Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Μπουφάν εργασίας Nomex Lenzing FB30 Portwest

Υλικό Κατασκευής: Πυρίμαχο Ύφασμα
Προτεινόμενη Χρήση: Για όλες τις εργασίες,Υψηλές Θερμοκρασίες,Πυρόσβεση
Μέγεθος Ρούχων: Small,Medium,Large,XLarge,XXLarge,3XLarge
Περιληψη
Το Μπουφάν εργασίας FB30 της Portwest κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας το υψηλής απόδοσης Nomex® / Lenzing® FR Βισκόζης ύφασμα. 
Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του περιλαμβάνουν ένα γρήγορης απελευθέρωσης φερμουάρ ορείχαλκου.
Επίσης έχει χαμηλές μπροστινές τσέπες με τρούκ για το κράτημα γαντιών.
Το βραδύκαυστο ένδυμα αυτό έχει έχει πλεκτές μανσέτες με βρόγχους- αντίχειρα για να κρατάνε τα μανίκια στη θέση τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθεί το πρότυπο EN 469 (Level 2).

TV Intellian i2

TV Intellian i2 
Η Intellian αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά δορυφορικά συστήματα διασκέδασης και επικοινωνίας στη θάλασσα.
Η δορυφορική κεραία TV Intellian i2 είναι η κατάλληλη επιλογή για μικρά σκάφη (από 25 πόδια ή μικρότερα) γιατί είναι ελαφριά (4,5 κιλά), έχει μικρή διάμετρο (33 cm), ενώ μπορεί να διατηρήσει υψηλή ισχύ σήματος όταν το σκάφος είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι ή πλέει κατά μήκος της ακτής. Το κάτοπτρο της κεραίας έχει 2-άξονες και μπορεί να συνδεθεί με το GPS του σκάφους για γρήγορη απόκτηση δορυφορικού σήματος.
αυτόματη ανίχνευση και παρακολούθηση δορυφόρου σε δύο άξονες
διάμετρος κατόπτρου 33 εκατοστά
βάρος 4,5 κιλά
διαστάσεις κεραίας: Ύψος 38 εκ., Διάμετρος 37 εκ.
ελάχιστη ισχύς λήψης: 51 dBw
δύο LNB
εύκολο στη χρήση χειριστήριο κεραίας με έξοδο για PC
συνδεση με το GPS του σκάφους
θερμοκρασία λειτουργίας: -15°C to +55°C
χρήση ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ καλωδίου για την εγκατάσταση της κεραίας (τροφοδοσία και data)

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT XENON V3 AM/FM CB RADIO

CRT XENON V3 AM/FM CB RADIO
CRT XENON V3 
O ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB ΑΠΟ ΤΗΝ CRT ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΤAΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΑΣΙ -ΨΥΚΤΡΑ DIECAST ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ !. ΜΕΓΑΛΟ DISPLAY ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ -ΚΑΝΑΛΙΟΥ& S-METER, 7ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΟΘΟΝΗΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ:AUTO RF GAIN ,AUTO SQUELCH,ΦΙΛΤΡΑ HI CUT,NB ,ROGER BEEP,MIC GAIN.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ -5Khz ME ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΑ (EMERGENCY η HOME CHANNEL) ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΤΟΥ 9&19
ΑΝΑΒΑΘMΙΣΜΕΝΟ BY SOFTWEAR (ΜΟΝΟ ΑΠ΄ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ) ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ FM (DEVIATION) KAI AM %!
(ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ EXPO MODE ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΠΟΜΠΗ- ΛΗΨΗ 24.7-30.1 ΜΗΖ 20W)*
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
Norm CITIZEN BAND/(HAM BANDS*)
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4 Watts AM / 4 Watts FM ( 10W/20W*)AM/FM
Channels 40 (600*)
S-METER Yes
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Yes : TX beep end (5 tones choices)
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Direct access to channel 9/19 + Keypad lock + Key Beep on/off
Bonus Detachable power cord with connector + plug cigarette lighter solder - External speaker jack 3.5mm
Mike Touches UP/DOWN
Display Large LCD display 7 colors available : red, green, blue, cyan, yellow, purple, white - Backlight brighless
Level display Channels and frequencies
Includ Bracket, hardware kits, fixed microphone, fuse 5A, product manual in French and English
Size 124x101x36 mm
Weight 428 g
Guaranty 2 years

