Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΕΟΠΥΥ

Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΕΟΠΥΥ
Τελικά Συνέλληνες, έχασα και εγώ το λογαριασμό του αριθμού των χρονογραφημάτων μου για τον «ΑΜΑΡΤΩΛΟ Ε.Ο.Π.Υ.Υ», τον (κατά τα άλλα) Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, (το ξαναείπα, από τίτλους σε αυτή τη χώρα καλά πάμε, αλλά άλλο οι τίτλοι, άλλο η πραγματικότητα), και το ΘΕΜΑ είναι ανεξάντλητο, αφού ΟΛΟΙ μέχρι και σήμερα που είναι «αρμόδιοι» είναι ποιο ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ.
Οι…. «παλιοί», έβαλαν υπογραφές που τον καταχρέωσαν, οι «νέοι» συνεχίζουν τις παλιές τακτικές, και το αποτέλεσμα;
Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ να χρωστά ΠΑΝΤΟΥ, και φυσικά, αυτά που χρωστά, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ, με τις όποιες συνέπειες επιφέρει η …. «πιστολιά» αυτή για την υγεία της χώρας.
Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ, το οποίο μάλιστα δικαιώνει ΟΛΑ αυτά που κατά καιρούς έγραψα για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ «ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ» ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Διαβάστε και εσείς Συνέλληνες, και μετά, πηγαίνετε να ανάψετε ένα κεράκι να μας φυλαει ο Μεγαλοδύναμος, μην τυχόν και αρρωστήσουμε.
«Χρηματοδοτικός μεσαίωνας στα νοσοκομεία!
Μία από τα ίδια και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και οι προηγούμενες, δεν έχει καμία απολύτως πολιτική εξυγίανσης των νοσοκομείων κι έτσι μοιραία ήρθε πρόσφατα να «σβήσει» οφειλές 4,5 δις ευρώ του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία. Τα ίδια έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βυθίζοντας το ΕΣΥ σε ένα χρηματοδοτικό μεσαίωνα…
Το ισχύον καθεστώς αποζημίωσης των νοσοκομείων είναι για να παίρνει κανείς ψυχοφάρμακα. Τυπικά, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ εφαρμόζουν από τα τέλη του 2011, τα λεγόμενα ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια). Πρόκειται για ένα σύστημα αποζημίωσης των νοσοκομείων του ΕΣΥ αλλά και των ιδιωτικών κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ.
Προσέξτε τώρα: Στο δημόσιο τομέα, τα ΚΕΝ αφορούν στο δημόσιο τομέα μόνο το λειτουργικό κόστος, δηλαδή, εξαιρείται η μισθοδοσία του προσωπικού. Από την άλλη, τα ίδια ΚΕΝ και μάλιστα με έκπτωση 10% ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα και συμπεριλαμβάνει τα πάντα…
Όλα αυτά στα χαρτιά. Στην πράξη, τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν πάψει να εφαρμόζουν τα ΚΕΝ, αφού έτσι και αλλιώς δεν αποστέλλουν νοσήλια στον ΕΟΠΥΥ, αφού έτσι αλλιώς ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του! Και αφού δεν πληρώνει, δεν ελέγχει τι και γιατί χρεώνουν τα νοσοκομεία.
Ανοίγω εδώ μία παρένθεση: Μία εύλογη απορία της τρόικας για τον ΕΟΠΥΥ τόσα χρόνια είναι το εξής: Αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει χρήματα για να αποζημιώνει το δημόσιο τομέα, γιατί ξοδεύει χρήματα για τον ιδιωτικό τομέα; Αφελείς απορίες των τροϊκανών…
Κλείνω την παρένθεση. Κάτι πήγε να γίνει τα έτη 2012 και 2013. Όλα σχεδόν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ υποχρεώθηκαν από το μνημόνιο να δημοσιεύσουν ισολογισμούς. Προσέλαβαν ιδιωτικές λογιστικές εταιρείες και κουτσά στραβά, κύλισε το νερό στο αυλάκι.
Όμως, είναι κοινό μυστικό ότι σε πολλά νοσοκομεία έγινε καταστρατήγηση των ΚΕΝ. Δηλαδή, τα νοσοκομεία χρέωναν ακριβά ΚΕΝ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ισοσκελίσουν δαπάνες με απαιτήσεις! Αν ποτέ γίνει αναδρομικός έλεγχος στα ΚΕΝ που έχουν χρεωθεί, θα πέσει κλάμα…
Λίγο έλειψε μάλιστα να γίνει. Το 2013, επί Άδωνι, όταν ξεκίνησε ο έλεγχος των ιδιωτικών κλινικών από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, μπήκε στο μνημόνιο ρύθμιση, η οποία προέβλεπε πως από την 1-1-2015 θα ξεκινούσε και αναδρομικός έλεγχος για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Το έργο ουδέποτε ξεκίνησε, ενώ το μέτρο δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στο νέο μνημόνιο…
