Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Δελτίο τύπου ΕΕΒΕΠ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης Αθήνα,14 Μαϊου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κλειστές οι υπηρεσίες των ελληνικών βιβλιοθηκών την Παρασκευή 22 Μαϊου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στις 11 π.μ Την Παρασκευή 22 Μαΐου οι υπηρεσίες των ελληνικών βιβλιοθηκών θα παραμείνουν κλειστές, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της βιβλιοθηκονομικής κοινότητας έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (κεντρικό κτίριο της οδού Πανεπιστημίου) στις 11.00 π.μ. Τριακόσιοι ογδόντα εργαζόμενοι στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες απολύονται στο τέλος του Μαΐου, χωρίς μέχρι στιγμής το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να έχει δώσει κάποια λύση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους (έκτακτους, με συμβάσεις stage, μόνιμους) από όλες τις κατηγορίες βιβλιοθηκών και τους σπουδαστές των σχολών βιβλιοθηκονομίας (ΑΕΙ –ΤΕΙ) να στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση μια που ο κλάδος μας βάλλεται και οι ελληνικές βιβλιοθήκες οδηγούνται στο περιθώριο με την απομάκρυνση εργαζόμενων και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - η γρίπη των πτηνών
Θέμα της εβδομάδας: Οι ασθένειες της εποχής μας Η λέξη γρίπη είναι ουσιαστικό θηλυκού γένους.
Η λέξη πτηνό (γεν. πληθ. πτηνών) είναι ουσιαστικό ουδέτερου γένους.
Η γρίπη των πτηνών είναι μια μολυσματική νόσος που, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ε.Κ.Α.Β., προσβάλλει τα πτηνά και προκαλείται από τον τύπο Α του ιού της γρίπης.
Είναι γνωστό ότι 15 ορότυποι του ιού είναι αυτοί που συνήθως προσβάλλουν τα πτηνά με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή ιών γρίπης, οι οποίοι κατά καιρούς μπορεί να κυκλοφορούν σε διάφορους πληθυσμούς πτηνών.
Όλα τα είδη των πτηνών μπορούν να προσβληθούν από τη νόσο, όμως τα οικόσιτα πουλερικά (κυρίως κοτόπουλα και γαλοπούλες) είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και σε αυτά η νόσος μπορεί να πάρει πολύ γρήγορα τη μορφή επιδημίας.

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ FAGOTTO

PLUG AND PLAY
Ε. Μακροπούλου - Δ. Βαρελάς
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Ένας οδηγός επιβίωσης που απευθύνεται στο δάσκαλο μουσικής όλων των ειδικοτήτων.
Στο βιβλίο εξετάζεται ο ρόλος της τεχνολογίας (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διαδικασία και οι εφαρμογές της τεχνολογίας στη μουσική διδασκαλία.
Έμφαση δίνεται στην παρουσίαση και κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών/μουσικών λογισμικών αλλά και στη χρήση του διαδικτύου, ένα απαραίτητο εργαλείο για τον δάσκαλο που θέλει να οργανώσει ένα διαδραστικό, σύγχρονο μάθημα.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται προτάσεις διδασκαλίας για τη χρήση της τεχνολογίας στο μάθημα μουσικής.
Tιμή: €20.00

Μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις στην Καλαμαριά

Σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων πραγματοποιούν μέσα στο Μάιο και Ιούνιο τα τμήματα της Δημοτικής Επιχείρησης Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας Καλαμαριάς (Ωδείο, Σχολή Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και Αγιογραφίας).
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού τους έργου.
Συγκεκριμένα:............
Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα για φλάουτο και κιθάρα Ελλήνων και Σουηδών Καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 9 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 (Λαδάδικα).
Οι μουσικοί ερμηνευτές Per Olov Sahl στο φλάουτο και Per Skareng στη κιθάρα, είναι καθηγητές στο Malardalen University της Σουηδίας και θα ερμηνεύσουν μουσικά έργα Ρομαντικής, Ισπανικής, Σκανδιναβικής μουσικής καθώς και έργα σύγχρονης μουσικής της συνθέτριας και καθηγήτριας Ανώτερων Θεωρητικών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς, κυρίας Βασιλικής Τσεκουροπούλου.
Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανταλλαγής καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς και του Malardalen University δίνοντας την δυνατότητα για περεταίρω μελλοντική συνεργασία και ανάπτυξη μουσικών σχέσεων της χώρας μας με τις Μουσικές Ακαδημίες της Σουηδίας.¨
Ομαδική Έκθεση των Σπουδαστών Σχολής Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και Αγιογραφίας, στους κοιτώνες του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα.
Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουνίου, ενώ θα παραμένει ανοιχτή κάθε βράδυ από τις 6 έως τις 11 το βράδυ.
Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές των Σχολών Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και Αγιογραφίας, στο πλαίσιο αυτής της ομαδικής έκθεσης η οποία γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε καταξιωμένους καθηγητές που διασφαλίζουν την άρτια μόρφωσή τους εξερευνώντας, διευρύνοντας, αμφισβητώντας αλλά κυρίως αναδιαμορφώνοντας μαζί τους δημιουργικά τα όρια της σύγχρονης τέχνης.¨
Δύο Μουσικές Παραστάσεις του Τμήματος Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009 -ώρα πρώτης παράστασης 18.00 και ώρα δεύτερης παράστασης 20.00- στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσεως 7-9 Καλαμαριά.
