Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Ανακαλύψτε τις νέες κυκλοφορίες μας 📚

 



Αγαπητοί μας φίλοι,
Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα υπέροχα, καινούργια βιβλία μας που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις μας:
ΔΟΚΙΜΙΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ-ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ
9η χιλιάδα
Σάββας Σαββόπουλος, μια συζήτηση με τον Κώστα Γιαννακίδη
«Το βιβλίο αυτό δεν θεραπεύει. Ενδέχεται, όμως, να σας στείλει για θεραπεία. Κάτι που ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούμε όλοι.»
Σε μόλις ένα μήνα κυκλοφορίας, το Εμείς και η ψυχή μας έφτασε στην 9η χιλιάδα εκτύπωσης και συνεχίζει να κερδίζει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων αναγνωστών, αφού στις σελίδες του ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης απευθύνει στον διακεκριμένο ψυχίατρο και ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο τις ερωτήσεις που θα θέλαμε να κάνουμε όλοι μας. Και τον ρωτάει για τα πάντα. Ο γιατρός απαντά με επιστημονική επάρκεια και γλώσσα απλή και κατανοητή.
Διαβάζοντάς το, θα συναντηθούμε με τον εαυτό μας και θα τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ: ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ
Αχιλλέας Χεκίμογλου
Πόσοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είχε πυρηνικές επιδιώξεις κατά τον 20ό αιώνα; Και άραγε πόσο ρεαλιστικές ήταν αυτές; Πώς σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει η χώρα την ατομική ενέργεια; Ποια ήταν τα πρόσωπα που πρωτοστάτησαν σε αυτό το εγχείρημα; Ποιοι ξένοι ενδιαφέρθηκαν να γίνουν οι επίλεκτοι συνεργάτες της; Και εντέλει, τι απέμεινε από εκείνη την εποχή;
Το νέο βιβλίο του Αχιλλέα Χεκίμογλου φέρνει στο φως, μέσα από ξένα και ελληνικά αρχεία, τους φακέλους της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα και αποκαλύπτει το παρασκήνιο μίας ολόκληρης εποχής.
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
Νεκταρία Αναστασιάδου
Ένα φρέσκο και γεμάτο ζωντανές περιγραφές μυθιστόρημα από τη βραβευμένη συγγραφέα Νεκταρία Αναστασιάδου, που ανακαλεί μνήμες από την Πόλη με πρωταγωνίστρια μια πληθωρική γυναίκα που θα σας μείνει αξέχαστη.
Αυτή είναι η ιστορία της Αθηνάς, μιας ασυμβίβαστης Πολίτισσας που κοσκινίζει το παρελθόν της, σερβίρει σπιρτόζικες συμβουλές και μαγειρεύει το μέλλον της. Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη, έζησε τα Σεπτεμβριανά, κάμποσους αρραβώνες, τις απελάσεις του 1964 και ένα μάτσο χούντες. Τώρα είναι το 2016, η χρονιά που υποσχέθηκε -σαράντα χρόνια πριν- να συναντηθεί με τον Ραφαήλ, έναν παλιό εραστή από τον οποίο δεν έχει λάβει ποτέ νέα. Αναμένοντας το ραντεβού, η Αθηνά μπλέκεται σε δολοπλοκίες και καυγάδες, βάζει σε κίνδυνο όλες τις φιλίες της και αγωνίζεται να απελευθερωθεί από κουρασμένες προκαταλήψεις.

ΟΚΑΝΑ: Βαφτίζει το ψάρι κρέας για το κλείσιμο των μονάδων



ΟΚΑΝΑ: Βαφτίζει το ψάρι κρέας για το κλείσιμο των μονάδων
Βαφτίζει το ψάρι κρέας ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθ. Θεοχάρης. Απαντώντας στο αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ ότι αιφνιδιαστικά βάζει λουκέτο σε 7 μονάδες του οργανισμού, εξέδωσε ανακοίνωση παρουσιάζοντας - λέει - "σχέδιο ανασυγκρότησης με απώτερο στόχο την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της εξάρτησης από νέες ουσίες, αλλά με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας"!