Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η πρόταση της εβδομάδας! Shadow Polmar UHF 3W - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Η πρόταση της εβδομάδας!
Shadow Polmar UHF 3W

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ PMR 446. 16ch 8+8 ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.
ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
* MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΣΧΥΗ ΜΕΧΡΙ 2 WATT ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ( OFSET,TONE ENCODER /DECODER /WIDE,NARROW)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ. 
Ultra-small size design Easy to use
Monitor function
3,7V/1200mAh Li-ion battery
PC functions manageable:
- 50 CTCSS and 83 DCS codes
- Squelch treshold level
- TOT (Time-Out-Timer) function
- BCL (busy channel lock) function
Power Save function 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΒΑΣΗΣ, ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ / ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

Ο πρίγκιπας του πλανήτη Βίκτωρ - Συλλογή πολύχρωμες ομπρέλες Νο 6

Ο πρίγκιπας του πλανήτη Βίκτωρ - Συλλογή πολύχρωμες ομπρέλες Νο 6
Συγγραφέας: Βεατρίκη Σαίας Μαγρίζου
Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου
Σειρά: Πολύχρωμες ομπρέλες
Ημερομηνία έκδοσης: 25 Οκτώβριου 2011
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 80
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-6864-83-4
Οι τρεις σοφοί του σύμπαντος αποφασίζουν να στείλουν τον πρίγκιπα του πλανήτη Βίκτωρ στη Γη, όπου θα ζήσει διάφορες περιπέτειες και θα αποκτήσει εμπειρίες, ώστε όταν γυρίσει στον πλανήτη του να γίνει ένας δίκαιος και καλός βασιλιάς. Πρόκειται για ένα «ταξίδι» στη ζωή, που για άλλους κρατάει πολύ και για άλλους λιγότερο. Ζούμε, ονειρευόμαστε, αγαπάμε, δημιουργούμε, μαθαίνουμε, κι όταν έρθει η στιγμή γυρνάμε στον πλανήτη μας, όπου γινόμαστε βασιλιάδες. Κάθε φωτεινό αστέρι στον ουρανό είναι κι ένας πρίγκιπας που έζησε στη Γη. Ένα παιδικό βιβλίο που με επιδέξιο τρόπο τολμά να αγγίξει ένα ευαίσθητο θέμα.

Τα νέα του Πολυχώρου





ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ STAR WARS
Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ
Διαγωνισμός σκίτσου, προβολές επεισοδίων, εικαστικό εργαστήριο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, συζητήσεις
Για μικρούς και μεγάλους φαν
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα του «Πολέμου των Άστρων» μεέναν μαραθώνιο δράσεων. Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 επισκεφτείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ξεφυλλίστε βιβλία της σειράς Star Wars, λάβετε μέρος σε θεματικούς διαγωνισμούς και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, συζητήστε και παρακολουθήστε τις ομιλίες των ειδικών. Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας την επική σάγκα που άλλαξε για πάντα την ιστορία της επιστημονικής φαντασίας! Για σουβενίρ έχουμε για όλους ένα δώρο-έκπληξη, ειδική προσφορά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και του Cap Cap!
• 10 π.μ.-2 μ.μ.: Διαγωνισμός σκίτσου, σχεδίου και εικαστικής δημιουργίας
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές και απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ή άλλων Σχολών Γραφιστικής και Σχεδίου. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν ζωντανά έργα εμπνευσμένα από τον επικό κόσμο του Πολέμου των Άστρων!
Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από την γκαλερίστα Έλλη Κανάτα, τη γραφίστριαΡηνέττα Κοσκινίδου και τον εικαστικό-δημιουργό κόμικ Φώτη Πεχλιβανίδη, θα επιλέξει τους τρεις νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν βιβλία της επιλογής τους από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Αναλυτικότερα:
1ο Βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 150,00€
2ο Βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00€
3ο Βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00€
Τα έργα των διαγωνιζόμενων που θα διακριθούν θα δημοσιευτούν στην εφημερίδαAthens Voice και θα χρησιμοποιηθούν σε προωθητικό υλικό των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τη σειρά βιβλίων Star Wars. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν.
• 3 μ.μ.-4:30 μ.μ.: Προβολή επεισοδίων της σειράς κινουμένων σχεδίων «Ο Πόλεμος των άστρων: Οι επαναστάτες»
Οι μικροί φίλοι του Star Wars θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικά επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο Ο Πόλεμος των Άστρων: Οι Επαναστάτες, που προβάλλονται από το Disney XD. Η σειρά διαδραματίζεται μεταξύ των επεισοδίων III και IV του Πολέμου των Άστρων και ακολουθεί μια μικρή ομάδα επαναστατών, οι οποίοι συμμαχούν ενάντια στη σκοτεινή πλευρά. Ο Έζρα, η Σαμπίν, ο Ζεμπ και ο Τσόπερ αντιμετωπίζουν απειλητικούς νέους κακούς, ρίχνονται σε φοβερές περιπέτειες και επαναστατούν κατά της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 50

• 5 μ.μ.-6 μ.μ.: Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών
Η εικαστικός Όλγα Ευαγγελίδου βοηθά τους μικρούς μας φίλους να κατασκευάσουν με απλά υλικά τον υπέροχο κόσμο ενός γαλαξία που βρίσκεται πολύ πολύ μακριά... Με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και πλαστελίνη δημιουργούμε πλανήτες με περίεργα ονόματα, δορυφόρους, κομήτες, ρομπότ και φαντασμαγορικές στολές, φωτόσπαθα ή ίσως απλούς ιπτάμενους δίσκους για τις μετακινήσεις μας!
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20
• 6 μ.μ.-7:30 μ.μ.: Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής για παιδιά από 7 ετών
Ο Χρήστος Γιαννόπουλος, το «ξωτικό» του Cap Cap, υποδέχεται τα παιδιά στο πιο διασκεδαστικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν καραμελένια φωτόσπαθα, διαγαλαξιακούς ήρωες από ζάχαρη και διαστημόπλοια από γλάσο, διακοσμώντας όλοι μαζί την πιο επική τούρτα όλων των εποχών! Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις γνώσεις τους με ένα απίθανο κουίζ γνώσεων.
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20

• 8 μ.μ.-10 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων
Η ολοήμερη γιορτή κλείνει με μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το φαινόμενο Star Wars: Πώς μια σειρά ταινιών κατάφερε να καταστήσει την υποκουλτούρα της επιστημονικής φαντασίας mainstream; Τι είναι αυτό που κάνει τα Star Wars τόσο δημοφιλή; Πώς ο George Lucas άλλαξε τον ρου της ιστορίας της έβδομης τέχνης;
Ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης και η δημοσιογράφος –και εκπαιδευόμενη ιππότης Τζεντάι– Αναστασία Καμβύση συζητούν με το κοινό αναζητώντας τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις και σε πολλές ακόμα.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και τον τίτλο της δράσης στην οποία θέλετε να λάβετε μέρος στην ηλεκτρονική διεύθυνση:polychoros@metaixmio.gr. Στις παιδικές εκδηλώσεις θα πρέπει να συμπεριληφθεί επίσης το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, ενώ όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό σκίτσου, σχεδίου και εικαστικής δημιουργίας, παρακαλούνται να δηλώσουν και το εκπαιδευτικό ίδρυμα από το οποίο προέρχονται.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τη μαμά μου αγαπώ, Τον μπαμπά μου αγαπώ
Σάββατο 7 Μαΐου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά 3-6 ετών και τους γονείς τους
Υπάρχει μια λέξη που φωνάζω πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Άλλοτε τρυφερά, άλλοτε δυνατά, άλλοτε στεναχωρημένα και άλλοτε με μπόλικο ενθουσιασμό. Σαν στα μάτια με κοιτά, όλη η γη χαμογελά. Η μαμά μου είναι ξεχωριστή όσο κι εγώ. Και ξέρετε κάτι; Τη μαμά μου αγαπώ από δω μέχρι τον… ουρανό! Το χέρι μου σαν βάλω μες στο δικό της, είμαι εγώ ο θησαυρός της.
Μα, μη νομίσετε πως τον μπαμπά μου παραμελώ! Να σας πω ένα μυστικό; Και τον μπαμπά μου αγαπώ! Μες στη ζεστή του αγκαλιά κλείνουν τα βλέφαρα βαριά. Νίντζα, κουνγκ φου και βρυχηθμοί, ήρωες γινόμαστε σούπερ δυνατοί!
Με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας, σας περιμένουμε σε μια δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού με τη θεατροπαιδαγωγό Δήμητρα Νικολοπούλου, με χρήση κούκλας, με θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές εκφράσεις εμπνευσμένη από τα βιβλία των Τζοάνα Γουόλς και Τζούντι Άμποτ, τα οποία περιγράφουν μέσα από χιουμοριστικά στιχάκια και τρυφερή εικονογράφηση τη μαγική σχέση μεταξύ γονιού και παιδιού.
Είσοδος ελεύθερη

Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo σε συνεργασία με το STEM Education (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών)
Για παιδιά από 8 ετών
Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 6:30-7:30 μ.μ.
Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.
Μαθαίνουν πώς μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving). Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες 2-3 μελών και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή:
• μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να υλοποιούν projects,
• ακολουθούν οδηγίες κατασκευής 2D σχεδίων για την κατασκευή ενός 3D μοντέλου,
• κατανοούν βιωματικά βασικές έννοιες της Φυσικής, χρησιμοποιώντας άξονες, γρανάζια, τροχαλίες κ.λπ.,
• μαθαίνουν να προγραμματίζουν αλγοριθμικά, με μια γραφική γλώσσα προγραμματισμού, η οποία καθιστά προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά (από 7 ετών),
• αποκτούν και αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας καθώς και οργανωτικές δεξιότητες.
Το εργαστήρι διαρκεί 60 λεπτά και μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 παιδιά.
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί


Εργαστήρι Μυθολογίας με αφορμή τα Μυθολογικά Παραμύθια
Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών
Ιστορίες για τέρατα και Αμαζόνες, για Σφίγγες και Μινώταυρους ζωντανεύουν μέσα από τις πιο διαφορετικές αφηγήσεις και τα πιο πρωτότυπα παιχνίδια. Οι αγαπημένοι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας μας συστήνονται ξανά μέσα από τα Μυθολογικά Παραμύθια και εμείς δεν έχουμε παρά να διασκεδάσουμε μαζί τους παίζοντας! Ελάτε να τους γνωρίσετε, να παίξετε και ποιος ξέρει...; Ίσως και να κρύβουν κάποιο μυστικό που μόνο εσείς θα ανακαλύψετε!
Το εργαστήρι εμψυχώνει η Γεωργία Σουβατζή.
Είσοδος ελεύθερη
Στις εκδηλώσεις και στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μήνυμα στοpolychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του εργαστηρίου και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Νέα Έκδοση - Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗΣ ΝΤΕ ΤΟΚΒΙΛ

 
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Απρίλιος 2016
 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗΣ ΝΤΕ ΤΟΚΒΙΛ
Ναυσικά Παπανικολάτου
Ο Αλέξης ντε Τοκβίλ υπήρξε ο πιο βαθυστόχαστος εκπρόσωπος του πολιτικού φιλελευθερισμού στην ηπειρωτική Ευρώπη το πρώτο μισό του 19oυ αιώνα. Το έργο του παρουσιάζει τη δημοκρατία ως δημοκρατική πολιτεία που αναγνωρίζει δικαιώματα και καθορίζει υποχρεώσεις του ατόμου, καθώς και ως ατελέστατη διαδικασία διεκδίκησης των δικαιωμάτων της ελευθερίας και της ισότητας. Πρόκειται για ένα δίπτυχο που διαμορφώνει σε ποιο βαθμό οι δημοκρατικοί λαοί θα είναι πραγματικά ελεύθεροι ή θα είναι υποταγμένοι στις συνέπειες της ισότητας των συνθηκών, δηλαδή τον ατομικισμό, το πάθος για την ευζωία και τη διαμόρφωση ενός κράτους κηδεμόνα. Όπως ανακαλύπτει στη συγκριτική μελέτη του μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, οι δημοκρατίες είναι δεσποτικές όταν η καθιέρωση της λαϊκής κυριαρχίας περιορίζεται στη βούλησή μιας «παντοδύναμης» εξουσίας ή είναι φιλελεύθερες όταν εκφράζονται μέσα από ελεύθερους θεσμούς που συνδράμουν στη διασφάλιση της ατομικής ελευθερίας και του κοινού καλού. Γι’ αυτό πιστεύει ότι η διαχείριση των συνεπειών της ισότητας των συνθηκών στις δημοκρατικές κοινωνίες εξαρτάται από την αλληλεξάρτηση μεταξύ της ελευθερίας και της ισότητας, των πολιτικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών. Ο καθοριστικός παράγοντας στη διαδικασία εγκαθίδρυσης της δημοκρατικής πολιτείας, όπως θα επιβεβαιώσει μελετώντας το αμερικανικό παράδειγμα, δεν είναι τόσο οι θεσμοί και οι νόμοι αλλά τα ήθη, οι αρχές και οι πεποιθήσεις του λαού, με άλλα λόγια, η πεπαίδευση ενός λαού στην άσκηση της ελευθερίας της ισότητας. Όπως αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου, ο Τοκβίλ κρίνει ενώ περιγράφει την πρόοδο της δημοκρατίας, γι’ αυτό το έργο του είναι σύνθετο στον βαθμό που περιέχει ανάμικτα μηνύματα, μια απειλητική προειδοποίηση και μια ελπιδοφόρα συμβουλή. Μέσα από την ανάγνωση του έργου του σημαντικού αυτού στοχαστή η συγγραφέας προσεγγίζει ένα από τα βασικά προβλήματα των νεότερων χρόνων, τη σχέση ανάμεσα στην πολιτεία, το κράτος δικαίου και τη σύγχρονη δημοκρατία. Η Ναυσικά Παπανικολάτου πήρε Β.Α. από το πανεπιστήμιο Carleton (Ottawa, 1977), M.A. στις πολιτικές επιστήμες από το πανεπιστήμιο της Ottawa (1980), Diplome d’ Etudes Approfondies από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (Παρίσι, 1983) και διδακτορικό από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1998). Εργάζεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και γράφει μελέτες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων στις σύγχρονες δημοκρατίες. ISBN: 9789604586462
Τιμή: 18,00 €
Σελίδες: 440
Περισσότερα...

ΘΗΛΥΚΆ ΠΟΤΆΜΙΑ


ΘΗΛΥΚΆ ΠΟΤΆΜΙΑ
Λένε πως δεν υπάρχουν θηλυκά ποτάμια, εκτός από μία και μοναδική εξαίρεση. Την όμορφη Νέδα, θηλυκό ποταμό, που χωρίζει την Μεσσηνία και την Ηλεία, η οποία πήρε τις χάρες και το όνομα της μυθικής νύμφης, που ερωτεύτηκε τον αιώνιο κατακτητή Δία.
Δίπλα μας όμως υπήρχαν πάντα και υπάρχουν ακόμα αληθινά θηλυκά ποτάμια. Οι ανώνυμες γυναίκες του κόσμου, οι πηγές της ζωής που δεν χάνονται στην απέραντη θάλασσα, αλλά ανατροφοδοτούν την αέναη κίνησή της.
Εκείνες, με τις άσπρες και μαύρες ζωές τους, που δίνουν του λουλουδιού τους τον σπόρο. Που έμαθαν να ομορφαίνουν τη φτώχεια και τον πόνο.
Που πρόδωσαν ή προδόθηκαν, χωρίς να απομείνουν άνυδρα πηγάδια.
Που η μοσκοβολιά του κόρφου τους ποτίζει τη μνήμη.
Σ’ αυτά τα θηλυκά ποτάμια είναι αφιερωμένο το βιβλίο.
Οι ηρωίδες του βιβλίου, χωρίς να το επιζητούν, γίνονται στη διαδρομή του βίου τους γνήσια θηλυκά ποτάμια. Από άφωνα πρόσωπα της Ιστορίας προσπαθούν να αποκτήσουν αυτοσυνειδησία.
Σε κάθε σελίδα κρύβεται, όχι μόνο η ζωή της Παρέσσας Ασλανίδου,της Θάλειας Τριανταφύλλου, της Μαργαρίτας Δρακάκη και των οικογενειών τους, αλλά πολύ περισσό-τερα: Οι μνήμες, οι δρόμοι της Ιστορίας, η τοιχογραφία του εικοστού αιώνα από τον Πόντο μέχρι το Παγκράτι, την Σπάρτη, την Θεσσαλονίκη και την Μόσχα.
Τα πάθη, οι έρωτες, οι προδοσίες, οι χαρές, οι πίκρες. Η προσφυγιά, η αγάπη, η συμπόνια, η δυστυχία. Όλη η ζωή και η τραγική μοίρα του ανθρώπου, όπου γης, μέσα από λίγους κόκκους ζωής.
Θηλυκά Ποτάμια
Μυθιστόρημα
συγγραφέας:Βασίλης Θ.Αμανατίδης
Isbn: 978-960-579-053-0
Σελίδες:376
Λιανική Τιμή: 16,96 ευρώ

Τα καλύτερα της εβδομάδας που πέρασε

ArtTravel

1
2

Πάσχα

8 ελληνικά νησιά για τη Λαμπτή.
3

Γαλλία

Τα ομορφότερα χωριά της.
4
Τα καλύτερα στέκια της.
EDITOR'S PICK

Ανεβάστε και εσείς τη φωτo σας στο instagram με το hashtag #arttravelgr.

Το βίντεο που θα σας κάνει να κλείσετε εισιτήρια για Ρώμη.

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 02 ΜΑΙΟΥ 2016 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 220
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 01-05-16/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ 1007 ΣΤΗ ΣΙΔΡΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
1003 ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΙΣ 02/12 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 03 ΜΑΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΒΡΟΧΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΜΕΧΡΙ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΒΡΟΧΗ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.50
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 H 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 H 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΠΙΘΑΝΩΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 220 - ΔΕΥΤΕΡΑ 02 ΜΑΙΟΥ 2016/0330 UTC
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 01-05-16/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ 1007 ΣΤΗ ΣΙΔΡΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
1003 ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΙΣ 02/12 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΑΠΟ 02/04 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 02/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΑΠΟ 02/10 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 02/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 02-05-2016 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 02-05-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ.
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 18 ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ 4-6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ 4-6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ 4-6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ 4-5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 03-05-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 01-05-2016/1200 C
Α.Α. 15/2016 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ (01-05-2016) ΚΑΙ ΑΠΟ
ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. 

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ: 
A. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ (01-05-2016) 

ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ Η ΚΕΡΚΥΡΑ) ΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ.
Β. ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (02-05-2016): 
1. ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
2. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ.
3. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ
Η ΕΥΒΟΙΑ.
Γ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (03-05-2016): 
1. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΙ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ:
1. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ).
2. ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ. ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
3. ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝNΗΣΟΣ TO
ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
Δ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ
ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (05-05-2016) ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr. 

Είμαι άντρας Αυλωνίτης,Φωτόπουλος,Τ Χάρμας

Αγώνας δρόμου για να κλείσει η αξιολόγηση - in.gr

Στην κόψη του ξυραφιού
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές ώστε να επιτευχθεί η άρση του αδιεξόδου και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Για το σκοπό η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, ενώ οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τις εξελίξεις στη χώρα.   
Αγώνας δρόμου για να κλείσει η αξιολόγηση
Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
Κυρ.Μητσοτάκης: «Καλή Ανάσταση στην Ελλάδα μας»
Έτοιμο να εκραγεί το Ιράκ μετά την εισβολή σιιτών στο κοινοβούλιο
Ιταλία: Αγνοούνται 84 πρόσφυγες κοντά στις λιβυκές ακτές
«Μπαρούτι» έξω από το συνέδριο του γερμανικού AfD, μπαράζ προσαγωγών
Οι βασικοί άξονες της συμφωνίας για την προστασία των «κόκκινων δανείων»
Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα δεν μπορούν να ψηφιστούν προληπτικά μέτρα
Κομισιόν: Προσπάθειες για συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Ιουλίου
[Alt-Text][Alt-Text]
Κουνάβι έκοψε το ρεύμα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων
H Κένυα στέλνει στην πυρά 100 τόνους ελεφαντόδοντου
Ολοκαίνουργιο διαστημικό τηλεσκόπιο διαλύθηκε σε τροχιά
Ήθη και έθιμα του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα
Πάσχα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, η νύχτα των αερόστατων
Έξι ταινίες που άντλησαν έμπνευση από τον Ιησού
Ξανά στην κορυφή η Ατλέτικο, νίκησε δύσκολα η Ρεάλ Μαδρίτης
O Ολυμπιακός συνέτριψε την Σπαντάου και βλέπει πρωτιά
Νίκη της Άρσεναλ, διχασμός για Βενγκέρ, τρίποντο παραμονής η Νιούκαστλ
Μαρίνα Γιώτη: Η «Κοκκινοσκουφίτσα».... αλλιώς
Ο Λεωνίδας Καβάκος ως σολίστ και μαέστρος στο Μέγαρο
Ο Οδοντωτός των Καλαβρύτων γιορτάζει 120 χρόνια καθημερινών διαδρομών
Τρόμος και δολοπλοκία κατακλύζουν την μικρή οθόνη το Μάιο
Φοίβος Δεληβοριάς: Δεν χωρίζω τους ανθρώπους σε «φιλελέδες» και «κουμούνια»
«Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως»: Παπαδημητρίου-Δάρρα στο Παλλάς
Ο Θ.Τσαλταμπάσης και η Μ.Καλογήρου στο in.gr για το «Ring»
Planet of Zeus: H ζωή στον «Πλανήτη Δία» έχει έντονη κινητικότητα
Οι καλύτερες διαδρομές στην Αθήνα για... ορθοπεταλιές
Arch Points: Τριήμερο αρχιτεκτονικής «διαφυγής» με ξεναγήσεις στην Αθήνα
Athens Fringe Live 2016: Η Αθήνα μάς ανήκει!
Oι Θεατρικοί Βηματισμοί στην Καλαμάτα
Οι ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρες Μ.Πέμπτη και Κυριακή του Πάσχα
Volvo θα επεκτείνει -και- στη Βρετανία το «πείραμα» αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες
GP Ρωσίας 2016: Pole position για τον N.Rosbergάτυχος και πάλι ο L. Hamilton
VW Golf GTI Clubsport S 2016: Το χρονικό μιας πανίσχυρης άφιξηS
Ευρυτανία: «Γεια σας, ψηλά βουνά!»
Καστοριά, ο δράκος και το σπήλαιο
Μυστράς, ο λαμπρός προμαχώνας του Βυζαντίου
Το ζακυνθινό Πάσχα, ο Εσταυρωμένος και η Mater Dolorosa
Πάσχα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, η νύχτα των αεροστάτων
Η «Παιδική Πασχαλιά» της Σκιάθου
Το μυστικό για τέλειες μπούκλες χωρίς συσκευή
Πώς θα φορέσετε σωστά τις culottes της άνοιξης
Κristen Stewart και Blake Lively οι νέεςμούσες του Woody Allen
Γιατί δεν πρέπει να φοράμε σουτιέν
Μόνιμα τατουάζ με μελάνι που σβήνεται
Οι πιο stylish στιγμές της Βασίλισσας Ελισάβετ
Νέα στοιχεία για τον τοξικό μηχανισμό τηςνόσου Πάρκινσον
Πιο ευάλωτοι σε ψυχωσικές διαταραχές οιπρόσφυγες
Ηλικιωμένοι: Η μείωση των συντάξεωναυξάνει τη θνησιμότητα
Πώς να βάψετε πασχαλινά αυγά χωρίς να σπάσουν
Αυτά είναι τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο
Deco: Παιδικά δωμάτια με κίτρινες πινελιές
15 πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να μάθει στα παιδιά του
Φεστιβάλ για τη Γιορτή της Μητέρας με ελεύθερη είσοδο, 8/5 στην Τεχνόπολη
Τι πρέπει να κάνετε εάν το Facebook σας προκαλεί ζήλια
Πώς θα προστατευτείτε από τα παραπλανητικά Download button
Όλα όσα δεν κατανοήσατε αμέσως για τα «αδιάβροχα» smartphone
Τι δουλειά έχουν τα πασχαλιάτικα αυγά στα προγράμματα υπολογιστών;
Τι να κάνετε εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε iPhone/iPad μετά το iOS 9.3
Έξι συμβουλές για να αποφύγετε τη μόλυνση από μυστήρια SMS και MMS
Είναι επάγγελμα το gaming στην Ελλάδα;
Κρίνοντας από τα μέρη του, τo iPhone SE είναι ένα 6S φθηνότερο κατά € 300
Βίντεο: Η σύγκρουση του αυτόνομου αυτοκινήτου της Google με λεωφορείο
Πώς θα καταγράφεται η πραγματικότητα γύρω σας, κατά Facebook
Βίντεο: Τι θα συμβεί εάν σας χτυπήσει ένα ουρανοκατέβατο... drone;
Στα άδυτα του πλέον κακόφημου εργοστασίου iPhone στην Κίνα
App για την προστασία της όρασης από τα tablet, από τη Samsung
Άνδρας βρέθηκε νεκρός στα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια
Αποζημίωση 300ΜΒ ή 60' ομιλίας από την Εγγύηση Δικτύου Vodafone
Hullsquared: Χαμηλές πτήσεις!
Wim Van Der Valk - Continental 30: Η εξέλιξη του είδους