Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΚΕΠΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

ΚΕΠΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Αν και έχω καιρό να γράψω για τα περιβόητα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, πιο γνωστά στους ασθενείς σαν «ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ»η «ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ», και ένα σωρό άλλα ονόματα, αυτό δεν σημαίνει πως έκαψα να έχω επαφή με ασθενείς που η ΚΑΤΑΡΑ το έφερε να πρέπει να περάσουν από τις συγκεκριμένες ΑΝΩΝΥΜΕΣ, επιτροπές. Ανώνυμες, γιατί ο ασθενής, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ, ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.
Όχι μόνο λοιπόν διατηρώ τις επαφές μου, αλλά μαθαίνω και νέες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συμβαίνει στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, σχετικά με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ, κλπ…..
Θα επαναλάβω, πως ΕΥΤΥΧΩΣ, οι περισσότερες επιτροπές πλαισιώνονται από ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Το λέω αυτό, γιατί έχουν έρθει στο φως πάρα πολλές καταγγελίες ασθενών που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους (επώνυμα πάντα), αντιμετωπίστηκαν από τους γιατρούς σαν σκουπίδια και όχι σαν άνθρωποι.
Υπάρχουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ και τέτοιοι. Λίγοι, αλλά υπάρχουν.
Η λογική του παραλόγου στη χώρα μας που εφαρμόζεται σχετικά με την ΑΝΩΝΥΜΙΑ των γιατρών των επιτροπών, σύμφωνα μάλιστα και με μαρτυρία πρώην γιατρού επιτροπών ΚΕΠΑ, είναι (λέει), για να μην γνωρίζουν οι ασθενείς ονόματα γιατρών, και τους δώσουν «φακελάκι» για να περάσουν από την επιτροπή με υψηλό ποσοστό αναπηρίας.
Δηλαδή, το… «κράτος», προστατεύει τον εαυτό του αλλά και τους γιατρούς, από τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.
Μάλιστα (πολύ περιληπτικά), ο εν λόγο «επιστήμονας» υποστήριξε πως η ανωνυμία, προφυλάσσει τους Γιατρούς και από την «εκδικητικότητα» των ασθενών.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ οι ασθενείς, ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ …..
Ας δούμε όμως την τοποθέτηση του «γιατρού» που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Βέβαια, τα ΜΜΕ, δεν ασχολούνται με τέτοιες ειδήσεις, γιατί αυτά θέματα, δεν «πουλανε».
«Ο πρώην ιατρός των ΚΕΠΑ, δήλωσε σε ποστ του, ότι είναι λοιπόν εύλογο να διατηρείται η ανωνυμία προκειμένου να αποφευχθεί η δωροδοκία.
«τα ονόματα των ιατρών δεν δίνονται για να μην γίνει προσπάθεια προσέγγισης με άλλη οδό, και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Δεν μπορείς έτσι να δωροδοκήσεις ιατρό».
Πρόκειται για ένα επιχείρημα που δεν θα ήταν καθόλου άστοχο, αν αφορούσε τη δημόσια υγεία. Αν και να θεσμοθετούνται νόμοι με βάση την παράνομη δωροδοκία, όταν χρησιμοποιείς τέτοιου είδους επιχείρημα είναι σαν να την επιβεβαιώνεις, ακόμη όμως και στην περίπτωση που το δεχτούμε, δεν ευσταθεί στην περίπτωση των ΚΕΠΑ, αφού η σύνθεση της επιτροπής αποφασίζεται λίγη ώρα πριν…..»