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ


 

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

 Τα πρώτα βιβλία της σεζόν για τους μικρούς μας φίλους κυκλοφορούν . Και μάλιστα μας έρχονται και τα δύο από την Ισπανία! Τα παιδιά θα διασκεδάσουν σίγουρα με την πρωτότυπη ιστορία που μας διηγείται ο Νικολάς Σουφ με Το κόκκινο κασκόλ, που ο μικρός Φέλιξ το χάνει μια μέρα στο πάρκο. Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει ότι όλα αλλάζουν αλλά τίποτα δεν χάνεται, και πως ό,τι φτιάχνεται με αγάπη θα το έχουμε για πάντα μαζί μας, έστω κι αν μερικές φορές απομακρύνεται για να μας ξανάρθει μεταμορφωμένο. Και η Μεγάλη, σε κείμενο και εικονογράφηση του Κανισάλες, μέσα από την ιστορία της μικρούλας Πέτρας που ονειρεύεται να γίνει πολύ-πολύ μεγάλη, μας δείχνει πως δεν πρέπει να κρίνουμε τους άλλους από την εμφάνισή τους και, πάνω απ’ όλα, πως δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ποτέ τα όνειρά μας.
Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν το συγκινητικό Παλμίρ, των Ζιλ Μπομ και Αμαντίν Πιού, υποψήφιο για βραβείο Unesco 2019, το τρυφερό Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου; του Τρόι Κάμινγκς, η νέα χιουμοριστική ιστορία… αγάπης του Ευγένιου Τριβιζά Η παπίτσα και το βατραχάκι, και το παραμύθι Ως την άκρη του ονείρου της Κέλλυς Σταμουλάκη, που ανεβαίνει και στο θέατρο τη σεζόν 2018-2019. Στη σειρά «Ελληνική Λογοτεχνία» θα κυκλοφορήσει το κοινωνικό μυθιστόρημα Μετέωρη γυναίκα του Μιχάλη Πιτένη, ενώ θα ξεκινήσει και η νέα μας σειρά «Παγκόσμια Λογοτεχνία», με το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα Οι κορυφές της ζωής του Ρίτσαρντ Πάουερς (βραβείο Πούλιτζερ 2019).
 
Το κόκκινο κασκόλ - Νικολά Σουφ
Ο Φέλιξ έχασε στο πάρκο το αγαπημένο του μεγάλο κόκκινο κασκόλ. Πού να βρίσκεται άραγε; Ποιος να το πήρε; Παρακολουθήστε τις περιπέτειες του κόκκινου κασκόλ καθώς περνάει από τα χέρια πολλών διαφορετικών πλασμάτων, που το καθένα το χρησιμοποιεί με τον τρόπο του, μέχρι να ξαναβρεί, έστω και λίγο… αλλαγμένο, τον αρχικό του κάτοχο!
Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει ότι όλα αλλάζουν αλλά τίποτα δεν χάνεται, και πως ό,τι φτιάχνεται με αγάπη θα το έχουμε για πάντα μαζί μας, έστω κι αν μερικές φορές απομακρύνεται για να μας ξανάρθει μεταμορφωμένο.

