Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


Αμάντα Μιχαλοπούλου

1 Οκτωβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Αμάντας Μιχαλοπούλου Η γυναίκα του Θεού την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
 

Πυρσινέλλα 4 & Γ. Μελανίδη, Ιωάννινα
τηλ. 801.11.40000

Tροπολογία 1866/29-9-2014


http://drivelegkas.wordpress.com/2014/10/01/%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-18/

ΤΑ ΣΚΙΑΖΕΙ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ


Ζούμε στην «κατοχική» Ελλάδα, σε μια χώρα της οποίας τα αφεντικά και οι ακόλουθοι τους κατάφεραν με φοβέρες, απειλές  και ένα σωρό άλλα τερτίπια να κάνουν το κόσμο να λουφάξει σε μια μεριά, η καλύτερα σε κάποιο βαθύ και θεοσκότεινο «λαγούμι» και να μη μπορεί να αντιδράσει με κανένα τρόπο.
ΨΕΜΑΤΑ, ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ που δεν τηρήθηκαν ΠΟΤΕ, «δεσμεύσεις», κροκοδείλια δάκρυα, αναφορές στις θυσίες που έκανε ο λαός και δεν πήγαν όπως λένε χαμένες (νομίζουν), καταπάτηση του Συντάγματος της χώρας που το έκαναν οι τελευταίες κυβερνήσεις κουρελού κατά τα συμφέροντα τους.
Και ακούστηκε και το ανέκδοτο στα «σαράντα» της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση ΕΣΩΣΕ τη χώρα από την κρίση, και κάποιοι μάλιστα νοιώθουν και υπερηφάνεια για το «έργο» τους.
Ένα έργο, θρίλερ κανονικό. Αλήθεια, ΠΩΣ σώσατε τη χώρα; Με το να εξοντώσετε τους κατοίκους της; Με το να την προσφέρετε στο «πιάτο» στα αφεντικά σας; Έτσι σώζετε εσείς τη χώρα; Με το να είστε οι ΕΝΟΧΟΙ για τις χιλιάδες αυτοκτονίες ΕΛΛΗΝΩΝ;
Τόσα χαράτσια, δεν μας είχαν βάλει οι τούρκοι στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Σπείρατε το ΦΟΒΟ στον κοσμάκη, ΟΧΙ στους νέους, από αυτούς θα τιμωρηθείτε να είστε σίγουροι . Με τις απειλές σας, και τις απειλές των αφεντικών σας, φοβίσατε τους ηλικιωμένους, ναι, τους ψηφοφόρους σας. Έτρεξαν σα κοπάδι πρόβατα στις τράπεζες για να πληρώσουν εμπρόθεσμα τον ΕΝΦΙΑ γιατί απειλήσατε με «μέτρα». Δε σας πήραν χαμπάρι να σας διαολοστείλουν ΕΣΑΣ και τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ που μας κουβαλήσατε, τρόικες, ΔΝΤ, κλπ, και τους έχουμε να κυκλοφορούν λες και είναι στο τσιφλίκι του παππού τους. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ και μας φοβερίζουν και από πάνω.
Μας εξοντώνουν και τους κοιτάμε!
Μια φρέσκια ειδησούλα…..
«ΣΟΚ: Πέθανε άντρας σε τράπεζα περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ
Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Λαμπράκη, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Ο άντρας που λιποθύμησε περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ κατέληξε πριν από λίγο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το seleo.gr. Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Λαμπράκη, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο άντρας έπαθε ανακοπή καρδιάς. «Ήρθε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο. Αν και έγινε προσπάθεια ανάνηψης ο άνθρωπος κατέληξε», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.»
Με τις υγείες μας βρε. Δεν άντεξε ο άνθρωπος την ταλαιπωρία, ίσως είδε πως η σύνταξη του όλη θα πάει σε αυτό το χαράτσι, η ορθοστασία από την άλλη, ε πολύ θέλει;
Κύριε «πρωθυπουργέ» των σκλαβωμένων Ελλήνων, ΠΟΣΟ υπερήφανος αισθάνεστε για όλα αυτά; Για τα ΕΡΓΑ σας γενικότερα; ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, οι ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ για να γλυτώσετε από την ΟΡΓΗ του κοσμάκη; Καημένη Ελλαδίτσα, ακόμα και σήμερα, με όλα αυτά τα δεινά, υπάρχουν έλληνες που μιλούν για κόμματα, για αρχηγούς, για ποσοστά και γιορτάζουν τη γέννηση τους, και τον θάνατο σου.

Βασίλης Τσούγκαρης

VHF / UHF ALINCO DJ-500 - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

2ος αγώνας ορεινού τρεξίματος «Ξε Σκουριά Ζω», Μεγ. Παναγία Χαλκιδικής, Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

2ος αγώνας ορεινού τρεξίματος 24 χλμ. στα μονοπάτια του Όρους Κάκκαβος στη Μεγ. Παναγία Χαλκιδικής.
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014
  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας, διοργανώνουν τον 2ο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 24 χλμ. με την ονομασία «Ξε Σκουριά Ζω»  στο Όρος Κάκκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Παράλληλα, την ίδια μέρα διοργανώνεται ο 2ος Λαϊκός αγώνας δρόμου γύρω από το χωριό Μεγάλη Παναγία.
   Η διοργάνωση αυτή έχει σκοπό την προώθηση του αθλητισμού, την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, αλλά και την ανάδειξη της σοβαρής απειλής που υφίσταται το βουνό από την καταστροφική εκμετάλλευση, που προωθούν στο βωμό του κέρδους ελαχίστων, απαξιώνοντας το ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα. 
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε είτε ως αθλητές είτε ως θεατές.
Διαβάστε περισσότερα: http://politistikos-m-panagias.webnode.com/
Επικοινωνία: politistikospanagias@gmail.com

Η ΒΑΣΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ PUBLIC



ΒΑΣΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ
Η καρέκλα του κυρίου Έκτορα
Οι ήρωες των διηγημάτων αυτού του βιβλίου ζουν στα χαλάσματα ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια και πασχίζουν, ενάντια στον χρόνο και τη μοίρα,
να σβήσουν τις ιστορίες τους και να γράψουν καινούργιες.
Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου βιβλίου της Βάσιας Τζανακάρη
Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΚΤΟΡΑ
την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, στις 7:30 μ.μ.,στο Public Συντάγματος
(Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Νίκος Αραπάκης και Κωνσταντίνος Τζαμιώτης.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Νανούρης.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν έχουν ιστορίες, έλεγε ένα παλιό τραγούδι.
Μια γιαγιά κρύβει τις γκαζόζες, ένας μυστηριώδης τραυματισμός στοιχειώνει την Αργυρώ, μια γυναίκα εμπιστεύεται τις πέντε αισθήσεις της, ένας περιπτεράς δεν ξεχνάει ότι ήθελε να γίνει ζωγράφος, μια μάνα αγαπάει τις πασχαλιές, δυο κοριτσάκια συναντιούνται πίσω από κάγκελα, ένα μυρμήγκι θέλει να κάνει τη διαφορά, η Σπυριδούλα γίνεται θρύλος, ένας άστεγος ζητιανεύει μια δεύτερη ευκαιρία και πάντα κάποιος πρέπει να δίνει τροφή στον Διάολο.
Οι ήρωες των διηγημάτων αυτού του βιβλίου ζουν στα χαλάσματα ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια και πασχίζουν, ενάντια στον χρόνο και τη μοίρα, να σβήσουν τις ιστορίες τους και να γράψουν καινούργιες. Ανάμεσά τους και ο κύριος Έκτορας που βλέπει τα πάντα και ρίχνεται μαζί τους στο κυνήγι της ευτυχίας.
«Οι ιστορίες που συγκεντρώνονται στην Καρέκλα του κυρίου Έκτορα γράφτηκαν σχεδόν με μια πνοή, προς τα τέλη του 2012, ανεξάρτητα η μία από την άλλη, χωρίς να τις συνδέει εξαρχής μια κοινή θεματική. Αναπόφευκτα, ωστόσο, πάνω στους πρωταγωνιστές προβάλλονται οι δικές μου ανησυχίες για τις απώλειες που φοβάμαι ότι θα ’ρθουν, για τις ματαιώσεις που συσσωρεύονται, γι’ αυτήν την αίσθηση του να μη χωράς πουθενά που νιώθω να με τυλίγει ώρες ώρες, αλλά και για την ανάγκη μας γι’ αγάπη και ανθρωπιά».
Βάσια Τζανακάρη
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Η Τζανακάρη με αυτήν τη συλλογή απέτισε φόρο τιμής τόσο σε αγαπημένους της Έλληνες συγγραφείς (Βουτυράς, Αξιώτη, Δημητρίου) όσο και σε κλασικούς αγγλόφωνους (Henry James, Elizabeth Gaskell). Πίσω από τα θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, τη μοναξιά, την αγάπη και τον θάνατο, φωτογράφισε την Αθήνα της κρίσης με χρώματα ζοφερά. Μπορεί αυτός ο κόσμος να μην αλλάξει ποτέ, πάντοτε όμως θα υπάρχει ένα γαλαζοπούλι να μας σηκώνει από την καρέκλα μας και να οδηγεί τη ματιά μας και τα βήματά μας σε μέρη που δεν είχαμε καν φανταστεί.
Κώστας Αγοραστός, BOOK PRESS
Στο τρίτο πεζογραφικό βιβλίο της η νεαρή Βάσια Τζανακάρη κάνει ένα βήμα προς την ωριμότητα.
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Βάσια Τζανακάρη γεννήθηκε στις Σέρρες το 1980. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα & Φιλολογία στο ΑΠΘ και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Μετάφρασης-Μεταφρασεολογίας στο ΕΚΠΑ. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγγλικών Σπουδών (HASE). Με το πρώτο της βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων Έντεκα Μικροί Φόνοι: Ιστορίες εμπνευσμένες από τραγούδια του Nick Cave (Μεταίχμιο, 2008), ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω. Ακολούθησαν το μυθιστόρημα Τζόνι & Λούλου (Μεταίχμιο, 2011) και το παιδικό βιβλίο Ένα δώρο για τον Τζελόζο (Μεταίχμιο, 2013). Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα (Ελληνικά Ονόματα-Κέδρος, Crisis-Vakxikon, Ιστορίες βιβλίων-Καστανιώτης) και εργάζεται ως μεταφράστρια έχοντας μεταφράσει Ian Rankin, Gillian Flynn κ.ά.

Λεωνίδας Καβάκος-Yuja Wang στο Μέγαρο


Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτ

Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Συνεχίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ο επιτυχημένος θεσμός, με νέα θεματολογία.
Ο πρώτος φετινός κύκλος με τίτλο
Τέχνες και Μουσική
περιλαμβάνει οκτώ σεμινάρια που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο:
Μουσική και χορός. Ένας ευτυχισμένος γάμος στην ιστορία της τέχνης,
Νίκος Λαάρης (8,15,22/10/2014)
Μουσική και θέατρο. Και εγένετο...Όπερα,
Πάρις Μέξης (29/10-5,12/11/2014)
Μουσική και ζωγραφική. Μεταμορφώσεις του Ορφέα, Αλεξάνδρα Γουλάκη Βουτυρά (19,26/11 2014)
Οι εγγραφές ξεκίνησαν
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διευθυνση www.mmb.org.gr είτε επί τόπου στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45).
Κόστος συμμετοχής:
50 ευρώ για όλο τον κύκλο του εργαστηρίου.
Περισσότερες πληροφορίες

Από τις Μούσες στους Υπολογιστές
Μουσικές συναντήσεις για παιδιά 9-12 ετών
Εγγραφές από 1η Οκτωβρίου
Το νέο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει η Μουσική Βιβλιοθήκη θα δώσει την ευκαιρία σε παιδία 9 έως 12 ετών να έρθουν σε επαφή με γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της μουσικής από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα μέσα από τέσσερις ειδικές ενότητες.
Τον σχεδιασμό και την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος έχει το εξειδικευμένο προσωπικό της Βιβλιοθήκης που θα παρουσιάσει την ιστορική πορεία και την εξέλιξη της μουσικής μέσα από παιχνίδια, χορούς, κατασκευές και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.
Κόστος συμμετοχής: 12€ η κάθε ενότητα
ή 40€ και για τις τέσσερις ενότητες
Εγγραφές: από 1η Οκτωβρίου
στον χώρο της Βιβλιοθήκης
(Δε, Τρ, Πε, Πα 10:00-16:45 και Τετάρτη 10:00-19:00)
Πληροφορίες: 210.72.82.553 & 210.72.82.571
Περισσότερες πληροφορίες

Συναυλίες Οκτωβρίου Κ.Ο.Θ

PEER GYNT, no man's land, 49α Δημήτρια Θέατρο Αυλαία

Η θεατρική ομάδα «The 3rd person theatre group»
μετά τη διάκρισή της με τη διεθνή υποτροφία Ibsen Scholarship 2013
από το θεσμό του Ibsen Awards στη Νορβηγία
και την άκρως επιτυχημένη παρουσίαση του έργου
στην Αθήνα στο θέατρο Θησείο τον περασμένο χειμώνα
παρουσιάζει την παράσταση
PEER GYNT, no mans land.
του Henrik Ibsen
Στο πλαίσιο των 49ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης
στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2014
στο Θέατρο Αυλαία στις 21:00
Promo video:
Φωτογραφίες
photo_peer_gynt_no_mans_land4.JPG
Πρόκειται για μια διασκευή για 3 ηθοποιούς πάνω στο έργο του Henrik Ibsen, Πέερ Γκυντ. O Πεερ Γκυντ, ζει μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Ο Henrik Ibsen χρησιμοποιώντας το έπος, ως κώδικα δημιουργίας, στήνει τον Πεερ Γκυντ, έναν αντιήρωα στο πρότυπό του πιεστικού, ανταγωνιστικού άντρα, που με δίψα λαχταρά την επιτυχία. Η περιπέτεια του Πέερ μετατρέπεται σε ένα προσωπικό ταξίδι υποσυνειδήτου, όλα τα επεισόδια γίνονται αφηγήσεις και η πλοκή  εκτυλίσσεται μέσα από 3 άξονες, Per Gynt, Όσε, Σούλβαιγ. Ο Πέερ, ως βασικός άξονας που αντιπροσωπεύει τη ζωή, ένα πλάσμα που ανταγωνίζεται τη φύση και ξεπερνά το προσπαθεί να την ξεπεράσει, θάνατο μέσα απ το κυνήγι της εξουσίας. Γύρω του υπάρχει η Όσε, η μητέρα του και η Σούλβαιγ, η αγαπημένη του. Η Όσε, προσωποποίηση της μάνας γης, της πατρίδας του και η Σούλβαιγ, σύμβολο της πίστης και της συγχώρεσης, γίνονται οι 2 επιπλέον πόλοι του έργου, και υποδύονται τα πολλά πρόσωπα που εμφανίζονται στη διαδρομή του Πέερ σε ένα σύμπαν άχρονο, άτοπο, έναν μη τόπο. Ιδανικά όλοι τόποι.
Η ομάδα βραβεύτηκε με τη διεθνή υποτροφία Ibsen Scholarship 2013 από το θεσμό του Ibsen Awards στη Νορβηγία για την παράσταση “Peer Gynt, no mans land”. Η βράβευση έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Skien της Νορβηγίας.
Συντελεστές:
Μετάφραση:  Κωνσταντίνος Χατζόπουλος
Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία:  Σέβη Ματσακίδου
Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης  Φράγκος
Σκηνικά:   Γιάννης  Θεοδωράκης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική:   Γιάννης Σαββίδης
Φωτισμοί:   Κατερίνα  Παπαδάκου
Ηθοποιοί:  Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης  Φράγκος
Βοηθός σκηνοθέτη:   Δομνίκη Μητροπούλου
Σχεδιασμός Βίντεο παράστασης: Εύη Στάμου
Μοντάζ: Pietro Radin
Camera: Πέτρος Κέφαλος
Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου
Σχεδιασμός promo video:   Βαγγέλης Κολότσιος
Οργάνωση παραγωγής: ART MINDS (Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου)
Πληροφορίες παράστασης
Χώρος: Θέατρο Αυλαία, Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή
Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 2/10 και Παρασκευή 3/10 στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310237700, www.avlaiatheatre.gr
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ, ταμείο τις ημέρες της παράστασης: 12 ευρώ. Η προπώληση ξεκίνησε.
* Ο θεσμός των International Ibsen Scholarship
Ιδρύθηκε το 2007 από τη Νορβηγική Κυβέρνηση. Στόχος του είναι να βραβεύει καινοτόμες προτάσεις στο πεδίο του δράματος και του performing arts τα οποία διαπνέονται από κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα, με θέματα παρμένα από έργα του Henrik Ibsen. Σε συνεργασία με την πολιτεία του Skien, πόλη καταγωγής του Ibsen, κάθε 4 χρόνια εκλέγεται ένα συμβούλιο που αξιολογεί τις αιτήσεις που καταφθάνουν από όλο τον κόσμο, και κάνει την επιλογή για να βραβεύσει τα καλύτερες προτάσεις. Οι λόγοι που το συμβούλιο κάνει τις επιλογές κάθε χρόνο, δημοσιεύονται τη μέρα που ανακοινώνονται οι βραβευμένες ομάδες. Το ποσό που φέτος εγκρίθηκε από το υπουργείο πολιτισμού της Νορβηγίας και μοιράστηκε στις βραβευμένες προτάσεις είναι 135.000 ευρώ. Το International Ibsen Scholarship δέχτηκε για το 2013, 99 αιτήσεις από 56 χώρες. Τα κριτήρια του συμβουλίου για την επιλογή ήταν τόσο καλλιτεχνικά όσο και κοινωνικά. Τους απασχολούσε να υπάρχουν μέσα στις προτάσεις νέες ιδέες για το ανέβασμα έργων του Ίψεν, καθώς και να μπορεί κανείς να διαγνώσει μέσα στις προτάσεις, ανησυχίες και ερωτήματα πάνω στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που βιώνουν στη χώρα τους οι αιτούντες. Με βάση αυτά τα κριτήρια το συμβούλιο του  Ibsen Scholarship 2013 βράβευσε την  πρόταση Peer Gynt. No Man's Land
** Η ομάδα The 3rd person theatre group δημιουργήθηκε από τους ηθοποιούς Βαλάντη Φράγκο, Αντιγόνη Φρυδά και Ελένη Ζαραφίδου. Ο Βαλάντης Φράγκος έχει πραγματοποιήσει Διεθνείς Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι απόφοιτος της  Σχολής Δραματικής Τέχνης "Δήλος" . Η Αντιγόνη Φρυδά έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  και είναι αριστούχος απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Επίσης έχει παρακολουθήσει την θερινή Ακαδημία στο Στούντιο Υποκριτικής της Νέας Υόρκης Stella Adler. Η Ελένη Ζαραφίδου έχει σπουδάσει Ελληνική Λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι αριστούχος  απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Όλα τα μέλη της ομάδας ζουν και εργάζονται ως ηθοποιοί στην Αθήνα. Η ομάδα, μελετώντας κλασσικά κείμενα και επιχειρώντας πολυπρισματική έρευνα γύρω από εποχές, ρεύματα, κινήματα, ιστορικά δεδομένα κτλ  πειραματίζεται πάνω σε παραδοσιακές φόρμες και εξετάζει τα όρια της ανθρώπινης εμπειρίας για να οδηγηθεί  στη δημιουργία παραστάσεων  που ενεργοποιούν τη μνήμη, τόσο τη συλλογική όσο και την προσωπική, προτείνοντας ένα ανοιχτό περιβάλλον αναθεώρησης και  επαναδιαπραγμάτευσης  της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης, με εργαλεία το παιχνίδι και την απόλαυση που αυτό προσφέρει. 

Δυτικό Πήλιο: Γραφικά χωριουδάκια στο χρυσό του φθινοπώρου.


Eλληνικό κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια που αρχίζουν να ρίχνουν τα φύλλα τους.

Ολοκληρωμένη λύση HP Blade Center μόνο στην Alfanet!


Παραμύθια στο ασανσέρ από 5 Οκτωβρίου στο θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΗΜΕΝΗ - Γιώργος Νταλάρας

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 30-09-14/21 UTC
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1025 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ 1015 ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.30 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 29.00 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-10-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤETAΡΤΗ 01-10-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 02-10-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ
ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 3 ΜΕ 4, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 ΜΕ
5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.

►Πορταριά Πηλίου|3Μέρες 2Ατομα+Τζάκι 98€|-50%


Montagna Verde - Πορταριά Πηλίου

Πορταριά Πηλίου με 98€ από 196€ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

98€ από 196€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 8 ετών στην Πορταριά Πηλίου, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό, στο Montagna Verde! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 3 ημέρες στην μαγευτική Πορταριά! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
€98 από €196 Κέρδος €98 Έκπτωση 50%
Montagna Verde - Πορταριά Πηλίου
Πορταριά Πηλίου


Περισσότερες Προσφορές

Ιωάννινα με 165€ από 330€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε Executive δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€165 από €330 -50%
5* Epirus Palace Hotel
Ιωάννινα
165€ από 330€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών στο 5 αστέρων Epirus Palace Hotel, με Ημιδιατροφή (Πλούσιο Πρωινό και Βραδινό) σε Executive δίκλινο δωμάτιο στα Ιωάννινα! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Αριδαία με 89€ από 180€ (-51%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό

(Έκπτωση 51%)

€89 από €180 -51%
Lidra Hotel - Αριδαία
Αριδαία
89€ από 180€ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό στην Αριδαία μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στο Lidra Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

Αρχαία Ολυμπία με 165€ από 330€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε Superior δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€165 από €330 -50%
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία
165€ από 330€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 5 αστέρων Arty Grand Hotel στην Αρχαία Ολυμπία, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Superior δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Ηamam και του Jacuzzi! Προσφέρεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας για να χαρείτε κάθε ομορφιά στον ιστορικό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

Νάουσα με 99€ από 198€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+2Παιδιά σε Πέτρινη Κατοικία με Τζάκι ή Σοφίτα με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€99 από €198 -50%
Remos Villas - 3-5 Πηγάδια της Νάουσας
Νάουσα
99€ από 198€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, σε Δίχωρη Πέτρινη Κατοικία με Τζάκι ή Σοφίτα και Πρωινό, στο Remos Villas! Παρέχονται Ξύλα για το Τζάκι, Mountain Bikes, εξάσκηση στην Τοξοβολία και μία βόλτα με ATV Γουρούνα καθώς και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Απολαύστε 4 ημέρες μέσα στη φύση με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά σας και για εσάς! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

Λίμνη Πλαστήρα με 99€ από 200€ (-51%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 51%)

€99 από €200 -51%
4* Nevros Hotel Resort & Spa - Λίμνη Πλαστήρα
Λίμνη Πλαστήρα
99€ από 200€ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα στη Λίμνη Πλαστήρα, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό στο 4 αστέρων Nevros Hotel Resort & Spa ! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται μία ώρα Prive Sauna και Hamam με 2 ποτήρια Κρασί! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

Τρίκαλα Κορινθίας με 99€ από 198€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€99 από €198 -50%
Αρχοντικό Φιαμέγκου - Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας
Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας
99€ από 198€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, στο Αρχοντικό Φιαμέγκου σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρονται 2 Ποτήρια Κρασί για καλωσόρισμα καθώς και Ελεύθερη Χρήση της Sauna και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Λίμνη Τριχωνίδα με 99€ από 200€ (-51%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα σε Πέτρινο Σαλέ με Πρωινό

(Έκπτωση 51%)

€99 από €200 -51%
Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα
Λίμνη Τριχωνίδα
99€ από 200€ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών στη Λίμνη Τριχωνίδα, σε Πέτρινο Σαλέ με Τζάκι και Πρωινό στο Θέρμιος Απόλλων! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί με Ποικιλία Τυριών για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

Ναύπλιο με 99€ από 210€ (-53%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 53%)

€99 από €210 -53%
The House Project Hotels - Ναύπλιο
Ναύπλιο
99€ από 210€ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Ναύπλιο, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Chroma Design Hotel & Suites ή στον Ξενώνα Άρωμα! Παρέχεται Welcome drink κατά την άφιξη καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Ναυπλίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

Καρπενήσι με 119€ από 365€ (-67%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 67%)

€119 από €365 -67%
Hellas Country Hotel - Καρπενήσι
Καρπενήσι
119€ από 365€ ( Έκπτωση 67%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών στο Καρπενήσι, στο Hellas Country Hotel σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στο πανέμορφο Καρπενήσι! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Όλυμπος με 94€ από 190€ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε Σοφίτα με Πρωινό

(Έκπτωση 51%)

€94 από €190 -51%
Ξενώνας Δημάτη - Όλυμπος
Όλυμπος
94€ από 190€ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 7 ετών σε Σοφίτα με Τζάκι και Πλούσιο Πρωινό στον Όλυμπο, στο Ξενώνα Δημάτη! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε για 3 γεμάτες ημέρες την άγρια ομορφιά των κορφών του Ολύμπου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για την 28η Οκτωβρίου!

Αράχωβα με 125€ από 250€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Bio-Breakfast

(Έκπτωση 50%)

€125 από €250 -50%
Skamnos Boutique Hotel - Αράχωβα
Αράχωβα
125€ από 250€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα στην Αράχωβα, σε δίκλινο δωμάτιο με Bio-Breakfast, στο Skamnos Boutique Hotel! Προσφέρεται Welcome Drink και για κάθε ημέρα διαμονής απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Ελεύθερη χρήση της Sauna και του Hamam για μία ημέρα! Παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες με θέα το δάσος του Παρνασσού στην Αράχωβα!

Καλάβρυτα με 79€ από 158€ (-50%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€79 από €158 -50%