Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση Δασικών Συνεταιρισμών

Ανακοίνωση Δασικών Συνεταιρισμών
 
Οι δασικοί συνεταιρισμοί Μ.Παναγίας, Ιερισσού και Σταυρού μετράνε πολλά χρόνια ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε δασεργάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Μεγαλώσαμε μέσα στα βουνά της Χαλκιδικής και μέσα από αυτά μεγαλώσαμε και τα παιδιά μας.
Τα τελευταία χρόνια όπως και όλα τα επαγγέλματα στην χώρα πληγήκαμε και εμείς από την οικονομική κρίση. Όπως και τα περισσότερα νοικοκυριά των χωριών μας, περάσαμε δύσκολα. Αλλά κρατηθήκαμε με το κεφάλι ψηλά γιατί θέλαμε να είμαστε υπερήφανοι στα μάτια των παιδιών μας.
Μέσα σε αυτές της δυσκολίες εμφανίστηκε και ο μεγάλος χορηγός, η Ελληνικός Χρυσός. Η εταιρεία έκανε πολλές προσπάθειες να πείσει τους Δασικούς συνεταιρισμούς να γίνουν συνένοχοι στην αποψίλωση του Κακάβου. Με αποφάσεις των Συνεταιρισμών μας δεν δεχτήκαμε καμία προσφορά, παρόλο που το αντίτιμο ήταν τεράστιο και η χρονική περίοδος πολύ δύσκολη για μας. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι θα μπορούσε άνθρωπος που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο βουνό μας να γίνει φυσικός αυτουργός στην καταστροφή του.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να εφεύρει νέο ''συνεταιρισμό”, το δασικό σωματείο ''Σκουριές 2012'', τα μέλη του οποίου, εμείς που βρισκόμαστε κάθε μέρα στο βουνό δεν τους είδαμε ποτέ μέχρι τότε να εργάζονται ως δασεργάτες. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοχαρακτηρίζονται “σωματείο” και όχι συνεταιρισμός, όπως όλοι οι δασικοί συνεταιρισμοί της χώρας.
Οι πραγματικοί δασεργάτες είναι άνθρωποι με εμπειρία, εκπαίδευση, τεχνικές γνώσεις. Σέβονται απόλυτα το δάσος και το περιβάλλον. Ζουν από το δάσος και για να συνεχίσουν να ζουν πρέπει να συνεχίσει και το δάσος να υπάρχει. Ο τρόπος που υλοτομούν είναι στοχευμένος και τελικά βοηθά στην αναγέννηση του δάσους. Η, κατ΄ευφημισμό, υλοτομία που γίνεται από την Ελληνικός Χρυσός στον Κάκαβο, είναι ουσιαστικά η καταστροφή τους δάσους και κατ΄επέκταση η καταστροφή του επαγγέλματός μας. 
Το δικαίωμα στην εργασία συμφωνούμε όλοι ότι είναι Ιερό. Αυτοί που μέχρι και χθες κατέστρεφαν με την ''εργασία τους'' το δικό μας μέλλον στην εργασία, ήρθε η ώρα να σταματήσουν. Καλωσορίζουμε την παύση της υλοτομίας στις Σκουριές (στο Λάκκο Καρατζά). Και ευχόμαστε οι επόμενοι που θα υλοτομήσουν το βουνό να είναι με εντολή του δασαρχείου για τις ανάγκες των κατοίκων και του βουνού και όχι προς εξυπηρέτηση της Ελληνικός Χρυσός.

Δασικός Συνεταιρισμός Μ. Παναγίας
Δασικός Συνεταιρισμός Ιερισσού
Δασικός Συνεταιρισμός Σταυρού Δ. Βόλβης “Η Ένωση”

