Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Κεντρική Εκδήλωση Δήμου Χανίων για την 68η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Κεντρική Εκδήλωση Δήμου Χανίων για την 68η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 20/5/2009 - 20/5/2009 Πνευματικό Κέντρο Χανίων 21.00 Είσοδος : ελεύθερη Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 68η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο Δήμος Χναίων διοργανώνει κεντρική εκδήλωση την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ώρα 21.00. Η Εκδήλωση περιλαμβάνει : - Ομιλία από το Δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη. - Συναυλία με το Μουσικό Σύνολο και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων με τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη: α)«Ρωμιοσύνη» σε στίχους Γιάννη Ρίτσου. β)«Μαουτχάουζεν», σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλη. Διεύθυνση - Ενορχήστρωση Συνόλου και Χορωδίας: Παύλος Μπαϊλάκης Διδασκαλία Χορωδίας: Δέσποινα Δρακάκη Αφήγηση: κ. Μιχάλης Αεράκης, Ηθοποιός - Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.

Δηλώσεις Ερντογάν για Σαρκοζύ και Μέρκελ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Δηλώσεις Ερντογάν για Σαρκοζύ και Μέρκελ CNN Türk (15/5/2009)
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν από την Πολωνία, όταν δημοσιογράφος του υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Σαρκοζύ και της Καγκελαρίου της Γερμανίας Μέρκελ, οι οποίοι διατύπωσαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., είπε:
«Πριν απ’ όλα, εγώ θεωρώ ατυχείς τις δηλώσεις αυτές των δύο ηγετών.
Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι στην πολιτική απαιτείται εντιμότητα.
Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι πρέπει να τηρούμε όσα συζητούμε στις διμερείς και κατ’ ιδίαν συνομιλίες.
Ό,τι περιλαμβάνεται στο κοινοτικό κεκτημένο και ό,τι εφάρμοσαν προηγουμένως οι 27 χώρες, που τελικά εντάχθηκαν στην Ε.Ε., πρέπει το ίδιο να εφαρμοστεί και για την Τουρκία.

Τ' ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ [ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ]

29-31 Μαΐου...............

