Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 6

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 6

Και συνεχίζουμε Συνέλληνες την αναφορά μας στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στα μύρια όσα προβλήματα του, τα οποία του Δημιούργησαν, στην ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (στην υγεία που κάποιοι επικίνδυνοι, κάποιοι «έμποροι» διέλυσαν), στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…
Να διευκρινίσω πως δεν υποβαθμίζω τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, τα οποία ανεβαίνουν και αυτά το δικό τους Γολγοθά, αναφέρομαι όμως (για την ώρα) μόνο στο Παπαγεωργίου, τόσο γιατί τυγχάνει να γνωρίζω την ιστορία του, τα πόσα εμπόδια του είχαν βάλει ΤΟΤΕ, που όλη η Βόρεια Ελλάδα περίμενε με χαρά, αλλά και αγωνία να ξεκινήσει τη λειτουργιά του, να γνωρίζω ΠΟΙΟΙ αγωνίστηκαν ΤΟΤΕ και το κυριότερο με τι κόστος, για να καταφέρει η Θεσσαλονίκη να έχει ένα από τα καλύτερα Θεραπευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και όχι μόνο….
Κλείνω αυτή τη μικρή παρένθεση και συνεχίζω.


Στις μέρες μας, όπως φαίνεται «προτεραιότητες» για την «κυβέρνηση» αλλά και για ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, είναι οι Άδειες των καναλιών, οι….. «καταυλισμοί των μεταναστών» (δεν το λέω με τη γνωστή ονομασία) οι οποίοι κατασκευάστηκαν (τουλάχιστον οι τέσσερις από τους πέντε σε χρόνο ρεκόρ), τα μπλόκα των αγροτών, η ….χρηματοδότηση των κομμάτων (αυτό που το πάτε;) και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Με τη ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ δεν κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν, με την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ έτσι; ΑΥΤΗΝ, ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. ΟΛΑ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
Και κάτι ακούστηκε πως θα μπουν λέει και οι ΟΤΑ στα Νοσοκομεία; Κάτι τρελά πράγματα που ΜΟΝΟ στην Ελλάδα μπορεί να συμβούν….. Το Παπαγεωργίου (για να επιστρέψω στο θέμα μας) Αδέλφια θα το επαναλάβω, ΠΡΩΤΑ απ όλα, αντιμετωπίζει την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
Την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του «κράτους», την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της ίδιας της πόλης του, την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
Α ρε Αθάνατη Ελλάδα….
Πάμε να δούμε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ που υπογράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ και φέρει ημερομηνία 27/1/2016……

«ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΑΣΚΕΙ ΤΟ «ΡΟΥΣΦΕΤΙ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Τίποτα δεν φαίνεται να δουλεύει σωστά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Μην βιαστείτε όμως να θεωρήσετε ότι αυτό οφείλεται στην απροθυμία των εργαζομένων να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους ή στην ολιγωρία της διοίκησης. Τα «δάχτυλα» όλων των εμπλεκόμενων στην λειτουργία του ιδρύματος δείχνουν ως μοναδικό «ένοχο» το κράτος το οποίο με την ελλιπή χρηματοδότηση του, την μη-αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί αλλά και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις πιεστικές ανάγκες της υγείας εν μέσω…ακόμη πιεστικότερων μνημονίων προκαλεί ανυπέρβλητα προβλήματα…
Ο πρόεδρος του Δ.Σ του «Παπαγεωργίου»Βασίλης Παπάς μιλώντας στοbangladeshnews καταγγέλει την κυβέρνηση για ρουσφετολογικές διατάξεις σε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με αριθμό 182/10/2015. Υποστηρίζει ότι με την παράγραφο 14 «εξυπηρετούνται» εργαζόμενοι του νοσοκομείου που προφανώς διατηρούν καλές σχέσεις με υψηλά ιστάμενους στο χώρο της υγείας. Μέσω λοιπόν Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τους παραχωρούν το δικαίωμα να αποχωρήσουν από το ίδρυμα μετά από αίτηση τους και για δύο χρόνια να εργαστούν σε άλλο εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας νοσοκομείο.
«Όταν έλαβα αυτό το έγγραφο δεν πίστευα στα μάτια μου. Η παράγραφος 14 της συγκεκριμένης έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι στην ουσία μια «ρουσφετολογική» διάταξη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων ανθρώπων που ήθελαν εδώ και καιρό να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο και τώρα βρήκαν την ευκαιρία που αναζητούσαν. Δεν θα αρνηθώ ότι οι συνθήκες εργασίας εδώ δεν είναι εύκολες. Κάθε άλλο. Αλλά και αυτό το «ρουσφέτι» είναι άνω ποταμών. Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι τεράστιο. Στο τέλος δεν θα μείνει κανένας για να δουλέψει. Όλοι θα φύγουν» αναφέρει αγανακτισμένος στο bangladeshnews.
ΠΑΠΑΣ: Ο ΕΟΠΥΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ…ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ «ΨΙΧΟΥΛΑ»
«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα σήμερα από τον ΕΟΠΥΥ. Μου είπαν ότι θα μας επιστρέψουν 2 εκ. ευρώ. Ξέρετε όμως πόσα συνολικά μας χρωστούν; 205 εκ. ευρώ. Όταν αγανακτισμένος τους επισήμανα ότι το ποσό αυτό είναι λιγότερο και από το 1% των συνολικών οφειλών του οργανισμού προς το «Παπαγεωργίου» μου είπαν ότι δεν διαθέτουν άλλα χρήματα. Εγώ πάντως από την πλευρά μου δηλώνω σίγουρος ότι τελικά θα εισπράξουμε ένα πολύ μικρό ποσοστό των οφειλών, μπορεί και τίποτα. Να σας υπενθυμίσω ότι πριν την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ οφειλές προς το νοσοκομείο ύψους…90 εκ. ευρώ επίσης διεγράφησαν λόγω έλλειψης χρημάτων».
«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Το «Παπαγεωργίου» διαθέτει τις δομές αλλά όχι τους πόρους για να εξυπηρετήσει αυτή την «λαοθάλασσα». Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δεχόμαστε ασθενείς από την στιγμή που το κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του» συμπληρώνει. «Έχω φτάσει στο σημείο να λέω, «μακάρι να μην έρθουν άλλοι ασθενείς».
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ PET/CT: ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
«Από την μια είμαστε χαρούμενοι που θα λειτουργήσει επιτέλους το πρώτο στην Βόρεια Ελλάδα μηχάνημα για τους καρκινοπαθείς, από την άλλη οι ογκολογικές εταιρείες που θα μας προμηθεύουν με τα απαραίτητα φάρμακα μας «ξεκαθάρισαν» ότι δεν πρόκειται να μας παρέχουν τις απαραίτητες ουσίες αν η εξόφληση τους δεν γίνεται εντός 30 με 40 ημέρων. Εμείς χρωστάμε στους προμηθευτές μας εδώ και 2 χρόνια. Αν δηλαδή προμηθευτούμε φάρμακα μεγάλης αξίας για τους ογκολογικούς ασθενείς πως θα τα ξεπληρώσουμε από την στιγμή που το κράτος δεν δίνει ευρώ; Θα δημιουργηθούν τεράστια χρέη και οι εταιρείες θα σταματήσουν να μας παρέχουν φάρμακα».
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ;
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα…ωραία στο «Παπαγεωργίου», οι αντοχές των εργαζόμενων «δοκιμάζονται» καθημερινά στην «πρώτη γραμμή» μιας κοπιαστικής εργασίας που «στραγγίζει» τις δυνάμεις τους…
«Αρκεί να σας πω ότι σε πρόσφατη επίσκεψη τους στο νοσοκομείο οι Επιθεωρητές Εργασίας διαπίστωσαν ότι το προσωπικό λειτουργεί με παράνομα ωράρια καθώς για τους νοσηλευτές ειδικότερα δεν τηρείται η 12ώρη ανάπαυση μεταξύ 2 βαρδιών. Αντιλαμβάνεστε τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν ένας κατάκοπος νοσηλευτής είναι υποχρεωμένος να επιτελεί απανωτές εργασίες. Το θύμα θα είναι ο ασθενής» επισημαίνει με ανησυχία ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης.
«Μακάρι όμως αυτό να ήταν το μοναδικό μας πρόβλημα. Γνωρίζετε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο παραιτήθηκαν 100 άτομα από το νοσοκομείο μας για να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό; Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί τεράστια προβλήματα καθώς η έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα να «απενεργοποιούνται» ανοικτές κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Όταν κλείνουν αίθουσες αυξάνονται και οι χρόνοι αναμονής για χειρουργεία. Δεν είναι όμως μόνο οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται αλλά και οι γιατροί. Στα χειρουργεία τα οφειλόμενα ρεπό ανέρχονται περίπου σε 140. Η αναμονή για το ορθοπαιδικό φτάνει πλέον στον 1 χρόνο και διαρκώς χειροτερεύει» καταλήγει…
…με την νοσηλεύτρια στα τμήματα Χειρουργικής Χ.Ψ να προσθέτει: «Τα ωράρια είναι όντως εξαντλητικά. Όταν προσπαθείς να διαχειριστείς ένα τεράστιο όγκο δουλειάς με λίγο προσωπικό τότε όλα μπορούν να συμβούν. Οι κανονισμοί για την ασφάλεια των ασθενών ορίζουν ότι πρέπει να υπάρχουν 2 άτομα νοσηλευτές σε κάθε χειρουργική αίθουσα. Πολλές φορές συμβαίνει όμως ένας και μόνο νοσηλευτής να έχει υπό την επίβλεψη του έως και 3 αίθουσες».
Το…»κερασάκι» στη τούρτα; Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου το «Παπαγεωργίου» είχε γενική εφημερία. Ο συνολικός αριθμός ασθενών…και μη που επισκέφθηκαν το ίδρυμα ανήλθε στα 1.100 άτομα. Ο χρόνος αναμονής για το παθολογικό τμήμα ήταν 5 ώρες και για το παιδιατρικό 1 ώρα.»
ΠΗΓΗ: bangladeshnews.gr

Συνέλληνες, τα πράγματα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ. Έχω βρεθεί στο Παπαγεωργίου και σε μέρα ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ, αλλά και σε «συνηθισμένη»….. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, (εξ ιδίας πείρας) γνωρίζω πως πλέον λόγο της κατάστασης, ΟΛΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΙΣΩ, ακόμα και οι πιο απλές εξετάσεις. Το «κράτος», άσχετα με το τι λέει δια των εκπροσώπων του, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, το οποίο τολμώ να πω πως το βολεύει να μένει άλυτο, μιας και αυξάνονται οι πιθανότητες στο τέλος να μη δώσει τα χρωστούμενα.
Για ένα να είναι σίγουροι οι «αρμόδιοι»… ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Θα επανέλθω…….

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

NEW - Raymarine CP570 Professional CHIRP™ Sonar Module

NEW - Raymarine CP570 Professional CHIRP™ Sonar Module
High-Performance Sonar Module For Professional & Tournament Fishing

Features
Specifications & Order Info
Related
2 Element Transducers
Single Element Transducers
Documents
Images and Media
Professional CHIRP Sonar Module
Engineered for serious anglers, the CP570 sonar module bring best-in-class target separation and high resolution CHIRP sonar imagery to Raymarine multifunction displays. Using a wide spectrum of frequencies and greater sensitivity the CP570's advanced CHIRP transceiver can see through dense schools of baitfish, identify thermoclines, and simultaneously target desired game fish.
Rated for offshore use and rough conditions, the CP570 intelligently filters out unwanted noise while producing high resolution fish targets and reliable bottom tracking.
For the professional angler the CP570’s two fully independent sonar channels deliver faster target identification and up to 4kW of combined output power.
CP570 in Action
Capt. Quinton Dieterle
Capt. Ray Rosher
Florida charter boat captain Quinton “Q” Dieterle goes hunting underwater with the Raymarine CP570 Professional CHIRP Sonar
Serious Offshore Sonar
Superior target definition and enhanced sensitivity using Raymarine’s exclusive wide spectrum CHIRP sonar technology.
Target fish, identify bait, and track the sea floor down to 10,000ft. (3,000m) with two adjustable CHIRP sonar channels.
Hunt for fish in different parts of the water column with the CP570’s two fully independent 2kW sonar channels.

