Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
Τα τρία καλά λυκάκια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον Ρούνι Ρούνι, το ύπουλο κακό γουρούνι που μοιάζει παντοδύναμο. Θα τα καταφέρουν άραγε….
Θα το δούμε στην παράσταση του τμήματος Μουσικής Προπαιδείας της «ΣΥΝΘΕΣΗΣ» την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 7:30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών .

MARCELL 3+


MARCELL 3+
3-Band Marine Antenna System Covering FM-Radio, Maritime VHF and 900 MHz Cellular (EGSM/NMT-900)
Complete package for FM-Radio, maritime VHF and 900 MHz cellular
all you need extra is a downlead cable.
The antenna is mounted using the 1” revolving nut system and easily replaces the existing antenna – the downlead cable may be reused.
DESCRIPTION
ORDERING DESIGNATIONS
SPECIFICATIONS
ACCESSORIES
SPECIFICATIONS
ELETRICAL
MODEL MARCELL 3+
ANTENNA TYPE Triple-band marine antenna
ANTENNA FREQUENCY FM Radio: 87.5 - 108 MHz
Maritime VHF: 155 – 162 MHz
EGSM: 890 – 960 MHz
FILTER
FREQUENCY VHF Radio: 144 - 175 MHz (COM1)
Mobile telephone: 880 – 2200 MHz (COM2)
Car radio: 0 – 108 MHz (RADIO)
IMPEDANCE Nom. 50 Ω
RADIATION Omnidirectional
POLARISATION Vertical
ANTENNA GAIN 2 dBi 0 dBd on both VHF and EGSM
ANTENNA SWR TX: ≤ 1.5
RX: ≤ 2.5
FILTER INSERTION LOSS 0 – 108 MHz: ≤ 1.0 dB
144 – 175 MHz: ≤ 0.8 dB
880 MHz - 2.2 GHz: ≤ 0.7 dB
FILTER ISOLATION COM1 to COM2: ≥ 40 dB
COM1 to car radio: ≥ 35 dB
COM2 to car radio: ≥ 45 dB
MAX. POWER 35 W on each filter port
10 W on 880 - 2200 MHz filter port
(100 W for the antenna)
ANTISTATIC PROTECTION All metal parts of the antenna are DC-grounded
(shows a DC-short at the connector)
MECHANICAL
TEMP. RANGE -30°C → +70°C
CONNECTOR Antenna: N-female
Filter: COM1, COM2,
Antenna: FME
Car radio: CRC-connector (M10 x 0.75)
Jumper cable: FME-female and N-female
ADAPTOR CABLE 40 cm RG 58
DOWNLEAD CABLE Not supplied.
Min. RG 213 recommended.
WIND SURFACE Approx. 0.013 m²
WIND LOAD Approx. 15 N @ 150 km/h
COLOUR Marine white
ANTENNA MATERIALS Shroud: Polyurethane coated glass fibre
Mounting bracket: Chromed brass
ANTENNA HEIGHT Approx. 1.1 m
DIA. IN TOP END 8 mm
DIA. IN BOTTOM END 16 mm
FILTER DIMENSIONS (W x H x D) 50 x 21 x 50 mm
ANTENNA WEIGHT Approx. 400 g
MOUNTING On 1” RG (G1”-11) threaded pipe or on optional mounting brackets (see below).

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MIKE CB RADIO

CRT MIKE CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ CB ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CRT, ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
40 Ch - 4Watts AM/FM
Aluminum body for better cooling
Remote microphone with LCD display (wide viewing angle)
3 colors : blue, purple, orange
DW : dual watch
Automatic search (scan)
Channel CH9 / 19
Manual or automatic squelch (ASQ)
Filters NB/ANL
RF Gain
LCD backlight control
4 memory channels
Squech level display, volume and voltage
Signal strengh display
Automatic or manual power on
Function TOT
key lock
Channel or Freqency mode
WARRANTY 2 YEARS
Options :Control cable remote PTTMicro / HP micro heasdset type K