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ

Εδώ είμαστε πάλι, με τι άλλο;
Το ΓΝΩΣΤΟ σε όλους θέμα (ανάθεμα) με τα ΚΕΠΑ, τα οποία ναι μεν έγιναν (υποτίθεται) τόσο για την καλύτερη «εικόνα» των ασθενών απέναντι στους ασφαλιστικούς φορείς, όσο και για το ΤΕΛΟΣ (εδώ ειδικά γελάμε και κλαίμε) της ταλαιπωρίας των ατόμων με ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ και ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, αλλά, υπάρχει αυτό το ρημάδι το ΑΛΛΑ, όπως αποδεικνύεται μόνο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αντίθετα μάλιστα, η κατάσταση έχει μπλεχτεί (μέρα με τη μέρα) όλο και πιο πολύ.
Όταν σε παλαιότερο άρθρο μου έγραψα πως ΣΚΟΠΙΜΑ το τοπίο με τη νομοθεσία αλλά και με τα ΚΕΠΑ είναι ΘΟΛΟ, ορισμένοι «καλοθελητές» που εξυπηρετούν (η εκπροσωπούν;) ύποπτα συμφέροντα, όρμησαν να με φάνε ζωντανό, γιατί με τα γραπτά μου τους χαλούσα την «συνταγή», μόνο που δεν έλαβαν υπόψη ΟΛΟΙ αυτοί πως όσα γράφω, προέρχονται από μαρτυρίες – καταγγελίες ασθενών και γιατρών.
Πολλές φορές έγραψα πως η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ δημιουργίας αλλά και λειτουργίας των ΚΕΠΑ, όπως και η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ αλλά και η ΑΓΝΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και οι ΑΔΙΚΙΕΣ με τη σύνταξη της Λίστας με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, δεν έχουν προηγούμενο.
Θα επαναλάβω πως στη χώρα μας, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες αντιμετωπίζονται με τον πλέον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, τον πλέον ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο τόσο από τον απλό κόσμο, όσο και τις εκαστοτε «κυβερνήσεις».

Μάλιστα, για να μην ξεχνιόμαστε, σύμφωνα με τα πιστεύω «κάποιων», «Υπέρ της στείρωσης - ακόμη και της ευθανασίας - ατόμων με ειδικές ανάγκες ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα τάσσονται, προκειμένου να προστατευτεί η "λευκή φυλή", σύμφωνα με άρθρο που βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της για την Οικολογία και τον... Φυλετικό Ανθρωπισμό.»
Έτσι, για να μη βγουν κάποιοι και αρχίσουν τις ίδιες μπούρδες τους……
Πάμε όμως στην περιβόητη «ΛΙΣΤΑ» των 43 παθήσεων, τη ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, που σύμφωνα Και με την «τελευταία οδηγία» από το ΙΚΑ, είναι
«Χωρίς αναδρομική ισχύ ο νόμος για την επ’ αόριστον απαλλαγή των αναπήρων από επανέλεγχο στα ΚΕΠΑ.
Και συγκεκριμένα, ερμηνευτική εγκύκλιο σχετικά με τις 43 παθήσεις που κρίνονται επ’ αόριστον από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), εξέδωσε το ΙΚΑ. Σύμφωνα με αυτήν, η σχετική νομοθεσία δεν έχει αναδρομική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη κι αν ένας ανάπηρος δικαιούνται εφάπαξ απαλλαγή από τη διαδικασία επανεξέτασης σε ΚΕΠΑ, υποχρεούται να ξαναπεράσει από έλεγχο εφόσον η περίπτωσή του είχε κριθεί πριν από την ημέρα δημοσίευσης του σχετικού νόμου (ΦΕΚ 2906/τ.Β΄/ 18-11-2013).
Με λίγα λόγια, χιλιάδες ανάπηροι συμπολίτες μας είναι υποχρεωμένοι να ξαναπεράσουν από την ταλαιπωρία της επανεξέτασης, ακόμη κι αν υποφέρουν από μόνιμη και μη αναστρέψιμη πάθηση... Υπενθυμίζεται πως η λίστα με τις 43 παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άτομα με απώλειες μελών, τυφλούς, νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με μεσογειακή αναιμία κ.ά……»

