Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 02-01-2016/1215 B
Α.Α. 1/2016

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
(03-01-2016) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (03-01-2016)
1) ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ :
α) ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ, ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΜΕ 700 ΜΕΤΡΑ).
β) ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ 

ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΜΕΤΡΑ).
2) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ 

ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
3) ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 
ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΣΤΑ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (04-01-2016) 
ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

VI50T-CM138-ICRSONY IMX225 + FH852

VI50T-CM138-ICRSONY IMX225 + FH852
1/3 SONY CMOS ,

1000 γραμμές, 1.3 Megapixel, 720P
Βάση 3 αξόνων.
72χΦ5mm IR LED,
απόσταση μέχρι 50 μέτρα
Varifocal 2.8-12mm φακός
αδιάβροχη IP66
Βάρος 1,5kgs
Φίλτρο απόκρυψης IR LED

Lafayette APOLLO PRO CB RADIO - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Lafayette APOLLO PRO CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
LAFAYETTE APOLLO PRO CB RADIO

  • 40 ΚΑΝΑΛΙΑ
  • FM/AM
  • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ 200 ΚΑΝΑΛΙΩΝ(EXPORT)
  • ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ
  • ΑΥΤΟΜΑΤΟ SQL
  • ΕΞΑΠΙΝΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ
SPECIFICATIONS
General
Transmitter:
Crystal controlled PLL synthesizer
Receiver:
Double conversion, superheterodyne system
Voltage operation:
DC 13.8 V
Channel step:
10 kHz
Weight:
500 gr.
Dimensions:
140 (D) x 109 (W) x 40 (H) mm
Transmitter
Output power:
4W
Frequency range:
40 ch 26.965 ~ 27.405 MHz
Frequency tolerance:
±200 Hz
Modulation sens:
2.5mV (1.25 kHz input)
Modulation capablity:
AM: 85 %
FM: 2 kHz
Receiver
Sensitivity:
AM: -118 dBm (s/n 12dB)
FM: -120 dBm (sinad 12dB)
Tight Squelch close:
up to -47 dBm
Auto Squelch:
-120 dBm
S/N Ratio:
40 dB
Distortion:
3 %
Max power:
4 watt
Audio output power:
min. 2W at 8 Ohms

Τραγουδώ τις εποχές και τους μήνες

Τραγουδώ τις εποχές και τους μήνες
Συγγραφέας:Γιάννα Σέργη
Εικονογράφος:Ίρις Σαμαρτζή
Σειρά:Τραγουδώ ό,τι αγαπώ
Αρίθμηση στην σειρά:5
Μουσική:Νίκος Παπαδογιώργος
Ημερομηνία έκδοσης:1 Ιουνίου 2010
Σχήμα:13Χ26
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-48-3
Ετικέτες ΕποχέςΜήνες
Οι εποχές του χρόνου, η καθεμία με τους μήνες της, περνούν μπροστά απ’ τα μάτια μας αρμονικά δεμένες με χρώματα και εικόνες, τραγουδισμένες και ντυμένες με χαρούμενες μουσικές

Η ΝΕΡΆΙΔΑ ΤΗΣ ΘΆΛΑΣΣΑΣ

Η ΝΕΡΆΙΔΑ ΤΗΣ ΘΆΛΑΣΣΑΣ

Δέκα συν ένα παραμύθια της Χερσονήσου και του Ρεθύμνου με ρίζες στα ελληνιστικά και τα βενετσιάνικα χρόνια
ως τα νεότερα της τουρκοκρατίας, με στοιχεία από τη Δανάη και τον Περσέα, τον Οιδίποδα, την Παλαιά Διαθήκη και γλώσσα που φέρνει στο νου τον δεκαπεντασύλλαβο του Ερωτόκριτου και τα αναγεννησιακά έπη και νουβέλες.
Δέκα συν ένα παραμύθια που δεν είναι ισοπεδωμένα και ανούσια, αλλά ούτε και τρομοκρατούν τις αμάλαγες ψυχές των παιδιών, γιατί "το νεοελληνικό παραμύθι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί, για να ζήσει κανείς σαν σωστός άνθρωπος πρέπει να παραμείνει ειλικρινής και ακέραιος σαν παιδί".
Ο Αντώνης Σανουδάκης κατέγραψε τα δέκα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975 - 1993 ενώ το ενδέκατο το έγραψε ο ίδιος.
- Ο βασιλιάς με τσι πέντε θυγατέρες
- Το κουρουπάκι με το μέλι
- Έχει ο Θιός και να γενεί και το κόπανο παιδί
- Οι δύο βασιλιάδες
- Η χρυσή τρίχα
- O Φλωρεντίνος και η Ζωρζέτα
- Ο Απολλώνιος και η Αρχεστράτα
- Η Φουρναροπούλα
- Η Αχελώνα
- Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας
και δέκα λαϊκά παραμύθια