«Το δεύτερο επιχείρημα υπέρ της ανωνυμίας είναι η «προστασία των ιατρών από εκδικητικότητα». Χαρακτηριστική είναι η απάντηση της Λίζα Δράκου, ακτιβίστριας στον χώρο των ΑΜΕΑ.
«Εκδικητικές πράξεις; Σε ασθενείς απευθύνεστε, όχι σε εγκληματίες. Το θεωρώ προσβλητικό. Όταν αποτυγχάνει η εγχείρηση, σας δολοφονούν; Ή στα ΚΕΠΑ πάνε ποινικοί;»
Φαίνεται εδώ από την απάντηση ότι οι γιατροί μάλλον γνωρίζουν αυτό που προκαλούν με τις άδικες αποφάσεις τους, μιας και όπως αναφέρει ο ΣΔΘ:
«Δεν είναι εγκληματίας ο ασθενής, αλλά ως γνωστόν τα έντονα συναισθήματα επηρεάζουν την κρίση» και πρόσθεσε ως κερασάκι στην τούρτα:«στα ΚΕΠΑ πάνε όλοι. Και ποινικοί από τον Κορυδαλλό».
Ας δεχτούμε λοιπόν τις ανησυχίες περί εκδικητικότητας των ποινικών ασθενών του Κορυδαλλού που πάνε στα ΚΕΠΑ, αλλά με βάση αυτούς τους ασθενείς ψηφίζονται οι νόμοι;
Η πλειοψηφία των ασθενών δικαιούνται και συνεχίζουν να ζητούν τα στοιχεία των ιατρών, μιας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν έχουν εξεταστεί από γιατρό της ανάλογης ειδικότητας. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα δίκαια παράπονα των ασθενών όσο αφορά τα δυσλειτουργικά ΚΕΠΑ.»
Πως σας φαίνεται Συνέλληνες;
Θα σας μεταφέρω δυο απαντήσεις από τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΑ προς τον συγκεκριμένο γιατρό, αλλά και προς ΟΛΟΥΣ τους «αρμοδίους», έτσι, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους…
«Επομένως, σύμφωνα με αυτά που λέει ο γιατρός που δεν συμφωνεί με τη διαφάνεια στις ιατρικές διαδικασίες, οι υπόλοιπες υγειονομικές επιτροπές της Α.ΣΥ.Ε., της Α.Ν.Υ.Ε., της Α. Α. Υ. Ε., της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος κινδυνεύουν από ασθενείς που δωροδοκούν! Με την ίδια λογική τότε δεν πρέπει κανένας ιατρός που απασχολείται σε δημόσια δομή, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρεία κτλ. να γνωματεύει με το όνομά του και την ειδικότητά του!».
«Τελευταίο που έγραψα στον γιατρό, αφού τα μάζεψε (διέγραψε ό,τι είχε γράψει) κι έφυγε άρον άρον, ήταν το εξής:
«Τέλος, επειδή μιλήσατε και για εγκληματική εκδικητικότητα, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές παρόμοιες αναφορές στην αστυνομία, θα ήθελα να σας μιλήσω περί εγκληματικότητας εκ μέρους όλων αυτών των ιατρών που κάπνιζαν ή και που επέτρεπαν το κάπνισμα μέσα στους χώρους εξέτασης των ασθενών, εκθέτοντας την υγεία ασθενών και συναδέλφων σε άμεσο κίνδυνο. Το κάπνισμα εκ μέρους του δημοσίου υπαλλήλου αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, ενώ θα ήθελα να αναλογιστείτε, εσείς, κατά πόσο η ανωνυμία και η απουσία ιατρικής συνείδησης επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά, που σε μια πολιτισμένη χώρα θα είχαν αφαιρέσει αμέσως τις άδειες εξάσκησης ιατρικού επαγγέλματος.
Δύο μόνο ειδικά σώματα υπάρχουν στην Ελλάδα που λειτουργούν ανώνυμα. Οι ιατροί των ΚΕΠΑ και τα ΜΑΤ που έχουν δημιουργηθεί για να καταστέλλουν βίαια τους εγκληματίες και όχι μόνο.»
Πληρωμενες απαντήσεις, όχι μόνο στον εν λόγο «γιατρό», αλλά και στο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Θα έχουμε και συνέχεια.

