Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΟΛΟΣ 24-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009(Ανταπόκριση Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com)
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στον Βόλο το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο! Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές που είναι: Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Συνεργαζόμενος Φορέας Κυπριακός Επιστημονικός Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Αξιοποίησης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών Στόχος του Συνεδρίου ηταν να δώσει βήμα σε «μάχιμους», αλλά και σε μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, με ενδιαφέρον για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, να παρουσιάσουν -μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο οπτικό πρίσμα- τις θεωρητικές, αλλά κυρίως τις έμπρακτες προτάσεις τους αναφορικά με την ένταξη και χρήση των ΤΠΕ στο σχολικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας σημαντικά σημεία θετικής, αλλά και αρνητικής, κριτικής απέναντι σε μεθοδολογίες, εργαλεία και πρακτικές που ενσωματώνουν τις ΤΠΕ ενώ το παρακολούθησαν Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ενδιαφέρον για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ενδιαφέρον για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, Επιμορφωτές ΤΠΕ στην Εκπαίδευση ,Μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, υποψήφιοι και υποψήφιες διδάκτορες του τομέα των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, φοιτητές και φοιτήτριες Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Η/Υ και Πληροφορικής με ενδιαφέρον για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση καθώς και Ερευνητές με πεδίο τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση!

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ - ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΡΩΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Είναι πραγματικά μια όμορφη πόλη! Ενα μεγάλο λιμάνι! Πάνω απ' ολα όμως είναι μια ανθρώπινη (ακόμα) πόλη που σε κρατά κοντά της. Γνώρισα ανθρώπους ευγενικούς, ανοιχτόκαρδους, περπάτησα μετά από πολλά χρόνια και πάλι στην παραλία της. Με τις φωτογραφίες αυτές θέλω να μοιραστώ μαζί σας το σεργιάνι μου το πρωινό και απογευματινό στην παραλία του Βόλου..... Ελάτε να περπατήσουμε παρέα........

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ 1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το παρών στο πρώτο Εκπαιδευτικό Συνέδριο που έγινε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδωσαν οι Εκδόσεις Επίκεντρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
«Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» «Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κατερίνα Αναγνώστου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, διοργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 8:30 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη (Φίλωνος 29), για την παρουσίαση του βιβλίου του Δρα κ. Παύλου Κανονίδη «Η Αρχιτεκτονική και ο Πολιτισμός του Πόντου» που εκδόθηκε από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.
Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν :- Ο κ. Αναστάσιος Νεράντζης, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.- Ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Πειραιά.- Ο κ. Στέφανος Τανιμανίδης, Επίτιμος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.- Ο κ. Γιάννης Κακουλίδης, Συγγραφέας.- Ο κ. Τάκης Βαμβακίδης, Ηθοποιός.
Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει η Δρ Κοινωνιολογίας κ. Αναστασία Ψωμιάδη. ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ - 7,45% επιτόκιο για επιδοτούμενα δάνεια Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες πόντιοι ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν οφειλές βεβαιωμένες στην εφορία από επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια.
Η κατακόρυφη αύξηση των επιτοκίων των δανείων στο 7,45%, που τους χορηγήθηκαν από το 2000, για τα οποία είχε επικρατήσει η εντύπωση ότι είναι άτοκα, τους έφερε σε δύσκολη οικονομική θέση.
Τα παραπάνω περιγράφει η Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ποντίων Ομογενών, η οποία οργανώνει κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις και πορείες, διεκδικώντας τον επαναπροσδιορισμό των επιτοκίων των δανείων σε νέα βάση.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα μέχρι το τέλος Μαΐου, οι παλιννοστούντες δηλώνουν αποφασισμένοι να απέχουν από τις προσεχείς ευρωεκλογές.
“Το δικαίωμα των ομογενών να παίρνουν δάνεια προσδιορίστηκε με το νόμο 2790/2000.
Το επιτόκιο των δανείων αυτών, που είναι επιδοτούμενο κατά 40%, είχε συνδεθεί με το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του δημοσίου, που είναι κυμαινόμενο και συνεχώς ανοδικό.
Σ’ αυτό το επιτόκιο προσθέσανε 2,2% επιπλέον υπέρ των τραπεζών.
Έτσι, έφθασε σήμερα το επιτόκιο στο 7,45% για δήθεν άτοκα δάνεια”, αναφέρει ο κ. Νικόλαος Ιωαννίδης, πρώην γ.γ. παλιννοστούντων ομογενών, υπεύθυνος της Επιτροπής.
ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
Από το 2001 μέχρι το 2005 δόθηκαν περί τις 25.000 επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια σε ομογενείς.
“Οι ομογενείς έχουν φθάσει σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τις εξαμηνιαίες δόσεις.
Πρέπει να πληρώνουν 400 ευρώ παραπάνω και φθάσανε σε απόγνωση.
Όταν δεν πληρώσουν τέσσερις φορές τη δόση, η οφειλή βεβαιώνεται στην εφορία και κόβεται η επιδότηση του δημοσίου.
Εκατοντάδες δάνεια είναι στην εφορία”, περιγράφει ο κ. Ιωαννίδης και προσθέτει ότι “η άνοδος των επιτοκίων ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής των παλιννοστούντων, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα εδώ και δεκαοκτώ χρόνια στη χώρα μας.
Από την αγανάκτηση άρχισε η δεύτερη προσφυγιά, Πολλοί φεύγουν στη Ρωσία, στην Κύπρο, στη Γερμανία και στη Νορβηγία”.
Τα υπόλοιπα προβλήματα που περιγράφει η Επιτροπή Αλληλεγγύης είναι: “η απαράδεκτη συνέχιση των απελάσεων των ομογενών από την Ελλάδα, η ύποπτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση προσδιορισμού της ιθαγένειας τους, οι παράνομες και ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα ανακλήσεις ιθαγενειών ομογενών, η καθυστέρηση της καταβολής κρατικής αρωγής”.
“Ο αγώνας της επιτροπής θα είναι από εδώ και στο εξής ασταμάτητος και σκληρός.
Θα εκθέσει αυτήν την κατάσταση με δυναμισμό. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό στον ελληνικό λαό τα προβλήματα, κυρίως τα δάνεια.
Μέχρι τέλος Απριλίου θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις και αν δεν δοθεί λύση μέχρι το Μάιο, οι ομογενείς θα οδηγηθούν σε μη συμμετοχή στις εκλογές.
Θα επικρατήσει η θεωρία του Γκάντι, της μη συμμετοχής και ανυπακοής, η μόνη που μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση”, δηλώνει ο κ. Ιωαννίδης.
Εφημερίδα "Μακεδονία" 16-04-2009 Νέα παράταση στη διάρκεια επιδότησης του ενοικίου κατοικιών των παλιννοστούντων ομογενών Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009 η διάρκεια της επιδότησης του ενοικίου των κατοικιών των παλιννοστούντων ομογενών.
Η παράταση αφορά όλες τις μισθωτικές συμβάσεις, που έχουν συναφθεί από τις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών για τη "Στεγαστική αποκατάσταση παλιννοστούντων ομογενών από χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης στις ζώνες εγκατάστασης της ελληνικής επικράτειας". Συγκεκριμένα, από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη, η οποία βαρύνει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και η χρηματοδότησή της θα πραγματοποιηθεί από τη ΣΑΕ 031 του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η δαπάνη θα ανέλθει μέχρι του ποσού του 1.250.000 ευρώ.
Εφημερίδα "Ο Χρόνος" 18.04.2009 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 10Ο AIGO VIVO Φεστιβάλ στην Μασσαλία στο οποίο συμμετείχε η Ελλάδα με εκπρόσωπο της τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης.
Οι περίπου 4000 θεατές και οι 300 χορευτές έδωσαν και φέτος τη μεγαλύτερη λάμψη στο θεσμό που από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε σε όλη την Μασσαλία.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 10 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 14. Συμμετείχαν 7 χώρες: Ελλάδα, Σλοβακία, Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία Γεωργία και Γαλλία η οποία παρουσίασε 6 διαφορετικά συγκροτήματα από όλη την επικράτεια.
Το συγκρότημα μας είχε 7 παραστάσεις στις οποίες οι παρευρισκόμενοι το αποθέωσαν.
Οι ποντιακοί ήχοι, οι ποντιακές ενδυμασίες, το χαμόγελο των χορευτών είναι εικόνες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη των ευρωπαίων πολιτών.
Η αποστολή που είχαμε να φέρουμε εις πέρας ήταν δύσκολη και κουραστική. Σε αυτό συνέβαλαν το πλήθος των παραστάσεων αλλά και η ποικιλία των προγραμμάτων που είχε να εκτελέσει το χορευτικό μας.
Στο Φολκλορικό αυτό Φεστιβάλ οι προτιμήσεις των θεατών αλλά και των διοργανώνων έφεραν το Σύλλογο μας στην Πρώτη θέση.
Συγκινητική βεβαία ήταν η στιγμή που ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος.
Στο διάστημα αυτό, είχαμε παράλληλα την ευκαιρία, να γνωρίσουμε χορευτικά και ανθρώπους από όλες τις αποστολές, οι οποίοι μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμα τους.
Ευχή όλων μας, αυτές οι επιτυχείς μας παραστάσεις στο εξωτερικό, να συνεχιστούν και αυτήν μας την πεποίθηση την ενισχύουν οι προτάσεις που μας έγιναν από διάφορες χώρες για την συμμετοχή μας σε δικά τους Φεστιβάλ.
Μετα τιμής για το Δ. Σ
Η Πρόεδρος Κυριακή Θ. Ιμιρτζίδου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Λόρδου Βύρωνα 21, Νεάπολη
Τ.Κ. 56728Τηλ. - Fax: 2310632146

Τουρκία: «Θετική» η ανακοίνωση Ομπάμα για την «Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων»

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Θετική χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για την «Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων». «Θεωρούμε θετική την προσέγγιση του προέδρου Ομπάμα σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας – Αρμενίας», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ στη σχετική ανακοίνωση.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Autonomia EXPO η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο ΣΕΦ

Η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ είναι η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή, την ανεξάρτητη διαβίωση, την τεχνολογία και τον πολιτισμό που γίνεται στο πιο προσπελάσιμο μέρος της Ελλάδας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2009.
Στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών.
Είναι μια μεγάλη γιορτή για την αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής.
Είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας για όλους αυτούς που έχουν κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή και την ανεξάρτητη διαβίωση.
Στις 15, 16 και 17 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες, επαγγελματίες στον χώρο της αποκατάστασης, της υγείας και της ειδικής αγωγής, εκατοντάδες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες για τρεις ολόκληρες ημέρες και για 36 ώρες.
Η Autonomia EXPO είναι μια μοναδική ευκαιρία για χιλιάδες ανθρώπους για να παρουσιάσουν και για να πληροφορηθούν για τις νέες και τις παραδοσιακές τεχνολογίες και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.
Στο πλαίσιο της Autonomia EXPO θα γίνουν ημερίδες και σεμινάρια.
Μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/?p=135 αφού πριν σας πούμε πως φέτος στην Autonomia EXPO τα ειπωθούν όλες οι νέες ειδήσεις για την σκλήρυνση κατά πλάκας και για την παράλυση γενικώς.
Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των πληροφοριών και των τεχνολογιών που θα παρουσιαστούν στην Autonomia EXPO που τρεις ημέρες σίγουρα δεν είναι αρκετές.
Η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες. Εξυπηρετείται από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ ενώ για τις μετακινήσεις των ανθρώπων με πολύ σοβαρές αναπηρίες είναι διαθέσιμα τα 6 προσπελάσιμα λεωφορεία της υπηρεσίας 1130 του ΟΑΣΑ που εκτελούν μεταφορές πόρτα πόρτα.
Η Autonomia EXPO διοργανώνεται από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που είναι μη κερδοσκοπική υποστηρικτική εταιρία.
Εκδίδει το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που περιλαμβάνει 136 σελίδες και κυκλοφορεί σε 14.000 συνδρομητές. Λειτουργεί το http://www.disabled.gr/ που είναι το δημοφιλέστερο site αναπηρίας στον κόσμο και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων με αναπηρίες http://www.disabled.gr/forum/ με περισσότερα από 7500 μέλη.
Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται καθημερινά.