Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;

Κοντεύει Δεκέμβρης στη «χώρα του ΠΟΤΕ», στη χώρα που είναι έτοιμη να βγει στις αγορές, αλλά καθυστερεί, μιας και δεν ξέρει τι να κάνει σε αυτές, χειμώνας του «σωτήριου έτους» 2017 και, ο «μποναμάς» έτσι και επαληθευτούν (που θα επαληθευτούν, αλλά ελπίζουμε μέχρι τέλους να μη γίνει) τα στοιχεία που κυκλοφορούν, θα κλάψουν μανούλες.
Φωνάζω εδώ και χρόνια για την ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ της χώρας, για τα συνεχή ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ και ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ που γίνονται στον ευαίσθητο αυτό τομέα, αλλά οι «αυτόχθονες ιθαγενείς» δε λένε να αφήσουν τον καναπέ και την παρακολούθηση των «επιμορφωτικών» προγραμμάτων της τηλεόρασης.
Η μόνη «αντίδραση» τους, είναι τα «βογγητά» κατόπιν εορτής.
Διαβάστε Συνέλληνες το παρακάτω άρθρο, και ετοιμαστείτε για παρατεταμένα βογγητά…..
«Προϋπολογισμός 2018: Στο κρεβάτι του Προκρούστη τα Νοσοκομεία
Γράφει: Χρήστος Κόνιαρης, μέλος της γραμματείας του ΜΕΤΑ Υγειονομικών.
Δραματικές περικοπές στις δαπάνες των μονάδων υγείας και ιδιαίτερα των Νοσοκομείων προβλέπει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με το νέο κρατικό προϋπολογισμό, οι δαπάνες για την υγεία θα περιοριστούν κατά 616 εκατ. ευρώ (από 4.340 εκατ. ευρώ το 2017 στα 3.724 εκατ. ευρώ το 2018). Η μείωση αυτή αγγίζει το 15%  και προφανώς αυτές οι μειώσεις θα έχουν σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία των μονάδων υγείας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τις πιο δραματικές μειώσεις φαίνεται ότι θα τις υποστούν τα Δημόσια Νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, οι πιστώσεις για λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων (σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες για εφημερίες των γιατρών και πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων) από τα 2.264 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016, μειώθηκαν στα 2.058 εκατ. ευρώ το 2017 και το 2018 συρρικνώνονται στα 1.439 εκατ. ευρώ.
Μιλάμε για μια μείωση στις πιστώσεις για λειτουργικές δαπάνες το 2018 που φτάνει στο 37% σε σχέση με το 2016 και το 31% σε σχέση με το 2017.
Βεβαίως αυτό θα συνοδευτεί με τη δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 371 εκατ. € για τα Νοσοκομεία και το ΠΕΔΥ, στοιχείο που περιέχεται στην εισηγητική έκθεση και είχε προβλεφθεί επίσης τόσο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού όσο και στο ΜΠΔΣ 2018-2021.
Η δαπάνη για την τακτική μισθοδοσία, αν υπολογίσουμε τις μισθολογικές ωριμάνσεις, παραμένει σχεδόν η ίδια – αυξημένη κατά 49 εκατ. ευρώ, ποσοστό 3% περίπου (από 1.707 εκατ. € το 2017 στα 1756 εκατ. € το 2018).
Οι δαπάνες για εφημερίες και πρόσθετες αμοιβές κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2017 (μικρή αύξηση 3,1% σε σχέση με το 2017 και 6,6% σε σχέση με το 2016). Από 321 εκατ. € το 2016 πήγαμε στα 332 το 2017 και στα 343 το 2018. Όμως εδώ πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι πλέον από αυτό το κονδύλι πληρώνεται ένας αυξημένος αριθμός επικουρικών γιατρών και εργαζομένων καθώς και οι εργαζόμενοι που έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.
Η πρόβλεψη αυτή του προϋπολογισμού ακυρώνει και τους ισχυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας για δεκάδες χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία. Επιπλέον αυτές οι πιστώσεις έρχονται να καλύψουν τη μισθοδοσία των 2000 θέσεων που έχουν εξαγγελθεί από τις αρχές του 2016 και οι οποίες βεβαίως προκηρύχτηκαν στο τέλος του ίδιου χρόνου αλλά θα φτάσουν… στην καλύτερη περίπτωση στα Νοσοκομεία στο πρώτο τετράμηνο το 2018.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Αν δούμε επίσης στο νέο προϋπολογισμό τις δαπάνες για τη πρωτοβάθμια υγεία, είναι καθηλωμένες σχεδόν στα ίδια επίπεδα: 459 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ για το 2018 προβλέπονται 476 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτό και οι εξαγγελίες για την ανάπτυξη των ΤΟΜΥ και γενικότερα τη στήριξη των μονάδων της πρωτοβάθμιας Υγείας θα παραμείνουν κενό γράμμα.
Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι για την κάλυψη των αναγκών για τις μεταναστευτικές ροές δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για το 2018, ενώ το 2017 προβλέπονταν έστω 19 εκατ. ευρώ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Αποτελεί μεγάλη κοροϊδία το ποσό που προβλέπεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το χώρο της Υγείας. Μιλάμε για 35 εκατ. ευρώ (20 εκατ. για έργα από εθνικούς πόρους και 15 εκατ. για συγχρηματοδοτούμενα και από κοινοτικούς). Όμως και αυτά, κατά την πάγια τακτική, σχεδόν ποτέ δε διατίθεται στο μεγαλύτερο μέρος τους. Απλώς καταγράφονται για επικοινωνιακούς λόγους κάθε χρόνο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Η αδυναμία υλοποίησης του σχετικού προγράμματος του 2017 που πρόβλεπε 70 εκατ. €, είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό.
Έτσι λοιπόν οι υποδομές και ο εξοπλισμός στα Νοσοκομεία θα ρημάζουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η πολιτική λιτότητας που έχει συνομολογήσει η Κυβέρνηση με την τρόικα, πλήττει πρώτα από όλα έναν ευαίσθητο κοινωνικό τομέα, όπως είναι αυτός της υγείας. Αυτό αποδεικνύει ότι οι κορώνες για στήριξη του κοινωνικού κράτους  που εκστομίζουν τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας όσο και τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Δυστυχώς, για την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της πρώτη προτεραιότητα είναι να στηριχθεί το κεφάλαιο και οι επιχειρήσεις και όχι να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού σε υπηρεσίες υγείας.»
ΠΗΓΗ: ygeionomikoi.gr
Αυτά τα στοιχεία λοιπόν και οι σχετικοί πίνακες κυκλοφορούν (μπορείτε να μπείτε στο συγκεκριμένο σαιτ να τα δείτε ΟΛΑ αναλυτικά), και αν σκεφτούμε και τα ΧΡΕΗ του κράτους προς τα δημόσια νοσοκομεία, καταλαβαίνετε πως τα πράγματα δεν είναι απλά «σκούρα», είναι ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ.
Για πολλοστή φορά, η ΥΓΕΙΑ δέχεται χτυπήματα, και το τονίζω, η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
Σας λέει κάτι αυτό;
Η μήπως είναι πιο σημαντικά τα «ταλεντ σόου» και τα λοιπά τηλεσκουπίδια;
Α, να μην το ξεχάσω, και οι «εκλογές αρχηγών»….
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

πρόσκληση σε εκδήλωση

Σάββατο 25 Νοεμβρίου παρουσίαση του βιβλίου "Και πίσω πάλι" Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη στον Ιανό

Οι Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο IANOS σας προσκαλούν, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 13.00 σε παιδική εκδήλωση, βασισμένη στο βιβλίο τηςΦραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη
Και πίσω πάλι!
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον ηθοποιό/παιδαγωγό Πατρίκιο Κωστή και την συγγραφέα που πιστεύει ακράδαντα ότι όλοι οι τοίχοι μπορούν με τον κατάλληλο τρόπο να γκρεμιστούν. Μαζί τους και παιδιά του 1ο Δημοτικό σχολ. Χολαργού που κάνουν μια δική τους ανάγνωση της ιστορίας.
Παιδιά, ελάτε και εσείς να βοηθήσετε με τον δικό σας τρόπο τον μικρό Άλκη να πλησιάσει το όνειρό του!
Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 5 ετών και άνω
IANOS CAFÉ , Σταδίου 24, τηλ.:2103217917
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

LINK-8 DSC/VHF

LINK-8 DSC/VHF
Σταθερό Ραδιοτηλέφωνο Θαλάσσης με AIS και μεγαφωνικό σύστημα.Τέλεια ποιότητα και χαρακτηριστικά σε μια πολύ λογική τιμή.
Ισχύς 25W/1W, σταθερό ραδιοτηλέφωνο VHF με DSC.

