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ήταν αναμενόμενη. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26091
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των γαλλικών υγειονομικών αρχών για το εάν η εμφάνιση του παραλυτικού συνδρόμου Guillain-Barre που διαγνώσθηκε σε μια νέα γυναίκα από τη Γαλλία οφείλεται στο εμβόλιο για τον Η1Ν1, αφού είχε εμβολιαστεί έξι ημέρες πριν.
Όπως αναφέρει η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Roselyne Bachelot, το περιστατικό είναι ελαφρύ και η γυναίκα, η οποία μάλιστα είναι επαγγελματίας υγείας, αναρρώνει.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26117
Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ζητεί με επιστολή του στον Φ. Πετσάλνικο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να την ενημερώσει για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Έκτακτη Εισφορά των μεγάλων επιχειρήσεων.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26099
Απάτη με παράτυπη έκδοση δελτίων δωρεάν μετακίνησης ατόμων με αναπηρία, που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, διαπίστωσαν οι επιθεωρητές Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26103
Παράθυρο ελπίδας για την αντιμετώπιση εκφυλιστικών νόσων του νευρικού συστήματος, όπως το πάρκινσον και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ανοίγουν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της μιτοχονδριακής Ιατρικής.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26115
Βόμβα στο δικαστικό κατεστημένο αποτελούν αποκαλύψεις -καταγγελίες, στο Newstime Tv, του ψυχίατρου Διευθυντή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών Αλέξανδρου Χαϊδεμένου, σύμφωνα με τις οποίες εγκληματίες, δολοφόνοι και κάθε λογής βαρυποινίτες που χαρακτηρίζονται ως άτομα με μειωμένο καταλογισμό δεν εκτίουν την ποινή τους μέσα στη φυλακή αλλά θα εγκλειστούν αναγκαστικά για τουλάχιστον τρία χρόνια σε ψυχιατρείο. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26121
Αμερικανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι η μέτρηση της ανταπόκρισης του οφθαλμού στο φως θα μπορούσε να συμβάλλει σε πιο πρώιμη διάγνωση του αυτισμού.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26123
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Αφαιρείται το πεντάκτινο κόκκινο αστέρι από το εθνόσημο της ΠΓΔΜ Η νέα γρίπη «χτύπησε» τον Πέκοβιτς του Παναθηναϊκού Χάος στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ιωαννίνων: Πάνω από 70 φαντάροι με γρίπη Μία άγνωστη κόντρα στο X-Factor Λιοντάρι ανοίγει την πόρτα αυτοκινήτου!! Ραδιόφωνο από το USB Σε κροκόδειλο επιτέθηκαν και σκότωσαν θυμωμένοι ιπποπόταμοι !! Τώρα ήρθαν τα σεξουαλικά γλυκά! Συνέλαβαν αρχηγό της Cosa Nostra

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Άσκηση-μήνυμα πρός την Άγκυρα Ο Παπανδρέου και η Ασφάλεια της Κύπρου Από εδώ επιτηρούν πλέον το Αιγαίο οι Τούρκοι - SAR και έλεγχος Αρχιπελάγους ο στόχος Ορια για τους μετανάστες ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο Ερντογάν επιμένει στο δημοκρατικό άνοιγμα Στις ΗΠΑ τα «κλειδιά» του Αιγαίου. Ενδείξεις σύνδεσης ιταλικής οργάνωσης με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες Ενας χαιρετισμός στον στρατό των ΗΠΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Enemies of the People The American Civil War

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Λαθρομετανάστες κρυμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Λαθρομετανάστες κρυμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού

Street art animation: Ένα απίστευτο βίντεο!!!

Street art animation: Ένα απίστευτο βίντεο!!!http://apolitistosteki.blogspot.com/2009/11/street-art-animation.html Απολίτιστο Στέκι

Οργή του Μητροπολίτη Ιωαννίνων για το ...χρυσό παγκάρι!

Οργή του Μητροπολίτη Ιωαννίνων για το ...χρυσό παγκάρι!