Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Κατσουλάρης Κώστας Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου ΣΕΙΡΑ: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ: 120 ΕΤΟΣ: 2010 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14.0 x 21.0 ISBN: 978-960-19-0553-2 Mια ασυνήθιστη ιστορία για τη ζήλια, από την αντρική σκοπιά. «Καμιά φορά, όταν ήμασταν έξω, ήμουν βέβαιος ότι στρέφοντας απότομα το κεφάλι μου, θα τον έπιανα στα πράσα. Να στέκεσαι ακίνητος, βαρύς και άκαμπτος, στο διπλανό τραπέζι ή μέσα στο αυτοκίνητό του, με το τσιγάρο στο χέρι και το βλέμμα καρφωμένο πάνω της∙ το ίδιο βλέμμα που είχα προλάβει να αποτυπώσω χρόνια πριν στο ιατρείο μου, και το οποίο δεν θα είχε όλον αυτό τον καιρό αλλάξει στο παραμικρό. Ήταν ένα βλέμμα απέραντης αγάπης και κατανόησης, ένα βλέμμα που περιελάμβανε τον πόθο αλλά και το αντίθετό του, τον κατευνασμό. Κάτι βαθύ και πρωτογενές τούς συνέδεε, κάτι στο οποίο δεν είχα, ούτε θα είχα ποτέ, μερίδιο. Ήμουν αποκλεισμένος». Το απόσπασμα είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του δράματος ή της αρρώστιας ή του παραλογισμού που διακατέχει τον κεντρικό ήρωα. Ο οποίος πείθεται ολοένα και περισσότερο, από μικρές ενδείξεις που στο μυαλό του μετατρέπονται σε ισχυρές αποδείξεις, ότι ένα άλλος άντρας έχει κερδίσει την καρδιά και το κορμί της γυναίκας του. Οι λογικοφανείς υποψίες του θα γίνουν έμμονη ιδέα, παρανοϊκή, και θα οδηγήσουν τη σχέση στα έσχατα όριά της. Η διάλυση του γάμου του θα επέλθει τελικά από δική του υπαιτιότητα, καθώς η γυναίκα του θα τον συλλάβει να την απατά… «Ο δρόμος για την κόλαση των αντρών είναι στρωμένος με λογικές σκέψεις», μας λέει ο συγγραφέας. Μια ιστορία ζήλιας και απώλειας: πώς η υποψία μπορεί να σε μεταμορφώσει σ’ έναν άγνωστο.

ΚΘΒΕ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΩΝ ΔΑΣΟΥΣ - ΓΗΣ (ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟ 2010
ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 Τετάρτη 2 Ιουνίου Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου (επικοινωνία με www.showhat.gr, τηλ: 210 6705700) Δευτέρα 14 Ιουνίου Συναυλία Ελευθερίας Αρβανιτάκη – Τάνιας Τσανακλίδου (επικοινωνία με www.onstage.gr ), τηλ: 210 7475080) Τετάρτη 30 Ιουνίου «Τρωάδες» (επικοινωνία με www.theatroneoukosmou.gr ), τηλ: 210 9212900) ΙΟΥΛΙΟΣ 2010
Πέμπτη 1 Ιουλίου «Τρωάδες» (επικοινωνία με www.theatroneoukosmou.gr ), τηλ: 2109212900) Δευτέρα 5, Τρίτη 6 Ιουλίου «Ιππείς» (επικοινωνία με www.theaterdiadromi.gr ), τηλ: 2310 271116) Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 Ιουλίου «Αχαρνής» - Κ.Θ.Β.Ε. (επικοινωνία με www.ntng.gr , τηλ: 2310 223528) Τετάρτη 21, Πέμπτη 22 Ιουλίου «Πλούτος – Πενίας Θρίαμβος» - Θέατρο Τέχνης (επικοινωνία τηλ: 210 3222760) Δευτέρα 26, Τρίτη 27 Ιουλίου «H Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» (επικοινωνία με www.elthea.gr , τηλ: 210 3388590) ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 Πέμπτη 10 Ιουνίου Γιάννης Μπέζος, Αφιέρωμα «Ζαμπέτας» (επικοινωνία με www.elthea.gr , τηλ: 210 3388590) Τετάρτη 16 Ιουνίου Συναυλία Σωκράτη Μάλαμα (επικοινωνία με ΗΧΟΧΡΩΜΑ, τηλ: 2310 334044) Δευτέρα 21 Ιουνίου Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη (επικοινωνία με www.onstage.gr , τηλ: 210 7475080) ΙΟΥΛΙΟΣ 2010 Παρασκευή 2 Ιουλίου Συναυλία Αφοί Κατσιμίχα (επικοινωνία με www.didimusic. gr , τηλ: 210 8820426) Σάββατο 3 Ιουλίου Συναυλία Diana Krall (επικοινωνία με www.didimusic. gr , τηλ: 210 8820426) Δευτέρα 5 Ιουλίου Συναυλία Έλενα Παπαρίζου – Onirama (επικοινωνία με Γαλαξίας Παραγωγές, τηλ: 210 6898215) Παρασκευή 9 Ιουλίου Συναυλία Pink Martini (επικοινωνία με www.intershow.eu , τηλ: 2310 968909) Δευτέρα 12, Τρίτη 13 Ιουλίου «Οιδίπους Τύραννος» – Αμφιθέατρο (επικοινωνία με Culture Factory, τηλ: 2310 428007) Δευτέρα 19 Ιουλίου Συναυλία Blues Brothers (επικοινωνία με www.lavris.gr , τηλ: 210 7258510)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Με τα χέρια σταυρωμένα... Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ Συγγραφέας : Κακούρη Αθηνά ISBN: 9789601636191 Σελίδες: 228 Ο υπολογισμός ογδόντα χρόνων ζωής ενός συγγραφέα θα μπορούσε άνετα να γεμίσει δυο και τρεις χιλιάδες σελίδες, Όλα αυτά δε –όλα όσα έζησε, διάβασε, ένιωσε, σκέφτηκε, φαντάστηκε– έχουν συνάφεια με το έργο του. Αυτά είναι το κελάρι της κουζίνας του. Αλλά, όπως σ’ ένα μυθιστόρημα πρέπει να διαλέξεις ποια γεγονότα θα αποδώσουν καλύτερα την ιστορία που θέλεις να πεις, έτσι και στο Με τα χέρια σταυρωμένα η Αθηνά Κακούρη, επιλέγοντας, μιλά με σύντομα και ζουμερά κεφάλαια για εκείνα που θεωρεί ότι κυρίως την έκαναν να γράψει όσα γράφει και όπως τα γράφει, με την ελπίδα πως θα κάνει «μέσα από το ακύμαντο και αχανές πέλαγος του παγωμένου παρελθόντος χρόνου, κάτι να σαλέψει και ν’ ανασάνει. Ναύτη, καλέ ναύτη, ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;»

