Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Άνω κάτω η ΝΔ μετά την υπογραφή Ψωμιάδη για τους μετανάστες

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τη νέα αναστάστωση που προκάλεσε στη ΝΔ ο Π. Ψωμιάδης:
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2170 Ώρα: 10 :00 Αθήνα: 27/01/2010
Νεκρή εντοπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η Χ.Μ. 85 ετών, στις 13:40 χθες, σε μονοκατοικία στο Δ.Δ. Πλατανόβρυσης του Δήμου Νικηφόρου, στο Νομό Δράμας. Στην μονοκατοικία είχε εκδηλωθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε, πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου. Στο συμβάν συμμετείχαν τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 18:40 χθες, σε μονοκατοικία στο Δ/Δ Χανδρινού του Δήμου Πύλου, στο Νομό Μεσσηνίας. Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην κουζίνα της μονοκατοικίας, ενώ η Κ.Π. 81 ετών, απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με εγκαύματα στα κάτω άκρα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με ένα όχημα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:22 χθες, σε εγκαταλειμμένο πλοιάριο (καταμαράν), στην περιοχή Κυνοσούρα Σαλαμίνας του Νομού Αττικής. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στο πλοιάριο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα καθώς και το πυροσβεστικό πλοιάριο (Καραβασίλης). Κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής: α) στη 01:57, σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στην οδό Καππαδοκίας 20, στο Ίλιον, β) στις 02:10, σε δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στην οδό Αυξεντίου Παληκαρίδη 11, στο Κερατσίνι, γ) στις 02:30, στο Σούπερ Μάρκετ Carrefour- Μαρινόπουλος, στην οδό Λεωφόρος Κύπρου 185, στην Αργυρούπολη, δ) στις 03:16, σε τρία μοτοποδήλατα, στη συμβολή των οδών Γούναρη 60 και Θράκης, στην Γλυφάδα, ε) στις 03:30, σε ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στην οδό Κωνσταντίνου Αθανάτου 22, στην Γλυφάδα. Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr

Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Αϊτής η Καλαμαριά

1 Ευρώ από τον κάθε Καλαμαριώτη ζητά ο Δήμος
Στήνουμε "κουμπαράδες αγάπης" στην πόλη Το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που ισοπέδωσε την πρωτεύουσα της Αϊτής, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες άστεγους, δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Καλαμαριά.
Στον απόηχο της χειρότερης καταστροφής που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του ο ΟΗΕ, ο Δήμος Καλαμαριάς μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας, ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, ζητώντας από τον κάθε Καλαμαριώτη 1 Ευρώ, καθώς όσοι κατάφεραν να επιζήσουν από το φονικό σεισμό, ζουν σκηνές αποκάλυψης στην Αϊτή και χρειάζονται άμεση οικονομική βοήθεια για να επιβιώσουν.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Καλαμαριάς, στήνει από σήμερα δυο κουμπαράδες (έξω από το Δημαρχείο της οδού Μεταμορφώσεως 9 και έξω από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στον πεζόδρομο Κομνηνών) με τη βεβαιότητα ότι για μια ακόμη φορά οι Καλαμαριώτες θα αποδείξουν την ανθρωπιά και την ευαισθησία τους.
«Το 1 Ευρώ που ζητάμε από κάθε δημότη μπορεί να φαίνεται μικρό ως ποσό, θα πρέπει να ξέρει όμως, ότι πραγματικά θα πιάσει τόπο σ' αυτούς τους ανθρώπους που ούτως ή άλλως και πριν το σεισμό ζούσαν επί δεκαετίες στην ανέχεια, στερούμενοι βασικών ειδών ανάγκης», δηλώνει ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης, προτρέποντας τους δημότες του να «ρίξουν» στον κουμπαρά την αγάπη τους για το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.
«Όταν ο δείκτης της ανεργίας στη χώρα - διαβάζουμε - αγγίζει το 65% του πληθυσμού, το 78% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 54% διαβιώνει με λιγότερο από ένα δολάριο της ημέρα, το Ευρώ του Καλαμαριώτη που θα φροντίσουμε εμείς να φθάσει εκεί που πρέπει, είναι εξαιρετικά σημαντικό», συμπληρώνει.

Ο καιρός της Τετάρτης σε video (HDV)

ΑΠΟ ΤΟ http://24gr.blogspot.com

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Από το Βουνό στον άμβωνα.
Ο μετασχηματισμός μιας ορεινής κοινότητας.
Συγγραφέας: Π. Μιχαήλ Κοσβύρας
Εισαγωγή - επιστημονική επιμέλεια: Γαβρίλης Λαμπάτος - Αγαθοκλής Αζέλης
Σειρά: Εκκεντρη Ιστορία - Ιστορία από το Περιθώριο
Σελίδες: 199
Ο π. Μιχαήλ Κοσβύρας ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή ως αγροκτηνοτρόφος στην Αγναντιά, ένα ορεινό χωριό των Χασίων, και μετά από επίμονες προσπάθειες υλοποίησε το στόχο του να γίνει ιερέας.
Στην αφήγησή του καταγράφει με διεισδυτικό τρόπο την καθημερινή ζωή στο χωριό στα χρόνια του Μεσοπολέμου και τα βιώματά του από την τραγική δεκαετία του 1940. Στρατιώτης στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, αντάρτης στον ΕΛΑΣ στην Κατοχή, ενταγμένος στον Εθνικό Στρατό στον Εμφύλιο πόλεμο.
Πρόκειται για μια μοναδική μαρτυρία, γιατί χιλιάδες άνθρωποι που ακολούθησαν αυτή την πορεία, παρέμειναν «βουβοί». Το βιβλίο συνοδεύεται από μια εκτενή εισαγωγή των ιστορικών Γαβρίλη Λαμπάτου και Αγαθοκλή Αζέλη.
Στην εισαγωγή εξετάζονται θέματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες του αντιστασιακού κινήματος της Θεσσαλίας, τις εμφύλιες συγκρούσεις της περιόδου 1943-1949, καθώς και το πρόβλημα της αριστερής βίας.
Θέματα για τα οποία διεξάγεται σήμερα έντονος και δημιουργικός διάλογος, όχι μόνο στο επίπεδο της ακαδημαϊκής ιστοριογραφίας, αλλά και σε αυτό της δημόσιας ιστορίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ-ΛΟΥΔΙΑΣ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ + Λουδίας
ΣΤΟ ΜΥΛΟ!

Ο Σιμιγδαλένιος

Ο Σιμιγδαλένιος Αδαμόπουλος, Αλέξανδρος Θεατρική παράσταση …Κανένας δεν της έκανε, για να τον αγαπήσει -αληθινά- μαζί του και να ζήσει.
Kι έτσι η βασιλοπούλα, σίγουρη, με λίγο σιμιγδάλι τον έπλασε μονάχη της, για να μη βλέπει άλλη, όπως αυτή τον ήθελε, όπως ονειρευόταν.
Γιατί πολλά είχε δει, γιατί πολύ φοβόταν…
Και τού ’λεγε: 'Να μ’ αγαπάς, νά ’σαι καλός, όμορφος ξύπνιος νά ’σαι, να μην αντιμιλάς, να μην ξενοκοιμάσαι'.
Και ζούσανε μαζί καλά, ζωή παραμυθένια, ξεχνώντας τη ζωή, μακριά από κάθε έννοια.
Ώσπου από τόπο μακρινό, μια άλλη πριγκηπέσα, βάζοντας τη μητέρα της και τα μεγάλα μέσα, στήσαν παζάρι πονηρό φτηνό και τιποτένιο και με παγίδ’ αρπάξανε τον κυρ-Σιμιγδαλένιο.
Μόνη η βασιλοπούλα μας γυρεύει τον καλό της και τώρα που τον έχασε βλέπει τον εαυτό της…
Πού νά ’ναι η συνέχεια αυτής της ιστορίας, που τέρπει άπαντες πολύ και σε βαθμό υστερίας, ανεξαρτήτως μόρφωσης, φύλου και ηλικίας;
Πού να χωρέσει άραγε τόσο πολύ υλικό της σύγκρουσης καλού-κακού, 'εγώ' και φρονιμάδας;
Ελάτε, τώρα, όλοι σας, στο Θέατρο το 'Βασιλικό' και δείτε την παράσταση του Κρατικού Βόρειας Ελλάδας!
Πρώτη Παρουσίαση: Βασιλικό Θέατρο - 03/11/2009 Συγγραφέας:Αδαμόπουλος, Αλέξανδρος Σκηνοθέτης:Μιχαηλίδου, Στέλλα Χορογράφος:Μιχαηλίδου, Στέλλα ΣκηνογράφοςΜπουσουλέγκα, Αλεξάνδρα Σκηνογράφος:Υφαντίδου, Ράνια Ενδυματολόγος:Μπουσουλέγκα, Αλεξάνδρα Ενδυματολόγος:Υφαντίδου, Ράνια Συνθέτης:Βόμβολος, Κώστας Φωτιστής:Τζολόπουλος, Στέλιος Μουσική Διδασκαλία:Τουμανίδου, Χρύσα Βίντεο:Πειραλής, Γιάννης Βοηθός Σκηνοθέτη:Κυριακίδου, Ζωή Οργάνωση παραγωγής:Σαμαρτζίδου, Αθηνά Ηθοποιοί: Γαλιατσάτου, Ελευθερία (Β' Βασιλοπούλα, Ναύτης) Γιαγκούλη, Χριστίνα (Βασίλισσα, Υπηρέτρια Α', Ναύτης, Αυλικός) Δισλής, Θανάσης (Α' Βασιλιάς, Τελάλης, Αφηγητής) Ζάννη, Χριστίνα (Ήλιος, Αστέρι, Ναύτης, Αυλικός) Ζαφειριάδου, Χρύσα (Α' Βασιλοπούλα) Κάρτσιουνα, Σταματία (Σελήνη, Μικρό Αστεράκι, Ναύτης, Αφηγητής, Αυλικός) Κωνσταντινίδης, Γιώργος (Μέγας Αυλάρχης, Τελάλης, Αφηγητής, Αυλικός) Λύκου, Κατερίνα (Α' Βάγια, Αφηγητής) Ορφανού, Μαρία (Μάνα της Σελήνης, Υπηρέτρια Α', Υπηρέτρια Β', Ναύτης, Αυλικός) Παπαδόπουλος, Αναστάσης (Σιμιγδαλένιος) Ράπτη, Στέλλα (Α' Βαγια, Αφηγητής) Σιώνας, Μιχάλης (Β' Βασιλιάς, Τελάλης, Αφηγητής, Αυλικός) Σωφρονίδου, Εύα (Β' Βάγια, Γυναίκα στο παζάρι, Αυλικός) Τουμανίδου, Χρύσα (Ξεματιάστρα, Μάνα των Αστεριών, Ναύτης, Αφηγητής) Τσιγκουρλά, Ιωάννα (Μάνα του Ήλιου, Υπηρέτρια Α', Υπηρέτρια Β', Ναύτης, Αυλικός) Φερετζέλης, Θάνος (Γιατρός, Μέγας Αστέρας, Τελάλης, Αφηγητής, Αυλικός) Μουσικοί: Μέτσιος, Παύλος (τρομπέτα) Τουμανίδου, Χρύσα (πιάνο) Λοιποί Συντελεστές: Ακούγεται η φωνή του Νίκου Κουμαριά.
H ηχογράφηση της μουσικής έγινε στο Στούντιο Πολύτροπον από τον Θάνο Καζαντζή.
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιάννης Αλεξανδρής (ταμπουρά), Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν, κανονάκι, ηλεκτρονικά), Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα), Έλενα Μουδίρη-Χασιώτου (φωνητικά), Χρύσα Τουμανίδου (πιάνο), Ελένη Τσαουσάκη (άρπα). Στοιχεία Παραστάσεων: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Βασιλικό Θέατρο (03/11/2009 - 25/04/2010) Μεταξύ α΄ και β΄ μέρους διάλειμμα 10΄