Στις μουσικές παραστάσεις συμμετέχουν εκατό παιδιά από 5 έως 7 ετών, τα οποία μέσα από μουσικά δρώμενα γεμάτα ήχους, χρώματα και φαντασία θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων θεατών.
Οι παραστάσεις έχουν ως θέμα το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, «Τα χρωματιστά κοράκια» το οποίο θα αποδοθεί με μουσική, χορό και τραγούδι.
Οι μικροί πρωταγωνιστές μέσα από αυτή την συλλογική τους προσπάθεια θα προβάλλουν την σημασία της ομαδικότητας στην δημιουργία και στην έκφραση και θα μας υπενθυμίσουν με τον μοναδικό τους τρόπο ότι η μουσική είναι τρόπος σκέψης που καλλιεργείται από μικρή ηλικία με πολύ αγάπη, υπομονή και σωστή εκπαιδευτική καθοδήγηση, γεγονός που διασφαλίζει η Υπεύθυνη του Τμήματος Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς κυρία Καραπάνου Δέσποινα.¨
Συναυλία Μουσικών Συνόλων του Δημοτικού Ωδείου, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»,( Μεταμορφώσεως 7-9 και Αργυρουπόλεως) .
Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς έχει το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στην Ελλάδα, και με απώτερο σκοπό τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και μορφωτικών στόχων του, δημιούργησε μια σειρά μουσικών συνόλων, μικρών και μεγάλων, στα οποία οι μαθητές μέσα από διαφορετικά είδη μουσικής, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους δημιουργικά ανακαλύπτοντας την πολύπλευρη κοινωνική διάσταση αυτής της τέχνης.
Στη διάρκεια της συναυλίας θα εμφανιστούν τα μουσικά σύνολα μαθητών:- Ορχήστρα Εγχόρδων, Ορχήστρα Πνευστών, Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής, - Ορχήστρα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής ,Νεανική Χορωδία, Παιδική Χορωδία, μουσικά σύνολα κιθάρας.
Βιογραφικό Σημείωμα του φλαουτίστα Per Olov Sahl
Γεννήθηκε το 1953.Έχει σπουδάσει στην Μουσική Ακαδημία της Στοκχόλμης.
Εργάστηκε στην Συμφωνική Ορχήστρα του Malmö, Gävle και στην Φιλαρμονική Ορχήστρα της Στοκχόλμης.
Εμφανίστηκε ως σολίστ φλάουτου στο Västerås και στην Στοκχόλμη της Σουηδίας(konserthuset) καθώς και σε άλλες πόλεις της Σουηδίας.
Επίσης ως σολίστ έχει εμφανιστεί στην Ισπανία, στην Ρωσία, στην Αμερική και στις Βαλτικές χώρες.
Είναι Υπεύθυνος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του τμήματος Μουσικής Δωματίου στο Mälardalens University, Västerås Σουηδίας.
Παράλληλα είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής σε διάφορα σεμινάρια και Ακαδημίες(Gotland, Västerås Σουηδίας).
Έχει εργαστεί ως καθηγητής φλάουτου στην Βασιλική Ακαδημία της Στοκχόλμης από το 1991 έως και το 1998.
Σήμερα εργάζεται στο πανεπιστήμιο Mälardalen University όπου είναι κα Διευθυντής στο τμήμα Μουσικής Δωματίου.
Βιογραφικό Σημείωμα του κιθαρίστα Per Skareng
Το 1985 και μετά το δίπλωμά του ξεκίνησε την σολιστική του καριέρα ερμηνεύοντας το "Concierto de Aranjuez" του Rodrigo με την Συμφωνική Ορχήστρα της Σουηδικής Ραδιοφωνίας με διευθυντή ορχήστρας τον Jorma Panula.Mετά από πολλές διακρίσεις και βραβεία καθιερώθηκε ως ένας από του γνωστότερους κιθαρίστες των Βορείων Χωρών.
Εμφανίστηκε ως σολίστ με τις παρακάτω ορχήστες: Βασιλική Συμφωνική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης με διευθυντή ορχήστρας τον Jarvi, ερμηνεύοντας το "Concierto de Aranjuez: του Rodrigo Συμφωνική Ορχήστρα Norrkoping με διευθυντή ορχήστρας τον Hirokami ερμηνεύοντας το "Concierto del Sur" του Ponce Συμφωνική Ορχήστρα της FYROM με διευθυντή ορχήστρας τον Opela ερμηνεύοντας το "Concierto" του Villa-Lobos. Συμφωνική Ορχήστρα Gavleborgs με διευθυντή ορχήστρας τον Hughes ερμηνεύοντας το "Concierto para una fiesta" του Rodrigo.
