Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Το νέο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία είναι έτοιμο για online ανάγνωση στο http://issuu.com/disability_now/docs/a87?mode=embed με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκδίδεται, μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις. Το περιοδικό είναι διαθέσιμο και σε μορφή απλού κειμένου στο http://www.disabled.gr/lib/?cat=278 που είναι προσπελάσιμο για όλες τις γνωστές αναπηρίες.
Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο των περικοπών προσωπικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω ούτε την κυβέρνηση ούτε την αντιπολίτευση ούτε τους διαμαρτυρόμενους συνδικαλιστές και πολιτικούς παράγοντες. Όλες οι ειδήσεις βρίσκονται στο http://news.disabled.gr/ και όπως θα διαπιστώσετε συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν χωρίς να έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση τίποτα αλλά και χωρίς να έχουμε ενημερωθεί (εμείς ο απλός λαός) για την ειδική πληροφόρηση που έχουν οι παράγοντες των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες δεν είναι τίποτα περισσότερο από φήμες και πολιτικά δεν μπορεί να συγκροτηθεί δυσαρέσκεια επάνω σε φήμες.
Με αυστηρά με όρους οικονομίας και αριθμητικής μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το εξωιδρυματικό επίδομα των παραπληγικών και των τετραπληγικών είναι το λιγότερο 30% κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. και γι' αυτό θα ήταν ανορθολογική και παράλογη η περικοπή του. Αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες για τις περικοπές στο εξωιδρυματικό επίδομα δεν έχουν νόημα. Όσο και να περικόψουν το εξωιδρυματικό επίδομα δεν πρόκειται να εξοικονομήσουν παρά μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Από την άλλη το εξωιδρυματικό επίδομα είναι ένα εργαλείο χρηματοδότησης της επιβίωσης και η περικοπή του μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει αφού το μόνο που θα επιτύχει είναι να οδηγήσει στο θάνατο τους ανθρώπους με σοβαρές παραπληγίες και με τετραπληγίες.

Σε ό,τι αφορά στον ΕΟΠΥΥ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ο προϋπολογισμός του έχει μειωθεί στα περίπου 6,5 δισ. ¤ για κάθε έτος. Είναι λίγα χρήματα για να μπορέσει ο ΕΟΠΥΥ να χρηματοδοτήσει την υπερσυνταγογράφηση, τα υψηλά κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών και του εμπορικού δικτύου διακίνησης των φαρμάκων, το εν πολλοίς υπερβολικό κόστος ορισμένων θεραπευτικών πράξεων και το κόστος της συντήρησης ενός γενικευμένου ανορθολογισμού που συντηρεί τις φαρμακευτικές δαπάνες σε πολύ υψηλά επίπεδα. Υπάρχει πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ αλλά αυτό το πρόβλημα αφορά τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ και ότι χρηματοδοτεί. Δεν έχει κανένα νόημα η περικοπή των παροχών των παραπληγικών και των τετραπληγικών αλλά και γενικότερα των ΑμεΑ επειδή αντιστοιχούν σε ένα ελάχιστο ποσοστό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ. Ακόμη και εάν μηδενιστούν οι παροχές προς όλες τις κατηγορίες και τις μειονότητες ΑμεΑ δεν πρόκειται ο ΕΟΠΥΥ να γλιτώσει χρήματα τόσα που να φθάνουν στον απολογισμό του για το 2012.

Τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ αφορούν τον ίδιο και τις αγορές που ανοιγοκλείνει. Γιατί ας μην κρυβόμαστε, κάθε εγκύκλιος ανοίγει ή κλείνει αγορά.

Μια πάρα πολύ καλή συνέντευξη είναι του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στο
http://www.disabled.gr/lib/?p=47265 και μακάρι οι συνδικαλιστές να ήταν εξίσου ρεαλιστές και σοβαροί με το Γρηγόρη. Με λίγη περισσότερη σοβαρότητα θα είχαμε αποφύγει πολλές περιπέτειες. Αλλά και η έλλειψη σοβαρότητας είναι μέσα στο παιχνίδι. Εάν οι Έλληνες ήταν επαρκώς σοβαροί με την Ελλάδα δεν θα είχαμε χρεοκοπήσει. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να οδηγηθεί ένα κράτος στη χρεοκοπία.
Διαβάστε όλη την επικαιρότητα στο
http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά. Στο http://www.disabled.gr/ δημοσιεύουμε τα πιο κρίσιμα που αφορούν στην κοινότητα των ανθρώπων με πολύ σοβαρές κινητικές αναπηρίες. Πιο αναλυτικά διαβάστε:

Συνέχεια της μη χορήγησης φαρμάκων στην Αττική: http://news.disabled.gr/?p=47307 Δείτε και σχετικό video του ΣΚΑΪ σχετικά με τις «οριακές» αποφάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών: http://news.disabled.gr/?p=47309 
Πώς να στείλετε email χωρίς να αγγίξετε το πληκτρολόγιο [Video]: http://www.disabled.gr/lib/?p=47223
Υπεύθυνος για τον έλεγχο της προσβασιμότητας ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης:
http://www.disabled.gr/lib/?p=47241 

Φυσική απογραφή συνταξιούχων & επιδοματούχων ΙΚΑ μέχρι 28 Σεπτεμβρίου – Η επιστολή του ΙΚΑ που πρέπει να έχετε μαζί σας! http://www.disabled.gr/lib/?p=47194
Μοντέλο με τετραπληγία λανσάρει τεράστια διαφημιστική καμπάνια:
http://www.disabled.gr/lib/?p=47148                      

Οδηγίες κατάθεσης δικαιολογητικών για απόδοση δαπάνης αγοράς φαρμάκων λόγω αναστολής πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία: http://www.disabled.gr/lib/?p=47129
Η.Π.Α.: Αναπτύσσοντας προσβάσιμα πρότυπα για τον ιατρικό διαγνωστικό εξοπλισμό (πρόσβαση σε ιατρικά διαγνωστικά εργαλεία, όπως τραπέζια και καρέκλες εξέτασης, ζυγαριές, μηχανήματα μαστογραφίας, κ.ά.)
http://www.disabled.gr/lib/?p=47162
Ευρωπαϊκή Οδική ασφάλεια – Video για τα «έξυπνα» αυτοκίνητα:
http://www.disabled.gr/lib/?p=47113 «Προσβασιμότητα στη Θεσσαλονίκη» – prosvasimotita.auth.gr - Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) φιλοξενεί στο δίκτυό του μία ιστοσελίδα για την προσβασιμότητα της πόλης σε ¶τομα με Αναπηρία: http://www.disabled.gr/lib/?p=47090
Ευρωπαϊκά σεμινάρια εκπαίδευσης στη διδασκαλία βασικών δεξιοτήτων στις Τεχνολογίες Πληροφοριών & Επικοινωνία προς άτομα με αναπηρίες:
http://news.disabled.gr/?p=47288
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Χορήγηση 8 υποτροφιών από το e-learning (έως 26/10 οι αιτήσεις)
http://news.disabled.gr/?p=47280
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας στο smartphone σας!
http://www.disabled.gr/lib/?p=46983
Κάθε περιοδικό που σέβεται τον εαυτό του κάνει λάθη. Πολλά λάθη. Έτσι και το περιοδικό Αυτονομία στα τελευταία τεύχη ξέχασε να ενημερώσει για το
http://www.beleniotis.gr/ πού εμπορεύεται και εγκαθιστά συστήματα προσπελασιμότητας για αυτοκίνητα για παραπληγικούς και για τετραπληγικούς. Επισκεφθείτε το http://www.beleniotis.gr/ όπου υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τα συστήματα πρόσβασης και προσπελάσιμης οδήγησης.
Ξέχασα επίσης και το
http://www.autopowerteam.gr/ που εγκαθιστά προσπελάσιμο συστήματα οδήγησης και πρόσβασης για οδηγούς και επιβάτες με παραπληγίες και με τετραπληγίες. Αξίζει να το επισκεφτείτε.
Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: εκδηλώσεις για τη "Γενέθλια Ημέρα Περαίας"

