Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Βραδύκαυστο Παντελόνι 3000 Over FB31 Portwest


Υλικό Κατασκευής: Πυρίμαχο Ύφασμα
Προτεινόμενη Χρήση: Υψηλές Θερμοκρασίες
Επένδυση: NOMEX
Μέγεθος Ρούχων: XXLarge,XLarge,Large,Medium,Small,3XLarge
Περιληψη
Το Βραδύκαυστο Παντελόνι εργασίας 3000 Over FB31 της Portwest είναι σχεδιασμένο να προστατεύει το κάτω μέρος  του σώματος καθώς το Solar FB31 πάνω από το παντελόνι κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας το υψηλής απόδοσης Nomex® / Lenzing® FR Βισκόζης ύφασμα. 
Ο σχεδιασμός του προσφέρει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Τα κύρια γνωρίσματα του περιλαμβάνουν μία χαμηλής-κοπής ραφή στον καβάλο.
Όπως επίσης αποσπώμενες τιράντες ώμων και ελαστική πλευρά και κάτω μπροστινό άνοιγμα. 

RESCUE SART S4

RESCUE SART S4

Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo
Ο διεγέρτης radar McMurdo S4 SART προσφέρει αποδεδειγμένη αξιοπιστία στη διάσωση. Είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση του και μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και με γάντια ή υγρά χέρια. O συμπαγής σχεδιασμός του το καθιστά ιδανικό για την εφαρμογή του σε σωσίβιες λέμβους ή για τη χειροκίνητη μεταφορά του, σύμφωνα με τους κανονισμούς της SOLAS.
Το S4 SART, εκπέμπει στα 9GHz X-band radars, οπότε μπορεί να εντοπιστεί από όλα τα μέσα διάσωσης από θάλασσα και αέρα, σύμφωνα με τον ΙΜΟ και της απαιτήσεις του GMDSS. Δηλαδή στην οθόνη του radar ενός πλοίου, ελικόπτερου ή αεροπλάνου, το S4 SART μεταδίδει αυτόματα και με σαφήνεια ένα σήμα απόκρισης και έτσι αναγνωρίζεται η θέση του σκάφους που κινδυνεύει. Μόλις ενεργοποιηθεί το S4 SART παραμένει σε κατάσταση αναμονής για πάνω από 96 ώρες ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες του θαλάσσιου περιβάλλοντος.


Απόκριση δέκτη9.2–9.5 GHz, ευαισθησία μεγαλύτερ από -50 dBm
Απόκριση πομπού12 σαρώσεις στα 9.2–9.5 GHz
Εκπεμπόμενη ισχύς (ERP)Λιγότερο από 400 mW (+26 dBm)
Διάρκεια λειτουργίας96 ώρες σε standby κατάσταση και τουλάχιστον 8 ώρες εκπομπής
Θερμοκρασία λειτουργίας-20ºC έως +55ºC
Αποτελεσματικό ύψος κεραίαςΤουλάχιστον 1 μέτρο
Βάρος530g με βάση, 510 g χωρίς βάση
Διαστάσεις264mm μήκος x 90mm διάμετρος
Χρόνος αντικατάστασης μπαταρίας5 χρόνια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Μετέωρη γυναίκα

Μετέωρη γυναίκα
Μιχάλης Πιτένης
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-210-2

📆 Πρόγραμμα εκδηλώσεων









 
Νίκος Χρυσός

9 Οκτωβρίου 2019
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Little Tree Books & Coffee, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το European Union Prize for Literature (EUPL), σας προσκαλούν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Νίκου Χρυσού Καινούργια μέρα, που βραβεύτηκε με το EUPL 2019.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ερασμία-Λουίζα Σταυροπούλου, oμότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, μέλος της κριτικής επιτροπής για το EUPL
Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, συγγραφέας
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Νίκος Χρυσός θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Little Tree Books & Coffee
Καβαλλότι 2
Κουκάκι , 92.43.762



 
Ελένη Πριοβόλου

14 Οκτωβρίου 2019
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Έκφραση» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Στη ζωή νωρίς νυχτώνει τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 8 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Με την Ελένη Πριοβόλου θα συνομιλήσει η φιλόλογος Κατερίνα Δημόκα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Έκφραση»
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49
Λιβαδειά , 2261023136



 
Φώτος Λαμπρινός

16 Οκτωβρίου 2019
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Φώτου Λαμπρινού Παλαμηδίου 10 την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιώργος Κοροπούλης.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η παραγωγός κινηματογράφου Αντιγόνη Ρώτα.
Θα συντονίσει ο Φώτος Λαμπρινός.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32
Αθήνα , 210–33.88.054



 
Δάφνη Νικήτα

17 Οκτωβρίου 2019
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Σπίτι της Κύπρου και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Δάφνης Νικήτα Το δέντρο που ανατέλλει την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Γεωργής, Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, πρώην Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα
Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, ποιητής και εικαστικός
Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, εικαστικός
Ποιήματα θα διαβάσουν ο ηθοποιός Παναγιώτη Μπουγιούρης και η Δάφνη Νικήτα.
Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων 5ος όροφος)
Καραγεώργη Σερβίας 1
Αθήνα



 
Ελένη Πριοβόλου

18 Οκτωβρίου 2019
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό σας προσκαλούν να συναντήσετε την Ελένη Πριοβόλου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της μυθιστορήματος Στη ζωή νωρίς νυχτώνει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο Monogram
Υμηττού 17
Χολαργός , 210-65.23.515


Η Δημόσια Ιστορία ως συγκρουσιακό θέμα: Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στο Διαδίκτυο



Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η κοι­νωνία σήμερα γνωρίζει πολλά για το Ολοκαύτωμα. Η αλή­θεια είναι, βέβαια, όπως επιβεβαιώνει και το συγκεκριμένο βιβλίο, ότι ο κόσμος γνωρίζει ελάχιστα, αφού πολύ συχνά έχει την τάση να μεταφράζει τα γεγονότα με βάση τη δική του πολιτική και εθνική λογική, γεγονός που τον αποτρέπει να κατανοεί την πραγματικότητα.
Σήμερα πληθαίνουν οι τόποι μνήμης, οι ημέρες μνήμης, οι λογής λογής εκδηλώσεις γύρω από τη γενοκτονία. Πληθαίνουν, όμως, και οι αρνητές του Ολοκαυτώματος. Και αναρωτιέμαι πώς μπορούν να προσλάβουν οι νεότερες γενιές τα σχετικά με τη Σοά. Μπορεί, μ’ άλλα λόγια, να επικρατήσει ο κίνδυνος διαγραφής της μνή­μης ή θα κερδίσει τελικά η κοινή λογική που πρεσβεύει ότι από τη στιγμή που ο θύτης, η Γερμανία δηλαδή, έχει, κατ’ επανάληψη, παραδεχθεί τα εγκλήματα που διέπραξε ποιος ο λόγος να αμφισβητείται η τετελεσμένη πραγματικότητα;

Αξιολογώντας, ωστόσο, τη σημερινή αμφισβήτηση για την εβραϊκή γενοκτονία αναρωτιόμαστε αν πήγαν στράφι οι δεκαε­τίες του ’80 και του ’90. Τόσα βιβλία, τόσα συνέδρια, τόσες ταινίες που αναπαρέστησαν το δράμα και έσπασαν τα ταμεία. Τότε το παγκόσμιο ενδιαφέρον κορυφώθηκε, οι κοινωνίες της Ευρώπης πάλευαν, θαρρείς, να επουλώσουν το ανοιχτό τραύμα.

Διαβάζοντας το βιβλίο της Ξένιας Ελευθερίου, το οποίο έχει γραφτεί με απόλυτη επιστημονική νηφαλιότητα, αναλογίστηκα πως όσο χάνονται οι μάρτυρες του μεγαλύτερου εγκλή­ματος που συντελέστηκε ποτέ στην ανθρωπότητα, τόσο δυ­ναμώνει η φωνή των άλλων, που διαρκώς πυκνώνουν, των άλλων που υψώνουν την φωνή τους και αμφισβητούν. Φαί­νεται πως τα πάντα μπορεί να σκυλευτούν, ακόμη κι η μνήμη όσων υπέφεραν. Γιατί, πώς αλλιώς, μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το φαινόμενο της συνεχούς αναβίωσης του νεοναζι­σμού και, κυρίως, της ανοχής των κοινωνιών απέναντί του;

Τα στοιχεία που φέρνει στο φως αυτή η μελέτη αποδεικνύουν ότι αυτή η ιστορία δεν αφορά μόνο Εβραίους ούτε μόνο Γερμανούς, αφορά συνολικά ανθρώπους. Είναι ένα μεγάλο μάθημα για το πού μπορεί να οδηγηθεί κανείς από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εβραϊκή γενοκτονία είναι τελικά οικουμενική. Σε μια περίοδο αυξημένης ξενοφοβίας τα διδάγματα του Ολο­καυτώματος εμφανίζονται πιο επίκαιρα από ποτέ. Σήμερα, που τα διακυβεύματα της μνήμης είναι μεγάλα, το ζητούμε­νο είναι να παραμείνει ζωντανό το δίδαγμα και όχι (μόνο) το πένθος του Ολοκαυτώματος.

Βέβαια κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, τη στιγ­μή που καθημερινά πέφτουν τόνοι «λάσπης», αφού κυρι­αρχεί απόλυτα η συνωμοσιολογία και βασιλεύει η αντίληψη ότι πίσω από κάθε συμφορά που καταδυναστεύει τη χώ­ρα, για να μην πω τον πλανήτη, κρύβονται πάντα οι Εβραίοι και η υποτιθέμενη νέα τάξη πραγμάτων που εκπροσωπούν. Φαίνεται τελικά ότι την εικόνα που μια κοινωνία έχει για το παρελθόν της δεν τη διαμορφώνουν οι ακαδημαϊκοί ιστορι­κοί. Πολύ μεγαλύτερη επιρροή, έχουν σήμερα τα μέσα ενη­μέρωσης, το διαδίκτυο, αλλά και τα πολιτικά κόμματα.

Το βιβλίο της Ξένιας Ελευθερίου μας κάνει να σκεφτούμε ότι πολλές φορές η ιστορία αναθεωρείται αλλά σίγουρα δεν ξαναγράφεται, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους ιδεολο­γικούς σκοπούς και πολιτικά συμφέροντα. Οφείλουμε, να αφουγκραστούμε, να ακούσουμε και να επικεντρώσουμε το βλέμμα μας στο κάθε τι, που οι προηγούμενες γενιές δεν ­θέλησαν να στρέψουν την προσοχή τους. Να εμβαθύνουμε, τελικά, στην αναγνώριση της άγνοιάς μας και στον παρα­λογισμό της λογικής μας που υπαγορεύει την άρνηση του άλλου και του βαθύτερου εαυτού μας. Είμαι απόλυτα σί­γουρος πως η κυκλοφορία του βιβλίου θα προκαλέσει συ­ζητήσεις, γιατί θίγει την παράμετρο της πληροφόρησης, την πιο καίρια συνιστώσα της εποχής μας, η οποία, ειδικά γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν την Ελευθερίου, μπορεί να θεωρούνται από πολλούς ανάξια λόγου, αλλά, δυστυ­χώς, πολλοί είναι έτοιμοι να τα υιοθετήσουν και κυρίως είναι πρόθυμοι να τα αναπαραγάγουν. Ο«θόρυβος» τέτοιων δη­μοσιευμάτων καθιστά την πληροφορία εύκολα προσβάσιμη στο μέσο χρήστη, μια και αναγνωρίζεται ως αληθές μόνο ό,τι αναδεικνύει κάποια συνωμοσιολογική ερμηνεία του οικονο­μικού και πολιτικού σκηνικού. Και κάπως έτσι διαμορφώ­νεται ένας εχθρός, συνήθως προαιώνιος και τρομερός, βά­σει του οποίου ορίζεται μια ταυτότητα ή προσδιορίζεται ένα εμπόδιο που πρέπει να καταστραφεί. Και κάπως έτσι ανθίζει ο εθνικισμός ο οποίος εδράζεται στο μίσος και στη συνωμο­σιολογία. Άτομα που μπορεί να έχουν άλλη θρησκεία, άλλο χρώμα, άλλη ιδεολογία εκφεύγουν από αυτό που η «πλει­οψηφία» θεωρεί κανονικό. Το μόνο που μένει σε εμάς είναι να παίρνουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι σ’ αυτή τη λαίλαπα. Η μνήμη των νεκρών είναι πιο δυνατή, ο ανθρώπινος πολιτι­σμός επιβάλλεται να επικρατήσει της βαρβαρότητας.

(από τον Πρόλογο του Λέοντα Ναρ)

Η Δημόσια Ιστορία ως συγκρουσιακό θέμα:
Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στο Διαδίκτυο
ΣΕΙΡΑ: ΕΚΚΕΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (αρ.11) 
Επιστημονικός Υπεύθυνος Σειράς: Γιώργος Κόκκινος
συγγραφέας: Ξένια Ελευθερίου
Isbn:978-960-9692-29-8
Διαστάσεις: 12,5 X 22,5
Σελίδες: 522

5 ωραίες προτάσεις για καφέ στον Πειραιά

5 ωραίες προτάσεις για καφέ στον Πειραιά

Σημειώστε...

Σαλάτα με άγριο ρύζι και κολοκυθάκια
Φλωρεντία: Εκεί που τρώνε οι ντόπιοι
Ταλιατέλες με αρωματικό μοσχαράκι ραγού