Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης (e-learning) για την αλιεία

Η Εναλεία ξεκινάει το πρώτο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης (e-learning) για την αλιεία. Εαν σε ενδιαφέρει επαγγελματικά ο κλάδος, ή είσαι ήδη επαγγελματίας του χώρου, το πρόγραμμα σπουδών σου επιτρέπει να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου με τον δικό σου ρυθμό. 
Η θεωρητική εκπαίδευση του προγράμματος έχει διάρκεια 100 ωρών, ενώ δίνεται η δυνατότητα για πρακτική άσκηση σε αλιευτικό σκάφος με το πέρας της ολοκλήρωσης της φοίτησης.
Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ υπάρχει πολιτική επιστροφής χρημάτων.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 100€/μάθημα ( 5 μαθήματα) και 400€ για το πλήρες πρόγραμμα.
Εκδήλωσε ενδιαφέρον και κράτησε την θέση σου στο:
 http://enaleia.com/register/

MARINE VHF RADIOTELEPHONE Model FM-4721

MARINE VHF RADIOTELEPHONE Model FM-4721
With Class-D DSC Modem and CH70 watch receiver
The FM-4721 is a rugged, reliable 1 W and 25 W radio with built-in DSC functionality built to withstand the harshest conditions that may be encountered at sea. Its compact, waterproof case design allows a simplified installation on steering console, helm or flybridge.
Specifications
GENERAL
RF Output Power 25 W (Hi) or 1 W (Low)
Frequency Range 156.025 to 157.425 MHz (TX), 156.050 to 163.275 MHz (RX)
Mode FM (16K0G3E), DSC (16K0G2B)
DSC (Class D) ITU-R M493-12 EN 301 025
Equipment List
Standard
 TRANSCEIVER UNIT WITH HANGER FM-4721
1 UNIT
 HANDSET HS-4721 WITH 7 M CABLE
1 UNIT
 POWER CABLE
1 PC
 STANDARD INSALLATION MATERIALS AND SPARE PARTS
1 SET
Option
 HANDEST HS-4721
 7 M EXTENTION CABLE FOR HANDSET CT-100
 HANDMIC MH-70F6
 FLUSH-MOUNT BRACKET MMB-84
 BLUETOOTH HEADSET BH-2A
 BLUETOOTH ADAPTER UNIT BU-1
 CHARGE CRADLE FOR BH-2A CD-140
 AC CHARGER FOR CD-140 NC-85
 VOICE SCRAMBLER FVP-42

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SUPERSTAR
10M,11M ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ 60WATT ΣΤΑ SSB.
AM,FM,USB,LSB
Specifications 
Frequency range
28 to 29.7 MHz (10 mtr. Amateur band)
Modes
AM / FM / LSB / USB
Transmission power
FM: 50W
AM: 30W / SSB: up to 60W
Transmission power adjustable
Frequency steps
100 Hz / 1 kHz / 10 kHz / 100 kHz / 1 MHz
Features
CTCSS and DCS encoder / decoder
Frequency shift (REP function) adjustable shelf 100 Hz to 5 MHz
VFO display in frequency mode
FIN (Fine Tune, RX only / TX only / Both)
Adjustable with Clarifier, range ± 1.5 KHz.
6 programmable memory slots
Automatic Squelch (AM / FM) ASQ
Power / Signal Strength / SWR indication
Operating Voltage
Dual Watch
Scan mode
Roger beep
adjustable echo function
PA Function
Multi-color display (7 colors available)
Backlight key
Key lock
Hi Cut (on / off)
Noise Blanker (on / off)
Echo (on / off)
+10 KHz (on / off)
Roger beep (off, 1-5)
Microphone Gain (1-36)
NOG (monitor volume, 1-32)
TOT (Time Out Timer, Off / adjustable up to 600 seconds)
TSR (High SWR Protection, On / Off)
TDC (High Voltage Protection, On / Off)
SCM (Scan Mode, SQ / Time)
Programmable by computer (mini USB on backside)
Reset function
Microphone connector
6-pin
Antenna connection
PL female
Power supply
13.8 V DC
Dimensions W x H x D in mm
about 157 x 48 x 246
Weight
2.1 kg 

Ο μάγος του Οζ

Ο μάγος του ΟζΣυγγραφέας: Λ. Φρανκ Μπάουμ
Απόδοση κειμένου: Μουρίκη Κατερίνα
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ
Ημερομηνία έκδοσης: 22 Μαΐου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 144
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-128-0
Η μικρή Ντόροθι, παρασυρμένη από έναν κυκλώνα, μεταφέρεται μαζί με το σκυλάκι της σε μια χώρα όπου συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα. Ο μόνος τρόπος να επιστρέψει στο σπίτι της είναι να φτάσει στη Σμαραγδένια Πολιτεία και να βρει τον φοβερό Μάγο του Οζ, τον μόνο που έχει τη δύναμη να τη βοηθήσει. Όμως πρέπει να περάσει πολλές δοκιμασίες μέχρι να φτάσει εκεί. Οι παράξενοι φίλοι που τη συνοδεύουν πόσο χρήσιμοι θα της φανούν σε τούτη τη μεγάλη περιπέτεια;
Ένα συναρπαστικό βιβλίο που θα ταξιδέψει τους αναγνώστες στη χαρά, το όνειρο και την πίστη στο θαύμα που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

OPERA CHAOTIQUE MOLLOUDI FORTISSIMO ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News


Σωτηρία για δύο ορφανά αρκουδάκια από το Μαυροβούνιο
Την φροντίδα δύο ορφανών αρκούδων από το Μαυροβούνιο, ηλικίας μόλις 5 μηνών ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Τα δύο αρκουδάκια, ο Μπρούνο και η Μάσα, είναι αδέρφια και βρέθηκαν τον Απρίλιο κοντά στην περιοχή Μπρέστιτσε από την περιβαλλοντική οργάνωση CZIP. Προσωρινά φιλοξενήθηκαν σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, κάτι που έκανε ακόμη πιο αναγκαία την άμεση μεταφορά τους σε άλλο χώρο, όπου την ανατροφή τους θα αναλάμβανε κάποια οργάνωση ώστε να υπάρχει η ελπίδα να επανενταχθούν έπειτα από μερικούς μήνες στο φυσικό τους περιβάλλον.Διαβάστε περισσότερα


Ένας απρόσκλητος επισκέπτης στο Καταφύγιο
Ένα ασυνήθιστο περιστατικό κλήθηκε να διαχειριστεί την Τετάρτη 14 Μαΐου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Κατά τον καθιερωμένο πρωινό έλεγχο του χώρου του Καταφυγίου οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εντόπισαν έναν απρόσμενο επισκέπτη. Απρόσμενος, τόσο γιατί το Καταφύγιο είναι κλειστό για τους επισκέπτες κάθε Τετάρτη, αλλά και γιατί ο επισκέπτης ήταν μία... αρκούδα!
Διαβάστε περισσότερα
Την επόμενη χρονιά η ένταξη του Πάτρικ στο Καταφύγιο
Λίγους ακόμα μήνες υπομονή θα πρέπει να κάνουν ο Πάτρικ και οι τρεις αρκούδες από τη Γεωργία, η Georgia, η Mollie και η Luisa προκειμένου να ενταχθούν στο Καταφύγιο στο Νυμφαίο. Οι τέσσερις νεαρές αρκούδες παραμένουν ακόμα σε χώρο του Κτηνιατρικού Σταθμού και λόγω ηλικίας δεν έχουν μεταφερθεί μαζί με τις υπόλοιπες αρκούδες. Αυτό θα γίνει την Άνοιξη του 2018 οπότε και θα έχουν μεγαλώσει και δυναμώσει αρκετά ώστε να μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά με πιο μεγαλώσωμες αρκούδες.
Ο Ούσκο παίζει με τη μπάλα του
Η φροντίδα του Ούσκο συνεχίζεται κανονικά στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ο νεαρός αρκούδος έχει πλέον συνηθίσει το αμαξίδιο που χρησιμοποιεί καθημερινά ώστε να μπορεί να κινείται. Καθημερινά περνάει αρκετές ώρες σε εξωτερικό χώρο και παίζει με τη μπάλα και άλλα παιχνίδια που έχει ώστε να απασχολείται, ενώ του αρέσει ιδιαίτερα και η πισίνα που έχει κατασκευαστεί προσαρμοσμένη στις ανάγκες του.


Tshirt για μικρούς και μεγάλους
Τώρα που έχει έρθει η ώρα για την παραλία φορέστε το tshirt ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και είστε... έτοιμοι! Κι αν τυχόν δεν έχετε ή χρειάζεστε ένα καινούριο επισκεφθείτε τώρα το eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και θα βρείτε τόσο τα κλασικά σχέδια με το λογότυπο όσο και τα καινούρια... φευγάτα σχέδια με λύκους ή αρκούδα. Σε πολύ ωραία χρώματα για μικρούς αλλά και για μεγάλους.
Δείτε τα tshirt
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ [ΑΝΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ]


Irving, David
Η δίκη της Νυρεμβέργης
Η τελευταία μάχη
ΣΕΛΙΔΕΣ: 510 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 23χ15
ISBN: 960-270-967-7 • 30,00€
«Οι δίκες χρησιμεύουν, τόσο για να διαφωτίζουν, όσο και για να διαστρεβλώνουν την ιστορία. Στα χέρια του έμπειρου ιστορικού, τα αποδεικτικά τους στοιχεία είναι καλός σύμβουλος. Στα χέρια ενός δημαγωγού είναι επικίνδυνο όπλο».  
«Κατά την άποψή μου, είναι αντίθετο στην έννοια του δικαίου το να τιμωρεί κάποιος κάποιον για κάτι που ο ίδιος ακριβώς έχει πράξει» Χρησιμοποιώντας αδημοσίευτα ημερολόγια και έγγραφα των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας -των δικαστών, των δικηγόρων και των ίδιων των κατηγορουμένων... ο David Irving συνέθεσε αυτή την αξιόλογη διήγηση, για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η «Δίκη του Αιώνα». Oι τευτονικοί μύθοι διηγούνται πως, μετά από μια μεγάλη μάχη με τους Μογγόλους στην πεδιάδα του Lechfeld, όπου οι στρατοί δύο διαφορετικών κόσμων συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα τη βίαιη και αιματηρή αλληλοσφαγή τους, τα φαντάσματα των σκοτωμένων μαχητών εξακολουθούσαν να μάχονται στα σύννεφα επί τρεις ακόμη ημέρες. Το ίδιο συνέβη και στη Νυρεμβέργη από το 1945 μέχρι το 1946. Εκεί όπου οι προσόψεις των σπιτιών της μαρτυρικής πόλης, έφεραν τα φρικτά σημάδια των θανάσιμων συγκρούσεων μεταξύ της Γερμανίας και των εχθρών της, τα φαντάσματα συνέχιζαν τις συγκρούσεις για δεκαέξι επιπλέον μήνες. Αλλά ο παραλληλισμός τελειώνει εδώ. Οι στρατιές δεν ήταν ισοδύναμες. Η μία πλευρά αφοπλίστηκε και της απέμειναν λίγοι φίλοι. Ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν διόρισε τον Robert H. Jackson ως επικεφαλής των Αμερικανών κατηγόρων, προκειμένου να στηρίξει στη Νυρεμβέργη τις κατηγορίες εναντίον των Μεγάλων Εγκληματιών Πολέμου του Άξονα. Το καθήκον του ήταν εκ των προτέρων, σαφώς προσδιορισμένο. Ένας αριθμός Γερμανών και Ιταλών ηγετών θα χαρακτηρίζονταν ως εγκληματίες πολέμου, θα παραπέμπονταν σε δίκη και θα τιμωρούνταν ανάλογα. Την εποχή που άρχισε η δίκη, το Νοέμβριο του 1945, πολλά ιδανικά είχαν ήδη προδοθεί. Υπάρχουν ελάχιστα αδικήματα από αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο της Νυρεμβέργης για τα οποία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ένοχη μία ή περισσότερες από τις κατηγορούσες συμμαχικές δυνάμεις. Προκειμένου να συντρίψουν τον Χίτλερ, άμαχος πληθυσμός πυρπολήθηκε και κατακάηκε, δολοφονήθηκε, κακοποιήθηκε, τρομοκρατήθηκε, εκτοπίστηκε και υποδουλώθηκε. Εξαπολύθηκαν επιθετικοί πόλεμοι, ουδέτερες χώρες κατακτήθηκαν με δόλια προσχήματα και απαράγραπτα ανθρώπινα δικαιώματα, προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες, παραβιάστηκαν κατάφωρα. Ο Robert Jakson το γνώριζε και αυτό τον πλήγωνε. Και αυτό κατέστρεψε οριστικά τη ζωή και την καριέρα του.


Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες

Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες 
Με απασχόλησε αρκετό καιρό η σκέψη του τίτλου στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Είχα αποφασίσει για το πρώτο μισό. Θα ήταν αφιερωμένο στην προφορική ιστορία, μια και ένιωθα πως αυτό το βιβλίο θα απεικόνιζε την επιστημονική μου πορεία, που αποτελείται από πολλά καγκέλια-στροφές, με αφήνουν αδιάφορο οι μεγάλες ευθείες.
Με κάνουν να βαριέμαι. Αντίθετα, είναι ακράδαντη η πεποίθησή μου πως η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στα καγκέλια, που προκαλούν ίλιγγο αλλά και ενδιαφέρον για κάτι που μπορεί να μην είναι χειροπιαστό αλλά που μπορεί να εμφανιστεί στην επόμενη στροφή. Το πρώτο μισό, λοιπόν, του τίτλου, ονομάζεται προφορική ιστορία, γιατί αυτή η καινούρια επιστήμη αποτέλεσε μια από τις βασικές μου ανησυχίες. Το δεύτερο μισό είναι αφιερωμένο στις λαϊκές μυθολογίες, ένα είδος προφορικής ιστορίας. Είναι μια οφειλή τον πρωτοπόρο Νικόλαο Πολίτη αλλά και μια πρόταση για απεγκλωβισμό από την ταξινομητική λογική. Αντιμετωπίζεται ο πολιτισμός ως μια ολότητα, όπου οι χρονικές και χωρικές τομές αφορούν μόνο τους ερευνητές και όχι τα πολιτισμικά φαινόμενα. Συμπεριλαμβάνονται κείμενα για τη μνήμη, τον Εμφύλιο, τις σιωπές και τις αποσιωπήσεις, για τα πολιτισμικά τραύματα, την οργάνωση και την κοινωνικοποίηση του χώρου, τις θρησκευτικές πρακτικές, την ομορφιά και τον πόνο στα δημοτικά τραγούδια, τα αινιγματο-ανέκδοτα.
Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες
Σειρά: Λαϊκός Πολιτισμός-Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις. Βιβλίο 5ο
επιμέλεια σειράς:Ευάγγελος Αυδίκος
συγγραφέας:Ευάγγελος Αυδίκος
Isbn: 978-960-579-068-4
Διαστάσεις: 17X24
Σελίδες: 516
Λιανική Τιμή: 22,00 ευρώ

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#628
It's showtime, folks!
Μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της Θεσσαλονίκης! Από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου, το All that Jazz / Η παράσταση αρχίζει (1979) του Μπομπ Φόσι με τον εξαιρετικό Ρόι Σάιντερ στον ρόλο του σκηνοθέτη Τζο Γκίντεον, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην πρώτη ανοιχτή προβολή του καλοκαιριού, στην πρώτη προβλήτα του Λιμανιού, εκεί όπου πέρυσι συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.500 θεατές για να παρακολουθήσουν το νουάρ Chinatown. Το All that Jazz θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στο πλακόστρωτο του Λιμανιού, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο. 
 
  Δείτε στο Σινεμά με Θέα (6-13 Ιουλίου 2017)
Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ
Στεφανί ντι Τζουστό
Γαλλία - Βέλγιο - Τσεχία
2016
 
Η ΜΟΔΙΣΤΡΑ

Τζόσλιν Μούρχαουζ
Αυστραλία
2015
 
ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

Ντέιβιντ Μακένζι
ΗΠΑ
2016
 
 
 
Προβολή της ταινίας Το αλάτι της γης - Stereosis 99 Hours on View
Ένα μαγευτικό ταξίδι με οδηγούς τη φύση και τον άνθρωπο μέσα από τις εικόνες του κορυφαίου βραζιλιάνου φωτογράφου Σεμπαστιάου Σαλγάδου, αλλά και μια περιήγηση στη ζωή του ίδιου: το ντοκιμαντέρ Το αλάτι της γης που υπογράφουν ο σπουδαίος σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς και ο Ζουλιάνου Χιμπέιρου Σαλγάδου, γιος του διάσημου φωτογράφου, είναι η φετινή πρόταση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την υπαίθρια φωτογραφική έκθεση «Stereosis 99 hours on View» που διοργανώνει το φωτογραφικό κέντρο Stereosis.
 
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον επανασχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας του Φεστιβάλ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) για τον επανασχεδιασμό της οπτικής του ταυτότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν το portfolio τους και δείγματα από τρία ανάλογα έργα που έχουν υλοποιήσει. Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.filmfestival.gr.
 
58ο ΦΚΘ: Ελληνικές ταινίες - έναρξη καταθέσεων
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η κατάθεση ελληνικών ταινιών για το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017. Στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.filmfestival.gr είναι διαθέσιμος ο κανονισμός διεξαγωγής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, καθώς και η αίτηση συμμετοχής ελληνικών ταινιών με προθεσμία υποβολής την Δευτέρα 11η Σεπτεμβρίου 2017.
 
Η προσφορά του καλοκαιριού!
Η καλοκαιρινή προσφορά είναι η έκδοση Magnum in Motion: Photographers and the moving image. Αγγλόφωνη αφιερωματική έκδοση σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, επικεντρωμένη στη σχέση του θρυλικού φωτογραφικού πρακτορείου Magnum με τον κινηματογράφο. Περιλαμβάνει κείμενα φωτογράφων που έχουν συνεργαστεί με το Magnum, ταινίες που έχουν γυριστεί με θέμα την ιστορία του πρακτορείου και DVD με φωτογραφικό υλικό. Τιμή προσφοράς: 3,00€