Είπατε κάτι ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ;
Και μια και μίλησα ποιο πάνω για ΑΔΙΚΙΕΣ, πάρτε μια «γεύση» από το γενικότερο ΜΠΑΧΑΛΟ των «ΝΟΜΩΝ και των ΚΕΠΑ», επιβεβαίωση ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΑΓΝΟΙΑΣ, και άντε μην πω κι άλλα…
.
«Για να γράψω αυτό το κείμενο πληκτρολογώ με το αριστερό μου χέρι μόνο, όπως έχω μάθει να κάνω εδώ και 5 χρόνια, όταν το δεξί σταμάτησε εντελώς να λειτουργεί εξ αιτίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας με την οποία συν –κατοικώ από το 2002. Παράλληλα βέβαια και το δεξιό μου πόδι δεν υπακούει, δεν έχει καμιά δύναμη δεν λειτουργεί. Η σκλήρυνση δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αυτό το γνωρίζουμε καλά οι πάσχοντες αλλά και οι δικοί μας άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά μαζί μας. Να προσθέσω και τις ορθοκυστικές διαταραχές που επίσης προκαλούνται από την νόσο, και έχουμε το κοκτέιλ της καθημερινότητας όχι μόνο της δικής μου αλλά και πολλών άλλων ασθενών. Οι πτώσεις μέσα και έξω από το σπίτι, οι καθημερινές ενέσεις, οι φυσιοθεραπείες στο σπίτι, η διαδικασία της ατομικής υγιεινής, η αναπηρική καρέκλα, τα 5 χάπια την ημέρα, το τρέξιμο της συζύγου μου, παράλληλα με την εργασία της στο σχολείο για φάρμακα, θεωρήσεις, εγκρίσεις κλπ δίνουν μια εικόνα της καθημερινότητας αυτού που είχε την ατυχία να νοσήσει από σκλήρυνση.
Η καθημερινή ζωή εν Ελλάδι όμως είναι ακόμη σκληρότερη από τη νόσο, ιδιαίτερα όταν χρειαστεί να εμπλακείς με τα ΚΕΠΑ (Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας), θα αφηγηθώ όσο πιο σύντομα μπορώ την εμπειρία μου: Κατέθεσα στις 13-7-2013 όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν (ιατρική γνωμάτευση από κρατικό νοσοκομείο με περιγραφή της παρούσας κατάστασης και το ιστορικό της νόσου, μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, εξουσιοδότηση στην σύζυγο μου θεωρημένη παρακαλώ για το γνήσιο της υπογραφής μου). Με κάλεσαν να περάσω στις 25-2-2014 (και μην πει κανένας για την απεργία των γιατρών γιατί οι καθυστερήσεις υπήρχαν και πριν την απεργία), με τη βοήθεια της συζύγου μου και ενός φίλου για να σπρώχνει την αναπηρική καρέκλα φθάσαμε με ταξί στην πλατεία Αριστοτέλους (δεν θα μπορούσε άραγε η επιτροπή να λειτουργεί κάπου αλλού; αντί για το κέντρο της πόλης; πχ σε ένα νοσοκομείο με πιο εύκολη πρόσβαση, πιο ευρύχωρα ασανσέρ, στο συγκεκριμένο κτίριο με τα βίας χωρούσε η αναπηρική καρέκλα στο ασανσέρ αλλά όχι και ο συνοδός.) Αναμονή στο δεύτερο όροφο περίπου 3 ώρες, οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ σε κατάσταση πανικού, άνθρωποι μόνοι με προβλήματα όρασης να προσπαθούν να βρουν το όνομά τους στις καταστάσεις έξω τις πόρτες (δεν θα μπορούσαν άραγε να έχουν μεγαλύτερα γράμματα;) άλλοι να παρακαλούν για μια αναπηρική καρέκλα κι αυτή να μην βρίσκεται πουθενά. Όταν κάποτε ήρθε η σειρά μου βρεθήκαμε μπροστά σε 3 γιατρούς υποθέτω νευρολόγους, οι 2 κοιτούσαν τα χαρτιά μήπως και λείπει κάτι, ο τρίτος με ένα σφυράκι στο χέρι κτύπησε το εσωτερικό του αγκώνα στο δεξιό μου χέρι (αυτό που δεν λειτουργεί) και επίσης το δεξιό γόνατό μου, μου είπε να σφίξω τη δεξιά γροθιά, του απάντησα πως τα δάκτυλα μου δεν λυγίζουν ούτε και ανοίγουν, βρίσκονται σε μια μόνιμη θέση αγκυλωμένα ούτε ανοικτά ούτε κλειστά, μισάνοιχτα ή μισόκλειστα, οι ομοιοπαθείς θα με καταλάβουν. Μετά από περίπου 6 λεπτά μας είπαν πως τελειώσαμε λέγοντας σε 15 μέρες να πάμε να πάρουμε την απόφαση. Φεύγοντας αναρωτιόμουν αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν κλινική εμπειρία από την εποχή που έκαναν ειδικότητα ή γνωρίσουν μόνο να συνταγογραφούν;
Στις 6-3-2014 πήραμε την απόφαση στα χέρια μας, ποσοστό αναπηρίας 67 %, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Επίσης αποφάσισαν πως δεν χρήζω βοήθειας παρ όλο που χαρακτηρίζουν την κατάσταση μου δεξιά ημιπληγία, το ότι δεν μπορώ να κάνω ούτε βήμα μόνος μου δεν τους απασχολεί. Επίσης αποφάσισαν πως δεν έχω δικαίωμα στο εξωιδρυματικό επίδομα (η δαπάνη για φυσιοθεραπείες και το 25% συμμετοχή στα φάρμακα για τα συμπτώματα της νόσου δεν τους ενδιαφέρουν). Συμπέρασμα: Οι εν λόγω κύριοι δεν λειτουργούν με ιατρικά κριτήρια, μοιάζουν να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, το ποιος τους έδωσε την εντολή να περιορίσουν τα ποσοστά αναπηρίας δεν θα το μάθουμε ποτέ ούτε και θα βγει κάποιος να πάρει την ευθύνη, το ερώτημα είναι γιατί αυτός ο περιορισμός δεν γίνεται με διοικητικούς τρόπους από τη μεριά της πολιτείας; Τι χρειάζονται οι γιατροί και η ταλαιπωρία που τραβάμε; Για επιστημονικό άλλοθι; Για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά; Ας το ερμηνεύσει ο κάθε ένας...
Έχω δικαίωμα ένστασης εντός 10 ημερών κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας και να εξεταστώ (πότε;) από δευτεροβάθμια, δεν ξέρω αν θα το κάνω, αν έχω το κουράγιο να υποβληθώ πάλι σ’ αυτή την ταλαιπωρία, το πρόσωπο του τέρατος είναι πιο σκληρό από την αρρώστια, γνωρίζω πως και άλλοι έχουν υποστεί αυτήν την αναλγησία μακάρι να ήμουν μόνο εγώ, αφιερώνω αυτές τις γραμμές σε όλους αυτούς και ενώνω τη φωνή μου με τη δική τους.»

Θα επανέλθω φίλοι μου, γιατί είναι ΠΟΛΛΑ τα παράλογα, και το «παιχνίδι» κάποιων συνεχίζεται.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Εκδηλώσεις σε Αθήνα,Θεσ/νικη, Λάρισα, Βόλο και προτάσεις

Για να δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις για τον μήνα Μάρτιο μπείτε ΕΔΩ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Χρυσάνθη Καραΐσκου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμμα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά της Χρυσάνθης Καραίσκου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν της Χρυσηίδας Δημουλίδου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ .
Η Κάρμεν Ρουγγέρη ή «Η Κάρμεν των παιδιών» όπως της αρέσει να την λένε, θα καταθέσει την εμπειρία της για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια θεατρική ομάδα και ακόμα πως μπορεί να γεννηθεί παράσταση από παιδιά σ’ ένα σχολείο ή σε μια γειτονιά χωρίς πολλά έξοδα αλλά με μεράκι φαντασία και πολλή πολλή δουλειά.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον Χορίαμβο, Γαληνού 5, Λάρισα την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 10 το πρωί.
Ακόμα θα απαντήσει στις απορίες και τις ερωτήσεις σας .
Σκοπός μας να γίνουμε μια ωραία παρέα να αποκτήσουμε γνώσεις πάνω στο θέατρο και βέβαια να περάσουμε ωραία!!!
Είσοδος 35 ευρώ.
Φοιτητικό 25 ευρώ

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Διοργάνωση
Εκδόσεις Διάπλαση και βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό παραμύθι
Δηλώσεις συμμετοχής βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό παραμύθι, Αθαν. Διάκου 5 Λάρισα Τηλ. 2410537791

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

POLMAR SHARK2 VHF MARINE TRANSCEIVER - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