Χαρακτηριστικά
VHF DSC Class D με ενσωματωμένο δέκτη AIS (σύστημα αναγνώρισης πλοίων) και εμφάνιση τους στην οθόνη του VHF, εάν το συνδέσετε με το GPS – chart Plotter εμφανίζονται τα πλοία στην οθόνη του Plotter σας.
Full Class D DSC, αυτόματη λειτουργία κινδύνου εκπέμπει/λαμβάνει με ακρίβεια θέση πλοίου και κλήσεις ομάδας, μέσω NMEA 0183/NMEA 2000® και τα εμφανίζει στα chartplotters.
Ισχύς 25W/1W DSC.
Σύνδεση σε δίκτυο NMEA® 2000 ή ΝΜΕΑ 0183.
Ανίχνευση θέσης φίλου.
Μπορείτε να ανιχνεύσετε τη θέση των φίλων σας, μέσω του DSC και εμφανίζεται η θέση τους, επάνω στην οθόνη του Lowrance GPS Chartplotter.
Προγραμματισμό με τα ονόματα τους 20 χρηστών με τα MMSI.
Διαθέτει ενδοεπικοινωνία.
Πολύ μεγάλη φωτεινή οθόνη, FSTN matric LCD, για να βλέπετε όλες τις ενδείξεις, με ρυθμιζόμενο φωτισμό LED.
Μέγεθος οθόνης 3 ίντσες/ 76 χιλιοστά.
Ανάλυση οθόνης 128 X 256 pixels.
Υποδοχή σύνδεσης, επιπλέον μεγαφώνου 4W.
Συσκευή και μικρόφωνο, τελείως στεγανά, σύμφωνα με (JIS 7).
Όλα τα διεθνή κανάλια.Περιστροφικό κουμπί, για την επιλογή των καναλιών, με πάτημα, για να εισέλθετε.
Μεγάλο 2,24” (57 mm) μεγάφωνο, για να ακούτε καθαρά και δυνατά, στις μεγάλες ταχύτητες.
Δυνατό μικρόφωνο, με έξι πλήκτρα και ανίχνευση, εύκολο στη χρήση.Λειτουργία τριπλής ανίχνευσης - ακρόασης, αγαπημένων καναλιών.
Λειτουργία διπλής ακρόασης.
Πλήκτρο άμεσης επιλογής, MOB (άνθρωπος στη θάλασσα) και εντολής <πήγαινε στο σημείο>.
Έτοιμη για χωνευτή τοποθέτηση ή σε βάση με κάλυμμα προφύλαξης.
Διαστάσεις συσκευής 18 Χ 9,6 Χ 15,6 cm.
Διαστάσεις μικροφώνου 8,5 Χ 5,1 Χ 3,5cm.
Δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργία.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 6900 N