iPanic vol 16 - Και να δούμε τώρα ποιός θα μας πρωτοδείρει... Οι πολιτικοί ή η Ντούβλη;

iPanic vol 16 - Και να δούμε τώρα ποιός θα μας πρωτοδείρει... Οι πολιτικοί ή η Ντούβλη; http://www.ipanicmag.com/2010/05/ipanic-vol-16.html Δέκατο έκτο τεύχος iPanic online. Με μπόλικη οργή (βλ πολιτικοοικονοικές εξελίξεις) και αναγούλα (βλ τσόντα Ντούβλη). Και κάπου ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη (διαλέξτε εσείς ποια είναι ποιά) βρίσκουμε το κουράγιο να σπάσουμε λίγο πλάκα, να πούμε αλήθειες που θάβονται από τα pr-ατζίδικα media και γενικότερα να κάνουμε τα δικά μας. Και με λίγη... κεκτημένη ταχύτητα από τις 1.300.000 αναγνώσεις του προηγούμενου τεύχους. Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και σας κάνουμε μία μικρή περιγραφή του τι ετοιμάσαμε γι αυτό το μήνα: Παρουσιάζουμε την πιο sexy dj από την Θεσσαλονίκη.
Για να λέμε την αλήθεια μόλις είδαμε την Desdemona... μας γύρισε το μάτι! Θαυμάζουμε την kinky πλευρά της Christina Aguilera! Αποχαιρετούμε (έστω και καθυστερημένα) τον Μάνο Ξυδούς έτσι όπως του πρέπει: με τις καλύτερες on stage στιγμές του. Αναλύουμε τις λαμογιές και τα ψέματα του πρωθυπουργού Μένουμε με ανοιχτό το... στόμα βλέποντας πανεπιστήμιο να καλεί pornstars για να παραδώσουν σεμινάρια στοματικού έρωτα! Ο Πάνος Πιλάτος γράφει για τις νυχτοβασίες στην πόλη του αίσχους. Η Λόλα συνεχίζει ακάθεκτη να απαντά σε όσους τολμούν να της στέλνουν email. Ο spooky teller Kon Kostas ολοκληρώνει επιτέλους την ιστορία του. Η Miss Pink Panther μας αναλύει του 10 λόγους για τους οποίους κάνει καλό το συχνό σεξ. Ο Κωνσταντίνος Βαμβακούσης και ο David Oster δείχνουν τα καλούδια που ψάρεψαν οι φωτογραφικοί τους φακοί στην Erotica. Έχουμε κι άλλα πολλά, αλλά η συνέχεια στις ηλεκτρονικές μας σελίδες. Καλή ανάγνωση ;)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο χάρτης των χαμένων εραστών Ασλάμ Ναντίμ Μετάφραση: Τσιρούνη Αγγελική Σχήμα: 14 Χ 20.5 ISBN: 978-960-6863-55-4 1η Έκδοση: Ιούνιος 2010 «Στο βιβλίο αυτό, κι ας είναι γεμάτο ιστορίες βίας, αδικίας, μισαλλοδοξίας και άγνοιας, η αγάπη δεν έρχεται ποτέ σε δεύτερη μοίρα. Λάμπει στα χείλη ακόμη και της πιο βαθιάς πληγής». The Guardian Ο δίσκος ξεκινούσε και σύντομα οι ακροατές απορροφούνταν από αυτούς τους μουσικούς που έμοιαζαν να ξέρουν πώς να συνταιριάζουν όλα όσα περιλαμβάνει η ζωή, την πραγματική αλήθεια, την αδιάψευστη τελευταία λέξη, την ουσία του αβάσταχτου πόνου που κρύβεται στα μύχια της καρδιάς και όλες τις χαρές μαζί, όλα όσα αγαπάμε κι όσα αξίζουν την αγάπη μας μα κανείς δεν τα πονά, αυτούς που εξαπατήθηκαν και συκοφαντήθηκαν, τα απύθμενα βάθη της ψυχής που κρύβουν ανυπόφορη λαχτάρα και που λίγοι κατάφεραν να εξερευνήσουν, τις λύπες και την αδιαφιλονίκητη οργή – οι ακροατές απορροφούνταν τόσο πολύ από τη μουσική, ώστε μόλις τέλειωνε το κομμάτι ο χώρος μεταξύ τους μίκραινε και τα κεφάλια έγερναν όλα μαζί σαν να μοιράζονταν έναν καθρέφτη. Όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες γνωρίζουν ότι μέρος της δουλειάς τους είναι να φωτίζουν την απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων. Η Τσάντα και ο Τζούγκνου, πακιστανικής καταγωγής, μόνιμοι κάτοικοι Αγγλίας, είναι πολύ ερωτευμένοι. Όταν αποφασίζουν να συζήσουν, έρχονται αντιμέτωποι με το αυστηρό κατεστημένο της μουσουλμανικής κοινότητάς τους. Μετά από ένα ταξίδι του στο Πακιστάν το ζευγάρι εξαφανίζεται και οι αδελφοί της Τσάντα συλλαμβάνονται με την κατηγορία του φόνου.
Από εδώ ξετυλίγεται μια πυκνή ιστορία, που περιγράφει τους επόμενους δώδεκα μήνες στις οικογένειες των δύο εραστών, καθώς τα μέλη τους προσπαθούν να αντέξουν τον πόνο μέσα στο πολυπολιτισμικό τους περιβάλλον. Ο Χάρτης των χαμένων εραστών είναι μια ιστορία μαγικού ρεαλισμού κεντημένη με όλα τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τα σύμβολα της ινδικής ενδοχώρας. Εμπνευσμένη ερωτική ιστορία, από τον ταλαντούχο και βραβευμένο συγγραφέα Ναντίμ Ασλάμ (Σβησμένες ψυχές), η οποία επιπλέον αποτελεί και υπόδειγμα σύγχρονου πολιτικού μυθιστορήματος.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Κολλημένη με τη σοκολάτα Συγγραφέας: ΚΟΥΜΣΟΝ ΝΤΟΡΟΘΥ Mεταφραστής: ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΒΟΥΛΑ Κατηγορία: Λογοτεχνία Ενηλίκων - Σύγχρονη Ξένη - Αισθηματικά Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 04/2010 Σελίδες: 504 ISBN: 978-960-481-048-2 Κωδικός: 35168 Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ. Η Άμπερ Σαλπόν δεν το θέλει που καταλήγει συνεχώς στο κρεβάτι με τον καλύτερό της φίλο, Γκρεγκ Ουόλτερσον. Δεν το θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Και κάθε φορά που «απλά συμβαίνει», η κρυφή παράνομη σχέση τους βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει κανονική σχέση, πράγμα που μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει αφού ο Γκρεγκ είναι γνωστός γυναικάς ενώ η Άμπερ αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις δεσμεύσεις. Καθώς η Άμπερ πασχίζει να αποδεχτεί τα καινούρια της αισθήματα για τον Γκρεγκ, συνειδητοποιεί συγχρόνως ότι η σχέση της με την καλύτερή της φίλη Τζεν έχει αρχίσει να φθίνει και ότι οι δυο τους γίνονται σιγά-σιγά σαν ξένες. Αργά αλλά σταθερά οι σκληρές αλήθειες των ζωών τους αποκαλύπτονται, και τότε η Άμπερ θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το γεγονός ότι η σοκολάτα δεν γιατρεύει τα πάντα και ότι μερικές φορές το να τρέχεις για να ξεφύγεις από τα προβλήματα δεν είναι η λύση… Μια απολαυστική ιστορία φιλίας, πάθους, έρωτα, αγάπης και σοκολάτας. «Όταν ένα μυθιστόρημα είναι τόσο απολαυστικό όσο αυτό, απλά δεν μπορείς να το αφήσεις». What’s on in London «Μια φανταστική μείξη αγάπης, φιλίας και γέλιου». Company