διασκευή: Αντώνης Σανουδάκης – Σανούδος
εικονογράφηση: Γιώργος Θεοδώρου
100 σελ.
ISBN 978-960-6748-75-2
Τιμή € 19,17

Μια συλλογή παραμυθιών και οι γραμματολογικές προϋποθέσεις της
Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2011
ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΤΣΟΥΠΡΟΥ*
"Οι κοσμογονικές μεταβολές στην ιστορία του ανθρώπου, που πραγματοποιήθηκαν στους δύο τελευταίους αιώνες [...], σάρωσαν και τον ολότελα αφελή, όσο και χαριτωμένο [...] τρόπο, με τον οποίο εκφραζόταν η μεταφυσική ανάγκη του ανθρώπου [μέσω του παραμυθιού]. Αλλά αυτή η ανάγκη δεν ήταν μόνο θέμα μορφής. Ήταν και θέμα ουσίας. Η μορφή άλλαξε, στο βάθος η ανάγκη έμεινε η ίδια. Νέα είδη διηγήσεων εμφανίστηκαν, με τις οποίες ο άνθρωπος ζει τη γοητευτική ψευδαίσθηση της ελευθερίας του από τα δεσμά της ύλης. [...] Ο άνθρωπος και σήμερα παραμένει, όπως θα έλεγε ο Πλάτων, 'μυθοποιός'".
(Μιχαήλ Γ. Μερακλή, Τα Παραμύθια μας, εκδόσεις Εντός)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΣΑΝΟΥΔΟΣ, Η Νεράιδα της θάλασσας και Δέκα Λαϊκά Παραμύθια, Εικόνες: Γιώργος Θεοδώρου, εκδόσεις Ταξιδευτής, σελ. 100
Στο Εισαγωγικό Σημείωμα της παρούσας έκδοσης ο Αντώνης Σανουδάκης, μιλώντας για τις μελέτες εκείνες που του έδωσαν "το έναυσμα, κατά τα πρώτα χρόνια τού φιλολογικού και λογοτεχνικού του ξεκινήματος, να ενσκήψει στο νεοελληνικό παραμύθι", αναφέρει και τις Ομηρικές έρευνες του Ι. Θ. Κακριδή, γεγονός καθόλου παράξενο ούτε, βέβαια, τυχαίο, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν και το βιβλίο τού Uvo Hölscher, Οδύσσεια. Ένα έπος ανάμεσα στο παραμύθι και το μυθιστόρημα, όπου, μεταξύ άλλων, και σύμφωνα με την εξέταση του γερμανού πανεπιστημιακού, διαπιστώνεται ότι στην αφήγηση της Οδύσσειας (στο μεταίχμιο της μετάβασης από την εποχή της προφορικότητας στην εποχή της γραπτής μορφής της ποίησης) υπόκεινται ορισμένες "μικρές ιστορίες", τις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε σε παραμύθια, μύθους, θρύλους και παραδόσεις (ο Σανουδάκης θυμάται τις ιστορίες τής Οδύσσειαςκι όταν γράφει το δικό του παραμύθι).
Η προρρηθείσα προφορικότητα, μάλιστα, διασώζεται, ανέλπιστα όσο και ευπρόσδεκτα, στα προσφάτως εκδοθέντα Δέκα λαϊκά παραμύθια, καταγεγραμμένα όλα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975-1993 και, στην συνέχεια, μεταφερμένα στο χαρτί σε άπταιστο λαϊκό κρητικό ιδίωμα. Η ίδια η "μικρή προϊστορία" αυτών των προφορικών αφηγήσεων ξετυλίγεται πολύ ζωντανά από τον συγγραφέα στο Εισαγωγικό Σημείωμά του, καθώς συμπεριλαμβάνονται εκεί και παρατηρήσεις για τον χρόνο, τον χώρο και τον ανθρώπινο περίγυρο εκείνων των αφηγήσεων, όπως και για τις κινήσεις του σώματος και τον τόνο τής φωνής των παραμυθούδων. Αυτή η "μιμική, υποκριτική τέχνη" των θειάδων και γειτονισσών, που απευθυνόταν σε παιδιά (αλλά και σε ενηλίκους) της μετεμφυλιακής εποχής "ως η μόνη τους (σχεδόν) χαρά και διασκέδαση", εντυπώθηκε ανεξίτηλα στην ψυχή τού Αντώνη Σανουδάκη, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί γενικότερα για την καταγραφή τού πλούσιου λαογραφικού και ιστορικού υλικού τής Χερσονήσου Ηρακλείου (και όχι μόνον), οδηγώντας τον, τελικά, και στην δημιουργία ενός δικού του παραμυθιού, του ενδέκατου στην παρούσα έκδοση, εμπνευσμένου από ένα εκ των προηγουμένων αλλά και διαφοροποιούμενου από εκείνο.
Στο ίδιο Εισαγωγικό Σημείωμα ο Σανουδάκης καταγράφει και ορισμένα πολύ χρήσιμα στοιχεία, τόσο για τις κατηγορίες κατά Aarne-Thompson (πριν την αναθεώρηση του Καταλόγου από τον Hans-JörgUther το 2004) στις οποίες ανήκουν τα δέκα παραμύθια, όσο και για τις (κειμενικές) σχέσεις που τα συνδέουν είτε με άλλα ελληνικά παραμύθια είτε με μυθολογικές αναφορές, ιστορικά πρόσωπα και λογοτεχνικά πρότυπα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται, δε, στο γεγονός ότι δύο από τα παραμύθια συναποτελούνται από πεζή και ποιητική αφήγηση (βλ. σχετικά και την μελέτη "Τα Τραγούδια των Παραμυθιών" στο ως άνω βιβλίο του Μ. Γ. Μερακλή). Τέλος, αναγνωρίζεται από τον υπεύθυνο της έκδοσής τους ότι η γλώσσα των παραμυθιών είναι οπωσδήποτε δύσκολη για τον σημερινό αναγνώστη (ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει το φροντισμένο Γλωσσάρι στο τέλος τού βιβλίου, λειτουργικό, θα έλεγα, και ανεξαρτήτως των παραμυθιών), ενώ, φυσικά, αυτή η γλώσσα είναι θησαυρός για τον ερευνητή και αξίζει να διασωθεί ως "πρότυπο λαϊκού λογοτεχνικού λόγου".
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην πολύ όμορφη ρεαλιστική εικονογράφηση του τόμου, για τον δημιουργό τής οποίας, όμως, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε κανένα βιογραφικό στοιχείο. Από την άλλη, είναι συγκινητική η έγνοια του Αντώνη Σανουδάκη να απαθανατίσει τα ονόματα των αφηγητριών-παραμυθούδων, προφανώς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή συνεισφορά τους και στην δική του ηθική και ψυχολογική συγκρότηση.
*Η Σταυρούλα Γ. Τσούπρου είναι διδάκτωρ Φιλολογίας

Καλή Χρονιά. Χρόνια Πολλά

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ


ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Τα Ποιητικά - Τεύχος 20
ΣΕΛΙΔΕΣ: 32 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:
ISBN: • 5.00€
Στόχος του περιοδικού ήταν εξαρχής να θέσει στο επίκεντρο τόσο τον ποιητικό λόγο καθαυτόν όσο και τον λόγο περί ποιήσεως, με έμφαση στην παρακολούθηση της τρέχουσας ποιητικής παραγωγής.
Στόχος του ήταν επίσης να γίνει ένας τόπος συνάντησης χωρίς αποκλεισμούς, ένας χώρος ελεύθερου διαλόγου, με τη ματιά στραμμένη στο καινούργιο, από όπου κι αν προέρχεται. Εσείς ξέρετε καλύτερα από μας τι από όλα αυτά έχει γίνει και τι χρειάζεται δουλειά ακόμη και σας προσκαλούμε, για άλλη μια φορά, να συνεργαστούμε, σε κάθε επίπεδο. Με ποιήματα, με κριτικές, με δοκίμια, με μελέτες, με μεταφράσεις ποιητικές και μη, με λόγο και αντίλογο, κυρίως, με προτάσεις και ενστάσεις. Εμείς γνωρίζουμε τι βάρος, τι ευθύνη είναι να γράφει κανείς ποίηση, τι κόπο και θυσίες απαιτεί. Ξέρουμε πόσο η μάχη τις λέξεις μοιάζει συνήθως αδιέξοδη κι είναι οι λέξεις που κερδίζουν συνήθως, υποχωρώντας άτακτα, δραπετεύοντας λάθρα, αφήνοντας τις έννοιες μετέωρες, το νόημα μισοτελειωμένο, λειψό, αυτόν που γράφει εξαντλημένο κι απελπισμένο. [...] Τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία για όσα μας μιλούν στην καρδιά μας θέλουμε να διατηρήσουμε στα Ποιητικά. Μαζί και το προνόμιο της περίτρομης ευτυχίας. Καλή χρονιά.  (Από το editorial)
Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ [ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016]


2016
ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ, ΠΟΙΗΣΗ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων αδιάκοπης, ποιοτικής, εκδοτικής παρουσίας και συνεπούς πολιτισμικής προσφοράς, το Ημερολόγιο των Εκδόσεων Γκοβόστη για το 2016 είναι αφιερωμένο στην ποίηση και την ελληνική φύση.

Το Ημερολόγιο 2016 «Τέσσερις Εποχές» -που φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες μας μια χρονιά γεμάτη, ποίηση, φαντασία και γνώση- είναι, εκτός από ένα λειτουργικό ημερολόγιο, ένα ξεχωριστό ανθολόγιο ελληνικών ποιημάτων για την φύση και καλαίσθητων εικόνων από σπάνιες φυτολογικές εκδόσεις, με την επιμέλεια του ποιητή Γιώργου Μπλάνα.
Τέσσερις Εποχές
Ποιητικό Ημερολόγιο 2016
ΣΕΛΙΔΕΣ: 368 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 12 x 16
ISBN: 960-446-106-6 • 15.00€
Ένα μείγμα, ένα μείγμα ποιητικό είναι, λοιπόν, αυτό το ημερολόγιο. Λόγος, εικόνα, πνευματική δημιουργία αποτελούν τα συστατικά του. Για να αφήσουν στις μέρες των αναγνωστών κάποια ίχνη φαντασίας και γνώσης.
Το ημερολόγιο αυτό φιλοδοξεί να προσφέρει ένα χρόνο γεμάτο λόγο και εικόνα, γιορτάζοντας τα 90 χρόνια πνευματικής δραστηριότητας των Εκδόσεων Γκοβόστη.  Μια μικρή ανθολογία ελληνικών ποιημάτων με θέμα τον ετήσιο κύκλο και παράλληλα ένα μικρό άλμπουμ εικόνων από τα έργα των πρώτων φυτολόγων. Μπορεί ένα μεγάλο μέρος της παραδοσιακής σχέσης του ετήσιου κύκλου με την κοινωνική μας ζωή να αποτελεί πια παρελθόν. Αλλά ένα μεγάλο μέρος της  ζει, παραμένει αλώβητη και έτσι θα παραμείνει.  Μπορεί να μην βλέπουμε παντού αγριολούλουδα, αλλά η γλυκιά εαρινή μελαγχολία βασιλεύει ακόμα τον Απρίλη.  Μπορεί να μην οργώνουμε με υποζύγια, αλλά το οργωμένο χώμα μυρίζει το ίδιο: σφρίγος της γης που ετοιμάζεται να ζευγαρώσει με τους σπόρους.


Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΕΝΙΣΤΑΜΑΙ Λόγια ελπίδας για μια νέα μεταπολίτευση

                                 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ

       
                               ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Το μεγάλο ελληνικό παραμύθι συνεχίζεται.
20.7.1974: Ξυπνήσαμε με τις σειρήνες και την επιστράτευση…Την πίκρα της συμφοράς διαδέχθηκε η ανάταση, η Ανάσταση της Μεταπολίτευσης.
Μια καινούργια ελπίδα, μια σπίθα γεννήθηκε, ένα καινούργιο Σύνταγμα και η προσμονή για κάτι το καλύτερο, για μια ευρωπαϊκή πορεία και ολοκλήρωση των πόθων μας μέσα σε δημοκρατική ομαλότητα. Δεν υπάρχει ψυχή Ελληνική, δεν υπάρχει σκέψη Ελληνική που να μην βλέπει αυτό τον σταθμό του έθνους σαν κάτι το πολύ σημαντικό και απίστευτο. Στη διαδρομή λοξοδρομήσαμε, χάσαμε μερικά τον στόχο και νέα δεινά συσσω-ρεύτηκαν και τελικά: «δυστυχώς επτωχεύσαμεν».Περισσότερα

Το Art Table σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τζουμέρκα: 6 γευστικοί σταθμοί.

Κάντε κλικ εδώ!!!

Αθήνα: 10 εξαιρετικά ζαχαροπλαστεία του κέντρου.

Αθήνα: 10 εξαιρετικά ζαχαροπλαστεία του κέντρου που πρέπει να τιμήσεις.

Κάντε κλικ εδώ!!!

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 01-01-16/21 UTC
ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΚΑΙ 1020 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1030 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ 1028 ΣΤΙΣ
ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ. ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1023 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ
ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1021 ΣΤΙΣ 02/09 UTC ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΘΗΡΩΝ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 22.30 5 Η 6
ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 36.00
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 23.00 ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5
ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 23.00 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 28.00 ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 28.00
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.00 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.00 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΧΙΟΝΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΧΙΟΝΙ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2016 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΟΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -08 (ΜΕΙΟΝ ΟΚΤΩ) ΕΩΣ 06 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ - ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΟΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ- ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ - ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -01 (ΜΕΙΟΝ ΕΝΑ) ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -04 (ΜΕΙΟΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ) ΕΩΣ 06 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-01-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6, ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 7 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 8
ΜΠΟΦΟΡ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.

ΣΟΥ 'ΧΩ ΕΤΟΙΜΗ ΣΥΓΝΩΜΗ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ

Μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και των κομμάτων για τη νέα χρονιά - in.gr

Οικονομία και προσφυγικό στο επίκεντρο
Στην οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στο προσφυγικό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος. Μηνύματα για το νέο έτος έστειλαν και τα πολιτικά κόμματα.   
Μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και των κομμάτων για τη νέα χρονιά
Τσίπρας: Το 2016 θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την κρίση
Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αλυσίδες, πού έκλεισαν τα πορθμεία
Με πόλεις ντυμένες στο χακί, ο πλανήτης υποδέχεται το 2016
Μεγάλη πυρκαγιά σε πολυώροφο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι
Εικόνες από τις πρώτες χώρες που υποδέχτηκαν το 2016
ΥΠΟΙΚ: Προστατευμένη η α' κατοικία και με το νέο «νόμο Κατσέλη»
Ποδαρικό με φόρους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και στο κρασί
Παράταση για τέλη και πινακίδες έως τις 8 Ιανουαρίου
[Alt-Text][Alt-Text]
Science: Δέκα καλά και τρία κακά για την Επιστήμη το 2015
Nature: Οι δέκα σημαντικότερες εξελίξεις στην Επιστήμη το 2015
Οι δέκα σημαντικότερες εξελίξεις στη Φυσική το 2015
Οι κινηματογραφικές στιγμές του 2015
Οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων
Το in.gr ταξιδεύει από τον Μόμπι Ντικ στην Καρδιά της Θάλασσας
Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟ, παραμένει η «βαριά» ποινή
Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Ιταλό αμυντικό, Μέστο, ως το 2017
Ο Γκαλίτσιος στον ΠΑΟΚ -αρχικά- για έξι μήνες και... βλέπουμε
Πρωτοχρονιάτικα DJ sets στα κλαμπ της Αθήνας
Οι 5 + 1 καλύτερες κινηματογραφικές τριλογίες
Το 2016 κάνει ποδαρικό με κινηματογραφικές διασκευές κλασικών βιβλίων
12 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε!
Οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων
Οι αδερφοί Μεγαλακάκη φέρνουν άρωμα Κρήτης στο Half Note: Προσκλήσεις
Ξεφυλλίστε και κερδίστε το βιβλίο «Πόλη στις φλόγες»
Γεράσιμος Ανδρεάτος: «Η λύση στην κρίση βρίσκεται στην ειλικρίνεια και την αλήθεια»
Τα δημοφιλέστερα μουσικά video στο YouTube για το 2015
Χριστουγεννιάτικα πάρκα: πολύχρωμα και διασκεδαστικά
Πολύτιμες συμβουλές για την οδήγηση στοχιόνι και τον πάγο
ΒΜW Z8: Για τα μάτια σας μόνο
Δοκιμάζουμε επί ελληνικού εδάφους το VW Polo 1.0 TSI BlueMotion
Ξενοδοχεία με Ελληνικό Πρωινό
Έδεσσα, η πόλη των καταρρακτών
Καλάβρυτα, η Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο
Αράχοβα, το μπαλκόνι του Παρνασσού
Καλαρρύτες, το λίκνο της αργυροχοΐας
Καστοριά, ο δράκος και το σπήλαιο
Φυρονεριά στη Χαλκίδα
Πύλος, στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου
Ορεινή Πιερία, διακοπές με εναλλακτικές δραστηριότητες
Φρούριο Μεθώνης, σταυροδρόμι πολιτισμών
Μετέωρα, τα «θεόρατα γλυπτά» και το «πέτρινο δάσος»
Κορυσχάδες Ευρυτανίας, μνήμες από τον καιρό της Εθνικής Αντίστασης
Αρκαδία, η πρώτη πόλη που είδε το φως του ήλιου
Ιωάννινα, το κάστρο και η Παμβώτιδα
Τριχωνίδα, ένας ολόκληρος κόσμος
Γαλαξίδι, 1660 μ.Χ.
Μυστράς, ο λαμπρός προμαχώνας του Βυζαντίου
10 περίεργα πράγματα που μας αδυνατίζουν
H πιο όμορφη εννιάχρονη του κόσμου
Τα ωραιότερα χτενίσματα του 2015
Ξεκινήστε τη νέα χρονιά με «ευ ζην»
Γιορτινό τραπέζι: Φάτε απ' όλα χωρίς προβλήματα
Η απώλεια δοντιών ένδειξη καρδιαγγειακής νόσου;
Η γυμναστική καταπολεμά το κρυολόγημα
Εγκεφαλική χημική ουσία συνδέεται με τοναυτισμό
Η μουσικοθεραπεία βελτιώνει την διαχείριση της άνοιας
Οι ταινίες τρόμου όντως μας «παγώνουν» το αίμα
Νέα στοιχεία για τα πιθανά αίτια τηςπολλαπλής σκλήρυνσης
Πρόληψη της καρδιακής νόσου μέσω πεπτικού συστήματος
Πιείτε καφέ και μειώστε τον κίνδυνο θανάτου
Μικρόβια βοηθούν στην απώλεια βάρους ενώκοιμόμαστε
Εκτεταμένη ηπατική βλάβη προκαλεί η ακατάσχετη χρήση αλκοόλ
Γιορτινό τραπέζι: Φάτε απ' όλα χωρίς πεπτικά προβλήματα
Τι καθορίζει αν έχετε «χριστουγεννιάτικοπνεύμα» ή όχι;
Χριστούγεννα: Πώς θα τα κάνετε ασφαλή για τα παιδιά
Βαλίτσες: Γιατί «απειλούν» τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας;
Γιατί παίρνουμε βάρος την περίοδο τωνεορτών;
Ποιο φάρμακο δεν ανακουφίζει τασυμπτώματα της γρίπης;
Γυναίκες: Για ποια συμπτώματα δεν πάνε στον γιατρό;
Η τομοσύνθεση εντοπίζει περισσότερους καρκίνους από τη μαστογραφία
Οξεία βρογχίτιδα: Πως βοηθά η αμβροξόλη στην θεραπεία της
«Sarissa»: Το ελληνικό νυστέρι για στοχευμένη αφαίρεση όγκων
Τη νέα χρονιά θα πω «όχι» σε...
Εικόνες: Μωρά στο χιόνι για πρώτη φορά!
Χόλιγουντ: Όταν το μακιγιάζ κάνει θαύματα!
Πόσο αλλάζουν οι κόρες τους μπαμπάδες
Εγκυμοσύνη : Ζωγραφισμένες κοιλίτσες
Δείτε τα Γυαλιά της Google Νο 2
Ρομπότ που αναρριχάται στους τοίχους αναπτύσσει η Disney
Προσφυγή κατά της Apple για «καταστροφικό update» iOS 9 στο iPhone 4S
Hullsquared: Χαμηλές πτήσεις!
Wim Van Der Valk - Continental 30: Η εξέλιξη του είδους