Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Bikerespect (σεβασμός στο ποδήλατο) συμπληρώνει φέτος 2 χρόνια ύπαρξης και αποτελεί από τις πιο δραστήριες πρωτοβουλίες πολιτών στην Θεσσαλονίκη.
Στο σύντομο αυτό διάστημα ύπαρξης του, έχει να επιδείξει πάμπολλα επιτεύγματα στον τομέα της διάδοσης του ποδηλάτου, σαν εναλλακτικό μέσο αστικής μετακίνησης. Επί τούτου μπορεί να ανατρέξει κανείς αφενός στις αναρίθμητες παρουσιάσεις της πρωτοβουλία μας στα Μ.Μ.Ε., όπως επίσης και στην διαδικτυακή μας παρουσία στην ενότητα FeedBack” της ιστοσελίδας μας. Οι ακόλουθες δράσεις του Bikerespect στους τομείς της εκπαίδευσης, πολιτισμού, αναψυχής ανέδειξαν την πολυδιάστατη παρουσία του ποδηλάτου. 1) Συμμετοχή στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου-Ντοκυμαντέρ Συμμετοχής 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2) Συμμετοχή στην Ετήσια Έκθεση Bike and Run Expo 3)Διοργάνωση Ημερίδας Ασφαλούς Οδήγησης 4) Διοργάνωση Bikeworkshops 5) Διοργάνωσης ημερίδας Κυκλοφοριακή Αγωγή στα Σχολεία 6) Εκπαίδευση Δημοτικών Αστυνομικών 7) Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στο Βουνό Το Bikerespect στο Βουνό 8) Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στους δρόμους Το Bikerespect στην Περαία 9) Κατασκευή του 1ου στην Ελλάδα ποδηλάτου ταξί- Ταξίλατο 10) Διοργάνωση Κρίσιμων Μαζών 11) Διοργάνωση Μασκέ Βόλτα Όμως τίποτα δεν μας έχει κάνει πιο ευτυχείς απ’το γεγονός, πως στο σύντομο αυτό διάστημα, ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλονικείς αξιοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις είτε επαγγελματικές, είτε αναψυχής κλπ.
Μάλιστα οι οδηγοί έχουν αρχίσει να αλλάζουν στάση έναντι των ποδηλατιστών, να τους σέβονται, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό, και να καλλιεργείται έτσι η αίσθηση του αλληλοσεβασμού και της συνύπαρξης στους δρόμους της πόλης που είναι και αυτοσκοπός της ύπαρξής μας. Πιστεύοντας στα πλεονεκτήματα που διαθέτει η πόλη μας(ευρύ παραλιακό μέτωπο, επίπεδοι δρόμοι) ευελπιστούμε στην καθιέρωση του ποδηλάτου στη συνείδηση των Θεσσαλονικέων. Εξάλλου η ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΕΤΡΟ,ΟΑΣΘ) σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των ποδηλατοδρόμων αναμένεται να αλλάξουν μελλοντικά τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης κάνοντάς τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον και τον πολίτη. Ήδη το Bikerespect για το 2010 προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεων, δράσεων όπως και προγραμμάτων εκπαίδευσης για τους κατοίκους της πόλης, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της χρήσης του ποδηλάτου από τους Θεσσαλονικείς, για τις οποίες θα λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις. Το Bikerespect στο Διαδίκτυο 1) Βίντεο με παρουσίες-συνεντεύξεις http://www.youtube.com/bikerespect 2) Φωτογραφίες από εκδηλώσεις http://www.flickr.com/bikerespect 3) Facebook Group http://www.facebook.com/group.php?gid=18003229575 4) Facebook FanPage http://www.facebook.com/pages/BikeRespect/218838011818?ref=ts 5)Twitter http://twitter.com/bikerespect

Δεν υπάρχουν σχόλια: