Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
Μουσικό Ταξίδι Ηπείρων
Μαρία Γιαννίκη (πιάνο)
Sebastian Hidalgo (φλάουτο)
Γιώργος Στογιώργης (κανονάκι) με τους
Κώστα Σταυρόπουλο - Μάνο Επιτροπάκη
Νέοι Μουδανιώτες διακεκριμένοι καλλιτέχνες και εξαιρετικοί μουσικοί, με τις ιδιαίτερες και ποιοτικές εκτελέσεις τους,
θα μας ταξιδέψουν με όχημα τις μουσικές και τα τραγούδια από τη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και με
συνδετικό κρίκο τις μουσικές των Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη στην ανατολική Μεσόγειο και Ανατολία.
Η Μαρία Γιαννίκη ξεκινώντας από το Δημοτικό Ωδείο Ν.Μουδανιών, συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη τις μουσικές σπουδές της παίρνοντας το Πτυχίο Φούγκας από το Κρατικό Ωδείο και το Δίπλωμα Πιάνου (τάξη Petrin Igor).

Αργότερα γίνεται δεκτή στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Βρέμης στη Γερμανία όπου και φοιτεί στο Σολιστικό Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πιάνου, δίνοντας παράλληλα πολλά ατομικά ρεσιτάλ σε Ελλάδα και Γερμανία.
Ο Sebastian Hidalgo γεννημένος στο Σαντιάγο της Χιλής, τελειώνοντας αρχικά εκεί τις σπουδές του, γίνεται δεκτός στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Λουμπεκ της Γερμανίας όπου και συνεχίζει τις σπουδές του.
Αποσπώντας το 2002 στο Βέλγιο το ΄Α Βραβείο και το 2003 στο Οσόρνο επίσης το `A Βραβείο σε Διαγωνισμό Φλάουτου, δίνει συναυλίες στη Χιλή, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Σουηδία, Δανία, Γερμανία και Ελλάδα.
Το 2005 ο S.Hidalgo και η Μ.Γιαννίκη ιδρύουν το ``Hidalgo - Gianniki Duo`` και από τότε δίνουν συναυλίες σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.
Επίσης αυτή τη χρονιά εμφανίζονται και στις Η.Π.Α.
Ο Γιώργος Στογιώργης ξεκίνησε από το Δημοτικό Ωδείο Ν.Μουδανιών και το 1999 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε κανονάκι, ούτι και θεωρία Μακαμιών, ενώ από το 2006 είναι πτυχιούχος στο κανονάκι από το Εθνικό Ωδείο.
Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει συνθέσεις μουσικής (παράσταση “Rien ne va plus”) και συμμετοχή ως μουσικός σε παραστάσεις (“Χίλιες και μια νύχτες”) καθώς και σε συναυλίες του Χρόνη Αμανατίδη.
Συμμετείχε στον δίσκο των Λ. Ξηλούρη και Ψαραντώνη “Τα Ταμπαχανιώτικα”. Συνεχίζει τη μουσική του διαδρομή συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως οι Αλέκος Παπαϊωάννου, Καίτη Ντάλη, Νίκο Σαραγούδα κ.α.

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ!!!!

Αξίζουν συγχαρτήρια στα παιδιά της ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για το ΜΕΡΑΚΙ και τον κόπο τους.
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη έρευνα της Παραπολιτικής για τα "ποιοτικά" χαρακτηριστικά των τόσο των Ελλήνων bloggers όσο και των αναγνωστών της blogoσφαιρας...
Η έρευνα έγινε με τη βοήθεια ενός blog-ειδικού σκοπού , του Gallop-gr...
Πριν ξεκινήσουμε θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα blogs που βοήθησαν στην προώθηση της έρευνας .
Θα τα παραθέσουμε ονομαστικά με το φόβο να ξεχάσουμε κάποια άθελα μας... :
Αναλυτικά όλα τα στοιχεία της έρευνας εδώ http://parapolitiki.blogspot.com/