Βασίλης Τσούγκαρης

Κράνος Ασφαλείας VFR2009-N Nickel Sicor

Κράνος Ασφαλείας VFR2009-N Nickel Sicor
Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Το κράνος VFR2009 έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς σε κτίρια και άλλες δομές, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας που απαιτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 14458: 2006.

Κράνη πυροσβεστών, που παρέχουν απόλυτη προστασία από κτυπήματα και πτώσεις στερεών και υγρών προϊόντων, από χημικά, από θερμική ακτινοβολία, από UV και IR ακτινοβολία, υψηλής μηχανικής αντοχής, με δύο προσωπίδες (ματιών και προσώπου) ενσωματωμένες στο κέλυφος
Το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από κράμα υλικών, συμπεριλαμβανομένου και Kevlar, από ειδικές ίνες υψηλής τεχνολογίας και ρητίνες τα οποία εγγυώνται υψηλό επίπεδο προστασίας.
Απορροφά και διανέμει την ενέργεια από την επίδραση ώστε να μην μεταφέρεται εξ ολοκλήρου και βίαια στο κεφάλι και το λαιμό του χρήστη ενω για μεγαλύτερη δύναμη στο κράνος, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος και εγκάρσια στρογγυλεμένες ενισχύσεις.
Επίσης προσφέρει μια τέλεια μόνωση μεταξύ του εξωτερικού του κράνους και το κεφάλι του χρήστη.
Διαθέτει σύστημα ρύθμισης προσαρμογής για μεγαλυτερη άνεση στην χρήση ενώ είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να χρησιμοποιηθεί με τα πιο κοινά συστήματα επικοινωνίας.
Προδιαγραφές – Πρότυπα:
Διαφανές προστατευτικό κάλυμμα προσώπου VFR V1
Αντανακλαστική ασπίδα προσώπου VFR V2
Διαφανής ασπίδα ματιών VFR V3
Κελυφος από θερμοπλαστικό υλικό
Σύστημα ρύθμισης προσαρμογής
Αφαιρείται γρήγορα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα πιο κοινά συστήματα επικοινωνίας
EN 14458: 2006

Προτεινόμενη Χρήση:
Κατάλληλο για Πυροσβέστες-Δασοπυροσβέστες-Διασώστες και για εργασίες όπου απαιτείται προστασία από θερμότητα και φωτιά.

SEIWA MARLIN

SEIWA MARLIN
Με 30 χρόνια παράδοση στη καινοτομία, η SEIWA προσφέρει τα πιο αξιόπιστα συστήματα για πλοήγηση στη θάλασσα.
Μεγάλο GPS-Plotter πολλαπλών λειτουργιών πλοήγησης, με δυνατότητα εγκατάστασης σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο. Ιδανικό για τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες, καπετάνιους και ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών.
15” έγχρωμη LCD οθόνη
εξαιρετικής ευκρίνειας οθόνη XVGA, με ανάλυση 1024x768 pixels
είναι πλήρως αδιάβροχο (IP67)
εξωτερική κεραία GPS
σύστημα δορυφορικής διαφορικής διόρθωσης WAAS
εξαιρετικά γρήγορη απόκριση, με τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή
μπορεί να εγκατασταθεί χωνευτό (πλήρως ενσωματωμένο)
λειτουργία picture ίn picture (εικόνα στην εικόνα)
δέχεται είσοδο από δύο κάµερες
έξοδος εικόνας για σύνδεση σε δεύτερη οθόνη
συνδέεται με AIS και παρουσιάζει τα παραπλέοντα πλοία στην οθόνη
χρησιμοποιεί χαρτογραφία C-MAP by Jeppesen
πλήρως ελληνικό μενού
δυνατότητα επέκτασης σε δίκτυο πλοήγησης: GPS Plotter + Βυθόµετρο + Radar

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Το τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο 
Συγγραφέας: Βασίλης Βασιλικός
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 120
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-162-4
Ήρθες και ξάπλωσες στα πόδια μου, το τελευταίο εκείνο μεσημέρι, ήσυχα, αδιαμαρτύρητα, τρυφερά. Μου είπες χωρίς φωνή το τελευταίο αντίο. Μ’ αποχαιρέτησες, με το σώμα σου. Μόνο που εγώ δεν το κατάλαβα τότε. Κοιμήθηκες λίγο απ’ την άλλη μεριά της καρδιάς σου. Αυτό ήταν το τελευταίο μας αγκάλιασμα. Η τελευταία φορά που τα σώματά μας αγγιχτήκαν. Δεν είπες τίποτα. Μ’ αποχαιρέτησες με τον τρόπο σου, ευγενικά, ωραία. Το λογικό σου δεν έπιανε το μήνυμα για να μου το εκφράσεις. Μα ούτε σου άρεσαν οι μελοδραματισμοί. Ένα βαθύ ευχαριστώ μου είπε το κορμί σου, που είκοσι χρόνια άλλη δεν γνώρισε απ’ την αγκαλιά μου.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"