Παρά τα όσα νομίζουν, το μείζον πρόβλημα του ΕΣΥ, δεν είναι ότι λαμβάνει λίγους πόρους. Το θέμα είναι ότι, ουδείς σήμερα, ούτε στο υπουργείο Υγείας ούτε στο Οικονομικών, είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο είναι το κόστος στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Και αν για τα χρήματα, που ξοδεύονται, παράγονται ικανοποιητική ποσότητα και ποιότητα υπηρεσιών…
Π.χ. δεν ξέρουμε πόσο μας στοιχίζει μία επέμβαση χολοκυστεκτομής στον Ευαγγελισμό και αν είναι πιο ακριβή, σε σχέση με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Και βέβαια, εφόσον δεν γνωρίζουμε πόσο είναι το κόστος, δεν μπορούμε να πάρουμε και μέτρα για να το περιορίσουμε… Για την ποιότητα ούτε λόγος να γίνεται…
Όλες οι χώρες διεθνώς, αργά ή γρήγορα, υποχρεώθηκαν να εφαρμόσουν νέα συστήματα αποζημίωσης των νοσοκομείων, που ονομάζονται DRG’S. Το νέο μνημόνιο –όπως και τα προηγούμενα – υποχρεώνουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει τέτοιο σύστημα το αργότερο μέχρι το 2017. Μάλιστα, το σύστημα πρέπει να συμπεριλάβει και τη μισθοδοσία του προσωπικού…
Το έργο είχε ανατεθεί στην εταιρεία ΕΣΑΝ Α.Ε., που ίδρυσε ο Μάκης Βορίδης, παραμονές των εκλογών του 2014. Εταιρεία που είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Όμως, η εταιρεία δεν καταργήθηκε.
Μάλιστα, πληροφορούμαι ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία νέου συστήματος ΚΕΝ. Έλεγα χθες πόσο δίκιο έχει ο Π. Πολάκης ότι το Κράτος χρειάζεται σχέδιο και να κατανέμει κονδύλια με βάση αυτό το σχέδιο. Και να κάνει ελέγχους σε κάθε δημόσια δομή.
Αλήθεια, υπάρχει σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον ΕΟΠΥΥ; Θα γίνει ποτέ έλεγχος σε βάθος στα δημόσια νοσοκομεία; Η’ όταν μιλάμε για πάταξη της διαφθοράς αναφερόμαστε μόνο σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.
Τονίζω ότι ετησίως ο προϋπολογισμός ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, οι ιδιωτικές κλινικές νοσηλεύουν ετησίως περίπου 600.000 ασθενείς!
Από την άλλη, τα δημόσια νοσοκομεία μας στοιχίζουν περίπου 3,5 δις ευρώ το χρόνο (1,5 δις λειτουργικά και 2 δις μισθοδοσία) και νοσηλεύουν περίπου 1.700.000 ασθενείς. Δηλαδή, το ΕΣΥ απορροφά 7 φορές περισσότερους πόρους για να νοσηλεύσει μόλις 3 φορές περισσότερους ασθενείς!
Συνεπώς: Το ΕΣΥ είναι πανάκριβο για αυτά που μας προσφέρει. Και μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κόπτεται για τη διαφάνεια, δεν έχει κάτι απολύτως τίποτε για την εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ υποχρηματοδοτείται !!!
Εδώ θα φανεί αν ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της πάταξης της διαφθοράς. Διότι από τη σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία κερδίζουν όχι μόνο κάποιοι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και ορισμένοι επιτήδειοι, ιδιώτες προμηθευτές των νοσοκομείων, αλλά και οι «παρατρεχάμενοι» του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος…»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Πως τα βλέπετε τα πράγματα Συνέλληνες; Το ρεπορτάζ είναι πολύ ενδιαφέρον, βέβαια, δεν λέει κάτι καινούργιο, μιλά για καταστάσεις που είναι γνωστές εδώ και χρόνια, μόνο που τα ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
Να υπενθυμίσω τις δηλώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σχετικά με τις παροχές υγείας σε ασθενείς;
Καλύτερα ΟΧΙ.
Η ουσία Συνέλληνες είναι ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ έριξε την πιστολιά στα Δημόσια Νοσοκομεία, και τα χρωστούμενα του ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ, και ας λένε διάφορα οι «διάφοροι» προσπαθώντας να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια.
Επαναλαμβάνω αυτό που λέω πάντα όταν μιλώ για των ΕΟΠΥΥ και την ΥΓΕΙΑ.
ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ.
ΟΥΑΙ…..
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

AIS SART SMARTFIND S5

Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo
Το νέο Smartfind S5 AIS SART χρησιμοποιείται εναλλακτικά του S4 Rescue SART, και είναι ένας καινούργιος τρόπος εντοπισμού επιζώντων μέσω των συσκευών AIS. Είναι μια χειροκίνητη συσκευή και προορίζεται για χρήση σε σωσίβιες λέμβους ή σε σωστικά σκάφη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της SOLAS του ΙΜΟ.

Η φορητή συσκευή Smartfind S5 AIS SART είναι συσκευασμένη σε μια αδιάβροχη και ιδιαίτερα ορατή θήκη μεταφοράς που βοηθά στη γρήγορη απελευθέρωση και προσφέρει τη μέγιστη προστασία. Με ενσωματωμένο δέκτη GPS το Smartfind S5 AIS SART μεταδίδει πληροφορίες και στέλνει δομημένα μηνύματα ειδοποίησης για την ακριβή θέση και την ταυτότητα του σκάφους που κινδυνεύει. Μόλις ενεργοποιηθεί η συσκευή μεταδίδει συνεχώς για τουλάχιστον 96 ώρες.
Πομπός AISΣυχνότητα λειτουργίαςAIS1, 161.975 MHz
AIS2, 162.025 MHz
Ισχύς εκπομπής1 W EIR
Τύπος μηνύματος AIS1, 14
ΔιαμόρφωσηGMSK
ΚεραίαΕνσωματωμένη κάθετα
ΜπαταρίαΤύποςΛιθίου μετάλλου
Χρόνος ζωήςΤουλάχιστον 96 ώρες
Αποθήκευση6 χρόνια
Περιβάλλον GNSSGPS20 καναλιών
Θερμοκρασία λειτουργίας-20 °C έως +55 °C
Θερμοκρασία αποθήκευσης-30 °C έως +70°C
ΑδιάβροχοΜέχρι 10 μέτρα
ΠλευστότηταΕπιπλέει
Ασφαλής απόσταση από πυξίδα0.2 μέτρα
ΒάροςΣυσκευή160 γραμμάρια
Συσκευή με κεραία450 γραμμάρια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Φορητός ασύρματος πομποδέκτης VHF/UHF της Ιταλικής εταιρίας POLMAR με 10 watt ισχυς!!
Δυνατή μπαταρία, στιβαρός σχεδιασμός και ευανάγνωστο display 3 χρωμάτων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Dual band, dual display, dual standby.
2 x 128 channels to store.
FM Radio receiver and 25 channels
Channel spacing selectable (25/12.5 kHz)
Handsfree VOX function.
CTCSS/DCS encoding and decoding.
Cross band function.
Low battery alarm.
Emergency Alarm.
Shift repeater function.
DTMF function.
Reverse frequency function.
Tri-color background light selectable.
English prompt.
1750 Hz Tone
Frequency range : 144~146 MHz / 430~434 MHz 435~438 MHz
Channel spacing : 25/12.5 kHz
Power supply : 7.2 Vcc
Power supply : 7.2 Vcc (with Li-ion rechargeable 3600 mA battery)
Power consumption : TX - 10W: 2.8A/5W: 1.8A / Standby current: 50mA
Operating temperature : -30°C - +60°C
Impedance : 50 Ohm
Dimension (H x L x D) : 132 x 59 x 32mm
Weight : 285g (without battery and antenna)
RF Power : VHF: 10W / UHF: 9W / Low: 5W
Emission mode : 16K*F3E / 11K*F3E
Max deviation : less than 5 KHz/less than 2.5 KHz
Sensivity : -122 dBm (12 SINAD)
RF Output Power : 10W/5W
Power consumption : TX: 10W: 2.8A / 5W:1.8A Standby: 50mA
Sensivity (12dB SINAD) : -122dBm
ΜΑΖΙ ΜΕ: 7,2V/3600 mAh Li-Ion battery charger, desktop battery charger, mic/earphone, belt clip, antenna and user italian/english user manual.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ναταλία Καπατσούλια - Η μαμά πετάει

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Μικρά Μολύβια- Καθένας έχει τη δική του λάμψη

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
ΑΝΑΖΗΤΕΊΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Σταύρος Ξαρχάκος - Ηρώ Σαϊα - «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ»

Σταύρος Ξαρχάκος - Ηρώ Σαϊα
«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ»
Στίχοι : Βαγγέλης Γκούφας
Μουσική : Σταύρος  Ξαρχάκος
Διασκευή - Ενορχήστρωση : Νεοκλής Νεοφυτίδης 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ VIDEO CLIP ΕΔΩhttps://www.youtube.com/watch?v=tcQC68e3UoQ
Ακούστε το τραγούδι στο YouTube και βρείτε το σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες! https://StavrosXarhakosIroSaia.lnk.to/DenEhiArhiPR
Ακούστε την ολοκαίνουργια διασκευή στο τραγούδι ''Δεν έχει αρχή '' που τραγουδάει  η Ηρώ Σαΐα με τον Σταύρο Ξαρχάκο.                                                                                                   
Το θρυλικό τραγούδι που έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος (σε στίχους Βαγγέλη Γκούφα) το 1964 για τις ανάγκες της ταινίας Λόλα,
επανακάμπτει σε μια νέα εκδοχή σε ενορχήστρωση του συνθέτη Νεοκλή Νεοφυτίδη και με την Ηρώ Σαΐα και τον ίδιο τον συνθέτη στην ερμηνεία.
Το «Δεν έχει αρχή» συνδέθηκε με την πρώτη ερμηνεύτριά του, την Τζένη Καρέζη.
Το τραγούδι γράφτηκε ειδικά για τη σκηνή που η Λόλα, μια τραγουδίστρια σε καμπαρέ -ο χαρακτήρας της Καρέζη-, ετοιμάζεται να αντικρίσει μετά από τρία χρόνια τον πρώην αγαπημένο της, Άρη (στον ρόλο του ο Νίκος Κούρκουλος).
Πενήντα ένα χρόνια μετά, το τραγούδι -με τη φωνή και του συνθέτη του- αρχίζει μια νέα καριέρα και κυκλοφορεί ψηφιακά από την MINOS EMI.

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική το βιβλίο της σπουδαίας θεατρικής συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη «Η τριλογία της πόλης»

ΛΟΥΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
Η τριλογία της πόλης
Η διανυκτέρευση – Η πόλη – Η παρέλαση
112 σελ., τιμή: 8,48 ευρώ
ISBN 978-618-5191-31-3
Κάπα Εκδοτική
Η Κάπα Εκδοτική παρουσιάζει τρία μονόπρακτα της σπουδαίας θεατρικής συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη σε μία νέα έκδοση με τίτλο Η τριλογία της πόλης. Το εξώφυλλο κοσμεί έργο του Κώστα Γκουρτζή, ο οποίος συνεισφέρει στην έκδοση και τρία σχέδια, ένα για το κάθε έργο.
Το μονόπρακτο «Η διανυκτέρευση» παίχτηκε για πρώτη φορά, μαζί με τα μονόπρακτα «Η πόλη» και «Η παρέλαση», έχοντας τον γενικό τίτλο «Η πόλη», από το Θέατρο Τέχνης τον Μάιο του 1965 σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και σκηνικά-κοστούμια Μαρίας Ρούσσου. Είχαν λάβει μέρος: Σοφία Μιχοπούλου (Γριά), Κατερίνα Καραγιάννη (Σοφία), Νίκος Χαραλάμπους (Μίμης). Επίσης, μεταδόθηκε από το Rai3 Radio τον Οκτώβριο του 1966.
Το μονόπρακτο «Η πόλη» πρωτοπαίχτηκε από το Θέατρο Τέχνης τον Μάιο του 1965 σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και σκηνικά-κοστούμια Μαρίας Ρούσσου. Είχαν λάβει μέρος: Νεκτάριος Βουτέρης (Κίμων), Μάγια Λυμπεροπούλου (Ελισάβετ) και Γιώργος Λαζάνης (Φωτογράφος). Επίσης, τον Ιανουάριο του 1966 παρουσιάστηκε από την κυπριακή τηλεόραση σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη. Ακόμη, τον Απρίλιο του 1967 παίχτηκε στο Tearto dei Verdi στην Πάντοβα σε μετάφραση Filippo Maria Pontani και σκηνοθεσία Ν. Τσιγγάκου, ενώ τον Ιούλιο του 1969 μεταδόθηκε από το BBC σε μετάφραση George Angell και σκηνοθεσία Martin Esslin.
Το μονόπρακτο «Η παρέλαση» πρωτοπαίχτηκε από το Θέατρο Τέχνης τον Μάιο του 1965 σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και σκηνικά-κοστούμια Μαρίας Ρούσσου. Είχαν λάβει μέρος: Εκάλη Σώκου (Ζωή) και Μίμης Κουγιουμτζής (Άρης). Επίσης, τον Μάιο του 1968 ανέβηκε στο Παρίσι, στη Maison des Lettres, σε μετάφραση Νικηφόρου Παπανδρέου & J.Y.C. Fosse και σκηνοθεσία Antoine Vitez, με τους ηθοποιούς Colin Harris και Brigitte Jacques.
Η συγγραφέας
H Λούλα Αναγνωστάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του 1930 και είναι μικρότερη αδελφή του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. Σπούδασε και πήρε πτυχίο από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παντρεύτηκε τον συγγραφέα και καθηγητή ψυχιατρικής Γιώργο Χειμωνά.
Είναι μία από τις πιο σημαντικές φωνές στη μεταπολεμική νεοελληνική δραματουργία. Τα έργα της έχουν ανεβεί στο Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο Τέχνης και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων στην Κύπρο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Πολωνία.
Εργογραφία:
Η διανυκτέρευση, Η πόλη, Η παρέλαση (1965)
Η συναναστροφή (1967)
Αντόνιο ή το μήνυμα (1972)
Η νίκη (1978)
Η κασέτα (1982)
Ο ήχος του όπλου (1987)
Διαμάντια και μπλουζ (1990)
Το ταξίδι μακριά (1995)
Ο ουρανός κατακόκκινος (1998)
Σ' εσάς που με ακούτε (2003)
Ο Γιώργος ως Άμλετ (2015). 

Κάπα Εκδοτική • Παπαρηγοπούλου 6, Περιστέρι • Τηλ.: 210 6859273 - info@kapaekdotiki.gr - www.kapaekdotiki.gr - fb/ Κάπα Εκδοτική - t @KapaEkdotiki

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ - «Ω νυχτέρια, ω πανηγύρια»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
«Ω νυχτέρια, ω πανηγύρια»
Ποίηση: Κωστής Παλαμάς
Μουσική: Λουκάς Θάνος 
Το πρώτο τραγούδι από την επερχόμενη δισκογραφική έκδοση του Γιάννη Χαρούλη σε ποίηση Κωστή Παλαμά και μουσική Λουκά Θάνου, από το έργο του Κωστή Παλαμά «Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ».
Ακούστε το τραγούδι στο YouTube και βρείτε το σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες! https://GiannisHaroulis.lnk.to/ONihteriaOPanigiriaPR
Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ
«Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ είναι ένα συνθετικό ποίημα που δημοσιεύτηκε το 1907. Σ' αυτό ο Γύφτος παρουσιάζεται ως σύμβολο της ελεύθερης, αδούλωτης ψυχής και της δημιουργικής δράσης που δε σταματάει πουθενά, δεν υποτάσσεται σε τίποτε, αλλά προχωρεί συνεχώς γκρεμίζοντας τα παλιά και τα σάπια και χτίζοντας τα καινούρια και τα γερά.»
Με βάση τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, το έργο αυτό του Κωστή Παλαμά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!   Αξίζει να το θυμηθούμε όλοι μας.
Καλή Ακρόαση!
«Ω νυχτέρια ω πανηγύρια»
Ω νυχτέρια, ω πανηγύρια!
ούτε λάβρα, ούτε χιονιάς,
μήτε η μέρα, μήτε η νύχτα,
δε σας έκοβεν εσάς!
Ω νυχτέρια, ω πανηγύρια!
πώς γιομίζαν από σας,
τα πορόλογγα, οι κλεισούρες,
το λιμάνι, ο μαχαλάς!
(Ω νυχτέρια, ω πανηγύρια
νυχτέρια και πανηγύρια).
Ω νυχτέρια, ω πανηγύρια!
πώς σας κύκλωνεν εσάς
μ’ ένα σάλαγο δαιμόνων
ο στριγγόβοος ο ζουρνάς!
Ω νυχτέρια, ω πανηγύρια!
πώς με σέρνατε, και πώς
σας αρχίναε το τραγούδι
και σας σβούσε ο σκοτωμός!
(Ω νυχτέρια, ω πανηγύρια
νυχτέρια και πανηγύρια).
Ω αγκαλιάσματα της πόρνης!
ω γυμνώματα! ω φιλιά!
ω της κόρης που ντροπιάζεται
δάκρυα και ξεφωνητά!
«Λόγος Β΄. Δουλευτής», Ο δωδεκάλογος του Γύφτου (1907), Κωστή Παλαμά, Άπαντα, Τόμος τρίτος, Αθήνα, Μπίρης χ.χ.4, σ. 322-323 και 324.

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Λιβάνη













ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [ΕΚΠΤΩΣΗ 70%]


Pop music
ΤΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ στην μικρή πόλη της Πάγιαλα στο βορειότερο άκρο της Σουηδίας είναι ...
Το blues των ψαράδων
Ποιος και γιατί δολοφόνησε τον νεαρό Ιάπωνα, έμπορο τόνων, που βρέθηκε με ένα καμάκι ...

Η κόμη του Μπετόβεν
Ένας ύμνος στην ακατάλυτη δύναμη της μουσικής, τη γοητεία των κειμηλίων, τον ηρωισμό ...
Λορέντζο
Ο Λορέντζο ντα Πόντε, ένας άνθρωπος πάνω από τα κοινά μέτρα, είναι ο ήρωας αυτού του ...

Το μυστικό του Μπαχ
Ένα έξοχο αστυνομικό μυθιστόρημα που συνδυάζει με μαεστρία τη δράση με την αγωνία ...
Ο άρχοντας του Μπαλαντρέ / Δρ. Τζέκιλ και κος Χάιντ
Ο Στήβενσον με εκπληκτική δεξιοτεχνία επιστρατεύει περιφερειακούς ήρωες μέσα από ...

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr

Σωκράτης, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Σωκράτης, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Σωκράτης, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, οι Χρονοταξιδευτές φέρνουν τα παιδιά μας κοντά σε μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος
καθιστώντας τες οικείες και γνώριμες, αγαπητές και πάνω από όλα ανθρώπινες, δίνοντάς τους το δικαίωμα και την ευκαιρία να τις κατανοήσουν, να τις αναλύσουν και γιατί όχι, να τις ερευνήσουν και ακόμα περισσότερο μέσα από δική τους πλέον πρωτοβουλία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιδί για να αγαπήσει κάτι, πρέπει πρώτα από όλα να το γνωρίσει και να οικειοποιηθεί χωρίς μηχανιστικούς και τυποποιημένους τρόπους.
  Οι Χρονοταξιδευτές είναι μία εξαιρετικά καινοτόμος σειρά των Εκδόσεων Ταξιδευτής που απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες -μαθητές του Δημοτικού Σχολείου- και στοχεύει σε μια γνωριμία τους με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν. 
Σωκράτης

συγγραφέας: Καμαράτου - Γιαλλούση Ειρήνη
32 σελ.
ISBN 978-960-6748-36-3

Αναλυτικό πρόγραμμα για το 18ο «Συναπάντημα» της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων


Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά», με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, πραγματοποιεί και φέτος το 18ο «Συναπάντημα» της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, της τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς των Ποντίων, στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος, της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας από 14 έως 17 Ιουλίου 2016.
   
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ...
   
Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos
FacebookTwitterYoutubePinterest

Aφιέρωμα Χαλκιδική με Απίστευτες Αποδράσεις

Τα πάντα για τον τουρισμό!
www.tourism.gr
Aφιέρωμα Χαλκιδική με Απίστευτες Αποδράσεις
Χαλκιδική: Η Χαλκιδική, αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό τουριστικό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Είναι ευρέως γνωστή για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, τις εντυπωσιακές χερσονήσους της, τις μοναδικές της παραλίες με τη χρυσαφένια άμμο, αλλά και τη φυσική της ομορφιά με τα πυκνά πευκοδάση.
Aφιέρωμα Χαλκιδική με Απίστευτες Αποδράσεις
Η Βόρεια Ελλάδα, ιδανική για αποδράσεις και εξαιρετικές διακοπές, μας προσκαλεί στους κρυμμένους θησαυρούς της!
 
Aφιέρωμα Χαλκιδική με Απίστευτες Αποδράσεις
Εύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική! Ιδανική επιλογή για να κλέψει την παράσταση σε κάθε σας τραπέζι!
 
 
Τα πάντα για τον τουρισμό!
www.tourism.gr
Βρείτε μας στο