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑΣ

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Λένα Σεπτέμβρη - Νέα Ερυθραία - Τηλ:6934-68.17.17 - Email:lenaseptemvri@calligrapher.gr

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

90 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την καταστροφή της Σμύρνης, οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Με αφορμή τη φετινή επέτειο, για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και για να μαθαίνουν οι μικρότεροι, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προτείνουν: 
Βασίλης Ι. Τζανακάρης
ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ
1919-1922
Τα χρόνια που συντάραξαν την Ελλάδα

Σελίδες: 752
κυκλοφορεί και σε e-book

περισσότερα

Βασίλης Ι. Τζανακάρης

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ
Από τα δακρυσμένα Χριστούγεννα του 1922 στην αβασίλευτη δημοκρατία του 1924

Σελίδες: 576

περισσότερα

Διαβάστε ακόμη
Εις θάνατον! Η δίκη και η εκτέλεση των έξι μέσα από τα πρακτικά, τα παραλειπόμενα και τα «ψιλά» των εφημερίδων
του Βασίλη Ι. Τζανακάρη
ΣΜΥΡΝΗ, Η ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ
Μνήμες ενός μεγάλου μεσογειακού λιμανιού

Επιμέλεια: Μαρία-Κάρμεν Σμυρνέλη
Μετάφραση: Μαρίνα Κουζένη
Σελίδες: 320

περισσότερα
 
ΣΜΥΡΝΗ,
Μια πόλη στη λογοτεχνία

Επιλογή κειμένων: Θωμάς Κοροβίνης
Σελίδες: 544 κυκλοφορεί και σε e-book

περισσότερα

ΟΜΟΡΦΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΧΩΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
Επιμέλεια: Πέτρος Στ. Μεχτίδης
Σελίδες: 200
κυκλοφορεί και σε e-book

περισσότερα

Διαβάστε ακόμη
Τόποι του μύθου και της ιστορίας
της Βάνας Χαραλαμπίδου
Άγιοι και δαίμονες
του Γιάννη Καλπούζου
Πόλη 1808-1831. Πόθοι και πάθη, φόβος και όχλος, άγιοι (και) δαίμονες. Ένα επικό μυθιστόρημα που θα σας καθηλώσει.

Ιμαρέτ, Στη σκιά του ρολογιού
του Γιάννη Καλπούζου
Κωνσταντινούπολη, Των ασεβών μου φόβων
του Γιάννη Ξανθούλη
Κωνσταντινούπολη, Μια πόλη στη λογοτεχνία
σε επιλογή κειμένων του Γιάννη Ξανθούλη
Δείτε ακόμη
 
Ελίκα Παυλίδου  
ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ
Περισσότερες από 200 παραδοσιακές συνταγές

Σελίδες: 272

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «DEVISED THEATRE» ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ ΓΙΑ 4Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ!

blog "taxalia"

"Μάπα" οι φωτογραφίες της Kate Middleton στο Chi
Και τώρα η αλήθεια για την ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη
Δείτε ποιοί απολύονται από τον ALPHA
Μαυραγάνης: Δεν μπορούμε να μάθουμε τα ονόματα των καταθετών στην Ελβετία
Η απάντηση της Ζέτας Δούκα για τα 8,000 ευρώ
Σύνταξη στα 67 και βλέπουμε...

Τα μαγευτικά Καλάβρυτα σας περιμένουν με μια προσφορά δώρο!

Καλάβρυτα:59€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό  
Καλάβρυτα:59€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό. Ιδανικός προορισμός για χειμώνα και καλοκαίρι, μαγεύει με την φυσική ομορφιά του και τις δεκάδες επιλογές για διασκέδαση. Καταπληκτική προσφορά σε τιμή απλά απίστευτη!
Μεσσηνία: 59€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στον Άγιο Ανδρέα

Μεσσηνία: 59€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στον Άγιο Ανδρέα. Σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, δίπλα στην θάλασσα, υπέροχες διακοπές με όλες τις ανέσεις και εύκολη οδική πρόσβαση!

