Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Η Ελλάδα συνορεύει με τη ...Μακεδονία

(ΑΠΟ http://www.greekalert.com/)
Σε αγγλικό τουριστικό site (http://www.holiday-rentals.co.uk/) το οποίο ενοικιάζει πολλά δωμάτια, βίλες, ξενοδοχεία κλπ. όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, η Ελλάδα φαίνεται ότι συνορεύει με τη ...Μακεδονία.
Η ίδια εταιρεία , στην ΙΔΙΑ ΣΕΛΙΔΑ, εμφανίζει βίλα στη Χαλκιδική γράφοντας (σωστά) ότι η βίλα βρίσκεται στην «Κεντρική Μακεδονία».
Στη Μακεδονία που όμως, σύμφωνα με τον χάρτη ακριβώς από κάτω, είναι ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ με την οποία συνορεύει η Ελλάδα!!!
Ξέρω ότι δεν υπάρχει καμία συνομωσία, ούτε πρόκειται για κάτι τρομερά ανεπανόρθωτο, αλλά αυτό που αναρωτιέμαι είναι:
Δεν υπάρχει εκεί στο Υπουργείο Εξωτερικών κάποια υπηρεσία, η οποία να σερφάρει στο διαδύκτιο και να επεμβαίνει στην όποια ...μακακία (σκόπιμη ή όχι γίνεται) στο θέμα της Μακεδονίας;;;
Γιατί π.χ. στην περίπτωση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπως και στου ΝΒΑ (που έδειχνε τα Δωδεκάνησα Τούρκικα) αν δεν υπάρξει ιδιωτική επέμβαση, τότε χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, θα θεωρούν ότι οι Έλληνες χρειάζονται διαβατήρια για να πάμε στην «Κεντρική Μακεδονία» για διακοπές στη Χαλκιδική (Λέτε;;;;)
Περισσότερα εδώ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

(ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ TV http://prezatv.blogspot.com/) ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ,ΥΨΟΥΣ 100.000EURO ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ...ΕΝΩ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ.. Σε μια απίστευτη και πρωτοφανή πράξη ασέβειαςκαι προσβολής απέναντι στους πυρόπληκτους κατοίκους αλλά και στους χιλιάδες πολίτες και τους φορείς που κατέθεσαν από το υστέρημά τους ως δωρεά διάφορα ποσά για την ανακούφιση εκείνων που χτυπήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τη φωτιά, προέβη πρόσφατα ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας που φιλοξενεί σήμερα τις εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔκαι τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, έγινε δεκτή η μεταφορά ποσού 100.000 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό των προσφορών των πολιτών που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους στο γενικό λογαριασμό του δήμου, προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές εκκρεμότητες της περασμένης δεκαετίας '97-'98 (!)προς τη ΔΕΗ και προς τοπικό επιχειρηματία- ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας που είχε μείνει απλήρωτος πριν από χρόνια για τη διαμονή προσκεκλημένων του δήμου. Αφου εκαναν κατι τετοιο για να αποπληρωσουντα χρεη του εν λογω δημου, γιατι να μην το κανουν και για αλλα χρεη του Ελληνικου Δημοσιου απεναντι σε ιδιωτες;;; Τα σχολια,δικα σας...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 17 Ιουλίου 2008
Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μειμαράκη κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με θέμα την « Κατασκευή του κτιρίου της Σχολής Διοίκησης Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη » και την σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του έργου.
« Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, έχει ως αποτέλεσμα να μη δύναται να μετεγκατασταθεί η Σχολή Διοίκησης Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη και να λειτουργήσει επικουρικά με την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, έτσι ώστε να υπάρχει κοινή εκπαίδευση και επιστημονική επιμόρφωση για τους ανώτερους αξιωματικούς και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων» αναφέρει στη ερώτησή του ο κ. Τζιτζικώστας, και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό
« Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής του κτιρίου, σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση ολοκλήρωσής του και εάν προτίθεται να προβεί σε ενέργειες που θα επισπεύσουν την αποπεράτωσή του, με δεδομένο ότι η λειτουργία της Σχολής στη Θεσσαλονίκη θα ενισχύσει το στρατηγικό ρόλο που διαδραματίζει η πόλη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ».

ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

(ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ http://www.press-bank.gr/index.asp)
ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!!
Φαίνεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό:
Το Γραφείο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων, στερεί σε ήδη διαπιστευμένους δημοσιογράφους την είσοδο και διαπίστευση, λόγω…υπερκορεσμού της!!!
Την εκπληκτική αυτή δήλωση έκανε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής κύριος Κασιμάτης στον συνεργάτη μας Μάκη Βραχιολίδη, από τον οποίο αφαίρεσε την επί χρόνια διαπίστευση που είχε στην Βουλή
Προσερχόμενος ο συνεργάτης μας στην κεντρική πύλη της Βουλής, του απαγορεύτηκε η είσοδος!!!
Η αρμόδια αστυνομική υπάλληλος τον πληροφόρησε ότι το όνομά του δεν υπήρχε στις καταστάσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
«Μα δεν είναι δυνατόν.
Ανανέωσα την διαπίστευσή μου και με ενημέρωσαν από το Γραφείο Τύπου ότι αυτή ανανεώθηκε», είπε ο Μάκης Βραχιολίδης.
Η αστυνομική υπάλληλος, όχι μόνον επέμεινε, αλλά διαβεβαίωσε τον συνεργάτη μας ότι δεν φαίνονταν στο κομπιούτερ ούτε τα παρελθόντα στοιχεία, σαν να μην πέρασε ποτέ από την Βουλή το όνομα «Βραχιολίδης» (!!!).
Όταν ο συνεργάτης μας ζήτησε να μιλήσει με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου, ο κ. Κασιμάτης, ερχόμενος στην τηλεφωνική γραμμή, είπε τα εξής εκπληκτικά:
«Επειδή εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι και ζητούν να έχουν διαπίστευση για την Βουλή, έχουν δημιουργήσει υπερκορεσμό. Υπάρχει ένας νέος ραδιοφωνικός σταθμός που λέγεται CITY κι έχουν ζητήσει περίπου 50 δημοσιογράφοι από τον σταθμό αυτό διαπίστευση για την Βουλή. Υπάρχουν άλλοι δημοσιογράφοι που ήδη έχουν διαπίστευση και ζητούν να χρησιμοποιούν τα κομπιούτερ της Βουλής για να κάνουν την δουλειά τους. Μπορεί να έρθουν αύριο-μεθαύριο από την τάδε ηλεκτρονική εφημερίδα και να ζητήσουν κι αυτοί διαπίστευση για την Βουλή. Εμείς δεν μπορούμε να δίνουμε στον καθένα διαπίστευση, γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες περικοπές εισόδου, λόγω υπερκορεσμού της Βουλής. Αποφασίσαμε λοιπόν να δίνουμε διαπίστευση μόνον σε δημοσιογράφους-εκδότες ημερήσιων εφημερίδων, καθώς και σε εβδομαδιαίες εφημερίδες Πανελλήνιας εμβέλειας, όπως το «Ποντίκι» και «Το Πρώτο Θέμα»
Όταν ο συνεργάτης μας ζήτησε από τον κ. Κασιμάτη να πληροφορηθεί σε πόσους δημοσιογράφους δεν ανανεώθηκε η διαπίστευση και δημιούργησαν πρόβλημα κορεσμού, η απάντηση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Βουλής, ήταν…αφοπλιστική:
«Αποκλείσαμε 5-6 δημοσιογράφους» (!!!)
Το φαινόμενο είναι πρωτάκουστο:
Πέντε, έξι δημοσιογράφοι προκαλούν…συμφόρηση στην Βουλή!!!
Η ενέργειά αυτή του Γραφείου Τύπου της Βουλής μας φέρνει πίσω σε άλλες εποχές, τότε που εστερείτο η Ελευθεροτυπία και η ελεύθερη δημοσιογραφική έκφραση.
Αλλά ακόμη και τότε, επί χούντας, στην αλήστου μνήμης Συμβουλευτική της Βουλής, δεν εφράσετο η είσοδος σε δημοσιογράφους!
Και είναι σχεδόν βέβαιον ότι αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες δεν τελούν σε γνώση του Προέδρου της Βουλής κ. Σιούφα.
Κατόπιν τούτου, ο συνεργάτης της press-bank.gr, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να λάβει γνώση και θέση για τα όσα παράδοξα συμβαίνουν με το Γραφείο Τύπου της Βουλής.
Ιδού τι λέγει η επιστολή του δημοσιογράφου-εκδότη Μάκη Βραχιολίδη