CRT SUPERSTAR SS 6900 N

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CRT SUPERSTAR SS 6900-N ασύρματος SSB, CB Radio
Πομποδέκτης ερασιτεχνικός 10μ ή CB 240ch,ιδανικός για φορτηγά κλπ .
Διαθέτει
  1. ένδειξη συχνότητας και καναλιού όπως τα κλασικάCB
  2. ενσωματωμένο ECHO
  3. ισχύς ΑΜ 15-20W FM-SSB 35-40 W.
  4. φωτιζόμενες περιγραφές κάθε κουμπιού/πλήκτρου (nigth mode)
  5. ένδειξη στασίμων και προστασία από υψηλά swr κατα την εκπομπή
  6. ένδειξη τάσης μπαταρίας και προστασία
Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή
NormAMATEUR RADIO/CB RADIO 240CH EXPO MODE
ModeAM / FM / USB / LSB / CW / PA
Frequency range28 - 29.7 mHz/25-28mHZ
Power12 Watts AM / 40 Watts FM / 35 Watts BLU (adjust level power AM/FM)
Step of increment10Hz / 100Hz / 1kHz / 10kHz
S-METERYes
SWR METERYes : protection with forbidding TX if TOS to high
CLARIFIERYes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCHOui : élimination du bruit de fond (réglage du niveau en AM/FM/BLU)
ROGER BEEPYes : TX beep end
RF GAINYes : adjust sensibility on RX
MICRO GAINYes : (via menu) adjusts the gain of increasing or decreasing the audio power
Filters NB/ANLYes : noise filters
Filters NB/HI CUTYes : noise filters
DOUBLE WATCH functionYes
TOT functionYes : time out timer
SCAN functionYes : automatic search of busy channels
Various functionsEmergency call + Adjust echo (delay and repeat) + Keyboard lock + (+)10 Khz function + CW tone + Protection against to high input voltage and to unfavorable SWR + Squelch level protection
MikeUP/DOWN selection + 4 pins plug in front pannel with automatic squelch
DisplayDisplay LCD and channel blue + Blue retro lighting
Level displayBlue frequencies meter 7 digits + TX frequencies, SWR, power level …
OptionsProgramming cable + software
Programmable by softwareYes
Size28 x 26 x 6 cm
Weight1.85 kgs
Guaranty2 years

Ο Τεό μαθαίνει να λέει όχι

Ο Τεό μαθαίνει να λέει όχι
Συγγραφέας: Φραντσίσκα Σέιμπολτ
Εικονογράφος: Άντγε Ντρέσερ
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
Ημερομηνία έκδοσης: 2 Οκτωβρίου 2017
Σχήμα: 25Χ25
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-131-0

ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ 6ο OPEN HOUSE THESSALONIKI

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά στο OPEN HOUSE Thessaloniki που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 – 26 Νοεμβρίου, για 6η συνεχή χρονιά, με δωρεάν ξεναγήσεις σε δεκάδες κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και χώρους πολιτισμού.
Οι ξεναγήσεις του ΚΘΒΕ θα πραγματοποιηθούν στο Βασιλικό Θέατρο και στη Μονή Λαζαριστών, δύο χώρους με πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική αξία, από την ημερομηνία της κατασκευής τους.


Νέα κυκλοφορία | ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ | Γιώργος Χατζηθεοφάνους

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ
Κερδίστε έκπτωση 10%  κάνοντας την αγορά σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημαwww.isideris.gr.
Οπισθόφυλλο Βιβλίου
Τι είναι το εθνικό συμφέρον, στο οποίο πολλοί αναφέρονται και το οποίο συχνά οι πολιτικοί επικαλούνται για να δικαιολογήσουν πράξεις και συμπεριφορές; Τι είναι η Εθνική Στρατηγική, την απουσία της οποίας στην Ελλάδα όλοι επισημαίνουν, όπως και την απουσία σχετικών επίσημων θεσμικών κειμένων; Με ποια επιχειρηματολογία ο συγγραφέας απορρίπτει την ιδέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με τη συμμετοχή και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πρόταση που ευρέως κυκλοφορεί διαχρονικά και ιδιαίτερα τελευταία; Γιατί θεωρεί πως ένας τέτοιος θεσμός κινείται έξω από τα όρια της δημοκρατίας; Τι είναι αυτό που οδηγεί τον συγγραφέα να απορρίψει την εθνική συναίνεση ως προαπαιτούμενο σε θεσμικό επίπεδο για τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής; Ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο που προτείνει για τη διαμόρφωση  εθνικής στρατηγικής με τη χρήση των εργαλείων του σύγχρονου management; Τι είναι η Πολιτική Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΠΕΕΑ) και γιατί ο συγγραφέας διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό της ως «Απόρρητη»; Γιατί θεωρεί πως ένα μεγάλο μέρος της αποτροπής απέναντι στην τουρκική απειλή έχει χαθεί και ποια η πρότασή του για την αναβάθμισή της; Υπάρχει αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο και είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι όλοι όσοι θα κληθούν να διαχειριστούν μια κρίση και, κυρίως, αυτοί που θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις, με πρώτο τον πρωθυπουργό της Χώρας; Περισσότερα
Σόλωνος 116, 106  81 Αθήνα                                                                                          
T: 210 3833434 | F: 210 3832294 | contact@isideris.gr 
  If you have no more interest in receiving this, please unsubscribe here

Παρουσίαση της Πολιτισμικής Μνήμης στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΝΗΜΗ
Γραφή, ανάμνηση και πολιτική ταυτότητα
στους πρώιμους ανώτερους πολιτισμούς

Παρασκευή, 24.11.2017 στις 20:00
στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 11
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (ΠΕΚ) σας προσκαλούν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 8.00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 11) στην παρουσίαση του βιβλίου:

Jan Assmann
Η πολιτισμική μνήμη

Γραφή, ανάμνηση και πολιτική ταυτότητα
στους πρώιμους ανώτερους πολιτισμούς
Πρόλογος: Άγγελος Χανιώτης
Επιστημονική επιμέλεια, μετάφραση: Διαμαντής Παναγιωτόπουλος

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Άγγελος Χανιώτης, καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών, Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών, Πρίνστον
Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης
Βασίλης Κ. Γούναρης, καθηγητής Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων, ΑΠΘ
Από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στοβιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη θα ισχύουν ειδικές τιμές σε όλους τους τίτλους των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. 
Περισσότερα για το βιβλίο:
Με τον όρο πολιτισμική μνήμη, που εισήγαγε ο αιγυπτιολόγος Jan Assmann, δεν εννοούμε την ανάμνηση πρόσφατων γεγονότων, αλλά τις παραδόσεις που μεταβιβάζονται προφορικά ή γραπτά στα μέλη μιας κοινότητας. Με βάση παλαιότερες θεωρίες για τη συλλογική μνήμη και χρησιμοποιώντας υλικό από την εθνολογία και την ανθρωπολογία, στο κλασικό πλέον θεωρητικό έργο του ο Assmann ερμηνεύει τους μηχανισμούς συγκρότησης και συντήρησης της πολιτισμικής μνήμης και αναδεικνύει τη σημασία των εγγράμματων πολιτισμών και των κανονικών κειμένων για τη διαμόρφωση συλλογικής ταυτότητας. Με βάση το τρίπτυχο ανάμνηση, γραφή και συλλογική ταυτότητα, ο συγγραφέας μελετά την αρχαία Αίγυπτο και τον τρόπο με τον οποίο το ιερατείο διαμόρφωσε την εικόνα για το παρελθόν της και την κοινωνία της, και στη συνέχεια εξετάζει συγκριτικά ανάλογες διεργασίες σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους: το αρχαίο Ισραήλ και τις ελληνικές πόλεις.
Αμέσως μετά την πρώτη του έκδοση, το βιβλίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και άσκησε βαθιά επίδραση στον χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών, καθώς διαφωτίζει, προβληματίζει και δίνει ερεθίσματα για σκέψη, όχι μόνο για την κατανόηση ιστορικών δεδομένων, αλλά και, ευρύτερα, για τον τρόπο με τον οποίο η ιστορική μνήμη επηρεάζει τη ζωή μας.

Εκδηλώσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη

    

     ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      



Η Μουσική Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της που θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο 2 Δεκεμβρίου στους χώρους της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 17.00 με μία σειρά ξεναγήσεων στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί εργαστήρι γνωριμίας των παιδιών με τα αρχαία μουσικά όργανα.

Το κεντρικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19:00 με την ομιλία του Τίτου Πατρίκιου και θα κορυφωθεί στις 21:00 με το προκλητικό αριστούργημα του Erik Satie Vexations,όπου περισσότεροι από εξήντα (60) κορυφαίοι έλληνες πιανίστες,συνεργάζονται με τους μαθητές τους σε μία μοναδική μαραθώνια σκυταλοδρομία. Η συλλογική αυτή δράση σηματοδοτεί έναν χώρο, που ήταν, είναι και θα είναι σημείο συνάντησης, κυριολεκτικά και μεταφορικά θεσμών, ιδεών και καλλιτεχνών.

Στην ιστοσελίδα www.mmb.org.gr/20xronia μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Είσοδος ελεύθερη
Γίνε και σύ μέρος της γιορτής!

Η Βιβλιοθήκη δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει εθελοντικά στην οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης του εορτασμού των 20 χρόνων της Βιβλιοθήκης και να βοηθήσει έτσι εμπράκτως στην επιτυχή διεξαγωγή της.

Όσοι και όσες επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης συμπληρώστε τη φόρμα εθελοντών

 
Μουσικοθεατρικό αναλόγιο
Η Φύλακας της Τζοκόντα
Η προπώληση ξεκίνησε
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, 20:00  Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 19:00

Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο όπου νέοι μουσικοί αναγεννησιακής μουσικής συναντούν τη μεγαλοφυΐα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και το μυστήριο που τον περιβάλλει.

Μήπως η Μάγδα Μαυρογιάννη ως μυστηριώδης φύλακας του πίνακα, ο Δημήτρης Κούντουρας με το σύνολο αναγεννησιακών οργάνων και ο εικαστικός Βασίλης Γαρυφαλλάκης στο ρόλο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με τις απρόσμενες παρεμβάσεις ξυπνήσουν το παρελθόν και το φάντασμα του Λεονάρντο ξεδιπλώνοντας την ιστορία;
 
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
  
 
Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Τρομπέτα: Ένα όργανο διαχρονικό
Ομιλητής: Νίκος Ξανθούλης
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 18:00
Ο φετινός πρώτος κύκλος του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας υπό τον τίτλο "Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους" συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 18:00 με τον Νίκο Ξανθούλη, ο οποίος θα παρουσιάσει τη τρομπέτα. 
Ακολουθούν 2 ακόμα ομιλίες έγκριτων μουσικών για 2 διαφορετικά μουσικά όργανα. Δηλώστε συμμετοχή και παρακολουθήστε την ομιλία και όποια ή όποιες από τις επόμενες επιθυμείτε. 
Περισσότερες πληροφορίες
 Εγγραφή 
 
 

 chronomichani 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά
Μουσική με τα κρεμμυδάκια
για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 11:00 & 12:30

Τα εισιτήρια του προγράμματος έχουν εξαντληθεί.

Η προπώληση των εισιτηρίων για προγάμματα του 2018 θα ξεκινήσει 18 Δεκεμβρίου 2017
 

 

 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους
Κόμικς σε playlist
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 15:00

Με όχημα τα κόμικς, πραγματοποιείται ένα ταξίδι σε διαφορετικά μουσικά είδη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης των κόμικς και παράλληλα να εξερευνήσουν τη σύνδεση της μουσικής με την εικόνα.

 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
   

   
Θέατρο για παιδιά
...κι εμείς καλύτερα!
για παιδιά 3-9 ετώνΚυριακή 26  Νοεμβρίου, 11:30 
Το νέο έργο της ομάδας ΝΤΟΥΘ, είναι ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα και με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
 

 
Θέατρο για παιδιά
Μίλα και Σουτ
για παιδιά 4-10 ετών
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 15:00
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Κι ενώ στην Πόλη της Μελωδίας, οι φλύαρες νότες έχουν διώξει από την πόλη τους τις ντροπαλές παύσεις, ένα τρομερό λάθος, θα φέρει μια παύση, τον Σουτ, αντιμέτωπο με τη νότα Μίλα που έχει μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
   

   
Εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη
Το πρόσωπο και το έργο.Αφιέρωμα στην ενδυματολόγο Ιωάννα Παπαντωνίου

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 18:30 
Διοργάνωση Εταιρεία Σπουδών Σχολής Μωραΐτη

Η Ιωάννα Παπαντωνίου συνομιλεί με τον Γιάννη Ζέρβα, τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο και την Ιωάννα Πετροπούλου

Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής| Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Αθήνα 11521| Τηλ: 210 7282778 | library@megaron.gr