29-31 Μαΐου
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
«Καλλιέργεια της μουσικής τέχνης στην Ελλάδα της Ευρώπης»
Αγαπητοί φίλοι της μουσικής ,η διοργανωτική ομάδα του ετήσιου θεσμού ΜΑΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΘΕΞΗΣ και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κοινοποιούν με χαρά τις εκπαιδευτικές και συναυλιακές δράσεις της διοργάνωσης.
Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του Μήνα και κορυφώνονται κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαίου.
Η παρουσία σας σε αυτές θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα!
Το πρόγραμμα είναι το εξής:
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
11- 17 Μαΐου
Σεμινάριο ερμηνείας της μουσικής του J. Haydn με τον Γιώργο Χατζηνίκο
4 / 13 / 22 / 25 Μαΐου
Σεμιναριακός κύκλος : «Πρόληψη μυοσκελετικών διαταραχών των μουσικών» με την Ελένη Φωτιάδου
20 / 21 Μαΐου
Σεμινάριο-Εργαστήριο Μουσικοθεραπείαςμε τη Ξανθούλα Ντακοβάνου
26 Μαΐου
Σεμινάριο: «Από τη μουσική της αρχιτεκτονικής στην αρχιτεκτονική της μουσικής» με το Νίκο Τσινίκα
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Kυριακή 17 Μαΐου, ώρα 20:30
Συναυλία της ορχήστρας του τμήματος με έργα Ν. Σκαλκώτα και J.HaydnΔιεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Χατζηνίκος, Σολίστ: Σιμόνα Μιχάϊ
Τετάρτη 27 Μαΐου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ NIKO ΣΑΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΣΕΜΗ ΚΑΝΤΑΡΤΖΟΓΛΟΥ
Eργαστήριο: ώρα 14:00 - 17:00, Αμφιθέατρο Τελετών Συναυλία - Βράβευση: ώρα 20:30, Αμφιθέατρο Τελετών
Κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης θα πραγματοποιηθεί εισήγηση/παρουσίαση των τιμώμενων καλλιτεχνών, από τους κ. Σωκράτη Σινόπουλο (λέκτορας του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης) και Θύμιο Ατζακά (λέκτορας, υπό διορισμό, του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης), καθώς ζωντανές μουσικές παρεμβάσεις των φοιτητών της κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής / Δημοτικής Μουσικής του τμήματος.
Παρασκευή 29 Μαΐου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ROSS DALY
Eργαστήριο: ώρα 14:00 - 17:00, Aίθουσα ΣυνεδρίωνΣυναυλία - Βράβευση: ώρα 21:00, Αμφιθέατρο Τελετών
Kατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης θα πραγματοποιηθεί εισήγηση/παρουσίαση των τιμώμενων καλλιτεχνών, από τους κ. Σωκράτη Σινόπουλο (λέκτορας του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης) και Θύμιο Ατζακά (λέκτορας, υπό διορισμό, του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης), καθώς ζωντανές μουσικές παρεμβάσεις των φοιτητών της κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής / Δημοτικής Μουσικής του τμήματος.Σάββατο 30 Μαΐου, ώρα 21:00Συναυλία "Ερωή Ποιητικής" με έργα φοιτητών και διδασκόντων.
Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες: Elena Garcia Blay (τραγούδι), Γιώργος Παπαδόπουλος (φλαμέγκο κιθάρα), Δημήτρης Κουκουλιτάκης
Κυριακή 31 Μαΐου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ
Eργαστήριο: ώρα 17:00 - 19:30, Aίθουσα 13
Συναυλία - Βράβευση: ώρα 20:00, Αμφιθέατρο Τελετών
Kατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης θα πραγματοποιηθεί εισήγηση/παρουσίαση των τιμώμενων καλλιτεχνών, από τους κ. Μάνο Αχαλινοτώπουλο (λέκτορας, υπό διορισμό, του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης) και Γιάννη Ζαρία (διδάσκων του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης), καθώς ζωντανές μουσικές παρεμβάσεις των φοιτητών της κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής / Δημοτικής Μουσικής του τμήματος.
Κυριακή 31 Μαΐου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΝΙΤΣΑ ΤΣΙΤΡΑ
Eργαστήριο: ώρα 14:00 - 17:00, Aίθουσα 13
Συναυλία - Βράβευση: ώρα 20:00, Αμφιθέατρο Τελετών
Kατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης θα πραγματοποιηθεί εισήγηση/παρουσίαση των τιμώμενων καλλιτεχνών, από τους κ.Μάνο Αχαλινοτώπουλο (λέκτορας, υπό διορισμό, του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης) και Γιάννη Ζαρία (διδάσκων του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης), καθώς ζωντανές μουσικές παρεμβάσεις των φοιτητών της κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής / Δημοτικής Μουσικής του τμήματος.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας!
Η ομάδα διοργάνωσης,Ηλίας Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Ζέρβας, Λελούδα Στάμου, Κώστας Χασιώτης, Σωκράτης Σινόπουλος, Ελένη Καλλιμοπούλου, Θύμιος Ατζακάς, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Χριστίνα Σιδηροπούλου, Γιάννης Ζαρίας
Aναλυτικές πληροφορίες:http://www.methexis.uom.gr

Ο ΕΛΟΤ βεβαιώνει την καλή λειτουργία του Δήμου Καλαμαριάς

Την υποδειγματική λειτουργία της Διεύθυνσης Οικονομικών, των γραφείων Δημάρχου και γενικού γραμματέα του Δήμου, με έμφαση στη διαχείριση παραπόνων και προτάσεων των πολιτών, πιστοποίησε μετά από έλεγχο ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛ.Ο.Τ.). Στις αρχές Μαΐου, κλιμάκιο του ΕΛΟΤ επισκέφθηκε τον Δήμο Καλαμαριάς και έλεγξε τις διαδικασίες διατήρησης του διεθνούς προτύπου ISO στις παραπάνω υπηρεσίες του Δήμου.
Το κλιμάκιο διαπίστωσε την υποδειγματική λειτουργία των υπηρεσιών και επαναβεβαίωσε τη λειτουργία τους, σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας ISO 9000:2001
Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της πάγιας δέσμευσης του Δήμου για συνεχή αναβάθμιση των διαδικασιών και υπηρεσιών του.
Η ενσωμάτωση διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας, κατά το πρότυπο ISO 9000:2001 στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Δήμου Καλαμαριάς εξασφαλίζει πλήρως τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές λειτουργίας του Δήμου, επικυρώνοντας ταυτόχρονα τη θέση του , ως πρωτοπόρος Δήμος παροχής υπηρεσιών στους πολίτες.
Να σημειωθεί ότι το σύστημα ποιότητας ISO 9000:2001 δίνει κατευθύνσεις για τον τρόπο που ένας Οργανισμός μπορεί να αναπτύξει και να εφαρμόσει ένα Σύστημα Διοίκησης με επίκεντρο την ποιότητα στον Προγραμματισμό, στη Διαχείριση και στην Υλοποίηση δράσεων και πράξεων, που τελικό αποδέκτη έχουν τον πολίτη.

Η Καλαμαριά τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας

Με ιδιαίτερο τρόπο θα τιμήσει την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως έχει οριστεί η 19η Μαΐου με απόφαση της Βουλής, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τα ποντιακά Σωματεία της πόλης. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στον προγραμματισμό των Συλλόγων για κοινή δυναμική παρουσία στο χώρο του πολιτισμού με σειρά εκδηλώσεων. Η εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου με αρχιερατικό μνημόσυνο που θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Προκόπιος, ενώ θα μιλήσει η καθηγήτρια του Α΄ Λυκείου Καλαμαριάς-Φροντιστήριο Τραπεζούντος, Μαρία Καρποζήλου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεξίωση που θα παραθέσει η Αδελφότητα Κρωμναίων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου της (Πουλατζάκη 40).
Εκεί θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης και οι εκπρόσωποι των ποντιακών Σωματείων.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα μέλη των Συλλόγων της Αδελφότητας Κρωμναίων, του Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς και του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου «Μίθριοι», θα ξεκινήσουν με επικεφαλής τα λάβαρα από τα εντευκτήριά τους ειρηνική λαμπαδηφορία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς και θα καταλήξουν στην πλατεία του Δημαρχείου.
Εκεί στην εξέδρα που είχε στηθεί και υπό τις φλόγες των δεκάδων δαδών η Μεικτή Χορωδία της Αδελφότητας Κρωμναίων θα ανοίξει την εκδήλωση ερμηνεύοντας με ιδιαίτερο τρόπο παραδοσιακά τραγούδια αποδίδοντα ς και το νόημα της ημέρας, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει ο Ηγούμενος της Παναγίας Σουμελά π. Σεραφείμ Ατματζίδης ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή και σημάδεψαν ολόκληρο τον ελληνισμό.
Στη συνέχεια η Χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς, θα ερμηνεύσει ορισμένα τραγούδια της μελανής αυτής περιόδου της ελληνικής ιστορίας δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο και η εκδήλωση θα κλείσει με ποντιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων.

Δεν έχουμε καταλάβει γιατί το ΚΚΕ δεν δέχεται να γίνει φορολογικός και οικονομικός έλεγχος στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΔεν έχουμε καταλάβει γιατί το ΚΚΕ δεν δέχεται να γίνει φορολογικός και οικονομικός έλεγχος στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Ζούμε σε σταλινικές εποχές και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;
Πως είναι δυνατόν να μην δέχονται την διαφάνεια;
Καινούρια είναι αυτά τα κόλπα;
Από που χρηματοδοτούνται;
Τι ασυλία έχουν όλοι τους και την απολαμβάνουν;
Συνάδελφοί τυπογράφοι, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είχαμε την δυνατότητα να αρνηθούμε οποιονδήποτε φορολογικό και οικονομικό έλεγχο.
Και ακόμα να έχουμε την κάλυψη ενός κόμματος που είναι στην Βουλή των Ελλήνων και ψηφίζει ΝΟΜΟΥΣ.
θέτουμε μια απλή ερώτηση
Πως θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε το κομματικό τους τυπογραφείο;
Τα συνδικαλιστικά μας όργανα πρέπει να ξυπνήσουν και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτούλι.
Απειθαρχία - Ανυπακοή ή Νόμος είναι το δίκιο του τυπογράφου και όχι της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ--

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS Π.Α.Σ «ΠΟΝΤΟΣ» ΧΟΡΤΟΚΟΠΙΟΥ Ο Π.Α.Σ. «ΠΟΝΤΟΣ» Χορτοκοπίου, σας προσκαλεί στo ετήσιο μνημόσυνο που θα τελέσει στην μνήμη των 350.000 αδικοχαμένων ψυχών του Ελληνισμού του Αλησμόνητου Πόντου, την Δευτέρα 18 Μαΐου 2009, στις 19:30, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χορτοκοπίου. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι η Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Ελευθερούπολης κυρία Ανθούσα Ευθυμιάδου. Θα ακολουθήσει δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα.Υ.Γ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 18-5-2009 αντί της 19-5-2009 που έχει οριστεί επίσημα ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Πόντου, γιατί το Δ.Σ. του «Πόντου» αποφάσισε να παρευρεθεί στις αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 19-5-2009 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή όλων των ποντιακών οργανώσεων. Π.Α.Σ «ΠΟΝΤΟΣ» ΧΟΡΤΟΚΟΠΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΤΟΚΟΠΙΟΥ Τ.Κ. 64100 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ Τηλ.: 2592023988 www.hortokopi.g rinfo@hortokopi.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" Πολύκαστρο 05-05-2009 Έκτακτη αιμοδοσία Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» στις 19 Μαΐου 2009. Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με τη συνεργασία του Δήμου Πολυκάστρου και της Νομαρχίας Κιλκίς θα διοργανώσουν έκτακτη αιμοδοσία στις 19 Μαΐου 2009 και ώρα 9 π.μ. – 1 μ.μ. με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. “Το αίμα που θα συγκεντρωθεί κατά την έκτακτη αυτή αιμοδοσία θα προσφερθεί στην αιματολογική κλινική «ΣΤΟΡΓΗ» του Γ.Ν. Παπανικολάου” Στο πλαίσιο των εορτασμών μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον προαύλιο χώρο στο «Σπίτι του Πόντου» (Μνημείο γενοκτονίας) έχει ως εξής: Τρίτη 19 Μαΐου 2009 Ώρα 09:00 : Έναρξη αιμοδοσίαςΏρα 11:00 : Επιμνημόσυνη δέησηΏρα 11:10 : Κατάθεση στεφάνωνΏρα 11:15 : Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της ποντιακής γενοκτονίας. Καλούμε όλους τους φίλους του Συλλόγου μας να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις και παρακαλούμε για την ενεργό συμμετοχή τους στην έκτακτη αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί. ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες" Εθνικής Αμύνης 37 Τ.Κ. 61200 Πολύκαστρο Τηλ.: 2343022455 Φαξ: 2343020002 Κιν. 6937144403 www.akrites-polikastrou.gr info@akrites-polikastrou.gr MINISTER TO ADDRESS PONTIAN RALLY IN GREECE Παρουσιάζουμε την ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Υπουργού Πολυπολιτισμού της Νότιας Αυστραλίας εντ. κ. Μάϊκλ Άτκινσον σχετικά με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας για να συμμετέχει ως κύριος ομιλητής στην συγκέντρωση εις μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνν το Πόντου στη Πλατεία Αγίας Σοφίας (Θεσσαλονίκη) την ερχόμενη Τρίτη, 19η Μαίου, 2009. Minister for Multicultural Affairs Michael Atkinson says he is honoured to receive an invitation to speak at an annual assembly in Greece, commemorating the Genocide of Pontian Greeks between 1895 and 1925.Mr Atkinson, who will leave for Greece on Friday, 15 May, says the Pan-Pontian Federation of Greece is funding the trip to Greece.“I have been overwhelmed by the response from the Greek, Armenian and Cypriot communities since December, when I unveiled a plaque at the South Australian Migration Museum paying tribute to the victims of the genocide,” Mr Atkinson says.“Since then I have also moved a motion in South Australian Parliament, which recognised and condemned the genocide, and which was passed without dissent.“I was honoured to receive the invitation from the Pan-Pontian Federation of Greece to address the rally and I am delighted to accept the invitation.”The rally will take place at Agias Sofias Square in Thessaloniki on 19 May and aims to commemorate the 353,000 victims of the genocide committed by the Young Turks and the Kemalist regime between 1916 and 1923.The peaceful gathering of up to 20,000 people also aims to ask for international recognition and condemnation of the genocide.“I know from speaking to many people in the community about this issue that there are many Greek-Australians who have been deeply affected by the genocide,” Mr Atkinson says.“Many of us have known people here in Australia who experienced Turkish removal of the Greeks of Pontus, and other Greeks of Asia Minor, especially from the Aegean coast near Smyrna.“We have their testimony, we have the admissions of officials of the Ottoman Empire and we have the shocking accounts of diplomats and consuls serving in Turkey at the time, including wartime allies of the Ottomans.“I am privileged to be able to represent these Greek-Australians at the rally and I thank Premier Michael Rann for giving his permission to speak in Greece.” ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Η.Π.Α. – ΚΑΝΑΔΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Συντονιστική Επιτροπή Η.Π.Α. και Καναδά προσκαλεί τα μέλη των συλλόγων και τις επιτροπές νεολαίας τους στο 3ο Αντάμωμα Ποντιακής Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαδέλφια στις 22-24 Μαΐου (memorial day weekend).Θα είναι ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ποντιακή νεολαία των Η.Π.