Μετέωρα: 58€ για ένα 3ήμερο με πρωινό για 2 άτομα στο γραφικότερο τοπίο

Μετέωρα: 58€ για ένα 3ήμερο με πρωινό για 2 άτομα στο γραφικότερο τοπίο της Ελλάδας, μια καταπληκτική προσφορά σε ακόμα πιο καταπληκτική τιμή για ένα υπέροχο ταξιδάκι - απόδραση. Αποκτήστε την τώρα και χαλαρώστε!

Ζαγοροχώρια: 75€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε πανέμορφο ξενοδοχείο 4*

Ζαγοροχώρια: 75€ για 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό, σε πανέμορφο ξενοδοχείο . Μοναδικό φυσικό τοπίο, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, δεκάδες επιλογές για διασκέδαση και εξερεύνηση, χαλάρωση και ξεκούραση, μια προσφορά σε καταπληκτική τιμή!

ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ Ο ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΣ

Η βασίλισσα είναι... γυμνή - Επιστρέφουν μέρος του εφάπαξ οι συνταξιούχοι 22 ταμείων!!! - Πάλι μάτωσε η καρδιά της Μέρκελ για τους έλληνες - Μητσοτάκης προς Μεϊμαράκη: "Δεν φεύγω..."

Μαζική είσοδο λαθρομεταναστών από τη Συρία, φοβάται η κυβέρνηση
Η κρίση, για το πρώτο εξάμηνο, έφερε 92,4 δισ. ευρώ κέρδη στην γερμανική οικονομία

Επιστρέφουν μέρος του εφάπαξ οι συνταξιούχοι 22 ταμείων!!!

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους ιαπωνικές εταιρείες στην Κίνα

Πάλι μάτωσε η καρδιά της Μέρκελ για τους έλληνες

Μητσοτάκης προς Μεϊμαράκη: "Δεν φεύγω..."

Ανακάλυψαν βαμπίρ στη Βουλγαρία

Η βασίλισσα είναι... γυμνή

Συγχώνευση των 39 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας Πανελληνίως

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Με τι να πρωτογελάσει κανείς…
Μιλάνε όλοι … μιλάνε και οι κώλοι!

Φωτογραφίες από την συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Τεράστια νίκη του Πανθρακικού με 1-0 επί του Παναθηναϊκού (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εξαφάνισαν» λογαριασμό τραπέζης νεκρού καταθέτη με 485.000 ευρώ στην Δράμα

Αλέξης Τσίπρας: «Όχι στην κοινωνική καταστροφή»

Γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Κομοτηνή

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Τρεις «χρυσοφόροι» φορείς του Έβρου

Σύλληψη αλλοδαπού στην Δράμα για κλοπή καλωδίων

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης για τη μη επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας

Φορολογικό σοκ ! | Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης | «Βιομηχανική κατασκοπία» | Τσίπρας στη ΔΕΘ και αντιδράσεις | Στον «πάτο» της καινοτομίας οι «πολυμήχανοι»...

Σοκ από τις αλλαγές στη φορολογία - Αφορολόγητο για ελευθεροεπαγγελματίες!
περισσότερα

Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας για το πακέτο των μέτρων
περισσότερα

Βιομηχανική κατασκοπία για τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία!
περισσότερα

Ρύθμιση για τις ρατσιστικές επιθέσεις προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
περισσότερα

ΟΟΣΑ: Πολύ κάτω από τον μέσο όρο η Ελλάδα σε καινοτομία - επιστήμη!
περισσότερα

Αλ. Τσίπρας: Πιο σημαντικό το να μη συνεχίσουμε το δρόμο προς την καταστροφή
περισσότερα

ΑΝ. ΕΛ.: Υπογραφές πολιτών για τη σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο
περισσότερα

Λοβέρδος: Στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά ετοιμάζεται να ανεξαρτητοποιηθεί...
περισσότερα

Εντολή Δένδια να υπάρξουν ακόμη και συλλήψεις βουλευτών
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Μας κοροϊδέουν. Επίδομα πετρελαίου και όχι θέρμανσης για το χειμώνα!!! - Le Monde: "Για την Ελλάδα η λιτότητα έχει ημερομηνία λήξεως τον Οκτώβριο" - Προϊόντα κατασκοπείας τα cd με τα ονόματα καταθετών στις ελβετικές τράπεζες και ως εκ τούτου δεν μπορ

Ίδιοι οι μισθοί με το 1999, υψηλότερες κατά 80% και πλέον οι τιμές
Κλείνουν και συγχωνεύονται 140 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Επίδομα πετρελαίου και όχι θέρμανσης για το χειμώνα!!!

«Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;

"Θα ζήσετε χειρότερα, αλλά δεν θα πεθάνετε..."

Εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, μέσω υπογραφών των πολιτών, προωθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Που φθάσαμε... Η Βουλγαρία θέλει να κατασκευάσει με δικές της δαπάνες δρόμο εντός της Ελλάδας για την διάνοιξη της νέας μεθορίου στην Κομοτηνή

Γιατί ο Γιώργος Νταλάρας αισθάνεται ενοχές;

Le Monde: "Για την Ελλάδα η λιτότητα έχει ημερομηνία λήξεως τον Οκτώβριο"

Δείτε την προσεδάφιση του Curiosity σε ποιότητα εικόνας HD

Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κυρίαρχος στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα ΤΕΙ

Έκρυψαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από τη Δικαιοσύν

Κοιμήθηκε ο άγιος Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Νικόδημος

Ποιοί είναι οι λόγοι που διατηρούν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα;

Χάθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της μεταποίησης!!!

Προϊόντα κατασκοπείας τα cd με τα ονόματα καταθετών στις ελβετικές τράπεζες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τα πάρει η Ελλάδα

Με ασφαλιστικά μέτρα προσπαθούν να "κρατήσουν" τις απολύσεις

ΕΥΡΩΠΗ, ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΕΥΡΩΠΗ, ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Τα σενάρια για νέα αναδιάρθρωση χρέους
Οι αλήθειες του Jackson Hole
Ζωτικής σημασίας η γαλλική παρουσία στην Ευρώπη
Οι ευρωπαίοι… διατηρούν δεσμούς με το Ιράν
«Αναχρονιστικό ευχολόγιο» οι θέσεις Τσίπρα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Σε εννέα ασθενείς έδωσε ζωή 59χρονη δωρήτρια οργάνων
Στην Ιταλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
Προς νέες κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ, αναβρασμός και στα πανεπιστήμια
Σημαντικές μειώσεις διδάκτρων στα φροντιστήρια λόγω της κρίσης
Εντολή Δένδια ακόμα και για συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής
«Κινήσεις» Λοβέρδου για «ρήξη με το παρελθόν» μετά την ψήφιση των μέτρων
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω εκδηλώσεων
Επέκταση του εργόσημου προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Νομοσχέδιο για ενιαίο φόρο στα ακίνητα επεξεργάζεται η κυβέρνηση
«Αχτίδα φωτός», ακόμα και για την Ελλάδα, βλέπει για πρώτη φορά ο Βεστερβέλε
«Πάγο» βάζει η Γερμανία σε συμφωνία επί της τραπεζικής ένωσης εντός του 2012
Το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος προσαρμογής διερευνά η Λευκωσία
Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στο ευρώ, λέει ο Μπαρόζο
Σαφώς και θέλω να κρατήσω την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δηλώνει ο Β. Σόιμπλε
Εύσημα από το Eurogroup στην Πορτογαλία, βλέπει πρόσβαση στις αγορές το 2013
Εθνική: Επικαιροποιημένη προσφορά για Εμπορική
Lavipharm: Εκδόθηκε φορολογικό πιστοποιητικό
CPB: Eνημέρωση για αξιόγραφα κεφαλαίου
ΕΛΓΕΚΑ: Ενημέρωση για κακόβουλα e-mails
MIG: Παραίτηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου
Ελινόιλ: Παρέλευση πενταετίας για μέρισμα 2006
ΟΠΑΠ: Τι απαντά για αλλαγή φορολογικού καθεστώτος
Ολοκληρώθηκε στον ΟΛΠ το Συνέδριο “SUPPORT”