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
Ως δημοσιογράφος κι εκδότης της ιστορικής εφημερίδος της Ανατολικής Αττικής, «Ανεξάρτητος Παρατηρητής», έχω εδώ και έτη διαπίστευση από το Γραφείο Τύπου της Βουλής, προκειμένου να διανέμω την εφημερίδα μου σε όλα τα γραφεία του Κοινοβουλίου, αλλά και να μπορώ να παρακολουθώ τις συνεδριάσεις του σώματος της Βουλής, καθώς επίσης και να συναντώ πολιτικά πρόσωπα, να αφουγκράζομαι τις εκτιμήσεις τους για την τρέχουσα επικαιρότητα κ.λ.π.
Μόλις χθες μάλιστα, εντελώς τυχαία συναντήθηκα και είχα θερμή χειραψία μαζί σας στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.
Όμως, όπως με πληροφόρησε χθες ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής κ. Κασιμάτης, δεν πρόκειται να μου ανανεωθεί η άδεια της εισόδου μου στην Βουλή, διότι, όπως ισχυρίσθηκε «υπάρχει πρόβλημα υπερκορεσμού των δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων στην Βουλή και η διαπίστευση –στο εξής- θα δίνεται μόνον σε δημοσιογράφους-εκδότες ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων Πανελλήνιας εμβέλειας».
Όταν ζήτησα από τον κ. Κασιμάτη να με ενημερώσει πόσοι ήταν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι κι επιβάρυναν την…χωρητικότητα της Βουλής, δηλ. με άλλα λόγια σε πόσους δημοσιογράφους δεν ανανεώθηκε η διαπίστευσή τους, ο κ. Κασιμάτης έδωσε μία …αφοπλιστική απάντηση:
«Σε 5-6 δημοσιογράφους δεν ανανεώσαμε την άδεια εισόδου»!!!!
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
Επειδή πολύ αμφιβάλλω αν αυτές οι αποφάσεις των υφισταμένων σας τελούν εν γνώσει σας,
Επειδή η απόφαση στέρησης εισόδου σε έναν δημοσιογράφο-εκδότη, ο οποίος υπηρετεί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας επί 20 συναπτά έτη, εκπροσωπών πλέον ως εκδότης, εφημερίδα ηλικίας 40 ετών και διατηρεί επί 4 έτη διαπίστευση στην Βουλή (ανανεούμενη κάθε 6μηνο), συνιστά μη φιλική και ρεαλιστική μεταχείριση προς την ελευθεροτυπία και δημοσιογραφία, υπό την ευρεία έννοιά τους,
Επειδή η δικαιολογία …υπερκορεσμού της Βουλής από δημοσιογράφους, αποτελεί επιεικώς αστείο επιχείρημα,
Επειδή τέτοια φαινόμενα αποκλεισμού ή έξωσης σε δημοσιογράφους από την Βουλή, δεν συνέβαιναν ούτε επί Χούντας, επί αλήστου μνήμης Συμβουλευτικής,
Επειδή η νέα αυτή απόφαση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, συνοδεύεται και από τον πλήρη αποκλεισμό μου από τις συνεδριάσεις του σώματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου,Παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε αν ισχύει με εντολή σας ο αποκλεισμός-έξωση των 5-6 αυτών δημοσιογράφων από την Βουλή, καθώς επίσης και να με πληροφορήσετε ποιοι είναι αυτοί οι υπόλοιποι (πλην εμού) δημοσιογράφοι-εκδότες από τους οποίους αφαιρέθηκε η διαπίστευση, λόγω… υπερκορεσμού της Βουλής.
Αξιότιμε κι Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, Θέλω να πιστεύω ότι η αφαίρεση της διαπίστευσής μου από την Βουλή, δεν έχει να κάνει με την δημοσιογραφική κριτική που ασκώ τόσο από την εφημερίδα μου, όσο και από την ηλεκτρονική εφημερίδα press-bank.gr για πολλούς Κυβερνητικούς χειρισμούς. Αδιανόητο τέτοιο φαινόμενο, με εσάς Πρόεδρο της Βουλής.
Δυστυχώς όμως, το …αναιμικό επιχείρημα του κυρίου Κασιμάτη περί «υπερκορεσμού της Βουλής από διαπιστευμένους δημοσιογράφους», δεν βοηθεί στο να εξαλείψω από την σκέψη μου και την εκδοχή αυτή.
Αναμένων την απάντησή σας-Ευχαριστώ
Διατελώ μετά τιμής
Μάκης Βραχιολίδης ,Δημοσιογράφος-Εκδότης

Σιδηρόδρομος τα σκάνδαλα

(ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr)
Ομάδα εργαζομένων έβαζε στην τσέπη τεράστια ποσά με πλαστογραφία υπογραφών και παραποίηση συμβάσεων για την πώληση παλιού τροχαίου υλικού
Ενα σκάνδαλο την ημέρα αποκαλύπτεται στον υπό διάλυση ΟΣΕ, όπου εκτός από τις λαθραίες μεταφορές εμπορευμάτων με τα αδήλωτα βαγόνια, ομάδα εργαζομένων πλαστογραφούσε ακόμα και τις υπογραφές διευθυνόντων συμβούλων προκειμένου να βάλει στην τσέπη της τεράστια ποσά.
Το νέο σκάνδαλο αφορά στη διαχείριση σκραπ (παλαιού τροχαίου υλικού όπως παλαιά σίδερα, κ.λπ.), από την οποία ο Οργανισμός ζημιωνόταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανά σύμβαση.
Οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, η συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων προχώρησε στην παραποίηση συμβάσεων και στην πλαστογράφησή τους μέσω της πλαστογράφησης της υπογραφής του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΔΙΣΥ, Βασίλη Μακαντάση (θυγατρική ΟΣΕ για την υποδομή), ώστε μαυτόν τον τρόπο οι ιδιώτες που ανέλαβαν την αποκομιδή του σκραπ να κερδίζουν πολύ περισσότερα εις βάρος των ταμείων του Οργανισμού.
Ουσιαστικά αυτό που συνέβη είναι ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι άλλαζαν τις πρώτες σελίδες της σύμβασης κρατώντας την τελευταία που είχε την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου. Με αυτόν τον τρόπο παραποιούσαν ποσότητα και τιμή, με αποτέλεσμα η συμφωνία να είναι ασύμφορη για τον ΟΣΕ.
Η υπόθεση, την οποία ερευνούν εδώ και περίπου έναν μήνα ειδικοί επιθεωρητές των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομίας θα παραπεμφθεί άμεσα στη δικαιοσύνη, καθώς σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα ο κ. Μακαντάσης αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον συγκεκριμένων υπαλλήλων:

«Θα πάμε στον εισαγγελέα και δεν έχουμε να συγκαλύψουμε τις ευθύνες κανενός», τόνισε χθες ο κ. Χατζηδάκης.
Ζήτημα, πάντως, προκύπτει και από το γεγονός ότι οι τελευταίες συμβάσεις για την εκποίηση παλαιών σιδήρων του ΟΣΕ είχαν γίνει με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό, όπως είχε καταγγείλει σε ερώτησή της και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου.
Η ίδια είχε αναφερθεί σε εκποίηση 10.000 τόνων παλαιών σίδερων επισημαίνοντας ότι η απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία από την ΕΔΙΣΥ, η οποία υπεγράφη 31-05-2007, ήταν ζημιογόνος για τον ΟΣΕ αφού η τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας η ΕΔΙΣΥ θα κέρδιζε μόλις 57 ευρώ ανά τόνο:
«Αν υποθέσουμε ότι με τον ανταγωνισμό των προσφορών, η τιμή θα έπεφτε (στη χειρότερη περίπτωση) στα 187 ευρώ ανά τόνο, η ΕΔΙΣΥ και κατ επέκταση ο ΟΣΕ ζημιώνεται από αυτήν την ανάθεση τουλάχιστον 1.300.000 ευρώ», σημείωσε η κα Αράπογλου.
Στο μεταξύ τα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο με την ενδεχόμενη δράση κυκλώματος, το οποίο προχωρούσε σε λαθραίες μεταφορές «μαύρων» εμπορευμάτων με αδήλωτα βαγόνια προκάλεσαν και την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παν. Πούλιου.
Σύντομα πρόκειται να διενεργηθεί δικαστική έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται και αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και ποιοι είναι οι υπεύθυνο
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Κι όμως,εξάγουμε πετρέλαιο στις ΗΠΑ!

(ΑΠΟ http://greece-salonika.blogspot.com/)
Κι όμως,μπορεί η Ελλάδα να μη παράγει παρά ελάχιστες ποσότητες πετρελαίου εξήγε όμως στις ΗΠΑ 3.100 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως από το 1998 έως και το 2007!
Αυτό προκύπτει απ΄τα στοχεία του αμερικανικού υπουργείου Eνέργειας, το οποίο φαίνεται ότι παρακολουθεί στενά το ενεργειακό «προφίλ» μας..
Μάλιστα η κατανάλωση πετρελαίου στην Ελλάδα μέσα σε 10 χρόνια (1997-2007) αυξήθηκε κατά 17,1%, καθώς από τα 374.200 βαρέλια ανέβηκε στα 438.400 ημερησίως ενώ τα αποθέματα αγγίζουν τα 5 εκατ. βαρέλια.
Μεγάλη ήταν η αύξηση στην κατανάλωση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην κατά την ίδια περίοδο .
Στη χώρα μας διαπιστώνεται αύξηση της τάξεως του 1.620% στην κατανάλωση φυσικού αερίου, ενώ η έκπληξη ήταν φυσικά η διαπίστωση ότι η Ελλάδα εξάγει -έστω και μικρές- ποσότητες πετρελαίου στις ΗΠΑ..
Μέσα σε 8 χρόνια η «δαπάνη»ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 50%.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά στοιχεία, η Ελλάδα κατανάλωσε 54,3 δισ. κιλοβατώρες το 2005 έναντι 29,9 δισ. το 1997.
Ολο το άρθρο εδώ!