Stunning Detail & Clarity
With 10 times the resolution of ordinary sonars the CP570 delivers sharper, more defined fish targets and automatically filter out unwanted noise so you never miss the action below.
TruZoom™ magnification mode reveals extra target detail without any loss of resolution
The CP570’s ultra-fast ping rate processing delivers accurate bottom tracking in extreme offshore conditions
Easy To Customize
Choose optional low, medium, and high CHIRP frequency transducers in standard or wide-beam to match your fishing preferences.
The CP570 automatically recognizes connected transducers and adjust sonar parameters for optimized performance
View and control each CHIRP channel independently and create your own combination of full or split screen sonar windows on Raymarine’s LightHouse II powered multifunction displays

YAESU - FT-857D - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

YAESU - FT-857D
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
The FT-857D, the world's smallest HF/VHF/UHF mobile transceiver, provides base station-type performance from an ultra-compact package that's ideal for mobile or external battery portable work. Wide frequency coverage, outstanding receiver performance, and the convenience of optional remote-head operation make the FT-857D the expert's choice for high-performance mobile operation!
The new FT-857D version includes coverage of the U.S. 60-meter (5 MHz) band, plus the previously-optional DSP circuitry, at no additional cost!

Ultra Compact Design
Measuring just 6.1” x 2” x 9.2”, the FT-857 is the world’s smallest HF/VHF/UHF up to 100W multimode transceiver! Its rugged case design is a masterpiece of ergonomic design, with often-used switches and knobs conveniently positioned for easy access. High-Performance Receiver Design
Building on the acclaimed performance of the FT-1000D, Mark-V FT-1000MP, and FT-897, Yaesu’s engineers have crafted the FT-857’s front end for a very low noise floor, along with wide dynamic range. Utilizing an up-conversion architecture for HF with a first IF of 68.33 MHz, the FT-857 features a double-conversion superheterodyne system (triple conversion on FM), with the 2nd IF at 10.7 MHz. Extensive bandpass filtering in the front end, along with careful device selection and gain distribution, yield a receiver system ready for the strong-signal challenges of today’s crowded bands! Wide Frequency Coverage
Providing transmitter coverage of the HF, 50 MHz, 144 MHz, and 430 MHz Amateur bands, the FT-857 also includes receive coverage on 100 kHz to 56 MHz, 76 to 108 MHz, 118-164 MHz, and 420-470 MHz. Enjoy the excitement of public safety monitoring, along with weather broadcasts, AM and FM broadcasts, aviation communications, as well as the action on the Ham bands! Versatile Memory System
The FT-857 provides up to 200 “Main” memory channels, each of which may be named with an Alpha-Numeric label of up to eight characters. These 200 Memories may be separated into as many as 10 Memory Groups of 20 Memories each. For added convenience, you also get a “Quick Memory” and a “Home Channel” on each band, plus ten pairs of band-limit memories, to let you restrict operation to a sub-band, if you like. Digital Signal Processing (option)
For superior interference rejection and transmitter “talk power,” the FT-857’s optional DSP circuitry enhances both sides of the communications circuit. The FT-857’s DSP Unit features a 24-bit high-tech D/A chip for signal processing. Included are Bandpass Filter, Auto-Notch, and Noise Reduction filters, along with a Microphone Equalizer. Big Radio Tuning Dial and Outstanding Ergonomics
Ease of operation of the FT-857 is enhanced by the large-diameter (1.7”) Main Tuning Dial, similar in size to the tuning knob of many base station rigs. Selectable tuning steps of 2 kHz/4 kHz per revolution allow easy navigation around your favorite bands, while important keys and switches are strategically placed around the front panel for quick access.

Ένα ευτυχισμένο βασίλειο

Ένα ευτυχισμένο βασίλειο
Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: Το βασίλειο των χρυσομελισσών
Ημερομηνία έκδοσης: 27 Οκτωβρίου 2014
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-070-2
Ετικέτες Αυτογνωσία, Βία και επιθετικότητα, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Συνεργατικότητα
Μια φορά κι ένα καιρό, σε μια κοιλάδα γεμάτη λουλούδια, στο βασίλειο των Χρυσομελισσών, κυβερνούσε η καλή και δίκαια βασίλισσα Μελισσόφη και ο λαός ήταν πολύ ευτυχισμένος. Μια μέρα βρήκαν μισοπεθαμένη στον χιονιά τη Σφήκα και την περιμάζεψαν, κι εκείνη έγινε η πιστή ακόλουθοςκαι οικονόμος της βασίλισσας. Κανείς όμως δεν κατάλαβε πόσο μοχθηρή ήταν και πως ο αληθινός σκοπός της ήταν να κλέψει τον θρόνο από τη Μελισσόφη και να αρπάξει τον θησαυρό του βασιλείου. Κι όταν μια μέρα η βασίλισσα αρρώστησε βαριά, η Σφήκα αποφάσισε να πραγματοποιήσει τα σκοτεινά σχέδιά της…

