Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ο ΕΛΟΤ βεβαιώνει την καλή λειτουργία του Δήμου Καλαμαριάς

Την υποδειγματική λειτουργία της Διεύθυνσης Οικονομικών, των γραφείων Δημάρχου και γενικού γραμματέα του Δήμου, με έμφαση στη διαχείριση παραπόνων και προτάσεων των πολιτών, πιστοποίησε μετά από έλεγχο ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛ.Ο.Τ.). Στις αρχές Μαΐου, κλιμάκιο του ΕΛΟΤ επισκέφθηκε τον Δήμο Καλαμαριάς και έλεγξε τις διαδικασίες διατήρησης του διεθνούς προτύπου ISO στις παραπάνω υπηρεσίες του Δήμου.
Το κλιμάκιο διαπίστωσε την υποδειγματική λειτουργία των υπηρεσιών και επαναβεβαίωσε τη λειτουργία τους, σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας ISO 9000:2001
Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της πάγιας δέσμευσης του Δήμου για συνεχή αναβάθμιση των διαδικασιών και υπηρεσιών του.
Η ενσωμάτωση διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας, κατά το πρότυπο ISO 9000:2001 στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Δήμου Καλαμαριάς εξασφαλίζει πλήρως τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές λειτουργίας του Δήμου, επικυρώνοντας ταυτόχρονα τη θέση του , ως πρωτοπόρος Δήμος παροχής υπηρεσιών στους πολίτες.
Να σημειωθεί ότι το σύστημα ποιότητας ISO 9000:2001 δίνει κατευθύνσεις για τον τρόπο που ένας Οργανισμός μπορεί να αναπτύξει και να εφαρμόσει ένα Σύστημα Διοίκησης με επίκεντρο την ποιότητα στον Προγραμματισμό, στη Διαχείριση και στην Υλοποίηση δράσεων και πράξεων, που τελικό αποδέκτη έχουν τον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: