Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το νησί        
Συγγραφέας: Hislop Victoria         
Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ        
Σελίδες: 504        
Έκδοση: 70Η             
Περιγραφή             
Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο.        
Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ’ αυτήν θα μάθει την αλήθεια.      
Έκπληκτη, η Αλέξις ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλειμμένο νησί της Σπιναλόγκας – την πρώην αποικία των λεπρών.           
Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη…

Νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ISBN: 978-960-03-5168-2      
Γιαρντίμ     
Χρήστος Ναούμ        
ISBN: 978-960-03-5113-2        
Εννέα ιστορίες         
Τζ. Ντ. Σάλιντζερ          
ISBN: 978-960-03-5157-6        
ISBN: 978-960-03-5169-9

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Peter J. Bentley 
Τα μυστικά των αριθμών και πώς δημιούργησαν τον κόσμο μας      
Silvia Arroyo Camejo

Εγκαίνια του «Αρχοντικού Ταβανιώτη» στη Μαρώνεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ        
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,    
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ           
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ          
Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή          
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555           
email: press@gpetalotis.gr         
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           
Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργου Πεταλωτή, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Αρχοντικού Ταβανιώτη» στη Μαρώνεια.         
Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και η μόνιμη έκθεση αρχαιοτήτων «Η Μαρώνεια και ο ‘Ισμαρος από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια».           
Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκε και η Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τοπικοί φορείς καθώς και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.        
Το «Αρχοντικό Ταβανιώτη» το οποίο αγοράστηκε και ανακατασκευάστηκε από την Ελληνική Πολιτεία αποτελεί δείγμα της Μαρωνίτικης Οικιστικής ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Πεταλωτής υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για τους Θρακιώτες, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής.  
«Εγκαινιάζουμε το «Αρχοντικό Ταβανιώτη», για το οποίο μόχθησε η Αρχαιολογική υπηρεσία της περιοχής και η Ελληνική Πολιτεία δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό. Χρέος όλων, είναι να συνεχίσουμε τη διάσωση ιστορικών μνημείων.          
Υπάρχουν πολλά μνημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, αρχαίων και νεότερων χρόνων.       
Όπου εστιάζει η Ελληνική Πολιτεία και το Υπουργείο Πολιτισμού, σημαίνει ότι υπάρχει αξία, όπως και στο «Αρχοντικό Ταβανιώτη».        
Στη συνέχεια ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα «το καλάθι των τοπικών προϊόντων» το οποίο επέλεξε η Κυβέρνηση να υλοποιήσει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μετά την Περιφέρεια Κρήτης.            
Το καλάθι – πιλότος θα περιλαμβάνει, τρόφιμα ποτά, παραδοσιακά προϊόντα τα οποία µε πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα επιδοτηθούν µε κοινοτικά κονδύλια για να βρουν καλύτερη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ και θα προωθηθούν µε αξιώσεις στις ξένες αγορές.         
Τα κίνητρα στήριξης και προβολής των εν λόγω προϊόντων θα προέλθουν από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης« Αλ. Μπαλτατζής».        
«Είναι σημαντικό βήμα, τόνισε ο κ. Πεταλωτής, για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αυτή η προσπάθεια.   
Ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, ο Οικοτουρισμός και τα τοπικά προϊόντα, για τα οποία θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο η τοπική κοινωνία, συμπληρώνουν αυτό το καλάθι τοπικών προϊόντων το οποίο θέλουμε να έχει ονομασία προέλευσης και να είναι το χαρακτηριστικό της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης».         
Ακολούθως ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε και στο Νέο Επενδυτικό Νόμο, ο οποίος όπως ανέφερε, έχει άμεση σχέση με την περιοχή μας.       
«Αυτός ο Νέος Επενδυτικός Νόμος δημιουργεί τομές, σέβεται το δημόσιο χρήμα, σέβεται την τοπική κοινωνία και είναι μακριά από τη λογική των επιδοτήσεων. Μιλάμε πλέον για βιώσιμη ανάπτυξη, για φοροαπαλλαγή και ευνοϊκά δάνεια ώστε να μην ξαναζήσουμε τις επενδύσεις ¨κουφάρια¨ του παρελθόντος. Είναι ευκαιρία για όλους.           
Ο Νέος Επενδυτικός Νομός είναι σε διαβούλευση και μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους επενδύτες και εργαζόμενοι όλων των περιοχών, οι οποίοι έχουν ζήσει τα δεινά προηγούμενων επενδυτικών νόμων, τα οποία ακόμη πληρώνουμε».        
Ολοκληρώνοντας τη δήλωση του ο κ. Πεταλωτής τόνισε πώς «μακριά από φαινόμενα διαφθοράς ,οι νέες περιφέρειες θα έχουν πολύ σημαντικό λόγο, ώστε οι μεγάλες αλλαγές τις οποίες ευαγγελίζεται και η κυβέρνηση αλλά και η Ελληνική Πολιτεία να γίνουν, επιτέλους, πράξη».

