Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νέος τίτλος: Η φύση της ευτυχίας του Desmond Morris

Desmond Morris   
Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ   
Μετάφραση: Αθανάσιος Ζάβαλος    
Μελέτη   
ISBN: 978-960-04-4074-4  
σελ. 240    
Οκτώβριος 2010    
Τι είναι  η ευτυχία; Ο διακεκριμένος ανθρωπολόγος και συγγραφέας του Γυμνού Πίθηκου Ντέσμοντ Μόρρις δίνει τη δική του εξήγηση για την αληθινή φύση αυτής της θεμελιώδους όσο και πολύπλοκης συναισθηματικά κατάστασης.  
Η ευτυχία  δεν πρέπει να συγχέεται με την  ευχαρίστηση, την ικανοποίηση ή την ψυχική ηρεμία, σημειώνει ο συγγραφέας˙ ας τη θεωρήσουμε καλύτερα ως το έντονο αυτό συναίσθημα που μας κατακλύζει όταν επέρχεται μια ξαφνική βελτίωση σε έναν τομέα της ζωής μας. Για κάποιους μπορεί να συνδέεται με την επίτευξη ενός προσωπικού στόχου, με τις χαρές της συντροφικότητας ή της οικογένειας, με σωματικές ή πνευματικές απολαύσεις. Για κάποιους άλλους, με καταδικαστέες δραστηριότητες όπως η πρόκληση σωματικού ή ψυχικού πόνου, η χρήση ναρκωτικών ή παραισθησιογόνων ουσιών. Όσο διαφορετικές ή αντικρουόμενες κι αν είναι αυτές οι καταστάσεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: νιώθουμε ευτυχισμένοι.  
Η φύση της ευτυχίας δεν είναι ένα ακόμη εγχειρίδιο αυτοβοήθειας με σκοπό την ευτυχία. Αντλώντας από την πολύχρονη επιστημονική του εμπειρία, ο Μόρρις μάς προσκαλεί σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι στη διαμόρφωση της πολυδιάστατης ανθρώπινης φύσης, που συνιστά συγχρόνως και μια εξελικτική μελέτη της ευτυχίας.   
Ο Ντέσμοντ Μόρρις γεννήθηκε στο Γουϊλτσάιρ το 1928 και σπούδασε ζωολογία στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Το 1951 πήγε στην Οξφόρδη και, ως μέλος της ομάδας μελέτης και συμπεριφοράς των ζώων του Νίκο Τίνμπερζεν, άρχισε να γράφει τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την αναπαραγωγική συμπεριφορά των ψαριών. Παρέμεινε στην Οξφόρδη έως το 1965, ασχολούμενος με άλλες μελέτες για τη συμπεριφορά των ζώων. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο, όπου ανέλαβε τη διεύθυνση του νεοϊδρυθέντος τμήματος τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών στο ζωολογικό κήπο. Αφού πέρασε τρία χρόνια γυρίζοντας κινηματογραφικές ταινίες και ετοιμάζοντας προγράμματα για την τηλεόραση με θέμα πάντα τη συμπεριφορά των ζώων, το 1959 ανέλαβε τη θέση του επόπτη των θηλαστικών στη Ζωολογική Εταιρία.  
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από πενήντα επιστημονικές εργασίες, καθώς και πολλά βιβλία. Ανάμεσά τους τον Γυμνό Πίθηκο (1967), που πούλησε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, αλλά και άλλα όπως: Τα θηλαστικά. Ένας οδηγός για τα υπάρχοντα είδη (1965), Ο ανθρώπινος ζωολογικός κήπος (1969), Οικεία συμπεριφορά (1971), Παρατηρώντας τον άνθρωπο (1977), Χειρονομίες (1979), κ.ά.