Όμορφη πόλη

Όμορφη πόλη (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη (με CD) -Σειρά Με αφορμή ένα τραγούδι 1
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: Με αφορμή ένα τραγούδι
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγουδούν: Μάριος Φραγκούλης
Ημερομηνία έκδοσης: 25 Φεβρουαρίου 2010
Ανατύπωση: 2η Σεπτέμβριος 2012
Σχήμα: 21x29
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-6864-36-0
ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ Κι όμως τα όνειρα βγαίνουν αληθινά! Η Αννιώ θα ταξιδέψει στα Χανιά, στην Όμορφη Πόλη του πατέρα της με τα χιλιάδες χρώματα, τις φωνές, τις μουσικές. Η μυρωδιά από τη θάλασσα, το θυμάρι και το γιασεμί είναι η καλύτερη αρχή για τις διακοπές της. Οι φίλοι της, ο παππούς ο Σήφης κι η χρυσοχέρα γιαγιά θα την κατακτήσουν και θα τη μαγέψουν με την αλήθεια τους. Ακολουθήστε την Αννιώ μέχρι τον Γαλατά, ξελογιαστείτε με τις πειρατικές αποδράσεις του Λευτέρη και του Γιώργη και βουτήξτε από τα λαξεμένα βράχια μαζί τους… Για την «Όμορφη Πόλη» της Μάρως Θεοδωράκη Τελικά φαίνεται ότι τα καλλιτεχνικά γονίδια της οικογένειας τα πήρε πάνω της η αγαπημένη μου ανιψιά, η Μάρω Θεοδωράκη. Πιανίστα, συνθέτης, αλλά και συγγραφέας! Πόσο λυπάμαι που ο Γιάννης, ο αδελφός μου και πατέρας της, δεν ζει για να την καμαρώνει όπως εγώ. Όμως αυτή τη φορά, με την «Όμορφη πόλη», δεν καμαρώνω μόνο, αλλά και συγκινούμαι βαθύτατα, γιατί με το μεστό και πανέμορφό της κείμενο αγγίζει ό,τι πολυτιμότερο έχω μέσα μου: την οικογένεια και το χωριάτικο σπίτι μας στον Γαλατά Χανίων, όπου έζησα τις ωραιότερες μέρες της ζωής μου λουσμένες στο φως της ευτυχίας, της χαράς και του γέλιου του «παππού» και της «γιαγιάς» της ιστορίας, δηλαδή του μπαμπά και της μαμάς μου, αλλά και του αδελφού μου, καθώς ήμαστε μαζί ένα κουβάρι αγκαλιασμένοι... Χωρίς αυτή την αγκαλιά η ζωή μου άλλαξε για πάντα. Τη σκέφτομαι και την αποζητώ κάθε στιγμή. Γι’ αυτό, Μάρω, σ’ ευχαριστώ που με οδήγησες ξανά κοντά τους... Κι ας ξέρω πως ονειρεύομαι... Μίκης Θεοδωράκης Αθήνα 21/12/2009

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - NOIR


Άκου, πτώμα, να μαθαίνεις
Ιερώνυμος Λύκαρης
ISBN: 978-960-03-6143-8
Τιμή: 12,72 €
Το Άκου, πτώμα, να μαθαίνεις* είναι μια συναρπαστική ίντριγκα με απίστευτο φινάλε, αντάξιο της κωμικοτραγικής επινοητικότητας που γεννά η ροπή του ανθρώπου προς το έγκλημα. Ακούσιος εμπνευστής και οργανωτής της είναι ο Κόκκινος Τράγος, εισαγγελέας αποσπασμένος στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, που διαχειρίζεται την κατάθλιψή του ερμηνεύοντας τους εφιάλτες του με έναν δικής του έμπνευσης εγκληματολογικό ονειροκρίτη.
Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της ζωής και της καριέρας του στον Κόκκινο Τράγο, ο υποδιοικητής της υπηρεσίας ταξίαρχος Βάθρακας ή Σκιά βρίσκεται νεκρός στο γραφείο του.
Ποια αιματοβαμμένα νήματα συνδέουν τον κακόμορφο ταξίαρχο Βάθρακα, την πανέμορφη σύζυγό του Ξανθούλα ή Χήρα Αλεπού, τον διοικητή της υπηρεσίας αντιστράτηγο Χαρομήτρο ή Μινώταυρο και την εγκληματική οργάνωση Αδελφότητα του Βορρά, που στο παρελθόν είχε παγιδεύσει τον Κόκκινο Τράγο, όταν αυτός διερευνούσε τη δράση της; Τι ρόλο παίζουν στην υπόθεση ένας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, ο Αργοναύτης, καθώς και δύο παιδικοί φίλοι του Κόκκινου Τράγου: ο Χαμαιλέοντας, υπουργός της κυβέρνησης, που από μικρός είχε το χάρισμα της εκμετάλλευσης των περιστάσεων, και ο Μανούσος, καντηλανάφτης, περιποιητής τάφων και συμπτωματικός deus ex machina της κάθαρσης;
Στη μυθιστορηματική πλοκή ενσωματώνονται αληθοφανή ρεπορτάζ που στήνονται «για καλό σκοπό», καθώς και ένα παραλλαγμένο δοκίμιο του Μαρξ με τίτλο Η συμβολή του οργανωμένου εγκλήματος στην ανάπτυξη του πλούτου των εθνών.
* Ο τίτλος είναι δάνειο από την ταινία του Νίκου Νικολαΐδη Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα. Η ατάκα λέγεται από τον Κωνσταντίνο Τζούμα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Πίσω πόρτα
Ελένη Τσεκούρα
ISBN: 978-960-03-6177-3
Τιμή: 10,60
Έρχεται μια στιγμή στη ζωή που θα πούμε ότι ο άλλος είναι τα πάντα. Είναι όμως αλήθεια αυτό; Το βιβλίο ξεκινά με την απόλυτη, την άνευ όρων παράδοση, για να τελειώσει με την απελευθέρωση ή τη φυγή. Στο ενδιάμεσο περιφέρονται πρόσωπα που παθιάζονται, αγαπάνε, θυσιάζονται, συμβιβάζονται, διαφθείρονται, σώζουν, καταστρέφονται, ξαναγεννιούνται. Χτυπιούνται και ορκίζονται στον έρωτα και σε όλα τα παρελκόμενά του, αλλά ίσως τελικά μιλά μόνο ο ναρκισσισμός. Ούτε και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των ιστοριών φαίνεται να ξέρουν τις απαντήσεις. Προσπαθούν να προσκολληθούν κάπου και να μείνουν πιστοί στην αλήθεια τους, όποια κι αν είναι αυτή, ωραία ή άσχημη, ανώδυνη ή σκληρή. Η πίσω πόρτα του μυαλού τους όμως παραμένει πάντα ανοιχτή.
Στις ιστορίες δεν θα βρει κανείς ήρωες με μεγάλα λόγια και απίθανες ζωές. Μόνο ανθρώπους που θέλουν να βρουν κάπου να σταθούν, να ακουμπήσουν, ίσως και να σώσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους μέσα από τον άλλο.

