Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

TO ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΚΕΛΑΗΔΕΙ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΚΕΛΑΗΔΕΙ...»
Παράσταση Διαδραστικής Ιαματικής Αφήγησης και Κίρτανς
Για ενήλικες που ονειρεύονται
Ζωή Νικητάκη με Bhakti Age Kirtan Group
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 9:30 μμ.
Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28 Κηφισιά
Πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ. 210 6251732
www.galeriedimiourgon.gr
Το Kirtan λέγεται ότι είναι το κλειδί για να ανοίξει η καρδιά και να ακουστεί το κελάηδισμα της Ιαματικής Αφήγησης.
Στα χρόνια τα παλιά, οι περιπλανώμενοι Δερβίσηδες στην Ινδία σε κάθε πόλη που έμπαιναν, συγκέντρωναν τους ανθρώπους γύρω τους παίζοντας φλάουτο και χτυπώντας τύμπανα και στη συνέχεια τους διηγούνταν ιστορίες ή μύθους με μυητικό νόημα. Από τότε κύλησε ο καιρός σα να ΄τανε νεράκι, και
δυο παλιές τέχνες, η τέχνη της αφήγησης και η τέχνη των κίρτανς
συναντιούνται για πρώτη φορά στον σύγχρονο κόσμο μας στο μονοπάτι της καρδιάς και δίνουν μέσα από μια διαδραστική παράσταση με την ενεργή συμμετοχή του κοινού, ένα κλειδί για το άνοιγμα μιας πύλης μαγικής…
Λένε πως όταν ακολουθείς αυτό που η ψυχή σου υπαγορεύει, σου αποκαλύπτεται το κλειδί για το μονοπάτι της καρδιάς, το κλειδί για να μετασχηματίζεις τα σκοτάδια σε φως και τις δυσκολίες σαν ευκαιρίες για περαιτέρω εξέλιξη. Σαν τους παραμυθάδες αλλοτινών εποχών, η Ζωή Νικητάκη παίρνει το μονοπάτι που γιατρεύει τις πληγές και τους πόνους αλαφρώνει, το μονοπάτι των παραμυθιών και μας διηγείται ιστορίες σαν παραμύθια, που απάνω στα φτερά τους κουβαλούν της καρδιάς μας την αλήθεια. Παραμύθια που απευθύνονται σε μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται και με τον πυρήνα της ύπαρξής τους θέλουν να επανασυνδεθούν. Το παραμύθι είναι ένας τρόπος να σκύψει κανείς στα βάθη της ψυχής του και να την αφουγκραστεί, να επικοινωνήσει με τη σιωπή, τους φόβους του, τα εγώ του. Είναι ένας τρόπος για να ονειρευτούμε, να ξαναθυμηθούμε, να επανενωθούμε με τη ψυχή και να υφάνουμε την πραγματικότητά μας.
Οι Bhakti Age Kirtan Group δένουν αρμονικά την αφήγηση με τα κίρτανς, έναν κλάδο της γιόγκα που απαρτίζεται απο τεχνικές με ήχους και δονήσεις. Το κίρταν ή αλλιώς “ο αιώνιος ήχος” έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί στην Ινδία εδώ και εκατοντάδες χρόνια και έχει όπως και η αφήγηση των παραμυθιών ιαματική επίδραση στο σώμα, στο πνεύμα και στο νου.
Είναι μια τέχνη, με την οποία δεν εκφράζουμε μόνο τα συναισθήματά μας, αλλά εισχωρούμε βαθιά μέσα μας παρακάμπτοντας την επίδραση της διάνοιας για να βιώσουμε το εσωτερικό μας σύμπαν. Ανοίγει την «καρδιά» και εξαγνίζει την ατμόσφαιρα, χαλαρώνει και τονώνει την ενέργεια μας, μας απελευθερώνει από την ένταση και το stress (υψηλή πίεση, πονοκέφαλος κτλ), προκαλεί αίσθηση χαράς και νοητικής γαλήνης, απελευθερώνει από φόβους, νευρώσεις, καταπίεση (η επιδημία του 21ου αιώνα), ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ανασυγκροτεί την πρανική ροή .
Το κίρταν ενθαρρύνει την ένθερμη συμμετοχή όλων,υπάρχει καποιος που καθοδηγεί τη μελωδια των μάντρα και όλοι μαζί απαντούν και γίνονται μέρος μιας ανυψωτικής εμπειρίας που έχει όλα τα οφέλη που προαναφέρθηκαν.
Κατά τη διάρκεια του κίρταν οι συμμετέχοντες μπορούν να παραμείνουν καθιστοί, αλλά και να χορέψουν εκστατικά, όταν ο ρυθμός και η ενέργεια ανέβουν. Σας καλούμε λοιπόν, σε μια ξεχωριστή εμπειρία εσωτερικής χαράς,για να βιώσετε τι συμβαίνει όταν το κλειδί κελαηδεί…
Λίγα λόγια για τους συντελεστές της παράστασης
…………………………………………………………………………………………………………………..
H Zωή Νικητάκη είναι αφηγήτρια παραμυθιών, εικαστικός καλλιτέχνης και εικονογράφος, που ζει και δημιουργεί στην Αθήνα. Σχεδιάζει και υλοποιεί παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών, “Παραμυθοταξιδέματα”, ζωγραφίζει, γράφει και εικονογραφεί βιβλία για παιδιά και για μεγάλους που ονειρεύονται και με το εσωτερικό τους παιδί θέλουν να επανασυνδεθούν. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία και εστιάζει στη θεραπευτική λειτουργία της τέχνης. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο θαυμαστό ταξίδι της παιδευτικής διαδικασίας ως φιλόλογος και ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας και πολλούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά εκπομπών με τίτλο “Το Ονειρόδεντρο των παραμυθιών” για την Ενάτη Εναλλακτική Τηλεόραση (web Tv).Αρθρογραφεί κάθε μήνα κείμενα για το παραμύθι, την παιδαγωγική και θεραπευτική λειτουργία του για την στήλη Γονείς και παιδί στο διαδικτυακό περιοδικό Όμορφη Ζωή.
Υλοποιεί κύκλους σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες σχετικά με την τέχνη της αφήγησης και τη θεραπευτική της δύναμη και βιωματικά εργαστήρια για την ανακάλυψη και ενεργοποίηση των χαρισμάτων που η ψυχή κουβαλά.
Περισσότερα στοιχεία για την ίδια μπορείτε να βρείτε στους ιστότοπους:
www.facebook.com/ Ζoe Νikitaki
www.zoenikitaki.com
Οι Βhakti Age Kirtan Group είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους: Αnandaiyoti (Στέλιος Καρπαθάκης) και Mahatman (Μιχάλης Ευαγγελίδης), δάσκαλοι εκπαιδευμένοι στο σύστημα της Satyananda Yoga. Aντικείμενό τους είναι η Nada Yoga (Γιόγκα του Ήχου) και το Kirtan. Η Νada Yoga και το Kirtan είναι κλάδοι της γιόγκα που απαρτίζονται από τεχνικές, ήχους και δονήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία στο Bhakti Age Kirtan Group - About | Facebook

