Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

17 Ιανουαρίου 2010, Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου σχετικά με την Αητή : http://www.evenizelos.gr/statements/1617-ahth

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του MEGA

Στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του MEGA from Anna Diamantopoulou on Vimeo.

«ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ»

«ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 στο αμφιθέατρο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως του Ε.Κ.Α.Β στην Πυλαία η Πρώτη συνάντηση εργασίας με τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τις ενταγμένες στα μητρώα της Πολιτικής Προστασίας. Είναι η πρώτη αυτού του είδους συνάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, με τις Εθελοντικές Οργανώσεις, συνάντηση που οργανώθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας του Υπουργείου να συμβάλλει στον συντονισμό της κοινής προσπάθειας να προστατευθεί το δάσος του Σέιχ – Σου . Φάνηκε για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια, ότι το Υπουργείο «ακούει» και σταδιακά υλοποιεί! Φάνηκε ξεκάθαρα ότι για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και για την Κυβέρνηση, αποτελεί προτεραιότητα η συνεργασία με τις Εθελοντικές Οργανώσεις για την προστασία του Φυσικού πλούτου τη χώρας. Ο Υφυπουργός στην εισήγηση του αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των εθελοντών, στην επιτακτική ανάγκη της Πρόληψης και όχι της «θεραπείας», και εξήρε το έργο των εθελοντών. Πρέπει να τονίσουμε ότι στη συνάντηση αυτή, εκτός από το κυρίως θέμα, την πυροπροστασία του περαστικού δάσους του Σειχ-σου, όπου και αναφέρθηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία και οι δυνατότητες για να επιτευχτεί κάτι τέτοιο, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν την «λειτουργία» του Εθελοντικού κινήματος στη χώρα. Παρόλο το φορτωμένο του πρόγραμμα, ο υφυπουργός έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην συνάντηση. Ταυτόχρονα, και μέχρι το τέλος των εργασιών, έδωσε εντολή τόσο στους συνεργάτες του, όσο και στον Επιθεωρητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Δημήτριο Φαφούτη να καταγράψουν όλες τις προτάσεις των εκπρόσωπων των Εθελοντικών Οργανώσεων, προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες. Οι εισηγητές εκτός από τον Υφυπουργό ηταν: Η Δασάρχης Ελισάβετ Κίκα, ο Διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Βαρσάμης – Επιπυραγός –Δασολόγος, και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας ΚοκολάκηςΣτην συνάντηση παρευρέθησαν και απεύθυναν χαιρετισμό η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, και ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Φαφούτης. Μετά τις εισηγήσεις στο βήμα ανέβηκαν εκπρόσωποι από διάφορες ομάδες για να καταθέσουν τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους. Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ
Σειρά: Χρονοταξιδευτές
Τίτλοι Βιβλίων: Σωκράτης, Αριστοτέλης, Καζαντζάκης, Θεόφιλος
Συγγραφέας: Ειρήνη Καμαράτου - Γιαλλούση
Με τη βοήθεια δυο μικρών ηρώων, του Γιώργου και της Μαίρης, και μέσα από ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν, οι νεαροί μας αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος:
Τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Καζαντζάκη, τον Θεόφιλο!
Ζουν στιγμές της καθημερινής τους ζωής, εξερευνούν τα λόγια, τις ιδέες και τις σκέψεις τους, παρακολουθούν πώς όλα αυτά μπορούν να αλληλεπιδρούν με το σημερινό τους κόσμο, με το παρόν τους, βιώνουν ό,τι ονομάζουμε «διαχρονική αξία».Και όλα αυτά με όχημα τα βιβλία της σειράς Χρονοταξιδευτές... ένα πρωτότυπο, παιδαγωγικό εργαλείο, που δημιουργήθηκε με στόχο να συστήσει στο παιδικό αναγνωστικό κοινό μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμικού μας παρελθόντος, με έναν τρόπο δυναμικό και δημιουργικό, κατάλληλο να κινητοποιήσει την παιδική σκέψη.Αποδεσμεύοντας τον νεαρό αναγνώστη από το ρόλο του παθητικού δέκτη μιας τυποποιημένης, συχνά μη κατανοητής, γνώσης, οι Χρονοταξιδευτές προτείνουν καινούργιες διαδρομές βιωματικής προσέγγισης του παρελθόντος, αισθητοποίησης του κοινωνικού και ιστορικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι προσωπικότητες αυτές έζησαν, δραστηριοποιήθηκαν και έγιναν αυτό που σήμερα ονομάζουμε «μεγάλες»!

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Αλεξανδρινό κουαρτέτο
Παπουτσοπούλου Μαριάννα (μετάφραση)
ΣΕΙΡΑ : ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Αριστουργήματα του 20ού αιώνα
ISBN : 9789604557004
ΣΕΛΙΔΕΣ : 1000
ΕΚΔΟΣΗ : Δεκ 09
Το αριστούργημα του Λόρενς Ντάρελ, ενός από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς του β΄μισού του 20ού αιώνα, είναι ένα ολοζώντανο έργο το οποίο επαινέθηκε όσο λίγα.
Τζαστίν, Μπαλτάζαρ, Μαουντόλιβ και Κλέα, τα πρόσωπα που δίνουν το όνομά τους στα βιβλία αυτής της τετραλογίας, διαπλέκονται μεταξύ τους ενώ πέμπτη πρωταγωνίστρια η πόλη της Αλεξάνδρειας, εξωτική και παρηκμασμένη, γεμάτη ομορφιά και γραφικότητα, σύμβολο ενός κόσμου κατεξοχήν ερωτικού.
Αιχμηρό χιούμορ, αλήθεια και όνειρο…

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Παραμύθια με μουσικά όργανα (με CD)
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος 14 Μαρτίου 2008
Σχήμα:24Χ22
Σελίδες:60
Εξώφυλλο:σκληρό
ISBN:978-960-6638-58-9
Τι είναι η λύρα;
Ποιος είναι ο ήχος του βιολού;
Σε τι διαφέρει το φλάουτο από την φλογέρα;
Πως παράγεται ο ήχος του πιάνου;
Αυτά είναι ορισμένα από τα βασικά ερωτήματα που έρχεται να απαντήσει η συγγραφέας, μέσα από έξι παραμύθια-ιστορίες για τα μουσικά όργανα.
Το βιολί, η λύρα του Ερμή, η κιθάρα, η φλογέρα, το φλάουτο, το πιάνο, το κλαρίνο και το τύμπανο, είναι τα οχτώ μουσικά όργανα στα οποία αναφέρεται εκτενώς.
Ο θαυμαστός κόσμος της μουσικής γίνεται γνωστός στα παιδιά μέσα από την γλαφυρή αφήγησή της και την πλούσια εικονογράφηση που την συνοδεύει.
Το μουσικό όργανο είναι ο πρωταγωνιστής στην εκάστοτε ιστορία - παραμύθι.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οργάνου διακρίνονται μέσα από την πλοκή του παραμυθιού με τρόπο απλό και κατανοητό για παιδιά μικρής ηλικίας.
Χρήσιμες πληροφορίες όπως, είδος ήχου, μορφή οργάνου, οικογένεια στην οποία ανήκει, διακρίνονται μέσα από την ροή της ιστορίας.
Στο τέλος το βιβλίου υπάρχει μία μικρή περιγραφή για το κάθε όργανο, ένα μικρό "λεξιλόγιο" μουσικών οργάνων, με κατασκευαστικές και τεχνικές πληροφορίες.
Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με την αφήγηση των παραμυθιών καθώς και τη μουσική συνοδεία, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και όχι μόνον να δούν την εικόνα του μουσικού οργάνου που περιγράφεται.
Κριτική της Νικολακοπούλου Μαρίνας από το www.cassicalmusic.gr