Oscar Guzman : Ρεσιτάλ κιθάρας (φλαμένγκο)


ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ  
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ  
Κ.Ε.ΔΗ.Χ  
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ  
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077  
FAX : 28210 74332   
Web SIte : www.dipeh.gr   
Email : dipeh@otenet.gr     
Oscar Guzman : Ρεσιτάλ κιθάρας (φλαμένγκο)   27/10/2010 
 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, ο Oscar Guzman θα δώσει Ρεσιτάλ κιθάρας (φλαμένγκο, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 20.30. Γενική είσοδος : 10 €  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΕΣΙΤΑΛ   
"Κιθάρα Φλαμένγκο Παρελθόν και Παρόν"  
Η βραδιά¨ Κιθάρα Φλαμένγκο Παρελθόν και Παρόν" είναι ένα ρεσιτάλ κιθάρας φλαμένγκο το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακό και σύγχρονο ρεπερτόριο χωρισμένο σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος θα σας παρουσίάσω «κλασικά κομμάτια» παραδοσιακού φλαμένγκο περιλαμβανομένων έργων των Sabicas, Mario Escudero and Paco de Lucia.
Στο δεύτερο μέρος θα εκτελέσω δικές μου διασκευές και συνθέσεις πάντα στο σύγχρονο στυλ του φλαμένγκο.
Ένα
ταξίδι στην εξέλιξη του φλαμένγκο στην κιθάρα.   
"FLAMENCO GUITAR, Past and Present" is a flamenco solo guitar concert which includes traditional and modern repertoire, performed in two parts, 'The Past' and 'The Present'. In the first part I perform some master pieces of the traditional flamenco guitar repertoire, including compositions from Sabicas, Mario Escudero and Paco de Lucia. In the second part I offer my own arrangements and compositions, all arranged in the contemporary flamenco guitar style. A journey through the evolution of the flamenco guitar!  
Part I - 'The Past' Μέρος Α΄ Το Παρελθόν  
1. La Trinidad" (Malaguena) (Sabicas) 2. "Punta y Tacon" (Farruca) (Sabicas) 3. "Recuerdo a Patino" (Alegrias) (Paco de Lucia)  4. "Impetu" (Bulerias) (Mario Escudero)  5. "Percusion Flamenca" (Zapateado) (Paco de Lucia)  
Part II - 'The Present' Μέρος Β΄ Το Παρόν
"Paseo de los Tristes" (Granainas) (Oscar Guzman)  "La Calle del Recuerdo" (Tarantas) (Oscar Guzman)
"Suspiros del Aguila" (Solea) (Oscar Guzman)  "Aquella Playa" (Alegrias) (Oscar Guzman)  "Me Lleva el Aire" (Bulerias) (Oscar Guzman) 
OSCAR GUZMAN  
Άρχισε να μελετά κιθάρα με τους Oscar Herrero, Mario Cortes, Manolo Franco, Jose Luis Postigo. Στη συνέχεια πήρε μαθήματα από το σημαντικό κιθαρίστα από τη Σεβίλλη Rafael Riqueni. 
Η σταδιοδρομία του ως σολίστ κιθάρας άρχισε άμεσα σε διεθνές επίπεδο. Περιόδευσε την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε δώσει συναυλίες και στις 5 ηπείρους. 
Έχει συμμετάσχει σε πολύ σημαντικά Φεστιβάλ όπως: 
* Ι Festival de Guitarra του Μπουένος Άιρες (Αργεντινή) * Dresdner Guitarrenfest (Δρέσδη, Γερμανία)
* Festival Internacional de la Guitarra (Λίμα, Περού) * Aυστραλιανό φεστιβάλ κιθάρας (Νιουκάσλ, Αυστραλία) * Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Lachine (Μόντρεαλ, Καναδάς) * Φεστιβάλ κιθάρας του S. Filippo Neri (Μπολόνια, Ιταλία) * Διεθνής Guitar Festival J. Κ. Mertz (Μπρατισλάβα, Σλοβακία)
* Φεστιβάλ κιθάρας Δαρβίνου (Αυστραλία) * Φεστιβάλ κιθάρας Ascoli Piceno (Ιταλία) * Κιθάρα στις μορφές «Kytara Napric Zanry» (Δημοκρατία της Τσεχίας) * Φεστιβάλ Chitarristico Bustese Internazionale (Ιταλία) * Balatonfured Gitarfesztival Alapitvany (Ουγγαρία) * Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας της Σιγκαπούρης (Singapur) * Φεστιβάλ 2008 κιθάρας Vendome (Γαλλία) * Φεστιβάλ 2008 κιθάρας Skopelos (Ελλάδα) * Φεστιβάλ 2009 κιθάρας Plovdiv (Βουλγαρία)  
Με τη συμμετοχή του σε τόσο σημαντικά γεγονότα έχει έρθει σε επαφή με τους πιο διάσημους κιθαριστές ανά τον κόσμο και έχει αποκομίσει κολακευτικά σχόλια τόσο από συναδέλφους όσο και από κριτικούς.

Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης: Άστεγοι μετά από 57 χρόνια προσφοράς

Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης: Άστεγοι μετά από 57 χρόνια προσφοράς   
Μετά από 57 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας στα ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα δυστυχώς ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης έκλεισε για πρακτικούς λόγους αλλά ηθικά ανεπίτρεπτους. Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης   
Ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης στεγαζόταν τα τελευταία 17 χρόνια σε ιδιοκτήτη στέγη (παραχωρημένη προς το σωματείο μας) του Δήμου Νεάπολης με δράσεις και δραστηριότητες όπως:   
* Τέσσερα Χορευτικά τμήματα   
* Θεατρικό τμήμα   
* Λαογραφικό ποντιακό μουσείο   
* Βεστιάριο Δυστυχώς όμως λόγω πρακτικών δυσκολιών : ( όπως ρωγμές στους τοίχους, αποχετευτικό σύστημα. Υγρασίες προβλήματα στατικότατος ) το σωματείο μας έπρεπε να κλείσει για μην θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των μελών αλλά και των παιδιών που συμμετείχαν.  
Οι επιμονές προσπάθειες μας να βρούμε κοινό τόπο και γλώσσα επικοινωνίας με τον απερχόμενο δήμαρχο του υπό κατάργηση Δήμου Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδοπούλου έπεσαν στο κενό και αντιμετωπίστηκαν με πρωτοφανή αδιαφορία εκ μέρους του. Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης Σταμάτησε να λειτουργεί ένας από τους πιο δυνατότερους πολιτιστικούς συλλόγους των δυτικών συνοικιών με μεγάλη παρακαταθήκη 57 Ετών που αποτελούσε θεματοφύλακα της ποντιακής παράδοσης και σημαντικό κομμάτι του Δήμου Νεάπολης.   
Μάλλον αναντικατάστατο!!   
Καλούμε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους του νέου Δήμου που θα προκύψει να σκύψουν στο πρόβλημα μας και με αίσθημα ευθύνης να ανακοινώσουν στα μελή μας και στην ποντιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης τις υλοποιήσιμες και ρεαλιστικές τους προτάσεις για την παραχώρηση χώρου Δημοτικής ιδιοκτησίας στον σύλλογο μας για να συνεχίσει το κοινωνικά επωφελές για την νεολαία μας για τα επόμενα 57 έτη μακριά από ναρκωτικά, αλκοόλ, πορνεία, εγκληματικότητα και κοντά στην Παράδοση, τον Λαϊκό Πολιτισμό έννοιες που φανταζόμαστε ότι συγκινούν κάθε εν δυνάμει τοπικό άρχοντα.    
Το Δ. Σ του Συλλόγου Ποντίων Νεάπολης   
ΠΗΓΗ: ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ  
Ακρίτες Επταλόφου  
http://akrites.madblog.gr/ \ 
akriteseptalofou@yahoo.gr  
http://www.facebook.com/akrites 

AL DI MEOLA στο Πυθαγόρειο Αμφιθέατρο!

Al Di Meola
στο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ   
Μια συνάντηση-σεμινάριο με τον διεθνούς φήμης τζαζ κιθαριστή πάνω στις τεχνικές της κιθάρας,
με μερικές συμμετοχές θεατών σε αυτοσχεδιαστική μουσική μαζί του.   
Σάββατο 30/10/2010 & ώρα 13:00 στο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ.  
(Χορηγός επικοινωνίας TaR.gr )  
Περιορισμένες θέσεις!
A ΣΕΙΡΑ 70€ Β ΣΕΙΡΑ 50€ Γ ΣΕΙΡΑ 50€ Δ ΣΕΙΡΑ 50€ Ε ΣΕΙΡΑ 40€    
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ   
Λ. Μαραθώνος 43 - Άνοιξη Αττικής 14569   
τηλ. 2108143258 fax 2108143262    

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 10 DVD BOX

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ    
25/10/2010   
10DVD BOX    
"Παιδική Λογοτεχνία" Special Edition (Mεταγλωτισμένο Στα Ελληνικά)    ΚΩΔ:27003396   
BARCODE: 5201364733961   
Μία σπάνια συλλογή των καλύτερων παιδικών DVD σε μια 10πλή πολυτελή συσκευασία.
 * Ρομπέν των Δασών επιδίδεται στους γνωστούς ηρωισμούς του όταν μαθαίνει ότι ο βασιλιάς Αρθούρος επιτέλους επιστρέφει στην Αγγλία.  
Τα νέα όμως φτάνουν και στον πανούργο αδερφό του βασιλιά, τον πρίγκιπα Ιωάννη που αμέσως καταστρώνει ένα σχέδιο σύλληψης και φυλάκισης του νόμιμου βασιλιά, προκειμένου να σφετεριστεί τον θρόνο.    
*Το εξαιρετικό DVD Οι Τρεις Σωματοφύλακες είναι βασισμένο στη διαχρονική ιστορία τού Αλέξανδρου Δουμά και ακολουθεί τις περιπέτειες των τριών θαρραλέων σωματοφυλάκων, του Πόρθου, του ’ραμη και του ’θου, καθώς και του Ντ' Αρτανιάν πού ονειρεύεται να γίνει κι εκείνος σωματοφύλακας.   
Αποφασισμένος να εκπληρώσει το όνειρο τού να γίνει σωματοφύλακας, ο Ντ'Αρτανιάν αφήνει το σπίτι τού με ένα μόνο άλογο και μία συστατική επιστολή από το αρχηγό των σωματοφυλάκων τού βασιλιά.    
*Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, μια συναρπαστική ιστορία όπου μια άγρια καταιγίδα χτυπά το καράβι του Γκιούλιβερ.   
Τα μανιασμένα κύματα τον παρασύρουν στις ακτές μιας παράξενης χώρας με μικροσκοπικούς κατοίκους που έχουν πολύ παράξενες διαθέσεις.  
Θα καταφέρει άραγε να ξεφύγει;   
*Ο Τόμ Σόγιερ και ο καλύτερός του φιλαράκος Χακ Φιν λατρεύουν να πηγαίνουν για ψάρεμα και να λένε ιστορίες για πειρατές και για κλεμμένους θησαυρούς.   
Αλλά όταν αυτά τα φιλαράκια ξεκινήσουν το ταξίδι για να βρουν κρυμμένους θησαυρούς ένας νέος υπέροχος κόσμος θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται μπροστά τους, μια απίστευτη οδύσσεια με πολλές δυσκολίες και τρομερά εμπόδια...   
*Ο Ροβινσώνας Κρούσος επιβιβάζεται σ’ ένα πλοίο με σκοπό να εγκαταλείψει για πάντα τη Μ. Βρετανία.  
Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πέφτουν σε σφοδρή θύελλα. Το πλοίο ναυαγεί και το πλήρωμα χάνεται στα κύματα με μοναδικό επιζώντα τον Ροβινσώνα, που η θάλασσα τον ξεβράζει σ’ ένα ερημικό, αχαρτογράφητο νησί.   
*Πάρτε μία κλασσική ιστορία, προσθέστε αξέχαστα τραγούδια, συμπληρώστε τη με ένα σύνολο από έξυπνους, νέους χαρακτήρες και έχετε τον Κόμη Μοντεχρίστο. Η μαγεία ξεκινά στη Γαλλία το 1815. Ο Έντμοντ Ντάντες είναι έτοιμος να παντρευτεί την αγαπημένη του, Μερτσέντες, όταν τρεις ζηλιάρηδες παλιάνθρωποι τον παγιδεύουν ως υπεύθυνο για μια ληστεία.   
*Ταξιδέψτε στα βάθη τού πυρήνα της Γης με την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων Ταξίδι το κέντρο της Γης, βασισμένη στο αριστούργημα τού Ιουλίου Βερν. Όταν ο καθηγητής Λίντενμπρουκ αποφασίζει να επαναλάβει την περιπέτεια ενός αγνοούμενου επιστήμονα στο κέντρο της Γης, η κόρη του Αλέξα και ο νεαρός φίλος της Γκόβερ επιμένουν να τον ακολουθήσουν. Σύντομα ο καθηγητής ανακαλύπτει ένα υπόγειο βασίλειο Δεινοσαύρων και πολλούς κινδύνους    
*Έχοντας ναυαγήσει σε ένα έρημο νησί των νοτίων θαλασσών, η Οικογένεια Ροβινσώνων χρησιμοποιεί την φαντασία της για να μετατρέψει το νησί στο ιδανικό καταφύγιο και σπίτι. Βασιζόμενη στην αγάπη και το γέλιο, η περιπέτεια της οικογένειας οδηγεί σε καταπληκτικές ανακαλύψεις και εκπλήξεις.  
Αλλά τι θα γίνει όταν μια συμμορία από άγριους πειρατές απειλεί να καταστρέψει τον προσωρινό παράδεισο των Ροβινσώνων;       
*Ο Μόγλης μεγαλώνει ανέμελα μαζί με την αγέλη των λύκων στα βάθη της ζούγκλας μέχρι την ηλικία των έντεκα ετών όταν μια μέρα καταλαβαίνει ότι πια είναι πολύ άνθρωπος για να παραμείνει στην φωλιά των λύκων αλλά και πολύ άγριος για να ζήσει με τους ανθρώπους. Επιπλέον ο Σήρ Καν τον περιμένει σε κάθε βήμα του για να επιτεθεί και να πάρει την εκδίκησή του. .  
Τελικά όμως αυτός ο σπουδαίος μικρός ήρωας καταφέρνει να αποδείξει σε όλους τους ανθρώπους και τα άγρια ζώα ότι είναι πραγματικά διαφορετικός και αξίζει τον την αγάπη και την εκτίμησή τους.  
*Στο καταπληκτικό DVD Ο Μάγος του Οζ το ταξίδι στην μαγική χώρα ξεκινά σε μία φάρμα όπου η Ντόλυ ζεί μαζί με τον θείο της, την θεία της και το πιστό της σκυλάκι την Φόξυ.  
Όταν όμως η μονόφθαλμη κακιά μάγισσα μαθαίνει από την μαγική σφαίρα ότι η Ντόλυ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αποφασίζει να την εξοντώσει στέλνοντας στην περιοχή ένα καταστροφικό τυφώνα.   
Με θαυμάσια τραγούδια και χαρακτήρες καταπληκτικής φαντασίας, αυτή η 10πλή υπέροχη συλλογή κινουμένων σχεδίων θα ενθουσιάσει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Grαnd Bleυ hoτel: a blue world

Περιγραφή ξενοδοχείου   
Μιάμιση ώρα από την Αθήνα και 2χλμ από το λιμάνι της Ερέτριας στην Εύβοια, το ξενοδοχείο μας βρίσκεται σε μία όμορφη παραλία, περιτριγυρισμένο από θαυμάσιους κήπους.   
Άνετα και ζεστά δωμάτια.   
Πλήρες ξενοδοχειακός και αθλητικός εξοπλισμός & Spa .   
Αξιοσημείωτη η ποιότητα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων για την κατηγορία του.  
Προνομιακή τοποθεσία με ησυχία, 300 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.  
Έχετε την επιλογή μεταξύ άνετων δωματίων του κεντρικού κτιρίου, εκ των οποίων μερικά έχουν θέα θάλασσα ή των περιτριγυρισμένων από υπέροχους κήπους μπανγκαλόους.   
Για την άνεση των οικογενειών, διαθέτουμε μεζονέτες.   
Οι πολυτελείς σουίτες μας με θέα θάλασσα είναι στη διάθεση των πιο απαιτητικών.   
Όλα τα δωμάτια έχουν κλιματιστικό, μπάνιο, σεσουάρ, χρηματοκιβώτιο, τηλεόραση και μπαλκόνι. 
Ελάτε να απολαύσετε στο κεντρικό εστιατόριο με τις μεγάλες βεράντες, τα νόστιμα πιάτα μας, σερβιρισμένα σε αφθονία με την μορφή μπουφέ.   
Η ταβέρνα μας « Thalassa », μεταξύ πισίνας και παραλίας, προτείνει νόστιμους μεζέδες.  
Μεγάλο σαλόνι με τζάκι, μίνι-μάρκετ, κοσμηματοπωλείο, ασύρματο internet και υπολογιστές.  
Τρία μπαρ στη διάθεσή σας: το μπαρ ‘Nissia’ στο κεντρικό κτίριο, το μπαρ ‘Thalassa’ στην πισίνα και το μπαρ-ντίσκο ‘Zorbaστην παραλία.  
Χαλαρώστε στην παραλία ή γύρω από την πισίνα (μεγάλη και παιδική).  
Οι ξαπλώστρες και ομπρέλες γύρω από την πισίνα και στην παραλία είναι στη διάθεσή σας δωρεάν.  
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΜΑΙL ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οργανώθηκε Ελληνική Κοινότητα στο Newcastle!