Χρυσά λούπινα
Λίνα Σόρογκα
ISBN: 978-960-03-6175-9
Τιμή: 12,72 €
Ιανουάριος 2001. O Δημοσθένης Δοξαράς, καταξιωμένος πια συγγραφέας, βρίσκεται στην Πράγα, προσκεκλημένος του Εθνικού Θεάτρου για την πρεμιέρα του έργου του. Στο τέλος της θριαμβευτικής βραδιάς επιστρέφει στο ξενοδοχείο, όπου λίγο αργότερα, μέσα στην παγωμένη νύχτα, αρχίζει να ξετυλίγεται σαν φιλμ το παρελθόν: τα παιδικά του χρόνια στο χωριό, η θηριωδία του πολέμου, η μεταπολεμική πρωτεύουσα, ο συμβατικός του γάμος αλλά και οι φλογεροί έρωτες, η καταφυγή στη Μασσαλία την εποχή της δικτατορίας. Μια ζωή σαν μυθοπλασία, όπου η αναγνώριση αλλά και η μοναχικότητα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, του πάθους του για τη γραφή. Μια ζωή ταγμένη στο ίδιο πάντα όραμα.
Ένα κοινωνικό δράμα και ταυτόχρονα ένα κοσμοπολίτικο μυθιστόρημα, όπου ο μύθος μπλέκεται με την ιστορία, το φανταστικό συνομιλεί με το πραγματικό, από τη Μάνη της δεκαετίας του ’40 μέχρι τη σύγχρονη Αθήνα.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ίσιντορ και Πάουλα
Ούλα Νίλσον
Μετάφραση: Γρηγόρης Ν. Κονδύλης
ISBN: 978-960-03-6088-2
Τιμή: 12,72 €
O Ίσιντορ ζει κάτω από την επιφάνεια της γης. Εργάζεται ως μηχανοδηγός στο μετρό της Στοκχόλμης και καθημερινά φοβάται μήπως κάποιος πηδήξει ή πέσει μπροστά στο δικό του τρένο. Η Πάουλα ζει σε ένα άλλο σκοτάδι και ο Ίσιντορ έχει κάνει σκοπό της ζωής του να την βγάλει ξανά στο φως. Αλλά η Πάουλα δεν θέλει. Είναι ξαδέρφια. Οι ζωές τους διαπλέκονται ένα καλοκαίρι των παιδικών τους χρόνων, κάτω από μια έντονη λιακάδα που επιτρέπει να σχηματίζονται βαθιές σκιές. Στους κόλπους μιας οικογένειας όπου η βία είναι μόνιμη, έχουν ο ένας τον άλλον –αλλά τίποτα περισσότερο. Το νέο μυθιστόρημα του Ούλα Νίλσον είναι η λυρική και εκλεπτυσμένη αφήγηση μιας άφατης αγάπης, ένα πυκνογραμμένο βιβλίο –ατμοσφαιρικό, σαν ταινία του Μπέργκμαν– για την αυξανόμενη απόσταση ανάμεσα σε δύο νέους που έχουν βρεθεί τόσο κοντά όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Είναι, επίσης, μια ανασύνθεση του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης στην περίφημη εκδοχή του Ρίλκε: μια Ευρυδίκη που στον θάνατο έχει γίνει ένα ιδιαίτερο άτομο και που ίσως να μην αντιλαμβάνεται καν ότι είναι ο Ορφέας εκείνος που βαδίζει πιο μπροστά της στον δρόμο.
«Ένα αξιοθαύμαστο μυθιστόρημα. Ακτινοβολεί από την πρώτη σελίδα... με μια λαμπρή ευκρίνεια λεπτομερειών... Ο Ούλα Νίλσον παίρνει τον μύθο, τον τοποθετεί στη σύγχρονη σουηδική καθημερινότητα και τον αφήνει να ξετυλιχθεί εκεί. Ακριβώς έτσι λειτουργεί ένα λογοτεχνικό έργο. Οι ιστορίες ζουν η μία μέσα στην άλλη, η μία από την άλλη, και ζωντανεύουν όταν τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ».
MARIA SCHOTTENIUS, Dagens Nyheter
«Με αυτό το βιβλίο καθίσταται σαφές ότι ο Ούλα Νίλσον ανήκει στις πλέον ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές φωνές της γενιάς του. Αποδεικνύει άλλη μια φορά την ικανότητά του να μπαίνει στο πετσί των ατόμων που ζουν χαμένοι στο περιθώριο της ζωής και να συλλαμβάνει επιδέξια τις πολλές αποχρώσεις του μαύρου».
ANN LINGEBRANDT, Helsinborgs Dagblad
«Το νέο του μυθιστόρημα –όπως κι εκείνα που απαρτίζουν την τριλογία της Νόρλαντ– είναι γραμμένο σε μια απλή και ακριβή γλώσσα, παλλόμενη από υπόρρητα, υπολανθάνοντα νοήματα… Με τέσσερα θεοσκότεινα και ανελέητα μυθιστορήματα, συμπυκνωμένα σαν εκχύλισμα αψιθιάς, ο Ούλα Νίλσον κατέλαβε διακριτικά την άδεια θέση της Μπιργίτα Τρότσιγκ στη σουηδική λογοτεχνία –της άτεγκτης και απαραίτητης μάρτυρος καταστάσεων αδήριτης ανάγκης που προτιμάμε να αγνοούμε».
NILS SCHWARTZ, Expressen
«Ο Ούλα Νίλσον στήνει ξανά μικρά συμπιεσμένα έργα δωματίου, σπαράγματα από μια αναγνωρίσιμη καθημερινότητα».
TOMAS LARSSON, Östersunds-Posten

Καρφίτσες στην άμμο
Σαντιάγο Ρονκαλιόλο
Μετάφραση: Κώστας Αθανασίου
ISBN: 978-960-03-6197-1
Τιμή: 19,08 €
Λίμα, δεκαετία του 1990. Μια ταραγμένη εποχή για το Περού, με τη βία να έχει απλωθεί πέρα από την ύπαιθρο και να έχει φτάσει στις πόλεις και στην πρωτεύουσα, ακόμα και στις πλούσιες συνοικίες της. Βόμβες εκρήγνυνται, το ρεύμα κόβεται όταν οι αντάρτες ανατινάζουν τους πυλώνες του ηλεκτρικού, η αβεβαιότητα κυριαρχεί μέσα στο σκοτάδι. Σε αυτό το κλίμα της ανασφάλειας, τέσσερις φίλοι στην αρχή της εφηβείας τους, μαθητές σε σχολείο ιησουιτών, εμπλέκονται σταδιακά, σχεδόν ασυναίσθητα, σε μια περιπέτεια που αρχίζει σαν αταξία, τους οδηγεί όμως να σπάσουν κάθε φραγμό ανάμεσα στο καλό και στο κακό, πριν φτάσουν στο απόλυτο δράμα. Οι Καρφίτσες στην άμμο είναι μια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης τεσσάρων παιδιών που βιώνουν με έναν σκληρό τρόπο τη φιλία και τη συντροφικότητα, το ξύπνημα της σεξουαλικότητας, την οικογενειακή καταπίεση, τα κόλπα της εξουσίας, αλλά συγχρόνως μαθαίνουν τον φόβο, την απελπισία, την οργή, την εκδίκηση. Το νέο μυθιστόρημα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο περιγράφει ένα παιχνίδι που μετατρέπεται σε θρίλερ πριν καταλήξει σε τραγωδία, η οποία μπορεί να χάνεται μέσα στον ορυμαγδό που κυριεύει μια χώρα αλλά σημαδεύει για πάντα τους πρωταγωνιστές της.
«Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο μπαίνει στο πετσί τεσσάρων εφήβων σε ένα μυθιστόρημα, που έχει πολλά στοιχεία θρίλερ αλλά και μαύρο χιούμορ, το οποίο διαδραματίζεται στην ταραγμένη Λίμα της δεκαετίας του ’90, όταν ήταν μια πόλη πολιορκημένη από βόμβες και διακοπές ρεύματος».
La Prensa
«Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο έχει συνθέσει ένα πολυφωνικό άσμα με τέσσερις φωνές για την πόλη στην οποία γεννήθηκε. Σε αυτό το βλέμμα που κοιτάζει προς τα πίσω έχει προσθέσει έναν φρενήρη ρυθμό, με σύντομες φράσεις και αιχμηρούς διαλόγους».
El País
«Βόμβες ορμονών μέσα σε μια πραγματικότητα όχι λιγότερο εκρηκτική, στη Λίμα της δεκαετίας του ’90, με τις διακοπές ρεύματος, τον φόβο για τις επιθέσεις του Φωτεινού Μονοπατιού και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας».
El Periódico
«Στο βιβλίο υπάρχει τόσος φόβος που φτάνει για να τρομάξει και άγριο θηρίο».
El Mundo

Τρεις όροφοι
Εσκόλ Νεβό
Μετάφραση: Λουίζα Μιζάν
ISBN: 978-960-03-6193-3
Τιμή: 16,96 €
Ο Αρνόν Λεβανόνι είναι αγριωπός και κτητικός. Η αγάπη του για την Όφρι, τη μεγάλη του κόρη, τον βγάζει εκτός εαυτού. Όταν υποψιάζεται πως ο γείτονάς του την έχει κακοποιήσει σεξουαλικά, τον στέλνει στο νοσοκομείο. Μπαίνει σε μεγαλύτερους μπελάδες όταν η εγγονή του γείτονα απειλεί να τον εκδικηθεί. Ο ίδιος μένει σε μια ήσυχη γειτονιά με την οικογένειά του. Από πάνω τους μένει, με τα δυο παιδιά της, η «χήρα» Χάνι Ντορόν, της οποίας ο άντρας λείπει συχνά σε επαγγελματικά ταξίδια. Ο κουνιάδος της, κυνηγημένος από τους πελάτες του και την αστυνομία, ζητάει καταφύγιο στο σπίτι της. Στον τελευταίο όροφο μένει μια πραγματική χήρα: η δικαστίνα Ντβόρα Έντελμαν. Συνταξιούχος πλέον, προσπαθεί να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, συμμετέχοντας σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας. Θα καταφέρει όμως να επανασυνδεθεί με τον γιο της; Η Χάνι Ντορόν θα ξεπεράσει τα προβλήματά της; Ο Αρνόν θα σώσει τον γάμο του; Οι Τρεις όροφοι του κτηρίου αντανακλούν το τριμερές ψυχαναλυτικό μοντέλο του Φρόυντ. Ο Εσκόλ Νεβό, ο πλέον δημοφιλής συγγραφέας της νεότερης γενιάς στο Ισραήλ, ακτινογραφεί τις ψυχώσεις της μεσαίας τάξης και μας χαρίζει ένα σαρωτικό μυθιστόρημα.
«Ο Εσκόλ Νεβό είναι ένας συναρπαστικός αφηγητής που δίνει στον αναγνώστη μια ευρεία και σύνθετη εικόνα της ισραηλινής κοινωνίας».
ΑΜΟΣ ΟΖ
«Μια τρομακτική αλληγορία πάνω στους βαθύτερους φόβους μας και το βαρύ τίμημα που πληρώνουμε για τον εγωισμό που μας τυφλώνει. Στο μυθιστόρημα Τρεις όροφοι ο Εσκόλ Νεβό είναι καλύτερος παρά ποτέ... Ασκεί δριμεία κοινωνική κριτική και μας την παρουσιάζει μέσ’ από τη σκληρή απεικόνιση των μεσοαστών. Εδώ δεν υπάρχει συμπόνια, ούτε εγκαρδιότητα, ούτε χάδια. Όμως ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να διαβάσετε το καινούργιο του βιβλίο...»
Yedioth Ahronot
«Υπάρχει μια σπάνια τόλμη σ’ αυτό το μυθιστόρημα, ένα θάρρος που δεν σταματά μπροστά στην προσωπική έκθεση... Σ’ αυτό το βιβλίο ο Εσκόλ Νεβό ασχολείται με τη σκοτεινή πλευρά του Ισραηλινού γονέα, κάθε γονέα... Μέσω της γλυκύτητάς του αυτός ο ικανότατος συγγραφέας επιστρατεύει ένα πλήθος εσωτερικές φωνές που είναι βυθισμένες στη μοναξιά, τη ματαίωση και την ενοχή, φωνές που πρέπει πλέον ν’ ακουστούν παντού».
Haaretz

ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Λένιν
Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι
Μετάφραση: Αλέξης Πάρνης
ISBN: 978-960-03-6214-5
Τιμή: 15,90 €
Ο Μαγιακόφσκι άρχισε να γράφει το μακροσκελές ποίημα «Λένιν» στα τέλη του 1923 και το ολοκλήρωσε το φθινόπωρο του 1924, σε ηλικία μόλις είκοσι τεσσάρων ετών. Τούτη η φοβερή ελεγεία, που κατέχει εξέχουσα θέση μέσα στο όλο έργο του, συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του ποίησης· είναι ένα οικοδόμημα πανύψηλο, στην κορυφή του οποίου ανεμίζει σαν σημαία ο φλογερός «κόκκινος πατριωτισμός» του.
Ο Μαγιακόφσκι, προσηλωμένος στα «αρχέγονα αλλά τρομερά όπλα του στίχου», δηλαδή στο ρυθμό και στη ρίμα που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τη ρωσική παράδοση, εξιστορεί μια περίοδο διακοσίων χρόνων, από την εμφάνιση του καπιταλισμού και του προλεταριάτου ως την επανάσταση του 1917 και την εγκαθίδρυση της σοβιετικής εξουσίας. Η τελευταία έγινε η μούσα του νεαρού ποιητή και την τραγούδησε με το ίδιο πάθος που τραγούδησαν οι μεγάλοι ποιητές τις δικές τους «Βεατρίκες».
Η κοσμογονική εκείνη εποχή που γέννησε αυτό το έργο δεν έχει να επιδείξει άλλο ποιητικό κείμενο που να την εκφράζει τόσο γνήσια κι απόλυτα, που να αποδίδει με τέτοια ένταση το ρίγος της, όπως αυτή η μεγαλόστομη «Λενινιάδα», που εδώ παρουσιάζεται στην πλήρη, μη λογοκριμένη εκδοχή της.
«Τέλειωσα το ποίημα “Β. Ι. Λένιν”. Το χειρόγραφο το διάβασα σε πολλές εργατικές συγκεντρώσεις. Πολύ το ’χα φοβηθεί αυτό το έργο. Γιατί είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσεις στην απλή πολιτική έκθεση. Η συμπεριφορά του εργατικού ακροατηρίου με γέμισε χαρά. Και μου στέριωσε την πίστη ότι το έργο αυτό είναι χρήσιμο».
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ
«Ο Βολόντια συγκλονίστηκε πολύ βαθιά απ’ το θάνατο του Λένιν, που τον αντιμετώπισε σαν θάνατο του πιο κοντινού δικού του. Ο Βολόντια πίστευε στον Λένιν, τον αγαπούσε απ’ τα νεανικά του χρόνια, από τότε που δούλευε στην παρανομία. Αυτός ο θάνατος τον είχε τόσο βαθιά συγκλονίσει, ώστε να μην μπορεί να εκφράσει άμεσα τα συναισθήματά του. Τη μορφή του Λένιν, τις ιδέες του Λένιν, ο Βολόντια τα αναπολούσε στην ποιητική του δουλειά μόνιμα, ως το τέλος της ζωής του. Ακριβώς γιατί στην πάλη για τις ιδέες του Λένιν, για τα φωτεινά ιδανικά του κομουνισμού, έβλεπε ο Βολόντια το νόημα της ζωής του».
ΛΙΟΥΝΤΜΙΛΑ ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΑΓΙΑ
(αδελφή του ποιητή)