 
Μεγάλη - Κανισάλες
Η Πέτρα είναι μικρή, πολύ μικρή, τόσο μικρή που κανένας δεν της δίνει σημασία. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη ονειρεύεται πως είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη, η πιο μεγάλη απ’ όλους. Προσπαθεί λοιπόν να πιάσει φιλίες με τα ζώα του δάσους. Εκείνα όμως την κοροϊδεύουν και την αγνοούν. Η Πέτρα απογοητεύεται, αλλά χάρη στις συμβουλές των φίλων της πεισματώνει και δεν το βάζει κάτω. Και η συνέχεια τους αφήνει όλους κατάπληκτους!
Ένα βιβλίο που μας δείχνει πως δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας, ούτε να κρίνουμε τους άλλους από την εμφάνισή τους.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Το πιο όμορφο κυκνάκι - Ευγένιος Τριβιζάς (4η έκδοση)
Εφτά κυκνάκια σε μια λίμνη περιμένουν πώς και πώς την επίσκεψη του βασιλιά της χώρας, που θα έρθει με την εβένινή του γόνδολα για να διαλέξει το πιο όμορφο και να το πάρει μαζί του στο παλάτι.
Ποιο όμως είναι το πιο όμορφο απ’ όλα τα κυκνάκια; Ποιο θα διαλέξει ο βασιλιάς; Ποιο θα περάσει ζωή χαρισάμενη στη μυθική λιμνούλα της βασιλικής αυλής με το αλαβάστρινο σιντριβάνι; Ποια είναι η απατηλή και ποια είναι η αληθινή ομορφιά;

 
Τσιμπιτσούξ και τσιμπινέλα - Ευγένιος Τριβιζάς (2η έκδοση)
Ο Τσιµπιτσούξ το µικρό σκαντζοχοιράκι νιώθει µια πολύ µεγάλη λύπη. Ο Πιρπιρίνος Πλουµ Παπαρδελίνος, ο κίτρινος παπαγάλος µε το πορτοκαλί λοφίο και την παρδαλή ουρά που κάθεται σε µια γαλάζια κουµαριά, τον συµβουλεύει ότι για να του περάσει η λύπη πρέπει να τον πάρει κάποιος αγκαλιά και να του δώσει ένα, ή µάλλον δύο, ή µάλλον τρία, ή µάλλον τέσσερα φιλιά.
Έτσι ξεκινάει µια περιπετειώδης αναζήτηση αγκαλιάς σε λιβάδια µε κόκκινες τουλίπες, σε λίµνες µε καραµελένιες γεφυρούλες, σε δάση µε βατοµουριές και πόλεις µε ξεχασµένες µαριονέτες.

 
Ήταν ένα μικρό καράβι - Παιδική χορωδία Σπύρου λάμπρου (2η έκδοση)
Ήταν ένα µικρό καράβι γεµάτο όµορφα τραγούδια.
Τραγούδια που µεγάλωσαν και µεγαλώνουν πολλές γενιές.
Σ’ αυτή την συλλογή είναι συγκεντρωμένα τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης τα οποία εκτός του ότι διασκεδάζουν το παιδί είναι και ευχάριστα στην ανάγνωση. Μια συλλογή με έξοχη εικονογράφηση απ’ την Ναταλία Καπατσούλια και μαγικές ερμηνείες απ’ την σπουδαία Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

 
Πες το μόνο στη μαμά - Αργυρώ Μουντάκη (2η έκδοση)
Πόσες φορές μέσα στην ψυχή ενός παιδιού κρύβονται μυστικά και καταστάσεις που δεν τολμάει να ομολογήσει ακόμα και στο πιο κοντινό του πρόσωπο, τη μαμά του; Η Ελεάννα και ο Γιώργος συνεργάζονται για να βοηθήσουν τον φίλο τους τον Κωνσταντίνο να βγει από τη δύσκολη θέση. Και, φυσικά, μία είναι η προτροπή τους: να μιλήσει στη μαμά! Γιατί η μαμά πάντα ξέρει τη λύση, κι αν δεν την ξέρει, σίγουρα θα προσπαθήσει να τη βρει.

 
Η μάγισσα τσαπατσούλα στον παιδικό σταθμό - Χαρά Κατσαρή (4η έκδοση)
Το βιβλιοτετράδιο αυτό απευθύνεται σε παιδιά τριών και τεσσάρων ετών. Είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας για το Νηπιαγωγείο και στόχο του έχει να εξοικειώσει το παιδί με τις έννοιες και τις δεξιότητες που μπορεί να...

 
Δώδεκα θεοι του Ολύμπου - Σύρμω Καπούτση (5η έκδοση)
Έχοντας ως θεϊκούς προγόνους τη δολοπλόκα Γαία, τον καχύποπτο Ουρανό, τον αχόρταγο Κρόνο, τους πανίσχυρους Τιτάνες και τους αμείλικτους Εκατόγχειρες γίγαντες, οι θεοί του Ολύμπου κυριαρχούσαν στη φαντασία και στις πράξεις των αρχαίων Ελλήνων. Διαβάστε για τους παράνομους έρωτες του παντοδύναμου Δία, τις κρίσης θυμού και ζηλοτυπίας της απατημένης Ήρας, τα πονηρά κόλπα του Ερμή, την απαράμιλλη τέχνη του ακούραστου Ήφαιστου, τη γενναιότητα της σοφής Αθηνάς, τις ατυχίες του Άρη και της Αφροδίτης, τις περιπέτειες του οινοποιού Διόνυσου, και πολλά άλλα...

 
Twelve gods of Olympus - Syrmo Kapoutsi (3rd edition)
The Olympian gods, hailing from a divine ancestry that included the ever-scheming Gaea, the malevolent Uranus, the voracious Cronus, the mighty Titans and the ruthless one-hundred-armed Giants, dominated the Ancient GreeksΆ fantasies and actions. Read about the love affairs of all-powerful Zeus, HeraΆs fits of jealousy and anger, HermesΆs cunning tricks, the majestic craft of toiling Hephaestus, AthenaΆs wisdom, the mishaps of Ares and Aphrodite, the adventures of wine-maker Dionysus, and many more, in this captivating adaptation of Greek mythology by Sirmo Kapoutsi, vividly illustrated by Nestoras Xouris.

 
Μικρές ιστορίες με ήχους και κίνηση - Μαρία Κυνηγού Φλάμπουρα (2η έκδοση)
Με τα παιδιά μπορούμε να κάνουμε συνέχεια καινούρια πράγματα όπως: να ακούσουμε ήχους, όχι από κάποιο μουσικό όργανο, αλλά καθημερινούς και να τους περιγράψουμε κινητικά. Σ αυτό το βιβλίο έχουμε έξι επεισόδια με έξι ομάδες ήχων και μπορούμε να κάνουμε ανάλογες κινητικές ιστορίες με τα παιδιά. Ο υπεύθυνος της τάξης θα μπορεί να συνδυάσει με τα δρώμενα της κάθε ιστορίας και άλλες παραλλαγές ώστε να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76
ΑΘΗΝΑ 106 80
210 38 08 445
info@diaplasibooks.gr
www.diaplasibooks.gr

📝 Αφιέρωμα στο έργο της Άλκης Ζέη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



Το Megaron Plus και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους φίλους τους, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Άλκη Ζέη, την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου παιδικού μυθιστορήματός της Ένα παιδί από το πουθενά.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η βυζαντινολόγος-ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση, ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, η καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών Βίκυ Πάτσιου, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Αντιόπη Φραντζή.
Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο της Άλκης Ζέη θα διαβάσουν οι μαθητές Κωνσταντής Αλεξόπουλος, Χρύση Ζούλα και Βασιλική Ρεμούνδου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.
Το συγγραφικό έργο της Άλκης Ζέη και η σχέση του με την ιστορία
«Από τα μικρά μου χρόνια ως σήμερα, ας μην πω με ακρίβεια πόσα είναι γιατί θα τρομάξω κι εγώ η ίδια, έζησα έναν πόλεμο, δύο εμφύλιους πολέμους, δύο δικτατορίες και δύο προσφυγιές. Δεν τα έζησα σαν απλός παρατηρητής, αλλά παίρνοντας ενεργό μέρος κάθε φορά κι έτσι και να ήθελα δεν θα μπορούσε το συγγραφικό μου έργο να μην επηρεαστεί από τα γεγονότα αυτά που συγκλόνισαν τον τόπο μας. Άθελά μου η ζωή μου μπλέχτηκε μέσα στην ιστορία κι έγινα κι εγώ ένα κομμάτι της. Το συγγραφικό μου λοιπόν έργο, θέλω δεν θέλω, είναι γεμάτο ιστορία… Αν πέτυχα να κάνω τα παιδιά να την ακούσουν τουλάχιστον, το μέλλον θα δείξει».
Α.Ζ.
Σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας, η Άλκη Ζέη μπορεί να γράφει κυρίως για παιδιά, όμως απευθύνεται και στους ενήλικες. Μέσα στα έργα της, η συγγραφέας μετατρέπει προσωπικά της βιώματα σε μυθιστορηματικές καταστάσεις, κρατώντας πάντα την απαραίτητη απόσταση από το αυτοβιογραφικό στοιχείο αλλά επιτρέποντας στους ήρωές της να βλέπουν τα πράγματα με τη δική της θεώρηση. Ανήκοντας σε μια γενιά της οποίας οι ατομικές φιλοδοξίες υποχώρησαν μπροστά στα συλλογικά οράματα και στα συνταρακτικά γεγονότα που αναγκαστικά ισοπέδωναν την προσωπική ζωή, κι έχοντας συμβαδίσει με την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, των ανατροπών, των διωγμών, της αγωνίας για το αύριο, της συμμετοχής στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία, αισθανόταν ανέκαθεν το χρέος να καταγράψει σημαντικές ιστορικές στιγμές για χάρη των νεότερων γενιών· χωρίς ίχνος διδακτισμού αλλά με τη διάθεση να προκαλέσει προβληματισμό πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων θεμάτων που αποτυπώνει στα έργα της με εξαιρετική λογοτεχνικότητα, καλοδουλεμένη πλοκή και διάσπαρτο χιούμορ.
Η Άλκη Ζέη θεωρείται η πιο σημαντική ελληνίδα συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, πολυβραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα πιο σημαντικά βραβεία. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και προτείνονται επίσης για ανάγνωση και για μελέτη στα σχολεία του εξωτερικού. Τα σημερινά παιδιά έχουν πλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν κείμενά της και μέσα στα σχολικά τους βιβλία, όπου είναι ανθολογημένα έργα της.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.(ΕΔΥΤΕ) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω του ιστότοπου του Μεγάρου (www.megaron.gr).

ΣΕΙΡΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Σας ενημερώνουμε ότι οι Εκδόσεις Γκοβόστη ανέλαβαν την έκδοση του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται από τις Εκδόσεις μας οι κάτωθι τίτλοι από τη σειρά ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ. Συγκρούσεις που σημάδεψαν την εποχή τους και πολλές φορές υπήρξαν καθοριστικές για την πορεία ολόκληρων συρράξεων, παρουσιάζονται με σαφή και κατανοητό τρόπο, συνοδευόμενες από κατατοπιστικούς χάρτες, καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις και πίνακες.


Άντσιο 1944
Κουφογιώργος, Γεώργιος
Η απόβαση στο Αντσιο, το 1944, ήταν μια επιχείρηση των Συμμάχων που δεν έχει προβληθεί ...
Άρνεμ
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Το κυριακάτικο πρωινό της 17ης Σεπτεμβρίου 1944 ο πληθυσμός της νοτιοανατολικής Βρετανίας ...

Βαρσοβία 1944
Γκότσης, Παναγιώτης
Την 1η Αυγούστου 1944, με τη Wehrmacht αποδυναμωμένη όσο ποτέ και τα σοβιετικά άρματα να ...
Βατερλώ 1815
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Τον Ιούνιο του 1815 οι ισχυρότεροι στρατοί της Ευρώπης παρατάχθηκαν κοντά στο μικρό ...

Βερολίνο
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος πλησίαζε προς το τέλος του, όταν τα στρατεύματα των Δυτικών ...
Βουδαπέστη 1945
Μανσόλας, Άγγελος
Η Συνθήκη του Τριανόν (1920) η οποία επιβλήθηκε στην Ουγγαρία μετά τη λήξη του Α’ ΠΠ, ...

Γαλλία 1940
Γκότσης, Παναγιώτης
Αν και η λήξη του Α' ΠΠ ανέδειξε τη Γαλλία ως μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις της ...
Γκουανταλκανάλ 1942
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Στους πρώτους έξι μήνες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον Ειρηνικό η στρατοκρατική ...

Γρανικός 334 π.Χ.
Γαρουφαλής, Δημήτρης
Η μάχη του Γρανικού, η κρίσιμη σύγκρουση που κατέστησε τους Ελληνες και πάλι κυρίαρχους ...
Δερβενάκια 1822
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Στις 26 Ιουλίου 1822 η καταπονημένη στρατιά του Δράμαλη, στην προσπάθειά της να υποχωρήσει ...

Διάβαση του Ρήνου
Κλάδης, Κωνσταντίνος
Η δραματική γερμανική αντεπίθεση στις Αρδέννες, η τελευταία, απεγνωσμένη προσπάθεια ...
Διέππη 1942
Χονδρογιάννης, Ναπολέων
Η απόβαση στη Διέππη υπήρξε μια από τις μελανότερες σελίδες στη δράση των συμμαχικών ...

Δουνκέρκη 1940
Πέπονας, Εμμανουήλ
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Συμμάχους. ...
Επιχείρηση "Barbarossa"
Κλάδης, Κωνσταντίνος
H επιχείρηση «Barbarossa» αποτέλεσε την κορυφαία, ίσως, στιγμή του Βʼ Παγκοσμίου ...

Επιχείρηση "Barbarossa"
Κλάδης, Κωνσταντίνος
Οι πρώτοι τρεις μήνες της γερμανικής εισβολής χαρακτηρίστηκαν από μεγάλες στρατιωτικές ...
Η Αεροναυμαχία της Θάλασσας των Φιλιππίνων
Βαρσαμής, Γιάννης
Τo θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού υπήρξε ένα από τα πιο απαιτητικά πεδία μαχών, ...

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Στις 29 Μαϊου 1453 ο στρατός του Μωάμεθ Β' εξαπέλυσε την τελική επίθεσή του εναντίον ...
Η άλωση της Τριπολιτσάς
Δεληγιάννης, Περικλής
Tον Απρίλιο του 1821 εδραιώθηκαν τα πρώτα ελληνικά στρατόπεδα γύρω από την Τριπολιτσά, ...

Η αρχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Η Μεγάλη Ιδέα αποτελούσε ένα ανεκπλήρωτο όνειρο για τους Ελληνες μέχρι το 1919, ένα όνειρο ...
Η μάχη της Αγγλίας
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Tο καλοκαίρι του 1940 απέμεναν δύο εμπόδια στη φρενήρη πορεία της πανίσχυρης πολεμικής ...

Η Μάχη της Κρήτης
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Στις 20 Μαϊου 1941 ο ουρανός της Κρήτης σκοτείνιασε από τα σμήνη των γερμανικών αεροπλάνων. ...
Η μάχη της Μόσχας
Κλάδης, Κωνσταντίνος
Η Μάχη της Μόσχας σηματοδότησε στην πράξη την τρίτη φάση της επιχείρησης «Barbarossa», ...

Η μάχη της Νορμανδίας
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Στις 6 Ιουνίου 1944 τα συμμαχικά στρατεύματα επέστρεψαν στη Δυτική Ευρώπη έπειτα από ...
Η μάχη του Εσκί Σεχίρ
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Στις αρχές του 1921, οι μονάδες της ελληνικής Στρατιάς που έπαιρναν μέρος στη Μικρασιατική ...

Η μάχη των Αθηνών
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Μια από τις τραγικότερες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ήταν ο Δεκέμβριος ...
Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Η ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) υπήρξε το αποκορύφωμα μιας μακράς πάλης για τον έλεγχο ...

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Μετά τους οπλίτες του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών, ήταν η σειρά των Ελλήνων κωπηλατών ...
Η ναυμαχία του Ναυαρίνου (1827)
Μπελέζος, Δημήτρης
Η ναυμαχία του Ναβαρίνου, κατά την οποία οι ενωμένες δυνάμεις της Βρετανίας, της Γαλλίας ...

Ιβοζίμα
Κλάδης, Κωνσταντίνος
Φεβρουάριος 1945. Ισχυρές αμερικανικές δυνάμεις αποβιβάζονται για πρώτη φορά σε ιαπωνικό ...
Ισσός 333 π.Χ.
Καρατζής, Ευάγγελος
Η μάχη της Ισσού αποτέλεσε την πρώτη αναμέτρηση, μετά από έναν και πλέον αιώνα, κατά ...

Κουρσκ
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Η Μάχη του Κούρσκ αποτέλεσε την τελευταία μεγάλη επιθετική ενέργεια των Γερμανών στο ...
Κριμαϊκός Πόλεμος (1853-56)
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Ο Κριμαϊκός Πόλεμος έμεινε γνωστός στην ιστορία με πολλά ονόματα, αν και πολλά στοιχεία ...

Κωνσταντινούπολη 1204
Μπελέζος, Δημήτρης
Λένινγκραντ 1941-1944
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
H εξέχουσα σημασία που είχε το Λένινγκραντ για το καθεστώς της Σοβιετικής Ενωσης ...

Μάλτα 1940-42
Πέπονας, Εμμανουήλ
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε η καταστροφικότερη σύρραξη της ανθρώπινης ιστορίας. ...
Μάντζικερτ
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Ορισμένες μάχες έχουν ιδιαίτερη σημασία στην παγκόσμια ιστορία. Μια από αυτές είναι ...

Μεσολόγγι
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Τον Απρίλιο του 1826 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της τελευταίας πολιορκίας ...
Μίντγουεϊ 1942
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Μόνο πέντε λεπτά χρειάστηκαν για να ανατραπεί η ισορροπία δυνάμεων στο θέατρο επιχειρήσεων ...

Μόντε Κασίνο 1944
Μανσόλας, Άγγελος
Σε έναν πόλεμο γεμάτο με επικές μάχες, αυτή του Μόντε Κασσίνο καταλαμβάνει επάξια ...
Μπιζάνι 1912 - 13
Αναστασόπουλος, Βασίλειος
Το Μπιζάνι συνιστούσε την καρδιά του οχυρωματικού συγκροτήματος που η φύση δημιούργησε ...

Μυριοκέφαλο 1176
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Η βυζαντινή ανάκαμψη που ξεκίνησε το 1081 με την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλέξιο ...
Νορμανδία
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Το καλοκαίρι του 1944 οι Γερμανοί είχαν πλέον συνειδητοποιήσει ότι μια τεράστια συγκέντρωση ...

Ο Ελληνικός Στρατός και το έπος της Β. Ηπείρου (1940-41)
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Στις 28 Οκτωβρίου 1940 ο Ελληνικός Στρατός ενεπλάκη στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. ...
Ο κεραυνοβόλος πόλεμος των συμμάχων
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Tο καλοκαίρι του 1944, η Μάχη της Νορμανδίας, εκτυλίχθηκε σε δύο άκρως παράδοξες και αντιφατικές ...

Οι μεγάλες ανατροπές της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης
Νάκος, Κώστας
Οκινάουα 1945
Κλάδης, Κωνσταντίνος
      Το ιαπωνικό νησί της Οκινάουα αναδείχθηκε σε ένα από τα φονικότερα ...

Πλαταιές 470 π.Χ.
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
H σύγκρουση των Ελλήνων με τους Πέρσες στις Πλαταιές «έριξε την αυλαία» των Μηδικών ...
Πολωνία 1939
Γκότσης, Παναγιώτης
Αμέσως μετά την ανακήρυξή της ως ανεξάρτητου κράτους με τη λήξη του Α’ ΠΠ, η Πολωνία ...

Σαγγάριος 1921
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Σεβαστούπολη
Γκότσης, Παναγιώτης
Με την εκδήλωση της γερμανικής επίθεσης κατά της ΕΣΣΔ, τον Ιούνιο του 1941, η Κριμαία ...

Σικελία 1943
Βαρσαμής, Γιάννης
Η επιχείρηση «Husky» για την κατάληψη της Σικελίας τον Ιούλιο του 1943 ήταν η μεγαλύτερη ...
Χάρκοβο 1943
ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Στις αρχές Φεβρουαρίου 1943 οι παγωμένοι άνεμοι της ρωσικής στέπας έφερναν τα πρώτα ...