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Άπαντα πεζά
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Α΄ ΣΕΙΡΑ: Κλασική Βιβλιοθήκη ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αχιλλέας Κυριακίδης ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αχιλλέας Κυριακίδης ΣΕΛΙΔΕΣ: 760 ΕΤΟΣ: 2005 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17.0 x 23.0 ISBN: 960-442-108-5 SAPCODE: 21007059
Για τη μετάφραση του παρόντος τόμου, ο Αχιλλέας Κυριακίδης τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης (2007). O συλλογικός αυτός τόμος από τον επί χρόνια μελετητή και μεταφραστή του έργου του, Αχιλλέα Κυριακίδη, επιτρέπει να διαβαστεί ο μεγάλος κλασικός συγγραφέας του 20ού αιώνα με τη μορφή ενός συγκλονιστικού χρονικού του σύγχρονου πολιτισμού μας. Στο δαιδαλώδες τοπίο των συναρπαστικών γραπτών του Mπόρχες -και ιδίως των πεζών κειμένων που συγκεντρώνονται όλα για πρώτη φορά σε ενιαίο τόμο-, η πραγματικότητα είναι απάτη, ο ορθός λόγος συνιστά αυθαιρεσία και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, είτε έχει ήδη συμβεί είτε επίκειται να συμβεί, στο παιγνιώδες σύμπαν του Μπόρχες, ο ένας είναι γέννημα της φαντασίας κάποιου άλλου, και σε μια θεία χρονική στιγμή, σε μια ανύποπτη Eπιφάνεια, μια ολόκληρη ζωή μπορεί να δικαιωθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Bikerespect (σεβασμός στο ποδήλατο) συμπληρώνει φέτος 2 χρόνια ύπαρξης και αποτελεί από τις πιο δραστήριες πρωτοβουλίες πολιτών στην Θεσσαλονίκη.
Στο σύντομο αυτό διάστημα ύπαρξης του, έχει να επιδείξει πάμπολλα επιτεύγματα στον τομέα της διάδοσης του ποδηλάτου, σαν εναλλακτικό μέσο αστικής μετακίνησης. Επί τούτου μπορεί να ανατρέξει κανείς αφενός στις αναρίθμητες παρουσιάσεις της πρωτοβουλία μας στα Μ.Μ.Ε., όπως επίσης και στην διαδικτυακή μας παρουσία στην ενότητα FeedBack” της ιστοσελίδας μας. Οι ακόλουθες δράσεις του Bikerespect στους τομείς της εκπαίδευσης, πολιτισμού, αναψυχής ανέδειξαν την πολυδιάστατη παρουσία του ποδηλάτου. 1) Συμμετοχή στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου-Ντοκυμαντέρ Συμμετοχής 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2) Συμμετοχή στην Ετήσια Έκθεση Bike and Run Expo 3)Διοργάνωση Ημερίδας Ασφαλούς Οδήγησης 4) Διοργάνωση Bikeworkshops 5) Διοργάνωσης ημερίδας Κυκλοφοριακή Αγωγή στα Σχολεία 6) Εκπαίδευση Δημοτικών Αστυνομικών 7) Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στο Βουνό Το Bikerespect στο Βουνό 8) Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στους δρόμους Το Bikerespect στην Περαία 9) Κατασκευή του 1ου στην Ελλάδα ποδηλάτου ταξί- Ταξίλατο 10) Διοργάνωση Κρίσιμων Μαζών 11) Διοργάνωση Μασκέ Βόλτα Όμως τίποτα δεν μας έχει κάνει πιο ευτυχείς απ’το γεγονός, πως στο σύντομο αυτό διάστημα, ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλονικείς αξιοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις είτε επαγγελματικές, είτε αναψυχής κλπ.
Μάλιστα οι οδηγοί έχουν αρχίσει να αλλάζουν στάση έναντι των ποδηλατιστών, να τους σέβονται, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό, και να καλλιεργείται έτσι η αίσθηση του αλληλοσεβασμού και της συνύπαρξης στους δρόμους της πόλης που είναι και αυτοσκοπός της ύπαρξής μας. Πιστεύοντας στα πλεονεκτήματα που διαθέτει η πόλη μας(ευρύ παραλιακό μέτωπο, επίπεδοι δρόμοι) ευελπιστούμε στην καθιέρωση του ποδηλάτου στη συνείδηση των Θεσσαλονικέων. Εξάλλου η ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΕΤΡΟ,ΟΑΣΘ) σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των ποδηλατοδρόμων αναμένεται να αλλάξουν μελλοντικά τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης κάνοντάς τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον και τον πολίτη. Ήδη το Bikerespect για το 2010 προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεων, δράσεων όπως και προγραμμάτων εκπαίδευσης για τους κατοίκους της πόλης, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της χρήσης του ποδηλάτου από τους Θεσσαλονικείς, για τις οποίες θα λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις. Το Bikerespect στο Διαδίκτυο 1) Βίντεο με παρουσίες-συνεντεύξεις http://www.youtube.com/bikerespect 2) Φωτογραφίες από εκδηλώσεις http://www.flickr.com/bikerespect 3) Facebook Group http://www.facebook.com/group.php?gid=18003229575 4) Facebook FanPage http://www.facebook.com/pages/BikeRespect/218838011818?ref=ts 5)Twitter http://twitter.com/bikerespect

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ.Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ούτε ο αφγανικός χειμώνας σταματάει τους Ταλιμπάν Οι δύσκολες σχέσεις Αθήνας και Ουάσιγκτον Τουρκικά μαχητικά στο Βόρειο Αιγαίο - Μυρίστηκαν πετρέλαιο - Άγκυρα: "Μύκονος γιοκ" για ασκήσεις ! Ελληνοτουρκική συνεννόηση «Ο εμφύλιος των εθνοτήτων» του Νταγκεστάν Επιτεύγματα που ξεπερνιούνται.Το ισοζύγιο επιρροής Ελλάδας - Τουρκίας γέρνει υπέρ της δεύτερης Η καθυστερημένη εκδίκηση της Γάζας Eξ αφορμης:Το Βυζάντιο μετά το έθνος NEWSWEEK : Turks vs. Kurds Επιστολές Χριστόφια σε ξένους ηγέτες για το κυπριακό "16'dan 408 üzerinde durun" -Κωδικοποιημένο μήνυμα του PKK πριν την επίθεση στην Tokat ΚΟΣΣΟΒΟ-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ-Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Eίναι... Eβραίοι οι Tαλιμπάν; Ψαλίδι στις δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων - Μπεγλίτης στην "Ισοτιμία" Η νεο-οθωμανική διπλωματία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Περί Μικρασιατικής Εκστρατείας Συμφέροντα δισεκατομμυρίων στην Κίνα Με αφορμή τον Εκλογικό Νόμο Η ΝΔ μπαίνει σε νέα πορεία χωρίς «γραμμάτια» από το παρελθόν, λέει ο Αντ.Σαμαράς Μία διάτρητη απάντηση Από το Δημοψήφισμα στην Ιντέλλιτζενς Σέρβις Κι αν είναι... Αγτζά, μην τον φοβάσαι Αγαπητέ μου Μίκη... Εύσημα από Μέρκελ και Γιούνκερ για το Πρόγραμμα Σταθερότητας

