Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

💀 Η Μίνα και ο Βίνσεντ επιστρέφουν σε ένα εκρηκτικό φινάλε της τριλογίας των Lackberg & Fexeus 👑

 






Νέες κυκλοφορίες Απριλίου-Μαΐου 2024


Νέες κυκλοφορίες Απριλίου-Μαΐου 2024

Prorex
Κατσαντώνης Δημήτρης
Σελίδες: 232
ISBN: 9786182044568
Τιμή: 9,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
Prorex είναι ο αντι­βα­σι­λέ­ας, ο ανα­πλη­ρω­τής του άνα­κτα, ο «αντ’αυτού».
Με­ρι­κές φο­ρές αθέ­α­τος από τους πολ­λούς αλ­λά πο­λύ επι­δρα­στι­κός στις πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις. Πολ­λά κρί­νο­νται από το χα­ρα­κτή­ρα του, τις γνώ­σεις του, τις ιδέ­ες του και τις ικα­νό­τη­τές του.
Στο Prorex, το τρί­το μέ­ρος της τρι­λο­γί­ας για τη Με­τα­πο­λί­τευ­ση του Δημ. Κα­τσα­ντώ­νη, με­τά την έκρη­ξη προσ­δο­κι­ών του 1974 και του ρι­ζο­σπα­στι­σμού του 1979, ανα­δει­κνύ­ο­νται οι πα­θο­γέ­νει­ες που αρ­χί­ζουν και απο­ξε­νώ­νουν τους πο­λί­τες από τους πο­λι­τι­κούς θε­σμούς, στα τέ­λη του 20ού αιώ­να και στις αρ­χές του 21ου.
Μέ­σα από μια πραγ­μα­τι­κή ιστο­ρία της ελ­λη­νι­κής πο­λι­τι­κής ζω­ής, που έχει τυ­λι­χτεί σε μια φόρ­μα μυ­θο­πλα­σί­ας και προ­σμι­χθεί με πρό­σω­πα όχι υπαρ­κτά, προ­κει­μέ­νου να δι­ευ­κο­λυν­θεί η κα­τα­γρα­φή της ιστο­ρι­κής «στιγ­μής», απο­κα­λύ­πτο­νται μη­χα­νι­σμοί και φι­λο­δο­ξί­ες πο­λι­τι­κών και οικο­νο­μι­κών πα­ρα­γό­ντων, σε έναν ανη­λεή αντα­γω­νι­σμό για επι­κρά­τη­ση.
Το «Prorex» δεν είναι η απο­κά­λυ­ψη μι­ας συ­νω­μο­σί­ας. Είναι η ιχνη­λά­τη­ση των μη ορα­τών δυ­νά­με­ων που επι­δρούν στην πο­λι­τι­κή και άρα στις ζω­ές των αν­θρώ­πων. Δυ­νά­με­ων που ορι­σμέ­νες φο­ρές οφεί­λο­νται μό­νο στο χα­ρα­κτή­ρα των αν­θρώ­πων.
Ο Δη­μή­τρης Κα­τσα­ντώ­νης γεν­νή­θη­κε και με­γά­λω­σε στην Αθή­να αλ­λά ζει στη Θεσ­σα­λο­νί­κη πά­νω από τέσ­σε­ρις δε­κα­ε­τί­ες. Σπού­δα­σε Φυ­σι­κή στο Αρι­στο­τέ­λειο Πα­νε­πι­στή­μιο, δεν έμει­νε αμέ­το­χος στους και­ρούς του, ιδι­αί­τε­ρα στα νε­α­νι­κά του χρό­νια. Είναι οπα­δός του «έν­δον σκά­πτε». 14 χρό­νια ασχο­λή­θη­κε με τη δι­δα­σκα­λία της Φυ­σι­κής ενώ πα­ράλ­λη­λα δη­μο­σι­ο­γρα­φού­σε, 3 χρό­νια ήταν Γε­νι­κός Δι­ευ­θυ­ντής της ΕΡΤ3, από το 2004 ασχο­λεί­ται με τον το­μέα των ερευ­νών και της επι­κοι­νω­νί­ας.
Έχει γρά­ψει τέσ­σε­ρα θε­α­τρι­κά έρ­γα («Μί­λαν - Κού­ντε­ρα, 1-0», «Η γρί­πη της Μον­ρόε» κ.ά.) που ανέ­βη­καν σε Θεσ­σα­λο­νί­κη και Αθή­να και το μυ­θι­στό­ρη­μα «Το κα­λο­καί­ρι που όλα άλ­λα­ξαν» (εκ­δό­σεις Επί­κε­ντρο). Η Με­τα­πο­λί­τευ­ση, η ατμό­σφαι­ρα και η δυ­να­μι­κή της, με τα θε­τι­κά και αρ­νη­τι­κά απο­τυ­πώ­μα­τά της στην Ιστο­ρία του τό­που απο­τε­λούν το στα­θε­ρό πλαί­σιο ανα­φο­ράς στα γρα­πτά του.

Η Ελληνική Επανάσταση στην Τέχνη
Παπανικολάου Μ. Μιλτιάδης
Σελίδες: 216
ISBN: 9786182044438
Τιμή: 17,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
Η με­λέ­τη αυτή ξε­κί­νη­σε ως ένα ολο­κλη­ρω­μέ­νο ερευ­νη­τι­κό σύ­νο­λο με αφορ­μή τα 200 χρό­νια από το ξε­κί­νη­μα της εθνι­κής πα­λιγ­γε­νε­σί­ας, προ­κει­μέ­νου να συ­γκρο­τη­θεί ένα ση­μα­ντι­κό κε­φά­λαιο που συν­δέ­ε­ται με τον Αγώ­να των Ελ­λή­νων. Την ηρω­ι­κή εκεί­νη πε­ρί­ο­δο, τό­σο κα­τά τη δι­άρ­κεια της Επα­νά­στα­σης όσο και πριν και με­τά από αυτήν, η Τέ­χνη έπαι­ξε ση­μα­ντι­κό ρό­λο στην εδραί­ω­ση μι­ας ιδε­ο­λο­γί­ας που είχε συ­νέ­χεια σε ό,τι αφο­ρά στην εθνι­κή ταυ­τό­τη­τα και στην εθνι­κή αυτο­γνω­σία των αγω­νι­ζό­με­νων Ελ­λή­νων. Το κί­νη­μα αλ­λη­λεγ­γύ­ης των ευρω­παί­ων καλ­λι­τε­χνών απέ­να­ντι στην Ελ­λη­νι­κή Επα­νά­στα­ση ήταν πρω­το­φα­νές, απο­τυ­πώ­νο­ντας στη δι­κή τους προ­σω­πι­κή εικα­στι­κή γρα­φή τη συ­μπά­θεια, την εν­συ­ναί­σθη­ση και την ανα­γνώ­ρι­ση ενός δί­καιου αγώ­να, δί­νο­ντας «μορ­φή» σε αξί­ες, όπως η ελευ­θε­ρία και η αγά­πη για την πα­τρί­δα, η αν­δρεία και η αυτα­πάρ­νη­ση, η θρη­σκευ­τι­κή πί­στη, ο σε­βα­σμός και η αγά­πη για την οικο­γέ­νεια και τη συ­ντρο­φι­κό­τη­τα, αλ­λά και η επί­κλη­ση στη λα­μπρή πο­λι­τι­σμι­κή συ­νέ­χεια της χώ­ρας. Στό­χος αυτού του βι­βλίου είναι να δεί­ξει ότι μπο­ρεί κα­νείς μέ­σα από τις εικό­νες να εκτι­μή­σει, να αξι­ο­λο­γή­σει και να ερ­μη­νεύ­σει τις ιδέ­ες, την πο­λι­τι­κή και το πο­λι­τι­σμι­κό γί­γνε­σθαι, μέ­σα από την ανά­λυ­ση φαι­νο­μέ­νων που σχε­τί­στη­καν με τα ιστο­ρι­κά γε­γο­νό­τα, αλ­λά και με τα πρό­σω­πα, όπως αυτά «κα­τα­γρά­φη­καν» εικα­στι­κά από τους καλ­λι­τέ­χνες της επο­χής, Έλ­λη­νες και ξέ­νους.
Ο Μιλ­τι­ά­δης Πα­πα­νι­κο­λάου σπού­δα­σε στη Φι­λο­σο­φι­κή Σχο­λή Θεσ­σα­λο­νί­κης όπου υπη­ρέ­τη­σε ως κα­θη­γη­τής της Ιστο­ρί­ας της Τέ­χνης. Υπήρ­ξε υπό­τρο­φος του Ι.Κ.Υ. για σπου­δές στην Ιστο­ρία της Τέ­χνης στο Μό­να­χο. Με­λέ­τη­σε εκτε­τα­μέ­να τις ελ­λη­νο­γερ­μα­νι­κές καλ­λι­τε­χνι­κές σχέ­σεις ως υπό­τρο­φος του Ιδρύ­μα­τος Alexander von Humboldt. Υπήρ­ξε δι­δά­κτωρ της Φι­λο­σο­φι­κής Σχο­λής Θεσ­σα­λο­νί­κης και υφη­γη­τής στην αντί­στοι­χη σχο­λή του Ε.Κ.Π.Α. Δι­ε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του Τμή­μα­τος Ιστο­ρί­ας και Αρ­χαι­ο­λο­γί­ας και κο­σμή­το­ρας της Φι­λο­σο­φι­κής Σχο­λής του Α.Π.Θ. Πρω­το­στά­τη­σε για την ίδρυ­ση του Κρα­τι­κού Μου­σείου Σύγ­χρο­νης Τέ­χνης και ως δι­ευ­θυ­ντής του υπέ­γρα­ψε τα συμ­βό­λαια αγο­ράς της Συλ­λο­γής Κω­στά­κη το 2000. Έγρα­ψε πολ­λά βι­βλία και δε­κά­δες άρ­θρα και με­λέ­τες σε ελ­λη­νι­κά και ξέ­να πε­ρι­ο­δι­κά.

Διαφωνώ
Αλαχιώτης Ν. Σταμάτης
Σελίδες: 304
ISBN: 9786182044636
Τιμή: 14,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
Οι γνω­στι­κοί τον θαύ­μα­ζαν, οι ξι­πα­σμέ­νοι τσα­να­κο­γλεί­φτες τον χλεύ­α­ζαν.
Ο άν­θρω­πος του βι­βλίου, μο­να­χι­κός, στο­χα­στής και πραγ­μα­τι­στής συ­νά­μα, βί­ω­σε την το­ξι­κή ατμό­σφαι­ρα του χου­ντι­κού συ­στή­μα­τος του Ελ­λάς Ελ­λή­νων Φυ­λα­κι­σμέ­νων, αγω­νί­στη­κε ενά­ντια στα λα­σπε­ρά έν­στι­κτα όσων χα­μή­λω­ναν τον άν­θρω­πο, ονει­ρεύ­τη­κε ένα ανώ­τε­ρο κό­σμο.
Η ζή­ση του ήταν σκέ­ψεις, ιδέ­ες, όνει­ρα, λι­γο­στό υπη­ρε­τι­κό σώ­μα. Ήθε­λε να νο­γά και να μι­λά λεύ­τε­ρα, δύ­σκο­λα τον φί­μω­ναν. Και δεν τον ένοι­α­ζε που κου­βα­λού­σε πα­ρα­μά­σχα­λα ανι­δι­ο­τε­λείς ιδέ­ες, αιμορ­ρα­γού­σα δη­μο­κρα­τία, απρο­σκύ­νη­το ηρω­ι­σμό, όλα υπέρ­βα­ρα τον βά­ραι­νε πι­ό­τε­ρο η ανα­ξι­ο­πρέ­πεια κά­ποι­ων κι ήθε­λε να τους την έκα­νε, έει, να σκύ­ψει το κε­φά­λι ντρο­πι­α­σμέ­νη.
Μα, σε και­ρούς που έζε­χνε η στε­νο­κε­φα­λιά πολ­λών εξου­σι­α­στών, ο φό­βος κι η απελ­πι­σία των εξου­σι­α­ζό­με­νων και το βό­λε­μα των οσφυ­ο­κα­μπτών; Τι έκα­νε…;
ΔΙ­Α­ΦΩ­ΝΟΥ­ΣΕ στε­ντό­ρεια με τη βό­λε­ψη της γι­να­τε­μέ­νης απαν­θρω­πι­άς, του ερ­πυ­σμού της υπο­κρι­σί­ας και του πα­ρα­λο­γι­σμού, της ηλι­θι­ό­τη­τας. Αυτό έκα­νε...!
Μην ήταν πει­ραγ­μέ­νος, όμως; Ένας αχα­μνός αντι­ή­ρω­ας με τα τό­σα κω­μι­κο­τρα­γι­κά που αντά­μω­σε στο ατα­λά­ντευ­το δι­ά­βα των στα­θε­ρών αξι­ών του;
Κι αν ήταν αυτός ο κα­νο­νι­κός άν­θρω­πος; Δεν ήξε­ρε, κι ίσως να το μά­θαι­νε κά­πο­τε, σκέ­φτε­ται μέ­χρι σή­με­ρα, γέ­ρος πια, δι­α­φω­νών και με τα γε­ρά­μα­τά του…!
Ο Στα­μά­της Ν. Αλα­χι­ώ­της είναι Ομό­τι­μος κα­θη­γη­τής Γε­νε­τι­κής, π. Πρύ­τα­νης του Πα­νε­πι­στη­μίου Πα­τρών, και π. Πρό­ε­δρος του Παι­δα­γω­γι­κού Ιν­στι­τού­του. Πέ­ραν της ακα­δη­μα­ϊ­κής και ερευ­νη­τι­κής του δρα­στη­ρι­ό­τη­τας -πλη­θώ­ρα δη­μο­σι­εύ­σε­ων­σε δι­ε­θνή πε­ρι­ο­δι­κά και συ­νέ­δρια με κρι­τές, δη­μο­σί­ευ­ση και με τον JeffHall, νο­μπε­λί­στα ια­τρι­κής 2017- έχει εκ­πο­νή­σει και 4 επι­στη­μο­νι­κά-φοι­τη­τι­κά συγ­γράμ­μα­τα (Εισα­γω­γή στη Γε­νε­τι­κή, Εισα­γω­γή στην Εξέ­λι­ξη από τις Εκ­δό­σεις Λι­βά­νη, Βι­ο­παι­δα­γω­γι­κή Δι­α­θε­μα­τι­κό­τη­τα Αξι­ο­λό­γη­ση από τις Εκ­δό­σεις Πε­δίο, και Ανα­φο­ρά στη Βι­ο­η­θι­κή από τις Εκ­δό­σεις Επί­κε­ντρο).Αρ­θρο­γρα­φού­σε εβδο­μα­δι­αία και στο Βή­μα της Κυ­ρι­α­κής για 25 χρό­νια, ενώ έχει εκ­δώ­σει και δύο βι­βλία για το ευρύ κοι­νό (Από τους ωκε­α­νούς στ’ αστέ­ρια – Το οδοι­πο­ρι­κό της ζω­ής, Εκ­δό­σεις Κω­στα­ρά­κη, και Η πρό­κλη­ση των γο­νι­δί­ων, Εκ­δό­σεις Κα­στα­νι­ώ­τη). Τα τε­λευ­ταία χρό­νια ασχο­λεί­ται και με τη λο­γο­τε­χνία. Έχει εκ­δώ­σει: «Το φυ­λα­κι­σμέ­νο χα­μό­γε­λο», και «Με λέ­νε Κων­στα­ντή-Αγά» από τις Εκ­δό­σεις Λι­βά­νη, κα­θώς και το βι­βλίο: «…και οι θεοί λα­θεύ­ουν…!», από τις Εκ­δό­σεις Ελ­λη­νι­κά Γράμ­μα­τα.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Πλατεία Ναυαρίνου 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54622
τηλ. 2310-256146
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Εμπραχίμ Ραϊσί: Οι πιθανοί διάδοχοι του Ιρανού προέδρου



Εμπραχίμ Ραϊσί: Οι πιθανοί διάδοχοι του Ιρανού προέδρου



Στο ΣτΕ ξανά οι Φυσικοθεραπευτές για το clawback



Στο ΣτΕ ξανά οι Φυσικοθεραπευτές για το clawback
Σε ένδικα μέσα στράφηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Π.Σ.Φ. - ΝΠΔΔ για την κατάργηση του clawback καθώς μόνο το 2023, το ποσό που δεν τους καταβλήθηκε και αφαιρέθηκε από τα δεδουλευμένα των φυσικοθεραπευτών, ήταν 26.000.000 ευρώ.




Κατασχέσεις σε 4 στάδια από την Εφορία


Κατασχέσεις σε 4 στάδια από την Εφορία
Σε τέσσερα στάδια εκτυλίσσονται οι κατασχέσεις και τα λοιπά αναγκαστικά μέτρα που λαμβάνει η ΑΑΔΕ σε βάρος των...



Έρευνα: Δηλώνουν κεντροαριστεροί, ψηφίζουν κεντροδεξιά


Έρευνα: Δηλώνουν κεντροαριστεροί, ψηφίζουν κεντροδεξιά
Κοντά στην πολιτική κουλτούρα, τις ιδέες και την παράδοση της κεντροαριστεράς και αριστεράς βρίσκεται η πλειοψ...


Φεύγουν οι καταθέτες από τις προθεσμιακές και πάνε στα αμοιβαία


Φεύγουν οι καταθέτες από τις προθεσμιακές και πάνε στα αμοιβαία
Τελείωσε η στροφή των αποταμιευτών στις προθεσμιακές καταθέσεις και άρχισε η... φυγή από τα προϊόντα των τραπε...


ΑΑΔΕ: Πως θα κινηθούν οι θερινοί έλεγχοι στο σύνολο της επικράτειας


ΑΑΔΕ: Πως θα κινηθούν οι θερινοί έλεγχοι στο σύνολο της επικράτειας
Σε τρεις άξονες θα κινηθούν οι θερινοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ που θα καλύψουν, εκτός από τις τουριστικές περιοχές κα...



Πότε και πώς τελειώνει η ασφάλιση επαγγελματιών και αγροτών στον ΕΦΚΑ


Πότε και πώς τελειώνει η ασφάλιση επαγγελματιών και αγροτών στον ΕΦΚΑ
Διευκρινίσεις για το πότε λήγει αυτόματα ή αυτεπάγγελτα η ασφάλιση των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών...


Συνταξιούχοι με χρέη: Υπεγράφη η ρύθμιση για οφειλές έως 30.000 ευρώ


Συνταξιούχοι με χρέη: Υπεγράφη η ρύθμιση για οφειλές έως 30.000 ευρώ
Yπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης των χρεών στον ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ. ...