Το Χρηματιστήριο ζει... Σε αντίθεση με το Πολυτεχνείο

Το Χρηματιστήριο ζει… Σε αντίθεση με το Πολυτεχνείο
Η περίοδος του Χρηματιστηρίου, τότε που ορισμένοι προέβλεπαν ότι ο Γενικός Δείκτης θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 10.000 μονάδες, πέρασε στην Ιστορία ως η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στη σύγχρονη Ελλάδα. [...]
Μετά τον Ερντογάν, τι;

Εύλογα τίθεται το ερώτημα αν με τα παραπάνω δεδομένα ο εκδημοκρατισμός που επέβαλλε ο Ερντογάν δεν κινδυνεύει με η χωρίς την ηγετική του παρουσία να αλλοιωθεί σε έναν προσωπαγή αυταρχισμό. [...]
Καταλύτης ευρωπαϊκών αλλαγών η Ιταλία

Με όρους και αναφορές στρατιωτικής ιστορίας η παρέμβαση Ντράγκι είναι η μάχη του Μάρνη όπου ο στρατηγός Γκαλιενί έσωσε στο παρά πέντε το Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 1914. [...]

Real.gr

Να τελειώνει με τα μέτρα (και τις ενστάσεις) θέλει ο Σαμαράς
Κόβουν 8 δισ. ευρώ μισθούς και συντάξεις

Επιχείρηση «απομονώστε τον Λοβέρδο» στην Ιπποκράτους

Θα δείξει τον «άλλο δρόμο» ο Αλέξης;

Εισαγγελέας για το 2004

«Μαστίγιο και καρότο» από το Εurogroup

Στα άκρα η σύγκρουση της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή

Φθινοπωρινό σκηνικό

Πρόβλημα με Εκοτό στην Τότεναμ

Η Γαλλία απαγορεύει τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις

Πιέσεις στην Ισπανία από τον Νοβότνι

Βαρύς ο φόρος αίματος στη Συρία

Ο Γ. Μιχελογιαννάκης στο Real.gr

Τι λένε για την πρεμιέρα τους ο Φώτης και η Μαρία;

Η διπλή ζωή της Demy

Η Αντζελίνα Τζολί στους καταυλισμούς των Σύρων προσφύγων

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Γιατί η νέα ευρωπαϊκή ευφορία δεν θα κρατήσει πολύ

Γιατί η νέα ευρωπαϊκή ευφορία δεν θα κρατήσει πολύ
Τρία σημαντικά γεγονότα μέσα στις δύο βδομάδες που πέρασαν, δηλαδή η ανακοίνωση ενός νέου απεριόριστου προγράμματος αγοράς ομολόγων των κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η έγκριση της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο και η ευρεία νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στην Ολλανδία, θεωρήθηκαν ως μείζονα νίκη για το ευρώ και ορόσημο που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κρίσης.
Συνέχεια
Τα Νέα Σενάρια για τον τραπεζικό κλάδο….
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Γενικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα, με μερικές λεπτομέρειες να απομένουν. 
Συνέχεια

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
Ποτέ ξανά πηγάδα...Γράφει η Φούλη-Γκόλφω Κούρταλη Αναπληρώτρια Γυναικών ΛΑ.Ο.Σ

Εχουμε αντιληφθεί τη δύναμη της Ελλάδας;

Αντί να νοικοκυρέψουν το δημόσιο ...βάζουν νέα χαράτσια για να το συντηρούν!

Η αυτοπαγίδευση της Τουρκίας στη συριακή κρίση..

Μαζική παρουσία χιλιάδων Εθνικιστών στον Μελιγαλά

Επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου κατά των Ελλήνων

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ 1955!

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΠΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Πενθώ και… μαθαίνω

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
20.000 δολάρια για ένα τρίμηνο και Κινέζα βοηθό για τον Παπανδρέου στο Harvard
Οι άνεργοι και οι άλλοι

Το αποτέλεσμα της απογραφής του πληθυσμού, αποδεικνύει τη διάλυση της χώρας. Δεν καταφέραμε ούτε να μετρηθούμε σωστά!

Λιβύη: Συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν αντιτίθενται στις Φιλοδοξίες των Κούρδων της Συρίας

Ρωσική "ένεση" στον ελληνικό τουρισμό

Turkey Is No Partner for Peace How Ankara’s Sectarianism Hobbles U.S. Syria Policy

Νέα Πετρελαιοπηγή στο Κουρδιστάν

Ο ΤΑP και το τρίγωνο Αθήνα-Ρώμη​-Τίρανα

Απώλεια επιρροής των ΗΠΑ στον κόσμο προβλέπει το ινστιτούτο IISS

30 χρόνια από τη σφαγή σε Σάμπρα και Σατίλα

Άγκυρα: Έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Σφαλιάρες και οράματα

Κίνα: φέρεται να σχεδιάζει και δεύτερο μαχητικό stealth

«Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων»: Βλασφημία ως πολιτική τακτική

Ο μέχρι πριν λίγο τουρκολάγνος αμερικανο-εβραίος, Daniel Pipes, μάλλον κατάλαβε το λάθος του!!!

Oκτώ Τούρκοι αστυνομικοί νεκροί και εννιά τραυματίες από έκρηξη βόμβας

Ποιος κρύβεται πίσω από τον Sam Bacile;

Το τουρκικό παιχνίδι στη Συρία Πώς ο θρησκευτικός σεχταρισμός της Άγκυρας εμποδίζει την ειρήνευση στην περιοχή

Πολεμικός απολογισμός μηνός Αυγούστου

"όλα για την πατρίδα" = "τα πάντα για τα χρήματα"

Μεθοδεύσεις του Ερντογάν για «άλωση» των κατεχομένων Φτιάχνει θρησκευτικές σχολές και επιδιώκει προσάρτηση

Μέχρι και 200 νεκροί βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο Μαρτυρία για τρία φορτηγά και για δεμένους στρατιώτες - Εντοπίστηκαν οστά σε 16 σημεία λένε οι Τούρκοι

Ο Κασιδιάρης μου έκλεψε την Βούλα... - Πρώην call girl η τέως πρώτη κυρία της Γερμανίας; - Π. Ρουμελιώτης: Είχα έτοιμο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση - Τρόφιμα "δηλητήριο" στο πιάτο μας

Π. Ρουμελιώτης: Είχα έτοιμο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση
Σκότωσε τον ηλικιωμένο πατέρα του

Ο Κασιδιάρης μου έκλεψε την Βούλα...

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά από τα νοσοκομεία της χώρας

Βγάλτε από τη φυλακή την Βίκυ

Πρώην call girl η τέως πρώτη κυρία της Γερμανίας;

Πέντε αλλαγές στους φόρους ακινήτων. Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν

Εκατόν τριάντα πολιτικοί στη μαύρη λίστα του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή

Ο Ρότζερ Μουρ έτρωγε ξύλο από τις τρεις γυναίκες του

Τρόφιμα "δηλητήριο" στο πιάτο μας

Λίγων εβδομάδων η επιμήκυνση, λέει τώρα η αυστριακή υπουργός Οικονομικών

Πολεμικά πλοία διεθνούς δύναμης στον Περσικό Κόλπο

Η τρόικα αναγνωρίζει πως οι στόχοι που έχουν τεθεί από το πρόγραμμα δεν είναι εφικτοί

Μετέτρεψαν τροχόσπιτο σε μετακινούμενο οίκο ανοχής

Η τύχη του πρωτάρη. Αήττητος ο Πλατανιάς για τρίτη αγωνιστική

Στην εκπνοή ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη από τον μαχητικό Αστέρ

"Ζωή και κότα", η ζωή της Τίνας στο Παρίσι

ΑΕΚ- Άρης: Όλα έμειναν στο Χ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
ΔΕΘ 2009 – ΔΕΘ 2012: Σα να μην πέρασε μια μέρα! περισσότερα…

Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα

Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΑΕΤΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