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
Η αγροτική αρχιτεκτονική της Λέσβου
ISBN: 978-960-524-298-5
Χαρακτηριστικά: 22 X 22 εκ.,
300 σελ., έγχρωμο, δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά)
Έτος έκδοσης: 2009
Εκδοτική σειρά: ΛΕΥΚΩΜΑ
"Η Λέσβος είναι ένας τόπος όπου θαρρείς πως οι άνθρωποι είτε από ένστικτο –για να καλύψουν όσο γίνεται πιο απλά τις ανάγκες τους– είτε από αίσθημα υψηλής αισθητικής προσάρμοζαν πάντοτε και ταίριαζαν τις οικοδομικές κατασκευές τους στο τοπίο, με βασικές αρχές τη λιτότητα και την απλούστευση της κατασκευαστικής τεχνικής", σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Νίκος Σηφουνάκης.
Το λεσβιακό τοπίο, σπαρμένο από χτίσματα πετρόχτιστα, γεννήματα των ασχολιών των ανθρώπων, προαιώνια κτίσματα απόλυτα συνταιριασμένα με τη λεσβιακή ατμόσφαιρα, τόσο που δεν γίνονται αντιληπτά από το μάτι του ανυποψίαστου περαστικού, παρουσιάζεται στο φωτογραφικό λεύκωμα της Tζέλης Xατζηδημητρίου "Συνομιλώντας με τα πνεύματα της πέτρας,
Η αγροτική αρχιτεκτονική της Λέσβου" που μόλις κυκλοφόρησε από τις Πανεπιστημιακές Eκδόσεις Kρήτης.
Η πέτρα, το ξύλο και η λάσπη ήταν τα ταπεινά δομικά υλικά των κατασκευών της λεσβιακής υπαίθρου, τα οποία ως αψευδείς μάρτυρες μιας γνήσιας και αδόλευτης νησιωτικής θυμοσοφίας, διασώζονται με το φακό της Τζέλης Χατζηδημητρίου, για πρώτη φορά, με συστηματική περιδιάβαση του νησιού απ’ άκρη σ’ άκρη.
Η διεισδυτική και συνάμα αισθαντική ματιά της γνωστής φωτογράφου αποτυπώνει με τρόπο συγκλονιστικό εικόνες ύψιστης πολιτισμικής σπουδαιότητας, λιθοδομές που πολύ δύσκολα ξεχωρίζει κανείς αν πρόκειται για αρχαϊκές ή για κατασκευές των δύο τριών τελευταίων αιώνων.
Το βιβλίο πλαισιώνεται με εξαιρετικά κείμενα του Νίκου Σηφουνάκη, του εικαστικού Νίκου Στεφάνου και μια μελέτη του Δρ. Χρήστου Χατζηλία, φιλολόγου, ο οποίος έχει εντρυφήσει στο θέμα με τη διδακτορική του διατριβή "Η Λέσβος και ο πολιτισμός της πέτρας (1850-1950)" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ο σχεδιασμός της έκδοσης είναι του ζωγράφου Αλέξη Βερούκα.
Η περιγραφή των εικόνων, με κοινωνιολογικές αναφορές στις συνήθειες των κατοίκων της Λέσβου που τους οδήγησαν στη δημιουργία αυτών των κτισμάτων, είναι της Τζέλης Χατζηδημητρίου, η οποία θέλοντας να παρουσιάσει την τέχνη και το μεράκι των ανώνυμων μαστόρων που δεν υπάρχουν πια, δεν εγκλωβίστηκε σε επιστημονικές παρατηρήσεις, αλλά κατάφερε να ξεδιπλώσει μέσα από τα σχόλια και το οπτικό υλικό τη μακραίωνη ιστορία ενός χαρισματικού τόπου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ4ος κύκλος Συναπαντημάτων Ποντιακής Νεολαίας Ο.Σ.Ε.Π.Ε. ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ"

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Το μυστικό βιβλίο της ευγνωμοσύνης"
Μπερν Ρόντα ISBN: 978-960-14-2037-0 Αρ. σελίδων: 192
Το «Μυστικό» είναι ένα διεθνές φαινόμενο που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν εκπληκτικές τις ζωές τους.
Τώρα, Το «Μυστικό βιβλίο της Ευγνωμοσύνης» σας εφοδιάζει με ένα πανίσχυρο εργαλείο για να βιώσετε το Μυστικό και να φέρετε αρμονία και χαρά σε κάθε τομέα της ζωής σας.
Γεμάτο ενορατικούς στοχασμούς και σοφία από τη Ρόντα Μπερν, αυτό το υπέροχο βιβλίο σας παρέχει το πλαίσιο ώστε να ασκείστε καθημερινά στη δυναμική διαδικασία της ευγνωμοσύνης, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να προσελκύσετε στη ζωή σας καθετί θαυμαστό που επιθυμείτε.