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ Ε. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ [ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ]

Οι εγγραφές στο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά "Βουτιές στην τέχνη" ξεκίνησαν


Βουτιές στην τέχνη
Ένα εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά
7-12 ετών με δράση, παιχνίδι, δροσιά και τέχνη.
Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου, τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες παίζουν με τη μουσική, το θέατρο, το χορό και τα εικαστικά δημιουργώντας στο τέλος μια παράσταση με πειρατές, σειρήνες γοργόνες και βέβαια δράκους.
Παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες ξεκινούν καθημερινά τις «βουτιές στην τέχνη» στις δέκα το πρωί και σταματούν στις δύο το μεσημέρι.
Ανάμεσα στις δράσεις ξεκουράζονται με μια βόλτα στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και αργότερα με γεύμα στο αίθριο.
Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στους κλιματιζόμενους και φιλόξενους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης, υπό την επίβλεψη ειδικών παιδαγωγών και καλλιτεχνών. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Μουσική Βιβλιοθήκη και τους θησαυρούς της.
Δευτέρα 19 ως Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, 10:00–14:00
Κόστος: 90 ευρώ ή 140 ευρώ με φαγητό ανά παιδί για όλο το πρόγραμμα
Πληροφορίες και εγγραφές: Από 2 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2017 στον χώρο της Βιβλιοθήκης, τηλεφωνικά στο 210 72 82 553 (Δ - Π 12.30–16.30) και ηλεκτρονικά στο gabriellaspano@hotmail.com

Παρασκευή στις 3
Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
Παρασκευή 19 Μαΐου, 15:00
Συναυλία μαθητών
Εθνικού Ωδείου Χολαργού
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Παρασκευή 19 Μαΐου, 19:30
Ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία
Μαθητική Συναυλία
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Μουσικές των λουλουδιών
Κυριακάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
για παιδιά 3 έως 7 ετών
Μετά τις «Μουσικές της Βροχής» και τις
«Μουσικές του Χιονιού»,
η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται την 'Aνοιξη με τις «Μουσικές των Λουλουδιών»!
Αυτή την Κυριακή 21 Μαΐου
στις 12:00
Το πρόγραμμα αντλεί υλικό από την παραδοσιακή, την κλασική, αλλά και τη σύγχρονη δημιουργία για να δημιουργήσει καλλιτεχνικές δράσεις γεμάτες μουσική, χορό, αφηγήσεις παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από αυτές τις δράσεις, παιδιά και γονείς έρχονται πιο κοντά στην καλλιτεχνική έκφραση αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους να συνεργάζονται, μέσω της τέχνης, με τους άλλους.
Παραγωγή: Ομάδα “Λόγου Παίγνιον”
Σχεδιασμός προγράμματος: Παναγιώτης Τσιρίδης
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό)
12€ (ενιαίο με 1 συνοδό)
15€ (ενιαίο με 2 συνοδούς)
Εισιτήρια-πληροφορίες:
ticketservices.gr 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες


Φιλοξενία εκδηλώσεων
Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
Όλοι οι χώροι προσφέρουν
ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
Πληροφορίες: 210 7282569-775
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους

Εκδόσεις Μίνωας: Ήρθαν για τους λάτρεις του αστυνομικού!

WEBSITE  |  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγαπητέ αναγνώστη,
oι εκδόσεις Μίνωας, τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα της κλασικής σειράς ξένης λογοτεχνίας και θεωρώντας ότι η αστυνομική λογοτεχνία κινείται σε παράλληλους δρόμους με την κλασική, εγκαινιάζουν μια νέα σειρά κλασικών νουάρ μυθιστορημάτων.
Τυπικό whodunnit, κλασικό hardboiled μυθιστόρημα, κατασκοπευτικό, ιστορίες καταδίωξης, μυστηρίου και θρίλερ, αρχέτυπη, μοναχική έρευνα του περιθωριακού ντετέκτιβ: η σειρά Κλασικά Noir προσφέρει μια μεγάλη γκάμα σπουδαίων μυθιστορημάτων μυστηρίου, γραμμένων από τους μετρ του είδους, η οποία ξεδιπλώνει τις πτυχώσεις καθημερινών ανθρώπων ανακαλύπτοντας παράλληλα τα σύνορα της σκοτεινής πλευράς τους.
Με εντυπωσιακό σχεδιασμό εξωφύλλων από την ομάδα της polka dot, οι νέες μεταφράσεις κλασικών noir έρχονται να γοητεύσουν τους αναγνώστες, σκηνογραφώντας το ανάπτυγμα μιας ζοφερής πραγματικότητας.
14,99 €

Ένα ταξίδι στον χρόνο, πίσω στο βικτοριανό Λονδίνο, μέσα από δώδεκα ιστορίες μυστηρίου με πρωταγωνιστές τον διασημότερο ντετέκτιβ όλων των εποχών Σέρλοκ Χολμς και τον αφοσιωμένο βοηθό του δόκτορα Γουάτσον.
 
14,99 €

Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα έργα της Πατρίσια Χάϊσμιθ, τοποθετημένο στη γειτονική Ιταλία, με καταιγιστική δράση και αγωνία αμείωτη ως την τελευταία σελίδα.
11,99 €

Τα 39 Σκαλοπάτια είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά και επιδραστικά μυθιστορήματα «καταδίωξης» όλων των εποχών.
Ένα δυνατό θρίλερ με διαρκώς κλιμακούμενη ένταση, αινιγματική ατμόσφαιρα, μυστήριο και αγωνία, που επηρέασε μεγάλο αριθμό κινηματογραφικών ταινιών και μεταγενέστερων μυθιστορημάτων κατασκοπείας και καταδίωξης.

Η Ψυχική υγεία των παιδιών στην κοινωνία της κρίσης

Η Ψυχική υγεία των παιδιών στην κοινωνία της κρίσης 
Η σημερινή οικονομική κρίση προέβαλε νέα προβλήματα κοινωνικής και μαθησιακής συμπεριφοράς των παιδιών, τα οποία προέρχονται από την βίαιη οικονομική διατάραξη των οικογενειών.
Καλούνται επομένως οι εκπαιδευτικοί σε στενή συνεργασία πάντα με τους γονείς να προλάβουν και να επιλύσουν έγκαιρα τις τυχόν μη αντιστρεπτές βλάβες στον ψυχισμό του παιδιού της προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα γίνει αντιληπτός ο ρόλος του καθένα στην κοινωνία και θα αναπτυχθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιού-οικογένειας-σχολείου. Οι σχέσεις αυτές θα θέσουν τα γερά θεμέλια για την σωματική και πνευματική υγεία των παιδιών. Με την καταγραφή των ψυχοσωματικών αντιδράσεων των παιδιών γίνεται προσπάθεια σε αγαστή συνεργασία μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων για την προσέγγιση της οικογενειακής και σχολικής πραγματικότητας ώστε διά μέσου των αναπαραστάσεων και των συμβολοποιήσεων σε δυναμική πάντα αλληλεπίδραση να επιτευχθεί η ψυχοσωματική ισορροπία των παιδιών.
Η Ψυχική υγεία των παιδιών στην κοινωνία της κρίσης
Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών 

Συγγραφέας: Συλλογικό (σε συνεργασία με την Πολιτιστική Κίνηση Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
Επιστημονική Επιμέλεια: Στέφανος Κούτρας
Isbn:978-960-9692-41-0
Σελίδες: 203
Λιανική Τιμή: 10 ευρώ

Μνήμη θυμάτων Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου


Το e-Pontos φέτος κλείνει 10 χρόνια καθημερινής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης με νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις από τον Ποντιακό χώρο.

Μέρες μνήμης και θύμησης αυτές που διανύουμε για τα δραματικά γεγονότα της περιόδου της Γενοκτονίας.

Παρακολουθήστε όλες τις μαρτυρίες, τις καταγραφές καθώς και τις εκδηλώσεις μνήμης όλων των Ποντιακών φορέων σε όλο τον κόσμο, εδώ... 
10 χρόνια e-Pontos
Ιστορία - Παράδοση - Πολιτισμός

Οι 10 πιο μυστικές πόλεις της Ευρώπης.

ArtTravel

1

Ευρώπη

Οι 10 πιο μυστικές πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε.
Κάντε κλικ
2

Κρήτη

Έτσι μεταμορφώνεται αυτή την εποχή.
3

Νάξος

15 άγνωστα χωριά της.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Θεσσαλονίκη

Τα καλύτερα wine bar της για το πρώτο κρασί του καλοκαιριού.
Κάντε κλικ