POLMAR SHARK2 VHF MARINE TRANSCEIVER
Το Polmar Shark2 είναι ένας νέας γενιάς θαλάσσιος VHF πομποδέκτης με DSC Class D, που παρέχει όλες τις βασικές λειτουργίες για τις θαλάσσιες επικοινωνίες.
Το Shark2 έχει σχεδιαστεί για αναψυχή όσο και για επαγγελματική χρήση.
Διατίθεται επίσης σε μαύρη έκδοση.
MARINE VHF TRANSCEIVER
ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ATIS
Αντοχή στο νερό - JIS 7
DSC (Ψηφιακή Επιλεκτική Κλήση), Classe D σύμφωνα με το ITU-R M493-10 πρότυπο.
Λειτουργία ATIS.
Ευρεία οθόνη dot matrix LCD
48 x 47 χιλιοστά, 128 x 128 - COG Τύπος.
Ρυθμιζόμενη οπίσθιου φωτισμού οθόνη.
Πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα διεθνή κανάλια (που έχουν διατεθεί).
GPS εισόδου για αυτόματη ενημέρωση της γεωγραφικής της θέσης και ώρα UTC.
Δεύτερος δέκτης για το κανάλι 70.
Dual Watch / TRI ρολόι.
Προτεραιότητα ανίχνευσης καναλιών.
Κανάλια μνήμης.
Μνήμη σάρωσης καναλιών.
16 Channel.
Υψηλή / Χαμηλή μετάδοση (25 e 1 W).
Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση, όγκος, επιλογή καναλιού και φίμωσης κουμπί.
Μικρόφωνο χειρός με πλήκτρο PTT, υψηλή / χαμηλή ελέγχου ισχύος, κανάλι 16 κλήση, Up / Down επιλογή καναλιού.
Διατίθεται σε δύο χρώματα: μαύρο και λευκό
Παραδίδεται με: μικρόφωνο, τοποθέτηση gimbal, καλώδιο, βίδες και εγχειρίδιο χρήσης.
TECHNICAL SPECIFICATION
Frequency range
TX 156.025 ~157.425MHz - RX 156.025 ~162.025 MHz
Mode
FM (16koG3E) - DSC (16k0G2B)
Power supply
12V CC±15% (negative ground)
Current drain (at 13.8V)
Tx alta(25W) 5.5A typical - Max audio 0.8A typical
Frequency stability
±10ppm (-15 °C to +55 °C)
Antenna impedance
50 Ohm
Microphone
condenser type
Sensivity at 12dB Sinad
0.5μV
Adjacent Channel Rejection
70dB
Audio output power
2W @ 8 Ohm
Audio distorsion
10%
RF Output power
High: 25 W - Low: 1W
Dimensions (H x L x D)
71×161×147mm
Weight
1290 g

ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ DE PROFUNDIS - 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ [2 ΜΑΡΤΙΟΥ]

Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις, βιβλιοπαρουσίαση

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου
«Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις.
Ελλάς – Σερβία – Ορθοδοξία»

του Σταύρου Τζίμα
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην
ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα)

το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στις 12:00 μ.
Εκδόσεις Επίκεντρο,Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148 books@epikentro.gr  www.epikentro.gr

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΤΟ



ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Κοντό.
Ελάτε να διαβάσουμε μαζί τα ποιήματά του.
Διαλέξτε ένα ποίημα από το έργο του Γιάννη Κοντού για να το διαβάσουμε παρέα τιμώντας έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ποίησης της γενιάς του ’70.
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015, στις 8 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Τη βραδιά θα συντονίσει η για χρόνια συνεργάτιδά του Ελένη Μπούρα.
Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και διαβάζουν οι:
Τατιάνα Αβέρωφ, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Αναστάσης Βιστωνίτης, Κωστής Γκιμοσούλης, Νίκος Δαββέτας, Γιώργος Δουατζής, Σοφία Ζαραμπούκα, Άλκη Ζέη, Νίκος Θρασυβούλου, Διονύσης Καραβασίλης, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Στάθης Κουτσούνης, Χριστόφορος Λιοντάκης, Αλέξιος Μάινας, Γιώργος Μανιώτης, Σοφία Μαντουβάλου, Άρης Μαραγκόπουλος, Ελένη Μπούρα, Αλέξης Πανσέληνος, Βάσω Παπαγεωργίου, Νώντας Παπαγεωργίου, Τίτος Πατρίκιος, Σταμάτης Πολενάκης, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Νίκος Σιδέρης, Ντίνος Σιώτης, Γιώργος Συμπάρδης, Θωμάς Τσαλαπάτης, Έλενα Χουζούρη, Ελιάνα Χουρμουζιάδου
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην ποιητική βραδιά του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr τα εξής στοιχεία, με την ένδειξη «Βραδιά Ποίησης».
• Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.
• Τον τίτλο του ποιήματος από το έργο του Γιάννη Κοντού που θα διαβάσετε και τον αριθμό των λέξεων του ποιήματος.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 13/3/2015.
• Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
• Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΤΟ
Ο Γιάννης Κοντός γεννήθηκε στο Αίγιο το 1943. Σπούδασε οικονομικά. Μεταξύ 1971-1976 διατήρησε, μαζί με τον Θανάση Νιάρχο, το βιβλιοπωλείο «Ηνίοχος», σημείο συνάντησης λογοτεχνών και διανοούμενων κατά τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας. Πρωτοδημοσίευσε το 1965. Έχει εκδώσει δεκαέξι ποιητικές συλλογές, τέσσερα βιβλία για παιδιά και πέντε βιβλία με πεζά.
Ποιήματα και κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Το 1973 πήρε τη χορηγία Ford. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Το 1978 κυκλοφόρησαν στα αγγλικά δύο εκδόσεις με επιλογές ποιημάτων του. Η μία σε μετάφραση Γιάννη Γκούμα, με τίτλο Mercurial Time, και η δεύτερη σε μετάφραση Γιάννη Σταθάτου, με τίτλο Danger in the Streets.
Τον Απρίλιο του 1992 εκδόθηκε το βιβλίο Όταν πάνω από την πόλη ακούγεται ένα τύμπανο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, εικονογραφημένο από τον ζωγράφο Δημήτρη Μυταρά, που περιλαμβάνει επιλογές ποιημάτων του. Το ενδέκατο βιβλίο του, Πρόκες στα σύννεφα (1999), είναι μια ανθολόγηση όλων των ποιητικών του βιβλίων, που επιμελήθηκε ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, την οποία συμπλήρωσε με είκοσι χαρακτικά. Το 1998 του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. Το 2001 εξέδωσε ένα βιβλίο για παιδιά με τίτλο Ο Αριστείδης ο μικρός ιπποπόταμος, με ζωγραφιές του Δημήτρη Μυταρά, το οποίο απέσπασε τον έπαινο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 2004 εξέδωσε και δεύτερο βιβλίο για παιδιά, Τα Χριστούγεννα έρχονται, με ζωγραφιές του Αλέκου Φασιανού, ενώ το 2009 εξέδωσε το παιδικό Τα παραμύθια του καλού μάγου, με ζωγραφιές του Φαίδωνα Πατρικαλάκη. Το 2009 τιμήθηκε με το βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του ήταν: Η στάθμη του σώματος (Μεταίχμιο 2010), Τα ποιήματα 1970-2010 (Τόπος 2013), Μυστικά τοπία (Τόπος 2014), Θανάσιμα επαγγέλματα (Εκδόσεις των Φίλων 2015) και το παιδικό βιβλίο Η αρκούδα και το βατραχάκι με εικονογράφηση του Αλέκου Φασιανού (Παπαδόπουλος 2015).
Επί σειρά ετών ήταν σύμβουλος έκδοσης στις εκδόσεις Κέδρος και από το 2009 έως το 2012 στις εκδόσεις Μεταίχμιο. Διατηρούσε κατά διαστήματα συνεργασία με περιοδικά της χώρας μας και του εξωτερικού, ενώ τα τελευταία χρόνια δίδασκε σε σχολή θεάτρου.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Αυτά που αγαπήσατε την προηγούμενη εβδομάδα

ArtTravel
Εντυπωσιακές φωτογραφίες!!!  
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
 

Επώνυμα Storages σε άμεση διαθεσιμότητα και στις καλύτερες τιμές της αγοράς!