Το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne ξεκίνησε ως Ιατρική σχολή το 1834 και του δόθηκε ο τίτλος Newcastle University upon Tyne με πράξη του Βρετανικού Κοινοβουλίου τον Αύγουστο το 1963. Στις 10 Οκτωβρίου 2010 (10/10/10) δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο για πρώτη φορά η Ελληνική Κοινότητα (Hellenic Society).   
Εδώ είναι τα στοιχεία του blog μας και του facebook ώστε να πληροφορηθούν την ύπαρξη μας Έλληνες και Κύπριοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου, να θυμηθούν τα χρόνια τους σε αυτήν γοητευτική μεγαλούπολη του Βρετανικού Βορρά, που συνδυάζει την κλασσική Βρετανική αρχιτεκτονική με την μοντέρνα και την διασχίζει ο ποταμός Tyne λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν την εκβολή του στην βόρεια θάλασσα.    

«ΦΑΓΟΠΟΤΙ » ΣΤΟ Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το έλλειμα 46,3 εκ. ευρώ επί θητείας Αλεξόπουλου που καταγγέλει ο διοικητής του νοσοκομείου. Μόνο για την περίοδο των εορτών του 2005 καταναλώθηκαν 840 κουτιά μπύρας και 945 φιάλες κρασί!    
Διαβάστε επίσης:    
1) Ξάνθη: Στο νοσοκομείο δημ. σύμβουλος μετά από ξυλοδαρμό    
2) Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους      
3) Α. Παπαρήγα προς ψηφοφόρους: Καταδικάστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ       
4) Γ. Ραγκούσης: Δεν περικόπτει δαπάνες ο «Καλλικράτης»   
5) Μετά τον Κακλαμάνη και ο Σαμαράς στηρίζει Δημαρά    
6) Γ. Μίχας: «Στόχος να γίνει ο Πειραιάς Πόλη Προορισμός»     
7) Γ. Παπαϊορδανίδης : Επίκεντρο πράσινης ανάπτυξης η Δυτική Μακεδονία   
8) Δ. Κατσικάρης : «Με την αντιπεριφέρεια Νήσων ανοίγουμε πανιά»    
9) ΟΤΕ ALERT για ηλικιωμένους σε Βόλο και Τρίκαλα     http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8698       
10) Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά    
11) Π. Ν. Αιγαίου: Ένταξη 14 έργων στο Θησέα    
12) Γ. Ραγκούσης: Στηρίξτε Μ. Μπόλαρη και Γ. Μπουτάρη στην Κ. Μακεδονία   
13) Π. Σκληρός: Δεδομένοι ή με ελεύθερη σκέψη ;   
14) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.    http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720     
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr      
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ  
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Τα Blogs επικρίνουν και χλευάζουν την διακαναλική

Μια όχι ιδιαίτερα κολακευτική για τον πρωθυπουργό περιήγηση στην μπλογκόσφαιρα μετά την διακαναλική συνέντευξη. Τα περισσότερα blogs επικρίνουν και ορισμένα χλευάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου για την μετριότατη εμφάνιση του. Ορισμένοι κάνουν λόγο για διάγγελμα χαρακτηριστικό των κομμουνιστικών καθεστώτων. Όλοι πάντως συμφωνούν ότι η είδηση της δίωρης συνέντευξης "βγήκε" στην αρχή: Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη είναι υπαρκτό. Διαβάστε τι γράφουν τα blogs    