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ATEΛEIΩTEΣ IΣTOPIEΣ    
ΤΟΛΚΙΝ ΤΖ.Ρ.Ρ.     
Ευγενία Χατζηθανάση-Κόλλια     
644        
960-521-077-7           
14X21

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ            
ΣΚΠ ΚΑΙ ΤΕΝΟΝΤΕΣ            
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.             
Οι κινητικές αυτές διαταραχές στην καθημερινότητα του ασθενούς φέρουν μια μεγάλη επιβάρυνση στους τένοντες, καθιστώντας τους έτσι ευαίσθητους σε λοιμώξεις και μικροτραυματισμούς.       
Το αποτέλεσμα αυτό οδηγεί σε οξείες ή χρόνιες τενοντοθηλακίτιδες με χαρακτηριστικό πόνο και οίδημα εντοπισμένο στο ευαίσθητο έλυτρο του τένοντα.        
Τις περισσότερες φορές οι ασθενείς «συνηθισμένοι» από τους πόνους της ΣΚΠ αποδίδουν και τους πόνους της τενοντίτιδας στην κύρια αρρώστια.           
Η διαφοροποίηση είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία και το κυριότερο από όλα να διακοπεί η εξέλιξη τους.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ Ν. ΚΑΒΒΑΔΙΑ - Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ      
Υπότιτλος : ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΧΟΛΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΜΙΚΕ     
Συγγραφέας(είς) : ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΣ         
Κατηγορία(ες) : ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΕΣ          
Γλώσσα Πρωτοτύπου : ΕΛΛΗΝΙΚΑ        
Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2010          
Χρονολογία Α' έκδοσης Άγρας: 2010         
Χρονολογία έκδοσης Πρωτοτύπου: 2010        
Αριθμός σελίδων : 152      
ISBN : 978-960-325-927-5

Ανεργία, η πιο σκληρή καταπίεση.

Ανεργία, η πιο σκληρή καταπίεση.     
Γράφει ο Κλεισθένης.          
Ο «υπερπρωθυπουργός» της χώρας Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι είναι γιατρός και σαν τέτοιος είναι απαραίτητος έστω και αν οι αποφάσεις του πονάνε.     
Μήπως αυτή η δήλωση μας παραπέμπει στον άλλο σωτήρα που μας έβαλε στο γύψο για 7 χρόνια;      
Εκείνος μίλησε για χειρουργική κλίνη και τα επακόλουθα είναι σε όλους γνωστά.
Έλαβα ένα μήνυμα από αναγνώστη που μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τους μακροχρόνια άνεργους.        
Στο μήνυμά του μου έγραφε ότι είναι άνω των 55 ετών και άνεργος για πάνω από δύο χρόνια.     
Το ύφος, η γραφή και η απελπισία του με αναγκάζουν να γράψω μερικές σκέψεις για το τι σημαίνει να είσαι άνεργος όχι από επιλογή (τεμπέλης) αλλά από απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνόντων.    
Ο συνειδητοποιημένος πολίτης όντας στην ανεργία νοιώθει σκουπίδι, άχρηστος και καταπιέζεται απ’ τους οικείους του, τον περίγυρό του και την αδυναμία να έχει ακόμη και τα απαραίτητα για την επιβίωση.       
Στα ερωτήματα ειδικά των δικών του ανθρώπων σχετικά με το τι θα κάνουμε, τι θα γίνει με το στεγαστικό δάνειο, τι θα τρώμε, πως θα ζήσουμε δεν έχει απαντήσεις με επακόλουθα κατάθλιψη, συνεχή εκνευρισμό, βίαιες αντιδράσεις, γκρίνια και σκέψεις , σκέψεις πολλές για αντίδραση, αντίδραση με οργή, με θυμό που μπορεί να εξελιχθεί σε μίσος, μίσος κατά του καθεστώτος, μίσος κατά του γείτονα που έχει δουλειά, μίσος κατά της κοινωνίας με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.         
Η αποδοχή και ηρωοποίηση της κάθε φύσης βίας σφηνώνονται στο μυαλό του και πιθανό είναι η συμμετοχή του σε συγκεντρώσεις να μην είναι ειρηνική αλλά επιθετική και βίαιη.        
Όταν μια λαϊκή κινητοποίηση γίνει όχλος που διακατέχεται από οργή και μίσος τα αποτελέσματα δεν είναι αντιμετωπίσιμα ούτε απ’ τις οργανωμένες δυνάμεις της αστυνομίας.       
Ο όχλος δεν έχει συνείδηση ούτε αυτοσυγκράτηση και μια σπίθα μπορεί να φέρει πυρκαγιά.       
Οι κυβερνόντες έχουν τεράστια ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες των εκδηλώσεων των πολιτών που θα κινηθούν με την λογική του όχλου και τυχόν θύματα θα γκρεμίσουν το πολιτικό σύστημα χωρίς να έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ομαλής μετάβασης σε κάποιο άλλο.     
Ο κακοπληρωμένος εργαζόμενος στην προσπάθειά του να διεκδικήσει καλύτερο μισθό διαδηλώνει με ήπιο τρόπο και σπάνια παρεκτρέπεται εκτός φυσικά των «γνωστών αγνώστων», ο άνεργος όμως που υφίσταται μεγάλη καταπίεση και νοιώθει εγκλωβισμένος χωρίς διέξοδο σε απελπιστική οικονομική κατάσταση δεν συγκρατιέται, γι’ αυτόν είναι όλα και όλοι υπεύθυνοι και οι αντιδράσεις του είναι πολύ πιο βίαιες και ανεξέλεγκτες.           
Το οικονομικοπολιτικό σύστημα πρέπει να λάβει υπ’ όψη του σοβαρά αυτά τα ενδεχόμενα και να στηρίξει οικονομικά τους μακροχρόνια άνεργους και να αφήσει κατά μέρος τα πολιτικάντικα «δεν υπάρχουν λεφτά» γιατί αυτές οι λογικές βάζουν δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνίας και της δημοκρατίας, το πρόσφατο παρελθόν και της Ελλάδας και άλλων χωρών μας πείθει ότι οι αντιδράσεις των λαών δεν τιθασεύονται και σήμερα ο «σωτήρας» που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την παρούσα τραγική κατάσταση για να διαιωνίσει την καταστροφική πορεία της χώρας ούτε υπάρχει αλλά και ούτε θα τον ακολουθήσει κανείς.         
Η λογική ότι οι εξουσίες και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν και οδηγούν τις εξελίξεις δεν στέκει τουλάχιστον σε όλες τις περιπτώσεις, αναφέρω μόνο μία, την πτώση του Σάχη της Περσίας όταν όλοι πίστευαν ότι η εξουσία του δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο.          
Το καθεστώς του Σάχη έπεσε σαν χάρτινος πύργος και στη θέση του μέχρι σήμερα υπάρχει το θεοκρατικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Χομεϊνί.       
Το δεδομένο ότι όπου πήγε το ΔΝΤ υπήρξαν ανατροπές κυβερνήσεων και διαλύσεις κομμάτων δεν πρέπει να αφήσει τους εξουσιαστές αδιάφορους, η οικονομική κατάρρευση και η κοινωνική διάλυση είναι απότοκα των πολιτικών που επιβάλει το ΔΝΤ.       
Το ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού προσωπικού, αλλαγή προσανατολισμού και ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων δεν σημαίνει αναγκαία βίαιες ανατροπές και ανεξέλεγκτες εξεγέρσεις με αμφισβητούμενες εξελίξεις αλλά αρχικά τιμωρία των ενόχων για το κατάντημα της χώρας, κατασχέσεις των κλεμμένων, δίκαιη κατανομή των βαρών και στήριξη των αδυνάτων έτσι ώστε και οι αλλαγές να γίνουν με νηφαλιότητα και να τύχουν της εμπιστοσύνης των πολιτών με ενεργή τους συμμετοχή.         
Αν αναλάβουν δράση οι μακροχρόνια άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι οι αλλαγές θα είναι βίαιες και οι συνέπειες ανυπολόγιστες.          
Η επιδίωξη κάποιων να επικρατήσει χάος για να μπορέσουν να επικρατήσουν με αντιδημοκρατικές μεθόδους πρέπει να
μας προβληματίζει σοβαρά, τα παθήματα κάποτε πρέπει να γίνονται μαθήματα. 

M. TAMHΛΟΣ: ΠΩΣ ΤΟ E-TRIKALA ΕΓΙΝΕ E-SYNTRIMIA

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr     
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ 10 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ "ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ"!            
Διαβάστε επίσης:              
1) ΚΕΡΑΤΕΑ: ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΧΥΤΑ             
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9344                     
2) ΥΠΕΣ-ΥΠΕΚΑ: ΟΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ                
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9346                        
3) ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ;                    
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9348                           
4) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΖΗΤΑ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ                   
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9345                                 
5) ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΥΠΕΡ ΤΟ Ν.Σ. ΚΑΤΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ                  
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9343                                
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr                                   
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ                            
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η ενότητα «Κουβεντιάζοντας»          
Η προσωπική σκηνοθετική ματιά, η δύναμη του σινεμά και γενικότερα της τέχνης, αλλά και η αξία των σπουδών επάνω στον κινηματογράφο, ήταν οι βασικότερες θεματικές της συζήτησης που ολοκλήρωσε την ενότητα Κουβεντιάζοντας του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Electra Palace.            
Στη συζήτηση συμμετείχαν οι σκηνοθέτες Ζεραλντίν Μπαζάρ / Geraldine Bajard (La Lisière / Η άκρη), Μπογκντάν Tζόρτζε Απέτρι / Bogdan George Apetri (Periferic / Στις παρυφές), Ολιβιέ Μπαμπινέ και Φρεντ Κιν / Olivier Babinet & Fred Kihn (Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ είναι νεκρός / Robert Mitchum is dead) και Χρήστος Νικολέρης (Κανένας).           
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ              
Σινεμά όλη νύχτα!      
Το 51ο Φεστιβάλ σας προσκαλεί σε μια σινε-ολονυχτία στο Ολύμπιον.          
Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11/12, μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής... Με σαλέπι και sold out ταινίες που αγαπήθηκαν              
A somewhat gentle man, Littlerock και Donkeys (με αγγλικούς υπότιτλους)                 
Είσοδος ελεύθερη           
Σας περιμένουμε!             
*****                  
Περιφερειακές εκδηλώσεις                
Το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες.               
Πιο συγκεκριμένα, από τις 11 έως τις 23 Δεκεμβρίου, η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Καστοριά, η Πτολεμαΐδα, η Φλώρινα και το Ρέθυμνο, θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πλούσιο πρόγραμμα του 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.             
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών                  
Τιμητική εκδήλωση Σουσάνε Μπίερ                 
Με τον Χρυσό Αλέξανδρο τιμήθηκε για το σύνολο του έργου της η δανέζα δημιουργός Σουσάνε Μπίερ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο Ολύμπιον, στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσία του διευθυντή του Φεστιβάλ, κ. Δημήτρη Εϊπίδη.             
Η δημιουργός δυστυχώς δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, διότι οι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν την Κεντρική Ευρώπη είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι πτήσεις από τη Δανία.          
«Πρώτοι οι Νέοι Ορίζοντες, σε αυτό το Φεστιβάλ, έφεραν σε επαφή το κοινό με τις ταινίες της Σουσάνε Μπίερ. Πρόκειται για μια σκηνοθέτιδα με γνήσια ευαισθησία, και οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της φιλμογραφίας της.             
Οι ανατροπές, οι απρόσμενοι παράγοντες και οι μεταβολές στην ανθρώπινη ζωή, διατρέχουν το έργο της», σημείωσε ο κ. Εϊπίδης, καλωσορίζοντας το κοινό στην εκδήλωση.              
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια

typografeio        
Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι στον 902 και στην τυποεκδοτική          
«Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των απολυμένων από το χώρο του 902 και της τυποεκδοτικής, απολυμένων άδικα.      
Ο μόνος λόγος της απόλυσής τους ήταν να αρχίσει η διαδικασία μείωσης του προσωπικού του 902 και της τυποεκδοτικής, όπως γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης σε όλο τον ευρύτερο και στενότερο δημόσιο τομέα.           
Πρόκειται για νέους ανθρώπους, εκπαιδευμένους και τα προσχήματα τα οποία χρησιμοποίησε ο κομματικός μηχανισμός είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια».       
www.typografeio.blogspot.com              
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.        
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.     
typografeio

Σίγησε το σαξόφωνο του Τζέιμς Μούντι

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ     
Σίγησε το σαξόφωνο του Τζέιμς Μούντι       
Ο σαξοφωνίστας της τζαζ Τζέιμς Μούντι, ένας δεξιοτέχνης του αυτοσχεδιασμού που έγινε πιο πολύ γνωστός για το τραγούδι του «Moody's Mood for Love,» πέθανε στο Σαν Ντιέγκο σε ηλικία 85 χρόνων έπειτα από δεκάμηνη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.      
Ο Μούντι άφησε χθες την τελευταία του πνοή στον Ξενώνα του Ινστιτούτου του Σαν Ντιέγκο για την Καταπραϋντική Φροντίδα, όπου είχε εισαχθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε η συζυγός του,Λίντα Μούντι, σε μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.    
Γεννημένος στην Τζόρτζια και μεγαλωμένος στο Νιου Τζέρσι, ο Μούντι έγινε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της αμερικανικής τζαζ.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics         
* ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ            
* Συνεκμετάλλευση;         
* Νέο κόμμα, νέο στοίχημα          
* Φιλί ζωής στις αµυντικές βιοµηχανίες          
* Όλες οι ανατροπές στις επιχειρησιακές συμβάσεις           
* Για αγορά Ελληνικών βραχονησίδων ενδιαφέρονται Τούρκοι επιχειρηματίες!           
* Μία προβληματική διαπραγμάτευση            
* «Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχουν σημαντικά ενεργειακά κοιτάσματα στον θαλάσσιο χώρο της νότιας Κρήτης,...              

* «Τα Σκόπια πάση θυσία στο ΝΑΤΟ»         
* «Ξεμπλοκαριστείτε» μόνοι σας            
* «Θα σπάσουμε τα κεφάλια μας για το Κυπριακό»!           
* Τούρκος καθηγητής μιλάει για τη γενοκτονία των Αρμενίων.         
* Πραξικόπημα ετοίμαζε το τουρκικό ΠΝ.          
* Μας ...«τελειώνει» και η Συνθήκη της Λωζάννης             
* Ο φασισμός επί θύραις! Προσοχή αδέλφια, τα μάτια μας δεκατέσσερα!          
* ΠΑΤΡΑ: Γιλέκα αστυνομικών... με χορηγία Τσιμεντοβιομηχανίας!          
* Η Ευρωβουλή ζητεί την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεών από την Κύπρο        
* Ανάχωμα στον τουρισμό οι ελληνοτουρκικές σχέσεις       
* Στόχος του Μπουτάρη 300.000 Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη

Νέα από το e-Pontos

* 21ο Σεμινάριο Ιστορίας - Λαογραφίας          
* Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «Ο Ψευτοθόδωρον»           
* ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