Δέκα χρόνια Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Εκδήλωση με αφορμή την Επέτειο
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος γιορτάζουν τα 10 χρόνια της σειράς Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σάς προσκαλούν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 11 το πρωί, στο Εργαστήρι Πολιτισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού να γνωρίσετε τον συγγραφέα της σειράς Φίλιππο Μανδηλαρά!
Το 2008 οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς και η εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια δημιουργούν μια σειρά βιβλίων που έχει στόχο να παρουσιάσει την ελληνική μυθολογία με έναν πρωτότυπο τρόπο, κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Η σειρά ονομάστηκε Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και 10 χρόνια μετά αριθμεί είκοσι έξι τίτλους.

Με τους 12 θεούς του Ολύμπου και άλλους ήρωες όπως τον Θησέα, τον Αχιλλέα, τον Προμηθέα και τον Βασιλιά Μίδα, αλλά και με ιστορίες όπως η θυσία της Ιφιγένειας, το ταξίδι του Οδυσσέα, το κουτί της Πανδώρας και άλλες πολλές, καταπιάστηκε ο Φίλιππος Μανδηλαράς, και με γλώσσα απλή και διασκεδαστικά στιχάκια συνέθεσε μια διαφορετική αφήγηση της ελληνικής μυθολογίας που άλλοτε εστιάζει στους πρωταγωνιστές της και άλλοτε σε ιστορίες και στους συμβολισμούς τους. Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια με τα ζωηρά χρώματα και το χιουμοριστικό ύφος αναδεικνύει μοναδικά τις ιστορίες που περιλαμβάνονται στη σειρά.


Με αφορμή τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της σειράς Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, οι δημιουργοί της δήλωσαν:

«Μέσω της σειράς αυτής (αλλά και της αδελφής της, της σειράς Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ), είχα τη χαρά να γνωρίσω χιλιάδες παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια, να παίξω μαζί τους, να ανταλλάξουμε ιδέες και να γίνουμε όλοι μας πιο πλούσιοι σε γνώσεις και εμπειρίες. Η ελληνική μυθολογία είναι, κατά κάποιον τρόπο, η πατρίδα όλων όσοι μιλάμε ή αγαπάμε τα Ελληνικά κι εκεί καταφεύγουμε πολύ συχνά για να εξηγήσουμε τα καλά και τα στραβά μας. Τον κόσμο μας σήμερα».
Φίλιππος Μανδηλαράς

«Από τότε που ήμουν παιδί, η ελληνική μυθολογία ήταν από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα. Με ενθουσίαζε, με διασκέδαζε και έκανε τη φαντασία μου να καλπάζει. Μου άρεσε τόσο η αστεία και παιχνιδιάρικη όσο η τρυφερή ή ακόμα και η σκληρή πλευρά των ιστοριών αυτών. Έτσι, ένιωσα ιδιαίτερη χαρά όταν ήρθε η πρόταση των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. Ο ανάλαφρος τρόπος που προσέγγισε ο Φίλιππος τις ιστορίες της μυθολογίας με έκανε να θέλω ακόμα περισσότερο να αναλάβω την απεικόνισή τους γιατί ταίριαζε πολύ με τον τρόπο που ήθελα να τις αντιμετωπίσω κι εγώ, ως εικονογράφος. Το ένα βιβλίο έφερε το άλλο, και μετά το επόμενο, και μετά το επόμενο, και κάποια στιγμή σηκώσαμε το κεφάλι από τα γραφεία μας
και είδαμε ότι πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια που ταξιδεύουμε στο άρμα της μυθολογίας…»
Ναταλία Καπατσούλια
Με αφορμή την επέτειο των 10 ετών κυκλοφορίας της σειράς Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τοΔίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σάς προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους. Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 11 το πρωί, στοΕργαστήρι Πολιτισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς θα γνωρίσει σε παιδιά που γεννήθηκαν και ζουν στη χώρα μας τον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας και θα μας ταξιδέψει όλους μέσα από τη μοναδική του αφήγηση σε μια γιορτή γεμάτη περιπέτεια, διδάγματα, θεούς και ήρωες.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα 10 χρόνια της μπεστ σέλερ σειράς Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, να εμπνευστούμε από τους άθλους και τα κατορθώματα, και να ανακαλύψουμε μαζί τον ήρωα που κρύβει μέσα του κάθε παιδί.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 2816134 (εσωτ. 817) ή με email στο e.dermitzaki@epbooks.gr
Εργαστήρι Πολιτισμού: Αλκαμένους 11β, Σταθμός Λαρίσης, Αθήνα, τηλ.: 210 8846590

Σεμινάριο: Ο πλανήτης ΓΗ, το σπίτι μας, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου


‘Ενας υπέροχος κόσμος, γεμάτος αντιθέσεις, που φιλοξενεί χιλιάδες έμβια όντα, μεταξύ των οποίων και 7,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα μέρη εντελώς ανέγγιχτα κι ανεπηρέαστα από την ανθρώπινη παρουσία! 

Ο βραβευμένος φωτογράφος άγριας φύσης, Θοδωρής Μάττας (www.theodoremattas.com), μας ταξιδεύει στα μέρη αυτά και μας ξεναγεί στην άγρια ομορφιά του πλανήτη μας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.






ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου, τηλ: 2310 423133
www.ofa.gr

Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι_Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;

«Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;»
Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι στο Τελλόγλειο
Σάββατο 15 – Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Το χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι «Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 15 (17.00) και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου (12.00) στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Διασκεδαστικές περιπέτειες, με πολλές αιφνίδιες ανατροπές και χιούμορ, είναι οι περιπέτειες του τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων, του Μάγου Αβασάλ, που όλο κάτι του τύχαινε, όλο κάποιον συναντούσε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη φάτνη κοντά στο νεογέννητο Χριστό ώσπου…
Το παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου συνδυάζεται με την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού.
Τα τραγούδια, που ερμηνεύουν ο Σπύρος Σακκάς και  η Δάφνη Πανουργιά συνοδεία πιάνου/keyboards, φλάουτου, βιόλας και κρουστών, εναλλάσσονται με την αφήγηση, ενώ τα έργα του Γιάννη Κόττη που προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα της γιορτής των Χριστουγέννων. 
Με την ευκαιρία της παρουσίασης του παραμυθιού, τα πρωτότυπα έργα που φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για την εικονογράφηση του βιβλίου εκτίθενται σε ειδική προθήκη στο Τελλόγλειο.
Το μουσικό παραμύθι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος, θα πωλείται στο Τελλόγλειο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παραμύθι, αφήγηση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Μουσική και τραγούδια: Γιώργος Κουρουπός
Ζωγραφική : Γιάννης Κόττης
Παίζουν:
Σπύρος Σακκάς , Δάφνη Πανουργιά -τραγούδι
Ερατώ Αλακιοζίδου - keyboard/πιάνο
Νικολός Δημόπουλος  - φλάουτο
Αλεξάνδρα Βόλτση  - βιόλα
Bruno Semanjaku- κρουστά
Παραγωγή : Be Artive

Το τραύμα, τα συγκρουσιακά θέματα και οι ερμηνευτικές διαμάχες στην ιστορική εκπαίδευση

Το τραύμα, τα συγκρουσιακά θέματα και οι ερμηνευτικές διαμάχες στην ιστορική εκπαίδευση
Γιώργος ΚόκκινοςΔημήτρης Κ. ΜαυροσκούφηςΈλλη ΛεμονίδουΠαναγιώτης ΚατσωτήςΖέτα ΠαπανδρέουΑλεξάνδρα ΔημακοπούλουΔημήτρης ΚυρίτσηςΚατερίνα ΜπρεντάνουΒασιλική Σακκά
επιμέλεια: Γιώργος ΚόκκινοςΔημήτρης Κ. Μαυροσκούφης
Ταξιδευτής, 2018
440 σελ.
ISBN 978-960-579-082-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Το βιβλίο αυτό, καρπός συλλογικής προσπάθειας, θεωρούμε ότι αποτελεί μια πολλαπλή πρόκληση.
Πρώτα-πρώτα για τον αναγνώστη. Αν αυτός πιστεύει ότι το ιστορικό παρελθόν ταυτίζεται με αυτό που λέμε "ιστορία", ότι η ερμηνεία του παρελθόντος είναι μία και μοναδική, δεδομένη, αναλλοίωτη και απαρασάλευτη, ότι έργο του ιστορικού είναι, όπως διακήρυσσε ο Leopold von Ranke πριν από εκατόν εβδομήντα χρόνια περίπου, να καταγράψει τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν, τότε έχει δύο επιλογές: ή να αφήσει από τα χέρια του το βιβλίο ή να επιχειρήσει να το μελετήσει οπλισμένος με δύναμη και υπομονή. Αν πάλι ο αναγνώστης ανήκει στην κατηγορία εκείνων που θεωρούν ότι το ιστορικό παρελθόν είναι οριστικά χαμένο και γι' αυτό, όταν μιλούμε για ιστορία, αναφερόμαστε ουσιαστικά στις σκέψεις των ανθρώπων πάνω στο παρελθόν, τότε θα απογοητευτεί. Η ιστορία μπορεί να είναι σε έναν βαθμό μια νοητική κατασκευή σε σχέση με το παρελθόν, αλλά υπόκειται σ' ένα είδος αυστηρής διανοητικής πειθαρχίας που δεν επιτρέπει τον απόλυτο σχετικισμό και δεν εξισώνει όλες τις οπτικές και τις ερμηνείες.
Πρόκληση, όμως, το βιβλίο αποτελεί και για τους συγγραφείς, για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, γιατί θελήσαμε να αναμετρηθούμε με θέματα δύσκολα και επίμαχα από άποψη επιστημολογική, πολιτική και κοινωνική· και δεύτερον, γιατί η εποχή μας, παρά τη φαινομενική επικράτηση φιλελεύθερων ιδεών, τείνει, σπρωγμένη από τις ανασφάλειες της παγκοσμιοποίησης και την ανατροπή των βεβαιοτήτων του παρελθόντος, σε λύσεις συντηρητικές, ακόμη και αυταρχικές. Εκεί πρέπει μάλλον να αποδοθούν και οι φόβοι έντιμων ανθρώπων για κινδύνους υπαρκτούς, η επινόηση κινδύνων από άλλους πονηρούς και η εξαπόλυση, με πολλές ευκαιρίες, ενός νέου "κυνηγιού μαγισσών" από τους έξαλλους, πράγμα που μεγαλώνει "το βάσανο της Ιστορίας".
Ωστόσο, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με μια θεματολογία που έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται σε υπαρκτές και πιεστικές ανάγκες της εποχής μας, ανάγκες σχετικές με την κοσμογονία που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια τόσο σε επίπεδο επιστημολογίας γενικά και επιστημολογίας της ιστορίας ειδικότερα όσο και στους τομείς της γνωστικής ψυχολογίας, της σχολικής παιδαγωγικής, της διδακτικής μεθοδολογίας και της οργάνωσης του σχολικού και του εξωσχολικού μαθησιακού περιβάλλοντος.
Πράγματι, οι νεότερες συζητήσεις έχουν ανατρέψει ή τροποποιήσει αισθητά τις παραδοσιακές αντιλήψεις για τη φύση της ιστορίας, σε κάποιο βαθμό και στη χώρα μας, ενώ οι σημαντικές εξελίξεις στους τομείς της γνωστικής ψυχολογίας και της νευροβιολογίας έχουν αλλάξει δραματικά την εικόνα του σύγχρονου σχολείου, δυστυχώς όχι ακόμη στη χώρα μας.

Αρίστη: Στις γιορτές κόβουν χορτόπιτα

ArtTravel

1

Αρίστη

Στις γιορτές κόβουν χορτόπιτα.
Κάντε κλικ
2

Ελλάδα

Δωμάτια με θέα μια λίμνη.
3

Βερολίνο

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

5+1 στάσεις στην «ανερχόμενη» οδό Πετράκη.
Κάντε κλικ

Γρηγόρης Μπιθικώτσης - μια βαθιά υπόκλιση

-62% Oρεινή Ναυπακτία με +1 Μέρα Δώρο για 3Ημέρες 2Ατομα+Γεύμα+Παιδί μόνο 124€

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας - Ορεινή Ναυπακτία
Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας - Ορεινή Ναυπακτία-62%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό + Ένα Γεύμα
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank
✔ Υπέροχη Τοποθεσία ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Free WiFi στους κοινόχρηστους Χωρους
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Εστιατόριο
€124 από €327Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
5* Grecotel Pallas Athena - Αθήνα
5* Grecotel Pallas Athena - Αθήνα- 14%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+1 επιλογές)
 Πρωινό + Ένα Γεύμα
 Εορταστικό γεύμα Παραμονής ή ανήμερα των Χριστουγέννων με συνοδεία Ζωντανής Μουσικής!
€318 από €371Δες το Τώρα!
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι- 41%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (23/12 έως 26/12) KAI Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 01/01/2019)
 Ρεβεγιόν Παραμονή Χριστουγέννων ΚΑΙ Πρωτοχρονιάς!
€589 από €995Δες το Τώρα!
Το Σπίτι του Ορέστη - Άνω Πεδινά Ζαγοροχώρια
Το Σπίτι του Ορέστη - Άνω Πεδινά Ζαγοροχώρια- 67%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank
€80 από €240Δες το Τώρα!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα- 28%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 02/01/2019)
 Εορταστικό Ρεβεγιόν την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τη συνοδεία μουσικής!
€438 από €608Δες το Τώρα!
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank
€99 από €245Δες το Τώρα!
4* Grecotel Astir Egnatia Alexandroupolis - Αλεξανδρούπολη
4* Grecotel Astir Egnatia Alexandroupolis - Αλεξανδρούπολη- 33%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank
€190 από €285Δες το Τώρα!
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα- 48%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12/2018 έως 26/12/2018) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 02/01/2019)
 Εορταστικό Gala με Ζωντανή Μουσική!
€298 από €576Δες το Τώρα!
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας- 63%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 13 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank
€178 από €481Δες το Τώρα!
4* ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ Hotel - Ασπροπόταμος Τρικάλων
4* ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ Hotel - Ασπροπόταμος Τρικάλων- 30%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 01/01/2019)
 Ρεβεγιόν Παραμονή Χριστουγέννων KAI Πρωτοχρονιάς!
€379 από €540Δες το Τώρα!
Vaela Pallas Cultural Resort  & Spa - Ελατοχώρι Πιερίας
Vaela Pallas Cultural Resort & Spa - Ελατοχώρι Πιερίας- 25%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (21/12/2018 έως 07/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€225 από €302Δες το Τώρα!
Pleiades Hotel - Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου
Pleiades Hotel - Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου- 32%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (21/12/2018 έως 13/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€479 από €700Δες το Τώρα!
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
5* Valis Resort Hotel - Βόλος- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+9 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank
€199 από €500Δες το Τώρα!
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα- 62%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank
€239 από €621Δες το Τώρα!
4* Nevros Hotel Resort & Spa - Λίμνη Πλαστήρα
4* Nevros Hotel Resort & Spa - Λίμνη Πλαστήρα- 61%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+7 επιλογές)
 Πρωινό
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank
€129 από €330Δες το Τώρα!
4* Nepheli Hotel - Πανόραμα Θεσσαλονίκης
4* Nepheli Hotel - Πανόραμα Θεσσαλονίκης- 45%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (20/12/2018 έως 06/01/2019)
 Ένα Μπουκάλι κρασί και Εορταστική πιατέλα με Γλυκίσματα!
€99 από €180Δες το Τώρα!
5* Negroponte Resort - Ερέτρια
5* Negroponte Resort - Ερέτρια- 32%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (23/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (30/12/2018 έως 02/01/2019)
 Ρεβεγιόν, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ζωντανή μουσική!
€319 από €470Δες το Τώρα!
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ- 20%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Εορτές (22/12/2018 έως 06/01/2019)
 Ελεύθερη χρήση Εσωτερικής Πισίνας ή Υδρομασάζ!