Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2018 Ι

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2018 Ι
Εδώ είμαστε!
Καλοκαίρι 2018, και σε λίγες μέρες η εκδήλωση του καλοκαιριού, η εκδήλωση που για δέκατη όγδοη χρονιά  έρχεται και πάλι να δώσει ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ στα παιδιά που πάσχουν από Καρκίνο.
Και όπως καταλάβατε, μιλάμε για την ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΜΟ, τη «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ» που διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στα Νέα Μουδανιά, και που είναι γνωστή σε ΟΛΗ την Ελλάδα! 
Θα υπενθυμίσω την… «ιδιαιτερότητα» αυτής της συναυλίας.
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ», και γίνεται για ΙΕΡΟ, για ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ σκοπό, άσχετα αν σήμερα η «ανθρωπιά» είναι κάτι άγνωστο για πολλούς.
Τα παιδιά, παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Και πιστέψτε με, βάζουν τα γυαλιά στους «επαγγελματίες», στις «φίρμες» γιατί δίνουν «ψυχή», δίνουν ΑΓΑΠΗ.
Δεν λογαριάζουν την όποια κούραση από τις εξαντλητικές πρόβες(απ’ όπου είναι οι φωτογραφίες, κάποια αποσπάσματα ) , γιατί ΞΕΡΟΥΝ πως έχουν να δώσουν ΕΛΠΙΔΑ, έχουν να δώσουν ΣΤΟΡΓΗ, έχουν να δώσουν ΖΩΗ!
Το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο των Μουδανιών, το φως την ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΣΤΟΡΓΗΣ θα φωτίσει ΟΛΟΥΣ.
Για αυτό το βράδυ ετοιμάζονται τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ πυρετωδώς, για να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά των συλλόγων Ελπίδα και Στοργή, για να στείλουν με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα πως ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί….
Βρέθηκα στις πρόβες τους, και διαπίστωσα πως και για φέτος ετοιμάζουν κάτι πολύ καλό που θα ικανοποιήσει και τους πιο … «απαιτητικούς».
Τελικά, ο Ζαφείρης Φωτιάδης, και ΟΛΟΙ οι Δάσκαλοι 
της ΣΥΝΘΕΣΗΣ κάνουν πολύ καλή δουλειά, και για δέκατη όγδοη χρονιά, οι μαθητές τους μας επιφυλάσσουν ακόμα ένα ξεχωριστό Μουσικοχορευτικό ταξίδι.

Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.

Βασίλης Τσούγκαρης

Κράνος Διασωστών – Δασοπυροσβεστών TYTAN HOT 101.03

Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
* Η κατασκευή του κράνους παρέχει maximun προστασία
στο κεφάλι του χρήστη.
* Καινοτόμα κατασκευή του κέλυφους του κράνους από πολυαμίδιο ΡΑ 6.6 ενισχυμένο με υαλονήματα.
* Υψηλή ανθεκτικότητα και αντοχή σε χτυπήματα και διάτρηση.
* Χαρακτηριστικά υψηλής προστασίας σε ανάγκη απορρόφησης ενέργειας.
* Ιδανικό για εργασία και σε υψηλές αλλά και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
* Άνετο και εύκολο στη χρήση.
* Ελαφρύ. με βάρος μόλις 700 gr.
* Σε διάφορα χρώματα.
Διατίθεται με τον παρακάτω εξοπλισμό:
* Προστατευτική Προσωπίδα
* Εσωτερικό από μαλακό φυσικό δέρμα.
* Εσωτερικό ένθετο για απορρόφηση ενέργειας.
* Σύστημα ρύθμισης για περίμετρο κεφαλής από 50 ως 66cm
* Σύστημα ρύθμισης ύψους εφαρμογής του κράνους στην κεφαλή.
* Σύστημα αερισμού
* Υποσιάγωνο συγκράτησης 3ων σημείων εύκολης αποδέσμευσης.
* Προστατευτικό λαιμού.
* Ανακλαστικά ένθετα στο κέλυφος.
* Αντάπτορες πολλαπλών χρήσεων για προσαρμογή αναπνευστικής μάσκας και φακού.
Επιπλέον αξεσουάρ που μπορεί να δεχτεί:
* Μάσκα προστασίας ματιών.
* Προστατευτικά ακοής.
* Αντάπτορα φακών για προσαρμογή φακού PELI® και Streamlight®
Προδιαγραφές
Είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των παρακάτω Ευρωπαϊκών Οδηγιών:
EN 12492:2012 Ορειβατικά κράνη
EN 397:1995 Βιομηχανικά Κράνη (Απορρόφηση Ενέργειας, Αντοχή σε χτυπήματα, Αντοχή σε φλόγα, Αντοχή σε μεγάλες πιέσεις)
EN 443:1997 Πυροσβεστικά Κράνη (Αντοχή σε Υψηλές θερμοκρασίες και Φλόγα)
EN 443:2008 Πυροσβεστικά Κράνη σε κτίρια (αντοχή σε υγρά χημικά)
Πιστοποίηση:
Evaluation Certificate EC type no. EC/S/1938/2012
Προτεινόμενη Χρήση
Το κράνος TYTAN HOT 101.03 είναι σχεδιασμένο για Δασοπυροσβέστες και Διασώστες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις σε όλα τα περιβάλλοντα και σε διασώσεις ή δασικές πυρκαγιές αλλά και για βιομηχανικούς κινδύνους.

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

AUTO EPIRB SMARTFIND E5
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo Συνεχίζοντας την παράδοση πολλών δεκαετιών η McMurdo φέρνει την επόμενη γενιά στη τεχνολογία των EPIRB με το McMurdo Smartfind Ε5. Ο νέος αυτός ραδιόφαρος ένδειξης θέσης κινδύνου, πληροί τις τελευταίες απαιτήσεις του SOLAS και ικανοποιεί τόσο τα εμπορικά πλοία όσο και τα σκάφη αναψυχής. Η έκδοση με τη βάση αυτόματης ενεργοποίησης, ενεργοποιείται από μόνη της και πλέει ελεύθερα (float free) όταν βυθίζεται στη θάλασσα σε βάθος από 2 – 4 μέτρα.
To McMurdo Smartfind Ε5 λειτουργεί στα 406 MHz, και εκπέμπει στο παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα ασφάλειας και διάσωσης COSPAS-SARSAT.
Συχνότητα εκπομπής 406 406.028 MHz ±1 kHz
Ισχύς εκπομπής 5 W
Διαμόρφωση Φάσης (16K0GID)
Συχνότητα εκπομπής 121,5 121.5 MHz ±3.5 kHz
Τύπος μπαταρίας Lithium manganese dioxide
Τύπος Strobe light 2 LED υψηλής έντασης
Ισχύς φωτισμού Τουλάχιστον 0.75 cd
Συχνότητα αναλαμπής 23 αναλαμπές/λεπτό
Χρόνος λειτουργίας Τουλάχιστον 48 ώρες
Χρόνος ζωής μπαταρίας 5 χρόνια
Θερμοκρασία λειτουργίας -20 °C to +55 °C
Βάρος 770 γραμμάρια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Η καλύβα του μπάρμπα-Θωμά

Η καλύβα του μπάρμπα-Θωμά 
Συγγραφέας: Χάριετ Μπίτσερ Στόου
Απόδοση κειμένου: Μουρίκη Κατερίνα
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ
Ημερομηνία έκδοσης: 14 Μαΐου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 144
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-154-9
Μέσα από τη συγκλονιστική ιστορία του μπαρμπα-Θωμά και τις περιπέτειες του Τζορτζ, της Ελίζας και άλλων σκλάβων παρακολουθούμε τις δύσκολες και απάνθρωπες συνθήκες ζωής των μαύρων στην Αμερική του 19ου αιώνα και τις προσπάθειές τους να κερδίσουν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους.
Η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά κυκλοφόρησε το 1852 και έγινε το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως τον 19ο αιώνα μετά τη Βίβλο. Η ανθρωπιά, η καρτερία, η πίστη και η ελπίδα διαποτίζουν κάθε σελίδα αυτού του αριστουργήματος, που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στον αγώνα για την κατάργηση της δουλείας και την κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων για τους μαύρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Συνάντηση με την Τζέννυ Έρπενμπεκ στον Ιανό

Συναντήση με την Τζέννυ Έρπενμπεκ
Πέμπτη 28 Ιουνίου
στον Ιανό
Την ευκαιρία να συναντήσουμε μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς της Γερμανίας, την Τζέννυ Έρπενμπεκ, θα έχουμε την Πέμπτη 28 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. στον Ιανό.
Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του μυθιστορήματός της Η συντέλεια του κόσμου, η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την Αμάντα Μιχαλοπούλου.
Στη συζήτηση θα παρέμβει ο μεταφραστής του βιβλίου Αλέξανδρος Κυπριώτης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό», με τη συνεργασία των Εκδόσεων Καστανιώτη και του Goethe-Institut Athen.

Η Τζέννυ Έρπενμπεκ γεννήθηκε το 1967 στο Βερολίνο της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας. Μεγάλωσε σε ένα καλλιτεχνικό και επιστημονικό οικογενειακό περιβάλλον. Σπούδασε αρχικά Βιβλιοδεσία και στη συνέχεια Θεατρικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και Σκηνοθεσία Μουσικού Θεάτρου στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Hans Eisner. Έκανε το λογοτεχνικό της ντεμπούτο το 1999 με την Ιστορία του γερασμένου παιδιού. Το 2001 απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού για το Βραβείο Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν με το διήγημα «Σιβηρία», το οποίο συμπεριλήφθηκε στη συλλογή της Σκύβαλα. Το 2004 εξέδωσε το Παιχνίδι με τις λέξεις, το πρώτο της μυθιστόρημα. Η συντέλεια του κόσμου (Aller Tage Abend) εκδόθηκε το 2012 και απέσπασε διάφορα βραβεία, όπως το Independent Foreign Fiction Prize στη Μεγάλη Βρετανία και το Europäischer Literaturpreis στην Ολλανδία. Το τελευταίο της μυθιστόρημα Gehen, ging, gegangen (Περαστικοί, υπό έκδοση στα ελληνικά σε μετάφραση Αλέξανδρου Κυπριώτη) εκδόθηκε το 2015 και ήταν στη βραχεία λίστα για το Deutscher Buchpreis. Το 2016 τιμήθηκε με το Βραβείο Τόμας Μαν.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Στις αρχές του περασμένου αιώνα γεννιέται ένα κορίτσι. Η μάνα του Εβραία, ο πατέρας του χριστιανός. Πόσο θα ζήσει; Πόσο θα μπορούσε να ζήσει, αν κάποιος είχε προλάβει να κάνει κάτι που δεν έκανε; Κι αν όντως δεν πέθαινε τότε το κορίτσι, πόσα χρόνια θα ζούσε ακόμα; Και τι του επιφύλασσε το μέλλον; Με φόντο ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ιστορικό πλαίσιο, σε αυτό το πέμπτο βιβλίο της, η Τζέννυ Έρπενμπεκ αφηγείται τις πολλές εν δυνάμει ζωές, αλλά και τους διαφορετικούς θανάτους μιας αλησμόνητης ηρωίδας. Οι πολλές ζωές γίνονται μία, σε ένα ταξίδι γεμάτο όνειρα, διωγμούς, έρωτες, πείνα, ανακρίσεις, εκτελέσεις, τιμές, σιωπές και τελετουργικές επαναλήψεις· ένα ταξίδι που ξεκινά από τη Γαλικία της αυστροουγγρικής μοναρχίας λίγο μετά το 1900, συνεχίζεται στη Βιέννη μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κι ύστερα στη Μόσχα την εποχή του σταλινισμού, κι από εκεί στο Βερολίνο της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, για να ολοκληρωθεί στο Βερολίνο της σύγχρονης επανενωμένης Γερμανίας. Στη Συντέλεια του κόσμου η πολυβραβευμένη συγγραφέας σκαλίζει ιστορικά ντοκουμέντα και θαμμένα μυστικά, μιλάει για το σκοτάδι του θανάτου έτσι ώστε να κρατήσει άσβεστο στη μνήμη το φως της ζωής.
Θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία


Σταδίου 24, Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917

Η επιστροφή

Η επιστροφή 
Δύο νέοι άνθρωποι!
Ο Χρήστος και η Βασιλική ήταν από εκείνους που "Δίνουν!"
Χρόνια των κοινωνικών αναζητήσεων, των αναγκών να ορθοποδήσει ο τόπος...
Επαρχιώτες κι οι δυο, σπουδαγμένοι δάσκαλοι σε μεγαλουπόλεις της περιφέρειας, γνωρίστηκαν στην Αθήνα.
Πριν προλάβουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, στην ευθύνη της ανεξαρτησίας τους, βρέθηκαν παντρεμένοι.
Στα στέφανά τους οι λεμονανθοί μπλέχτηκαν με τα αιχμηρά αγκάθια της ενοχής, μέσα απ' την οποία οι γονείς τους πρόβαλλαν επιτακτικά τις απαιτήσεις τους απ' τη ζωή των παιδιών τους.
Το αίμα κι ο πόνος πυροδότησαν έναν πολύχρονο αγώνα εντός τους. Αγώνα αξιών, ιδεών, απόψεων, πίστεων, στάσεων ζωής, ρόλων… Σε έναν επίσης ρευστό κόσμο με τα ίδια ζητούμενα, στο δικό του αγώνα αυτός. Επώδυνη η γέννα του καινούριου κι οι αντιστάσεις πολλές. Κανένας τους δεν έμεινε αλώβητος. Μόνο η Βασιλική όμως, από τους δυο νέους, φανερώνοντας με ταπείνωση την ανημπόρια της, αποφάσισε να αναμετρηθεί με τις πληγές της στην ψυχοθεραπευτική καρέκλα. Μόνο αυτή δέχτηκε να καταδυθεί στο σκοτεινό πηγάδι του υποσυνείδητού της και να ανασυνθέσει, μέσα από τις διάσπαρτες ψηφίδες που ανέσυρε, τον εαυτό της, να βγάλει την αλήθεια του στο φως, ανοίγοντάς του το δρόμο να πορευτεί.
Ο Χρήστος δε θέλησε να απεκδυθεί την πανοπλία της δύναμης πίσω απ' την οποία έκρυβε μια ζωή τις αδυναμίες του.
Μόνο που εκείνη, αυτή τη φορά, δεν τον έσωσε…
Η επιστροφή
Συγγραφέας:Φωτεινή Μυλωνά-Ραΐδη
Isbn: 978-960-579-084-4
Διαστάσεις: 14Χ21 cm
Σελίδες: 672

Δρεπάνι σε αναπηρική σύνταξη και επιδόματα


Δρεπάνι σε αναπηρική σύνταξη και επιδόματα
Η επίθεση που είχε ξεκινήσει με το εφεύρημα "ανάπηροι - μαϊμού", όπως
εσκεμμένα μας χαρακτήρισαν για να αμαυρώσουν την ταλαιπωρημένη
κοινωνική ομάδα μας ώστε να προκαλέσουν ρήγμα στη θετική για εμάς
στάση της κοινής γνώμης, συνεχίζεται με κάθε τρόπο και σε όλα τα
επίπεδα.
Ολιγωρία ενεργειών του αναπηρικού κινήματος
Αντί από τότε το αναπηρικό κίνημα να αντί δράσει εντονότατα, για να
ανατρέψει τα σχέδιά τους και να αποτρέψει την ενεργοποίηση του
κοινωνικού αυτοματισμού, στάθηκε απαθές επιτρέποντας την σταδιακή
εφαρμογή όλων των επιθετικών σχεδίων. Όταν πλέον τα γεγονότα ήταν
τετελεσμένα, εξέφρασε εκ του ασφαλούς τις διαμαρτυρίες του.
Η αμεσότητα της αντίδρασής του ήταν δυνατό να ανατρέψει την δυσμενή
εξέλιξη, παρουσιάζοντας την αλήθεια, απαιτώντας να βρεθούν και να
τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονταν, εκείνοι που
διέταξαν υγειονομικές επιτροπές συγκεκριμένων νομών της χώρας, να
"βαφτίσουν" αναπήρους ορισμένους υγιείς πολίτες, εκδίδοντας για αυτούς
πιστοποιητικά αναπηρίας που πιστοποιούσαν ανύπαρκτες αναπηρίες.
Αντιθέτως όμως, επέτρεψε την εξέλιξη της επίθεσης και την μετατροπή
της σε ανηλεή! Η "δουλειά" είχε γίνει. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είχε
ενεργοποιηθεί με επιτυχία. Χωρίς την στήριξη της κοινωνίας που σύσσωμη
ως τότε στεκόταν αλληλέγγυα στους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες, πλέον
ήταν ανεμπόδιστη η πορεία της εξαθλίωσής μας.
Η αναπηρία επιδεινώνει τις συνέπειες της κρίσης
Πέρα απ’ όσα έχουμε υποστεί όλοι οι Έλληνες, οι Άνθρωποι με Ειδικές
Ανάγκες κουβαλάμε επιπλέον ένα τεράστιο βάρος, αυτό που η αναπηρία μας
επιβάλει μέχρι το τέλος της ζωής μας. Δεν υπάρχουν για εμάς
εναλλακτικές λύσεις. Δεν είναι δυνατό να βρούμε ή ν' αλλάξουμε
εργασία, να μεταναστεύσουμε σε άλλη χώρα αναζητώντας την τύχη μας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε εδώ και ν' αναμένουμε καρτερικά τον
αφανισμό μας. Δεν θα απαριθμήσω όλα όσα ήταν εφικτό να
πραγματοποιηθούν για την απεμπλοκή του Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες από
την επιδοματική πολιτική, είτε με συνέργειες για την κατάστρωση ενός
εφαρμόσιμου σχεδίου είτε έστω με απλή αντιγραφή επιτυχημένων
πολιτικών, χωρών του εξωτερικού. Ούτε θα αναφερθώ σε όσα δεν έγιναν αν
και η νομοθεσία μας τα προβλέπει, σχετικά με την βελτίωση της ζωής των
Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας,
της αποκατάστασης, της προσβασιμότητας, της άρσης κάθε είδους
αποκλεισμών. Δεν θα μιλήσω αναλυτικά για όλα όσα έχουν συμβεί και
έχουν αντιθέτως προκαλέσει δραματική μείωση της ποιότητας της ζωής,
της υγείας, των φαρμακευτικών παροχών, των θεραπειών μας. Τονίζω πως
σύντομα αναμένεται επιδείνωση, εξαιτίας προγραμματισμένης περαιτέρω
μείωσης των σχετικών δαπανών.
Η "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ"
Μπορεί να μην έχει μειωθεί ακόμη το ύψος των προνοιακών επιδομάτων,
έχει όμως μειωθεί δραματικά ο αριθμός των δικαιούχων. Για να τα λάβεις
πρέπει να είσαι ετοιμοθάνατος. Ακόμη και αν διαθέτεις ένα νομικά
ισχυρό έναντι όλων πιστοποιητικό αναπηρίας που έχει εκδοθεί πριν το
Σεπτέμβρη του 2011, με διάρκεια "εφ' όρου ζωής", έχουν εντολή να σε
παροτρύνουν, να σε πιέσουν να μπεις στην "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ". Στην
προσπάθειά τους να σε πείσουν να περάσεις εκ νέου υγειονομική
επιτροπή, βάλλουν, αποκλειστικά προφορικά* κατά του απόλυτα ισχυρού
και νόμιμου εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας σου, απαξιώνοντάς
το.
* Σημειώνω πως είναι αδύνατο δημόσιος υπάλληλος να καταφερθεί γραπτώς
κατά του εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας σου, το οποίο φυσικά
είναι ένα επίσημο δημόσιο έγγραφο διότι θα διωχθεί. Γι' αυτό και
προσπαθούν να σε πείσουν προβάλλοντας μόνο προφορικές αιτιάσεις.
Η χωλή λειτουργικότητα
Στο ΚΕΠΑ (ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί η αρμόδια υγειονομική επιτροπή),
αν μιλάς, αν σκέπτεσαι, αν κινείς έστω κάποια δάχτυλα, αν αναπνέεις,
με την συνδρομή του κριτηρίου της λειτουργικότητας…"γιατρεύεσαι"! Τα
ποσοστά αναπηρίας μειώνονται δραματικά. Όχι γιατί έγινες καλά από
θαύμα, αλλά γιατί τώρα την αναπηρία σου την θεωρούν ελαφρύτερη! Λες
και το ποσοστό αναπηρίας σου ανεβοκατεβαίνει σαν τις τιμές των
μετοχών.
Το βασανιστήριο της σταγόνας
Πως θα ζήσεις κανείς δε νοιάζεται. Άλλωστε γιατί να ζήσεις; Αφού...κοστίζεις…
Οι παλιές και νέες μνημονιακές μας δεσμεύσεις
Αν και γιορτάσαμε την λήξη των μνημονίων, αυτά είναι παρόντα και
διατάσσουν την εκπλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων, που επιβάλλουν
μειώσεις και απαιτούν, πέρα των λοιπών περικοπών, τα κονδύλια για την
αντιμετώπιση της φτώχειας στην οποία σπρώχνεται ο λαός, να βρεθούν από
τις περικοπές των κονδυλίων της κοινωνικής πρόνοιας. Η χρηματοδότηση
των προγραμμάτων του ΚΕΑ, του κοινωνικού μερίσματος, για τους
εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας, αντί να καλυφθεί με νέα κονδύλια,
συγκεντρώνεται με περικοπή των κονδυλίων της κοινωνικής πρόνοιας κατά
900 εκ. ευρώ ετησίως ήτοι 0,5 του ΑΕΠ.
Το μεσοπρόθεσμο που υπεγράφη πρόσφατα προβλέπει: αλλαγές στα κριτήρια
χορήγησης όλων των επιδομάτων αναπηρίας, καθώς έως τα μέσα του 2019 οι
αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εφαρμόζουν τόσο ιατρική όσο και
λειτουργική εξέταση για την επιλογή των δικαιούχων.
Σημειώνω πως δεν αναφέρεται τίποτα για τις υποχρεώσεις που η πολιτεία
έχει αναλάβει για την εξυπηρέτηση του Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες, για
την πραγματοποίηση όλων εκείνων των πολιτικών που θα του προσφέρουν
την λειτουργική αποκατάσταση και ίσα δικαιώματα στην ζωή, όπως ορίζει
η έννοια της λειτουργικότητας για άλλες πολιτισμένες χώρες όπου οι
νόμοι εφαρμόζονται. Στην Ελλάδα επιλέγουν παράνομα να χρησιμοποιήσουν
μόνο το ένα σκέλος του κριτηρίου της λειτουργικότητας, εκείνο που τους
συμφέρει. Η αλήθεια είναι πως δεν συναντούν αντίσταση, οπότε γιατί να
μην εφαρμόσουν τις απάνθρωπες αποφάσεις τους;
Η επιμονή στην εφαρμογή της έννομης τάξης της Ελλάδας όπλο κατά της αυθαιρεσίας
Ευτυχώς όμως η έννομη τάξη της Ελλάδας μας έχει μεριμνήσει για την
αυθαιρεσία της εξουσίας και έχει θέσει τις ασφαλιστικές δικλείδες πάνω
στις οποίες στηρίζεται και η λειτουργία του δημοσίου, διασφαλίζοντας
την ισχύ των δημοσίων εγγράφων έως την λήξη τους. Επομένως αποκτά
ανυπολόγιστη αξία το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας σας το
οποίο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί και ν' απορρίψει. Μάλιστα το εφ’
όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας σας ισχύει έναντι όλων, παράγοντας
νόμιμα αποτελέσματα έως την λήξη του, ήτοι εφ' όρου ζωής του κατόχου
του.
Ενημέρωση
Ενημερωθείτε σχετικά από τα άρθρα στο ιστολόγιο μου, ετοιμάστε την
άμυνα σας κατά της αυθαιρεσίας, Κοινοποιήστε τις πληροφορίες στους
γνωστούς και φίλους σας και καταγγείλετε όσους προσπαθούν να σας
παραπλανήσουν. Να ξέρετε πως η επίθεση θα είναι ολοένα και πιο σκληρή.
Επιτέλους πάψτε να πιστεύετε στις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της
"πέμπτης φάλαγγας" ή του δημοσίου όσων δηλαδή προσπαθούν να σας
πείσουν πως είσαστε ασφαλείς, γιατί αυτοί μεριμνούν για την προστασία
σας. Αυτών που σας διαβεβαιώνουν πως άφοβα μπορείτε να κάνετε ένα
ακόμη βήμα, Να προχωρήσετε λίγο ακόμη ώστε να εγκλωβιστείτε σε
αδιέξοδο όπου εμπρός θα είναι γκρεμός και πίσω ρέμα.
Σύντομα οδηγίες και λύσεις
Θ’ ακολουθήσουν δημοσιεύματα με σαφείς οδηγίες για το πως η έννομη
τάξη της χώρας μας σας προσφέρει λύση για τα μεγάλα προβλήματα που
έχει επιφέρει στην ζωή σας, ένας εσφαλμένος κώδικας βαθμονόμησης της
αναπηρίας που χρήζει άμεσης αναμόρφωσης επί το δικαιότερον, ο οποίος
εφαρμόζεται από το απαράδεκτο κέντρο πιστοποίησης της αναπηρίας.
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2018/06/blog-post_26.html
Αλεξανδράκης Τάκης
skype name: liquid-takis
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
mobile phone: +30-699-22-699-69
Facebook name: takis alexandrakis
Twitter: @talexandrakis

Δυο ημέρες στην πιο κοντινή μας Κυκλάδα

ArtTravel

1

 Κύθνος

Δυο μέρες φτάνουν για να την ανακαλύψετε.
Πατήστε εδώ
2

Πελοπόννησος

Οι 18 καλύτερες παραλίες της.
3

Μυστικά

5 λάθη που κάνουμε στο αεροδρόμιο.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Αθήνα

5 cafe σε λόφους με υπέροχη θέα.
Πατήστε εδώ

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) Σε Ισχύ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 25-06-2018/1230 C
Α.Α. 2/2018

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (25-6-2018) ΣΤΟ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΑ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (25-6-2018)
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ Η ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΗΜΑΘΙΑ) ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.
2. ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (26-6-2018)
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ), ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, Η ΕΥΒΟΙΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ.
3. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (27-6-2018)
Α. ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, Η ΕΥΒΟΙΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
Β. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ Η
ΚΡΗΤΗ.
4. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (28-6-2018)
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η
ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ
ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


Θ. ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ (ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΣΥΡΤΑ)

-55% All Inclusive Μάτι Αττικής 4*Ramada Attica Riviera + Παιδί Δωρεάν

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
4* Ramada Attica Riviera Hotel - Μάτι Αττικής
4* Ramada Attica Riviera Hotel - Μάτι Αττικής-55%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+7 επιλογές)
 All Inclusive
 Free WiFi!
✔ Μπροστά στην παραλία ✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εσωτερική Πισίνα ★ Εστιατόριο ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Γυμναστήριο
€110 από €245Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
5* Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι
5* Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι- 35%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 2 ετών (+12 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Μπροστά στην Παραλία!
€280 από €430Δες το Τώρα!
4* Dolce Attica Riviera Hotel - Βραυρώνα Αττικής
4* Dolce Attica Riviera Hotel - Βραυρώνα Αττικής- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+7 επιλογές)
 All Inclusive
 Free WiFi!
€270 από €680Δες το Τώρα!
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα- 43%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 06/07 έως 26/07 και 26/08 έως 08/09
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας του Olive Spa & της Sauna!
€320 από €558Δες το Τώρα!
Xylokastro Beach Hotel - Ξυλόκαστρο
Xylokastro Beach Hotel - Ξυλόκαστρο
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 8 ετών (+6 επιλογές)
 All Inclusive
 Ιδιωτική Παραλία!
€374Δες το Τώρα!
5* Ramada Plaza Thraki - Αλεξανδρούπολη
5* Ramada Plaza Thraki - Αλεξανδρούπολη- 30%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+19 επιλογές)
 All Inclusive
 23/07/2018 έως 23/08/2018
 Μια δωρεάν είσοδος στις εγκαταστάσεις του spa!
€898 από €1.290Δες το Τώρα!
Irene Studios - Πευκί Ευβοίας
Irene Studios - Πευκί Ευβοίας- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00!
€79 από €199Δες το Τώρα!
Edelweiss Hotel - Λιβανάτες, Καμένα Βούρλα
Edelweiss Hotel - Λιβανάτες, Καμένα Βούρλα- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2018
 Free WiFi!
€168 από €240Δες το Τώρα!
Sesa Boutique Hotel + Restaurant Preveza - Πρέβεζα
Sesa Boutique Hotel + Restaurant Preveza - Πρέβεζα
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Πρωινό
 έως 30/09/2018
 Μπροστά στην Παραλία!
€143Δες το Τώρα!
4* Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος
4* Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος- 55%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 11 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -5% Έκπτωση με €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 30/06!
€199 από €440Δες το Τώρα!
Chryssana Beach Hotel - Κολυμπάρι, Χανιά
Chryssana Beach Hotel - Κολυμπάρι, Χανιά- 6%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Πρωινό
 έως 30/09/2018
 Μπροστά στην Παραλία!
€94 από €100Δες το Τώρα!
Beach Cabanas - Πόρτο Χέλι
Beach Cabanas - Πόρτο Χέλι- 31%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Χωρίς Πρωϊνό
 έως 30/09/2018
 Μπροστά στην Παραλία!
€69 από €100Δες το Τώρα!
Di Mare Boutique Hotel & Suites - Σύρος
Di Mare Boutique Hotel & Suites - Σύρος- 41%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 07/07 έως 27/07 και 25/08 έως 01/09
 Μπροστά στην Παραλία!
€290 από €495Δες το Τώρα!
4* Mr & Mrs White Paros - Πάρος
4* Mr & Mrs White Paros - Πάρος- 20%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Πρωινό
 έως 30/09/2018
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€128 από €160Δες το Τώρα!
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας- 52%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 13 ετών (+1 επιλογές)
 All Inclusive
 Free WiFi!
€499 από €1.042Δες το Τώρα!
4* Kriopigi Hotel - Κασσάνδρα Χαλκιδικής
4* Kriopigi Hotel - Κασσάνδρα Χαλκιδικής- 53%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+12 επιλογές)
 All Inclusive
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -5% Έκπτωση με €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 30/06!
€760 από €1.610Δες το Τώρα!
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 60%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -5% Έκπτωση με €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 30/06!
€589 από €1.490Δες το Τώρα!
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα- 47%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 01/07/2018 έως 31/08/2018
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€345 από €654Δες το Τώρα!
4* Portaria Hotel - Πορταριά Πηλίου
4* Portaria Hotel - Πορταριά Πηλίου
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 2 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/07/2018 και 20/08 έως 20/09
 Δωρεάν χρήση της Εσωτερικής Υδροτονικής Πισίνας!
€297<