Ο Υμπύ Βασιλιάς

Ο Υμπύ Βασιλιάς Θεατρική παράσταση
Ο Υμπύ, λαίμαργος και αφελής, υποκύπτει στην παραίνεση της φιλόδοξης συζύγου του να σκοτώσει τον βασιλιά της Πολωνίας.
Με σύνθημα τη λέξη «Σκατά!», κηρύσσει πόλεμο και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, δολοφονώντας, βασανίζοντας, φορολογώντας και… τρώγοντας.Μια σουρεαλιστική ιστορία;
Ένα παραμύθι χωρίς ευτυχισμένο τέλος;
Μια φάρσα που ξεκινά αθώα αλλά καταλήγει τραγική;
Μια καυστική σάτιρα της αστικής τάξης ή μήπως μια κραυγή ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας;
Ο Υμπύ βασιλιάς, σηματοδοτώντας το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την τέχνη, είναι πάνω απ’ όλα ένα κείμενο προκλητικό, καταλυτικό, ανατρεπτικό, ευφυές, χαρισματικό και απολαυστικό ταυτόχρονα, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς παγκοσμίως.
Πρώτη Παρουσίαση: Μονή Λαζαριστών-Μικρό θέατρο - 27/11/2009
Συγγραφέας: Ζαρύ, Αλφρέντ Μεταφραστής: Μπακάκου, Βάσια Διασκευή:Παρασκευόπουλος, Γιάννης Σκηνοθέτης:Παρασκευόπουλος, Γιάννης Σκηνογράφος:Παπαδοπούλου, Σοφία Ενδυματολόγος:Παπαδοπούλου, Σοφία Χορογράφος:Γεράρδος, Κώστας Μουσική Επιμέλεια:Ευφραιμίδης, Κοσμάς Φωτιστής:Κουτράκης, Στράτος Βοηθός σκηνοθέτη:Μπακάκου, Βάσια Βοηθός σκηνογράφου:Στόκας, Θάνος Βοηθός ενδυματολόγου:Λουκά, Ανδρέας Οργάνωση παραγωγής:Ζαχαροπούλου, Χριστίνα Ηθοποιοί: Γκαγκάνης, Αργύρης (Περ Υμπύ) Καραμήτρη, Μαρία (Μερ Υμπύ) Πίτσας, Χρήστος (Λοχαγός Μπορντούρ, Αρκούδα) Χατζησάββας, Κωνσταντίνος (Νικόλας Ρένσκυ, Μισέλ Φεντέροβιτς, Ευγενείς, Δικαστικοί, Εφοριακοί, Στάνισλας Λεζίνσκυ) Στυλιανού, Χρίστος (Ο Βασιλιάς Βανσεσλάς, Θίασος θεατρίνων) Μπεκρή, Μαγδαληνή (Η Βασίλισσα Ρόζμοντ, Θίασος θεατρίνων) Γαλάτης, Βασίλης (Μπολεσλάς, Χωρικός α', Τσάρος Αλέξιος, Θίασος θεατρίνων) Γκουτζαμάνης, Δημήτρης (Λαντισλάς, Χωρικός β', Θίασος θεατρίνων) Μυρόφτσαλης, Παύλος (Μπουργκελάς, Θίασος θεατρίνων) Μπίλλιος, Σταύρος (Ζιρόν, Στρατηγός Λασύ) Μπακάκου, Βάσια (Πιλ) Θυμιοπούλου, Ελένη (Κοτίς) Στοιχεία Παραστάσεων: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (27/11/2009 - 31/01/2010)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ
ISBN: 978-960-04-4021-8
Έτος έκδοσης: 2009
ΣΕΛ. 392
Σχήμα: 14 Χ 20,50
Μαλακό εξώφυλλο
Κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου η Δήλος προσβλήθηκε από το λοιμό. Αντιπροσωπία πολιτών της ζήτησε χρησμό από το μαντείο των Δελφών.
«Οι Δήλιοι και οι άλλοι Έλληνες θα ελευθερωθούν από τα παρόντα δεινά αν διπλασιάσουν τον κυβικό βωμό του Θεού», προφήτεψε η Πυθία. Βερολίνο 1929-1931.
Ο νεαρός μαθηματικός Μπάρτελ βαν ντερ Βέρντεν εντοπίζει μια αντινομία στην Πολιτεία του Πλάτωνα, που τον φέρνει μέχρι την πόρτα του μεγάλου ελληνιστή φον Βιλαμόβιτς.
Οι δυο άντρες θα ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι στην ιστορία, σε αναζήτηση του νήματος ενός περίφημου μαθηματικού γρίφου, που παρέμεινε άλυτος στην πορεία του χρόνου και της επιστήμης: του δηλίου προβλήματος.
Με αγωνιώδη πλοκή και με αφήγηση που εναλλάσσεται από την κλασική Αθήνα στο Βερολίνο και το Γκέτινγκεν του Μεσοπολέμου, παραμονές ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία, το μυθιστόρημα του Γιάννη Γρηγοράκη ζωντανεύει δυο εποχές που σφράγισαν την παγκόσμια ιστορία. Μεγάλες προσωπικότητες της επιστήμης και των γραμμάτων, από τον Πλάτωνα, τον Θεαίτητο, τον Εύδοξο και τον Αρχύτα τον Ταραντίνο, μέχρι τον Βιλάμοβιτς, τον βαν ντερ Βέρντεν, την Έμι Νέτερ και τον Γκάνταμερ, σκιαγραφούνται, παίρνουν μορφή και κινούνται αναζητώντας το νήμα του γρίφου.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει με δεξιοτεχνία την πολιτική με τα μαθηματικά.

30.01.10, Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση βιβλίου/εγκαίνια του νέου μας χώρου

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010:
Το Άρδην και η Ρήξη σας προσκαλούν στα εγκαίνια του νέου τους χώρου, που βρίσκεται Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου, στον 8ο όροφο.
Εκεί, σ' ένα ανακαινισμένο οροφοδιαμέρισμα, θα λειτουργεί το νέο μας στέκι, το οποίο σκοπεύουμε να λειτουργούμε καθημερινά, ως χώρο συνεύρεσης, συζητήσεων, εκδηλώσεων, προβολών, ή κάπου που μπορεί απλά να πιει κάποιος έναν καφέ, να διαβάσει ένα περιοδικό ή να αγοράσει ένα βιβλίο. Ξεκινούμε την λειτουργία του χώρου με την παρουσίαση του βιβλίου Νεο-οθωμανισμός, στην οποία θα συμμετέχουν οι Γ. Καραμπελιάς, ο Δ. Αλευρομάγειρος, ο Κρ. Σαλπιγκτής, ο Κ. Καραΐσκος και ο Θ. Τζιούμπας.
Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ., κι έπειτα θα ακολουθήσει το κόψιμο της πίττας και το πάρτυ των εγκαινίων. Για τον Φλεβάρη ετοιμάζουμε έναν κύκλο συζητήσεων με τίτλο Έθνος και Παγκοσμιοποίηση και ένα αφιέρωμα στον αντιαποικιακό κινηματογράφο του σκηνοθέτη Τζίλο Ποντεκόρβο, την έναρξη λειτουργίας ενός εργαστηρίου χειροτεχνίας (κατασκευή κεριών κ.λπ), μία ποδηλατική εκδρομή, μια ρεμπέτικη βραδιά και πολλές άλλες συζητήσεις κι εκδηλώσεις. Σκοπός μας είναι σύντομα να διαμορφώνουμε ένα μηνιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.
Ο χώρος λειτουργεί συμμετοχικά, με γενική συνέλευση, ενώ στηρίζεται αμιγώς στις συνεισφορές όσων εμπλέκονται σ' αυτόν.
Σας καλούμε να τον στηρίξετε, συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητές του, και γιατί όχι;, συνδιαμορφώνοντας το πρόγραμμά του...

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚύμα ανατιμήσεων σε 700 προϊόντα Ημιυπαίθριοι: έρχεται ρύθμιση με Πράσινο Ταμείο Δύο γραμμές για τα μπλόκα Αλλάζει το κλίμα στον ξένο Τύπο Πού είναι ο Κανέλος; Gadget που ...γυμνάζουν Αφιέρωμα Λαμπράκη σε Αθήνα - Λονδίνο Μέτρα για συντάξεις και μπλοκάκια Οδηγός για να διαλέξετε λάστιχα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ομιλία Παπανδρέου στην ΚΣΣΕ:Η Τουρκία να σεβαστεί πλήρως τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ ‘‘ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΥΡΙΕ!!’’ "ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΓΕΝΝΗΘΗΝ ΕΛΛΗΝ" - Μεγας Αλεξανδρος Ερντογάν: «Ελπιδοφόρα η απάντηση από την Αθήνα» Για ποιό βραβείο υπεύθυνης, αντικειμενικής και αξιόπιστης δημοσιογραφίας προορίζεται; ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ «HAARP» Στήριξη από Stiglitz στην ελληνική οικονομία Το «σύστημα Λάτση», το ΕΛΙΑΜΕΠ και η εξωτερική πολιτική Επικίνδυνο το «σύστημα ΟΗΕ» Η κραυγή αγωνίας ενός Τουρκοκύπριου για τη λεηλασία της Κύπρου Ο σεισμός προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού υπερόπλου; Παρέλαση... Υπόθεση Όραμς: Πολιτικές προεκτάσεις Για την επιβίωση των βιβλίων Η κουρδική πραγματικότητα στο βόρειο Ιράκ Παράνομη, ανήθικη, αδιάντροπη η άρνηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας Και στο βάθος Χάγη Τούρκος βουλευτής πρόεδρος στο Συμβούλιο της Ευρώπης Οι Τούρκοι στρατηγοί αντιδρούν έντονα στη «Βαριοπούλα» Πληγή για την Θράκη το τούρκικο προξενείο Κομοτηνής "Το PKK σχεδιάζει τρομοκρατικές ενέργειες" Τούρκοι αξιωματικοί:"Έτσι κάναμε εθνοκάθαρση στην Ίμβρο το 1965, έτσι θα εισβάλλουμε στον Έβρο"! Επιστροφή στη Χάγη μέσω... Ελσίνκι

Το κορίτσι με τα μαύρα

Το κορίτσι με τα μαύρα Θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το ΚΘΒΕ τιμά έναν καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη, τον Μιχάλη Κακογιάννη, μεταφέροντας για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή 'Το κορίτσι με τα μαύρα'.Η πολυβραβευμένη ταινία αποτέλεσε σταθμό για τον ελληνικό κινηματογράφο και απέσπασε το ενδιαφέρον του κοινού και της κριτικής διεθνώς.
Η θεατρική της εκδοχή εστιάζεται στη μοιραία ερωτική ιστορία, που ανατρέπει με τραγικό τρόπο τη ζωή μιας μικρής, γεμάτης μυστικά, κοινωνίας.
Πρώτη Παρουσίαση: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών - 18/12/2009 Διασκευή:Μακρής, Γιώργος Διασκευή:Καραντινάκης, Γρηγόρης Σκηνοθέτης:Καραντινάκης, Γρηγόρης Σκηνογράφος:Δρίνη, Έρση Ενδυματολόγος:Δρίνη, Έρση Συνθέτης:Χριστιανάκης, Γιώργος Χορογράφος:Μύρκου, Τατιάνα Φωτιστής:Μάσχα, Μελίνα Μουσική διδασκαλία:Βουδούρης, Νίκος Βοηθός σκηνοθέτη:Μύρκου, Τατιάνα Βοηθός σκηνογράφου:Ιατρού, Φωτεινή Οργάνωση παραγωγής:Κοτόπουλος, Ηλίας Ηθοποιοί: Γούναρης, Μιχάλης (Αριστείδης) Ίτσιος, Κώστας (Πέτρος) Κατσιναβάκη, Αναστασία (Μαρίνα) Κολοβός, Γιώργος (Χρήστος) Παπαγεωργίου, Δημήτρης Τ. (Χωροφύλακας) Παπαδημητρίου, Χρήστος (Μήτσος) Πελτέκης, Αστέρης (Παύλος) Σκαρλάτου, Θάλεια (Φρόσω) Σφυρίδης, Γιώργος (Ρούσσος) Τέτουλα, Ελευθερία (Μαρίκα) Τουρνάκης, Νίκος (Πανάγος) Τσολακίδου, Άννη (Αντιγόνη) Χαρίσης, Γιάννης (Αντώνης) Χαριτοπούλου, Δήμητρα (Πηνελόπη) Λοιποί Συντελεστές: Συμμετέχει η παιδική χορωδία Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Διδασκαλία χορωδίας: Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου. Συμμετέχουν επίσης: Γαλάτεια Καμμένη, Φίλιππος Τσογγίδης, Άγγελος Καρανικόλας, Ιωάννης Γκόγκος, Βάγια Ματαφτσή, Σάκης Καρυώτης.
Η μουσική ηχογραφήθηκε στο Studio Nickelodeon με τεχνικό ήχου τον Γιώργο Μάνιο και μουσικούς τους Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα), Νίκο Βελιώτη (τσέλλο), Γιώργο Ξυλούρη ή Ψαρογιώργη (λύρα), Γιώργο Χριστιανάκη (πιάνο, πλήκτρα, κρουστά, κιθάρα, προγραμματισμός ήχων) Στοιχεία Παραστάσεων: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (18/12/2009 - 21/03/2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Το Ισραήλ τιμά την Ελληνική Γενοκτονία; H Ελένη Γλυκατζή - Αρβελέρ σε εκδήλωση του ΤΕΙ για τον Πόντο και την πνευματική του κίνηση ΣΩΜΑΤΕΙΟ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ'' ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ Ό Έλληνας λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ που διδάσκει πως έγινε η Ποντιακή Γενοκτονία! ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

«Αφιέρωμα στο Μικρό Πρίγκιπα» Αφηγηματικά δρώμενα και Εργαστήρια εικονογράφησης βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου Την ίδια στιγμή που στο Θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου θα φιλοξενείται η ψηφιακή παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας», η Βιβλιοθήκη προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ενδιαφέρουσα σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν: Αφηγηματικά δρώμενα με τίτλο: «Μια φορά κι έναν καιρό ο Μικρός Πρίγκιπας…» με τη Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα. Η γνωστή αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη θα μυήσει τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που υπήρξαν κάποτε παιδιά, στο μαγικό κόσμο του «Μικρού Πρίγκιπα», παρασέρνοντάς τους σ΄ένα ταξίδι ως τα βάθη της καρδιάς. Αυτό το μοναδικό ταξίδι θα το κάνει πιο «διάφανο» ο Γιάννης Ψειμάδας με τη μουσική του και τις ηχητικές ατμόσφαιρες που θα δημιουργεί. Ημερομηνίες και ώρες: Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου: 19:00-20:00 και Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου: 19:00-20:00 Εργαστήρια εικονογράφησης βιβλίου με τίτλο: «Ταξιδεύοντας στο θαυμαστό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα» με τον εικονογράφο Αντώνη Ασπρόμουργο. 2α) Μαθήματα Ηλεκτρονικής εικονογράφησης βιβλίου Εσείς καλείστε να βάλετε ΜΟΝΟ τη φαντασία και το ταλέντο σας. Εμείς αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα! Με την καθοδήγηση του γνωστού εικονογράφου Αντώνη Ασπρόμουργου, ανάμεσα σε βιβλία και μπροστά από υπολογιστές, θα κατανοήσουμε την τεχνική της ηλεκτρονικής εικονογράφησης και τον τρόπο με τον οποίο μια εικόνα συμπληρώνει αρμονικά το κείμενο ενός βιβλίου. Κάθε μάθημα διαρκεί τρεις ώρες και οι επίδοξοι «εικονογράφοι» μπορούν να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30 Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ώρες: 16:30 – 19:30 Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30 Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ώρες: 16:30 – 19:30 Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30 2β) Εργαστήρια εικονογράφησης βιβλίου με υδατοδιαλυτές ξυλομπογιές και τεχνικές υδατογραφίας (ακουαρέλας) Με μοναδικά «όπλα» τη φαντασία και τη διάθεση για δημιουργική δουλειά και με τη βοήθεια του εικονογράφου Αντώνη Ασπρόμουργου, θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε το «Μικρό Πρίγκιπα», που κρύβετε μέσα σας, και να δημιουργήσετε τα πιο ωραία βιβλία: Τα δικά σας βιβλία!!! Κάθε εργαστήριο διαρκεί τρεις ώρες και οι επίδοξοι «εικονογράφοι» μπορούν να επιλέξουν μία από τις ημέρες και ώρες που ακολουθούν: Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ώρες: 16:30 – 19:30 Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30 Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ώρες 16:30 – 19:30 Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για τη δήλωση συμμετοχής, η οποία είναι απαραίτητη, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210 94 69 631 και 632, Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ν. ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ν. ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 το θερμόμετρο στην Επτάλοφο ήταν λίγες μονάδες κάτω από το μηδέν και τα πάντα ήταν παγωμένα.
Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου, οι χορευτές του συλλόγου υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα και την συνοδεία του Στέργιου Ιωαννίδη στη λύρα και του Γιώργου Σιγηρόπουλου στο νταούλι ανέβασαν τη θερμοκρασία στα ύψη. Η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ξεκίνησε με τον Πρωτοπρεσβύτερο πατήρ Κωνσταντίνο Σέπκα, ιερέα της Επταλόφου να ευλογεί την πίτα. Αμέσως μετά ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Αμοιρίδης έκοψε την πίτα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Φλωρίδης, ο πρώην Βουλευτής Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς κ. Περικλής Κολότσιος, ο αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Μιχάλης Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Επταλόφου κ. Ιωακείμ Κατακαλίδης, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ελληνικού κ. Κωνσταντίνος Πουλτουρτζίδης, ο πρώην Διευθυντής της Αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαΐδης, το μέλος του Σ.Π.Ο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου Κιλκίς «ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ» κ. Θόδωρος Αυγίδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ελληνικού κ. Γιώργος Ίζος, ο πρώην γραμματέας της κοινότητας Επταλόφου κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης και αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΝΕ η οποία πάντα στηρίζει τους ΑΚΡΙΤΕΣ. Τυχεροί της βραδιάς οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Επταλόφου και Ελληνικού, κύριοι Ιωακείμ Κατακαλίδης και Κωνσταντίνος Πουλτουρτζίδης, οι οποίοι παρέλαβαν από τον πρόεδρο των ΑΚΡΙΤΩΝ κ. Νίκο Αμοιρίδη από μία εικόνα.Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Αμοιρίδης, έκανε έναν μικρό απολογισμό του 2009, κατά το οποίο είχαν εκπληρωθεί όλοι οι στόχοι οι οποίοι είχαν τεθεί. Για το 2010 ο μεγάλος στόχος του συλλόγου είναι η αυτόνομη φωταγώγηση μέσω φωτοβολταϊκών στοιχείων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Επταλόφου (Τάουτλη) και του περιβάλλοντος χώρου.
Μετά από έρευνα αγοράς που έκανε το Δ.Σ. του συλλόγου το κόστος του έργου είναι περίπου 7000 € με εγγύηση συνεχούς λειτουργίας 30 ετών.
Ο κ. Αμοιρίδης τόνισε πως οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» κάνουν πράξη την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ζήτησε την βοήθεια και την στήριξη των παρευρισκομένων. Ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, διαβεβαίωσε για τη στήριξη της νομαρχίας στο έργο που εξήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΚΡΙΤΩΝ, κάνοντας το σχόλιο «πως ένα “μπλε” χωριό πρωτοπορεί στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
Στη συνέχεια ανέφερε πως οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» είναι στους πέντε καλύτερους συλλόγους του νομού Κιλκίς με βάση την οργάνωση, τις επιδόσεις, το έργο που παράγεται και την προβολή του νομού Κιλκίς.Ο βουλευτής νομού Κιλκίς κ. Γεώργιος Φλωρίδης, συνεχάρη τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» για τη δουλειά την οποία κάνουν και θεώρησε αυτονόητη τη στήριξη του στο έργο που εξήγγειλε ο κ. Αμοιρίδης. Ο πρώην Βουλευτής Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης, αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά των ΑΚΡΙΤΩΝ στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού Κιλκίς.
Παρότρυνε τους παρευρισκόμενους για την ενίσχυση του συλλόγου μέσω της αγοράς αναμνηστικών προϊόντων για τα οποία διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλής ποιότητας, αφού τα χρησιμοποιεί ο ίδιος και η οικογένεια του.
Χαρακτηριστικά δήλωσε πως ο γιος που σπουδάζει στο Λονδίνο κυκλοφορεί με μπουφάν στο οποίο υπάρχει το λογότυπο των ΑΚΡΙΤΩΝ.
Τέλος δεσμεύτηκε για την προώθηση του αιτήματος του συλλόγου για βοήθεια και στήριξη στο έργο της αυτόνομης φωταγώγησης μέσω φωτοβολταϊκών στοιχείων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Επταλόφου (Τάουτλη) και του περιβάλλοντος χώρου. Ο αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Μιχάλης Αναστασιάδης, επικαλούμενος την ιδιότητα ως εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά των συλλόγων (αθλητικών και πολιτιστικών) στη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας και την προστασία που παρέχουν από του διάφορους κινδύνους της εποχής μας.
Παρότρυνε τους γονείς να οδηγούν τα παιδιά τους σε συλλόγους και να στηρίζουν τη λειτουργία τους. Στο τέλος ανακοίνωσε πως ο Δήμος Κρουσσών, θα στηρίξει το έργο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Το μέλος του Σ.Π.Ο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου Κιλκίς «ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ» κ. Θόδωρος Αυγίδης, συνεχάρη προσωπικά τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου κ. Θεόδωρο Ζολώτα για το έργο του στο σύλλογο και την ορθή τήρηση της παράδοσης με τη διδασκαλία του.
Τέλος κάλεσε τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» να παραβρεθούν στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου Κιλκίς «ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ» στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2009. Δείτε φωτογραφίες και σε μορφή slideshow από την κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010. Αμέσως μετά τα χορευτικά του συλλόγου καθήλωσαν τους δεκάδες καλεσμένους για περισσότερο από μιάμιση ώρα με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα και την συνοδεία του Στέργιου Ιωαννίδη στη λύρα και του Γιώργου Σιγηρόπουλου στο νταούλι. Δείτε ένα μικρό video από το πρόγραμμα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ

Καταγγελία κατοίκων της Στρατονίκης, για την παράνομη λειτουργία την εξόρυξη κάτω από το χωριό ενώ η ισχύς της αδειοδότησης όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έληξε στις 31.12.2009
Στρατονίκη, 25 Ιανουαρίου 2010 ΠΡΟΣ: 1. κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, 63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOG:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Δίμηνη παύση για Σταθόπουλο από το Δικηγορικό Σύλλογο Κερκύρας Για να μην κοροϊδευόμαστε με τις εξεταστικές... (Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο)______________ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ______________ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΙΡΚΑ

Τετάρτη 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 8:00 το βράδυ στoυς 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Από τις Ακυβέρνητες Πολιτείες στη Χαμένη Άνοιξη Ένα αφιέρωμα μνήμης στον Στρατή Τσίρκα με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τον θάνατό του Οι κριτικοί λογοτεχνίας Όλγα Σελλά και Μικέλα Χαρτουλάρη συζητούν στο στούντιο με το Θανάση Μήνα για τον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη και το έργο του.

Συνεργασία Κέντρου Πρόληψης "ΕΛΠΙΔΑ" με τους Ανώνυμους Αλκοολικούς Αν.Θεσσαλονίκης "24 ΩΡΕΣ"

Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, αναγνωρίζοντας τη συνεχή αύξηση του αλκοολισμού ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της εποχής μας, καθώς και την αναγκαιότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του, αποφάσισε να προσφέρει βοήθεια στη νεοσύστατη ομάδα Αλκοολικών Ανωνύμων Αν. Θεσσαλονίκης φιλοξενώντας τους από τον Ιανουάριο του 2010 στο χώρο του.
Η φιλοξενία στο χώρο της ΕΛΠΙΔΑΣ αποσκοπεί στο να βοηθήσει ακόμη περισσότερους αλκοολικούς να πετύχουν τη νηφαλιότητά τους.
Λειτουργεί ακολουθώντας το πρόγραμμα των Αλκοολικών Ανωνύμων, που στηρίζεται στα «Δώδεκα Βήματα και στις Δώδεκα Παραδώσεις».
Τρεις φορές την εβδομάδα τα μέλη της έχουν την ευκαιρία να μοιράζονται μεταξύ τους τις εμπειρίες τους και να αντλούν δύναμη και ελπίδα προς την επίλυση του κοινού τους προβλήματος.
Βασικός στόχος των συναντήσεων είναι η ανάπτυξη ενός ικανοποιητικού τρόπου ζωής, ελεύθερου από το αλκοόλ.
Η μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος της ομάδας είναι η επιθυμία να σταματήσει να πίνει.
Τα μέλη των Α.Α. δεν πληρώνουν εγγραφή, ούτε συνδρομές για τις υπηρεσίες που προσφέρονται.
Ο τίτλος «Αλκοολικοί Ανώνυμοι», στηρίζεται στον απόλυτο σεβασμό της ανωνυμίας.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα : 20.00, Τετάρτη : 20.30 και Σάββατο : 20.00.
Κάθε 1ο και 3ο Σάββατο του μήνα οι συναντήσεις είναι ανοικτές σε μη αλκοολικούς επισκέπτες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6978997959 (Δημήτρης), 6978100770 (Ελίζα) και 6989 061828 (Λώρενς) και στο site www.aa-greece.gr

"Ο Υμπύ Βασιλιάς" - Παράταση παραστάσεων

Παράταση Παραστάσεων ως τις 31/1/2010
Πειραματική Σκηνή Κ.Θ.Β.Ε.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Ο Υμπύ Βασιλιάς», του Αλφρέντ Ζαρύ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου θα συνεχιστούν για μια ακόμη εβδομάδα -ως τις 31 Ιανουαρίου 2010- οι παραστάσεις του έργου.
Με το προκλητικό κι ανατρεπτικό έργο του Ζαρύ, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εγκαινίασε την Πειραματική Σκηνή του, στο αναμορφωμένο αισθητικά- μετά από εικαστικές επεμβάσεις καλλιτεχνών graffiti και street art, Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Η Πειραματική Σκηνή του ΚΘΒΕ Η Πειραματική Σκηνή του ΚΘΒΕ δημιουργήθηκε για να ανεβάζει έργα που θα απευθύνονται κυρίως στους νέους, έχοντας ως πυρήνα τους το ανατρεπτικό και ρηξικέλευθο στοιχείο.
Στην Πειραματική Σκηνή θα λειτουργεί ο ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ.
Κάθε χρόνο για ενάμιση μήνα η Πειραματική Σκηνή θα παραχωρεί τις εγκαταστάσεις της σε νέους ανθρώπους και ομάδες της πόλης, -θεατρικές, ακροβατικές, μουσικές, κινηματογραφικές, εικαστικές κ.α.- με σκοπό να αρθρώσουν το δικό τους λόγο απ’ αυτό το βήμα.
Το Κ.Θ.Β.Ε. και κυρίως η Πειραματική Σκηνή, οφείλει να είναι μια ανοιχτή αγκαλιά στους νέους ανθρώπους.
Γι αυτό χρειάζεται να βρει κώδικες μέσα απ’ τους οποίους θα επικοινωνήσει μαζί τους. Θα είναι σύγχρονες μορφές τεχνολογικής επικοινωνίας, το διαδίκτυο, τα κόμιξ, η σύγχρονη αισθητική;
Το διερευνούμε.Το έργοΟ Υμπύ, λαίμαργος και αφελής, υποκύπτει στην παραίνεση της φιλόδοξης συζύγου του να σκοτώσει τον βασιλιά της Πολωνίας.
Με σύνθημα τη λέξη «Σκατά!», κηρύσσει πόλεμο και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, δολοφονώντας, βασανίζοντας, φορολογώντας και… τρώγοντας.
Μια σουρεαλιστική ιστορία;
Ένα παραμύθι χωρίς ευτυχισμένο τέλος;
Μια φάρσα που ξεκινά αθώα αλλά καταλήγει τραγική;
Μια καυστική σάτιρα της αστικής τάξης ή μήπως μια κραυγή ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας;
Ο Υμπύ βασιλιάς, σηματοδοτώντας το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την τέχνη, είναι πάνω απ’ όλα ένα κείμενο προκλητικό, καταλυτικό, ανατρεπτικό, ευφυές, χαρισματικό και απολαυστικό ταυτόχρονα, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς παγκοσμίως.
Απόσπασμα από το σημείωμα του σκηνοθέτη
Όταν, στις 10 Δεκεμβρίου του 1896, ο Γάλλος ηθοποιός Fermin Gemier αναφώνησε τη λέξη «Σκατά!» στο ξεκίνημα της πρώτης παράστασης του έργου Ο Υμπύ Βασιλιάς ξεκίνησε μια επανάσταση.
Μια επανάσταση ενάντια στο θεατρικό κατεστημένο της εποχής. Ο ίδιος ο Υμπύ αναφωνεί την ίδια λέξη λίγο αργότερα και την κάνει σύνθημα της δικής του επανάστασης απέναντι στο μοναρχικό κατεστημένο.
Τι είναι όμως αυτή η λέξη σήμερα;
Τι είναι αυτό που εκφράζει ο ηθοποιός σήμερα αναφωνώντας, δια στόματος Υμπύ, «Σκατά!»; Είναι ίσως το πιο βαθύ και αληθινό περιεχόμενο του αναστεναγμού του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς ρίχνει μια ματιά γύρω του.
Ο Υμπύ και ο σύγχρονος άνθρωπος συναντιούνται σε αυτή την αναφώνηση. Η λέξη αυτή δηλώνει το σημείο όπου και οι δύο βρίσκονται: το τέρμα της απελπισίας. Γιάννης Παρασκευόπουλος
Συντελεστές
Μετάφραση- ελεύθερη απόδοση Βάσια Μπακάκου Διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννης Παρασκευόπουλος Σκηνικά- κοστούμια Σοφία Παπαδοπούλου Επιμέλεια κίνησης Κώστας Γεράρδος Μουσική επιμέλεια Κοσμάς Ευφραιμίδης Φωτισμοί Στράτος Κουτράκης Βοηθός σκηνοθέτη Βάσια Μπακάκου Βοηθός σκηνογράφου Θάνος Στόκας Βοηθός ενδυματολόγου Ανδρέας ΛουκάςΟργάνωση παραγωγής Χριστίνα Ζαχαροπούλου
Διανομή (με αλφαβητική σειρά)
Βασίλης Γαλάτης (Μπολεσλάς, Χωρικός α΄, Τσάρος Αλέξιος), Αργύρης Γκαγκάνης (Περ Υμπύ), Δημήτρης Γκουτζαμάνης (Λαντισλάς, Χωρικός β΄), Ελένη Θυμιοπούλου (Κοτίς), Μαρία Καραμήτρη (Μερ Υμπύ), Βάσια Μπακάκου (Πιλ), Μαγδαληνή Μπεκρή (Η Βασίλισσα Ρόζμοντ), Σταύρος Μπίλλιος (Ζιρόν, στρατηγός Λασύ), Παύλος Μυρόφτσαλης (Μπουγκρελάς), Χρήστος Πίτσας (Λοχαγός Μπορντούρ, αρκούδα), Χρίστος Στυλιανού (Ο Βασιλιάς Βανσεσλάς), Κώστας Χατζησάββας (Νικόλας Ρένσκυ, Μισέλ Φεντέροβιτς, Ευγενείς, Δικαστικοί, Εφοριακοί, Στάνισλας Λεζίνσκυ)
Θίασος θεατρίνων:
Βασίλης Γαλάτης, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Παύλος Μυρόφτσαλης, Χρίστος Στυλιανού, Μαγδαληνή Μπεκρή
Τετάρτη 7μμ., Πέμπτη & Παρασκευή 9 μμ., Σάββατο 6 μμ. & 9 μμ., Κυριακή 7 μμ.
Γενική Είσοδος: 10 €
Χώρος:
Ώρες λειτουργίας ταμείων Βασιλικού Θεάτρου και ΕΜΣ: 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.
Μονής Λαζαριστών: 9:30π.μ. -1:00μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 9.30μ.μ Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 29ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν Ε.Α.Κ.Π.
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος . Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Website WWW.eakp.grE mail: info@eakp , « ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ » ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. την 19/1/2010 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για να πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ & ΩΡΑ 12.00 ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην ΑΘΗΝΑ. Στην βάση αυτής της απόφασηςη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, απευθύνει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ. να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ την ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ στάση και τον ΚΥΝΙΣΜΟ που δείχνει η Πολιτική Ηγεσία απέναντι στα εργασιακά μας προβλήματα και τα συνδικαλιστικά μας όργανα. Με δεδομένο όμως: Την παθητική στάση που υπήρχε μέχρι σήμερα τόσο από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο όσο και από τις περισσότερες πρωτοβάθμιες ενώσεις, η οποία στάση ευνόησε και έδωσε πολύτιμο χρόνο στην πολιτική και φυσική ηγεσία να σχεδιάσουν και να δρομολογήσουν όλες τις αρνητικές εξελίξεις στα εργασιακά μας ζητήματα. Στο Δ.Σ. της 19ης Ιανουαρίου στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. έγινε προσπάθεια από τις άλλες δύο παρατάξεις να μην υπάρχει σαφές και ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο.
Όπως επίσης με ευθύνη του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. όπως απορρέει και από την 20/1/2010 ανακοίνωση του έμεινε εκτός πλαισίου το μεγάλο ζήτημα του ασφαλιστικού, την στιγμή μάλιστα που ήδη με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης σχεδιάζονται νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα Σ.Α. ·Υπάρχει η πλούσια εμπειρία από παλαιότερες κινητοποιήσεις του κλάδου όπου με αφορμή απλές και ανέξοδες δηλώσεις ή δεσμεύσεις από πλευράς κυβερνητικών παραγόντων, οδηγούνταν η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων σε εκτόνωση και οι αγώνες σε εκφυλισμό. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ τους εργαζόμενους να είναι συνεχώς σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και να μην επιτρέψουν σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο να υποστείλει την σημαία του αγώνα εάν δεν υπάρξει οριστική επίλυση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και ουσιαστικές δεσμεύσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου. Η Ε.Α.Κ.Π. έχει προειδοποιήσει έγκαιρα, ότι η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ των ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ που είναι σε εξέλιξη, εάν δεν αντιδράσουμε έστω και τώρα, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις και θα επιδεινώσει σε μεγάλο βαθμό το βιοτικό μας επίπεδο. Ήδη η γενικότερη οικονομική και φορολογική πολιτική που εκπονείτε από τα κυβερνητικά επιτελεία, για να εφαρμοστεί κατ’ εντολή των Βρυξελών και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, του οποίου η ακόρεστη δίψα για κέρδη αποτέλεσε παγκόσμια την αιτία για την οικονομική κρίση, θα πλήξει μαζί με τα άλλα εκατομμύρια εργαζόμενους της χώρας και εμάς τους πυροσβέστες που δεν έχουμε καμία ευθύνη για αυτήν. Επιπρόσθετα όμως στον κλάδο μας η κυβέρνηση με δεδομένη την σημαντική μείωσητων κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για το Π.Σ, προκειμένου να παρουσιάσει ανέξοδα και επι χάρτου, την οργανωτική ανασυγκρότηση του και τις δήθεν ριζικές αλλαγές στην πυροπροστασία της χώρας, προσπαθεί κυρίως μέσα από τις αλλαγές στο ΩΡΑΡΙΟ, τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ, την ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ της δύναμης και την πολυδιαφημισμένη «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ» να ρίξει το κόστος ακόμη μία φορά στην πλάτη των εργαζομένων.
Αυτό αποκαλύπτουν: - Οι επιπόλαιοι αλλά σκόπιμοι πειραματισμοί στο ωράριο που απειλούν να τινάξουν στον αέρα όχι μόνο την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των υπάλληλων αλλά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα δεκάδων Π.Κ. και Π.Υ., των ΕΜΑΚ, των Λιμενικών Σταθμών και των Αεροδρομίων - Ο έμμεσος εκβιασμός των υπαλλήλων μέσω της ξαφνικής και καθολικής εφαρμογής του 8ωρου -εξαήμερου για να αποδεχτούν στο τέλος την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με το 12ωρο- Η συνέχιση του αντεργατικού καθεστώτος με την συνεχόμενη και απλήρωτη υπερεργασία μέσω των επιφυλακών που είναι η βασική πληγή αποδιοργάνωσης του χρόνου εργασίας και της οικογενειακής ζωής των πυροσβεστών – Η σημαντική μείωση κατά 1/3 της δύναμης των Π.Κ. – Οι αντιδραστικές αλλαγές στον κανονισμό μεταθέσεων που ετοιμάζονται, με το φάντασμα του Π.Δ. 145/2002 για τις μετακινήσεις να πλανάται ξανά – Οι μεταθέσεις που δήλωσε ο Υφυπουργός ότι θα γίνουν χωρίς να προσδιορίζει πως για την κάλυψη των κενών οργανικών – Η υποτιθέμενη προσπάθεια αναδιοργάνωσης που ξεκίνησε και που έχει ως απώτερο σκοπό σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακατανομή να προκύψουν τα ανάλογα στατιστικά στοιχεία που θα χρησιμεύσουν ως άλλοθι για την μείωση της οργανικής δύναμης και την σημαντική συρρίκνωση του αριθμού των Π.Υ. & των Π.Κ. Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι όλοι οι παραπάνω αρνητικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν ριζικά και καταλυτικά κάθε πτυχή της ζωής μας δεν πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους και για τον λόγο αυτό: Καλείτε κάθε συνάδελφος να κάνει την επιτυχία της κινητοποίησης προσωπική του υπόθεση και να μην επαναπαύεται μόνο εάν θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων. Συνάδελφο τον συνάδελφο, υπηρεσία την υπηρεσία, κλιμάκιο το κλιμάκιο πρέπει μην μείνει κανείς ανημέρωτος ή αδιάφορος για την επιτυχία της κινητοποίησης. Μέχρι την τελευταία ώρα δίνουμε την μάχη για την επιτυχία του αγώνα. Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους επέλεξαν τον δρόμο της συναίνεσης και του συμβιβασμού στις αντεργατικές επιλογές και έχουν κάνει 2ο επάγγελμα τους την κατασυκοφάντηση του υπεύθυνου αποφασιστικού και Ενωτικού αγώνα της Ε.Α.Κ.Π. για να καλύψουν την συνενοχή τους για τις αρνητικές εξελίξεις και την ανυπαρξία τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αφήνουμε την ΕΠΑΠΑ να βαυκαλίζεται για το γεγονός ότι η ΚΕΔΚΕ επέλεξε να «βραβεύσει» τον πυροσβέστη της Αττικής στο πρόσωπο στελέχους της και να καλεί με sms τους συναδέλφους να παραστούν στο μέγαρο Μουσικής, την ίδια ώρα που πραγματοποιούσε η Ε.Α.Κ.Π.
Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο του Πολίτη!!
Την περίοδο αυτή μάλιστα που ως ανταμοιβή ο πυροσβέστης « απολαμβάνει » την «βράβευση» για τις θυσίες του και την προσφορά του μέσω των ανατροπών των εργασιακών του δικαιωμάτων.
Αποτελεί και αυτό το γεγονός μία ακόμη απόδειξη ότι η ΕΠΑΠΑ έχει επιλεγεί να παίξει την εφεδρεία του κυβερνητικού συνδικαλισμού και για αυτό τον λόγο τυγχάνει της ιδιαίτερης προβολής και μεταχείρισης από επίσημους φορείς και ΜΜΕ. Αφήνουμε την Ε.Α.Π.Σ. την ίδια ώρα που έρχονται τα πάνω κάτω στα εργασιακά μας θέματα και απαιτείται αγωνιστική επαγρύπνηση, να συμμετέχει σε ημερίδες σε πολυτελείς χώρους και να μοιράζεται τις ξαφνικές της ανησυχίες για την πυρασφάλεια της Κέρκυρας με τον τοπικό Ροταριανό σύλλογο!! Και παλεύουμε, με αφετηρία την 29η Ιανουαρίου όλοι μαζί, δίπλα-δίπλα οι εργαζόμενοι του Π.Σ. Αξιωματικοί & χαμηλόβαθμοι για: Ένα Πυροσβεστικό Σώμα σύγχρονο, αποστρατικοποιημένο και αποτελεσματικό. Ποιο ασφαλείς και αναβαθμισμένες συνθήκες εργασίας. Την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων Μία καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας. ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Μη μας ξεχνάτε"
Μαυροβίτης Κ. Ιάσων ISBN: 978-960-14-2117-9 Αρ. σελίδων: 518
Στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού, μια περίοδο κατά την οποία ο εθνικισμός σαρώνει τα Βαλκάνια, οι ήρωες του Μη Μας Ξεχνάτε καταφέρνουν να επιβιώσουν έπειτα από πολλές περιπέτειες.
Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη μάστιγα του πολέμου, εγκαταλείπουν τις εστίες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα προκειμένου να χτίσουν μια νέα ζωή στην Αμερική.
Αλλά στο Νέο Κόσμο οι μετανάστες θα συνειδητοποιήσουν πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουν την ξενιτιά, τη φτώχεια, το θάνατο και τα σκάνδαλα είναι η αφοσίωσή τους στην πολιτιστική τους κληρονομιά και στους ακλόνητους οικογενειακούς δεσμούς. «Γύρισε την εικόνα του αγίου Κωνσταντίνου και της αγίας Ελένης από την ανάποδη για να επιθεωρήσει το δερµάτινο πουγκάκι που συγκρατούσε µια πινέζα.
Η Λίλι το λάτρευε ευλαβικά.
Της είχε πει η Ελένη: “Το φυλαχτό και το νόµισµα προέρχονται από τον τόπο όπου γεννήθηκες, Ευαγγελία, είναι δώρα από τους γονείς µου και την ξαδέρφη µου τη Χρυσούλα. Μπορεί να µην ξαναπάµε πίσω, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς”.»
Η Λίλι είχε να ανοίξει το πουγκί από την παιδική της ηλικία.
Θα περιµένω µέχρι η Ελενίτσα και ο Τζέισον να µεγαλώσουν αρκετά για να καταλαβαίνουν, σκέφτηκε καθώς κάρφωνε το πουγκί στην εικόνα.
Τότε θα το ανοίξω και θα τους πω την ιστορία».

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ισλαμικά ανθρώπινα δικαιώματα και άγνοιαΑφγανιστάν: Ετοιμάζεται μεγάλη επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν