Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

👹 Ζήτω τα τέρατα! 👺

 


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ;
15 βιβλία που σε κάθε σελίδα τους κρύβουν και από ένα τέρας!
Είσαι κι εσύ από αυτούς τους περίεργους τύπους που τρελαίνονται για τέρατα; Μην κρύβεσαι άλλο. Και εμείς από αυτούς είμαστε! Γι’ αυτό και στον κατάλογό μας θα βρεις ένα σωρό βιβλία με τέρατα: μικρά και μεγάλα, χαριτωμένα και τρομακτικά, συμπαθητικά ή αντιπαθητικά. Δες παρακάτω τα βιβλία που σου προτείνουμε, διάλεξε ποιο ή ποια θα διαβάσεις και αναζήτησέ τα στο eshop μας ή στο βιβλιοπωλείο της περιοχής σου.

Σειρά: Τα Χρονικά της Ανατριχίλας
Πρόσεχε μη χάσεις το κεφάλι σου!
Σέρτζιο Ντούντλι
εικονογράφηση: Φαλκ Χόλτσαπφελ (Τσαπφ)
Ο Πάντρεγκ και ο πατέρας του είναι κυνηγοί τεράτων. Οπλισμένοι με σπαθιά και μαγικά σύμβολα, έχουν ως αποστολή να απαλλάξουν τη Σκοτία από κάθε είδους τρομακτικά τέρατα. Όμως στο τελευταίο τους κυνήγι πέφτουν σε παγίδα και ο πατέρας του Πάντρεγκ αναγκάζεται να δραπετεύσει στον Κόσμο των Σκιών για να επιβιώσει.
Ο Μπράντον είναι μπλόγκερ και ερευνά υποθέσεις ύποπτων εξαφανίσεων και παραφυσικών φαινομένων στο μπλογκ του με την ονομασία «Τα Χρονικά της Ανατριχίλας». Όταν η καλύτερη φίλη της αδερφής του εξαφανίζεται και η αδερφή του αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα, υποψιάζεται ότι κάτι το υπερφυσικό συμβαίνει…
Η Χάνα είναι ένα κορίτσι με τη δύναμη να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα των ανθρώπων διαβάζοντας τα «αποτυπώματά» τους, και μόλις έχει καταφέρει να δραπετεύσει από τα νύχια ενός τέρατος.
Σύντομα οι τρεις τους θα βρεθούν στη δίνη σκοτεινών υπερφυσικών δυνάμεων, παλεύοντας να σώσουν τους αγαπημένους τους.

15,50 € → 13,95€

Με τον όρο «οργάνωση» εννοούσε την Τακτική Επιτροπή Ρύθμισης Ανεξήγητων υποθέσεων και Σκοτεινών όντων, ή εν συντομία Τ.Ε.Ρ.Α.Σ. Παλιότερα μας ονόμαζαν και εξορκιστές, αλλά κάποια στιγμή αυτό μας έφερε σε σύγκρουση με τους φανατικούς θρησκευόμενους. Σήμερα οι περισσότεροι επιλέγουμε τον χαρακτηρισμό «πράκτορες της οργάνωσης Τ.Ε.Ρ.Α.Σ.». Εξάλλου ο όρος εξορκιστής ήταν και κάπως παραπλανητικός, γιατί στην ουσία δεν ξορκίζουμε δαίμονες, απλώς εδώ και κάτι αιώνες προστατεύουμε την ανθρωπότητα από τα τέρατα και τα πλάσματα της νύχτας. Όλα αυτά γίνονται στα κρυφά βέβαια, για να μη δημιουργήσουμε πανικό.

Σειρά: Ο τόπος των τεράτων 
Σειρά: SOS Κρυπτόζωα
Σχολείο φαντασμάτων
Κόρι Μέριτ Το μυστικό του Λοχ Νες
Αλμπέρτο Μέλις
εικονογράφηση: Ιάκοπο Μπρούνο
Έχουν περάσει μήνες από τότε που ο Λέβι και η Κατ νίκησαν τον Μνημορουφηχτή. Όμως κάτι παράξενο έχει αρχίσει να συμβαίνει πάλι: εκατοντάδες ανατριχιαστικοί χιονάνθρωποι ξεπροβάλλουν σε ολόκληρη την πόλη και μια αλλόκοτη χιονοθύελλα ξεσπά μια μέρα πριν από τις διακοπές… Η Βάιολετ, ο Βάλιαντ Τουίστ και η Σάιλα έχουν μια σημαντική αποστολή: θα πρέπει να τηλεμεταφερθούν στη Σκοτία και να προστατέψουν το τέρας του Λοχ Νες, το κρυπτόζωο που έχουν βάλει στο μάτι οι πράκτορες της Ράπτορ…

15,50 € → 13,95€
11,00 € ► 9,90 €

Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη Γη 
Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη Γη
Τα τελευταία παιδιά στη Γη
Μαξ Μπράλιερ
εικονογράφηση: Ντάγκλας Χόλγκεϊτ Ο δρόμος των σκελετών
Μαξ Μπράλιερ
εικονογράφηση: Ντάγκλας Χόλγκεϊτ
Ταξίδια σε μέρη μαγικά, δράκοι, μάγισσες και γοργόνες ξεπηδούν μέσα από τις διηγήσεις του παππού στον μικρό εγγονό του. Επειδή ο παππούς είναι ο πιο κοσμογυρισμένος άνθρωπος του κόσμου και ξέρει χίλια δυο πράγματα. Για τον ομφαλό της γης, τους μαρμαρωμένους ανθρώπους και τόσα άλλα. Ο Οδυσσέας αφήνει την Τροία και αναζητά τον δρόμο προς την Ιθάκη. Με το θάρρος του και την εξυπνάδα του ξεπερνά όλα τα εμπόδια, τον Κύκλωπα, την Κίρκη, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Στο πλευρό του πάντα η θεά Αθηνά. Για την Ιθάκη είναι μακρύς ο δρόμος…

12,20 € ► 10,98 €

12,20 € ► 10,98 €

Σειρά: Ακαδημία Υπερερευνητών 
Σειρά: Πράκτορες του Πλανήτη
\
Χαμένοι στον Λαβύρινθο
των Μανιταριών
Μπεν Κόστα, Τζέιμς Παρκς Τα τέρατα των ωκεανών
Ελένη Ανδρεάδη
εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος
Ο Κουπ Κούπερσον ζει στη Γη του Ιμ, ένα φανταστικό βασίλειο όπου συνυπάρχουν πολλά διαφορετικά πλάσματα, άνθρωποι, ξωτικά και τέρατα. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος εκεί και είναι πρωτοετής στην υπόγεια Ακαδημία Υπερερευνητών, ένα σχολείο όπου εκπαιδεύονται μελλοντικοί εξερευνητές χαμένων ή άγνωστων κόσμων. Μαζί με την ομάδα του πρέπει να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να παραμείνουν πιστοί στους δέκα κανόνες του Κώδικα της Ακαδημίας και να τα δώσουν όλα για όλα, διότι αν αποτύχουν κινδυνεύουν να αποβληθούν. Στο τρίτο βιβλίο της δημοφιλούς σειράς, οι μικροί αναγνώστες, παρέα με τους μυστικούς Πράκτορες του Πλανήτη Ιάσονα, Ανίτα, Μπεν και Μαρί-Λουίζ, πρέπει να σώσουν τη θάλασσα μέχρι την επόμενη πανσέληνο! Σε μονάχα 48 ώρες τα παιδιά θα πρέπει να βρουν και να αντιμετωπίσουν τα τέσσερα τέρατα που ο δαιμόνιος Ιβάν φον Βαμπάουερ έχει εξαπολύσει για να καταστρέψουν τους ωκεανούς της Γης

13,30 € ► 11,97 €

11,00 € ► 9,90 €

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες 
Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Επάγγελμα τέρας
Μαίρη Τσόγκα
εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη Τέρατα της μυθολογίας
Κώστας Πούλος
εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Ένα τέρας φοβερό, που κάνει επιτυχημένη καριέρα τρομάζοντας τους πάντες, μένει ξαφνικά… άνεργο. Τι δουλειά όμως μπορεί να κάνει ένα τέρας όταν κανείς δεν το χρειάζεται και όλοι τρέμουν μπροστά του; Εμείς, τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τον εαυτό μας. Να βάλουμε ένα τέλος στα ψέματα και στις συκοφαντίες. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η αλήθεια για εμάς. Δεν είμαστε ίδιοι μ’ εσάς τους ανθρώπους. Είμαστε διαφορετικοί. Όχι όμως και τέρατα…
Μια επίτομη έκδοση που περιλαμβάνει τα μυθολογικά παραμύθια Το αίνιγμα της Σφίγγας, Το τραγούδι των Σειρήνων, Στη σκιά των Κενταύρων, Λαβύρινθος και Μινώταυρος, Η οργή του Εγκέλαδου.

7,70 € ► 3,00 €

13,30 € ► 11,97 €
 
Μαμά! Τα τέρατα!
Λιλιάνα Σινέτο
εικονογράφηση: Πόλι Μπερνατέν Πώς να τρομάξεις ένα τέρας
Γιάνα Μπάουερ
εικονογράφηση: Mάλγκοσια Ζάτζακ
Φοβόμουν πολύ. Στο κάτω κάτω, ποιος θέλει να πάει για ύπνο όταν ΕΚΕΙΝΑ κρύβονται στο σκοτάδι; Φαντάσματα που αφήνουν πίσω τους ιστούς αράχνης, μάγισσες με ανακατεμένα μαλλιά και καλικάντζαροι με πελώρια στόματα γεμάτα πράσινα σάλια. Στην πραγματικότητα όμως τα τέρατα έπρεπε να φοβούνται. Γιατί δεν είχαν γνωρίσει τη μαμά μου! Υπάρχει τέρας κάτω από το κρεβάτι σου; Μην ανησυχείς καθόλου, γιατί τρέμει τις μπάντες των χάλκινων! Δεν έχεις παρά να παίξεις δυνατά κάποιο εμβατήριο. Κι αν είναι σιχαμένο ή μαλλιαρό, κανένα πρόβλημα. Φώναξε τον Ότο Ακρίδα! Δείξε θάρρος! Όλα τα τέρατα έχουν ένα αδύνατο σημείο. Και ο Ότο θα το βρει.

12,20 € ► 10,98 €

14,40 € ► 12,96 €

Σειρά: Μικρές καληνύχτες 
Σειρά: Μικρές καληνύχτες – Τα κλασικά
Η Μεγάλη των Τεράτων Σχολή
Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος Η Πεντάμορφη και το τέρας
διασκευή: Ρία Φελεκίδου
εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Από τη Μεγάλη των Τεράτων Σχολή αποφοιτούν μόνο τέρατα σωστά. Τέρατα φοβερά και πέρα για πέρα αληθινά. Γιατί, αν δεν προκαλούν τρόμο και σαματά… τι σόι τέρατα είναι; Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει ένας χάλια μαθητής, που είναι καλοσυνάτος και ευγενής; Ήταν κάποτε ένα κορίτσι τόσο όµορφο που το λέγανε Πεντάµορφη. Κι ήταν κι ένα πλάσµα τόσο άσχηµο, που το φωνάζανε όλοι τέρας. Κι ούτε λίγο ούτε πολύ, πήγαν και θρονιάστηκαν στο ίδιο παραµύθι. Και τι γυρεύουν στο ίδιο παραμύθι; Ό,τι ζητάνε όλοι στα παραµύθια µα και στη ζωή: την ξεχωριστή αγάπη, τη µία και µοναδική!

6,00 € ► 5,40 €

6,00 € ► 5,40 €
 
Τερατο-ζωγραφιές και παιχνίδια
Φιόνα Βατ
εικονογράφηση: Νον Φιγκ Τέρατα: Το βιβλίο των δραστηριοτήτων
Κερστίν Ρότζερς
εικονογράφηση: Κάντις Γουάτμορ
Ξεδίπλωσε το ταλέντο σου στη ζωγραφική παρέα µε τα πιο φοβερά τέρατα.
Συµπλήρωσε και χρωµάτισε τις εικόνες, βγες από τους λαβύρινθους και απόλαυσε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης στον φανταστικό κόσµο των τεράτων! Ζήτω τα τέρατα! Ζωντάνεψέ τα µε τα πιο απίθανα σχέδια και χρώµατα, γνώρισε τον µυθικό τους κόσµο και παίξε µαζί τους στις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες.

6,60 € ► 5,94 €

7,70 € ► 6,93 €
Ζήτω τα τέρατα!
Βιβλία γεμάτα περιπέτεια και μυστήριο,
με πρωταγωνιστές που θα σου κόψουν την ανάσα