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

''Ημερολόγιον της Χαλκιδικής, Έτη 1930, 1931, 1932'' Εκδόσεις Δια Βίου (2010), Σχήμα: 14 cm Χ 21 cm, σελ. 340 ISBN: 978-960-87001-7-8,
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ (Φωτομηχανική Ανατύπωση Πρωτοτύπου) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΩΝ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:Γραμματική Καραβασιλικού
Το Ημερολόγιον της Χαλκιδικής είναι ένα εμπνευσμένο έργο που κυκλοφόρησε ως ετήσια περιοδική έκδοση από τον παπα-Νικόλαο Ηλία κατά τα έτη 1930-1933, ακολουθώντας αντίστοιχες προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν στον ελληνικό χώρο ήδη από τον 19ο αιώνα.
Το περιεχόμενο του μάς δίνει την εικόνα της πνευματικής κατάστασης της Χαλκιδικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από της ιστορικές συγκυρίες της εποχής που εκδόθηκε (απελευθέρωση, δεκαετή πόλεμο, ανταλλαγή των πληθυσμών κ.ά.).
Το έργο περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για το κάθε έτος (εορτολόγια, αστρονομικά φαινόμενα κ.ά.) και άρθρα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία και την πολιτική, καθώς και διηγήματα, παραμύθια, ανέκδοτα κ.ά.
Η νέα έκδοση, που προήλθε από φωτομηχανική ανατύπωση των πρωτοτύπων, περιλαμβάνει τρία από τα τέσσερα τεύχη του δυσεύρετου πλέον Ημερολογίου και αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια, που δείχνει σεβασμό προς τους προγόνους και αγάπη προς την τοπική ιστορία.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Σχολείο μια αγκαλιά για όλου του κόσμου τα παιδιά
Συγγραφείς: Οδυσσέας Ευαγγέλου - Ερμιόνη Δελή
ISBN: 978-960-6748-63-9
Σελ. 95
Διαστάσεις: 21 χ 29
Το παρόν βιβλίο επισημαίνει την επιτακτική, στις μέρες μας, ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας ενός σύγχρονου, πολυπολιτισμικού Σχολείου που θα αποτελεί τον πυρήνα μιας ανοιχτής και ανθρώπινης κοινωνίας.
Το πρώτο μέρος είναι ένα μαχητικό ημερολόγιο στο οποίο καταγράφονται όλα όσα συμβαίνουν στην μικρή ομάδα ενός Σχολείου που μπλέκεται στην παγίδα της ξενοφοβίας.
Μέσα από τη φοβερή περιπέτεια μικρών και μεγάλων αναδεικνύεται η σοβαρότητα και η διαχρονικότητα του προβλήματος των ρατσιστικών διακρίσεων καθώς και η ανάγκη εφαρμογής ενός οργανωμένου σχεδίου διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Το δεύτερο μέρος αποτελεί ένα μοντέλο προσέγγισης και αντιμετώπισης του κοινωνικού ρατσισμού μέσα από τα δημιουργικά μονοπάτια της τέχνης.
Προτείνονται εναλλακτικές δραστηριότητες από έξι βασικές ενότητες που συνδέουν διαθεματικά τη ζωγραφική, τη μουσική αλλά και το χορό, το παιχνίδι και το θέατρο.Δίνονται οδηγίες, χρήσιμα μέσα, ευρηματικές ιδέες και πρακτικές λύσεις για την υλοποίηση των δράσεων αυτών, εντός κι εκτός της σχολικής κοινότητας.
Είναι ένα πρωτότυπο εργαλείο που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους ώστε να αποδεχτούν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τον διαφορετικό άλλο.

Η επιστολή του Γιάννη Ξανθούλη για τα βραβεία και η δική μας θέση

Η επιστολή του Γιάννη Ξανθούλη για την οποία πήραμε την άδεια του για να χρησημοποιήσουμε.΄ «Αγαπητοί φίλοι, βλέποντας τη “βραχεία” λίστα των υποψήφιων λογοτεχνών για τα βραβεία –πρωτίστως ηθικά– του περιοδικού Διαβάζω, νομίζω πως ύστερα από τόσα χρόνια παρουσίας μου στο χώρο, δικαιούμαι να υψώσω τη φωνή μου. Πιστεύω ότι συστηματικά αδικούμαι από το σινάφι, το συνηθισμένο να αυτογλείφεται και να αυτοσυστήνεται ως αρμόδιο να επιτηρεί την “ποιότητα” κατά το δοκούν. Δεν έχω τίποτα με τους αγαπητούς συγγραφείς-συναδέλφους, τους οποίους τιμώ απεριόριστα. Με τη συντεχνιακή νοοτροπία αγανακτώ και με την προκατάληψη σε βάρος μου. Με την επιστολή αυτή θέλω να δηλώσω ότι παραιτούμαι από την Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων, αρνούμενος να έχω –επιπλέον– πρόεδρο και μπάστακα τον κ. Αλέξη Ζήρα, αενάως επιτροπολόγο και τα γνωστά. Έτσι κι αλλιώς η Εταιρεία είναι μια Εταιρεία-Φάντασμα που δεν με αφορά από τη στιγμή που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συγγραφικά μου συμφέροντα – ως συγγραφέα εν ενεργεία κι όχι “εξαρτημένου” από τα γλυκόλογα της “παρέας”». ... Χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθούλης μας είπε πως η επιστολή του δεν αφορά μόνο τα βραβεία διαβάζω αλλά όλα τα βραβεία. Εμείς για τα διάφορα βραβεία, που έχουν γίνει πια περισσότερα από τα βιβλία που εκδίδονται, τοποθετηθήκαμε ήδη το 2008 και επανήλθαμε το 2009 με την προσπάθεια βράβευσης ενός βιβλίου μας, το οποίο βάσει των κανονισμών θα έπρεπε να είναι εκτός διαδικασίας.* Πάντως φέτος δεχτήκαμε e-mail (το οποίο και έχουμε αποθηκευμένο) από μέλος της επιτροπής του περιοδικού Διαβάζω που μας ζητούσε 3 αντίτυπα από το βιβλίο μιας συγγραφέως, του γνωστού σιναφιού που συνηθίζει να αυτογλείφεται, όπως πολύ παραστατικά περιγράφει ο Γιάννης Ξανθούλης για να το κρίνει, και δεν μιλάμε βέβαια για συγγραφέα «πρώτης γραμμής». Σχετικά με την περαιτέρω στάση μας ως προς τα βραβεία, από φέτος θα συμμετέχουμε σε κάποια από αυτά για να μη στερήσουμε από τους δημιουργούς την ελπίδα για το χρηματικό έπαθλο, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις είναι ικανοποιητικό, παρότι τα ευτράπελα συνεχίζονται. Ακόμη και οι εικονογράφοι βραβεύονται με κριτήριο τον συγγραφέα του οποίου το κείμενο έχουν εικονογραφήσει, και όχι με βάση τη δουλειά τους την ίδια. Έτσι λοιπόν είδαμε ολόκληρη Βερούτσου να παίρνει μισό βραβείο, και όχι γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν το σπουδαίο ταλέντο της μετά από 25 χρόνια συνεχούς προσφοράς και εξέλιξης στο χώρο της εικονογράφησης, αλλά για να ενισχύσουν το βιβλίο του πολυβραβευμένου συγγραφέα που εικονογράφησε, παρότι οι μακέτες της κακοποιήθηκαν από όλη την παραγωγή και το αποτέλεσμα είχε τεράστια απόκλιση από τα πρωτότυπα. Στη Βερούτσου χρωστάνε ένα βραβείο ακόμη για να έχει κάτι παραπάνω απ’ την Μπαχά γιατί η 1η ζωγραφίζει και η 2η πασαλείβει. Επιπλέον, τα κρατικά βραβεία κατά καιρούς εφευρίσκουν διάφορα κολπάκια για να τιμήσουν αυτούς που θέλουν, όπως π.χ. βραβείο αλλοδαπού καλλιτέχνη που εργάζεται στη χώρα μας (εδώ γελάμε όλοι), και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει σκεφτεί να θεσπίσει βραβείο μουσικής ή συνολικής δημιουργίας (κείμενο, στίχο, μουσική τραγούδι) – εκτός και αν θεωρούν ότι η μουσική δεν είναι δημιουργία. Υ.Γ. Αλήθεια πως είναι δυνατόν να μην έχουμε δει ποτέ και σε καμιά λίστα την Μάρω Θεοδωράκη η οποία κινείται πάντα σε πρωτότυπες ιδέες που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ με απόλυτη επιτυχία και τον Νέστορα Ξουρή που οι δουλειές του φιγουράρουν σε όλες τις βιτρίνες βιβλιοπωλείων; Αυτοί οι δύο πάντως να είστε σίγουροι πως δεν θα βρεθούν λόγω ήθους στα γνωστά πηγαδάκια ποτέ! * Πατήστε εδώ για να δείτε τον τότε διάλογο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ THE LAST CIGARETTE ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ Κατηγορία ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου 07764 Ημ. Έκδοσης 05/2010 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ ISBN 978-960-453-715-0 Σελίδες 584 Βιβλιοδεσία ΑΔΕΤΟ Όλη η ζωή του Μιχάλη… ένα τελευταίο τσιγάρο. Ένα τελευταίο τσιγάρο, προτού πάρει την απόφαση να παντρευτεί τη γυναίκα που αγάπησε κι ας ήταν τόσο νέος. Ένα τελευταίο τσιγάρο, προτού στραφεί σε ένα ριψοκίνδυνο επαγγελματικό βήμα, που τον εκτόξευσε στην κορυφή για να τον ρίξει σ' έναν γκρεμό δίχως τέλος. Ένα τελευταίο τσιγάρο, για να μην πηδήξει στο κενό, όταν η ζωή του, η δουλειά του, τα όνειρα και ο έρωτας έγιναν στάχτες και αποτσίγαρα… Και ένα τελευταίο τσιγάρο, όταν μπροστά του ορθώθηκε η απειλή μιας ύπουλης ασθένειας και η κόρη του βούλιαξε στο σκοτάδι της - η νευρική ανορεξία άρχισε να κεντά βασανιστικά τις μέρες της, αλλά ο Μιχάλης ήταν αποφασισμένος να μη γίνει και το παιδί του στάχτη στην πυρά της. Δίπλα του, η Μαρκέλλα, φύλακας άγγελος της ζωής του και μια πραγματική φίλη που μόνο στα βιβλία συναντάει κανείς… Ή μήπως όχι; Μια ιστορία για τη ζωή ενός ανθρώπου που συναντήθηκε με τη φωτιά. Μια ιστορία για ένα… τελευταίο τσιγάρο…

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Δεν θέλω να πάω στον Παράδεισο Σκουτέλας Ρήγας-Γιώργος ΣΕΙΡΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Πεζογραφία ISBN : 9789604557714 ΣΕΛΙΔΕΣ : 384 ΕΚΔΟΣΗ : Απρ 10 Ο Άρης και η Βάλια είναι δυο αναμάρτητοι και παράφορα ερωτευμένοι νέοι, που η ταξική και στείρα νοοτροπία του πατέρα της Βάλιας δεν τους αφήνει να χαρούν την ευτυχία τους στη γη. Γι’ αυτό και αποφασίζουν να μεταβούν οικεία βουλήσει στην άλλη ζωή για να είναι αιώνια μαζί στον Παράδεισο. Όμως είναι άλλες οι βουλές του Κυρίου… Ο συγγραφέας πλάθει, με χιουμοριστική διάθεση και μέσα στα όρια που διαγράφει η χριστιανική θρησκεία, έναν μύθο για τη μεταφυσική ζωή.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Ερχονται οι Κινέζοι «Καλά κάναμε και δεν βιαστήκαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα...» Παιχνίδια συμφερόντων πίσω από τις φήμες για κυβερνητικά στελέχη Πώς σώσαμε το ματωμένο πουκάμισο της Ιστορίας Χάος στην Μπανγκόκ μετά την επέμβαση του στρατού Και νέες γερμανικές απαιτήσεις για ακόμα πιο σκληρά μέτρα Ευρωδεξιά επίθεση στη Ν.Δ. για το «όχι» στο πακέτο στήριξης Σε απεργιακό κλοιό όλη η Ελλάδα Τo πιεσόμετρο... σταματά το εγκεφαλικό

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Η συναρπαστική ελληνική ιστορία «Τούρκοι μας σκότωναν, Τούρκοι μας έσωσαν» H Ποινικοποίηση της άρνησης και της υπονόμευσης και ..."Το σπίτι του κεμάλ" «Η Ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο» «Ο Πέτρος Γιάλλουρος έπεσε αγωνιζόμενος με όπλα τις πέτρες, από τη σφαίρα του Εγγλέζου» Ο Μολυβιάτης εκθέτει Ερντογάν 19 Μαΐου 1919 – Πόντος: Ώρα μηδέν Εύξεινος Λέσχη Αθηνών: Εκδήλωση για τη Γενοκτονία Για να ξέρουν οι Οθωμανολάγνοι τι εξυμνούν Επίθεση κατά αεροπορικής βάσης στο Αφγανιστάν εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν Αποκαλύψεις τώρα και πάντα «Κατά τες συνταγές τουρκο-ευρω-αμερικανών μάγων» Η "εικόνα" της χώρας σε μαρασμό. Ας κάνουμε επιτέλους κάτι! Η γενοκτονική πολιτική του Ιράν ενάντια στους Κούρδους. Ανάλυση του Ιδρύματος Γεωστρατηγικών Ερευνών του Στράτφορ, για την κρίση χρέους στην Ευρώπη Νέα «φουρνιά» λαθρομεταναστών ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ Η κατρακύλα των πολιτικών συνεχίζεται! Αθώα τα κόμματα στο θέμα της κόπρου της Siemens! Μηνύματα από το ΣΑΕ για τη 19η Μαΐου Ελικόπτερα, οχήματα και άρματα στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ε.Φ. Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Αγαπητοί συμπατριώτες... Απαντήσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα στη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του 2ου έτους διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστόφια Συνεδρίαση Σ.Α. του ΟΗΕ- Σταθερή η κατάσταση στο Κόσοβο Μετά το Αιγαίο έρχεται να κλείσει και το Σκοπιανό Απίστευτες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο FIR KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφάλειας για περιεχόμενο ψηφίσματος κατά Ιράν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ» -Αθήνα, 19 Μαϊου 2010- Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα στην οποία οι κλιματικές αλλαγές ευνοούν ολοένα και περισσότερο την ένταση και την έκταση των δασικών πυρκαγιών και γενικότερα των φυσικών καταστροφών. Είναι επίσης γεγονός ότι η επένδυση σε επαγγελματικό ανθρώπινο δυναμικό, τεχνικό εξοπλισμό και μέσα, όσο μεγάλη και να είναι, δεν μπορεί ποτέ να καλύψει εξ’ ολοκλήρου το μέγεθος των συνεχώς διογκούμενων αναγκών, ειδικά σε μια περίοδο που η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η ενεργοποίηση του εθελοντικού δυναμικού της χώρας. Δεν έχουμε ούτε μέρα να χάσουμε, ούτε έναν εθελοντή να χαραμίσουμε. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αυτή την στιγμή υπάρχει ήδη ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων και ομάδων που δραστηριοποιούνται σε εθελοντικές δομές, που τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους στην υπηρεσία της κοινότητας, αφιλοκερδώς και με αυταπάρνηση. Δυστυχώς, όμως, μέχρι πρότινος η Πολιτεία δεν είχε κάνει όλα όσα θα έπρεπε για την αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου κεφαλαίου. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο προκειμένου οι εθελοντές να συνεργάζονται παραγωγικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και να επιχειρούν με επαγγελματισμό, μέθοδο και ασφάλεια, και, βέβαια με την επιθυμητή και ευκταία αποτελεσματικότητα. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν συντονισμένα όλοι οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα. Ταυτόχρονα, συντάσσεται μαζί μας και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η οποία αναλαμβάνει να μεταφέρει στους νέους της πατρίδας μας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος, της φυσικής κληρονομιάς και του δασικού μας πλούτου. Για τον σκοπό αυτόν, υπογράφουμε σήμερα με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Μνημόνιο Συνεργασίας με επίκεντρο την προώθηση του εθελοντισμού. Επιτρέψτε μου τώρα να σας παρουσιάσω αναλυτικά το νέο πλαίσιο εθελοντισμού για τις δομές που εποπτεύονται από το Υπουργείο μας. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση του εθελοντικού θεσμού στον τομέα της πυρασφάλειας/πυροπροστασίας αφορά στην αναμόρφωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που διέπει τον θεσμό των Εθελοντών Πυροσβεστών (Νόμος 1951/1991, Π.Δ. 32/1992). Οι εθελοντές πυροσβέστες αποτελούν περίπου το 15% της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος, εντάσσονται πλήρως στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του και διατηρούν μαζί του μια διαρκή σχέση αφού υποχρεούνται να παρέχουν συγκεκριμένο αριθμό προγραμματισμένων υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του έτους. Το νέο σχέδιο νόμου, το οποίο θα ενταχθεί σε πολυνομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο μας, έχει τον τίτλο «Αναβάθμιση του Θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη και των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών» και έχει ως σκοπό την ουσιαστική ενίσχυση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη αλλά και την εξασφάλιση μεγαλύτερης εμπλοκής και συνεισφοράς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος και, κυρίως, του δάσους απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών. Ειδικότερα, στο νέο σχέδιο νόμου προβλέπονται: Η ίδρυση Μητρώου Πιστοποιημένων Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και κατηγορία Εθελοντών-Φίλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Η παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και πιστοποίησης των εθελοντών πυροσβεστών μετά από παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος διάρκειας τουλάχιστον 120 ωρών, το οποίο θα πραγματοποιείται από την Πυροσβεστική Ακαδημία. Το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα καλύπτει τέσσερα θεματικά πεδία: δασοπυρόσβεση, αστικές πυρκαγιές, διασώσεις και Κανονισμό Λειτουργίας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Υγιεινομική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εθελοντών πυροσβεστών που τραυματίστηκαν κατά την άσκηση των εθελοντικών τους καθηκόντων. Επίσης, για τους Εθελοντές Πυροσβέστες θα ισχύουν οι διατάξεις περί αστικής ευθύνης που αφορούν στο προσωπικό των Επαγγελματιών Πυροσβεστών. Χορήγηση στολών και ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού από το Δημόσιο. Κίνητρα προσέλευσης πολιτών ως Εθελοντές Πυροσβέστες, όπως: κάλυψη ποσοστού κενών οργανικών θέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από εθελοντές πυροσβέστες, ελεύθερη είσοδος σε πρατήρια και λέσχες των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και υλικές και ηθικές αμοιβές σε εξαιρετικές πράξεις που υπερβαίνουν το καλώς εννοούμενο καθήκον. Υποχρεώσεις και κίνητρα για τους εργοδότες, όπως απαλλαγή από την καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του εθελοντή πυροσβέστη σε περίπτωση που ο εθελοντής κληθεί να ασκήσει πυροσβεστικό έργο σε περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τέλος, στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου νόμου οργανώνεται σε καλύτερη βάση ο θεσμός των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί & Κλιμάκια). Ειδικότερα, εθελοντικές υπηρεσίες θα μπορούν να δημιουργηθούν σε επίπεδο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε Ιερές Μονές, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένα κίνητρα προς την κατεύθυνση αυτή. Οι εθελοντικές αυτές δομές θα υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στην υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στην οποία εδρεύουν, θα λειτουργούν υποστηρικτικά σε αυτήν και θα επανδρώνονται από πιστοποιημένους εθελοντές πυροσβέστες. Με βάση τις προβλέψεις του νέου σχεδίου νόμου, τα Εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια θα μπορούν να λειτουργούν σε ετήσια ή εποχική βάση προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες πυρασφάλειας και διάσωσης σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχουν επαγγελματικές πυροσβεστικές υπηρεσίες, όπως σε ορισμένα από τα νησιά μας, καθώς και σε ακριτικές περιοχές της χώρας. - ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – Εκτός από τις παραπάνω πρωτοβουλίες για τους Εθελοντές Πυροσβέστες και τις Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε μια σειρά συντονισμένων ενεργειών και στον τομέα των εθελοντικών οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για έναν χώρο ιδιαίτερα δραστήριο και δυναμικό, ο οποίος όμως ταλανίζεται εδώ και χρόνια από σημαντικά θεσμικά και άλλα προβλήματα, όπως η έλλειψη πιστοποιημένης εκπαίδευσης και ασφαλιστικής κάλυψης των εθελοντών. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, προβήκαμε ήδη στην επικαιροποίηση του Μητρώου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καταγράφοντας τις ενεργές εθελοντικές ομάδες βάση του αντικειμένου δραστηριοποίησής τους. Ταυτόχρονα, επεξεργαζόμαστε την σύσταση σχεδίου νόμου που θα ρυθμίζει συνολικά τα ζητήματα του εθελοντισμού στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει την παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και πιστοποίησης των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας από το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλους αρμόδιους φορείς. Ενδεικτικά, να αναφέρω ότι ήδη 106 από τις 323 εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας που προσφέρουν υπηρεσίες δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης εκπαιδεύονται από την Πυροσβεστική με στόχο την ένταξή τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την νέα αντιπυρική περίοδο. Τέλος, είμαστε σε στάδιο διαβούλευσης προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νέο σχέδιο νόμου ειδική νομοθετική ρύθμιση, τόσο για την ασφαλιστική κάλυψη των εθελοντών, όσο και για την νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 19 Μαΐου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνέντευξη τύπου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Νέα αντιπυρική περίοδος και εθελοντές» Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Νέα αντιπυρική περίοδος και εθελοντές» παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρη Τασούλα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θοδωρή Μπούφη, του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννου Λιβανού και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέλιου Στεφανίδη. Σημεία λόγου από ομιλίες: Στέλιος Στεφανίδης - Αρχηγός Πυροσβεστικής «Υπάρχουν 1.500 εθελοντές που εκτελούν υπηρεσία σε πυροσβεστικούς σταθμούς. Επίσης έχουμε και 22 εθελοντικά κλιμάκια τα οποία στελεχώνουν εθελοντές πυροσβέστες. Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι εκπαιδεύονται και οργανώνονται. Αναγνωρίζουμε την πολύ καλή τους εκπαίδευση και την εμπειρία τους που τους κάνει συχνά να μην ξεχωρίζουν από τους πυροσβέστες στα συμβάντα. Όσον αφορά την δίκυκλη αστυνόμευση, έχουμε σχεδιάσει 135 τομείς, οι 60 από αυτούς στην Αττική. Τα μηχανάκια αυτά θα περιπολούν σε χωματόδρομους και δύσβατα μέρη. Η προμήθεια των μηχανών των 250 κυβικών βρίσκεται σε εξέλιξη, το ίδιο και η εκπαίδευση των 750 πυροσβεστών. Υπολογίζουμε ότι τις ημέρες υψηλού κινδύνου θα υπάρχουν 3 βάρδιες. Με το πρωτοπόρο αυτό μέτρο εξασφαλίζουμε καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση.» Θοδωρής Μπούφης – Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας «Στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι εγγεγραμμένες 323 εθελοντικές οργανώσεις, εκ των οποίων οι 270 έχουν ανανεώσει πρόσφατα τα στοιχεία τους (δράσεις, ενεργά μέλη κλπ). 140 εθελοντικές οργανώσεις δήλωσαν επιθυμία για συμμετοχή σε εκπαίδευση δασοπυρόσβεσης. Βάσει του αναμενόμενου νέου νομοθετικού πλαισίου θα υπάρξει για το σύνολο των οργανώσεων αυτών πιστοποίηση, εκπαίδευση και ασφαλιστική κάλυψη. Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου για το Σχεδιασμό Δράσεων Πολιτικής Προστασίας. Άμεσα θα εκδοθεί το πρώτο Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Ξενοκράτης. Από 1ης Ιουνίου θα εκδοθεί ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόληψης Πυρκαγιών.» Γιάννος Λιβανός – Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς «Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ειδικώς στον τομέα της προσέλκυσης νέων εθελοντών σε δραστηριότητες πρόληψης, καταστολής και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο του “θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη”, αποτελεί εκδήλωση της ανάγκης μας να συνταχθούμε ως νέα γενιά στον αγώνα για την προστασία και την υπεράσπιση του περιβαλλοντικού μας πλούτου και της θέλησής μας να συμμετέχουμε ενεργά στην πρόληψη και αποτροπή φυσικών καταστροφών, όπως αυτές που έπληξαν καίρια τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτή μας την πρωτοβουλία, επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε και να μυήσουμε τους νέους σε μία νέα κουλτούρα εθελοντικής προσφοράς, συλλογικής οργάνωσης και προσπάθειας, περιβαλλοντικής προστασίας και οικολογικής συνείδησης. Επίσης, μέσα από τη μαζική εθελοντική προσπάθεια των νέων για τη συλλογική υπεράσπιση του περιβάλλοντος αναδεικνύουμε την αρχή της «διαγενεακής αλληλεγγύης», δηλαδή την υποχρέωση όλων μας να παραδώσουμε στους νέους και στις μελλοντικές γενιές ένα ποιοτικό, οικολογικά ισορροπημένο, δημόσιο χώρο.»

Εγγραφές παιδιών προσχολικής ηλικίας στους παιδικούς σταθμούς

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Γραφεία Διοίκησης: Εθνικής Αντίστασεως & Θησέως γωνία Φοίνικας, Καλαμαριά Τ.Κ. 55134 Τηλέφωνα:2310-472 122 /472 476 Fax:2310-472 762 e-mail : kalamariadokf@yahoo.gr A N A K Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ Δικαιολογητικά για την εγγραφή παιδιού στους παιδικούς σταθμούς δεχόμαστε από την Πέμπτη 20 Μαϊου 2010 έως και την Τρίτη 15η Ιουνίου. Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά: * Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού (έντυπες αιτήσεις όπου αναφέρονται τα δικαιολογητικά υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς, στα Κ.Ε.Π και στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς ,www.Kalamaria.gr. * Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή πιστοποιητικό γέννησης. * Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δυο γονείς εργάζονται ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης τους και επικυρωμένη βεβαίωση ενσήμων από το Ι.Κ.Α, προκειμένου για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. * Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού. * Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος οικ. έτους 2009. * Υπεύθυνη δήλωση για την οικογενειακή κατάσταση των γονέων του παιδιού. * Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων εκτός των προηγούμενων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται κάθε φορά από τις ισχύουσες διατάξεις. Στους παιδικούς σταθμούς γίνονται δεκτά παιδιά από 2 ½ μέχρι 5 ετών (να συμπληρώνουν τα 2 ½ μέχρι την 31η Αυγούστου 2010). ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ Οι επανεγγραφές αφορούν τα νήπια που φοιτούν στους σταθμούς μας και επιθυμούν να παραμείνουν και για το σχολικό έτος 2010-2011. Δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν: * Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού (έντυπες αιτήσεις όπου αναφέρονται τα δικαιολογητικά υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς και στα Κ.Ε.Π * Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού. * Βεβαίωση εργασίας της μητέρας καθώς και βεβαίωση αγοράς ενσήμων επικυρωμένη από το Ι.Κ.Α, εάν εργάζεται στον ιδιωτικό φορέα ή φωτοτυπία βιβλιαρίου ΤΕΒΕ. Οι αιτήσεις συμπληρωμένες με τα δικαιολογητικά θα παραδίδονται στα γραφεία Διοίκησης του Δ.Ο.Κ.Φ. (Εθν.Αντίστασης και Ικάρων ) Φοίνικας αλλά και στους παιδικούς σταθμούς.

Απολύσεις εργαζομένων στο ΕΚΕΒΙ

Το σωματείο εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου καταγγέλλει την απόλυση εννέα συναδέλφων μας, η οποία ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα με πρόσχημα τη μείωση του προϋπολογισμού του ΕΚΕΒΙ και την «κατάργηση του αντικειμένου» τους, χωρίς πειστικές εξηγήσεις για τα κριτήρια αυτής της επιλογής. Δηλώνουμε ότι πρόκειται ανεξαιρέτως για καταξιωμένους συναδέλφους, με πολύχρονη συμμετοχή στο έργο του ΕΚΕΒΙ, που η προσφορά τους έχει επαινεθεί ποικιλοτρόπως. Θεωρούμε ότι η αποψίλωση του ΕΚΕΒΙ από το έμψυχο δυναμικό του υπονομεύει ουσιαστικά το ρόλο του στο χώρο του βιβλίου, τη στιγμή που υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης πόρων με τον εξορθολογισμό των δαπανών του. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους συναδέλφους και συμπαραστάτες στα επόμενα βήματα τους. Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΕΒΙ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ασφάλεια και Γεωπολιτική Οδομαχίες σε εξέλιξη στην Μπανγκόκ O Φαγιάντ ανησυχεί τη Φατάχ Συμφωνία για το ιρανικό ουράνιο Πρόσκληση "Η πτυχή της Ασφάλειας στα πλαίσια της λύσης" Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν Νέος «τσαμπουκάς» τουρκικής φρεγάτας σε ελληνικά μαχητικά ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ"Η Δημογραφική έκρηξη στη Μέση Ανατολή: Λαθρομετανάστευση και Περιφρούρηση των Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης" Δέκα ετών, διαζευγμένη Ντε Σότο: Η ΕΕ να άρει την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων Έκκληση προς σκεπτόμενους Κύπριους και Ελλαδίτες The Egyptian Strategy for the Yom Kippur War

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η Απόλυτη Πρόκληση! Η Απόλυτη ξεφτίλα! ΔΗΣΥ: Υποχρέωση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων κατά την ενταξιακή της πορεία «… χρέος μας ο σεβασμός των αθώων θυμάτων…» Τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στα Ιωάννινα ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ Τιμήθηκε η ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Κατερίνη

Μνημόνιο συνεργασίας της ΓΓ Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Δελτίο Τύπου 19/05/2010 Μνημόνιο Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέγραψαν, σήμερα (19/5/2010), Μνημόνιο Συνεργασίας για την κοινή προώθηση δράσεων και πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, της φυσικής κληρονομιάς και του δασικού πλούτου της χώρας. Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών , κυρίως, ατόμων ηλικίας 18-30 ετών, σε εθελοντικές δραστηριότητες πρόληψης, καταστολής και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, μέσα από το θεσμό του «εθελοντή πυροσβέστη» και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας. Προβλέπονται, επίσης, δραστηριότητες πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των νέων, σε θέματα όπως η οδική ασφάλεια, η αθλητική βία, τα ναρκωτικά, η ενδοοικογενειακή βία, η παραβατικότητα των ανηλίκων, η εμπορία ανθρώπων, οι μετανάστες, κτλ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται και η παροχή, από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε προνομιακή τιμή, της εκπτωτικής Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε όλους τους σπουδαστές των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός, στην ομιλία του κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ άλλων ανέφερε : «Με αυτή μας την πρωτοβουλία, επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε και να μυήσουμε τους νέους σε μία νέα κουλτούρα εθελοντικής προσφοράς, συλλογικής οργάνωσης και προσπάθειας, περιβαλλοντικής προστασίας και οικολογικής συνείδησης. Επίσης, μέσα από τη μαζική εθελοντική προσπάθεια των νέων για τη συλλογική υπεράσπιση του περιβάλλοντος αναδεικνύουμε την αρχή της «διαγενεακής αλληλεγγύης», δηλαδή την υποχρέωση όλων μας να παραδώσουμε στους νέους και στις μελλοντικές γενιές ένα ποιοτικό, οικολογικά ισορροπημένο, δημόσιο χώρο». To πλήρες κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση 19/05/2010 «Περί δήθεν παραιτήσεώς μου» Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των «…μη ειδήσεων» περί δήθεν παραίτησής μου. Μέχρις εδώ! Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας . Η επιχείρηση «αίμα στο κοινό» είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους. Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου

Δ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: "ΚΟΛΛΗΤΟΣ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τι κατέθεσε ο πρώην ταμίας του δήμου για τις εντολές που έπαιρνε από τον γ.γ. του δήμου και "δεξί χέρι" του δημάρχου, Μιχάλη Λεμούσια, αναφορικά με τα "χαμένα" 34 εκ. ευρώ. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6766 όλους τους διαλόγους μεταξύ Δανιηλίδη («χουντικέ») και Κυρίζογλου («αλήτη»), στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ και με ποιον τρόπο οι δεξιοί δήμαρχοι γύρισαν την πλάτη σε Κακλαμάνη, Ρηγίλλης. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6752 Διαβάστε επίσης: 1) ΕΝΑΕ: Χώρισαν και επίσημα οι δρόμοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6755 2)Συνεχής ροή ενημέρωσης για τις αντιδράσεις στον "Καλλικράτη". (Νεωτερα από Ηράκλειο, Μεσολόγγι, Θεσ/νικη, Κόρινθο και Πέλλα) http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6703 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Μπλόκο σε φορτίο με 199 κιλά χασίς! Διόρισαν στη βουλή και την Μερόπη Καλδή!!! Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Αντιρρίου για τον «Καλλικράτη» ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:Διαφωνίες ακόμα και για το σχήμα στα ψηφοδέλτια!!! epirusgate.blogspot.com