Τα νέα του Πολυχώρου




ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
«Πώς αισθάνεσαι σήμερα;»
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στις 7 μ.μ.
Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα την κατανόηση και διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας
Τα συναισθήματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό στάσεις, απόψεις και συμπεριφορές και δεν είναι υγιές να αδιαφορούμε γι’ αυτά. Η διαχείριση έντονων και περίπλοκων συναισθηματικών καταστάσεων μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία ακόμα και για ενήλικες, πόσο μάλλον για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που δεν έχει ακόμη μάθει να αναγνωρίζει και να ορίζει τα συναισθήματά του. Η συναισθηματική αγωγή θα πρέπει συνεπώς να συνιστά ένα σημαντικό τμήμα της εκπαιδευτικής προσέγγισης των ηλικιών αυτών.
Τι είναι τα συναισθήματα και πώς τα αναγνωρίζουμε; Πώς μπορούμε να λέμε πάντα αυτό που αισθανόμαστε; Πώς μπορούμε να επικοινωνούμε με θετικό και όχι με αμυντικό τρόπο; Πόσα χρώματα μπορεί να έχει ο θυμός και τι σχήμα θα δώσουμε στη χαρά;
Με αφορμή το βιβλίο της Μόλι Πότερ Πώς αισθάνεσαι σήμερα; Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου και το βασισμένο στην ομώνυμη ταινία της Disney Τα μυαλά που κουβαλάς συζητάμε για πρακτικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά στην κατανόηση και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους. Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, εργαλεία και προτάσεις για δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα στην τάξη και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών.
Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Προσχολικής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε γονείς.
Εισηγητές: Δρ Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων
Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός προσχολικής αγωγής
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά του βιβλίου Πώς αισθάνεσαι σήμερα; (λιανική τιμή: 11,00 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;». Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μαγειρεύοντας ιστορίες
Εργαστήριο παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στις 10:30 το πρωί
Για παιδιά από 8 ετών
Δίωρο εργαστήριο βασισμένο στο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου Μαγειρεύοντας ιστορίες, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά, με τη συντροφιά ηρώων της κλασικής και σύγχρονης λογοτεχνίας, θα ζήσουν περιπέτειες στον βυθό, στο δάσος, στο σχολείο, στην Ιστορία, παντού. Και θα ανακαλύψουν πώς οι λέξεις μπορεί να γίνουν αεροπλάνα και βαπόρια, αερόστατα και ποδήλατα για να μας πάνε μακριά.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι η αγορά του βιβλίου Μαγειρεύοντας ιστορίες (λιανική τιμή: 7,66 €), πριν από την έναρξη του εργαστηρίου. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο του εργαστηρίου και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Πώς αισθάνεσαι σήμερα; της Μόλι Πότερ
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 3-6 ετών
Αν λείπεις...ΦΟΒΑΜΑΙ.
Όταν με κοροϊδεύουν ....ΘΥΜΩΝΩ και κλαίω.
Αν με αγκαλιάσεις... νιώθω ΧΑΡΑ.
‘Όταν δε μου μιλάς... ΛΥΠΑΜΑΙ, να το ξέρεις!
Τι είναι τα συναισθήματα και πώς τα αναγνωρίζουμε; Πώς μπορούμε να λέμε πάντα αυτό που αισθανόμαστε; Πόσα χρώματα μπορεί να έχει ο θυμός και τι σχήμα θα δώσουμε στη χαρά;
Η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη μάς βοηθά να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά μας μέσα από θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές δράσεις!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους
Κύκλος διαδραστικών εργαστηρίων που βοηθούν τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Με τη Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων, συγγραφέα
Τον Φεβρουάριο: Φοβίες και τρομάρες και πώς τις ξεπερνάμε Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, 7-9 μ.μ.
Πολλές φορές εμείς οι γονείς αισθανόμαστε ανήμποροι να αντιμετωπίσουμε τους φόβους των παιδιών μας μη ξέροντας πώς να τους μιλήσουμε για να αισθάνονται ασφάλεια. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητήσουμε:
• πώς συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά ώστε να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν και να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους
• ποιες είναι οι παγίδες και τι πρέπει να αποφεύγουμε
• ποιοι μηχανισμοί μπαίνουν σε λειτουργία που κάνουν τα παιδιά να αντιστέκονται
• πότε να «ενθαρρύνουμε» και πώς, και πότε να «καλύψουμε» και να προστατέψουμε
• πώς βοηθάμε τα παιδιά να επεξεργάζονται τις αρνητικές εμπειρίες στη ζωή τους.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δείτε ΕΔΩ τις υπόλοιπες συναντήσεις και θεματικές και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο Σαυρής θέλει κατοικίδιοΟ Σαυρής και η φωνακλού Λούσι της Ούτε Κράουζε
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής θέλει τόσο πολύ ένα κατοικίδιο! «Κατοικίδιο; Ούτε να το συζητάς» είπε η μαμά. «Σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Έναν τοσοδούλη Βροντόσαυρο; Έναν μικρούλη πτερόσαυρο; Έστω, ένα πρωτόγονο ψαράκι;»
Οι γονείς του όμως δεν πιστεύουν ότι ο Σαυρής είναι σε θέση να το φροντίσει.
Πώς θα καταφέρει ο μικρός μας φίλος να πείσει τους γονείς του ότι είναι ικανός και υπεύθυνος; Θα καταστρώσει ένα σούπερ σχέδιο!
Φέρτε τη φαντασία σας, τις τρελές επιθυμίες σας και λίγη σκόνη πτεροβροντοδεινόσαυρου
και μαζί θα προπονηθούμε για να περάσουμε τις δοκιμασίες και να αποκτήσουμε τον δικό μας μοναδικό φίλο.
Την εκδήλωση εμψυχώνει η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Σεμινάριο κατάρτισης επιμελητών – διορθωτών κειμένων
(διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις)
• Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή, 16:00-18:30. Τις Παρασκευές 11 και 18 Μαρτίου, την Πέμπτη 24 Μαρτίου και τις Παρασκευές του Απριλίου το μάθημα θα διαρκεί από τις 16:00 έως τις 19:15.
• Κόστος: 500 € - Για φοιτητές και ανέργους: 450 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… της Άννας Ιορδανίδου.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
Αναλυτικά το σεμινάριο περιλαμβάνει:
α) 18 ώρες μαθημάτων που αναφέρονται στα βασικά κεφάλαια της νεοελληνικής γραμματικής και σχετίζονται άμεσα με το έργο της επιμέλειας και διόρθωσης (ορθογραφία, πεζά-κεφαλαία, μεταγραφή ξένων κύριων ονομάτων, χρήση των σημείων στίξης, πολυτυπία του ονοματικού και ρηματικού συστήματος, λόγιοι σχηματισμοί, συντακτικές αποκλίσεις, περιπτώσεις εννοιολογικής σύγχυσης κτλ.). Αναλύονται και σχολιάζονται οι ρυθμίσεις της σχολικής γραμματικής, με παράλληλες αναφορές σε γλωσσολογικές μελέτες και λεξικογραφικές περιγραφές.
β) 32 ώρες εργαστηρίων, όπου γίνεται παρουσίαση διορθωτικών πρακτικών (σε κείμενα έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής) και τρόπων αξιοποίησης των πηγών του διαδικτύου, καθώς και συλλογική διόρθωση γλωσσικών ασκήσεων (ορθογραφία, μονοτονικό, συλλαβισμός, στίξη, κλίση ονομάτων και ρημάτων κτλ.) και διόρθωση δοκιμίων από διάφορα είδη κειμένων (λογοτεχνία, σχολικά βοηθήματα, δημοσιογραφικά άρθρα, επιστημονικά δοκίμια κτλ.).
Στους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να παραδώσουν στο τέλος του σεμιναρίου άσκηση διόρθωσης κειμένου, ώστε να αξιολογηθεί η επίδοσή τους από την υπεύθυνη καθηγήτρια.
ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα
(διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις)
• Υπεύθυνος – Διδασκαλία: Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, συγγραφέας
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τρίτη, 17:00-20:00
• Κόστος: 260 € - Για φοιτητές και ανέργους: 245 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ένα κάποιο τέλος του Τζούλιαν Μπαρνς.
Αναλυτικά: Όλοι μπορούν να σκεφτούν μερικές καλές ιδέες. Οι συγγραφείς ξέρουν και να τις γράφουν.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου. Με άξονα τα κείμενα των συμμετεχόντων αναλύεται βήμα βήμα η πορεία από την αρχική σύλληψη ως την πλήρη ανάπτυξή της.
Μερικά από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν:
• Ποια ιδέα προσφέρεται για ανάπτυξη και ποια όχι;
• Τι κάνει αληθοφανή έναν λογοτεχνικό χαρακτήρα και πώς «δικαιολογείται» η παρουσία του σε μια αφήγηση;
• Ποια οπτική γωνία οφείλει να επιλέξει ο συγγραφέας για να υπηρετήσει καλύτερα την ιστορία του;
• Πώς παρουσιάζονται τα πράγματα χωρίς να εξηγούνται;
• Τι σημαίνει αφηγηματική ανέλιξη;
• Πώς επιτυγχάνεται η αφηγηματική οικονομία;
• Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ρυθμός;
Τα μαθήματα στοχεύουν στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης μεθοδολογίας αναφορικά με τη συγγραφή μυθιστορήματος ή διηγήματος και απευθύνονται τόσο σε εκείνους που φιλοδοξούν να γράψουν όσο και σε εκείνους που επιθυμούν να γίνουν επαρκέστεροι αναγνώστες.
ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΤΡΙΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Δηλώσεις συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στοpolychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
Έχουν επίσης προγραμματιστεί και τα παρακάτω εργαστήρια:
Η Δημιουργική Γραφή στο Σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέα-φιλόλογο
Εντατικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Πώς έρχονται οι λέξεις – Η αρχή της ιστορίας (διάρκεια: 6 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέα
Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ
Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη!
Από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με μοναδικές προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: λογοτεχνικά έργα καταξιωμένων συγγραφέων, δοκίμια που πραγματεύονται ζητήματα πιο επίκαιρα από ποτέ, παιδικές σειρές με όλους τους αγαπημένους ήρωες των μικρών μας φίλων και πολλά ακόμα βιβλία για όλα τα γούστα, σε τιμές έκπληξη.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Προσφορές βιβλίων: 16-29 Φεβρουαρίου


Προσφορές βιβλίων
16 έως 29 Φεβρουαρίου
Το δεύτερο Δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου (16-29/02) οι αναγνώστες των εκδόσεων ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ μπορούν να επιλέξουν σε ειδική τιμή το βιβλίο του Μαρκ Φερρό Το σοκ του Ισλάμ  ένα βιβλίο που βρίθει από ιστορικές πληροφορίες και λεπτομερείς αναλύσεις των ποικίλων κόσμων του ισλάμ. Την μελέτη του ημερολογίου των Μάγια του Ντάγκλας Ντέιβιντ Η προφητεία των Μάγια και τέλος το μυθιστόρημα του Έρρι Ντε Λούκα, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του Τρία άλογα
Η προσφορά ισχύει μόνο για αγορά από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στην οδό Κωλέττη 31 ή για αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων στο www.alexandria-publ.gr.
Mark Ferro

Το σοκ του Ισλάμ


από 23,32 στα 4,00€ 


Αυτό το σοκ, το σοκ του ισλαμισμού και της επιστροφής του Ισλάμ γενικότερα, είναι βέβαια κάτι που αισθάνεται η Δύση, μήπως όμως δεν είναι ταυτόχρονα κι ένα σοκ που προκαλείται σε ανταπόδοση των τραυμάτων που γνώρισε η Ανατολή; Καθώς αυτή η έρευνα προχωρούσε, ξέφυγε από μένα και αποκαλύφθηκαν οι διάφοροι δρόμοι που, εδώ και δύο αιώνες, ακολούθησαν οι κόσμοι του Ισλάμ προκειμένου να αναγεννηθούν.
αγορά
Erri De Luca

Τρία άλογα


από 11,66 στα 3,00€ 


Διαβάζω μόνο μεταχειρισμένα βιβλία. Τα ακουμπώ στην ψωμίερα, γυρνάω σελίδα με το δάχτυλο και κείνη υπακούει μένοντας ακίνητη. Έτσι μασώ και διαβάζω. Τα καινούργια βιβλία είναι υπεροπτικά, τα φύλλα δεν κάθονται ήσυχα να τα γυρίσεις, αντιστέκονται και πρέπει να τα πιέσεις για να μείνουν στη θέση τους.



 
αγορά


David Douglas

Η προφητεία των Μάγια 2012

από 26,50 στα 5,00€ 


Το γοητευτικό αυτό βιβλίο προσφέρει έναν διεξοδικό οδηγό στην κατανόηση και την αποκωδικοποίηση του ημερολογίου των Μάγια και εξετάζει τα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι ηλιακές εκλάμψεις, αλλαγές μαγνητικού πεδίου και άλλα εν δυνάμει καταστροφικά φυσικά φαινόμενα θα μπορούσαν πράγματι να λάβουν χώρα το 2012.

 
αγορά

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Αλέξης Σταμάτης

18 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Booktalks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη Το βιβλίο της βροχής την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αρθρογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».
Booktalks
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο , 210-98.02.520


Ρέα Γαλανάκη

22 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Βιβλιογνώση και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο φιλόλογος-συγγραφέας Δημήτρης Σφακιανάκης.
Honey Bar
Ελευθερίου Βενιζέλου 47
Δράμα


Ελένη Πριοβόλου

23 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Λύκειον των Ελληνίδων (ΛΕΒ) σας προσκαλούν σε λογοτεχνική βραδιά – αφιέρωμα στη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Μέλη της ομάδας ανάγνωσης του ΛΕΒ θα σχολιάσουν, θα ερμηνεύσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα βιβλία της Ελένης Πριοβόλου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου
Κοραή 79
Βόλος, 24210-33.938

Ρέα Γαλανάκη

23 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας (ΣΦΓΤ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Μορφωτικού Τομέα του ΣΦΓΤ: Βασίλης Τσίμας, Θεοπούλα Τσαπάνη και Φωτεινή Καλλιανώτη.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα αποδοθούν θεατρικά από τον Θεατρικό Τομέα του ΣΦΓΤ.
Στέγη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας
Κύπρου 16
Καβάλα, 2510-222.996


Ζοέλ Λοπινό

24 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοσκόπιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ζοέλ Λοπινό Μυστικό άρωμα την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Στέλλα Κουτσουπάκη, πρόεδρος του Ελληνο-γαλλικού Συλλόγου Χανίων.
Η συγγραφέας θα μιλήσει για το έργο της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαριάννα Τζιράκη, φιλόλογος-δημοσιογράφος.
Καφέ Κιμωλία
Πλατεία 25ης Μαρτίου
Ρέθυμνο , 28310-30.301


Ρέα Γαλανάκη

24 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Δύο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μπακάλης.
Βιβλιοπωλείο Δύο
Βενιζέλου 29
Ξάνθη , 25410-27.777


Αντώνης Φωστιέρης

25 Φεβρουαρίου 2016
Συνάντηση με τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Εν πλω», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συναντήσεις Λόγου & Τέχνης». Τη σειρά των συναντήσεων επιμελείται και συντονίζει ο ποιητής Δημήτρης Κοσμόπουλος.
Βιβλιοπωλείο Εν πλω
Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό Κέντρο Atrium
Αθήνα


Ιωάννα Καρυστιάνη

26 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοθήκη Γυμνασίου Κυπαρισσίας
Χριστιανουπόλεως 57
Κυπαρισσία


Ιωάννα Καρυστιάνη

27 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τα μέλη της λέσχης και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Πνευματική Εστία Σπάρτης
Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου
Σπάρτη

Ιωάννα Καρυστιάνη

28 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ο Γιάννης Στάμος από τη βιβλιοθήκη Ανθός.
Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου, Cafe του Φουγάρου
Ασκληπιού 98
Ναύπλιο , 27520-47.380


Σωλ Μπέλοου

29 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Booktalks με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Σωλ Μπέλοου Οι περιπέτειες του Ώγκι Μαρτς σας προσκαλούν τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. σε συζήτηση με τον μεταφραστή του βιβλίου Μιχάλη Μακρόπουλο και τη δημοσιογράφο Τίνα Μανδηλαρά.
Βιβλιοπωλείο Booktalks
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο , 210-98.02.520