Tο πρώτο του CD "EL Colibri" Caprice έγινε ευρέως γνωστό και αποτέλεσε για πολλά χρόνια το ραδιοφωνικό σήμα ραδιοφωνικής εκπομπής κλασσικής μουσικής στην Γαλλία και στην Ελβετία.
Ηχογράφησε δύο CD με τον Tobias Carron, τον σολίστα φλαουτίστα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σουηδικής Ραδιοφωνίας, τα οποία περιέχουν Ιταλική μουσική-"Play Italian Music" και μουσική της Νοτίου Αμερικής και Ισπανίας-"Café 1930".
To 2007 ηχογράφησε ως σολίστ με την Βασιλική Συμφωνική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης το έργο "Vamo alla flamenco" (μουσική από το έργο "Final Fantasy" του N.Uematso.
Μετά από το Wigmore Hall, έδωσε πολλές συναυλίες στα πλαίσια της τουρνέ του στην Αργεντινή, Κούβα, Εσθονία και Ελβετία.
Το 2009 περιοδεύει στην Φιλανδία(Abo), Λιθουανία(Vilnius),Νορβηγία(Οσλο) και σε πολλά μέρη της Σουηδίας.
Διδάσκει στο Novia University στο Pietarsaari της Φιλανδίας και στο Malardalens University στο Vasteras της Σουηδίας.Δίδαξε ως επίσημος προσκεκλημένος καθηγητής στα Μουσικά Κολλέγια της Στοκχόλμης, του Οσλο, του Ελσίνκι και της Κοπεγχάγης,
Βιογραφικό Σημείωμα της Συνθέτριας και καθηγήτριας Ανώτερων Θεωρητικών, κας Βασιλικής Τσεκουροπούλου.
Η Βασιλική Τσεκουροπούλου γεννήθηκε στο Βόλο αλλά μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.
Με τη μουσική ασχολήθηκε από μικρή ηλικία ξεκινώντας τις σπουδές της στο πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και κατόπιν Ανώτερα Θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θες/νίκης. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Κολεγίου Τρίνιτι του Λονδίνου και μετά συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ Χάλλαμ της Μ. Βρετανίας. Είναι κάτοχος Proficiency Michigan, Sorbone I, Diploma di Lingua Italiana.
Το 1990 πήρε το Πτυχίο Αρμονίας από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και το 1992 το Πτυχίο Αντίστιξης φοιτώντας στην τάξη του κ. Δ. Αθανασιάδη.
Συνέχισε τις σπουδές της στη φούγκα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του κ. Κ. Γριμάλδη και αποφοίτησε το 1994.
Το 2006 πήρε το Δίπλωμα Σύνθεσης με άριστα παμψηφεί στην τάξη του κ. Λ. Χατζηλεοντιάδη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης με τους κυρίους Θ. Αντωνίου,2000-2001, Α. Καλογερά, 2000, D. Blake, 2001, 2002, G. Schuller, 2003, καθώς και πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής με τους J. Arnold και C. Τaylor.
Έργα της που έχουν παιχτεί σε συναυλίες είναι τα «11 Εικόνες για πιάνο», Απρίλιος 2001 αίθουσα ΚΩΘ, «Playing ΤΕS» για φλάουτο-κλαρινέτο, Απρίλιος 2003 αίθουσα Εντευκτήριο, «Μέλα», τρίο για φλάουτο, κλαρινέτο σε Β , βιολί Ιούνιος 2004, αίθουσα ΚΩΘ, «Σαν κλωνί στάρι» για φλάουτο, κλαρινέτο σε Β κρουστά, βιολί βιολοντσέλο, κοντραμπάσσο, Μάρτιος 2005, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «Ενύπνιο» για μπάσσο κλαρινέτο σε Β ,Ιούνιος 2005, αίθουσα ΚΩΘ, «Θυσίες» για μέτζο σοπράνο, πιάνο, άρπα, βιολί, Ιούνιος 2005, αίθουσα ΚΩΘ, «11BOW11» κουαρτέτο εγχόρδων, Μάιος 2006 αίθουσα ΚΩΘ και «Shakespeare» για πιάνο, Μάιος 2007.
Από το 1998 διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς.
Έχει ασχοληθεί με την ιταλική λογοτεχνία καθώς και με τη μετάφραση αγγλικών κειμένων.

Στα 500.000 τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στα 500.000 αυξήθηκαν τα ανασφάλιστα Ι.Χ. στους ελληνικούς δρόμους Επιδείνωση του φαινομένου δείχνουν τα στοιχεία της ΕΠΕΙΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2009 Της Ευγενιας Tζωρτζη Ενα περίπου στα δώδεκα οχήματα κυκλοφορεί ανασφάλιστο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, που ανεβάζουν τον αριθμό των οχημάτων που δεν έχουν ασφαλιστεί στις 500.000, σε σύνολο 6 εκατ. ευρώ, που είναι ο ασφαλισμένος στόλος της αγοράς.