Ο ΙΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΙΟ 2010
συγγραφέας ΣΕΡΒΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Εκδοτικός Οίκος : ΙΑΝΟΣ
Έτος έκδοσης: 2009 Σελίδες: 400 Σχήμα: 17x24 Βάρος: 0,85 kg ISBN: 978-960-6882-15-9 Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Αυτή την στιγμή διαβάζετε τον πρόλογο του τέταρτου ημερολόγιού μου.
Φέτος, το ξέρω… δεν έχω δικαιολογίες.
Άντε το πρώτο, πρώτο ήταν, μερικά λαθάκια είχε, το αγοράσατε.
Άντε το δεύτερο, δεύτερο βιβλίο ήταν, «νέος είναι ακόμα στο γράψιμο θα στρώσει είπατε», το πήρατε.
Μετά που κυκλοφόρησα το τρίτο, σκεφτήκατε την παροιμία, «Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι» αλλά σαν καλοί άνθρωποι που είστε, είπατε:
Δεν πειράζει μωρέ, κομμάτια να γίνει, ας του δώσουμε ακόμα μία ευκαιρία του ανθρώπου και καταξοδευτήκατε και το αγοράσατε.
Φέτος όμως;
Έχω την αίσθηση ότι τελείωσαν οι δικαιολογίες σας.
Φέτος δίνω εξετάσεις και ελπίζω να τις περάσω.
Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε μέρα - μέρα το αξιοθαύμαστο πόνημα μου, σας πληροφορώ ότι δούλεψα πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να το ολοκληρώσω. Θα μου πείτε τι σας νοιάζει;
Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι. Σωστά.
Αλλά αφού διαβάζετε αυτές τις γραμμές, 90% έχετε πέσει στην παγίδα και το έχετε αγοράσει, οπότε του χρόνου με το επόμενο ημερολόγιο να είστε πιο επιφυλακτικοί.
Όμως μια και το κρατάτε στα χέρια σας, διαβάστε το.
Μέσα στις σελίδες του θα βρείτε από άχρηστες πληροφορίες και στατιστικές, μέχρι και συναισθήματα όλων των αποχρώσεων.
Μέσα του υπάρχουν ιστορίες που μου τις στείλατε είτε με e-mails και γράμματα, είτε μου τις είπατε προφορικά σε μπαρ και στους δρόμους.
Σας ευχαριστώ θερμά που μου εμπιστευτήκατε τις ιστορίες σας.
Γιάννης Σερβετάς

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Πυρηνική συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας Αναχωρεί σήμερα Σάββατο για την Αϊτή η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Θέμα μπούργκας τώρα στη Γαλλία Εύθραυστη εκεχειρία μετά τη συγγνώμη

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ
ISBN: 978-960-04-4021-8
Έτος έκδοσης: 2009
ΣΕΛ. 392
Σχήμα: 14 Χ 20,50
Μαλακό εξώφυλλο
Κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου η Δήλος προσβλήθηκε από το λοιμό. Αντιπροσωπία πολιτών της ζήτησε χρησμό από το μαντείο των Δελφών.
«Οι Δήλιοι και οι άλλοι Έλληνες θα ελευθερωθούν από τα παρόντα δεινά αν διπλασιάσουν τον κυβικό βωμό του Θεού», προφήτεψε η Πυθία. Βερολίνο 1929-1931.
Ο νεαρός μαθηματικός Μπάρτελ βαν ντερ Βέρντεν εντοπίζει μια αντινομία στην Πολιτεία του Πλάτωνα, που τον φέρνει μέχρι την πόρτα του μεγάλου ελληνιστή φον Βιλαμόβιτς.
Οι δυο άντρες θα ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι στην ιστορία, σε αναζήτηση του νήματος ενός περίφημου μαθηματικού γρίφου, που παρέμεινε άλυτος στην πορεία του χρόνου και της επιστήμης: του δηλίου προβλήματος.
Με αγωνιώδη πλοκή και με αφήγηση που εναλλάσσεται από την κλασική Αθήνα στο Βερολίνο και το Γκέτινγκεν του Μεσοπολέμου, παραμονές ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία, το μυθιστόρημα του Γιάννη Γρηγοράκη ζωντανεύει δυο εποχές που σφράγισαν την παγκόσμια ιστορία. Μεγάλες προσωπικότητες της επιστήμης και των γραμμάτων, από τον Πλάτωνα, τον Θεαίτητο, τον Εύδοξο και τον Αρχύτα τον Ταραντίνο, μέχρι τον Βιλάμοβιτς, τον βαν ντερ Βέρντεν, την Έμι Νέτερ και τον Γκάνταμερ, σκιαγραφούνται, παίρνουν μορφή και κινούνται αναζητώντας το νήμα του γρίφου.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει με δεξιοτεχνία την πολιτική με τα μαθηματικά.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ιστορικές στιγμές της νεότερης Ελλάδας (1821-2004).
Εκδότης:Παπαδήμας
ISBN:978-960-206-582
Έτος Έκδοσης:2009
Σελίδες: 323
Πληροφορίες:Με 24 εικόνες εκτός κειμένου.
Δεμένο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Επαφή
Μίλτος Γήτας
ISBN 978-960-6801-25-9
σελίδες 128
Μια συγκεντρωτική έκδοση των τεσσάρων πρώτων ποιητικών συλλογών του Μίλτου Γήτα που απεικονίζει την εξελικτική διαδρομή του στο χώρο της ποίησης.
Ξεκινώντας με την πρωτόλεια συλλογή του "Όλη μου η εφηβεία ένα ποίημα" μέχρι και την ύστερη "Στα σύνορα της θλίψης", ο Μίλτος Γήτας ολοένα και ορθιοθετεί το ποιητικό του κλίμα και τη γλωσσική του έκφραση. Τα περισσότερα από τα ποιήματα του παρόντος τόμου διακρίνονται από μια επικαιρότητα, που μαρτυρά τον συνεχή προβληματισμό και την ετοιμότητα του ποιητή, φέρνοντάς τον συνάμα όλο και πιο κοντά στο στόχο του, την επαφή του με τον αναγνώστη.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΝΤΟΝΑΣ
Κατηγορία(ες) : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γλώσσα Πρωτοτύπου : ΕΛΛΗΝΙΚΑ Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2009 Χρονολογία Α' έκδοσης Άγρας: 2009 Χρονολογία έκδοσης Πρωτοτύπου: 2009 Σχήμα βιβλίου : 205x125 χιλ. Τύπος βιβλιοδεσίας : ΜΑΛΑΚΗ Αριθμός σελίδων : 112 ISBN : 978-960-325-859-9
ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ εκείνος που παρακολούθησε κάποια γυναίκα να τραγουδάει, μόνη της, στη μέση ενός αγρού;
Πώς εμπλέκεται ένα βαρύ, κακοφτιαγμένο έπιπλο σε τρεις ερωτικές ιστορίες και σε ένα έγκλημα;
Πόσος σχεδιασμός και πόση τυχαιότητα περιγράφουν τις κινήσεις μιας γυναίκας που ίσως ελέγχει το κέντρο της αφήγησης;
Ένα ακόμα διπλό αφήγημα, κατασκευασμένο από κομμάτια που έφτασαν με διάφορους τρόπους στα χέρια του συγγραφέα των Αριθμών και του Χειριστή.
Τα λογοτεχνικά κείμενα του Αριστείδη Αντονά χαρακτηρίστηκαν εν σμικρύνσει φιλοσοφικά μυθιστορήματα, αφηγήματα τρόμου, περιπετειώδεις ιστορήσεις, αστυνομικά διηγήματα, οικογενειακά χρονικά, μινιμαλιστικές καταγραφές, αδύνατοι αποχωρισμοί, αποκρυφιστικές αλληγορίες, ηθικές παραβολές, ελλειπτικά κείμενα, μετανεωτερικά έργα της αποκαλούμενης μαθηματικής λογοτεχνίας, εγκλεισμοί στον χώρο της δυτικής σκέψης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Ο κριτικός δημόσιος διανοούμενος και η εξουσία