28 βιβλία που θα σας συντροφεύσουν, κληρώσεις & προσφορές!


Αγαπητέ Αναγνώστη,    
Ανακάλυψε τις νέες μας κυκλοφορίες και επίλεξε τα βιβλία που θα σε συντροφεύσουν τον μήνα Νοέμβριο
Ελληνική Λογοτεχνία

ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ
Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΖΗΛΙΑΣ
Επειδή κι εγώ έχω ζηλέψει πολύ στη ζωή μου, γνωρίζω το μαρτύριο. Μιλάμε για σφαγείο, για φωτιά που τρώει σωθικά, εσωτερικά όργανα, τον μεταβολισμό σου. Μερίδα της ιατρικής επιστήμης θεωρεί ότι η ζήλια ευθύνεται για οργανικές αρρώστιες, για κακοήθειες. Ο μαύρος σπόρος της φυτεύεται σε κάθε κύτταρο, στα δόντια, στα μαλλιά, στα νύχια. Παραλογίζεσαι, εξευτελίζεσαι. Καταντάς γελοίος κι επικίνδυνος για σένα και τους άλλους. Συγγενεύει στενά με το μίσος, και το μίσος είναι ταυτοχρόνως το έγκλημά σου και η τιμωρία σου.
Αγαπημένη συγγραφέας 900.000 αναγνωστών

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΑΔΟΥ
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
1453, 1999. Δύο χρονολογίες-ορόσημα. Η πρώτη σηματοδοτεί το τέλος μιας χιλιόχρονης αυτοκρατορίας, η δεύτερη το τέλος μιας χιλιετίας.
Παράλληλες ζωές και ιστορίες. Άρχοντες και τυχοδιώκτες, πειρατές και σκλάβοι, γυναίκες τρυφερές και πολεμιστές, σοφοί και ιερωμένοι, πατριώτες και προδότες. Έρωτες χωρίς αύριο. Χαμένα όνειρα και πατρίδες. Το ξύπνημα της ελληνικής συνείδησης, η πρώιμη αναγέννηση στον Μυστρά και η μεταλαμπάδευση της αρχαίας σοφίας στη Δύση. Όλα μπλεγμένα και δεμένα με αόρατες κλωστές στον αργαλειό του χρόνου.
Πρώτη έκδοση: 6.000 αντίτυπα

ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
Κύπρος 1950. Ψηλά στο όρος Πενταδάκτυλος βρίσκεται ένα απομονωμένο ελληνοτουρκικό χωριό, ο Ουρανός. Εκεί μεγαλώνει η Γαλήνη, η οποία έχει πάθος με τη ζωγραφική και τα τριαντάφυλλα που καλλιεργεί στον κήπο της. Γι' αυτό την αποκαλούν «Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα».
Μια δυνατή ερωτική ιστορία λουσμένη στον ήλιο του νησιού της Αφροδίτης και σμιλεμένη στον όλεθρο της τουρκικής εισβολής.
 
ΕΛΣΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ
ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ. ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΡΙΖΩΣΕ Η ΑΓΑΠΗ ΘΑΛΕΙΑ ΨΑΡΡΑ
ΤΑ ΛΑΒΩΜΕΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ
Μια ονειρική κι απάνεμη, σαν λιμάνι, «αυλή» αναζητούμε όλοι μέσα μας. Με ποιον τρόπο μπορούμε ν' αρχίσουμε να τη χτίζουμε; Πρωταρχικά στην καρδιά μας! Εκεί όπου ρίζωσε η αγάπη. Εκεί όπου το άρωμα και η γεύση του κουμκουάτ συνδέονται άρρηκτα με τις μνήμες. Η ιστορία δύο ανθρώπων που για χάρη της αγάπης καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους, για ν' αντιμετωπίσουν τον αυστηρό κώδικα τιμής που στοιχειώνει τρεις ολόκληρες γενιές.
Ξένη Λογοτεχνία
 
ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΡΑΝΖΕΝ
ΑΓΝΗ ΕΜΑ ΚΛΑΪΝ
ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Ο Τζόναθαν Φράνζεν εμπνεύστηκε έναν κόσμο πρωτότυπων χαρακτήρων -Καλιφορνέζων και Ανατολικογερμανών, καλών και κακών γονιών, δημοσιογράφων και leakers- και ακολουθεί τα βήματά τους μέσα σε χώρους σύγχρονους, όπως το Διαδίκτυο, αλλά και αρχαίους, όπως ο πόλεμος μεταξύ των φύλων. Το συγκλονιστικό πρωτόλειο μυθιστόρημα της Έμα Κλάιν μαγεύει με την απαράμιλλη γραφή του και καθηλώνει με την κοφτερή σαν ξυράφι, απρόσμενα βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής. Τα Κορίτσια είναι ένα σπουδαίο λογοτεχνικό έργο κι ένα ανεξίτηλο πορτρέτο των κοριτσιών, και των γυναικών που θα γίνουν μεγαλώνοντας.
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΑΪΜΟΝΤ
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΚΟΡΝΓΟΥΕΛ
Ο ΚΕΝΟΣ ΘΡΟΝΟΣ
Νομίζεις ότι ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς;
Νομίζεις ότι ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα
στο καλό και το κακό;
Κάνεις λάθος…
Ο διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου βρίσκεται κρεμασμένος στην αίθουσα εκδηλώσεων. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε παραλάβει ένα πακέτο, και μόνο αυτός μπορούσε να καταλάβει το μυστικό μήνυμα που έκρυβε: το τέλος.
Στη μάχη για την εξουσία, μπορεί να υπάρξει ένας μόνο νικητής.
Χρειάζεται ένας ήρωας. ένας ήρωας που μάχεται όλη του τη ζωή, κάποιος που μπορεί να καταστρέψει τον διπλό εχθρό που απειλεί τη Μερκία. Ένας ήρωας που τελικά θα ορίσει τη μοίρα ενός έθνους…
Το όγδοο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».
Βιβλία Ιστορίας
 
ΛΟΥ ΓΙΟΥΡΕΝΕΚ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Σμύρνη 1922. Ο Έισα Τζένινγκς, ένας μεθοδιστής πάστορας, φτάνει στο «Μαργαριτάρι της Ανατολής» για να εργαστεί στη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων.
Ο Λου Γιουρένεκ, συγκεντρώνοντας επίσημα έγγραφα, μαρτυρίες και αφηγήσεις επιζώντων, φέρνει στο φως μια απίστευτη ιστορία γενναιότητας και ήθους.
Και μόνον το γεγονός ότι η Ολυμπιάδα (πρότερον Μυρτάλη) υπήρξε σύζυγος του Φιλίππου Β΄ και μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, της έδινε το προνόμιο να κατέχει σημαντική θέση στην Ιστορία.
Με το βιβλίο αυτό, προσπαθήσαμε να φωτίσουμε τον βίο και την πολιτεία της –που είναι ατελώς γνωστά στο ευρύ ελληνικό κοινό–, χωρίς εξωραϊσμούς καθώς και βάναυσους χαρακτηρισμούς.
Σ.Ι.Κ
Προσφορές 




Εκδόσεις Τουλίπα

ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΕΪ
ΕΝΑ Μ' ΕΣΕΝΑ
Γκίντεον Κρος. Τον ερωτεύτηκα τόσο εύκολα… Συνέβη ακαριαία. Ολοκληρωτικά. Αμετάκλητα.
Ο γάμος μας ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο έγγαμος βίος μας, μια συνεχής μάχη. Η αγάπη μεταλλάσσεται. Η δική μας είναι ταυτόχρονα απάνεμο καταφύγιο και ανταριασμένη θάλασσα. Δύο πληγωμένες ψυχές ενωμένες σε μία.
Το πολυαναμενόμενο φινάλε της σειράς Crossfire®



e-books
Με περισσότερες από 1.300 επιλογές τίτλων σε e-books, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!




Λάβετε μέρος στην κλήρωση!

Σας κερνάμε το βιβλίο κι ένα γλυκό ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ!
Μπείτε τώρα στην κλήρωση για να κερδίσετε το βιβλίο ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ. ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΡΙΖΩΣΕ Η ΑΓΑΠΗ κι ένα βαζάκι γλυκό κουμκουάτ κερασμένο από τη συγγραφέα!

Εάν θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή στον εαυτό σας, επιλέξτε το βιβλίο που επιθυμείτε με προσωπική αφιέρωση από τους αγαπημένους σας Έλληνες συγγραφείς!
Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ
Απόσπασμα
ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΖΗΛΙΑΣ
Για τις οποίες ζήλιες πάντα φταίνε οι γονείς που συγκρίνουν τα παιδιά τους και που ζυγίζουν κατά τα χαρίσματά τους τη στοργή σαν στυγνοί κρεατέμποροι. Ζηλεύω είναι σύγκριση, δικαιολογημένη ή παράλογη εμμονική σύγκριση με δικαιολογημένα ή παράλογα συμπεράσματα. Μια σύγκριση όπου, ό,τι και να λες, ό,τι και να φανερώνεις, εσύ βγαίνεις στα μάτια σου ο μειωμένος. Τα περισσότερα κόμπλεξ μεγαλείου και ανωτερότητας στη μειονεξία θεμελιώνονται, κι αν θορυβούν είναι για να καλύψουν τον θρήνο της αυτομομφής, ριζώνουν στην αυτοϋποτίμηση, στην προσωπική χαώδη ανασφάλεια, και στην απουσία αυτοεκτίμησης. Ριζώνουν στο πώς σε έκριναν οι γονείς σου σε σχέση με αδελφό ή αδελφή.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
 
Η αυλή των ονείρων (Έλση Τσουκαράκη, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ) Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα (Θάνος Κονδύλης, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ) Κουμκουάτ. Εκεί Όπου Ρίζωσε Η Αγάπη (Πηνελόπη Κουρτζή, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)
 
Αγνή - Tv Spot (Τζόναθαν Φράνζεν, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ) Τα κορίτσια (Έμα Κλάιν, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ) Τα ψηλά βουνά της Πορτογαλίας (Γιαν Μαρτέλ, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)
Πρόσωπα, Κριτικές & Posts Συγγραφέων

Συγγραφέας του μήνα
Τζόναθαν Φράνζεν 
Συνέντευξη
Έμα Κλάιν 
Κριτική για το βιβλίο
ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ 
Post
Θάνου Κονδύλη
Διάβασε στο blog μας...

 Η Λένα Μαντά γράφει για το πρώτο μυθιστόρημα της Θάλειας Ψαρρά, ΤΑ ΛΑΒΩΜΕΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ

 Η Ελένη Κ. Τσαμαδού γράφει για το νέο της μυθιστόρημα ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Μπείτε τώρα στην κλήρωση για να κερδίσετε 5 διπλές προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση «Το γλυκό πουλί της νιότης»!


    
ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800 | FAX : 210 28 19 550 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654 | FAX: 210 36 40 683