Το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στο βαθμό που τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2009 δείχνουν ότι το πρόβλημα όχι μόνο δεν περιορίστηκε, αλλά εντάθηκε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, το πλήθος των συμβολαίων που έχει εκδώσει η ασφαλιστική αγορά ανήλθε στο τέλος του πρώτου τριμήνου στα 5.894.014 έναντι 6.127.494 που ήταν το αντίστοιχο πλήθος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων στο τέλος του 2008.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΕντυπωσίασαν το κοινό οι μαθητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» στο διήμερο Κλασικής Μουσικής το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου στο Δημ. Θέατρο Ν. Μουδανιών αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο σπουδών που τους παρέχονται.
Όλοι οι μαθητές από την Προκαταρκτική τάξη έως την Ανωτέρα σε όλα τα όργανα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια πολύ οργανωμένη παράσταση κάνοντας το κοινό να χειροκροτεί ασταμάτητα.
Εντυπωσιακά ήταν και τα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας που παρουσίασαν το έργο «Μουσικό Ταξίδι» προβάλλοντας το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει τους λαούς.
Με πολύ όμορφα κοστούμια και σκηνικά παρουσίασαν τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου τραγουδισμένα στη γλώσσα που έχουν γραφεί.
Τέλος στο κλείσιμο κάθε βραδιάς η Χορωδία παρουσίασε τραγούδια από το κλασικούς αλλά και σύγχρονους συνθέτες ενθουσιάζοντας το κοινό.
Απολαύστε στα παρακάτω slides τα παιδιά του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΑΝΤΙΟ ΜΠΑΜΠΑΚΟ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
ΥΣΤΑΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΣΠΑΘΑΡΗ Κοσμοπλημμύρα για τον πατέρα του Καραγκιόζη
Το τελευταίο αντίο στον Ευγένιο Σπαθάρη, τον δημιουργό που έκανε γενιές και γενιές Ελλήνων να ονειρευτούν και να γελάσουν, είπε χθες πλήθος κόσμου από το νεκροταφείο του Αμαρουσίου όπου έγινε η κηδεία του (με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού).
Από τις 10 το πρωί η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών (στο Μαρούσι) και λίγα τετράγωνα πιο εκεί εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία στις 16.00.
Κοντά του η σύζυγός του Φανή, τα παιδιά του, Σωτήρης και Μένια, τα εγγόνια του.
«Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν από τις μεγαλύτερες λαϊκές μορφές και δημιουργούς», είπε στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο Λάκης Λαζόπουλος.
«Αφήνει πίσω του ένα ολοκληρωμένο έργο και η πορεία που χάραξε θα συνεχιστεί.
Θυμάμαι κι εγώ τα δικά μου γέλια όταν ήμουν παιδί...
Ό,τι χαράζεται στην καρδιά, μένει αιώνια.
Με ενέπνευσε και τον θεωρώ δάσκαλό μου».
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι «ο Δήμος θα πραγματοποιήσει ένα όνειρό του:
θα ιδρύσει Σχολή Θεάτρου Σκιών» για να συνεχίσει την παράδοσή του.
Ανάμεσα στον κόσμο που πλημμύρισε το νεκροταφείο ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, οι Άννα Διαμαντοπούλου, Τηλέμαχος Χυτήρης, Απόστολος Κακλαμάνης, Στέλιος Παπαθεμελής και από τον καλλιτεχνικό χώρο οι Χρήστος Λεοντής, Μανώλης Μητσιάς, Ψαραντώνης, Σπύρος Σακκάς, Ανδρέας Στάικος.

Απάντηση του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε.

Απάντηση του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε. στις δηλώσεις του απερχόμενου Καλλιτεχνικού Διευθυντή, κ. Νικήτα Τσακίρογλου
Με αφορμή τα όσα αναληθή και διαστρεβλωτικά της πραγματικότητας αναφέρθηκαν στην συνέντευξη τύπου του απερχόμενου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε., κ. Ν. Τσακίρογλου την 12η Μαΐου 2009 και με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.Β.Ε. επισημαίνει τα εξής: Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής παραπλάνησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.Β.Ε. διαβεβαιώνοντάς το στην συνεδρίαση του 44/11.05.09 ότι στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου θα παρουσίαζε μόνο τις καλοκαιρινές παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε. και δεν θα έλεγε τίποτα περισσότερο επιδιώκοντας έτσι μάλλον την απουσία εκπροσώπου του Δ.Σ. για να μην υπάρξει άμεση απάντηση στους αναληθείς ισχυρισμούς του. Ο πολλαπλά προβληθείς όψιμος ισχυρισμός του κ. Τσακίρογλου ότι δεν έχει σχέση με την οικονομική διαχείριση του Θεάτρου υποτιμά και τον ίδιο, προκαλεί δε θυμηδία στους γνωρίζοντες το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των κρατικών σκηνών αλλά και την πραγματικότητα.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής έχει και την οικονομική διαχείριση κινούμενος μέσα στο πλαίσιο του ψηφισθέντος προϋπολογισμού και τη διοίκηση του προσωπικού ενώ το Δ.Σ. συντάσσει τον προϋπολογισμό και έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει ή όχι, εκ των υστέρων, τον οικονομικό και καλλιτεχνικό απολογισμό του έργου της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης μετά τη λήξη κάθε διαχειριστικής περιόδου. Η υπό κρίση διαχειριστική περίοδος από 01/09/2007 έως 31/08/2008 ουσιαστικά ήταν η πρώτη διανυθείσα με το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, που ανέλαβε καθήκοντα τον Απρίλιο του 2007.