Το μεγάλο στοίχημα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ  
Πρωθυπουργός στη διακαναλική:   
Δηµοψήφισµα οι αυτοδιοικητικές «Ζητώ ψήφο εµπιστοσύνης»    
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος    
Το διακύβευµα της 7ης Νοεµβρίου, που είναι ουσιαστικά οι πρόωρες εθνικές εκλογές, έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εκ µέρους της αντιπολίτευσης.     
Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν είναι µεν στις προθέσεις του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αλλά αν το αποτέλεσµα των εκλογών της 7ης Νοεµβρίου είναι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ, θα συνεκτιµηθεί κατά πόσο θα επιβαρύνει την προσπάθεια που κάνει η χώρα να αντιµετωπίσει την κρίση, και όπως συµβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τη λύση θα τη δώσει ο κυρίαρχος λαός.   
Πρόκειται στην ουσία για την επιβεβαίωση της εκτίµησης ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί µια θεαµατική στροφή στη στρατηγική που ώς τώρα είχε χαράξει σε σχέση µε τις εκλογές, και επιλέγει τη µετωπική σύγκρουση µε την αντιπολίτευση, σηκώνοντας το γάντι µιας αναµέτρησης µε σαφή χαρακτήρα δηµοψηφίσµατος, υπέρ ή κατά των µέτρων, και σχηµατικά υπέρ ή κατά
του Μνηµονίου.    

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Greek Alert

* Ο Μπουτάρης βρίζει τον Άνθιμο και δεν τρέχει κάστανο    
* Μαντέψτε ποιοι δίνουν τη μάχη της Αθήνας με τον Καμίνη!    
* Θ. Δραγώνα: Την απέβαλε η ιστορία.....    
* Η Δυτική Αττική τιμά τον Μέγα Αλέξανδρο ! ! !    
* Αν πέσουν και άλλο τα ποσοστά του...μπορεί να κάνει μέχρι και την πάπια στον Βασιλικό κήπο

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics    
* Η έωλη ανοχή των Ευρωπαίων    
* Τρεις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ     
* Γύρισε στο Ισραήλ και επιστρέφει μυστικά έγγραφα    
* Χρήματα από το Ιράν έπαιρνε το γραφείο του Αφγανού προέδρου   
* "Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση"   
* Απαραίτητη γνώση... τουρκικής για να προσληφθείς στην ΕΡΤ!!!    
* Εκδηλώσεις μνήμης για το Ναύαρχο Νικόλαο Βότση στη Θεσσαλονίκη   
* ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Εφ. Χουριέτ 25-10-2010   
* Αλλάζουν πολιτική οι ΗΠΑ;   
* Σε επανεξέταση της ενεργειακής πολιτικής καλεί τη Βουλγαρία ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σόφια    
* Δραματικοί τόνοι από Παπανδρέου και Σαμαρά    
* Νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κίνας- Ιαπωνίας   
* Έγινε φιλική χώρα η Τουρκία;   
* Διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος.   
* Η Τουρκία ζητάει και η Ελλάδα δίνει   
* Η παραίτηση της Θ. Δραγώνα   
* Mίκης Θεοδωράκης για ελληνοτουρκικά:"Παίζουν μαζί μας οι μεγάλες δυνάμεις"   
* Πιο κοντά µε ελληνικά µαχητικά στο Ισραήλ για συνεκπαίδευση   
* Για κάθε βήμα πίσω, η Τουρκία απαιτεί άλλο ένα   
* Σε... θέση μάχης για την εσωτερική ασφάλεια   
* Ιράν: Κλείνουν τμήματα διδασκαλίας «πολύ δυτικών» μαθημάτων   
* Προς νέα... δοκιμασία οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις  
* Ανάπτυξη της Frontex της Ε.Ε για το κύμα μεταναστών

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ Α΄ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου, όπως αυτή πηγάζει από τη χθεσινοβραδινή διακαναλική του συνέντευξη.  
Διαβάστε επίσης:     
1)ΥΠ.ΕΣ: Το πλήθος των εκλογέων ανά διαμέρισμα   
2) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά    
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr   
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ    
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ    
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ &  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,  
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ   
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Λ. Ηρώων 30  
69100 Κομοτηνή   
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555   
email: press@gpetalotis.gr     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010 θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Κομοτηνή.

Νέα από το e-Pontos

* Ποντιακό γλέντι με 1.700 χορευτές    
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΕΤΗΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΣΙΝΩΠΕΥΣ"   
* Πάρκο Μνήμης για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας   
* Τη μετονομασία του πάρκου εκτάκτων αναγκών σε "Πάρκο Ποντιακού ελληνισμού" πρότεινε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας   
* ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ "ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ"