Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Νέες, μεγάλες αποκαλύψεις στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»

Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα...                                      
Τι προσδοκούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τι πέτυχαν. Πώς μεθόδευσαν την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή.                                
«Oλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές» σημείωνε με ανακούφιση στο ενημερωτικό σημείωμά του προς την Ουάσιγκτον, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συμπληρώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός θα επανεξετάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον SouthStream.                                    
Δύο χρόνια η αμερικανική πλευρά είχε ζήσει με την ανησυχία της ελληνορωσικής προσέγγισης, η οποία έθετε εν αμφιβόλω τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης στην περιοχή και απειλούσε να βάλει τέλος σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για εκείνη, την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από έναν απολύτως ελεγχόμενο δρόμο, αυτόν του αγωγού TGI.                                   
Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν σήμερα μια σειρά τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία αποδεικνύουν το πώς εργάστηκαν οι Αμερικανοί για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, πραγματοποιώντας ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα φίλης και συμμάχου χώρας και εμποδίζοντας τη χάραξη εθνικής πολιτικής βάσει των ελληνικών συμφερόντων.                                        
Τον τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τη διένεξη Ελλάδας - Σκοπίων για την ονομασία, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις προς τη χώρα μας ώστε να εγκαταλείψει τα κοινά ενεργειακά της σχέδια με τη Ρωσία, αποκαλύπτουν τέσσερα ακόμη απόρρητα τηλεγραφήματα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον που φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα «Επίκαιρα».                                       
Στα τηλεγραφήματα γίνεται ευθέως λόγος για «προειδοποιήσεις» που δέχτηκαν Έλληνες αξιωματούχοι από Αμερικανούς συναδέλφους τους και την εκδήλωση «αντίμετρων» στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αμερικανικών πιέσεων προς τη χώρα μας, προκειμένου να πειστεί η τότε ελληνική κυβέρνηση Καραμανλή, ώστε να μην θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, τον Απρίλιο του 2008, αλλά και να εγκαταλείψει την ενεργειακή της συνεργασία με τη Ρωσία.                                          
Τα άρθρα των Σπύρου Τρίψα, Γιάννη Κορωναίου και Χαράς Ζαχοπούλου στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 103, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011.                                        
Διαβάστε επίσης:                                
- Το αποκαλυπτικό άρθρο του Παντελή Ζήλου για το «Colpogrosso με τις 46.000 περίπου προσλήψεις» ημετέρων στο δημόσιο, τη στιγμή που το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών.                                 
- Για την αδιανόητη πολιτική ακραίας λιτότητας, αναφέρεται στο άρθρο του για τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθούνται ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Βρετανία και η Αμερική ακολουθούν το δρόμο της ανάπτυξης,ενώ οι δανειστές μας καλλιεργούν το διασυρμό της Ελλάδας και των πολιτών της, έχοντας να αντιμετωπίσουν μία ανίκανη και φοβική κυβέρνηση.                                  
- Αποκλειστική συνέντευξη στον Ισαάκ Καριπίδη του εμπνευστή και σχεδιαστή του σχεδίου «Εύρηκα», Μάρκους Κράαλ.                                   
- Δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ και η Ελλάδα βομβαρδισμένο τοπίο. Τα άρθρα των Λάμπρου Καλαρύττη, Aγγελου Μόσχοβα και Σπύρου Σουρμελίδη για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.                                        
- «Βόμβα» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, που προδιαγράφει πορεία προς εκλογές.                                       
- Ο Γιώργος Δελαστίκ εξηγεί τι σημαίνει μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή.                                  
- OΛεωνίδας Βατικιώτης αναλύει την πολιτική που ακολούθησε η Ουγγαρία και «κατατρόπωσε» το ΔΝΤ.                                    
- Η Ελλάδα στόχος της έντασης στη Μεσόγειο. Ένα άρθρο του Νίκου Μελέτη για τις επιπτώσεις που θα έχει η Ελλάδα από την κλιμακούμενη ένταση στην ανατολικά Μεσόγειο.                                    
- Συνεντεύξεις της Αλέκας Παπαρήγα και του Γιάννη Δημαρά, στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Η εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ που φαίνεται να καθυστερεί για τις 1 Νοεμβρίου σύμφωνα με δημοσίευμα που μπορείτε να διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/?p=42184                           
Λέγεται πως ο ΕΟΠΥΥ έχει τεθεί σε διαβούλευση, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται από τις κυβερνητικές ιστοσελίδες όπου δημοσιεύονται οι διαβουλεύσεις.                          
Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 1 Νοεμβρίου.                          
Μέχρι τότε οι περικοπές που έχουν ανακοινωθεί από το ΕΟΠΥΥ και έχουν δημοσιευθεί στη γενική γραμματεία κοινωνικών ασφαλίσεων αλλά και στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41249 αλλά και στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41244 φαίνεται να μην ισχύουν.                                Ο νόμος για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα έχει δημοσιευθεί στο http://www.disabled.gr/lib/?p=41295 και θα πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά.                               
Αυτή η οικονομική κρίση είναι πολύπλοκη και η μόνη αξιόπιστη λύση για τη μειονότητα των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες είναι η αυτοδιαχείριση.                             
Δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση εκτός από την αυτοδιαχείριση των αναγκών μας!                          
Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=42187 και πράξτε αναλόγως.                                  
Σήμερα οι εφημερίδες (και ειδικά οι οικονομικές εφημερίδες) έχουν γεμίσει από κείμενα για ενδεχόμενη «στάση πληρωμών» από το δημόσιο σε μισθωτούς και συνταξιούχους.                          
Το ΔΝΤ καθυστερεί την «δόση» προς την Ελλάδα και αυτό σημαίνει πως, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν υπάρχουν λεφτά μετά τις 15 Οκτωβρίου.                                   
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ελπίζω πως αμέσως μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την «εργασιακή εφεδρεία» να μην έχουμε διαδηλώσεις που να παρακαλούν για «εργασιακή εφεδρεία».                                   
Η κατάσταση είναι δύσκολη και η ελληνική παράνοια θριαμβεύει.                        
Το κακό είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι ευπαθείς πολίτες και ομάδες πολιτών.                                        
Στην εφημερίδα «το βήμα» την Κυριακή δημοσιεύθηκε κείμενο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/?p=42175 αλλά με προσοχή. Περιέχει πολλές σημαντικές πληροφορίες που δεν είναι της πλάκας.                                  
Το περίεργο με τους πρωθυπουργούς είναι πως άλλα λένε πριν να εκλεγούν, άλλα κάνουν όσο κυβερνούν και όταν ύστερα βγουν στη σύνταξη τα γυρίζουν όλα ανάποδα.                               
Φίλοι και φίλες, ενδεχομένως τα χειρότερα να έρχονται.                               
Δεν έχουμε και πολλές επιλογές εκτός από την αλληλεγγύη και την αυτοδιαχείριση των υποθέσεών μας.                                    
Στο http://www.disabled.gr/ και στο http://news.disabled.gr/ καθημερινά καταγράφουμε τις ειδήσεις, αλλά και οτιδήποτε άλλο μας αφορά.                        
Όταν διαπιστώνετε το οποιοδήποτε πρόβλημα είτε με τα επιδόματα είτε με τα ασφαλιστικά ταμεία να ενημερώνεται το Disabled.GR στο admin@disabled.gr ώστε και εμείς με τη σειρά μας να ενημερώνουμε τους χιλιάδες αναγνώστες.                                     
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Οι λέξεις της εβδομάδας: από την άμαξα... στο αμάξι

την επόμενη εβδομάδα, στο 24grammata.com, ειδικό αφιέρωμα: “Αυτοκίνητο και Ελληνική Γλώσσα”.                                      
Προλογίζει ο Κώστας Καββαθάς (4τροχοί).                                      
Οι λέξεις της εβδομάδας: από την άμαξα... στο αμάξι                                      
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός                                     
Όσοι, συνήθως, αναφέρονται στην ιστορία του αυτοκινήτου ορίζουν ως απαρχή το 1880 (κινητήρας Otto, αν και υπήρχαν ατμοκινούμενα οχήματα από το 1772). Όμως, τα πράγματα στη ζωή δε στηρίζονται στην παρθενογέννηση.                            
Τα πάντα, ακόμα και τα πιο ασήμαντα, είναι γρανάζια της ίδιας αεικίνητης μηχανής, που ατέρμονα δουλεύει χιλιάδες χρόνια τώρα.                                 
Γι αυτό και τα αυτοκίνητα στα τέλη του 1800 δεν είχαν μόνο την αρχιτεκτονική δομή μιας ιππήλατης άμαξας αλλά και την ορολογία, που χρησιμοποιούσαν γι αυτές (άμαξα > αμάξι)**.
24grammata.com (κλικ εδώ)                                
Έτσι, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μπερλίνα (Berlina, τετράπορτο όχημα, τριών όγκων) καταλήγουμε στην ιππήλατη άμαξα berlina, που κατασκευάστηκε, το 180 αιών., στο Βερολίνο (η πόλη Berlin έδωσε το όνομα της στην άμαξα berlina).                                        
Ήταν μία υπερπολυτελής άμαξα που κατασκεύασε ο Filippo Chiese (αρχιτέκτονας του Φρειδερίκου Γουλιέλμου) για το αφεντικό του. Από τότε, όλες οι υπερπολυτελείς τετράπορτες ιππήλατες άμαξες ονομάστηκαν berlina και αργότερα κληροδότησαν το όνομα στους αντικαταστατές τους, τα αυτοκίνητα.                                
Στη Μ. Βρετανία το ίδιο αυτοκίνητο ονομάστηκε saloon (λόγω της άνεσης του), ενώ στην Αμερική ονομάστηκε Sedan.                                     
Η λέξη sedan, αρχικά (1750), προσδιόριζε το άνετο αμαξίδιο, που ήταν προορισμένο για τους ανάπηρους ή τις γυναίκες.                                   
Κατά τον 190 αιώνα, οι Γάλλοι με τον όρο coupè προσδιόριζαν την ιππήλατη άμαξα με «κομμένη» καρότσα (δίχως, δηλαδή, το χώρο των αποσκευών).                               
Η λ. coupe (ελληνικής καταγωγής) παράγεται από το γαλλικό ρήμα couper: χτυπώ, κόβω < λατινικά: colpus < colaphus < ελληνικά : κόλαφος.                                  
Cabriolet ονόμαζαν ένα ελαφρύ μόνιππο αμαξίδιο δύο θέσεων... (διαβάστε ακόμα, τι δήλωνε, αρχικά, το Station Wagon και πολλά άλλα). Για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com (κλικ εδώ)                                
την επόμενη εβδομάδα, στο 24grammata.com, ειδικό αφιέρωμα: “Αυτοκίνητο και Ελληνική Γλώσσα”.                                  
Προλογίζει ο Κώστας Καββαθάς (4τροχοί).                                   
Διαβάστε και άλλα 2150 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Δωρεάν e-books (νέα βιβλία) / θεματική βιντεοθήκη για την Τέχνη, την Ιστορία, τις Επιστήμες 24grammata.com                              
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση www.24grammata.com.                              
24γραμματα© 2011.                                      
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.                                 
Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

Τα Τραγούδια Της Εβδομάδας

Τα Τραγούδια Της Εβδομάδας                                  
Αγαπητοί φίλοι,                                   
Από το πλούσιο ρεπερτόριο της F.M. RECORDS, αυτή την εβδομάδα, επιλέξαμε να σας στείλουμε 3 τραγούδια των 2002GR, εντελώς δωρεάν.                            
Επιπλέον, έχετε την δυνατότητα να δείτε τα video clips των καλλιτεχνών της εταιρίας μας μέσα από το site μας http://www.downloadmusic.gr                               
Καλή ακρόαση!                                      
1) 2002GR – Δεν Είσαι Ερωτας Εσύ/ CD "Τα Βράδια Τα Επόμενα"                                
πατήστε εδώ για να το ακούσετε: http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/Den_ise_erotas_esi.wma                              
2) 2002GR – Είπες Πως / CD "Best Of"                                                
πατήστε εδώ για να το ακούσετε http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/Eipes_pos.wma                             
3) 2002GR – Δεν Κατάλαβα / CD "Τα Βράδια Τα Επόμενα"                                         
πατήστε εδώ για να το ακούσετε http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/Den_katalava.wma                              

Ελπίδες για νέο φάρμακο κατά της λευχαιμίας

medicalnews.gr                                                   Σπανάκι: ατσαλώνει τον οργανισμό                                           
 Μια βόλτα στο σούπερμαρκετ                                                  
Ημερίδα «Γυναίκα & Μαστός Προληψη & Θεραπεία» στη Κεφαλονιά                                     
Πόσο βοηθάει η αποτοξίνωση του οργανισμού                                           
Ελπίδες για νέο φάρμακο κατά της λευχαιμίας                                           
Σπρέι ινσουλίνης κατά του Αλτσχάιμερ                                 
Η καθημερινή χρήση ασπιρίνης «χτυπάει» την όραση                                       
Μην «χτυπιέστε» άσκοπα στο γυμναστήριο                                        
Φυτικές ίνες για μια υγιεινή διατροφή

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Κράμπες… τι άραγε συμβαίνει;

Κράμπες… τι άραγε συμβαίνει;                                             
Σώσε την πλάτη σου                                              
Τι παθαίνεις όταν κοιμάσαι ελάχιστα;                                        
Διάλειμμα για καφέ                                           
Τα καλύτερα συμπληρώματα για σένα

Ξαφνικά βρέθηκαν τα χρήματα μέχρι το μέσον του Νοεμβρίου

Βενιζέλος: "Το θέμα δεν είναι τόσο η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, αλλά η εφαρμογή των αποφάσεων"                                    
Δεν ψηφίζω ρυθμίσεις μείωσης μισθών και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων                                    
Ξαφνικά, υπάρχουν λεφτά. Επιτέλους, ποιούς κοροϊδεύουν;                                      
Μεγαλύτερη η συμμετοχή των τραπεζών στο δεύτερο πακέτο στήριξης                                       
Το σχέδιο "Μάρσαλ" του Ρέσλερ και η πτώχευση                                         
"H Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της"                                              
Ανικανότητα ή αδιαφορία; Ούτε ένα ευρώ δεν εισέπραξε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση!                                          
Το νέο τραγούδι του Σάκη Ρουβά                                          
Άνθρωπος ... τυφλοπόντικας                                         
Βρέθηκε λύση στο θέμα των εγγυήσεων προς την Φινλανδία                                       
Δεν παραιτούμαι

ΟΧΙ ΣΤΗ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ»

ΟΧΙ ΣΤΗ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ» ΙΝΚΑ ΔΤ 316/03.10.11                                        
ΟΧΙ ΣΤΗ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ»                                    
ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ                                        
Το ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετο με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και με την σχεδιαζόμενη «Κάρτα του Πολίτη» (με όποια μορφή και πρόσχημα και αν γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί) γιατί οδηγεί, στην κατάργηση της ιδιωτικής ζωής του πολίτη και εγκυμονεί κινδύνους για την προσωπική του ελευθερία, ασφάλεια και περιουσία.                              
Οι βάσεις δεδομένων αυτές, σε άλλες και μάλιστα πολύ προηγμένες χώρες, έχουν παραβιαστεί επιτυχώς και πολλοί έχουν βρει τον μπελά τους.                           
Με την ενσωμάτωση σε ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων σε Η/Υ όλων των αγορών των πολιτών, κάθε χειριστής με κλειδί θα έχει πρόσβαση.                       
Για αυτούς τους λόγους καλεί τους πολίτες να μην παραλάβουν την «Φοροκάρτα»,αφού για μια αμφίβολη εξυπηρέτηση θα εκθέσουν την ιδιωτική ζωή τους, και θα δημιουργήσουν έτσι άχρηστους κινδύνους, επιπλέον, και το κόστος της «Φοροκάρτας» θα βγει από τη φορολογία του πολίτη – δηλαδή σκοπεύουν να πληρώνουμε τα έξοδα του φακελώματος μας.                         
Επίσης καλεί την ελληνική πολιτεία:                               
Να καταργήσει το τριτοκοσμικό μέτρο της συλλογής των αποδείξεων – σε οποιαδήποτε μορφή.                           
Δεν είναι υποχρέωση των καταναλωτών να ασκούν φορολογικό έλεγχο.                               
Τέλος,να σταματήσει η χυδαιότητα και η αισχρότητα της αστήριχτης φιλολογίας του τίτλου «Διεφθαρμένος Έλληνας», [αν δεν μπορεί ο φιλόλογος να εντοπίσει και να τιμωρήσει πρώτα τον «Διαφθορέα»].                                
Το κράτος, που αλλάζει, στα μέτρα του κάθε κόμματος μόλις γίνει κυβέρνηση, δείχνει την άρνηση του, να είναι, σταθερό και σοβαρό και κυρίως πως δεν θέλει να επιτρέψει να δουλέψουν οι κρατικοί υπάλληλοι, για τον έλεγχο της φοροκλοπής, για την αποφυγή πολιτικού κομματικού κόστους.                            
Το πρόβλημα του Ελληνικού Κράτους έχει κριθεί πως είναι πρόβλημα εξόδων και ασύδοτης σπατάλης του δημοσίου χρήματος, και όχι μόνο πρόβλημα φορολογικών εσόδων.                              
ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ»                               
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.                          
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ                                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιατί πάνε για κρατικοποίηση οι ελληνικές τράπεζες

www.banksnews.gr                                    
Γιατί πάνε για κρατικοποίηση οι ελληνικές τράπεζες                                  
Οι πέντε μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες είναι φορτωμένες με ολόκληρα βουνά προβληματικών τίτλων του ελληνικού δημοσίου και πιθανότατα οδεύουν προς κρατικοποίηση, ιδίως αν η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποκτήσει επιθετικότερο χαρακτήρα και οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας συνεχίσουν να ξεπουλούν τις μετοχές τους.                                   
Συνέχεια

O προϋπολογισμός της παταγώδους αποτυχίας

O προϋπολογισμός της παταγώδους αποτυχίας                                           
Θα βγουν από το «λήθαργο» οι Κεντρικές Τράπεζες;                                          
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το ΧΑ

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                                      
Οι λανθασμένες στρατηγικές εκτιμήσεις της Τουρκίας                                         
Ανησυχία στο ΝΑΤΟ Λιβύη: Αγνοούνται 10.000 πύραυλοι                                                  
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υπέρ της εγκαθίδρυσης δημοκρατικού κράτους στη Συρία                                      
Διαπραγματεύσεις Ρωσίας- Βουλγαρίας για τον πυρηνικό σταθμό «Μπέλενε»                                    
Ερντογάν: Δεν αποκλείεται η επανάληψη των συνομιλιών με τους Κούρδους                                   
Διαδήλωση κατά της ΝΑΤΟϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Τουρκία                                        
Αύξηση των περιστατικών πειρατείας σε πλοία                                                       
Διπλωματία ιστορίαν εποίησεν…                                   
Η Κάθαρση της Μικρασιατικής Τραγωδίας

Greek Alert

Greek Alert                                       
Βουβάλια και βατράχια!                                             
Τα τιτιβίσματα του Γιώργου πρωθυπουργού…                                     
ΣΧΕΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ                                      
Οι ULTRAS της Χιμάρας ανεμίζουν την Γαλανόλευκη, στον αγώνα που έληξε με επεισόδια μεταξύ Β/Ηπειρωτών και Αλβανών! (VIDEO)                                     
Η ομάδα του greekalert                                           
Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις…                                    
Το πολιτικό ... όραμα: Περικοπές, κατασχέσεις, αυτόφωρο, εφεδρεία και πολύ ξύλο στους δρόμους!

Απαιτούν μισθούς... Ινδίας!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                          
Απαιτούν μισθούς... Ινδίας!                                                 
Η τρόικα ζητά την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την υπογραφή νέας με μειωμένους κατώτατους μισθούς!                                               
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Hλίας Γεωργάκης                                     
Μαχαίρι στους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα μέσω της κατάργησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) απαίτησε η τρόικα στη χθεσινή συνάντησή της με τον υπουργό Εργασίας.                                       
«Δεν θα γίνουμε Ινδία», έλεγε την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας για τις εργασιακές σχέσεις σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία. Για«έσχατο σημείο θράσους» έκανε λόγο από την πλευρά της η ΓΣΕΕ.                                        
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Μείωση κατώτατων μισθών απαιτεί η τρόικα

www.marketbeast.gr                                            
Μείωση κατώτατων μισθών απαιτεί η τρόικα                                   
Παρατείνεται η αγωνία για την 6η δόση                                     
Δημοσίευμα του Reuters για πτώχευση της Ελλάδας                                     
«Ευτυχώς που η Βρετανία δεν μπήκε στο ευρώ»                                       
Βενιζέλος: Λάβαμε όλα τα απαραίτητα επώδυνα μέτρα                                      
Ρέππας: Πιο αυστηρός ο κανόνας 1 προς 10 το 2012                                      
"Το νέο EFSF ίσως επιταχύνει το κούρεμα"                                    
Νεκρώνει την Τετάρτη ο χώρος της Υγείας                                       
ΕΣΕΕ:Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στις 19/10                                    
Rehn: H Eλλάδα πήρε σημαντικές αποφάσεις

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                            
Σόιμπλε: Διώξτε πρώτα τους 25.000 «δικούς σας» που βολέψατε από το '09                                    
UNE PAGE D’HISTOIRE Russie et Turquie                                    
Οι αποκρατικοποιήσεις είναι έγκλημα κατά της Πατρίδος και του Έθνους                                 
Λακέδες η Νέα μέθοδος καταπολέμησης της δράσης του PKK.                                       
Lawrence Solomon: New battle over Mediterranean gas                                
Πάλι Πέφτουν!                                      
Χρηματοδότηση ΡΚΚ και από τη Γερμανία λέει ο Ερντογάν!                                    
ΝΑΤΟ: Ανησυχία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο                                            
Το Ισραήλ διαψεύδει ότι υπάρχει διπλωματική κρίση με την Γερμανία                                   
Αμερικανικό δώρο στην Τουρκία                                    
ΑΣΗΚΩΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Κύριος υπεύθυνος ο Πρόεδρος Χριστόφιας                                            
Αγκυρα και Γουάσινγκτον αδελφοποιήθηκαν....                                          
Η «Κυρία του θεάτρου» Κυβέλη και οι μεγάλοι έρωτές της                                          
Ο Τζόζεφ Νάι για τις μεταβολές ισχύος στο διεθνές σύστημα                                     
The Pentagon's Cyberstrategy, One Year Later                                          
Κατάσταση πολιορκίας                                             
Αξιότιμε κύριε Συνταγματάρχα                                        
Κάτι «καίγεται» στο Ιράκ                                        
Τουρκία: Διαδήλωση κατά του νατοϊκού ραντάρ                                         
Δύο ερωτήσεις του βουλευτή Λέσβου (ΝΔ) Σπύρου Γαληνού για τη Λήμνο                                  
Επεδίωκε κεφαλοκλείδωμα ε/κ πλευράς μέσω ΟΥΝΦΙΚΥΠ                                   
Η σημαία της Κύπρου μας -Πατριωτικό καθήκον πρώτα και πάνω από όλους,                               
Ισραήλ: Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό παρενοχλεί τα εμπορικά πλοία                                
Δεν βγήκε το «Explora» για έρευνες-Στη Σμύρνη επιστρέφει το ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ                                   
Η Τουρκία ενημέρωσε και επίσημα την Ρωσία ότι διακόπτει το συμβόλαιο για την αγορά του ρωσικού φυσικού αερίου

Δεν είμαστε Ινδία - Τον επόμενο μήνα η έκτη δόση

Η χώρα βαδίζει προς στάση πληρωμών στο εσωτερικό                                       
Δεν είμαστε Ινδία                                                  
Reuters: "Τον επόμενο μήνα αλλάζουν όλα"                                           
Βρέθηκε λύση στο θέμα των εγγυήσεων προς την Φινλανδία                                           
Κατάργηση οργανικών θέσεων και προσλήψεις με το σταγονόμετρο για το 2012                                     
Θ Πάγκαλος: "η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί"                                          
Haircut 60% για τα ελληνικά ομόλογα προτείνει η Mooody's                                         
Η Ιαπωνία ζητά άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν την Ελλάδα                                         
Εθνική συνεννόηση, δίχως προσφυγή στις εκλογές, προτείνει ο Σκανδαλίδης                                       
Λάθος το ευρώ                                    
"Υποβάθμιση" της Ιταλίας από την Fitch                                          
"Τα έψαλλαν" οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Παπανδρέου                                       
"Παπαφλέσσας", ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής                                          
Έρανος για να πληρώσει ο Πάγκαλος το τέλος ακινήτων                                             
Πέθανε πριν πάρει το νόμπελ ιατρικής                                        
Έγκυος η Pipa;                                      
Ζώδια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):                        
-Αφού δεν μας απαντά η κυβέρνηση, μήπως να ρωτήσουμε τον εμίρη;                                     
περισσότερα…                             
Ελεύθερη Ζώνη                                            
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.                                
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα                          
Τηλ. 210-3643601

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                          
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ»                                               
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»