Μετά από ενδελεχή έλεγχο του οικονομικού απολογισμού του Καλλιτεχνικού Διευθυντή διαπιστώθηκαν μεγάλες υπερβάσεις σε πολλές κατηγορίες δαπανών σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα ποσά – υπερβάσεις που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν το 300% - χωρίς σχετικές αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου και χωρίς να γίνει ποτέ η κατά νόμο αναγκαία αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Διαπιστώθηκε ότι για την υπό κρίση διαχειριστική περίοδο δίνονταν παράτυπα καθ’ υπέρβαση των ορίων του νόμου, πρόσθετες παροχές σε συγκεκριμένους υπαλλήλους και έγιναν δαπάνες, που δεν συνδέονταν με ανάγκες του θεάτρου. Διαπιστώθηκε, με βάση στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας ότι, για την συγκεκριμένη περίοδο, έγιναν υπερβολικές προσλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού καθ’ υπέρβαση του προϋπολογισμού (44 άτομα περισσότερα από την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο) με αποτέλεσμα και μόνο εξ’ αυτού του λόγου να υπάρχει αύξηση της μισθοδοσίας με ποσό άνω των 900.000,00€, ενώ παράλληλα έγιναν και προσλήψεις βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού χωρίς να υπάρχει ενημέρωση και η απαιτούμενη κατά νόμο απόφαση του Δ.Σ. Ο κ. Τσακίρογλου επί 2 χρόνια εδήλωνε στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και δημόσια ότι αναλαμβάνοντας καθήκοντα το 2004 παρέλαβε έλλειμμα από τον τότε Διευθυντή, ύψους 2.300.000,00€, το οποίο δήθεν μετακυλίονταν από χρόνο σε χρόνο.
Δυστυχώς για τον ίδιο από πρωτογενή έλεγχο στο αρχείο του Κ.Θ.Β.Ε. βρέθηκαν έγγραφα του κ. Τσακίρογλου (αρ. πρωτ. 1468/10-09-04 και 916/22-06-04) προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού, στα οποία ανέφερε ότι το έλλειμμα, που βρήκε στις 10-09-2004 «έτεινε να αγγίξει» τις 800.000,00€, το οποίο σήμερα ως αποτέλεσμα της διαχείρισής του, ανέρχεται πλέον σε ποσό 3.440.000,00€. Σε ανθρώπινο επίπεδο κατανοούμε τη δύσκολη θέση του κ. Τσακίρογλου, (λόγος άλλωστε για τον οποίο το Δ.Σ. δεν έδωσε στη δημοσιότητα την 3/42/13.04.09 απόφασή του απόρριψης του οικονομικού απολογισμού) ο οποίος με τον τρόπο άσκησης της διοίκησης και της οικονομικής διαχείρισης και μη δεχόμενος ούτε καν συμβουλές, κατάφερε παραλαμβάνοντας έλλειμμα 800.000,00€ το 2004, να το έχει ανεβάσει σήμερα στο ποσό των 3.440.000,00€.
Δεν πρέπει επίσης να παραβλεφθεί ότι, λόγω κακών σχέσεών του με τους εργαζόμενους του Κ.Θ.Β.Ε., ταλανίστηκε το Θέατρο από απεργιακές κινητοποιήσεις με σημαντική απώλεια εσόδων και χρειάστηκε η επέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που παρά την «περίεργη» αντίδραση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, πέτυχε να συνάψει συλλογικές συμβάσεις εργασίας και με το Σ.Ε.Η. και με το Σωματείο Πάσης Φύσεως Προσωπικού, πετυχαίνοντας μάλιστα το κόστος των αυξήσεων (450.000,00€) να καλυφθεί όλο με έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για να επιτευχθεί η απαραίτητη εργασιακή ειρήνη.
Εκ των ανωτέρω γίνεται πασιφανές ότι δεν υπάρχει καμία συνωμοσία του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν και θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων και το οποίο ομόφωνα απέρριψε τον οικονομικό απολογισμό του.
Το γεγονός ότι το Δ.Σ. ενέκρινε τον Καλλιτεχνικό Απολογισμό του αλλά απέρριψε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό του, αποδεικνύει και την αμεροληψία του Δ.Σ., ενώ οι ισχυρισμοί του κ. Τσακίρογλου ότι δήθεν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιθυμούν να γίνουν καλλιτεχνικοί διευθυντές, αποτελούν αποκυήματα φαιδρής φαντασίας και είναι ανάξιοι κάθε σχολιασμού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.Β.Ε., που ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθει στο θέμα αυτό, δεν αντιδικεί με τον κ. Τσακίρογλου, τον οποίο άλλωστε θεωρεί πολύ καλό ηθοποιό και δεν παρενέβη ποτέ στο καλλιτεχνικό έργο του αλλά με αίσθημα υψηλής ευθύνης και υπηρετώντας το θεσμικό του ρόλο και τη νομιμότητα, όφειλε να λάβει την απόφαση που έλαβε.
Για το Δ.Σ.
Δημήτρης Γαρούφας
Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS Vahit Tursun: Από πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης της Ελλάδος τιμήθηκα ως ψεύτης Αναδημοσιεύουμε από τη σελίδα www.romeyika.com το άρθρο του Vahit TursunΧθες βρέθηκα στην εκδήλωση «Τρεις γενοκτονίες, ένας θύτης» που οργάνωσε η Νεολαία Π.Ο.Ε., που συμμετείχε και ο Τούρκος ιστορικός Τανέρ Ακτσάμ. Βρέθηκα εκεί, διότι κάποιοι από την Νεολαία Π.Ο.Ε. με ενημέρωσαν μέσω του Facebook και κάποιοι με κάλεσαν με τηλεφωνικό μήνυμα που μου έστειλαν. Παρόλο που τα τελευταία 5-6 χρόνια αρνούμαι να πάω στις εκδηλώσεις των ποντίων εδώ στην Ελλάδα, που συνήθως , όπως έχω καταλάβει, οργανώνονται μόνο και μόνο για να διαφημίζονται κάποιοι πολιτικοί. Αρνούμαι να πάω, διότι πιστεύω ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις πουλάνε τα κόκκαλα των παππούδων μας που είναι σκορπισμένα σε κάθε τετραγωνικό γης του Πόντου. Κάνουν τις γνωριμίες και τις επαφές τους που θα τους χρησιμεύουν για μελλοντική καριέρα. Κάνουν το μπλά μπλά και το κουτσομπολιό τους για να έχουν και ψυχολογική ευχαρίστηση. Πήγα σε αυτήν την εκδήλωση, διότι ήθελα να ακούσω τον Τούρκο ιστορικό. Ήταν σημαντικό για μένα να ακούσω από τρίτον για την γενοκτονία. Δεν με καλωσόρισε κανείς Όταν έφτασα στο χολ, δίπλα στην είσοδο της αίθουσας της παλαιάς βουλής, όπου γινόταν και η υποδοχή των εκλεκτών (?) ατόμων, παρέμεινα εκεί όρθιος για λίγο. Παρατήρησα χαιρετισμούς, χαμόγελα προς τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, αγκαλιές, κλπ. Εγώ έμεινα εκεί όρθιος, σαν να ήμουν ένας τυχαίος περαστικός. «Ε , δεν με γνωρίζει κανένας από την νεολαία» σκέφθηκα. Αφού δεν είχα να μοιραστώ κάτι με ανθρώπους που δεν με γνώριζαν, αναγκάστηκα να πάω να κάτσω κάπου ώστε να παρακολουθήσω την εκδήλωση. Στο χολ υπήρξε ένα τραπέζι στο οποίο καθόταν μία κοπέλα η οποία ήταν υπεύθυνη εκεί και μοίραζε ακουστικά. Πήγα και της ζήτησα ακουστικά και εγώ. Παρόλο που ερωτούσε την ταυτότητα του καθενός για να σημειώσει σε ποίον έδωσε ακουστικά, εμένα μου έδωσε τα ακουστικά και χωρίς να με ρωτήσει, στη λίστα έγραψε «Βάιος από Νέα Μάκρη». Ίσως εγώ πρώτη φορά να την έχω συναντήσει. Δεν την γνώριζα. Αλλά εκείνη φάνηκε πως με γνώριζε καλά, μέχρι και που μένω ήξερε. Εγώ δεν έχω ανάγκη από ψευδοχαμόγελα, ούτε από υποδοχές. Άλλωστε δεν μου αρέσουν και τα χάδια, ακόμη και η πολλή επαφή με τον κόσμο, αλλά μου έκανε εντύπωση το ποιούς υποδέχονται και ποιούς όχι. «Δεν πειράζει» είπα από μέσα μου και πήγα κάθισα σε μία θέση που βρήκα άδεια στην πίσω πλευρά της αίθουσας. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ. Ποδοσφαιρικός αγώνας και άλλες εκδηλώσεις στην μνήμη των Ποντίων Από τη Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας, και τη στήριξη των τοπικών δημοτικών και νομαρχιακών αρχών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαϊου στις 4.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη» ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων, στη μνήμη των θυμάτων του ποντιακού ελληνισμού. Από τη μια πλευρά παρατάχθηκε μια ομάδα διεθνών επιλέκτων παλαιμάχων του ΠΣΑΠ και από την άλλη μια ομάδα παλαιμάχων του ΑΟΚ με την εμφάνιση του Πόντου Μερτζιφούντας: Με άσπρες και μπλε οριζόντιες ρίγες και το γράμμα «Π» στο στήθος. Ο αγώνας έληξε 6-2 υπέρ των παλαιμάχων του ΑΟΚ!Πέραν του αγώνα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ποντιακοί χοροί από τα τμήματα του συλλόγου, ένα δρώμενο της γενοκτονίας και του ξεριζωμού από τον πόντιο ηθοποιό Λάζο Τερζά και θα τιμηθούν οι συγγενείς του Ανανιάδη, που ζουν στην Καβάλα και ο διευθυντής του «Ανατόλια» για την προσφορά του κολλεγίου στον ποντιακό ελληνισμό. Με την ομάδα των επιλέκτων παλαιμάχων του ΠΣΑΠ αγωνίστηκαν μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου μεταξύ των οποίων οι Σαραβάκος, Φραντζέσκος, Ξανθόπουλος, Παντελής, Γκουλής, Αμανατίδης, Γεωργάτος, Τσαλουχίδης, Κελεσίδης, Λαγωνίδης, Ουσταμπασίδης, Καπετανόπουλος, Αλεξανδρίδης. Την ιστορική φανέλα του «Πόντου» οι παλαίμαχοι του Α.Ο. Καβάλας, μεταξύ των οποίων οι Λιόλιος, Παρίδης, Γιαννακίδης, Μιχαηλίδης, Χρυσαφίδης, Μασμανίδης, Τσαπανίδης, Ιωσηφίδης, Ζεϊτίδης, Μαχαιρίδης και άλλοι. Πηγή: KavalaNet 12-05-2009 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "Η ΤΡΥΓΟΝΑ" Ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης "Η Τρυγόνα" σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ένα έγκλημα, καλά οργανωμένο, που συντελέστηκε από το 1914-1924 και είχε σαν αποτέλεσμα τον αφανισμό 350.000 Ελλήνων και τον βίαιο ξεριζωμό, όσων επέζησαν, από τις πατρογονικές τους εστίες. Κυριακή 17 Μαΐου 2009 20.30 μ.μ. Δημοτικό Θέατρο - Δημαρχιακό Μέγαρο- Ομιλία του Καθηγητή Πανεπιστημό Δυτικής Μακεδονίας κ. Κώστα Φωτιάδη με θέμα: "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1914-1924)".- Θεατρικό Έργο: "Ελευθερίας Αγγίγματα"Ένα έργο βασισμένο στο αντάρτικο του Δυτικού Πόντου και ιδιαίτερα στα δραματικά γεγονότα της περιοχής Ότκαγια σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Ηλιούπολης "Μανουήλ Κομνηνός". Κείμενα - Σκηνοθεσία: Αγγελική Κανιά Μετάφραση στην ποντιακή διάλεκτο: Ηλίας ΥφαντίδηςVideo - Μοντάζ: Αναΐς Μαρία Μουσική - Φλογέρα - Λύρα - Τραγούδι: Ηλίας Υφαντίδης Λύρα: Γιώργος Κουλαξουζίδης Τραγούδι: Βάσω Σαββίδου Διδασκαλία χορού: Σοφία Σαββουλίδου Νταούλι: Παναγιώτης Κοπαλίδης Τεχνικός Σύμβουλος: Γιώργος Λεβεντικίδης Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Η Τρυγώνα» Σοφοκλή Βενιζέλου 75 Ηλιούπολη Τ.Κ. 16342 2109964038 "ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ 2009" Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος "Πλάτων" Παραλίμνης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας και η ΔΕΠΑΓ, σας προσκαλούν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις "ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ 2009" εορτάζοντας την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Μαϊου στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου στην Παραλίμνη (ήταν προγραμματισμένες για τις 1 & 2 Μαΐου). ΠρόγραμμαΠαρασκεύη 15 Μαΐου 20:00 Εμφάνιση πολιτιστικών συλλόγων:- Ποντιακός Πολιτιστικός σύλλογος "Πλάτων"Παραλίμνης (μικρό τμήμα και τμήμα αρχαρίων)- Πολιτιστικός σύλλογος Νέας Πέλλας,- Πολιτιστικός σύλλογος Παλαιφύτου Πέλλας,- Πολιτιστικός σύλλογος Πετριάς,- Ποντιακός Πολιτιστικός σύλλογος "Πλάτων Παραλίμνης (τμήμα ενηλίκων). 22:00 Παραδοσιακό γλέντι με τους:- Ανέστη Μωυσή (λύρα - τραγούδι),- Μπάμπη Μαυρίδη (νταούλι - τραγούδι) και- Αθανάσιο Γιουψάνη (λύρα). Σάββατο 16 Μαΐου 20:00 Εμφάνιση πολιτιστικών συλλόγων:- Σύλλογος Κολχικού Θεσ/νίκης,- Μορφωτικός σύλλογος "ΚΑΣΤΡΑ" Σέρβια Κοζάνης,- Λαογραφικός σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας,- Ποντιακός Πολιτιστικός σύλλογος "Πλάτων" Παραλίμνης (μεσαίο τμήμα - μεγάλο τμήμα).22:00Ποντιακό γλέντι με τους:- Γιώργο Σοφιανίδη (τραγούδι),- Ι. Σιδερά (αγγείο - γαβάλ),- Μπάμπη Μαυρίδη (νταούλι). ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" Πολύκαστρο 05-05-2009 Έκτακτη αιμοδοσία Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» στις 19 Μαΐου 2009. Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με τη συνεργασία του Δήμου Πολυκάστρου και της Νομαρχίας Κιλκίς θα διοργανώσουν έκτακτη αιμοδοσία στις 19 Μαΐου 2009 και ώρα 9 π.μ. – 1 μ.μ. με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. “Το αίμα που θα συγκεντρωθεί κατά την έκτακτη αυτή αιμοδοσία θα προσφερθεί στην αιματολογική κλινική «ΣΤΟΡΓΗ» του Γ.Ν. Παπανικολάου” Στο πλαίσιο των εορτασμών μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον προαύλιο χώρο στο «Σπίτι του Πόντου» (Μνημείο γενοκτονίας) έχει ως εξής: Τρίτη 19 Μαΐου 2009 Ώρα 09:00 : Έναρξη αιμοδοσίας Ώρα 11:00 : Επιμνημόσυνη δέηση Ώρα 11:10 : Κατάθεση στεφάνων Ώρα 11:15 : Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της ποντιακής γενοκτονίας. Καλούμε όλους τους φίλους του Συλλόγου μας να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις και παρακαλούμε για την ενεργό συμμετοχή τους στην έκτακτη αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί. ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες" Εθνικής Αμύνης 37 Τ.Κ. 61200 Πολύκαστρο Τηλ.: 2343022455 Φαξ: 2343020002 Κιν. 6937144403 www.akrites-polikastrou.gr info@akrites-polikastrou.gr

Βάζουν στον πάγο χιλιάδες στεγαστικά

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΗ Βουλή έκλεισε τα στεγαστικά στο ράφι Στον αέρα η κρατική εγγύηση για δάνεια στο 100% της αξίας του ακινήτου ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πεφάνης Στον πάγο βάζουν οι τράπεζες χιλιάδες αιτήσεις στεγαστικών δανείων περιμένοντας την ψήφιση του νόμου για την κρατική εγγύηση του 25% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ο οποίος πλέον βρίσκεται στον αέρα μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Οκτώ νεκροί σε σύγκρουση ανάμεσα σε εθνοφύλακες και Κούρδους ενόπλους στο Ιράν.

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Ένοπλοι Κούρδοι αυτονομιστές και μέλη ιρανικής εθνοφυλακής συγκρούστηκαν σε περιοχή του βορειοδυτικού Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον ιρανικό Τύπο, οι πέντε από τους οκτώ νεκρούς ήταν αυτονομιστές, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν άντρες της εθνοφυλακής του Μπασίχ - σώμα που συνδέεται με τους ελίτ «Φρουρούς της Επανάστασης» των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση «4 σημεία» Δήμος Χανίων, Εικαστικό εργαστήρι Δήμου Χανίων - ΔΗΠΕΧ 16/5/2009 - 16/5/2009 Βίλα Κούνδουρου11.00 Είσοδος : ελεύθερη Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 68η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, το Σάββατο 16 Μαΐου 2009, στη Βίλα Κούνδουρου, ώρα 11.00, θα γίνει η παρουσίαση του βίντεο της παράστασης «4 σημεία» ( αντιπολεμικό χοροθέατρο με αναφορές στη Μάχη της Κρήτης) που παρουσιάστηκε στα ερείπια του Μεγάλου Αρσεναλίου τον Αύγουστο του 1991, στα πλαίσια του διεθνούς Φεστιβάλ σύγχρονου χορού. Ταυτόχρονα με την προβολή παρουσιάζονται αντιπολεμικά έργα του καλλιτέχνη. Υπεύθυνος έκθεσης: Γιάννης Μαρκαντωνάκης, καλλιτεχνικός Δ/ντής Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Χανίων. Κεντρική Εκδήλωση Δήμου Χανίων για την 68η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 20/5/2009 - 20/5/2009 Πνευματικό Κέντρο Χανίων 21.00 Είσοδος : ελεύθερη Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 68η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο Δήμος Χναίων διοργανώνει κεντρική εκδήλωση την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ώρα 21.00. Η Εκδήλωση περιλαμβάνει : - Ομιλία από το Δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη. - Συναυλία με το Μουσικό Σύνολο και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων με τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη: α)«Ρωμιοσύνη» σε στίχους Γιάννη Ρίτσου. β)«Μαουτχάουζεν», σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλη. Διεύθυνση - Ενορχήστρωση Συνόλου και Χορωδίας: Παύλος Μπαϊλάκης Διδασκαλία Χορωδίας: Δέσποινα Δρακάκη Αφήγηση: κ. Μιχάλης Αεράκης, Ηθοποιός - Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ...ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ : http://theofilou.blogspot.com Ο λόγος για την ψηφοφορία «Οι Μεγάλοι Έλληνες» που οργανώνει ο ραδ. σταθμός Σκάι. .Άραγε αν ζούσαν όσοι δικαιούνται το χαρακτηρισμό «Μεγάλοι Έλληνες», θα επιθυμούσαν να μπουν σε μια διαδικασία πασαρέλας και να ψηφιστούν από τους τηλεθεατές με αυτήν την«γιουροβιζιονικού» τύπου μέθοδο;

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΙΚΡΟΑΓΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΥΡΑΛΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΔΥΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