Α. και Καναδά και για μας η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική. Φιλοξενούμενοι στο αντάμωμα αυτό θα είναι το χορευτικό συγκρότημα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Παρασκευή 22 Μαΐου 2009- Προσέλευση προσκεκλημένων- Έξοδος σε νυχτερινό Ελληνικό clubΣάββατο 23 Μαΐου 200911:00 π.μ. – Συνάντηση στον ποντιακό σύλλογο Ακρίτες Φιλαδέλφιας12:00 μ.μ. – Σεμινάρια ποντιακών χορών από τα μέλη της Ευξείνου ΛέσχηςΘεσσαλονίκης01:30 μ.μ. – Γεύμα στην αίθουσα του συλλόγου03:00 μ.μ. – Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με γενικότερα θέματα για τον Πόντο04:00 μ.μ. – Λήξη των δραστηριοτήτων08:00 μ.μ. – Χορός στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. ΔημητρίουΚυριακή 24 Μαΐου 200911:00 π.μ. – Εκκλησιασμός στην εκκλησία της Αγ. Σοφίας και συμμετοχή στιςεκδηλώσεις Μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.02:00 μ.μ. – Γεύμα στην αίθουσα του Ι.Ν.03:30 μ.μ. – Αποχαιρετισμός του 3ου ανταμώματος ποντιακής νεολαίαςΓια τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα θα ενημερωθείτε με σχετικό έγγραφο ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Η.Π.ΑΑ Λ. ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΡΘ. ΣΑΝΞΑΡΙΔΟΥ Dear members,The Youth Coordinating Committee of USA-Canada invites the Pontian youth of USA-Canada and their friends to the 3rd annual Youth Gathering that will take place on May 22-24, 2009 (Memorial Day Weekend) in Philadelphia, PA.These 3 days of cultural activities will be dedicated to the Pontian youth of USA-Canada; your presence at this event is very important to us. Our invited guests at the gathering will be the dance troupe “Efxinos Leschi” from Thessaloniki, Greece.PROGRAM FOR THE YOUTH GATHERING IN PHILADELPHIA, MEMORIAL DAY WEEKEND 2009Friday, May 22, 2009- Arrival of invited guests- Party at local Greek nightclubSaturday, May 23, 200911:00 a.m. – Meeting at building of Pontian Society “Akritai”12:00 p.m. – Seminars of Pontian Dance taught by members of the Efxinos Leschis Thessalonikis1:30 p.m. – Lunch at “Akritai”3:00 p.m. – Educational seminars regarding Pontos04:00 p.m. – End of activities08:00 p.m. – Dance – St. Demetrios Greek Orthodox Church hallSunday, May 24, 200911:00 a.m. – Divine Liturgy at St. Sophia Greek Orthodox Church and participation in events commemorating the Pontian Greek Genocide.2:00 p.m. – Lunch at St. Demetrios Greek Orthodox Church hall03:30 p.m. – Farewells – End of 3rd annual Pontian Youth of USA-Canada Youth GatheringAny program changes will be communicated via e-mail and through updates to our website at www.pontiakineolaia.com and the Pontian Youth Association USA-Canada’s page on facebook.WITH REGARDS,THE YOUTH COORDINATING COMMITTEECOORDINATOR USAA. OUZOUNIDOUCOORDINATOR CANADAMANIA PAPADOPOULOUGENERAL SECRETARYPARTH. SANXARIDOUYOUTH GATHERING - ADDRESS INFOHOTEL INFO: $80 a night/ 2 double bedsSheraton Philadelphia University City Hotel - Philadelphia, Pennsylvania (PA)36th and Chestnut Streets Philadelphia, Pennsylvania 19104Reservations:Phone: 215-387-8000Fax: 215-387-7920Email: sheraton@sheruniv.com PONTIAN NIGHT at BLUE BAR, (the address of where we are going to have the Pontiaki vradia on Friday) 630 Camden Ave, Burlington,NJ,food, drinks, dance and funST. SOPHIA'S CHURCH (Info gia tin ekdilwsi genoktonias tin kuriaki luncheon will be held there too on Sunday)900 South Trooper RoadJeffersonville, PA 19403Fax: (610)650-8961Parish Office e-mail: stsophia@verizon.net ST. DEMETRIOS GREEK ORTHODOX CHURCH (ekei pou tha ginei o xoros to sabbato) Upper Darby, Pennsylvania229 Powell Lane, Upper Darby, PA 19082(610) 352-7212 Office(610) 352-1467 Fax ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΩΝ "Ο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ" Ο Σύλλογος Ποντίων Σεβαστιανών "Ο Πυρρίχιος" σας προσκαλεί στο Πολιτιστικό Διήμερο που διοργανώνει στις 20 και 21 Μαϊου 2009 στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Σεβαστιανών. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- 20 Μαΐου: χορευτικά συγκροτήματα και στη συνέχεια καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Γιώργο Σιαμλίδη και Θεόδωρο Κωτίδη.- 21 Μαΐου: χορευτικά συγκροτήματα και στη συνέχεια καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Δ. Κουρτίδη και Ι. Παναγιωτίδη. Είσοδος ελεύθερη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΩΝ "Ο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ" ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ ΠΕΛΛΑΣ Τ.Κ. 58500 ΤΗΛ. 2381082909 pirixios@otenet.gr «Ημέρα Μνήμης - Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - Εκάηκεν το Τσάμπασιν...» Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ 'αλωνάκι», τη Δευτέρα 18 Μαΐου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ημέρα Μνήμης - Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - Εκάηκεν το Τσάμπασιν...». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Παπαδημημητρίου, στη Χαλκίδα και ώρα 8.30 μ.μ. Συμμετέχει ο Ευξείνιος Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος, με δάσκαλο τον κ. Δ. Καρασαββίδη και χοράρχη τον κ. Ι. Ισχνόπουλο. Θα προηγηθεί εισήγηση και παρουσίαση που θα αφορά τα γεγονότα της Γενοκτονίας. Μέλη του συλλόγου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και θα ακουστούν δημώδη παραδοσιακά άσματα του Πόντου. Θα γίνει παρουσίαση video.

Παναγιά μου, Παναγιά μου!

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά To 1976, δύο χρόνια μετά την εισβολή, σε μια εποχή που τους Έλληνες δεν τους απασχολούσαν τα σκάνδαλα και τα "σκάνδαλα" και το κοντό και το μακρύ του καθενός, η Κύπρος ήταν πρώτο θέμα στην καρδιά του κάθε Έλληνα.
Τότε η Ελλάδα τάραξε τα νερά της Eurovision με το τραγούδι " ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ".
Τραγούδι που στιγμάτιζε το βιασμό της Κύπρου από τους Αττίλες.
Και η Ελλάδα της Μαρίζας χάλασε το πάρτυ των υπολοίπων Ευρωπαίων.
Η Τουρκία για διαμαρτυρία -διαμαρτυρόταν και από πάνω ο Αττίλας- μια ζωή μες το θράσος-) , δε συμμετείχε εκείνη το χρονιά στο διαγωνισμό.

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - ημέρα ή μέρα Θέμα της εβδομάδας: Ουσιαστικό θηλυκού γένους. Στην καθημερινή γλώσσα ημέρα είναι το χρονικό διάστημα από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου. Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Βικιπαίδειας στην αστρονομία ημέρα είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένα ουράνιο σώμα, συνήθως η Γη, για μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά της.
Στην περίπτωση της Γης μία ημέρα διαρκεί περίπου 24 ώρες και για το λόγο αυτό είναι γνωστή και ως εικοσιτετράωρο.
Ωστόσο, ο ακριβής χρόνος περιστροφής της Γης είναι 23 ώρες 56 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα, ένα πρακτικά σταθερό χρονικό διάστημα, γνωστό ως αστρική ημέρα.
Οι κάτοικοι της Γης όμως αντιλαμβάνονται την εναλλαγή ημέρας και νύκτας με μέσο ρυθμό 24 ωρών περίπου εξαιτίας της περιφοράς της Γης περί τον Ήλιο σε 365 ημέρες.
Αυτό το διάστημα ονομάζεται ηλιακή ημέρα και κυμαίνεται γύρω από την τιμή 86.400 δευτερόλεπτα κατά -22 έως +29 δευτερόλεπτα, λόγω της ελλειπτικής τροχιάς της Γης και της κλίσης της.
Η μέση τιμή μιας ηλιακής ημέρας ονομάζεται μέση ηλιακή ημέρα.
Έτσι, ακόμα και οι αστρονόμοι, όταν αναφέρονται στην ημέρα ως μονάδα χρόνου, εννοούν αυστηρά το χρονικό διάστημα των 86.400 δευτερολέπτων ή 24 ωρών και όχι των 23 ωρών 56 λεπτών και 4 δευτερολέπτων. Δείτε ολόκληρη τη λέξη στη διεύθυνση www.asprilexi.com

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